|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2016 - do szpitala pomykają, bo swe dzieci już witają!
Nie martw się DoDoo, u nas przecież to samo, do 3800 dobijemy na pewno. Nie ma się co przejmować gadaniem innych, że duże dziecko, dla mnie może mieć nawet 4500 oby było zdrowe. Zdecydowanie bardziej bym się martwiła, gdyby wolno przybierała i była malutka. Zawsze zostaje ta granica błędu, i z im bym nie rozmawiała to słyszałam, że waga była niższa niz przypuszczali. A poród to tak i tak wielki ból i wysiłek i też mi mówią, że czasami większe dziecko rodzi się szybciej i sprawniej niż mniejsze, bo na to reguły nie ma. Zresztą moja mama jest dobrym przykładem, bo ja ważyłam 4100 i wyskoczyłam jak postrzelona, a moja siostra 3500 i poród był dłuższy gorszy. A zreszta, tyle byłam wieksza od mojej siostry, a na zdjeciach jestem taka chuda i dluga, a ona taka kluska pyzata ![]() Tak czy siak, wniosek jest jeden! Obie bierzemy sie do roboty i wymawiamy lokatorom wynajem brzucha głowa do góry! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3362 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3363 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Myślę że ostatnie czym powinnaś się martwić to opiniami innych Swoją drogą na Twoim miejscu to bym się nie przejmowała ważeniem Twojego gina, bo wcale się nie zdziwie jak mała ma ze 3 kg
|
|
|
#3364 |
|
Zadomowienie
|
Dodoo nie przejmuj się takimi tekstami...ja to w ogóle nie rozumiem takich ludzi naprawdę. Ale nie możesz sie przejmowac..
|
|
|
|
#3365 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki za czwartek✌ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ech dziekuje kazdej z was za slowa otuchy i kopniak w tylek, ja taka juz jestem, ze najpierw sie namarudze, a pozniej jakos jest ok.
|
|
#3367 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak, niestety wiem, że takie jest oficjalne stanowisko w uk. Też nie podoba mi się to. U mnie położna dodała przynajmniej, że dla pewności można na ten czas po lampce wina odciągnąć wcześniej mleko i przez te kilka godzin nie karmić, ale też mnie to nie przekonuje za bardzo. Reszta... Cóż, można by zapewne znaleźć moc takich różnic w pielęgnacji nie tylko między UK a Pl, ale pewnie też i wewnątrz jednego i drugiego kraju Ja z tym myciem główki też nie będę cudować po ichniemu Przecież wkładam dziecko do wanienki i wtedy i tak główka się zanurza częściowo w ciepłej wodzie, więc po prostu w wanience obmywam całego dziecia z razem z głową na raz i hop do ręcznika ![]() A mnie z kolei najbardziej bulwersuje to odbijanie dziecka w pozycji siedzącej W Pl zawsze jest tłuczone do głowy, żeby za nic dziecka nie sadzać dopóki samo nie siądzie, kłaść ciągle tylko na płasko, a oni takie malizny każą sadzać Jak mi się zdarzyło widzieć to w jakimś miejscu publicznym, to aż nie mogłam patrzeć Doduś, jaka załamka??? Trzeba się cieszyć, że dzieć zdrowo rośnie! ![]() Cytat:
Nie wiem! Ale ja bym chyba już odpuściła. Bo przecież to już na jutro masz ten termin z usg, prawda? I czopa już nie masz. Kochana, toż Ty w tym tyg urodzisz! Ciotka folinka wróży Cytat:
|
|
#3368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Ja juz mezowi mowilam, ze jak urodze giganta to nie chce byc w telewizji 😂😂😂
|
|
#3369 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo teraz patrzę na nią każdego dnia kto następny Dopiszmy kategorie lost i tyle☺ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3370 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny.
Gratulacje dla rozpakowanych. Powodzenia dla tych, które jeszcze nie przywitały swoich szkrabow. Bezbolesnych i szybkich porodów życzę, ja swój wspominam bardzo dobrze i też takiego porodu Wam życzę. Trzymajcie się i nie stresujcie Mama listopadowa 2016 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3371 | |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=kaziowa;68275026]
Cytat:
Po jednej komorze serca jest dla Izy i Roksi 😎 Aorta zostaje dla mamusi😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3372 | |
|
Zadomowienie
|
Ciotko Folinko oby Twe słowa prorocze były!
Dzisiaj Tż wiesza ostatnie rzeczy i kącik Izy będzie gotowy, więc może wskakiwać wprost do łóżeczka ![]() ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Cytat:
|
|
|
#3373 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bez kawy to bedzie pewnie mega ciężko. Jeszcze sie zaopatrzę wczesniej w minerały bo to tez mi pomaga na bole glowy i moje niskie cisnienie. Dodo ja jeszcze mam trochę do terminu to tez u mnie ten kalafior ciążowy wygrywa. Nie wiem czemu pomyslalam o twojej wadze! Najwazniejsze, zeby dzieciątko bylo zdrowe. Czy wazy 3 kg czy 4.5kg. Nie wazne. Powiem wam, ze ja ogolnie potrafie byc wredna ale co to bedzie jak sie Lili urodzi i ktos mnie bedzie pouczać... ojc współczuję. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#3374 |
|
Zadomowienie
|
Czy jest możliwe żeby czop który wypadł 10 dni temu nie wyszedł w całości i teraz resztki wychodzą?
Bo mam takie samo jak wtedy, tylko mniejsze...
|
|
#3375 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dzięki za rekomendację Brawo za kolejne etapy! Mówiłam, że Ty i Karol to duet nie do pokonania! ![]() O tak lepiej! Cytat:
![]() O kurka To nie wiem. To może spróbuj bez? ![]() Ja ciągle nie mogę się zdecydować jak mi najwygodniej spać i dalej co kilka dni w te i we wte zmieniam konfigurację i ilość poduch ![]() Miło mi się siedziało z Wami i nie myślałam cały czas o tym, jak nie mogę doczekać się usg! Teraz czas na naleśniki!
|
|
#3376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3377 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moj tata sie smieje z mamy, ze jak sie urodzilam i wszyscy przychodzili mnie zobaczyc itp to mama juz sie wsciekala i mowila ze to sabat czarownic ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3378 | |
|
Raczkowanie
|
Darunia powodzenia. Trzymam za Was kciuki aby udalo sie z karmieniem..
Cytat:
Z kawa szczerze mówiąc nie odwazylam sie spróbować i popijam inke, ale jak mlody troche podrosnie to może. ... Wysłane z mojego LG-K350 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3379 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym wyprosila takie osoby sory ale to ze dzieciatko jest ciezsze to znaczy ze bedzie otylym grubasem potem ?! Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Cytat:
co za ludzie wazne ze zdrowie dziecie bedzie a nie czy duze . czy male.. Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#3380 |
|
Zakorzenienie
|
Maz mi mowi, ze ja ogolnie biore za duzo do siebie co ktos gada i ma racje, ja to wiem. Nie wiem jakies kompleksy wychodza, niedowartosciowanie w dziecinstwie albo co...
Chociaz nie czuje sie nie kochana przez rodzicow czy cos w tym stylu Moze taki glupi charakter po prostu mam i chce zeby wszystko zawsze bylo idealnie, o tak trafilam w sedno
|
#3381 |
|
Rozeznanie
|
Moje jelita chyba zaczęły faze oczyszczania.
Tż mnie wzruszył bo chciał zebym spojrzala na jednego maila na poczcie a ja oczywiście zobaczyłam jeszcze innego, zamówił misia 50 cm dla małej. Nie dałam po sobie poznać, że widziałam ale tak mi się miękko na sercu zrobiło. Kaziowa, jutro my rodzimy?😃 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3382 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już byłam dziś 2 razy w kibelku co u mnie graniczy z cudem
|
#3383 |
|
Rozeznanie
|
A co tu tak cicho, wszystkie pojechały do porodu?
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3384 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3385 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#3386 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A ja nie mam żadnych dekoracji w tym roku, no nie licząc choinki, ale to tez jeszcze chwila zanim ubierzemy. Chyba muszę się za czymś rozejrzeć, bo jakoś tak mało świątecznie u nas ![]() Cytat:
To teraz pora na deser 🏻![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3388 |
|
Zadomowienie
|
A mnie zlapala taka zamula ze aż zasnelam..
|
|
|
|
#3389 |
|
Zakorzenienie
|
nudnylogin - deser bedzie jak znalazl na serialos i kawka zbozowa do tego
na wypasie Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3390 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- Cytat:
Ja też się dobrze czuję! Wręcz wspaniale😃 przygotowuje (na raty) ciasto na podwójną porcję pierników Lebkuchen 😆 ---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- Cytat:
|
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:16.

głowa do góry! 
Mam jeszcze 2 dni antybiotyku. A miałam jeszcze jeden powód dziś do wizyty, nawet zapomniałam wcześniej Wam napisać. Przy karmieniu Kaja dwa razy miałam zastój i później wyczuwałam dwa maleńkie guzki w piersi. Jednego miałam wyciętego (gruczolakowłókniak - podobno najczęstsza zmiana łagodna), drugi jakoś zniknął i teraz niedawno go wyczułam, więc zapytałam położnej, co z nim, bo nie chcę mieć z tym problemów przy karmieniu i okazało się, że z tym jak ze wszystkim pierwsze co muszę iść do rodzinnego i żebym poszła od razu. I dziś faktycznie dostałam skierowanie na usg. Ponoć w ciągu 2 tyg mam mieć, hehe, ciekawe jak oni to widzą i jak chcą zrobić jeśli np. za 1,5 tyg urodzę
No nic, i tak nie mam wyjścia tylko jak zawsze muszę czekać na list z terminem wizyty. Żebym tylko znowu nie miała zastoju w tym miejscu 
Po ostatnim tygodniu leniuchowania posprzątałam cały dom w weekend, później biorę się za naleśniki ze szpinakiem
Dziś chyba robię odwyk od prasowania, co by mi kręgosłup nie odpadł 

Ale ja bym chyba już odpuściła. Bo przecież to już na jutro masz ten termin z usg, prawda? I czopa już nie masz. Kochana, toż Ty w tym tyg urodzisz! 

28.062014

🏻