Mamusie czerwcowe 2016 cz. 2 - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-12-06, 07:11   #4801
Lena_Marlena
Rozeznanie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 2

Haneczko ja ogladalam jakiś film z tymi opaskami i głowa manekina naprawdę została na miejscu. Pomijając że większość ludzi nie sciska pasów na Maksa i wkłada dziecko w kurtce czy kombinezonie to dodatkowe miejsce do "odjechania" ciała od ściśle przymocowanej głowy.

Ja narzekalam że nie mam suszarki bo mi się zepsuła i jasno powiedziałam że chce suszarkęw nocy się obudzilam to spala z nami
A tz kupił ostatnio sobie polerke do samochodu. Wydał 500 zł więc uważam że prezent mam z głowychociaż wczoraj wracając z zakupów powiedział że kupił sobie ode mnie takie kolorowe skarpetytrochę mi się głupio zrobiło że nic nie mam dla niego ;( może skocze po coś na szybko

Franek kombinuje jak się przemieszczać do przodustaje na czterech, buja się w przód i w tył a wczoraj wykombinowal podkurczanie nóg pod siebie i prostowanie, więc skakał jak mała żabka
Lena_Marlena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-06, 07:24   #4802
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
A ja tam wierzę w teorię, że dzieci jak i zwierzęta dobrych ludzi wyczuwają

Dzisiaj najgorsza noc ever z przerwą w nocy na spanie. Od 3.40 do 4.30 wisieliśmy na inhalatorze, bo biedny tak kasłał, że nie mógł jeść, potem nie mógł usnąć, to bujałam go w leżaczku do 7 i wręczyłam tż-towi. W związku z tym, że poprawy u Franka nie ma pojechałam z nim do lekarza. Prawie godzinę próbowaliśmy wymyślić jak mu pomóc, bo kaszel już mu się ciągnie przeszło miesiąc, mniej lub bardziej intensywny ale jest i to jeszcze taki krtaniowy. I tak odstawiamy sterydy i inhalujemy samą solą do czwartku-jeśli powodem kaszlu są zęby/ślina/glucior, jeśli nie będzie poprawy mam receptę na antybiotyk, bo może to krztusiec nie chce mi się w to wierzyć, no ale ja lekarzem nie jestem, choć bardzo marzyłam:brzyda l: Z resztą zobaczymy jak noc, a jutro rano jadę ze starszakami, mam nadzieję, że z nimi lepiej i wrócą do szkoły/przedszkola.

Spokojnej nocy idę szykować prezenty w kapcie. Dzieciaki dla wszystkich powyciągały buty przy łóżkach-taka nasza tradycja mikołajkowa
Hahaha, może faktycznie coś w tym jest

No i jak dzisiejsza nocka? Mam nadzieję, że dziś lepiej!

Ja będąc dzieckiem też dostawałam prezent do buta Pucowałam zawsze dzień wcześniej i ustawiałam w przedpokoju przy drzwiach

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Ania brawo dla Mai za lezenie na brzuszku. Widzę że ma otwarte dłonie więc super

Miszka najlepszego z okazji 6 miesięcy

Justyna nie każde dziecko kp nie chce butli. Tu dużo od dziecka zależy. Niektóre przecież nawet smoczka nie tolerują

Australia a może zapach, perfumy. Moje dzieci często tak reagowały na wypryskana teściową

Majkela do inhalatora wlewam. Co do tel teściowej to mąż się rozłączył. Wczoraj mi teściowa tylko wspomniała z tekstem"chociaż jedna osoba by mogła przyjść" ale ja olałam to

Z tym krztuścem to może zrób badanie krwi.

Aaaaa ja jeszcze nic nie włożyłam do butów, Tomek dziś przylepa, a ja neptyk
Chyba to nie kwestia zapachu. Wg mnie nie są nigdy wypachnieni, a poza tym oni ledwo wejdą i już ryk, więc zapach nie zdąży dolecieć

Edytowane przez australia87
Czas edycji: 2016-12-06 o 07:25
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-06, 07:39   #4803
australia87
Zakorzenienie

Co do prezentów...

