Lutówki 2017 ❤ cz. V - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-12-06, 10:00   #2761
zuzkka
Zakorzenienie

Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. V

Cytat:
Napisane przez justkonev Pokaż wiadomość
Ja tam nie wiem, mój tata to Leszek i jest najlepszym tatą pod słońcem

Dzień dobry Ja już po szybkim śniadanku, ogarniam się i lece na paznokcie
Wyjątek potwierdza regułę

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
zuzkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-06, 10:03   #2762
axn22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fantazja_ Pokaż wiadomość
Dzień dobry jakoś głowa mnie dziś boli, ciśnienie może nie takie.... za oknem sypie śnieg
fck... nie zauważyłam, faktycznie!
dziś do okulisty muszę autobusem jechać (zakropienie atropiną...) to pewnie się ubiorę jak na syberię haha
axn22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-06, 10:16   #2763
anolta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Łącze się w bólu, choć mi ostatnio trochę ulżyło, albo co jakiś czas się przyzwyczajam do tego bólu.

Mi też twardnieje, zwłaszcza po jakimś wysiłku i wieczorami, wystarczy że na chwile się położe i jest lepiej, magnez 3x dziennie łykam od dobrego miesiąca, nie zauważyłam różnicy w twardnieniu, z córką tez tak miałam, chyba taka moja natura.

---------- Dopisano o 05:35 ---------- Poprzedni post napisano o 05:33 ----------

Zapakowałam córce buty, postawiłam torby z prezentami obok, już się doczekać nie mogę, kiedy się obudzi

---------- Dopisano o 05:38 ---------- Poprzedni post napisano o 05:35 ----------

Mojej małej też piątka górna wychodzi, wczoraj podałam ibum i poszła do przedszkola
Ja tak samo 😊 tylko u nas tradycja, ze pod poduszką, albo obok łóżka. Uśmiech bezcenny 😍

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

Squara gratuluję wizyty, spodziewałam się, ze mam wyskoczysz z 2kg, bo zawsze pisałaś ze większy i spodziewasz się dużego synka 😆 Może będzie dlugi i chudy jak moja córeczka 😊 Janek też się tak zapowiada, bo wszystko ma 2-3 dni starsze, a kość udowa 12 dni starszą 😁

2017 - synek
anolta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-06, 10:20   #2764
mariea
Zakorzenienie

dzień dobry dziewczyny piszę teraz dzień dobry, choć nie śpię już od 5 gratuluję wczorajszych wszystkich wizyt! z tego co pamiętam laurka, ferimori i sQ! choć jedna wizyta z niespodzianką
malaMi poczytaj co wczoraj o suplementacji żelazem z ilą pisałyśmy.

proszę o kciuki o 16 za moje usg 3 trymestru

mi się podoba calkiem imię Leszek, patrzyłam, że niby znaczenie przebiegły czy jakiś, bo w prehistorii jeden Leszek się tak negatywnie wsławił cuda wianki normalnie

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

Cytat:
Napisane przez anolta Pokaż wiadomość

Squara gratuluję wizyty, spodziewałam się, ze mam wyskoczysz z 2kg, bo zawsze pisałaś ze większy i spodziewasz się dużego synka �� Może będzie dlugi i chudy jak moja córeczka �� Janek też się tak zapowiada, bo wszystko ma 2-3 dni starsze, a kość udowa 12 dni starszą ��

no właśnie, chyba Maciupek troszkę przyhamował, bo wcześniej na koksika się zapowiadał
Stary 2016-12-06, 10:25   #2765
ferimori
Zadomowienie

Dzień dobry, dziękuje wszystkim za gratulacje i oddane głosy

Escorpio, na ostatniej wizycie tj 25tc gin potwierdziła kolejny raz że będziemy mieli córkę

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

Dzieki Silver za niebieska farbę

ferimori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-06, 10:36   #2766
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axn22 Pokaż wiadomość
dziś do okulisty muszę autobusem jechać (zakropienie atropiną...) to pewnie się ubiorę jak na syberię haha
Pamietam jak zawsze miałam zakraplane atropiną to kompletnie nic na rozkładzie jazdy nie widziałam. Wszystko zamazane. Moja Daria jeszcze ma trochę źrenice powiększone mimo że już dużo czasu minęło no ale ona miała przez 5 dni 2x dziennie.
Powodzenia!
Cytat:
Napisane przez mariea Pokaż wiadomość
proszę o kciuki o 16 za moje usg 3 trymestru
KCIUKI SĄ!
Cytat:
Napisane przez ferimori Pokaż wiadomość

ale Hania się rozpycha
Stary 2016-12-06, 10:40   #2767
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anolta Pokaż wiadomość

