|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2016 - do szpitala pomykają, bo swe dzieci już witają!
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tyle, ze bobo caly czas rosnie
|
|
#3423 |
|
Zadomowienie
|
Ja dla dziecka mam miec tylko chusteczki nawilzane, pampersy i ubranka.
Ja mam dzis tez lenia ![]() Skarzylam.sie wam ze Szymon dziś spokojny no to teraz o jestem bombardowana od wewnątrz
|
|
|
|
#3424 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3425 | |||
|
Zadomowienie
|
Hejka!
Nam też! ![]() Cytat:
Fajnie, że kolejna na plus dla kawy ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- A ja zobaczę dziś pierwszy raz w ciąży ginekologa! Siedzę ciągle na położniczej izbie przyjęć w szpitalu po tym usg (bo spotkanie z ginekologiem w UK to przecież wielkie wydarzenie ), żeby ustalić plan dalszego działania. Jeszcze nie znam szczegółów, ale Lidka jest duża ponoć i mam za dużo wód Troszkę się martwię wiadomo, ale staram się być spokojna. Kurcze, pierwszy raz słyszę, że wód może być za dużo Nawet nie chcę googlować, bo mam słabą baterię w tel, a power bank w torbie szpitalnej w domu zamiast w torebce
2006.03.28 ur. Maksymilian 2012.05.15 ur. Kajetan 2017.01.02 ur. Lidia 2018.07.05 ur. Beniamin Edytowane przez folinka Czas edycji: 2016-12-06 o 02:45 |
|||
|
|
|
#3426 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Alez mnie skora na nogach piecze w wodzie... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3427 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3428 |
|
Zakorzenienie
|
Folinka trzymam kciuki !!! daj znac po wizycie
|
#3429 |
|
Zadomowienie
|
Skończyliśmy kącik Izy w naszej sypialni, może wychodzić!
![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
#3430 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Powodzenia! Mała tak się rozpycha, że już nie wiem co ona tam wyprawia halo halo, tu matka mówi, jak Ci ciasno to startuj! ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3431 |
|
Zakorzenienie
|
Kaziowa cudnie !!!
|
#3432 |
|
Rozeznanie
|
Pięknie pięknie! ![]() ![]() komodę i lampeczkę mamy taką samą Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3433 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
UK nie przestanie mnie zaskakiwać :P Też nie słyszałam nigdy o zbyt dużej ilości wód, daj znac po wizycie
|
|
|
#3434 |
|
Zadomowienie
|
Folinka i Meewka dzięki za kciuki
Folinka, daj znać co gin powiedział. Lucy, ja przez pierwsze dni nie piłam kawy, a później piłam jedna dziennie i też nie zaobserwowałam żadnego wpływu na dziecko. Teraz mam zamiar zrobić tak samo Dodoo, też dziś pizze jadłam mój synek podobno waży 3550g, a 3800 to wg mnie normalna waga, nie sądzę, że jak ktoś zobaczyć noworodka z waga 3800 to stwierdzi że jest duży tak jak dziewczyny pisały, nawet te powyżej 4 to przecież maleństwa ![]() ---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- Kaziowa, ślicznie
|
|
|
|
#3435 | |
|
Zadomowienie
|
Sliczna!!!
Cytat:
![]() Cos mnie uczulilp i na 99%byl to olejek eteryczny cytrynowy. Dodalam kilka kropel do kapieli i mam cale nogi w plamach. Jest jeszcze 1%ze mogl to byc zel do ciala bialy jelen... ale.w to jakos wierzyć mi sie nie chce. Wyskoczylam w koncu z wanny jak oparzona. Nogi pieka mnie masakrycznie, a juz nie raz dodawalam olejki eteryczne do kapieli. Najciekawsze jest to, ze uzywam tylko ograniczne i zawsze ta sama firme. Ja dzis jestem jakas pechowa. Leze juz w lozku i sie stad nie ruszam. Nakrzyczalam na meza, ze pewnie zle umyl wanne ale z jego opowiesci tk wanna byla po srodkach czystości zlana wrzątkiem prawie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3436 |
|
Zadomowienie
|
Mamusie grudniowe 2016 - do szpitala pomykają, bo swe dzieci już witają!
Sory ze nie nadrabiam ale nie mam kiedy. Generalnie chciałabym sie wyspać bo od piątku rana spałam może 4 h...