1481009962090.jpg
Stary 2016-12-06, 07:44   #4804
Lena_Marlena
Rozeznanie

Australia - podejście mojego tz

Mały ma drzemkę a ja mam do piernika wszystko oprócz masła! Nie wiem jak to się stało że wczoraj przegapilam no cóż, poczekam aż wstanie i lecimy na zakupy później robię piernik.
A jak uda mi się kupić forremki to zrobie też takie:
http://kotlet.tv/pierniczki-najlepsze/
Pochowam do pudełek i będę się modlić by nikt nie znalazł przed świętami chociaż tam jest że mogą być zrobione dwa- trzy dni przed to w razie czego zdaze dorobić
Stary 2016-12-06, 07:51   #4805
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Co do prezentów...

Załącznik 6780026
Ja z takiego zalozenia wychodzę właśnie

My nadal w łóżku Marcelina pocycala i zasneła a ja leżę obok zeby się nie obudziła

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-06, 08:39   #4806
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lena_Marlena Pokaż wiadomość
Australia - podejście mojego tz

Mały ma drzemkę a ja mam do piernika wszystko oprócz masła! Nie wiem jak to się stało że wczoraj przegapilam no cóż, poczekam aż wstanie i lecimy na zakupy później robię piernik.
A jak uda mi się kupić forremki to zrobie też takie:
http://kotlet.tv/pierniczki-najlepsze/
Pochowam do pudełek i będę się modlić by nikt nie znalazł przed świętami chociaż tam jest że mogą być zrobione dwa- trzy dni przed to w razie czego zdaze dorobić
Ja pierniczki robiłam ze dwa razy z tamtego ciasta leżakującego, bo za pierwszym razem upiekłam za grube warstwy i piernik wyszedł mi trochę za wysoki i za suchy, bo za mało powideł dałam. Więc następnym razem zrobiłam już cieńsze warstwy, a z tego co zostało zrobiłam pierniczki W tym roku zrobię pierniczki z osobnego przepisu (jakiś z Kwestii Smaku mi wstępnie podpasował), bo pierniki robię aż dwa (dla teściów i dla mojej rodzinki), więc na pewno zużyję całe ciasto
Stary 2016-12-06, 08:47   #4807
201711281320
Konto usunięte

U nas nocka nawet względna.Standardowo 3 pobudki przed północą- czyli zanim poszłam spać i potem chyba 4. Teraz jest jęczenie ale do tego to się już przyzwyczaiłam

Edit. Już śpi! Piszę posta godzinę

majkela u was niezły szpital. Zdrówka dużo dla całej trójcy!
Dużo macie zabawek

Lena widzę że Twój Franio goni umiejętnościami drugiego Frania i ignaśka soffinkowego. Bardzo dobrze
Mój niestety jak nie umie czegoś dosięgnąć to jęczy zamiast próbować coś pokombinować...

Cytat:
Napisane przez Honcia Pokaż wiadomość
Dzień dobry

My jeszcze wariatujemy pod kołderką z córką

W temacie mikolajek wczoraj mąż pyta:
Co chcesz Kochanie od Mikolaja?
A ja na to:
Blender sobie kupiłam. Ty coś chcesz?
6 par skarpet dzisiaj sobie kupiłem
Tak że ten... U nas po prezentach

Majkela oby to nie byl krztusiec i oby szybko przeszło
Szybko i sprawnie

U nas nie ma tradycji prezentów na Mikołaja. W przedszkolu dzieci dostawały paczki, w zeszłym roku chodził po wsi Mikołaj na zamówienie to wzięliśmy, w tym roku dzieci dostały słodycze, które tz co roku dostaje z pracy.
W tym roku było bogato, bo dostaliśmy 3 paczki Co nieco ujęliśmy starszakom żeby się nie pochorowali z przejedzenia i mamy dla nas spore zaopatrzenie

Cytat:
Dzień dobry! A moje dziecko jeszcze śpi Mi się chce siku, ale poczekam aż się obudzi
Ja też często wstrzymuję Albo męczę się leżąc na zdrętwiałym już boku...

Cytat:
Co do prezentów...

Załącznik 6780026
[COLOR="Silver"]

Edytowane przez 201711281320
Czas edycji: 2016-12-06 o 08:53
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-12-06, 08:50   #4808
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Lena widzę że Twój Franio goni umiejętnościami drugiego Frania i ignaśka soffinkowego. Bardzo dobrze
Mój niestety jak nie umie czegoś dosięgnąć to jęczy zamiast próbować coś pokombinować...

