|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2016 - do szpitala pomykają, bo swe dzieci już witają!
Ja tylko rodzicom ale maz to pewnie wszystkim w kolo bedzie dzwonil i fotki rozsylal... No i na fb pewnie wstawi, a to juz mnie leczy...
|
#3752 |
|
Zadomowienie
|
A opisu powstania dziecia nie chcą? Razem z fotkami albo jeszcze lepiej- filmikiem!
|
|
#3753 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sie chce najpierw sama z tym ogarnac, ze zostalam mama, a nie wszyscy w kolo beda jeszcze szum robic.
|
#3754 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3755 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Poza tym mam sporo pracy przy kompie i temu się oddaje bez reszty W czasie gdy nie piore Bo nie mogę się odeprac za zeszły tydzień Codziennie piore 😩 A to nasze a to karola On pięknie generuje pranie ☝ Takze justi musisz naciskać na karola żeby częściej jadł 😎 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Cytat:
Jak obskoczy lewa pierś Wrzucę wam moje 2600 szczęścia 😎 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Cytat:
Z wyjatkiem wywołania porodu 😎 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#3756 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3757 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Łazienkowa pójdzie w ruch gdy zaśnie 🙈 Lucy oby się tz szybko nie znudziło Bo on pomógł mi w podjęciu decyzji o dziecku I wtedy zobaczycie mnie na pasku tvn bo udusze gada 😒 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3758 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Do szpitala maz musiał dowozic więcej podpasek, majtek siatkowych mimo ze miałam 6 par i reczniki Cytat:
U nas zaczęły się chyba kolki 😢 od dwóch dni późnym popołudniem mały strasznie wyje i nie da się go uspokoić - najgorsze uczucie na świecie bo ja płacze razem z nim 😢 Poza tym okazało się ze ma uczulenie na chusteczki nawilzone wiec myjemy go tylko przygotowana woda. Tatuś zakochany w synku i nawet wstaje w nocy do niego, ale tez jest przerażony tymi kółkami i oboje niewielu co robić 😢 może którąś doświadczona mamusia cos podpowie? Marcelek jak na razie przespał jedna cala noc z pobudkami na karmienie i przewijanie, tak to ciągle jeszcze płacze nocami 😢 nie powiem bo jesteśmy zmęczeni, ale staramy się radzić sobie 😊 Poza tym marzę o tym żeby przespać ciągiem choć 4 godziny i wypić ciepła kawę 😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3759 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Włosy krótkie siwe Czapki w domu nie zajęła Chyba jej się skręt zwichrowal 😆 Kuźwa chciałam laske młoda z otwartą głową A dostałam takie cus 😐 Na szybko wybrałam przychodnie na łóżku szpitalnym Na stronie www były 3 Myśle se coś wybiorę W realu jest tylko ona 😩 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3760 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oby przeszły jak najszybciej Cytat:
u nas tylko taka do wyboru ..
|
||
|
|
|
#3761 |
|
Blond forever!
|
mewka - mi koleżanki z innego wątku polecały do nawilżenia olej ze słodkich migdałów i taki kupiłam w aptece
![]() Położna na SR polecała też zwykłą parafinę. marlen - kciuki!
|
|
#3762 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja nosiłam zwykle siateczkowe Tyle że uważałam żeby mi się gumką na szwie nie ulozyla nie obsunela na niego Ja te majtki kupiłam sobie ciut luzniejsxe bo nie wiedziałam ile przytyje Co było lepsze bo ja dosyć źle znioslam ta świadomość że mam tam taka ranę (Nigdy nie byłam w szpitalu, nigdy nic mi się nie przytrafiło nawet typu zlamlanie) Nie wiem jak jest po sn z siłą krwawienia Ja zmieniałam te podpaski raz na dzień Bo faktycznie mało leciało Nic mi na łóżko nie wyleciało nawet Także podkład był zbędny Jak mi się te siateczkowe skonczyly Miałam ich tylko 2 pary To używałam tych jednorazowych I też były ok Dwa 2 temu przestałam już krwawic Ale wczoraj tz jtak mnie rozsmieszyl Że trochę że mnie polecialo jeszcze Aha miałam schize non stop żeby mi się te majtki nie przykleily do rany Poza jednym malutkim incydentem gdzie mi studentka z tym pomogą Nic się takiego nie wydarzyło Także nie bój się tego Iza Aaaaa jeszcze Podciecie szwów przed wyjściem W środku masz rozpuszczalne ale te końcówki położna podcina nożyczki i Nic nie boli, nic nie czujesz ✌ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3763 |
|
Zadomowienie
|
Itso jak miło Cię widzieć!
![]() Przesyłamy buziaki dla Ciebie i Marcelka Co do kolek to moja przyjaciółka miała z tym mega problem w pierwszej ciąży bo nie za bardzo wiedziała co robić. Ostatecznie po kilku tygodniach na ratunek przyszły im krople niemieckie Saab czy coś takiego. Ponoć się nie wchłaniają tylko "przelatują" przez dziecia bez ingerencji, ale nie wnikałam zbyt głęboko w temat. Jednak skutkiem męk kolkowych jest garbienie się małej teraz i chodzi na rehabilitacje. Nie wiedziałam że kolka może spowodować coś takiego, ale ponoć nie jest to rzadkością... A z opowieści i komentarzy to słyszałam że wombee jest dobrym wynalazkiem antykolkowym i przedłużającym sen, ale to sprawdzimy jak w końcu Iza zdecyduje się wyjść :P Gin mówił żebym mu dała znać jak urodzę/nie urodzę do terminu. Więc dzwoniłam Pytałam o ktg czy robić czy nie Ma dziś dyżur w przychodni szpitalnej i kazał popołudniu przyjechać, że mi zrobi ktg W duchu liczę nieśmiało, że przy okazji grzebnie i mi sprawdzi, czy wrota otwarte
|
|
#3764 |
|
Wtajemniczenie
|
Blondi mi zabrakło w szpitalu normalnego jedzenia. Tak jak przewidywałam!
Tz dowiódł mi 4 jogurty, płatki śniadaniowe, 0.5l mleka, mozarelle z pomidorem i twarożek na chlebek. No i herbatę bo w szpitalu była tylko laktacyjna i zwykla. I 2 butelki wody mineralnej 1l. Aa zapomniałam o drozdzowce i pączku 😁😘 Dziewczyny KARDIOLOG powiedziała ze szparka między komorami ma 1mm i na ta chwile mam się nie przejmować bo serduszko rośnie i wg.niej jak tkanki się powiększa to się samo zasklepi. Kontrola za 4-6msc. No i z tej "okazji" darmowe pneumokoki bo Ala figuruje jako dzidziuś z wadą serduszka. Jedyny plus całej tej nerwowej sytuacji Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez malaDarunia Czas edycji: 2016-12-07 o 12:18 |
|
|
|
#3765 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiem co Powiedziec Ile te kolki mogą trwać Ja od wczoraj odeszłam od husteczek I myje pupuche ciepła woda z kranu Uznałam że husteczki będę używać gdzieś poza domem Karol też ich nie lubił Płakał bardzo bo są zimne A woda ciepła lepiej mu pasuje Także nie jesteś sama z tymi husteczkami 😚 Co do kolek nie znam się Może dziewczyny coś pomogą.... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3766 |
|
Wtajemniczenie
|
Na kołki polecam tą butelkę dr Browna
Mała w nocy dostała 2x mleko z butelki avent i czkala jak głupia i ryczala. Przelałam pokarm do brownsa, daje mleko i idzie spać Iza polecam gacie z siatki wielorazowe. Tylko weź większe. Ja noszę m a pupila l/xl z canpol i były oki. Nic nie uciskalo. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez malaDarunia Czas edycji: 2016-12-07 o 12:17 |
|
|
|
#3767 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Położna jak zobaczyła kazała przestać cudowac i kupić emolinenum czy jak to się nazywa Blondi dajesz go na sucha czy mokra skórę? Ja siebie smarowalam na sucha ale może lepiej na mokra? Boję się na nim eksperymentować 😐 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3768 |
|
Zadomowienie
|
Darunia dobre wieści!
Jak tam sobie radzicie z małą, karmieniem i tż-tem?
|
|
#3769 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Myśle że ala wyrośnie z tego. Wszyscy jej tego z całego serca życzymy ❤ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3770 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Będzie dobrze! Idę teraz chwycić za telefon i będę dzwonić żeby zarezerwować wizyty na usg bioder i tego kardiologa, bo tylko Bóg jeden wie jakie są terminy. Wrzucę Wam niedługo zdjęcie mojej pięknej kruszynki! 😍😍 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3771 |
|
Zadomowienie
|
Kurde są aż takie terminy na to usg?😨
Karol musimy ogarnąć ten temat Synu przypomnij mi jutro żebym się tym zajęła ☝ Ps gdzie się na to zapisujemy? W przychodni? W szpitalu? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Dziewczyny jak wy dajecie radę psiknac ta woda morska do nosa? Te dziurki są takie małe a ta woda wylatuje z taką siła? Ja nie umiem😑 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3772 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kurde na sr babka mówiła żeby na jakieś badanie/kontrole zapisać się jeszcze w szpitalu bo terminy odległe i jedno pamietam to własnie usg bioderek bo od 6 do najpóźniej 12 tyg, ale było jeszcze coś i kurde nie pamietam ... :/ Przydałby się jakiś kalendarz badań i kontroli czy coś ...
|
|
|
#3773 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciliśmy z ktg, serduszko elegancko a skurczy zero. Na kolejne w przyszłym tygodniu. Roksi póki co chyba nieplanuję się wymeldować z apartamentu do tp z usg. A może planuję nagle nas zaskoczyć 😉
|
|
|
|
#3774 |
|
Zadomowienie
|
Monia a kiedy masz tp z usg?
|
|
#3775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3776 | |
|
Blond forever!
|
Cytat:
![]() Ale sama wolę oliwki/oleje na lekko wilgotną skórę nakładać i tak planuję stosować na dziecku. maladarunia - mój szwagier jest kardiologiem i mówił, że co druga osoba ma jakieś dziury w sercu i nie jest to powód do zmartwień
|
|
|
#3777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
puder to chyba na odparzenia? A jak już to bym użyła wtedy mąki ziemniaczanej. W razie czego mam bepanthen. Ostatnio wypróbowałam masło shea. Ciężko go nałożyć na dłonie ale jak się ogrzeje to już fajnie rozprowadza. Jest bardzo tłusty i dobrze mi robi na wysuszone dłonie. I sprawdzi się też jako krem na buzię na zimę dla mnie i dla Roksi. Także będę próbować zamiennie z olejem kokosowym i migdałowym. ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Meewka a Twój Tż jest świetny! |
|
|
|
|
#3778 |
|
Zakorzenienie
|
Darilunia - super ze nie ma co sie ta szparka przejnowac , bedzie dobrze
!ej a kupowala ktoras z was tego misia ze smyka za 20 zl ?Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:58.

).
gratuluje! masz ślicznego synka i zazdroszcze że już jesteś po