Napisze w wielkim skrócie jak było. W piatek o 23.30 pojechaliśmy na IP bo nie czułam ruchów małego. Od 20 miałam coprawda co 4-5 min regularne bezbolesne twardnienia brzucha ale sądziłam ze to zwykle przepowiadacze. Koło 1 juz je zaczęłam czuć ale nadal sądziłam ze po KTG wrócimy do domu. No ale jednak skierowali nas na porodówkę. Tam do 5.30 byliśmy na obserwacji i mówili ze takie skurcze to nie poród i urodzimy dopiero w sobote po południu. A tu niespodzianka bo o 5.30 pojechalismy na sale porodowa i 3 godz pozniej Kubus był juz na świecie. Było strasznie ![]() ![]() Pól Poznania pewnie słyszało jak sie darlam a TZ obstawiał ze następnego dnia słowa z siebie nie wyduszę ![]() Wstyd mi było jak cholera ze taki mięczak ze mnie , no ale nie umiałam nad tym zapanować. Ponoc odgrażałam sie ze żadnych dzieci w zyciu wiecej i ze maja go wyciągać ze mnie natychmiast Jestem mocno nacięta bo przez to ze słabo współpracowałam użyli vacum. No ale wtedy to zgodziłabym sie na wszystko zeby poszło jak najszybciej... Szycia nie czułam wcale. Kubus jest kochany. Ciagle głodny a ja nie mam pokarmu. 2 dni go przystawiałam i teraz mam poranione brodawki wiec dzis zrobiłam przerwę bo juz z bólu nie mogłam. Karmie go butla i dzieki temu był bardzo spokojny dzień. Jak dobrze pójdzie to jutro pójdziemy do domu i wracamy do cycolenia Mamy lekka żółtaczkę ale to nic. Pani dr nie zaleciła żadnej terapii poki co.Gratuluje wszystkim nowym mamusiom i trzymam kciuki za następne Jsk wrócimy do domu to nadrobimy ![]() Ps. Kuba ważył 3640 g i mierzył 54 cm
Edytowane przez mademoiselle_m Czas edycji: 2016-12-05 o 20:48 |
|
|
|
#3437 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Brakuje nam tu Ciebie ...
|
|
|
#3438 | |
|
Zakorzenienie
|
jak pieknieeee!!
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- ja tez mam ta lampke a komode nizsza bo 3 szuflady ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- Cytat:
najwazniejsze ze Kubus jest juz z wami, zdrowka dla was !super ze w miare poszlo ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- kaziowa - dzieki bede obserwowac ten sluz dziwnyy Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3439 |
|
Zadomowienie
|
Madi byłaś bardzo dzielna! Jak wrócicie do domu to z pewnością będziecie się cycolić do woli
![]() Gdzieś mi mignął termin vacum już wcześniej, ale do tej pory nie sprawdziłam co to jest... Sądzę, że ja też będe cwaniak do czasu bólu, a potem szybko uśmiech zamieni się we wrzaski...
|
|
#3440 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3441 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A poza tym jak godzinę później trafiłam na sale poporodowa to juz sobie myślałam ze jak to jest super ze juz po wszystkim i ze teraz juz bolec nie bedzie a przy cc teraz dopiero bym zaczęła sie męczyć. Tak ze sa plusy i minusy ![]() Cytat:
Vacum to taka przyssawka jak do przepychania rur ![]() szybciej się tym wyciąga bobasa , zwłaszcza jak mama jest ciapa i nie umie przeć jak trzeba
|
||
|
|
|
#3442 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Byłaś bardzo dzielna buziaki dla Kubusia! ❤️Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3443 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I nie to, ze jesteś ciapa tylko czasem tak się zdarza, najwazniejszy jest efekt czyli zdrowy synek ✌ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3444 |
|
Zakorzenienie
|
mademoiselle - najwazniejsze ze sie udalo
ahh zawsze sa jakies plusy i minusy pocierpimy ale dzieciaczki beda z nami ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3445 |
|
Zadomowienie
|
To wrzucę Wam mojego synka
ImageUploadedByWizaz Forum1480970137.707279.jpg
|
|
|
|
#3446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3447 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
O matko jaki kochany a jaki szczesliwy na tym ostatnim zdjeciu ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3448 |
|
Zadomowienie
|
Madi Kubus będzie łamał kobiece serca i nie tylko 😎
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3449 |
|
Rozeznanie
|
Madi, byłaś bardzo dzielna
Nie Ty pierwsza, nie ostatnia krzyczałaś przy porodzie, myślę, że na większości personelu to nie robi wrażenia. Nie ma się czego wstydzić, natura Powodzenia przy kp kaziowa, cudny kącik Na miejscu Izy bym wyszła zaraz Miałam dziś wizytę i nic nowego. 38tc nam leci, prawie 3kg dorodna panienka, ktg idelane (położna nazwała Amele szajbusem to po starym ) Nic się nie dzieje od zeszłego tygodnia (czyli szyjka nieco skrócona), za tydzień kolejna wizyta... Ogłoszę bankructwo.A i gin się mnie zapytał jak chcę urodzić. Dziwne pytanie skoro nie ma najmniejszych wskazań do cc Trochę się mi zdziwiło. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3450 |
|
Zakorzenienie
|
Maddd ale bylas dzielna
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:12.

), żeby ustalić plan dalszego działania. Jeszcze nie znam szczegółów, ale Lidka jest duża ponoć i mam za dużo wód
Troszkę się martwię wiadomo, ale staram się być spokojna. Kurcze, pierwszy raz słyszę, że wód może być za dużo
Nawet nie chcę googlować, bo mam słabą baterię w tel, a power bank w torbie szpitalnej w domu zamiast w torebce 

Jestem mocno nacięta bo przez to ze słabo współpracowałam użyli vacum. No ale wtedy to zgodziłabym sie na wszystko zeby poszło jak najszybciej... Szycia nie czułam wcale.
Jsk wrócimy do domu to nadrobimy 
buziaki dla Kubusia! ❤️
Nie Ty pierwsza, nie ostatnia krzyczałaś przy porodzie, myślę, że na większości personelu to nie robi wrażenia. Nie ma się czego wstydzić, natura
Trochę się mi zdziwiło.