Squara gratuluję wizyty, spodziewałam się, ze mam wyskoczysz z 2kg, bo zawsze pisałaś ze większy i spodziewasz się dużego synka 😆 Może będzie dlugi i chudy jak moja córeczka 😊 Janek też się tak zapowiada, bo wszystko ma 2-3 dni starsze, a kość udowa 12 dni starszą 😁

az takich wielkosci nie zakaldalam bo 2 tygodnie temu mial 1,2
aczkolwiek no zawsze wycodził ponad tydzien wiekszy... no i o. przystopował

moj glowe ma duza.. ale lekarz powiedział ze to ok, ze czesto, ze nas to nie martwi bo martwi za mala a nie za duza...
na co ja mu powiedzialam ze pewnie go i meza nie martwi ale to ze mnie musi to dziecko glowa w przod wyjsc

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

Cytat:
no właśnie, chyba Maciupek troszkę przyhamował, bo wcześniej na koksika się zapowiadał
i dobrze
tatus niepocieszony ze za nim w mase nie idzie
ale moze po dziadku pojdzie w rzeźbę (mam tate koksa)
Stary 2016-12-06, 10:43   #2768
ferimori
Zadomowienie

Cytat:
Ale mi się dziś nic nie chce... a tu trzeba się do roboty zaraz brać Plan na dziś: umyć piekarnik i pralkę, ogarnąć suszarkę na pranie i poprasować, zrobić obiadek, pouczyć się, opie***ać dalej inposta.

Inpost - zamówione głupie dwa pajacyki jeszcze w listopadzie. Wysłane 25.11. W Katowicach były 29.11. Paczka leżała zawieruszona parę dni po czym 1 grudnia ktoś ją rzucił do punktu odbioru po drugiej stronie miasta, bez żadnej próby doręczenia - byłam w domu cały czas. Dzwoniłam, mieli ją stamtąd zabrać i jeszcze raz/pierwszy raz dostarczyć do mnie. Nikt jej stamtąd nie ruszył. Teoretycznie dziś powinna wrócić już do nadawcy. Moje standardowe boje z poleconymi z inposta. Jeszcze ANI JEDNA przesylka, NIGDY nie dotarła normalnie. Reklamacje nie pomagają.

O 16.30 mam drugą wizytę u okulisty, oby pozwolił na SN - trzymajcie kciuki
Kciuki za sn!

Stary 2016-12-06, 10:45   #2769
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość

w teorii tez sobie mowie ze ludzie karmią to i ja karmic bede...
tak samo jak rodza to i ja urodze - luz

aczkolwiek skoro mialoby byc cos ciezko, to w miare "wiem" co zrobic
i uwazam ze najgorzej by bylo zrezgynować z braku wiedzy
Najprawdziwsza prawda od siebie dodam że mi bardzo pomogła książeczka warto karmić piersią Magdaleny Nehring-Gugulska. Miałam gdzieś kiedyś pdf, wiem że na chomikuj powinno być.

Cytat:
Kochane, moje dziecię pięknie wypielo sie do nas tyłkiem i pokazało co ma między nozkami! Na milion procent jest to chłopak! Dziś wielka narada odnośnie imienia, będzie sie działo

Co za niespodzianka!! Gratuluję!!

Cytat:
Męczą to dużo powiedziane bo ja ich nie czuje i mało kiedy zauważam.. Przypadkiem...
Zobaczymy co z tego będzie...
Pewnie już czytałaś, ale jak coś to wkleję, https://mamotoja.pl/skurcze-przepowi...l,6012,r1.html Póki nie bolą, nie są jakieś mega regularne, nie skraca się szyjka, nie odchodzi czop, to bym nie martwiła się.

Cytat:
Łącze się w bólu, choć mi ostatnio trochę ulżyło, albo co jakiś czas się przyzwyczajam do tego bólu.

Mi też twardnieje, zwłaszcza po jakimś wysiłku i wieczorami, wystarczy że na chwile się położe i jest lepiej, magnez 3x dziennie łykam od dobrego miesiąca, nie zauważyłam różnicy w twardnieniu, z córką tez tak miałam, chyba taka moja natura.