U nas nie ma tradycji prezentów na Mikołaja. W przedszkolu dzieci dostawały paczki, w zeszłym roku chodził po wsi Mikołaj na zamówienie to wzięliśmy, w tym roku dzieci dostały słodycze, które tz co roku dostaje z pracy.
W tym roku było bogato, bo dostaliśmy 3 paczki Co nieco ujęliśmy starszakom żeby się nie pochorowali z przejedzenia i mamy dla nas spore zaopatrzenie

Moja to samo Ale czasem jestem okropna matka, nie lecę na każde stęknięcie, tylko daję jej szansę żeby jednak pokombinowała

Hahaha spryciarze! Jak masz za dużo Snickersów, to się podziel

O tak tak, znam ten ból
Stary 2016-12-06, 08:56   #4809
201711281320
Konto usunięte

australia paczaj
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 15357024_1186605498053723_1837631944_n.jpg (211,0 KB, 43 załadowań)
Stary 2016-12-06, 09:08   #4810
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
australia paczaj
Miejże litość kobieto!
Stary 2016-12-06, 09:16   #4811
K_a_s_i_a_86
Rozeznanie

Dziewczyny duzo fajnych prezentow od Mikołaja my nie robimy w tym roku ani sobie ani Oliwce. Od przyszlego roku dziadka będziemy przebierac za Mikołaja

Sliweczka niezly zapasik 😀

Noc u nas wzgeldna jesli nie liczac tego ze pd 22:40 do 1 Oliwie wzielo na rozmowy. Po polnocy wzielam ja do nas ale nic to nie dalo. Zgaszone swiatlo, starzy udaja ze śpią a ona gada i od rana znow to samo
Jade dzis ogarnac prezenty na swieta dla rodziców.
K_a_s_i_a_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-06, 09:19   #4812
MariaFrancesca
Zakorzenienie

Cytat:
Mały ma drzemkę a ja mam do piernika wszystko oprócz masła!
Właśnie mi uświadomiłaś, że do swojego nie dodałam tłuszczu, dzięki

Śliweczka to całe zbiory czy tylko część zarekwirowana?

My dzisiaj przez pół nocy spaliśmy w czwórkę, bo jakoś chyba byliśmy zbyt padnięci, żeby je odłożyć. Oczywiście gwiazdki nie w pozycji na jezuska, ale ruki pa szwam, czyli rączki przy sobie. Ja tylko przewracałam się z boku na bok, żeby nakarmić i też musiałam wstrzymywać całą noc, bo nje mogłam się uwolnić z ich uścisku.

W avatarze Andie MacDowell.
MariaFrancesca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-06, 09:29   #4813
CarycaKatharina
Zadomowienie

Ech dziewczyny... Czekam na miod i tez dołączam do piernikowego teamu
Stary 2016-12-06, 09:34   #4814
201711281320
Konto usunięte

Maria na zdjęciu cała paczka Ignasia i zarekwirowana część starszaków. Już mnie to kusi, ja nie mogę mieć w domu słodyczy

Kasia udanych łowów! Co kupujesz rodzicom? Ja mam zawsze z tym problem...

___

Pół godzinki pospał... Mam nadzieję że wytrzyma do 13:30 żeby się te drzemki za bardzo nie poprzestawiały.
U nas optymalnie jak są 2, bo wtedy o 20:00 już śpi. Jak się zdarzy tak, że druga drzemka trwa krócej niż 1,5-2 h to nie wytrzymuje do wieczora i musi być jeszcze trzecia. Wtedy się bujamy do 22. a tego nie lubię za bardzo

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

I już jęki! Nosz kuźwa zatyczki do uszu chyba potrzebuję! Wyspany, najedzony i jęczy...

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Cytat:
Napisane przez CarycaKatharina Pokaż wiadomość

A jak piecyk gazowy? Naprawiony?
Stary 2016-12-06, 09:46   #4815
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MariaFrancesca Pokaż wiadomość
Właśnie mi uświadomiłaś, że do swojego nie dodałam tłuszczu, dzięki

Śliweczka to całe zbiory czy tylko część zarekwirowana?

