Mamusie czerwcowe 2016 cz. 2 - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-12-04, 22:51   #4741
Honcia
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 2

Justynko trzymam mocne kciuki za spokojne noce oby Gabi dał Ci już odpocząć. No i kciuki za powrót do pracy nie wiem jak w irl ale u nas mama jarmiaca powinna mieć dodatkową przerwę na kp ale moze nie będzie Wam to potrzebne

Haneczko mnie blizna nie boli ale brzuch nadal mam jakby zdrętwialy... Blizny już prawie nie widać, podobno wyjątkowo szybko się goiła.

Śliweczko Marcelina w gościach też dziś grzeczna a powrót do domu jak zwykle na syrenie

Dziękuję za gratulacje dla szwagierki Mała Jagódka ma się dobrze, waży 3300 i nie męczyla mamy, urodzila się w 2 godzinki

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-04, 23:21   #4742
miszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
Hej!

Po pierwsze, póki pamiętam, dziewczyny po cc, Was też bolą blizny?? w sensie to miejsce??

Brawo za stópki

Jaki warsztat?
Ja mam sporo czasu, nie mogę w sumie narzekać...

Chyba bym się wku***ła...

Gratulacje

Haha my też mamy już pierwszy raz zaliczony w spacerówce:P

Dobrze, że jest lepiej
I z pracą też będzie dobrze
Pomacałam. Boli.
Ale jak uciskam, tak ogólnie to już jej nie czuję

---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Honcia Pokaż wiadomość
Justynko trzymam mocne kciuki za spokojne noce oby Gabi dał Ci już odpocząć. No i kciuki za powrót do pracy nie wiem jak w irl ale u nas mama jarmiaca powinna mieć dodatkową przerwę na kp ale moze nie będzie Wam to potrzebne

Haneczko mnie blizna nie boli ale brzuch nadal mam jakby zdrętwialy... Blizny już prawie nie widać, podobno wyjątkowo szybko się goiła.

Śliweczko Marcelina w gościach też dziś grzeczna a powrót do domu jak zwykle na syrenie

Dziękuję za gratulacje dla szwagierki Mała Jagódka ma się dobrze, waży 3300 i nie męczyla mamy, urodzila się w 2 godzinki
Szybki poród. Gratulacje dla rodziców i Cioteczki.
Marcelinka ma kuzynkę do zabaw.

---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ----------

Dzanet, kiedys polecalas książeczki Fp, jakieś grające czy gadające.
Pokaż prosze które to są. Może bym dla Kuby zamówila pod choinkę

Żabinek
miszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-04, 23:25   #4743
zabciajs
Zakorzenienie

Nie wiem co kupić...chce jakąs zabawke dla Gabi. Porządną, intwraktywną. Szczeniaczka? Kule hule? Podpowiedzcie coś
Stary 2016-12-04, 23:34   #4744
miszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
Nie wiem co kupić...chce jakąs zabawke dla Gabi. Porządną, intwraktywną. Szczeniaczka? Kule hule? Podpowiedzcie coś
Chyba kulę choć jej nie mieliśmy.
Ale szczeniaczka i siostrę mieliśmy i.nie wiem skąd zachwyt nad nimi.

Żabinek
Stary 2016-12-04, 23:37   #4745
201711281320
Konto usunięte

Jakbym szukała czegoś interaktywnego to chyba wybrałabym stoliczek. Pamiętam, że moje dzieci uwielbiały się nim bawić jak byliśmy w odwiedzinach u osoby która go miała. No chyba że bawiły się tam, a jakby mieli własny to stałby zakurzony...

---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ----------

No właśnie szczeniaczki zwykle leżą nieużywane po pierwszym szale.
Nie wiem co to ta kula, muszę sprawdzić
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-04, 23:37   #4746
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Jakbym szukała czegoś interaktywnego to chyba wybrałabym stoliczek. Pamiętam, że moje dzieci uwielbiały się nim bawić jak byliśmy w odwiedzinach u osoby która go miała. No chyba że bawiły się tam, a jakby mieli własny to stałby zakurzony...
A to nie za wczesnie?
Stary 2016-12-04, 23:39   #4747
K_a_s_i_a_86
Rozeznanie

Australia u nas było podobnie z reakcją Oliwki na tesciowa ale po wspolnym wyjezdzie na weeekend chyba sie opatrzyla na babcię i juz jest dobrze.