---------- Dopisano o 05:35 ---------- Poprzedni post napisano o 05:33 ----------

Zapakowałam córce buty, postawiłam torby z prezentami obok, już się doczekać nie mogę, kiedy się obudzi

---------- Dopisano o 05:38 ---------- Poprzedni post napisano o 05:35 ----------

Mojej małej też piątka górna wychodzi, wczoraj podałam ibum i poszła do przedszkola
Ja też czekałam aż mój się obudzi!

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Daria wczoraj wieczorem zostawiła na oknie dla Mikołaja list, ciasteczka, mleko w kubku a rano się obudziła i od razu "Mama chodź zobacz czy Mikołaj zjadł ciasteczka" zobaczyła prezenty to aż skakała z radości. Oczywiście mleko wypite a na talerzu okruszki

Tż ją zaprowadził do przedszkola. Mam nadzieję,że już nic jej nie będzie
Uwielbiam tę radość
Michał leciał pod łóżko zobaczyć co dostał Bardzo się cieszył

Cytat:
Ale mi się dziś nic nie chce... a tu trzeba się do roboty zaraz brać Plan na dziś: umyć piekarnik i pralkę, ogarnąć suszarkę na pranie i poprasować, zrobić obiadek, pouczyć się, opie***ać dalej inposta.

Inpost - zamówione głupie dwa pajacyki jeszcze w listopadzie. Wysłane 25.11. W Katowicach były 29.11. Paczka leżała zawieruszona parę dni po czym 1 grudnia ktoś ją rzucił do punktu odbioru po drugiej stronie miasta, bez żadnej próby doręczenia - byłam w domu cały czas. Dzwoniłam, mieli ją stamtąd zabrać i jeszcze raz/pierwszy raz dostarczyć do mnie. Nikt jej stamtąd nie ruszył. Teoretycznie dziś powinna wrócić już do nadawcy. Moje standardowe boje z poleconymi z inposta. Jeszcze ANI JEDNA przesylka, NIGDY nie dotarła normalnie. Reklamacje nie pomagają.

Ale dupki z inpostu. Trzymam kciuki za SN

Cytat:
No coś ty Ja pod kurtkę (nie jakoś mega grubą) koszulka, inaczej się rozpływam. W poprzedniej ciąży tak samo miałam.

Niedługo do dentysty, trzymajcie kciuki żebym się nie darła z bólu
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-06, 10:45   #2770
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
Pamietam jak zawsze miałam zakraplane atropiną to kompletnie nic na rozkładzie jazdy nie widziałam. Wszystko zamazane. Moja Daria jeszcze ma trochę źrenice powiększone mimo że już dużo czasu minęło no ale ona miała przez 5 dni 2x dziennie.
Powodzenia!

KCIUKI SĄ!

ale Hania się rozpycha
dziękuję
mój też sie rozpycha wysoko dzisiaj. wczoraj w nocy dał mi w kość, dziwnie po ukosie mi się rozpychał. nie wiem co on wyprawiał

ja w 17 tc byłam na badaniu dna oka i w ogóle ta atropina mi nic nie pomąciła z oczami. może z 15 min, a potem żadnej różnicy nie bylo.
Stary 2016-12-06, 10:45   #2771
s i l v e r
Zakorzenienie

Fantazja, postanowiłam przyjąć Twoje ostatnie wyzwanie na klatę robię dziś syrop z cebuli i wypiję Wasze zdrowie

nie wiem jak to przełknę,ale muszę bo uduszę się przez ten kaszel

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2016-12-06 o 11:06
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-06, 10:48   #2772
ferimori
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MartaMagda Pokaż wiadomość
Silver, ale to musi być super patrzeć, jak dziecko przeżywa ten świąteczny czas

Mała Mi a nie uciskasz sobie przepony?

A na zaparcia polecam to:
https://youtu.be/YbYWhdLO43Q

Wczoraj w Ikei kupiłam sobie stołek łazienkowy

A ja już od kilku dni stawiam taboret pod prysznicem, bo oszaleć można. Jeszcze krótki prysznic to pol biedy, ale weź i czekaj aż odżywka sie wchłonie. Masakra, jak starsza pani hehe

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

Mariea, trzymam kciuki!