My dzisiaj przez pół nocy spaliśmy w czwórkę, bo jakoś chyba byliśmy zbyt padnięci, żeby je odłożyć. Oczywiście gwiazdki nie w pozycji na jezuska, ale ruki pa szwam, czyli rączki przy sobie. Ja tylko przewracałam się z boku na bok, żeby nakarmić i też musiałam wstrzymywać całą noc, bo nje mogłam się uwolnić z ich uścisku.
Będziesz miała FitPiernik

Cytat:

Cytat:
Maria na zdjęciu cała paczka Ignasia i zarekwirowana część starszaków. Już mnie to kusi, ja nie mogę mieć w domu słodyczy

Kasia udanych łowów! Co kupujesz rodzicom? Ja mam zawsze z tym problem...

___

Pół godzinki pospał... Mam nadzieję że wytrzyma do 13:30 żeby się te drzemki za bardzo nie poprzestawiały.
U nas optymalnie jak są 2, bo wtedy o 20:00 już śpi. Jak się zdarzy tak, że druga drzemka trwa krócej niż 1,5-2 h to nie wytrzymuje do wieczora i musi być jeszcze trzecia. Wtedy się bujamy do 22. a tego nie lubię za bardzo

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

I już jęki! Nosz kuźwa zatyczki do uszu chyba potrzebuję! Wyspany, najedzony i jęczy...

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

A jak piecyk gazowy? Naprawiony?
Ja tak samo Zresztą ja ostatnio stwierdziłam, że powinniśmy z mężem się leczyć. Na co on przytaknął i przyniósł wielką Milkę Oreo

A Ignasiowi zęby jakieś wychodzą?
W ogóle, jak to jest? Dziecko najbardziej boli to przebijanie się zębów przez dziąsła i potem już jest spoko, czy przez cały ten okres rośnięcia zęba go boli?
Stary 2016-12-06, 10:04   #4816
201711281320
Konto usunięte

Hahaha my też oboje łakomczuchy

A nie wiem jak to jest z tymi zębami. Starszakom moim wychodziły bez żadnych objawów.
A u Ignasia to raczej nie zęby, bo na rączkach wszystkie boleści mijają. Nim się po prostu trzeba zajmować, śpiewać, husiać, wygłupiać się- wtedy jest super. Jak ma się sam sobą zająć to nagle boleści wychodzą na niego
Stary 2016-12-06, 10:41   #4817
MariaFrancesca
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe, nie, dodałam jednak, bałam się, że mi nie wyjdzie bez tego. Wydawało mi się, że to będzie łatwizna, ale ciasto było już twardsze i nie było to takie proste.

Śliweczka jak najczęściej zapraszaj gości albo sama się wpraszaj Ja do takiego wnioskudoszłam, bo moje może jakiejś szopki przed obcymi nie odstawiają, ale są zafascynowane i są przynajmniej cicho.

W avatarze Andie MacDowell.
MariaFrancesca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-06, 11:09   #4818
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez MariaFrancesca Pokaż wiadomość
Hehe, nie, dodałam jednak, bałam się, że mi nie wyjdzie bez tego. Wydawało mi się, że to będzie łatwizna, ale ciasto było już twardsze i nie było to takie proste.

Śliweczka jak najczęściej zapraszaj gości albo sama się wpraszaj Ja do takiego wnioskudoszłam, bo moje może jakiejś szopki przed obcymi nie odstawiają, ale są zafascynowane i są przynajmniej cicho.
U nas tak samo. Wystarczy nowa twarz i już pełna fascynacja. Nowe miejsce to już w ogóle szał...Tylko że nie mam za bardzo kogo zapraszać, wszyscy zapracowani... A pojechać to mogłabym ew. do babci albo do CH tylko że nie za bardzo mi się chce ruszać tyłek z domu Ale jakbym miała dwoje jęczków to pewnie bym się wybrała
Stary 2016-12-06, 11:26   #4819
Lena_Marlena
Rozeznanie

Pomocy!!! Czy to ciasto na piernik ma być takie że da się z niego zrobić kulkę czy takie w misce rozlewajace się?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-12-06, 11:33   #4820
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Pomocy!!! Czy to ciasto na piernik ma być takie że da się z niego zrobić kulkę czy takie w misce rozlewajace się?
Rzadkie bardzo, żadna kulka
Stary 2016-12-06, 11:34   #4821
CarycaKatharina
Zadomowienie

Sliweczka, piecyk jeszcze nie naprawiony. Czekamy na części.