Sliweczka nasze dzieci goscinne sa po prostu Byliśmy dziś na imieninach u babci. Oliwka jak sie rozgadala to trzeba bylo sluchac az skonczy tak nawijala ze nie dala nam pogadac

Lena, Australi podziwiam za checi do studiowania. Ja już chyba za stara i za duza przerwa od mgr.

Justynka kciuki za powrot do pracy.

A ja sobie dzisiaj wymyslilam ze znów zrobię wigilię, bedzie 16 albo 19 osob
K_a_s_i_a_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-04, 23:47   #4748
201711281320
Konto usunięte

Ta kula to musi strasznie hałasować jak się ma panele wszędzie jak my. A potem gdy będzie rzucana to już w ogóle :P
Jak patrzyłam na YT teraz na nią to potem mi taki filmik wyskoczył i się uśmiałam https://www.youtube.com/watch?v=ZP6vldAyZEU

---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ----------

Cytat:
A to nie za wczesnie?
No sama nie wiem, to jest kwestia 2-3 m-cy i dzieci zaczną wstawać.

---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ----------

Kasia, wigilia na 19 osób? Szalona Ty!
Stary 2016-12-05, 05:58   #4749
fiazo
Zakorzenienie

Haneczka mnie nie boli. Nawet fizjo mi rolowla i mówiła że super , nie ma zrostow.

My kupiliśmy kule hule. Nie wiem jak hałasuje bo nie było warunków sprawdzić. Może dziś będzie jak bo wyganiam starszaka do przedszkola

Justyna kciuki za pracę.

My wczoraj próbowaliśmy dyni i nie podeszła dla synka bo zwrócił, albo już miał za pełny brzuszek bo dawałam po kp.

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-05, 07:30   #4750
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
A to nie za wczesnie?
Za dwa MC maluchy będą chciały wstawać, taki stolik im w tym pomoże 😉
Cytat:
Napisane przez miszkaaa Pokaż wiadomość
Pomacałam. Boli.
Ale jak uciskam, tak ogólnie to już jej nie czuję

---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ----------

Szybki poród. Gratulacje dla rodziców i Cioteczki.
Marcelinka ma kuzynkę do zabaw.

---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ----------

Dzanet, kiedys polecalas książeczki Fp, jakieś grające czy gadające.
Pokaż prosze które to są. Może bym dla Kuby zamówila pod choinkę
http://m.ceneo.pl/37784165?se=9jCyx9...B03hoCpVDw_wcB

Ja bym kupiła pchacz. Widziałam takie rozkładane, pierw służy jako palak i dziecko się nim bawi leżąc na plecach. Jak juz siedzi to bawi się panelem, jak stanie to zasuwa z nim po mieszkaniu 😉

Jystynka wszystko będzie dobrze! Chłopaki sobie poradza. Zdrowka dla Gabrysia!
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-05, 07:46   #4751
Honcia
Zakorzenienie

Dzień dobry

Marcelinka dostala wczoraj od babci taką kostkę:
http://allegro.pl/playme-kostka-eduk...733812965.html
Na razie nie zakuma ale fajna rzecz na przyszłość

U nas mróóóz

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-05, 07:59   #4752
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość

Karmiłam młoda z 1 cycka i zrobiłam się głodna. Myślę sobie,zjem coś na szybko i dokarmie ja z 2. Wracam a ta śpi bezczelnie na mojej połowie łóżka więc mi się zostaje w takim razie jej łóżeczko
Hahaha

Cytat:
Laseczki,powoli nadrabiam i żeby nie było jak ostatnio to też odpisuje w częściach.

Majkela, zdrówka dla dzieci..
A Franek wymiata!!!
Nie wstydź się chwili słabości, ja właśnie skończyłam jeść 2 szarlotkę. I planuje piec trzecią

Zaraz zerkne na cotton balls, podobają mi się,ale szkoda kasy. A biec do sklepu jak rzucą też nie mam jak

Pytałam właśnie o te kwestie genetyczne

Majkela, właśnie takiie wypowiedzi jak Twoja przekonują mnie,że blw jest super tylko też bym chciała czasem zostawić jedzenie i móc wyjść, więc tak walczę z myślami i z moim egoizmem

a może właśnie miał ochotę na jogurt?

