![]() |
#2911 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. V
Escorpio dobrze ze z malutka wporzadku, oby wody sie unormowaly
![]() ![]()
#2912 |
Zakorzenienie
|
Escorpio, kciuki żeby szybko wszystko wyrównali i Cię wypuścili! A mówili w ogóle z jakiego powodu tak może być? Pijesz dużo itp więc co może być przyczyną?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2913 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:29 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ---------- Ciezko stwierdzić. Nie zauwazylam zeby cos mi ciekło, a pije caly czas. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2914 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2915 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2916 |
Zakorzenienie
|
Trzymam kciuki
![]() Mam nadzieję, że szybko Cię wypuszczą ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2917 |
Zakorzenienie
|
Escorpio, kciuki!
Mariea, dobrze, ze wszystko w porzadku na wizycie. Antybiotykiem sie nie przejmuj, jak trzeba to trzeba. Ja wczoraj mialam kosmiczna liczbe twardnien, noc przeszla dobrze, ale dzisiaj nawet nie wstaje z lozka. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2918 |
Zakorzenienie
|
Ehhh wszędzie trąbią, że Lewandowska w ciąży... jeszcze tylko Chodakowskiej brakuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2919 | |||
Zakorzenienie
|
To super!!
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() - dziecko karmić co 3 godziny (w sumie nie dopytałam o wybudzanie) Dziecko karmić na żądanie, w pierwszych dniach i tygodniach i jak przychodzi kryzys laktacyjny to nawet zdarza się co 30 minut. Mój mały chyba nigdy w dzień nie miał przerwy dłuższej niż 2 godziny, jakbym patrzyła na zegarek, to on zapłakał by się na śmierć. Nie wierzę w jakieś uczenie nawyków jedzenia o stałych porach, zwłaszcza niemowląt. W końcu jak my jesteśmy głodne to jemy nie patrząc, że jeszcze 30 minut musimy czekać. Dziecko ssaniem zaspokaja nie tylko głód, ale też potrzebę bliskości. - na każde karmienie inna pierś Niby powinno się najpierw podać tę pierś, którą się ostatnio karmiło. Próbowałam tak, ale u mnie opróżniał na karmienie, i denerwował się że nie leci tak szybko jakby chciał. ale u kuzynki się sprawdzało świetnie - żeby pobudzić laktację laktatorem każdą z piersi pobudzać laktatorem 7 minut 5minut i 3 minuty To prawda, ale dopiero jak jakieś problemy są, najlepiej działa częste przystawianie dziecka (no i jak to się ma do 3 godzin przerwy? ![]() ![]() - smoczek tak - do 3 msc (pobudza dobre nawyki), po 3 msc rezygnować bo wzmaga tzw. złe nawyki Przyznam że nie rozumiem ![]() ![]() - nie odbijamy dziecka po karmieniu, najlepiej położyć na bok, odbijamy po karmieniu butelką Ja nie odbijałam, bo mój nigdy nie ulewał, karmiony tylko piersią, to było mega wygodne, bo potem karmiłam na śpiocha, praktycznie sam się obsługiwał. No ale dzieci są bardzo różne, niektóre bardzo ulewają i takich nie wyobrażam sobie nie odbić i trochę nie ponosić. Jak chciała być coś więcej na ten temat poczytać, ja bardzo bardzo polecam książkę Warto karmić piersią Magdalena Nehring-Gugulska. Mi bardzo pomogła i rozjaśniła w głowie. Cytat:
![]() No jak nic się nie dzieje to fajnie przegotowana woda. U nas pępowina była mega gruba, odpadła dopiero po 4tygodniach no i mieliśmy jakiś stan zapalny, maść z antybiotykiem miejscowo ![]() Escorpio, trzymaj się tam, i daj znać co powiedzą po obchodzie ![]()
![]() |
#2920 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Karol sie przekulal i znowu spac mi ciezko bo brzuch gniecie/boli itd. Dzisiaj polozna wpadnie, ciagle mysle o pytaniach. Dziewczyny gratuluje wizyt i rosnacych dzieciaczkow😚 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2921 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2922 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#2923 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2924 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2925 |
Zadomowienie
|
Hahahahaha coś mi obiło się o uczy o jej ciąży, ale tego to nie widziałam
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2926 |
Zakorzenienie
|
No coz... dość jednoznaczne przesłanie
![]() ![]() |
![]() |
#2928 | |
Zakorzenienie
|
Escorpio, dobrze że jestes pod dobra opieką! oby wody się unormowały. Trzymam mocno kciuki!!!! najważniejsze, że Malutka cała i zdrowa, a resztą zajmą się lekarze!
Lewandowscy faktycznie są w ciąży. Anna potwierdziła, a prezydent pogratulowal ![]() ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2929 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
25/40 it's a boy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2930 |
Zakorzenienie
|
Myslalam, że z Lewandowska to są żarty
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2931 |
Zakorzenienie
|
Escorpio trzymaj sie kochana i daj znać!!!
Tak widziałam wczoraj na fb, w świecie piłki to podobno uniwersalny gest na powiadomienie o ciąży ![]() ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- Dobry tekst http://mamygadzety.pl/pomysly-prezent-dla-mlodej-mamy/ |
![]() ![]() |
![]() |
#2932 | |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() ![]() Lewandowska w ciąży ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() [QUOTE=laurka23;68349686]Ja troszkę inaczej myślę/mam zdanie co do niektórych stwierdzeń twojej położnej ![]() - dziecko karmić co 3 godziny (w sumie nie dopytałam o wybudzanie) Dziecko karmić na żądanie, w pierwszych dniach i tygodniach i jak przychodzi kryzys laktacyjny to nawet zdarza się co 30 minut. Mój mały chyba nigdy w dzień nie miał przerwy dłuższej niż 2 godziny, jakbym patrzyła na zegarek, to on zapłakał by się na śmierć. Nie wierzę w jakieś uczenie nawyków jedzenia o stałych porach, zwłaszcza niemowląt. W końcu jak my jesteśmy głodne to jemy nie patrząc, że jeszcze 30 minut musimy czekać. Dziecko ssaniem zaspokaja nie tylko głód, ale też potrzebę bliskości. - na każde karmienie inna pierś Niby powinno się najpierw podać tę pierś, którą się ostatnio karmiło. Próbowałam tak, ale u mnie opróżniał na karmienie, i denerwował się że nie leci tak szybko jakby chciał. ale u kuzynki się sprawdzało świetnie - żeby pobudzić laktację laktatorem każdą z piersi pobudzać laktatorem 7 minut 5minut i 3 minuty To prawda, ale dopiero jak jakieś problemy są, najlepiej działa częste przystawianie dziecka (no i jak to się ma do 3 godzin przerwy? ![]() ![]() - smoczek tak - do 3 msc (pobudza dobre nawyki), po 3 msc rezygnować bo wzmaga tzw. złe nawyki Przyznam że nie rozumiem ![]() ![]() - nie odbijamy dziecka po karmieniu, najlepiej położyć na bok, odbijamy po karmieniu butelką Ja nie odbijałam, bo mój nigdy nie ulewał, karmiony tylko piersią, to było mega wygodne, bo potem karmiłam na śpiocha, praktycznie sam się obsługiwał. No ale dzieci są bardzo różne, niektóre bardzo ulewają i takich nie wyobrażam sobie nie odbić i trochę nie ponosić. Jak chciała być coś więcej na ten temat poczytać, ja bardzo bardzo polecam książkę Warto karmić piersią Magdalena Nehring-Gugulska. Mi bardzo pomogła i rozjaśniła w głowie./QUOTE] dziękuję Laurko za uwagi ![]() ![]() z tym karmieniem na żądanie to ona przeciwstawiała sytuację, gdy dziecko śpi bardzo długo, że tak niby nie może być - wtedy nie żąda. Zgadzam się, że ludzie to nie roboty, będzie głodny, będę przystawiać ![]() Co do pobudzania laktacji też wspominała, że dziecko najlepiej, a laktator w razie W. Ze smoczkiem to też się zdziwiłam bo niby mamy spełniać potrzeby dziecka m.in potrzebę ssania-wtedy dajemy smoczek (niby dzięki temu ssaniu wyrabia się na później zdolność żucia, gryzienia, mówienia), a im później zrezygnuje ze smoczka tym gorzej dla zgryzu, ryzyko seplenienia itd itp - tak to ona tłumaczyła ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2933 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Płeć się na pewno nie zmieni 😊Będzie mała gwiazdeczka 😍 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2934 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2935 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2936 |
Raczkowanie
|
Tak z ciekawości zapytam nasze mamy forumowe: przy wcześniejszych porodach, o której pędziłyście do szpitala?
Ja się nastawiłam, że to będzie noc, a jestem ciekawa jak to w sumie było u Was. ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#2937 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To masz teraz czas na zamawianie brakujacych rzeczy z wyprawki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2938 |
Zakorzenienie
|
Niech zachodza i niech rodza
![]() ![]() Ja jestem dzis przybita mega.. Miałam ciulowy sen.. Az sie obudziłam zaplakana.. W piatek ide do znajomej ktora w zeszlym tyg urodziła swoje drugie dziecko ![]()
#2939 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2940 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj po dwóch kroplowkach troche wód skoczyło ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:45.