|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2016 - do szpitala pomykają, bo swe dzieci już witają!
Cytat:
Bardzo ladna waga, nie przejmuj sie jakims glupim gadaniem, to tak samo jak to bezsensowne porownywanie brzuchow ;/ Cytat:
A zdjecia slubne - my 5 lat po slubie i nadal nie sa wywolane ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Moje kolano chyba ok, dzis juz nie boli - ulzylo mi. Za to chodze caly czas jakas podminowana, wszystko mnie wnerwia ![]() Dziewczyny, ktore urodzily - jaka mialyscie roznice miedzy przewidywana a faktyczna waga? Bo tylko w sumie mewke wylapalam jak pisala. |
|||||||
|
|
|
#3602 |
|
Zakorzenienie
|
Dostałam od Mężusia Mikołaja zawieszkę z Lilou 😍🎅🎅🎅😄 dwa połączone serduszka, jedno dla Żonki drugie dla Roksi 💞❤
---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- Ja też chce! Wcinałabym aż by mi się uszy trzęsły😄 |
|
|
|
#3603 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Uwielbiam Lilou ❤️ to takie moje małe uzależnienie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3604 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie, dobre pytanie o ta wage dzieciorow, jakie byly roznice?
---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- Monia, robie cale kilo takze wpadaj!
|
#3605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3606 |
|
Zadomowienie
|
Dodo... smialo! Motylkowi poogly pierogi i wylądowała na porodówce!
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3607 |
|
Zadomowienie
|
Justyna jak tam po wizycie??
|
|
|
|
#3608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mniam mniam!!! moja mamita ma niedługo robic i licze ze zjem
|
|
|
|
|
#3609 |
|
Zakorzenienie
|
Ewelinka
![]() Po wizycie szału nie ma... Szyjka zamknięta ale miękka i ujście na opuszek. Przeplywy wszystkie okej. Wód mam mało już lodobno to normalne na tym etapie. W czwartek mam przyjechac do mojej gin na ktg do miasta obok. Na koniec mi powiedziala ze mam sie zapisac na wizyte za tydzien ale moze byc tak ze sie juz w czwartek nie zobaczymy... Zgłupiałam ![]() Jak wrocilam do domu to mialam mega dziwne uczucie w podbrzuszu i kłucie w kroku no bolało mnie mega.. Ciekawa jestem czy to byl skurcz czy co..
|
#3610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mój mi też tydzień temu mówił ze zapsuje ale może się zdarzyć ze spotkamy się w szpitalu
|
|
|
|
|
#3611 |
|
Blond forever!
|
Mojej świadkowej córka urodziła się 3 tygodnie temu i na USG od połowy ciąży była zawsze o 200-300g większa na swój wiek. Lekarz jej powiedział, że na pewno jak dociągnie do terminu to będzie mieć ponad 4kg. Mała się urodziła 4 dni po terminie - waga 3600
![]() justyna - nie wiem co lepiej - wiedzieć, że jesteś pozamykana, czy tak jak ja - od tygodnia czuć się jak tykająca bomba, bo szyjka skrócona i głowa już nisko (gin mi po włoskach już jechała, żeby główkę zbadać ). Ja dzisiaj mam 38t1d, czyli rozpoczęty 39tc. W piątek teściowa ma urodziny, więc córa ma zakaz na wychodzenie Ale najlepiej jakby się tak między 10-14.12 urodziła. Marzenia himery - gratuluję synka! Szkoda, że z żółtaczką musicie walczyć... Czytam z niepokojem, że takie problemy są z karmieniem... Trochę jestem wystraszona, bo ja jestem ogólnie mięczak i boję się, że jeżeli na mnie trafią jakieś problemy to szybko się poddam... Chociaż aktualnie myślę po prostu pozytywnie, będę się zastanawiać jak będę mieć problem ![]() Dziewczyny - jakie macie doświadczenia z rzeczami do szpitala (te które urodziły już)? Co się nie przydało? Co trzeba było dokupić? Jak ubierałyście dziecko w szpitalu? Co na wyjście?
Edytowane przez Blondi2989 Czas edycji: 2016-12-06 o 18:09 |
|
|
|
#3612 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jaki macie termometr ten Microlife ale NC 100 czy NC150 ?
|
|
|
|
#3613 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie w rodzinie urodził się bobo kilogram mniejszy niż zakładał lekarz. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3614 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja bym chyba juz wolala chodzic pootwierana )
|
|
|
|
|
#3615 |
|
Blond forever!
|
Ja mam NC150.
|
|
#3616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3617 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3618 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3619 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3620 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
O 21.40 weszlam na salę operacyjna 22.04 wyjeli mi karola Z sali wyjechalam ok pół h później Potem zawiezli mnie na oddział i dali od razu morfine i przeciwbólowe Wtedy nie czujesz nic od pasa w dół Lezalam na płaskim, na poduszce Co ważne aby głowy nie podnosić ! Az poczujesz nogi To podobno trwa od 2 do 4 h U mnie trwało to cos ok 3 h może Wtedy ważne jest żebyś próbowała się ruszać Ja jak tylko poczułam palce to zaczęłam nimi ruszać sobie Jaka to radość moc ruszać znowu palcami Potem gdy wróciło czucie w nogach Zaczęłam ja zginąć tzn podciagac delikatnie żeby stopy oprzeć o materac,prześcieradło Powoli wszystko of kors ale trzeba się przemoc Gdy parę razy mi się to udało Robiłam sobie krótkie przerwy między tym Kolejnym krokiem jest położenie się na boku Jednym a potem drugim Wiem brzmi strasznie ale Iza koniecznie się przelam Bo potem łatwiej Ci pójdzie uruchamianie czyli wstawanie z łóżka To następuje po 12 h od cięcia Czyli u mnie o 10.00 Najpierw siadasz na łóżku, potem wstajesz i stoisz trzymając się barierki Wszystko to robisz w asyście położnej Umów sobie żeby ktoś bliski był przy tym U mnie była to moja mama z którą po 15 min poszłam pod prysznic umyć się Doświadczenie paskudne, ten prysznic też Ja czułam się jakby ktoś mnie napadl, pobił Bo zobaczyłam swoje ciało takie pokiereszowane Ale po prysznicu, tzn delikatnym myciu poczułam się lepiej Ja nie użyłam żadnego środka ot ciepła, letnia woda mnie oplukala I poczułam się zdecydowanie lepiej po tym Jakbym coś okropnego z siebie zmyla Jak wstaniesz musisz uważać żeby nie zemdlec Mi się parę razy ciepło zrobiło... Nie możesz nic jeść czy pić przez 24 h od cięcia Nawet wody Woda możesz sobie tylko zwilzac usta Nie wiem co więcej mogę dodać Może tyle że warto dużo chodzić Mnie po lezeniu bardziej spinalo Czulam regres Najgorszy dla mnie był wt Od środy czułam się już lepiej co wszyscy zauważyli Od pt czuje się dobrze Dziś już nie pamiętam o tym bo jest Karol ☺ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3621 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oczywiscie wierze, że egzamin zdany, ale bez wzgledu na wynik w koncu masz to za soba Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3622 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Było tak 😍 Jest tak 😱😱😱😱 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3623 |
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() Nie chce mi sie nic.... nawet cytować, więc się tylko melduję. Od wczorajszego badania czuję się jakoś dziwnie - duszno mi, zmęczona jestem na maxa, a dzisiaj zauważyłam brązowy śluz. Jeszcze 2 dni i szpital..... brrrrry aż mi się słabo robi, jak o tym myślę. Dziewczyny po terminie, mój gin podał mi niezawodną miksturę, na ruszenie Młodego jakby się nie urodził o niedzieli (to będzie 11 dni po terminie z om) - Szklanka sok morelowego - szklanka wino musujące, - 3 łyżki oleju rycynowego - 3 łyżeczki olejku migdałowego - 3 krople olejku werbenowego lub wiesiołka z tego zrobić szejka i wypić rano. Podobno niezawodne- rusza tego samego dnia. Któraś próbuje przed niedzielą? |
|
|
|
#3624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Olejek rycynowy jest na przeczyszczenie i ponoc sie go odradza do wypedzania dziecia z brzucha. I gdzie ja znajde sok morelowy?? ![]() ---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ---------- Papaya, tylko ja nie lubie sciemniac i oklamywac z waga dziecka?? Wyszlo by, ze serio mam z bania
|
|
#3626 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja zostane jednak przy herbatce z liści malin i chodzeniu po schodach Justyna, najważniejesze, że z małą wszystko ok Ja też głupieje po wizycie bo właściwie to wszystko wiadomo i jednocześnie nic nie wiadomo Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
"Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć." Coco Chanel Edytowane przez Velvet Wave Czas edycji: 2016-12-06 o 19:58 |
|
|
|
|
#3627 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3628 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3629 |
|
Zadomowienie
|
Papaya ja tez nie mam po co jechać 😦😦😦
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3630 |
|
Rozeznanie
|
Ale tu cisza
![]() ![]() Brzuch mi wariuje, stawia się i stawia , oby to był dobry znak na najbliższe dni 🏻![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:15.

no.ale w koncu są 

Najlepsza sytuacja to taka, że taki urok tej ciąży i nie ma żadnej przyczyny i jest jeszcze wiele pośrednich opcji... Na razie skupiam się na tym, co tu zrobić, żeby się nie zamartwiać do czasu porodu, czy Lidka jest zdrowa
Chyba po prostu muszę się starać jak najmniej o tym myśleć...
poród był tragiczny - SN ale wspomagany próżnociagiem i kleszczami 

dwa połączone serduszka, jedno dla Żonki drugie dla Roksi 

Ja zostane jednak przy herbatce z liści malin i chodzeniu po schodach
Ja też głupieje po wizycie bo właściwie to wszystko wiadomo i jednocześnie nic nie wiadomo
a jak rteciowym to normalnie..
🏻