Zaraz popatrzę na linka.
3 noce, szybka jesteś, ja to się szybko przyzwyczajam tylko do dobrego
Oby dziś Dzieciaczki dały Ci odpocząć

Fiazo

U nas dziś 3 pobudki były, nawet Buba spała na brzuchu nad ranem Blw idzie średnio póki co, dziś przeżyłam chwile grozy jak się zaczęła dlawic brokulem, tacka na podłodze wylądowała. Najlepiej póki co idzie z piciem wody. Ładnie już pije z kubeczka treningowego, dziś była próba z doidą, co dostało się do buzi to wypila. Ale ciągle jej trzymałam kubeczek. Z treningowego nawet czasem sama wypije.

Problem prezentu na święta chyba został rozwiązany mąż wymyślił,że sobie kupimy ekspres do kawy jeszcze tylko coś muszę Baśku wymyślić fajnego.

Moja mama wraca z Niemiec w poniedziałek, tak się cieszę!!! W końcu nie będziemy same siedziec, bo na pewno często będzie przyjeżdżać. Tylko pewnie Buźka jej nie pozna... A mama nie pozna młodej,2 miesiące jej nie widziała
Szybko się przestawiam. No ale dwie lepsze nocki wystarczyły i dzisiaj zwlec się z łóżka nie mogę...
Cytat:
Napisane przez Lena_Marlena Pokaż wiadomość
Aaaa zgadnijcie kto jest dumnym posiadaczem pierwszego ząbka!!!???
Gratuluję!!
Cytat:
My tez nic praktycznie nie mamy wywolane :/ Marzyla mi sie sciana w salonie ulozona w jakis ksztalt z ramek. Ale nie wiem czy to nie przytloczy salonu.
Do jakiego albumo wkladacie? Macie cos ciekawego na oku?

Myśle o zrobieniu kalendarza jako prezent dla prababci i tesciów, macie namiary gdzie ladnie i w miare tanio robią?

Mialam sesje w 9 miesiacu, zaplacilam dostalam miniatury zdjęć i mialam wybrac 6 to mi fotograf obrobi i wydrukuje i co...i minelo 7 miesiecy a ja sie do niego nie odezwalam
Ja mam wywolane tylko do roku starszaka, czesc juz jest w albumie wklejona. Gabi nic. Teraz bede w tygodniu fotokalendarze dla pradziadkow robic. Potem fotoksuazki na dzień babci i dziadka.
Cytat:
Wczoraj skończyłam choineczkę
Piekna!!
Cytat:

Karmiłam młoda z 1 cycka i zrobiłam się głodna. Myślę sobie,zjem coś na szybko i dokarmie ja z 2. Wracam a ta śpi bezczelnie na mojej połowie łóżka więc mi się zostaje w takim razie jej łóżeczko
))

Nadrabiam... jeszcze kilka stron, ale muszę starszaka do p-kola wyprawic.
Gabrysia w sobote pół roku skończyła. Z tej okazji wpis
http://www.rudymspojrzeniem.pl/2016/...-gwiazdki.html

Jak go wstawialam na blog, to w krzeselku sie podciagnela i usiadla sama (ma ustawiony pół leżąco) a wieczorem stopy chwycila.

Milego dnia!

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-05, 08:03   #4753
fiazo
Zakorzenienie

Najlepszego dla Gabrysi

Starszak wyprawiony do przedszkola. Dziadek przyszedł zaprowadzić. My się byczymy w łóżku póki Tomek daje.

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-05, 08:07   #4754
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Madzia po 7 zasnął i udało sie do 8:20 pospać

Majkela zdrówka dla Was

Ja robię inhalacje z zaparzonego majeranku. Łyżeczka majeranku na pół szklanki

Wkurza mnie teściowa na temat wiary. Jestem wierząca, chodzę do kościoła, ale bez przesady , nie spinam się że muszę być co niedziele. A ta dziś zadzwoniła do męża z ochrzanem że nie byliśmy. Niestety ta sama parafia.
Współczuję. U nas wczoraj kolęda, mieszkamy tu 7 lat i zadne z nas w tym kościele w srodku nie bylo. Tylko w kancelarii. Ogolnie to b.rzadko chodzimy i raczej w święta. Przynajmniej ja, mąż rzadziej.
Cytat:

---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ----------

No właśnie szczeniaczki zwykle leżą nieużywane po pierwszym szale.
Nie wiem co to ta kula, muszę sprawdzić
Taaaak, stoliczek super sprawa. Właśnie muszę od szwagierki odebrać nasz.

No dobra, teraz już musze wstać

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-05, 08:25   #4755
K_a_s_i_a_86
Rozeznanie

Dzien dobry, mogę powiedziec że sie wyspalam. Pobudki 22, kolo 2 i przed 8.teraz moja Panienka gada jak szalona
Honcia fajna ta kostka. Bardzo podobają mi sie tego typu zabawki.
K_a_s_i_a_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-05, 08:31   #4756
ania230
Zakorzenienie

Dzień dobry
Pierw to Gratulacje dla Gabrysi

Justynko będzie wszystko dobrze! Chłopski się dogadają

Wczoraj dzień nam zlecial bardzo szybko. Tz miał wolne wiece wybraliśmy się na zakupy( prezenty) i wydaliśmy 250 zł. Dodatkowo w pepco 50 zł
Kupiłam w końcu ramkę na zdjęcia muszę je tylko wybrać i wywolac oraz w końcu powiesić bo pusto na ścianach.

Zamówiłam śpiworek będzie na czwartek już się nie mogę doczekać bo wybrałam śnieżynki Z misiami taki inny.

Kocyk minky sama uszyje. Jeszcze myśleć o kominie dla Mai bo zostanie mi materiał

Maja dostała na Mikołaja Babcię Gąske. Teraz tylko się przygląda. Oczywiście ja również mam zamiar czytać Jej bajki pamiętam jak Mama mi czytała <3

Jest mroznie Ale spacer obowiązkowy

Haniu blizna już nie boli.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-05, 08:33   #4757
ania230
Zakorzenienie

1480923134879.jpg
Bawimy się coraz częściej na brzuszku i Maja ładnie zaczyna trzymać główkę, przekręcić się I nie złości się przy tym bardzo. Jestem dumna z mojej pannicy

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-12-05, 09:30   #4758
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Może teść ma brodę?
Ma wąsy tylko, ale teściowa nie ma ani brody ani wąsów i dziecko też ryczy jak ją widzi

Cytat:
5 weekendów szybko przeleci Z czego robisz tą podyplomówkę? Pewnie pisałaś już ale zapomniałam
Edukacja i rehabilitacja osób z niepełnosprawnością intelektualną

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
Haha my też mamy już pierwszy raz zaliczony w spacerówce:P
U nas wczoraj była przymiarka do spacerówki, bo Marysia wchodzi do gondoli już na styk I chciałam sprawdzić, czy śpiworek, który mi siostra dała po swoich dzieciach będzie pasował. Na szczęście pasuje, więc jeden wydatek mniej

Cytat:
Ta kula to musi strasznie hałasować jak się ma panele wszędzie jak my. A potem gdy będzie rzucana to już w ogóle :P
Jak patrzyłam na YT teraz na nią to potem mi taki filmik wyskoczył i się uśmiałam https://www.youtube.com/watch?v=ZP6vldAyZEU
Ja w życiu tej kuli nie kupię, bo jak pracowałam w żłobku to non stop chodziła

Cytat:
Napisane przez K_a_s_i_a_86 Pokaż wiadomość
Australia u nas było podobnie z reakcją Oliwki na tesciowa ale po wspolnym wyjezdzie na weeekend chyba sie opatrzyla na babcię i juz jest dobrze.
Nasza już od dłuższego czasu tak na nich reaguje, nawet gdy widzi ich po kilku dniach. Generalnie 2/3 ich wizyty to zawsze ryk

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Załącznik 6778381
Bawimy się coraz częściej na brzuszku i Maja ładnie zaczyna trzymać główkę, przekręcić się I nie złości się przy tym bardzo. Jestem dumna z mojej pannicy

australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-05, 09:45   #4759
201711281320
Konto usunięte

U nas względna noc. Odkąd się położyłam to chyba 3 karmienia były ale zanim poszłam spać to też 3 razy się przebudzał.

Honcia bardzo fajna ta kostka.Nie plastikowa i nie grająca Chyba się skuszę i kupię Ignasiowi pod choinkę.

Aniu dobrze że Maja się przekonuje do leżenia na brzuszku

australia ambitnie Po macierzyńskim wracasz do tego żłobka w którym pracowałaś wcześniej?
Marysia też już idzie do spacerówki? Ja mam dużą gondolę i nieduże dziecko, więc spokojnie przezimujemy w gondoli. Pewnie w spacerówce I. by chętniej jeździł, bo lepiej widać i płasko leżeć nie trzeba ale mi tam zimą do długich spacerów jakoś nie spieszno

Idę poczesać Igę, bo jak ja tego nie zrobię to pójdzie do szkoły jak czarownica...
Stary 2016-12-05, 10:11   #4760
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
australia ambitnie Po macierzyńskim wracasz do tego żłobka w którym pracowałaś wcześniej?
Marysia też już idzie do spacerówki? Ja mam dużą gondolę i nieduże dziecko, więc spokojnie przezimujemy w gondoli. Pewnie w spacerówce I. by chętniej jeździł, bo lepiej widać i płasko leżeć nie trzeba ale mi tam zimą do długich spacerów jakoś nie spieszno

Idę poczesać Igę, bo jak ja tego nie zrobię to pójdzie do szkoły jak czarownica...
W żłobku to od 2 lat nie pracuję Przed ciążą i na jej początku pracowałam w szkole podstawowej. Umowę miałam do końca sierpnia, więc teoretycznie nie mam gdzie wracać. Ale mam zamiar się tam pojawić po Nowym Roku i wyczuć czy mogę na coś liczyć, chociaż pół etatu możeeee Będę miała wtedy ten jeden papierek więcej, więc może coś się uda. Przydałoby się złapać jakąś pracę, bo za 2-3 lata chcemy kupić większe mieszkanie albo dom
No w kombinezonie to nie ma opcji żeby weszła do gondoli Teraz ją ubieram w takiego grubego pajaca, a jak jeszcze dochodzi kocyk to już jest ciasno. Na długość Marysia jest w niej na styk... Myślałam, że grudzień jeszcze da radę w pojeździć w tej gondoli, ale wygląda na to, że nic z tego
Stary 2016-12-05, 10:22   #4761
Paulinagm
Zadomowienie

W miarę nadrobiłam, choć zaległości miałam ogromne
narobiłyście mi ochoty na pieczenie piernika, ale w tym przepisie jest mleko i nie znalazłam przepisu bez mleka i mi się odechciało szukać. W sumie - to jest dziwne, bo w piernikach firmy Kopernik z biedry nie ma mleka to czemu nie ma nigdzie przepisu żeby sobie w domu taki zrobić
oooo, widze, że pierniczki miszki nie mają mleka (pewnie masło da radę margaryna zastąpić)

Justynko też nie lubię spać z Krzysiem, ale się powoli przyzwyczajam, bo niestety ostatnio budzi się ok 2:00 i jest nieodkładalny, 2-3 razy próbuję go odłożyć i sie budzi od razu, więc za kolejnym razem zostaje z nami. Teraz, jak ma już 6 msc skończone i jest ogólnie dośc ruchliwy i ogarnięty, juz się tak mocno nie boję o niego. więc śpi albo z nami, albo na brzuszku w łóżeczku go zostawiam (tylko, że mamy monitor oddechu, jak byśmy nie mieli to nie wiem czy bym go już na brzuszku zostawiała)

Madzia Krzysiowi też leci glówka w dół jak śpi w foteliku widzialam gdzieś kiedyś jakieś opaski przytrzymujące, ale nie wiem, czy to bezpieczne

Żabcia kombinezon minky i koc calutki z minky też mi sie nie podoba, ale jako dodatek jesto ok

