|
|
#271 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wyczekanie na obniżenie wymagań przez kobiety.
Cytat:
nie czaję niektórych zachowań kiedyś miałem taką sytuację, że sparowało mnie z laską, której praktycznie nie było widać na zdjęciu (miała jedno) no i zacząłem z nią gadać, ona mówi, żebym napisał coś o sobie, a ja, że ok, ale pokaż zdjęcie i usłyszałem kazanie na temat tej degrengolady że każdy patrzy na zdjęcia no ja nie wiem co takie laski tam robią to ja takie przyciągam, to inna sprawa |
|
|
|
|
#272 |
|
Tęczowa Jaszczurka
|
Wiem, wiem, wreszcie zrozumiałam, o co Krewetowi chodzi!
Zgodnie z zasadą, że kobietom ≥ 5/10 podobają się tylko faceci ≥ 7/10 , a facetom ≥ 5/10 podobają się kobiety ≥ 3/10 ("byle nie była otyła"), faceci na Tinderze mają ciężko. Laska 5/10 będzie mieć zainteresowanie ze strony prawie całej męskiej skali, a sama będzie sobie wybierała z nich tylko najlepszych. Może więc księżniczkować: jak sparuje ją z facetem 7/10, który jest miły, ale niski, to może go odrzucić, bo pewnie zaraz sparuje ją z facetem 7/10, miłym, i do tego wysokim. Ciężko się dziwić w takim razie frustracji Kreweta (i jego popleczników/kolonów). Mam rację? Czy możesz potwierdzić, że to jest faktycznie to, o czym rozmawiamy od kilku stron wątku? |
|
|
|
#273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a 3/10 w ogóle nie biorę pod uwagę, zresztą w mojej skali większość lasek 3/10 już jest otyłych ale sam schemat opisałaś dobrze |
|
|
|
|
#274 |
|
Przyczajenie
|
Nie rozumiem też tej nagonki, że wszyscy patrzą na wygląd, że ktoś może być brzydki, ale nic na to nie poradzi, bo już taki się urodził i dziewczyna/chłopak powinien patrzeć na inne cechy. Przecież to wbrew logice.
Jeżeli ktoś urodził się brzydki i nie można tego zmienić, to czemu czemu płeć przeciwna nie może go odrzucić? Mi się wydaje, że powinno się wybierać na podstawie cech których już się nie da zmieć. Jak ktoś jest brzydki to brzydki pozostanie, a jak ktoś jest otyły to przecież wystarczy trochę pracy, diety i wszystko można zmieć. Praktycznie pod każdym względem można się zmienić, oprócz wyglądu, więc nie uważam żeby ocenianie ludzie na portalach po zdjęciu było czymś złym. |
|
|
|
#275 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#276 |
|
BAN stały
|
Jak ktoś jest brzydki to może trochę popracować, mordę sklepać, skroić i wyjść do ludzi jak człowiek.
|
|
|
|
#277 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#278 | |
|
Tęczowa Jaszczurka
|
Cytat:
Problem w tym, że kobiety =/= użytkowniczki Tindera. Tinder jest specyficznym środowiskiem, placem godów, gdzie samice wybierają najatrakcyjniejszych wizualnie samców (z definicji, bo innych kryteriów niż wygląd i króciutki opis nie ma). W normalnym świecie, gdy spotyka się dwóch ludzi, mają oni do dyspozycji całą gamę czynników, według których mogą się ocenić—sposób poruszania się, sposób mówienia, głos, gesty, spojrzenie, mimika twarzy... Te rzeczy są dla kobiet bardzo ważne i stanowią uzupełnienie wyglądu. Ba, potrafią na nas działać równie mocno, jak kształtny biust działa na faceta! Myślisz, że kobietom majtki spadają na widok Benedicta Cumberbatcha dlatego, że jest przystojny? Nie, chodzi o urok Sherlocka Holmesa, w którego ten się wciela. Ten urok działa jak efekt aureoli, wpływając na to, jak oceniamy jego wygląd. I dlatego, gdy dziewczyna po rozmowie z facetem, który przed chwilą jeszcze kompletnie na nią nie działał nagle oświadczy, że jest on bardzo atrakcyjny, to nie znaczy, że on czymś "nadrobił", albo że dziewczyna obniżyła wymagania. Przed rozmową ona tylko na niego patrzyła; po rozmowie zaczęła naprawdę zwracać na niego uwagę. Dlatego mówi się, że kobiety nie zwracają uwagi na wygląd mężczyzny—oczywiście, zwracają, ale rzadko w oderwaniu od całej reszty. |
|
|
|
|
#279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#280 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Kiedyś było głośno w Polsce o Szwedce, która sobie chciała sobie powiększyć piersi, albo to chłopak ją do tego namówił, operacja się nie powiodła, jest sparaliżowana i całe życie sobie zepsuła. Czasami po prostu nie warto. Ja też nie jest przystojny, ale doskonale zdaję sobie sprawę, że kobiety patrzą na wygląd, ja przecież też patrze czy dziewczyna jest ładna czy nie i nie uważam żeby to było coś złego. Dla mnie wygląd jest najważniejszą cechą, pomijając skrajne przypadki. Tak już jest i trzeba się z tym pogodzić, a nie płakać jakie to dziewczyny są płytkie, bo chciałby same księcia z bajki, a same wyglądają średnio. |
|
|
|
|
#281 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#282 |
|
Przyczajenie
|
Tak. Jeżeli ktoś mi się nie podoba z wyglądu to nie widzę sensu poznawania tej osoby. W sensie związku oczywiście, a nie w pracy czy z koleżanką.
|
|
|
|
#283 |
|
Tęczowa Jaszczurka
|
Sama tak mam i takie wnioski dało się wyciągnąć z tematu o tym, że kobiety bardzo rzadko spotykają na ulicy kogoś, kto im się podoba. Znajduje to potwierdzenie także w tym, jak oceniamy wygląd aktorów na podstawie ich roli. Skąd to niedowierzanie?
|
|
|
|
#284 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
róbcie dalej z tindera enklawę bezdusznych złych kobiet, a resztę ukazujcie jako te dobre tak jakby z powstaniem tindera kobiety zaczęły patrzeć na wygląd - wcześniej oczywiście tego nie robiły XD Cytat:
tyle już razy o tym pisałyście więc konkrety - jak się zachowuje ten słynny samiec alfa, który po chwili rozmowy sprawia, że kobieta jest wpatrzona w niego jak w obrazek Cytat:
to już wolę jak się nade mną pastwicie |
|||
|
|
|
#285 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#286 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
krewet, Ty jesteś festiwalem niekończącej się beki . Jak jeszcze starałam się zrozumieć nieporadność i desperację autora wątku, tak Ty jesteś, nie wiem, desperatem szukającym potwierdzenia na babskim portalu tego, że kobiety są beznadziejne i szukasz od 10 stron jakiegoś świętego graala, bo sam nie potrafisz sobie poradzić w życiu. Obejrzyj sobie jakieś seriale dla nastolatek, tam się zawsze znajdzie taki samiec alfa, wyucz się jego tekstów na pamięć i jazda. Na taką odpowiedź liczyłeś?
Edytowane przez 201710231149 Czas edycji: 2016-12-06 o 17:57 |
|
|
|
|
#287 |
|
Zakorzenienie
|
Oczywiście, wśród tandety jak diament.
|
|
|
|
#288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaraz się okaże, że to laska która nosi krótsze spódniczki niż ty i ma dłuższe paznokcie |
|
|
|
|
#289 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#290 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#291 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To nie jest niedowierzanie, beka raczej |
|
|
|
|
#292 | |
|
Konto usunięte
|
brylant
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#293 |
|
Zakorzenienie
|
Nie. Rozmawiam z wieloma osobami, ale do związku czy seksu wybieram tych, którzy wpadli mi w oko. I to od pierwszego spojrzenia. Taka niewyjątkowa jestem i pusta
Edytowane przez trzyrazypiec Czas edycji: 2016-12-06 o 18:07 |
|
|
|
#294 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Jeżeli byłaby kompletną idiotką to nie, ale gdyby była w skali 1-10 taką 5 to myślę, że tak. |
|
|
|
|
#295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ty tak bardzo wyjątkowa, ponad szarą masą? "NIE CZYTASZ NIE IDE Z TOBO DO ŁÓŻKA" |
|
|
|
|
#296 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#297 | |||
|
Tęczowa Jaszczurka
|
Cytat:
Kobiety zwracają uwagę na wygląd jako część całości. Na Tinderze zwracają uwagę tylko na wygląd. Powiedz mi, gdzie się mylę? Cytat:
Cytat:
Zaczynasz być coraz bardziej bezsensownie czepialska. Wyrobisko oceniła po prostu, że skoro wszystkim jej postawa wydaje się dziwna, to chyba jest ona jakimś wyjątkiem (a nie, jak wolałaś ocenić, że uważa się za kogoś innego/lepszego niż wszyscy). |
|||
|
|
|
#298 |
|
Konto usunięte
|
no i jestem wyjątkowym brylantem, boli Cię to, że trafiasz na same dziewczyny z szarej masy? widocznie ciągnie swój do swego, dlatego dalej tu siedzisz i się ośmieszasz. nie trzeba być aę, bułkę przez bibułkę, wege, prawo, cross-fit, czytam tylko Homera po grecku, żeby odróżniać kogoś normalnego od idioty i od kogoś naprawdę inteligentnego
|
|
|
|
#299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Okej, może. Ktoś, kiedyś. ale to pewnie zarówno u mężczyzn się zdarza, jak i u kobiet. ---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ---------- Nic nowego .
Edytowane przez trzyrazypiec Czas edycji: 2016-12-06 o 18:17 |
|
|
|
|
#300 | ||||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ta, Ty tak bardzo samodzielnie myśląca, powtarzająca wszystko po chłopakach z dzielni, zapewne ciesząca się u nich szacunkiem, nie to co te gupie wyfiokowane pindy w Mercach, które na was nie spojrzą
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:57.

.

. Jak jeszcze starałam się zrozumieć nieporadność i desperację autora wątku, tak Ty jesteś, nie wiem, desperatem szukającym potwierdzenia na babskim portalu tego, że kobiety są beznadziejne i szukasz od 10 stron jakiegoś świętego graala, bo sam nie potrafisz sobie poradzić w życiu. Obejrzyj sobie jakieś seriale dla nastolatek, tam się zawsze znajdzie taki samiec alfa, wyucz się jego tekstów na pamięć i jazda. Na taką odpowiedź liczyłeś?