Stary 2016-12-06, 10:51   #2773
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zuzkka Pokaż wiadomość
Moja mama próbowała mnie ostatnio taką wystraszona pocieszyć i mówi, że jej znajoma ma wnuczke z 29 tygodnia, zdrowa jak ryba, zaczęłam potem oglądać zdjęcia wcześniaków z 30 tygodnia i w ryk...
Sama się nakręcaszMichal 2.5kg a mąż kupił na obiad kurczaka 2.3kg... tak się patrze raz na tego kurczaka, raz na malego i oczywiscie ryk teraz to mi się śmiać chce z tego tylko
Cytat:
Napisane przez Lilotka Pokaż wiadomość
U nas to samo. Musiała być czysta pieluszka, dopiero jadł.

25/40
it's a boy.
U nas byl taki okres ze czasami szly 4pieluszki w 10minut, jak tylko byla kropka siku to zaraz był wrzask i kopanie nóżkami jak szalony...
Cytat:
Dzień dobry

Daria wczoraj wieczorem zostawiła na oknie dla Mikołaja list, ciasteczka, mleko w kubku a rano się obudziła i od razu "Mama chodź zobacz czy Mikołaj zjadł ciasteczka" zobaczyła prezenty to aż skakała z radości. Oczywiście mleko wypite a na talerzu okruszki

Super u nas najważniejsza okazała się kinder czekoladka z calej paczki
Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość
:
A co do sprzątania, to nie wiem jak Ci się chce Jak się myje pralkę??
Z marki rossmanna uzywam plynu do czyszczenia pralki, a szuflade od proszku wyjmuje i czyszcze tam szczoteczka.
Na dzis planuje fugi soda zrobić w lazience

Ehh Michas wczoraj kichal troche a mnie już znowu w gardle drapie
Juz cebule mam zasypana cukrem...

sunny_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-06, 10:54   #2774
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Pewnie już czytałaś, ale jak coś to wkleję, https://mamotoja.pl/skurcze-przepowi...l,6012,r1.html Póki nie bolą, nie są jakieś mega regularne, nie skraca się szyjka, nie odchodzi czop, to bym nie martwiła się.

dziekiiii

Cytat:
Fantazja, postanowiłam przyjąć Twoje ostatnie wyzwanie na klatę robię dziś syrop z cebuli i wypić Wasze zdrowie

dasz rade!!

cheers!!
Stary 2016-12-06, 10:55   #2775
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry, dziękuje wszystkim za gratulacje i oddane głosy

Escorpio, na ostatniej wizycie tj 25tc gin potwierdziła kolejny raz że będziemy mieli córkę

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

A jaka byla reakcja Twojego lekarza na to że płeć się zmienila?

Stary 2016-12-06, 10:57   #2776
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:
Fantazja, postanowiłam przyjąć Twoje ostatnie wyzwanie na klatę robię dziś syrop z cebuli i wypić Wasze zdrowie

No to zdrowko i smacznego u mnie cala kuchnia juz smierdzi cebula1481018253589.jpg

Stary 2016-12-06, 10:59   #2777
__malaMi__
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malawrednioszka Pokaż wiadomość

Sreberko wypakuj wszystkie ciuszki itd na srodek pokoju i marudz mezowi ze nie masz gdzie tego upychac
na mojego by to nie podziałało, jego to nie rusza

Cytat:

Po wizycie, wszystko w porządku, 29 tydzień, mała waży 1350, główka w dół, pupskiem i nóżkami dalej mnie w wątrobę kopie
Znów zdjęcia nie mam, zasłoniła się nogą i obiema rączkami. Następna wizyta 2 stycznia.
gratulacje

Cytat:
Kochane, moje dziecię pięknie wypielo sie do nas tyłkiem i pokazało co ma między nozkami! Na milion procent jest to chłopak! Dziś wielka narada odnośnie imienia, będzie sie działo

wow! gratulacje Jestem za Bartoszem, bardzo mi się podoba, ale męzowi nie. No i troche mi się kojarzy też z kimś, ale imię super wg mnie

Cytat:
po wizycie
maluszek jest idealnie w srodku skali ma 1,6kg (30+1)
wszystko okejka
pogadalam z lekarzem o twardnieniu brzucha, uznał ze nie ma brzuch tendencji twardnienia pod dotykiem (byłby zakaz dotykania :O) aczkolwiek jak juz zaobserwuje twardnienie to zwrocic koniecznie uwage na kolejne - jak sie powtarza regularnie to do szpitala bo moze byc to przedwczesny porod
problemem ejst ze ja tego nie czuje i poki nie poloze reki ot tak np wstajac po herbate, chac poglaskac malego "choc synek zrobimy herbe" to nie wiem ze twardnieje. ustalilismy ze jak czuje ze twarde to dalej trzymam reke i kontroluje do kolejnych 2 stwardnien - czy czesto i regularnie. jak tak to na IP.
gratulacje

Cytat:
A kiedy idziesz na l4?
Czemu mi się wydaje,że ostatnio pisałaś że już na L4 jesteś? Pomyliłam coś?
byłam na tymczasowym l4 na przelomie pażdziernika i listopada i wróciłam. W czwartek idę do internisty mam nadzieję, ze mi da na 1,5tygodnia do czasu wizyty u gina, bo od wczoraj czuje się koszmarnie.

Cytat:
kciuki!

Cytat:
Napisane przez MartaMagda Pokaż wiadomość

Mała Mi a nie uciskasz sobie przepony?

A na zaparcia polecam to:
https://youtu.be/YbYWhdLO43Q

Wczoraj w Ikei kupiłam sobie stołek łazienkowy

no tak mysle, że coś uciskam, bo jak siedzę prosto to sapie, jak sie odegnę jest lepiej, ale przy kompie to cięzko być w półleżacej pozycji

filmik boski słyszałam o tym, sprobuje, chociaz nie sadze zeby u mnie to pomogło, tardyferon ma moc

Cytat:
Czopki spróbuj
Miewam czasami tak samo... I śmieje się że oddychanie i relaksacje na poród mam przecwiczona
Cytat:
Napisane przez Lilotka Pokaż wiadomość
P

MalaMi sQ dobrze radzi. Czopek glicerynowy i problem z głowy.

25/40
it's a boy.
dzięki dziewczyny z czopkami to sie zaprzyjaźnie, bo juz od poczatku ciazy całe opakowanie zuzyłam... musiałam wczoraj kupić kolejne

Cytat:
malaMi poczytaj co wczoraj o suplementacji żelazem z ilą pisałyśmy.
czytałam szkoda, ze akurat zrobiłam niedawno zamówienie w aptece :/ póki co chyba dobiore ten tardyferon i zobacze czy chociaż poprawa jest, jak nie to pogadam z lekarzem o zmianie.
A ten solgar najlepszy? bo tych chelatowanych troche jest na rynku i nie wiem który wybrać. Wcześniej brałam szelazo sr i ono niby tez chelatowane
Stary 2016-12-06, 11:00   #2778
Mojra87
Zadomowienie

Witam się obolała - wlazł mi wczoraj jakiś potworny ból w lewy półdupek i cierpię
Robię sobie dziś leniwy dzień obiad mam z wczoraj, poszukam reszty prezentów w necie

Cytat:
Dziś puściłam już Asię do żłobka - zdecydowanie lepiej rano wyglądała niż wczoraj też dałam syropek, ale nurofen - on ma też działanie przeciwzapalne a nie tylko przeciwbólowe, więc na dziąsełko to lepiej ponoć no i oczywiście niezastąpiony dentinox
Szkoda mi było, żeby Mikołaja w żłobku opuściła

Cytat:
Dzień dobry

Kciuki za zdrowie Darii!
Ja sobie rano uświadomiłam, że nie zapakowałam prezentu dla Asi
Ale na szczęście ona jeszcze tego tak nie kuma - za rok zrobimy akcje z mlekiem i ciasteczkami a prezent będzie po powrocie do domu

Cytat:

Ponoć ten inpost wszędzie ostatnio nawala na jednej aukcji na alledrogo widziałam nawet dużymi literami napis, że odradzają opcję dostawy inpostem ze względu na dużą liczbę zgubionych przesyłek... Oby udało Ci się wywalczyć coś z nimi!

No i kciuki dla wszystkich wizytujących dzisiaj! NA wizytach, usg, dentystach i innych
Stary 2016-12-06, 11:03   #2779
sQuaara
Zakorzenienie

a ja na inpost nie moge narzekac... jak nie ma miejsca w paczkomacie to dostaje sms ze stoi bus i moj to "do 16" = podjechałam stały 4... kazdy "do innej godziny", musialam znalezc swoj i tam byla moja paczka
Stary 2016-12-06, 11:08   #2780
ferimori
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sunny_eyes Pokaż wiadomość
A jaka byla reakcja Twojego lekarza na to że płeć się zmienila?

Powiedzialam jej otwarcie że byłam na sorze i tam lekarz stwierdził chłopca, gin: "ok sprawdzimy, ..., o rzeczywiście... wiecie państwo, często jądra wykształcają sie stosunkowo późno, nie ma ustalonego tygodnia, itd" takie pitu pitu że tak powiem. Wydaje mi sie że chciała sie troszkę wybielic

Stary 2016-12-06, 11:09   #2781
zuzkka
Zakorzenienie

Cytat:
Sama się nakręcaszMichal 2.5kg a mąż kupił na obiad kurczaka 2.3kg... tak się patrze raz na tego kurczaka, raz na malego i oczywiscie ryk teraz to mi się śmiać chce z tego tylko
U nas byl taki okres ze czasami szly 4pieluszki w 10minut, jak tylko byla kropka siku to zaraz był wrzask i kopanie nóżkami jak szalony...

Super u nas najważniejsza okazała się kinder czekoladka z calej paczki

Z marki rossmanna uzywam plynu do czyszczenia pralki, a szuflade od proszku wyjmuje i czyszcze tam szczoteczka.
Na dzis planuje fugi soda zrobić w lazience

Ehh Michas wczoraj kichal troche a mnie już znowu w gardle drapie
Juz cebule mam zasypana cukrem...

Już skończyłam stresy! ile można...

zuzkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-06, 11:10   #2782
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Niedługo do dentysty, trzymajcie kciuki żebym się nie darła z bólu
kciuki!
Stary 2016-12-06, 11:12   #2783
axn22
Zakorzenienie

Cytat:
a ja na inpost nie moge narzekac... jak nie ma miejsca w paczkomacie to dostaje sms ze stoi bus i moj to "do 16" = podjechałam stały 4... kazdy "do innej godziny", musialam znalezc swoj i tam byla moja paczka
Paczkomaty jak najbardziej. Chyba nigdy nie miałam problemu. Ale ich przesyłki kurierskie i polecone to już zupełnie inna bajka... jak nie ta firma... Najszybciej polecony dostałam po tygodniu od momentu dotarcia do mojego miasta, najdłużej czekałam chyba z 6tyg
axn22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-06, 11:29   #2784
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
No to zdrowko i smacznego u mnie cala kuchnia juz smierdzi cebulaZałącznik 6780176

ja muszę dziś dopiero kupić cebulę bo nie mam
Czytałam że lepiej cebulę pokroić w talarki. Jak to robisz? Warstwami? Cebula, cukier, cebula, cukier? Duży słoik na to? lle cebuli dajesz?
Stary 2016-12-06, 11:40   #2785
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:
ja muszę dziś dopiero kupić cebulę bo nie mam
Czytałam że lepiej cebulę pokroić w talarki. Jak to robisz? Warstwami? Cebula, cukier, cebula, cukier? Duży słoik na to? lle cebuli dajesz?
Robie tak jak moja babcia jeszcze robila, cebule w kostke na miseczke, potem na oko cukier - tutaj dalam ok 5 lyzeczek, mieszam i odstawiam az pusci sok. Jesli jest zbyt cebulowe to dodaje jeszcze cukru troche. To robilam ok 9 dzisiaj i juz 2 razy wzielam.
Zastanawiam sie jakie byloby gdybym dodala do tego jeszcze czosnek przez praske przecisniety...

Stary 2016-12-06, 12:08   #2786
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość

Co do inpostu - szkoda komentować
A co do sprzątania, to nie wiem jak Ci się chce Jak się myje pralkę??

Jeju, jak słodko

Jak to? Nie sprzątasz od rana??
Szok, nie?
justkonev jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-06, 12:15   #2787
malawrednioszka
Zakorzenienie

Dzień dobry Ja to od rana na nogach, byłam z teściową na naszym mieszkaniu, pomogła poogarniać troszke z grubsza troche tego syfu
Axn22 trzymam kciuki ! i również mocne kciuki za dzisiejsze wizyty dziewczynki !!!
Silver to Daria miała ucieche jak sobie pomysle, ze za rok dla mojego maluszka tez bedziemy mikolaja robic to achhh
Justi pochwal sie pazurkami

Wojtuś 30.01.2019!!!!!
malawrednioszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-06, 12:18   #2788
justkonev
Zakorzenienie

Klaudia proszę bardzo
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_7756.jpg (77,9 KB, 43 załadowań)
Stary 2016-12-06, 12:20   #2789
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justkonev Pokaż wiadomość
Klaudia proszę bardzo
o jaaaaaaa piękne!
Stary 2016-12-06, 12:21   #2790
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
o jaaaaaaa piękne!
Dziękuję Na tą pogodę idealne
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości