|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2016 - do szpitala pomykają, bo swe dzieci już witają!
papaya - skad masz to przescieradlo ceratkowe
?Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3662 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() musze o tym pomyslec ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3664 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez musze dac jakis podklad pod materac bo kiepsko by bylo.. Jeszcze waży 35kg :p
Jutro w planie zmiana poscieli wiec akurat
|
#3665 |
|
Zakorzenienie
|
No jak nam siknie raz a konkretnie to obysmy sasiada nie zalaly
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobranoc
|
|
#3667 |
|
Zakorzenienie
|
ja wczoraj posciel zmienialam hehe
sasiad jak sasiad ale jak tż biedny spi a tu kaluza ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 00:17 ---------- Poprzedni post napisano o 00:16 ---------- mojej siostrze w aucie odeszly... sprzatania bylo... Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3668 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie zobaczylam ze u grudniowek'15 tez nie bylo porodu 6.12
tradycja zachowana
|
#3669 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieciaki nie sa glupie zeby sie nabrac na jeden prezent z okazji mikolajek i urodzin 😆
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3670 |
|
Raczkowanie
|
Misku nie placz
Ja przeżyłam poród kompletnie nieprzygotowana I dałam radę 💪 A rowno tydzień temu o tej porze dostałam po raz pierwszy do rąk mojego Karola A teraz leży między mną i tz i katuje mi lewa pierś 🤗 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ---------- Czemu mamy taki zastój w porodach? Rodzic laski!😣 Dodus, Kazik i Monia zapodajcie jakiś pobudzający post Typu jadę do szpitala...wystaje mi juz nóżka 😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Dzieki za słowa wsparcia czekam co dziś powiedzą, jestem troszkę spokojniejsza
|
|
|
|
#3671 |
|
BAN stały
|
Powiem szczerze, że nie jestem w ciąży ani nie pragnę być ale tak fajnie i ekscytująco się was czyta, że czekam razem z wami. Wesołych - spóźnione ale szczere i trzymam kciuki za wasze maluszi i za was na sali porodowej
|
|
|
#3672 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No to u nas takie same terminu z usg i z om ja tez w czwartek na wizycie będę miała ktg juz drugie, zobacYmy co tam wyjdzie.Czytałam o tych wodach ze hak sie sacza to i na lezaco a u mnie wlasnie na leżąco to sucho a jak chodze to tego sluzu chyba jest tak duzo ze tak mokro od razu sie robi. ---------- Dopisano o 03:21 ---------- Poprzedni post napisano o 03:20 ---------- I rowniez witamy sie w 40 tygodniu ![]() ---------- Dopisano o 03:33 ---------- Poprzedni post napisano o 03:21 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3673 |
|
Rozeznanie
|
Dzień doberek
mój dzieć ma czkawkę a ja jestem już wyspana 4:20 - rewelacja ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3674 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)A ja dzis tłumacze Szymonowi ze dziś musi siedziec w brzuszku jeszxze bo mąż jedzie gdzies dalej do pracy montowac kuchnię. Więc tak by szybko do nas nie dojechal
|
|
|
|
|
#3675 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No to faktycznie niech jeszcze dzisiaj posiedzi w brzuszku opędzlowałam dwie mandarynki, może to pomoże i zasne ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3676 |
|
Zadomowienie
|
Przespalam całą noc i wstalam dopiero teraz na siku i wpadlam zobaczyć czy nadal cisza 😱
Dzień dobry w 41 tyg wg usg i 44wg OM 🙌 Sądzę, ze ten mały cwaniak czeka do jutra, żeby nie dzielić z nikim swojego święta ✌ Bo wczoraj mikolajki, dziś mamy 4 rocznicę a 9ego tata Tż ma urodziny 😂 Dobija mnie juz siedzenie samej w domu do tej 17 aż TŻ wróci... Znajomi boja się odwiedzać (🙈 , a sama nie chce się gdzieś szwędać siedząc na bombie ... A idę chyba jeszcze w kime 😴 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 05:37 ---------- Poprzedni post napisano o 05:26 ---------- Przekazuje info z fb, ze godzinę temu marlen odeszły wody i pojechała do szpitala 🙌 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3677 |
|
Wtajemniczenie
|
Marlen trzymam kciuki! !!
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 06:01 ---------- Poprzedni post napisano o 05:57 ---------- Pocytowalam was ale kurna nie załadowało się !! Roamer nie martw sie. U mnie na sali była laska co urodziła przed terminem . Nie miałam nawet w domu butelki dla dziecka. Wiec nie martw się brakiem torby w szpitalu, ktoś dowiezie! ! Ja właśnie odciągam pokarm i zaraz idę spać. Zostawię ten pokarm tżtowi i następnym razem on wstaje bo ja wyglądam juz strasznie !!! Wczorajszy dzień miałam nieprzespany bo zamiast wypoczywać, czekalam z tz na sali poporodowej na ta kardiolog. A że przyszła spóźniona to wiecie... Na szczęście jesteśmy już w domu od godziny 20 ! Dziś przychodzi położna. Jak zobaczy laktator to mam prze☠☠☠ane Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3678 |
|
Zakorzenienie
|
Kaziowa trzymam kciuki zeby teoria okazala sie prawdziwa!
Marlen powodzenia!!! Skoro porody u nas sa parami to ktora jeszcze dzis rodzi? u mnie sie chyba nadal nie zapowiada 😐Darunia a wez olej to co powie polozna, najwazniejsze ze dajesz rade! Co tam kardiolog powiedzial? Wszystko ok? ![]() Jak wam sie mieszka w trojke? 😍 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3679 |
|
Zadomowienie
|
Marlen kciuki
) ktora dzis jeszcZe? ) u mnie szymon ma nakaz siedzenia w brzuchu dZis
|
|
|
|
#3680 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba zjem se parowke bo mam ochote 😁
|
|
|
#3681 |
|
Zadomowienie
|
Hej wszystkim. Ja juz od 5 na nogach bo tz wstawal wcześniej. Siedze i pije w lozeczku herbate z cytryna i miodem.
Przez ostatnie kilka dni strasznie mi sie oddycha nosem jak spie. Mam polipa w nosie i mam wrazenie, ze sie zaczął powiekszac teraz na koniec ciąży. Jak tylko urodze to ide po skierowanie do laryngologa. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3682 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale przecież się rozpycha ile wlezie, więc jej ciasno ![]() Podłączam się pod pytanie o kardiologa, co tam powiedział Darunia? I też jestem ciekawa jak świeżo upieczeni tatusiowie Itso, Mewka, Emosz, Madi, Darunia hmm? Ciekawe co u migdałka, jakoś milczy tak ... ![]() Jednak nie zasnęłam już, zjadłam z tż śniadanie i wróciłam do wyrka z pudełkiem kasztanków Chyba zapodam sobie Belfra a potem dośpię ![]() ---------- Dopisano o 07:33 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ---------- Cytat:
A może te trudności z oddychaniem to po chorobie? Jak tam w ogóle, przeszło już?
|
|
|
#3683 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Uparta ta Twoja cora! Ja juz marze, zeby Lili chciala wyjsc ale jeszcze prwnie przed nami minimum 2 tygodnie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja pojadlam parowki i mikolajki czekoladowe i ide dalej spac bo mnie zmulilo 😴 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3685 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Rozszerzam dietę o avocado 😎 Ciachnelam se na kanapki i na to ser żółty lub szyneczka z indyka Zobaczymy co powie na to Karol 🤔 Papaya😚 Tydzień po Czuje się już ok👍 Od pt czułam duża poprawę Mam tylko po prawej stronie taki pkt Że gdy się podnosze to jakby mi ktoś igłę tam wbijal Położna zobaczyła ale stierdzila że elegancko się goje Także z górki ewidetnie juz💪 Syn wczoraj przeprowadził niemy protest Spać nie będzie i basta Do 00.30 slepia jak 5 złotych Tylko cyc i kupka się liczyło Ale zero płaczu Po tym jak dziecko o 2.30 zasnelo to wstała dopiero o 7.00 Az się wystraszylam i do łóżeczka biegiem lecialam gdy zerknelam na zegarek Jak mi tak długo śpi to budzić na cyca czy korzystać i uderzać w komara?🤔 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ---------- Cytat:
Lecimy z tym koksem!🙆 Ja wczoraj zaliczyłam Pierwsze wyjście z domu Do Tesco calodobowego Ależ było radochy Jak marchew se wybieralam😉 Kupiłam karolowi śpiochy Bo wszystko wisi mi na synu Wiecie że nosi rozmiar 50 😒 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ---------- Cytat:
Nie lubię swojej poloznej W☠☠☠☠ia mnie niemiłosiernie 😒 Jeszcze tylko 5 razy obejrzę ta facjate i never ever 😒 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#3686 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do budzenia na karmienie, to 10 minut temu czytalam artykuł hafiji podeslany przez folinke i było na ten temat: "8. Dziecko nie budzi się w nocy na jedzenie â budzić? Jeśli noworodek nie obudzi się w nocy to MKM też będzie się martwić â zapewniam. Ma czym? Ano zależy. Zależy też od której i do której godziny liczymy ânocâ. Jeśli dziecko przybiera na wadze, rozwija się prawidłowo, odzyskało już urodzeniową masę ciała i pochłania mleko MKM co najmniej te 8 razy na dobę to nie ma potrzeby wybudzać go ze snu. W przeciwnym wypadku lepiej dziecko obudzić. Słyszałam, że podobno są takie dzieci, które dają rodzicom pospać kilka godzin;-) Jest jeszcze druga strona medalu. Co z tego, że dziecko śpi ciągiem te 6 godzin skoro piersi MKM mogą tego nie wytrzymać. Suma summarum i tak będzie musiała wstać i coś z tym zrobić." Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez kaziowa Czas edycji: 2016-12-07 o 08:02 |
|
|
|
|
#3687 |
|
Rozeznanie
|
Marlen powodzenia! Oby szybko poszło!
![]() 🏻Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3688 |
|
Zadomowienie
|
Obserwuję hafiję na instagramie i teraz weszłam a tu post odnośnie tego, o czym rozkminiałyśmy ostatnio
"Zmęczona matka karmiąca wstaje ciemnym, grudniowym świtem¸ i ledwo patrzy na oczy¸ Jak sobie pomóc obudzić się i funkcjonować w trybie gotowości z niemowlakiem? Mam dobrą wiadomość! Można pić kawę w czasie karmienia piersią! Kofeina przenika do mleka w takich ilościach, że można spokojnie wypić nawet trzy filiżanki dobrej kawy! Czasem niektóre dzieci będą kofeinę znosiły gorzej i będą bardziej aktywne po kawie (mogą być płaczliwe z przebodźcowania). Wtedy wystarczy odstawić kofeinę na 2-3 dni a potem zmniejszyć liczbę wypijanych kaw. Żeby mieć power do zajmowania się dzieckiem trzeba być przytomnym! Jeżeli kawa pomaga ci obudzić się i normalnie funkcjonować to nie bój się jej pic w czasie karmienia piersią! Ps. Działanie kawy potęguje terobromina zawarta w czekoladzie PsPs. Czekoladę w trakcie karmienia piersią można jeść "
Edytowane przez kaziowa Czas edycji: 2016-12-07 o 08:07 |
|
|
|
#3689 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, do kogo pisac o dostep do grupy na fejsiku?
|
|
|
#3690 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wywale trochę prywaty To jego 3 dziecko, 3 syn Ma w Holandii jeszcze studiujacych : Kacpra i Kubę Myślałam że Karol to już wiecie 3...to na letnio go przyjmie Ale niet🙆 Chyba nadrabia czas stracony z poprzednimi Bo wiem że szybko zostal ojcem i jeszcze szybciej musiał zacząć zarabiać na rodzinę, również za granicą Dla Karola wraca wczesniej z pracy Leży z nim wieczorem i patrzy sie na niego ... Albo bierze go na klate i oglądają razem serial fauda o Żydach i muzulmanach i ich konflikcie BTW jak zasypiam to ciągle słyszę to ich arabskie gaworzenie i raz mi się śniło już ze arab wlazl mi do domu 😒 Zmienia pieluchy i kłóci się że Mną o sposób pielęgnacji pupuchy karola 😩 On chce go pudrem a ja mascia traktować... Wczoraj mi się przyznał że on nie lubi tak małych dzieci Ale Karol jest inny. Od razu poczuł nim więź. Omg. Serce mi się raduje jak diabli 🙄 kiedyś spojrzał na niego z profila i pomyślał podobno Gdzieś już tego człowieka widziałem I bum! Na foto. Karol to czysty tata 😉 Skoro uroda po ojcu to moze inteligencja po mamie?🤔 A wy polecacie puder czy benaphan? Mój mówi że póki nic się nie dzieje maść niepotrzebna A że tam ciepło i wilgotno to musi być puder Położna mówi zero pudru bo Karol ma sucha skórę Smarować benaphanem... A ja już sama nie wiem co robić i daje raz to raz to 😶 Monia karolowa skóra sucha Kokosa dawac bedziesz na sucha skore czy wilgotną? Zglupialam szczerze mówiąc 😕 Raz go całego wysmarowalam linomagiem Świecil się jak bombka bn Ale coś tam pomogło Sama nie wiem co robić z tą pupa i sucha skóra...🤔 Może bym tego krochmalu ugoyowala 🤔 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ---------- Zjadłam to avocado Niech się dzieje wola nieba Karol 🙈 Miłego dnia 😗 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- Ps dodus milczy SA dwa wyjścia Albo uda szeroko rozwarte Albo buzia a dodus je i nie ma możliwości mówić 😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez mewkaa Czas edycji: 2016-12-07 o 08:18 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:04.

?

ale potem doszłam do wniosku ze taki i tak pasuje do pokoju dziecka. Sprawdza sie super, ja tez mam go z polecenia
🏻
mój dzieć ma czkawkę a ja jestem już wyspana
4:20 - rewelacja 
opędzlowałam dwie mandarynki, może to pomoże i zasne 

🏻