Śliweczko mój Krzyś też marudzi tylko jak jesteśmy sami jak się coś "dzieje" to zlote dziecko. taki imprezowy chłopak ale nawet nie chodzi tylko o ludzi, po prostu w domu mu się nudzi, w kościele jest ok, w CH jest super, na spacerze od jakiegoś czasu też jest dobrze i nawet zasypia w wózku bez marudzenia. musi się cos dziać, bo dom i mama jest beee

haneczko mnie blizna nie boli. czasem swędzi to wtedy takim żelem smaruję i mija

Żabcia my od jednej babci dostaniemy Szczeniaczka a od drugiej aktywne kostki z fp. zachwyciły mnie te kostki więc je zamówiłam rodzicom do domu, płatność przy odbiorze

my jeszcze w gondoli i mam nadzieję, że jeszcze grudzień wytrzymamy i może pól stycznia, bo spacerówka nie kupiona i śpiworka też nie mam a grudzien u nas będzie biedny Krzyś ma 70 cm, gondola 75 w kombinezonie ma jeszvze ociupinkę luzu, więc moooooże damy radę
Paulinagm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-05, 10:26   #4762
ania230
Zakorzenienie

A sliweczko kurtka dla dwojga nie przyszła...zaginęła. zwrócili mi kase

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-12-05, 10:59   #4763
miszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez K_a_s_i_a_86 Pokaż wiadomość

Sliweczka nasze dzieci goscinne sa po prostu Byliśmy dziś na imieninach u babci. Oliwka jak sie rozgadala to trzeba bylo sluchac az skonczy tak nawijala ze nie dala nam pogadac

Lena, Australi podziwiam za checi do studiowania. Ja już chyba za stara i za duza przerwa od mgr.

Justynka kciuki za powrot do pracy.

A ja sobie dzisiaj wymyslilam ze znów zrobię wigilię, bedzie 16 albo 19 osob
Szalona! brawo Ty!

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;68273796]Za dwa MC maluchy będą chciały wstawać, taki stolik im w tym pomoże 😉

http://m.ceneo.pl/37784165?se=9jCyx9...B03hoCpVDw_wcB

Ja bym kupiła pchacz. Widziałam takie rozkładane, pierw służy jako palak i dziecko się nim bawi leżąc na plecach. Jak juz siedzi to bawi się panelem, jak stanie to zasuwa z nim po mieszkaniu 😉

Jystynka wszystko będzie dobrze! Chłopaki sobie poradza. Zdrowka dla Gabrysia![/QUOTE]
Dzięki.

I pchacz ja również polecam.
Dzieciaki uwielbiają wszystko co można pchać. Maks miał nawet kosiarkę bo wszystko jak tata.

I któraś z dziewczyn polecała kiedyś garnuszek na klocuszek.

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Honcia Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Marcelinka dostala wczoraj od babci taką kostkę:
http://allegro.pl/playme-kostka-eduk...733812965.html
Na razie nie zakuma ale fajna rzecz na przyszłość

U nas mróóóz
Mieliśmy coś takiego.
U nas kompletny brak zainteresowania, służyła za podest do wspinania.
Ale może dziewczynka zainteresuje się prędzej i zgodnie z przeznaczeniem

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Dzień dobry.

U nas nocka koszmarna.
Ogólnie chciał spać z cycem w buzi i co go odlaczylam to się budził po chwili.
Po 24 zrobił sobie przerwę i nie spal do 2.30.
Pobudka znów o 5, ciumkanie i znów chce spania z cycem w buzi więc przed ,6 wkurzylam się i zrobiłam butle i obudzilam męża żeby dał a ja poszłam spać. I pierwszy raz popłakałam się w nocy z bezsilności bo nie mam siły funkcjonowac po tylu pobudkach.😥

A wieczorem tak pięknie zasnął sam w łóżeczku.

Dzisiaj kupię albo zamówię kilka słoiczków i chyba zaczniemy rozszerzać dietę.
Zapomniałam się pochwalić, że 2.12. ( jak to ładnie wygląda) moj Niedźwiadek skończył pół roku.😏 Za szybko, zdecydowanie za szybko...

Żabinek
Stary 2016-12-05, 11:15   #4764
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
W żłobku to od 2 lat nie pracuję Przed ciążą i na jej początku pracowałam w szkole podstawowej. Umowę miałam do końca sierpnia, więc teoretycznie nie mam gdzie wracać. Ale mam zamiar się tam pojawić po Nowym Roku i wyczuć czy mogę na coś liczyć, chociaż pół etatu możeeee Będę miała wtedy ten jeden papierek więcej, więc może coś się uda. Przydałoby się złapać jakąś pracę, bo za 2-3 lata chcemy kupić większe mieszkanie albo dom
No w kombinezonie to nie ma opcji żeby weszła do gondoli Teraz ją ubieram w takiego grubego pajaca, a jak jeszcze dochodzi kocyk to już jest ciasno. Na długość Marysia jest w niej na styk... Myślałam, że grudzień jeszcze da radę w pojeździć w tej gondoli, ale wygląda na to, że nic z tego
Może ktoś w szkole zaciąży i się załapiesz

Cytat:
Napisane przez Paulinagm Pokaż wiadomość
W miarę nadrobiłam, choć zaległości miałam ogromne
narobiłyście mi ochoty na pieczenie piernika, ale w tym przepisie jest mleko i nie znalazłam przepisu bez mleka i mi się odechciało szukać. W sumie - to jest dziwne, bo w piernikach firmy Kopernik z biedry nie ma mleka to czemu nie ma nigdzie przepisu żeby sobie w domu taki zrobić
oooo, widze, że pierniczki miszki nie mają mleka (pewnie masło da radę margaryna zastąpić)

Justynko też nie lubię spać z Krzysiem, ale się powoli przyzwyczajam, bo niestety ostatnio budzi się ok 2:00 i jest nieodkładalny, 2-3 razy próbuję go odłożyć i sie budzi od razu, więc za kolejnym razem zostaje z nami. Teraz, jak ma już 6 msc skończone i jest ogólnie dośc ruchliwy i ogarnięty, juz się tak mocno nie boję o niego. więc śpi albo z nami, albo na brzuszku w łóżeczku go zostawiam (tylko, że mamy monitor oddechu, jak byśmy nie mieli to nie wiem czy bym go już na brzuszku zostawiała)

Madzia Krzysiowi też leci glówka w dół jak śpi w foteliku widzialam gdzieś kiedyś jakieś opaski przytrzymujące, ale nie wiem, czy to bezpieczne

Żabcia kombinezon minky i koc calutki z minky też mi sie nie podoba, ale jako dodatek jesto ok

Śliweczko mój Krzyś też marudzi tylko jak jesteśmy sami jak się coś "dzieje" to zlote dziecko. taki imprezowy chłopak ale nawet nie chodzi tylko o ludzi, po prostu w domu mu się nudzi, w kościele jest ok, w CH jest super, na spacerze od jakiegoś czasu też jest dobrze i nawet zasypia w wózku bez marudzenia. musi się cos dziać, bo dom i mama jest beee

haneczko mnie blizna nie boli. czasem swędzi to wtedy takim żelem smaruję i mija

Żabcia my od jednej babci dostaniemy Szczeniaczka a od drugiej aktywne kostki z fp. zachwyciły mnie te kostki więc je zamówiłam rodzicom do domu, płatność przy odbiorze

my jeszcze w gondoli i mam nadzieję, że jeszcze grudzień wytrzymamy i może pól stycznia, bo spacerówka nie kupiona i śpiworka też nie mam a grudzien u nas będzie biedny Krzyś ma 70 cm, gondola 75 w kombinezonie ma jeszvze ociupinkę luzu, więc moooooże damy radę
Chłopaki imprezowicze
My w tym tygodniu weźmiemy młodego na wycieczkę do Ikei. Nie uwierzycie ale mąż mnie wyciąga

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
A sliweczko kurtka dla dwojga nie przyszła...zaginęła. zwrócili mi kase

Buuuu... Dobrze że chociaż kaskę zwrócili.

Cytat:
Szalona! brawo Ty!

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Dzięki.

I pchacz ja również polecam.
Dzieciaki uwielbiają wszystko co można pchać. Maks miał nawet kosiarkę bo wszystko jak tata.

I któraś z dziewczyn polecała kiedyś garnuszek na klocuszek.

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Mieliśmy coś takiego.
U nas kompletny brak zainteresowania, służyła za podest do wspinania.
Ale może dziewczynka zainteresuje się prędzej i zgodnie z przeznaczeniem

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Dzień dobry.

U nas nocka koszmarna.
Pobudka znów o 5, ciumkanie i znów chce spania z cycem w buzi więc przed ,6 wkurzylam się i zrobiłam butle i obudzilam męża żeby dał a ja poszłam spać. I pierwszy raz popłakałam się w nocy z bezsilności bo nie mam siły funkcjonowac po tylu pobudkach.😥

Zapomniałam się pochwalić, że 2.12. ( jak to ładnie wygląda) moj Niedźwiadek skończył pół roku.😏 Za szybko, zdecydowanie za szybko...
Ja miałam pchacz dla Igora i nie był zainteresowany Tak się teraz zastanawiam co się z nim stało i gdzie jest... Pewnie komuś dałam

Mi dzisiaj przyszły kaszki z Gemini i myślę że za kilka dni podam kleik. Mam mleko zamrożone to będzie w sam raz.
Spóźnione sto lat dla Niedźwiadka! Wy to już śmiało możecie dietę rozszerzać
Stary 2016-12-05, 11:32   #4765
ania230
Zakorzenienie

Tak tyle dobrego

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Zaraz się zbieramy na spacer

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-12-05, 12:00   #4766
Lena_Marlena
Rozeznanie

Haneczko warsztat produkcji małych ludzi
Kasiu, ja dopiero licencjat

Franek ma sporo miejsca w gondoli. Myślę że do nowego roku na pewno, jeśli nie cała zimę. Chociaż tu może być inny problem - czy będzie chciał jezdzic nadal na płasko .

Paulina te opaski są straszne. Wyobraź sobie że jest wypadek lub stłuczka nawet. Wtedy. Ale Twoje ciało leci do przodu a gdybyś miała głowę przywiązana to by została na miejscu... A reszta ciała poleciała do przodu...

My po krótkim spacerku, już coraz ciężej mi chodzić z Frankiem w chuscie. Robi hopsa hopsa i próbuje ręce wyciągać, ogląda się do tyłu przechyla na boki. Nie idzie go wcale dociągnąć. ;(
Lena_Marlena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-05, 12:05   #4767
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry.

U nas nocka koszmarna.

Wszystkiego naj dla Kubusia!
Współczuję nocy, oby dzisiejsza była lepsza!

Cytat:
Może ktoś w szkole zaciąży i się załapiesz

Chłopaki imprezowicze
My w tym tygodniu weźmiemy młodego na wycieczkę do Ikei. Nie uwierzycie ale mąż mnie wyciąga
No na przykład... Chociaż nie ukrywam, że wolałabym w końcu umowę na dłużej niż rok

Wow Moja w Ikei zasnęła

A jak u Was z podobieństwem? Ja z dumą stwierdzam, że Marysia coraz bardziej jest do mnie podobna
Stary 2016-12-05, 12:10   #4768
Lena_Marlena
Rozeznanie

Cytat:
Wszystkiego naj dla Kubusia!
Współczuję nocy, oby dzisiejsza była lepsza!

No na przykład... Chociaż nie ukrywam, że wolałabym w końcu umowę na dłużej niż rok

Wow Moja w Ikei zasnęła

A jak u Was z podobieństwem? Ja z dumą stwierdzam, że Marysia coraz bardziej jest do mnie podobna
Ja podobieństwa nie widziałam i nie widzę, ale wcześniej wszyscy mówili że Franek czysty tata, a teraz podobno trochę się robi do mnie podobny
Stary 2016-12-05, 12:53   #4769
australia87
Zakorzenienie

Śliniak z gryzakiem to super wynalazek! Polecam
Stary 2016-12-05, 13:10   #4770
Lena_Marlena
Rozeznanie

Cytat:
Śliniak z gryzakiem to super wynalazek! Polecam
Mamy ale Franek i tak gryzie materiał a nie ta gumę
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości