|
|||||||
| Notka |
|
| Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
koszmarne smugi na lakierze...
Hey Dziewczyny! Zastanawia mnie fakt, który stanowią koszmarne smugi na satynowych lakierach (zwłaszcza różach i perłowych kolorach). Wczoraj kupiłam sobie lakier z Maybelline - forever strong ultra lasting (wzmacniąjący z żelazem, kolor: satynowy róż) i robi on takie smugi po pędzelku... jak z resztą wszystkie lakiery tego koloru. Może macie jakieś sposoby na te zmugi... a może ja po prostu nie potrafie malować paznokci :| ... sama już nie wiem, ale chyba musi być jakiś sposób na nie... bo po co by produkowali takie lakiery... Proszę o pomoc
|
|
|
|
|
#2 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: koszmarne smugi na lakierze...
Mam ten sam problem wiele lakierkow pozostawia mi na paznokciach te smugi i tez nie wiem od czego to jest
|
|
|
|
|
#3 |
|
Wtajemniczenie
|
moze za duzo nabieracie lakieru na pedzelek??..
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
albo za mało-to tez może powodowac powstawanie smóg
|
|
|
|
|
#5 |
|
BAN stały
|
A moze jest za gęsty?? Wtedy sprawę rozwiązałby rozcienczalnik.
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie dlatego nie używam lakierów perłowych
ale wina najczęściej tkwi w tym że są one zbyt gęste, czasem pomaga pomalowanie paznokcia utwardzaczem, bo te smugi zleją się ze sobą i jakoś to sie wyrównuje ale generalnie nie lubię takich lakierków, wolę transparentne
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
mi się tak robi przy niektórych lakierach manhattan'a ale kłąde wtedy trzy warstwy (nie tak ja zawsze dwie
) i jest ok
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Paznokcie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:42.

stylizacja pazurków to moja pasja
ale wina najczęściej tkwi w tym że są one zbyt gęste, czasem pomaga pomalowanie paznokcia utwardzaczem, bo te smugi zleją się ze sobą i jakoś to sie wyrównuje ale generalnie nie lubię takich lakierków, wolę transparentne
MIŁEGO DNIA
) i jest ok