Z tego co pamiętam to piernikowe ciasto po wyrobieniu jest luźne. Twardnieje po lezakowaniu
Stary 2016-12-06, 11:47   #4822
haneczkab92
Ania

Hejo hejo
Muszę dziś pojechać po składniki na tego piernika, bo nie mam wszystkiego

Jakoś kurcze nie czuje, że dziś Mikołaj, może dlatego, że nie kupujemy prezentów?

Cytat:
Mamy szczeniaczka, książeczki grające FP, gąsieniczke FP, garnuszek, pchacz Chicco, kubusia puchatka, który czyta i śpiewa, krzesełko uczydełko-ukochana zabawka Frania. Teraz na gwiazdkę dostanie stoliczek, który ma zdejmowany panel, o taki"
http://www.ceneo.pl/45843999

Dzisiaj najgorsza noc ever z przerwą w nocy na spanie. Od 3.40 do 4.30 wisieliśmy na inhalatorze, bo biedny tak kasłał, że nie mógł jeść, potem nie mógł usnąć, to bujałam go w leżaczku do 7 i wręczyłam tż-towi. W związku z tym, że poprawy u Franka nie ma pojechałam z nim do lekarza. Prawie godzinę próbowaliśmy wymyślić jak mu pomóc, bo kaszel już mu się ciągnie przeszło miesiąc, mniej lub bardziej intensywny ale jest i to jeszcze taki krtaniowy. I tak odstawiamy sterydy i inhalujemy samą solą do czwartku-jeśli powodem kaszlu są zęby/ślina/glucior, jeśli nie będzie poprawy mam receptę na antybiotyk, bo może to krztusiec nie chce mi się w to wierzyć, no ale ja lekarzem nie jestem, choć bardzo marzyłam:brzyda l: Z resztą zobaczymy jak noc, a jutro rano jadę ze starszakami, mam nadzieję, że z nimi lepiej i wrócą do szkoły/przedszkola.

Spokojnej nocy idę szykować prezenty w kapcie. Dzieciaki dla wszystkich powyciągały buty przy łóżkach-taka nasza tradycja mikołajkowa
Ty to masz szpital teraz w domu. Oby Wam wszystko wszystko przeszło.
A robiłaś może wymaz na chlamydię?
O prezenty w kapciach, pierwsze słyszę

Cytat:
Dzień dobry

A ja na to:

Ha ha ha

Cytat:
Dzień dobry! A moje dziecko jeszcze śpi Mi się chce siku, ale poczekam aż się obudzi
Brawo a to tak jest, jak możesz pospać z dzieckiem, ale nie możesz się ruszyć to zawsze coś dokucza.. albo siku, albo niewygodnie..

Cytat:
Haneczko ja ogladalam jakiś film z tymi opaskami i głowa manekina naprawdę została na miejscu. Pomijając że większość ludzi nie sciska pasów na Maksa i wkłada dziecko w kurtce czy kombinezonie to dodatkowe miejsce do "odjechania" ciała od ściśle przymocowanej głowy.

Ja narzekalam że nie mam suszarki bo mi się zepsuła i jasno powiedziałam że chce suszarkęw nocy się obudzilam to spala z nami
A tz kupił ostatnio sobie polerke do samochodu. Wydał 500 zł więc uważam że prezent mam z głowychociaż wczoraj wracając z zakupów powiedział że kupił sobie ode mnie takie kolorowe skarpetytrochę mi się głupio zrobiło że nic nie mam dla niego ;( może skocze po coś na szybko

Franek kombinuje jak się przemieszczać do przodustaje na czterech, buja się w przód i w tył a wczoraj wykombinowal podkurczanie nóg pod siebie i prostowanie, więc skakał jak mała żabka
Rozumiem. No ja bym nie kupiła, ale tak się zastanawiałam, jak o tym napisałaś.
Ja dla mojego męża nic nie mam, bo nie kupujemy sobie prezentów na Mikołaja
My pod choinkę a w zasadzie łączymy z 28.12 bo mamy naszą rocznicę, w tym roku 8
Mój mąż mało kreatywny, więc raczej nie zrobi mi niespodzianki i nic dziś nie kupi

Cytat:
Co do prezentów...

Załącznik 6780026

Cytat:
Moja to samo Ale czasem jestem okropna matka, nie lecę na każde stęknięcie, tylko daję jej szansę żeby jednak pokombinowała

Hahaha spryciarze! Jak masz za dużo Snickersów, to się podziel

O tak tak, znam ten ból
E tam. Ja też nie idę do Hani od razu, niech sie trochę pomęczy i pokombinuje

Cytat:
australia paczaj
Ale wyżerka! i to takie dobre te słodycze!
Teraz wieczory ze snicersami i różnymi innymi

Cytat:

Ja tak samo Zresztą ja ostatnio stwierdziłam, że powinniśmy z mężem się leczyć. Na co on przytaknął i przyniósł wielką Milkę Oreo

A Ignasiowi zęby jakieś wychodzą?
W ogóle, jak to jest? Dziecko najbardziej boli to przebijanie się zębów przez dziąsła i potem już jest spoko, czy przez cały ten okres rośnięcia zęba go boli?

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

Cytat:
Sliweczka, piecyk jeszcze nie naprawiony. Czekamy na części.

Z tego co pamiętam to piernikowe ciasto po wyrobieniu jest luźne. Twardnieje po lezakowaniu

To jak grzejecie??

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-06, 11:50   #4823
CarycaKatharina
Zadomowienie

Na szczęście ogrzewanie dziala. Nie mam tylko cieplej wody.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-12-06, 12:29   #4824
miszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry

A ja na to:

Hahaha.
Rozmowa o Mikołaju rewelacja!

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

Cytat:
Mamy szczeniaczka, książeczki grające FP, gąsieniczke FP, garnuszek, pchacz Chicco, kubusia puchatka, który czyta i śpiewa, krzesełko uczydełko-ukochana zabawka Frania. Teraz na gwiazdkę dostanie stoliczek, który ma zdejmowany panel, o taki"
http://www.ceneo.pl/45843999

Wow ale wyzwanie. Podziwiam

U nas rozszerzanie na razie totalna klapa

Gratulacje

Fajna, właśnie się zastanawiam nad podobną

Oj żeby nie było, to ja też nie lubię spać z dzieciakami, jestem niewyspana-bo czuwam, żeby nie spadło, żeby go nikt nie przygniótł, nie udusił kołdrą; połamana-bo oddaje swoją część łóżka i mój biendy kręgosłup nie raz przyjmuje dziwne kształty,ale wolę to niż wisieć nieprzytomna nad łóżeczkiem

Gratulacje dla Kubunia nocy współczuję, ale może faktycznie dieta może coś pomoże

Cała trójka po urodzeniu słyszałam, teksty "cały tatuś" i dobrze, tatuś nie miał wątpliwości czyje dzieci dopiero później stopniowo upodabniają się do mnie. Są też bardzo podobne do siebie, w szczególności chłopaki, choć jakby Frania ubrać w kiecke, to cała mała Zocha

---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

Brawo

Te podwójne z ikeii zielony/pomarańczowy.

Ooo fajnie, zazdroszczę wielkiego wyjścia. Aż wstyd się przyznać, ale w operze nie byłam

A ja tam wierzę w teorię, że dzieci jak i zwierzęta dobrych ludzi wyczuwają

Pisz częściej bo bardzo mi się podoba Twoje podejście😉
Czy ono rodzi się z 3 dzieckiem?
Bo Śliweczka też wylajtowana...👍

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

Cytat:
Hahaha, może faktycznie coś w tym jest

No i jak dzisiejsza nocka? Mam nadzieję, że dziś lepiej!

Ja będąc dzieckiem też dostawałam prezent do buta Pucowałam zawsze dzień wcześniej i ustawiałam w przedpokoju przy drzwiach

Chyba to nie kwestia zapachu. Wg mnie nie są nigdy wypachnieni, a poza tym oni ledwo wejdą i już ryk, więc zapach nie zdąży dolecieć
Może Majkela ma rację, może Marysia wyczuwa, że dziadkowie nie są teges...

Cytat:

U nas nocka nawet względna.Standardowo 3 pobudki przed północą- czyli zanim poszłam spać i potem chyba 4. Teraz jest jęczenie ale do tego to się już przyzwyczaiłam

Edit. Już śpi! Piszę posta godzinę

majkela u was niezły szpital. Zdrówka dużo dla całej trójcy!
Dużo macie zabawek

Szybko i sprawnie

[COLOR="Silver"]
Cytat:
australia paczaj
U mnie podobnie z posiadaniem.
Ostatnio wchlonelam 2 paczki a'la lentilkow.
Miały być nagroda za koopke dla Maksa.

Ale zestawu zazdroszczę. Mogę się wbić na wyzerke?

Idę po Maksa i już nie mogę się doczekać aż znajdzie prezenty.
Nie dałam rano bo bałam się cyrków przy wyjściu do przedszkola.

Żabinek
miszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-06, 12:44   #4825
Lena_Marlena
Rozeznanie

Sliweczko chyba Franek pozazdroscil chłopakom
Aaaaa! Raj na ziemi macie z tz!

Maria haha proszę bardzo

Apropo zębów, mamy drugiego! Dwie dolne jedynki się przebiły

Dzięki za pomoc z tym piernikiem bo wpadłam w panikę. Na zdjeciu na stronie jest taka kulka śliczna a u mnie taki w sumie budyń
Stary 2016-12-06, 12:48   #4826
miszkaaa
Zakorzenienie

Pieką mi się razowe ciasta bananowe.
Pachnie cuuudownie😋

No i jest szał.
Maks znalazł na razie 2 skarpetki z dwoma pojazdami z Boba Budowniczego.
Jeszcze czekaja 2 bo Mikołaj kupił wszystkie pojazdy BB.

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Cytat:

Maria haha proszę bardzo

Dzięki za pomoc z tym piernikiem bo wpadłam w panikę. Na zdjeciu na stronie jest taka kulka śliczna a u mnie taki w sumie budyń
Gratulacje!

Ja zrobię ten piernik dopiero w sobotę bo nie mam miodu. Będzie o parę dni młodszy.

Żabinek
Stary 2016-12-06, 12:53   #4827
australia87
Zakorzenienie

Cytat:

Maria haha proszę bardzo

Ta kulka to będzie do uformowania po tym leżakowaniu, także spokojnie

Brawo Nam też praktycznie dwie naraz się przebiły

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

Cytat:
Napisane przez miszkaaa Pokaż wiadomość
Pieką mi się razowe ciasta bananowe.
Pachnie cuuudownie😋

No i jest szał.
Maks znalazł na razie 2 skarpetki z dwoma pojazdami z Boba Budowniczego.
Jeszcze czekaja 2 bo Mikołaj kupił wszystkie pojazdy BB.

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Gratulacje!

Ja zrobię ten piernik dopiero w sobotę bo nie mam miodu. Będzie o parę dni młodszy.
Hojny ten Mikołaj, czemu do mnie taki nie zawitał?
Stary 2016-12-06, 12:55   #4828
miszkaaa
Zakorzenienie

Nocka u nas o niebo lepsza.
Mąż dał butle o 20 i Kuba spał po niej do 1.30. w międzyczasie dalam raz smoka. Potem karmienie o 1.30 i o 2.30, następne koło 4 i pospalismy do 7. Tzn.ja do 8 bo mąż szykował się do pracy i dogladał chlopakôw.
No tak to ja mogę funkcjonować

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

Bo Ty nie bawilabys się spychaczem i dźwigiem ani resztą a tylko to miał w magazynie😋

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

Cytat:

Bo Ty nie bawilabys się spychaczem i dźwigiem ani resztą a tylko to miał w magazynie😋

Żabinek
Stary 2016-12-06, 13:00   #4829
australia87
Zakorzenienie

Łeee, cóż za dyskryminujący Mikołaj...
Stary 2016-12-06, 13:39   #4830
miszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Łeee, cóż za dyskryminujący Mikołaj...
No w końcu Mikołaj a nie Mikołajka😋

Żabinek
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości