|
|
#361 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2009 cz.II
a czemu slub w piatek??
|
|
|
|
#362 |
|
Wtajemniczenie
|
no jakos tak kierowalam sie tym 10-tym a poza tym tyko wtedy byla wolna sala
11 zajeta :/ z 2 str tak sobie mysle, ze skoro i tak slub bedzie popoludniu to ludzie zdaza dojechac po pracy .. a poza tym wtedy jest jeszzcze weekend na ewentualne poprawiny i odpoczynek gosci wiecie, ja bede miala troszke to wszystko trudno w organizacji, bo moj TZ pochodzi z Warszawy, ja z poznania.. trzeba gdzies tych gosci przenocowac.... poza tym jego rodzina jest rozsiana po Polsce jak rowniez czesc osob przyjedze ( o ile ) ze SZWECJI. wiec bedzie wesolo hehe ;P a nie powinno brac sie slubu w piatek ? w sumie mi to bez roznicy...
|
#363 |
|
Rozeznanie
|
nafie jesli chodzi o termin w kosciele to raczej nie ebdzie zadnego problemu bo np u mnie jeszcze nawet na 2009 nie zapisuja
dopiero od czerwca![]() a co do sali to wlasnie moja kolezanka w listopadzie 2007 chciala zarezerwowac termin na sierpien 2008 to juz anwet piatkow wolnych nie bylo wziela czwartek bo bardzo jej na sali zalezalo!!
|
#364 |
|
Zakorzenienie
|
nafie, to widac tylko przypadkiem tak numerologicznie ta 2 wychodzi
No ja akurat chce date, z ktorej po zssumowaniu wydzie albo 11 albo 2, to juz tak dla zasady A wesel w piatki u katolikow sie nie robi, bo piatek to dzien meki i smierci Panskiej i w zwiazku z tym tego dnia nie powinno organizowac sie imprez. Poza tym tego dnia sie posci Tak mnie na religii uczyli. Ale ponoc ksieza nie robia z tego jakiegos problemu ![]() No a z ta sala to rzeczywiscie niezle cyrki.
|
#365 |
|
Zakorzenienie
|
w parafii TŻ są właśnie we tworki o 18:30.
moonikkaa wiesz, że mamy śluby tego samego dnia? |
|
|
|
#366 |
|
Raczkowanie
|
ja jeszcze w kośiele nie byłam,a sala już załatwiona,ale mam nadzieję,że na październik 2009 to kłopotu nie będzie w kościele.inna sprawa,że nie chcę brać ślubu w mojej parafii tylko tam gdzie wesele będzie.... ciekawe co na to mój ksiądz
|
|
|
|
#367 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie też z salą było bardzo ciężko, chcieliśmy ostatnią sobotę sierpnia, ale nie było. Była tylko jedna sobota wolna 22.08 - przegięcie. A pytaliśmy się też w styczniu.
KOBITKI KOCHANE, WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI NASZEGO ŚWIĘTA
|
|
|
|
#368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
WSZYSTKIEGO NAJ NAJ NAJ KOCHANE
|
|
|
#369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez zyczę wam wszytskiego naj, naj |
|
|
|
|
#370 |
|
Zadomowienie
|
Kobiety moje kochane zycze wam(i sobie) wszystkiego najlepszego!!!!!!!!
|
#371 |
|
Wtajemniczenie
|
Cały czas siedzę na allegro w dziale Ślub. Teraz akurat szukam coś do dekoracji, znalazłam fajny papier za 7 zl ( 20 arkuszy A4) i wstążki za z organzy za 1zl (2cm szerokości) i zamierzam zrobić z tego winietki na stół, coś w tym stylu jak to zaproszenie poniżej. Chyba, że jeszcze coś innego wymyślę. Myślałam, też, żeby kupić takie cenówki (używa się je w mięsnych, takie haczyki co się w bija w mięso. Jedna wizażanka umieściła chyba to w wątku Panny Młode 2008, ale niestety nie pamiętam jej nicku. Mam nadzieję, że się nie obrazi, że tu wkleję.
EDIT: Znalazłam szpilki cenowe na za 2,50zl za 10szt. To dużo? Edytowane przez anuulaa Czas edycji: 2008-03-08 o 11:30 |
|
|
|
#372 |
|
Wtajemniczenie
|
Ostatnio znalazłam też super pomysł na samodzielne udekorowanie sale, a właściwie to krzeseł. U mnie stoły będą ułożone w podkowę, więc myślałam, żeby na krzesłach od wewnątrz udekorować materiałem jak na zdjęciach. ślicznie to wygląda. Chcemy mieć kolorystykę ecri i złoto, więc chyba pasuje do sali. To wszystko rozjaśni stoły. Na allegro można kupić materiał za grosze. Dekoracja wykonana samodzielnie może nas wynieść max 150-200zl a firmy dekoratorskie biorą bardzo dużo kasy.
|
|
|
|
#373 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja też Wam życzę wszystkiego Naj, naj z okazji naszego święta
Cytat:
to mój nałóg ostatnio ta winietka ze wstążeczką ładna ta druga z tym ferrero też fajny pomysl tylko ze wykonanie średnio mi się podoba ale jakby jakoś ładniej to zrobić to fajne by to było
|
|
|
|
|
#374 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#375 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#376 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny ale was szał slubny ogarnał
![]() ja narazie o tym nie mysle . chyba dlatego, ze nie mam kiedy bo mam mase rzeczy na głowie.
|
|
|
|
#377 |
|
Zakorzenienie
|
Anuulaa Mi też się podoba to przystrojenie krzeseł
szczególnie to zielono ecru na pewno sporo zaoszczedzicie dekorujac sobie samemu sale a moge wiedzieć ile kosztują takie materialy na te krzesła na allegro?
|
|
|
|
#378 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#379 |
|
Zakorzenienie
|
Rozumiem, rozumiem
no to rzeczywiście tanio te materiały można kupić na allegro Na pewno duzo taniej to wychodzi jak się samemu stroi salę. Nawet któraś z dziewczyn w tym wątku zastanawiala się jaką dekoratorkę wybrać i podawala ceny to wydaje mi się, że kolo 1000 zl trza bylo dac za wystroj samemu co prawda jest wiecej roboty ale mysle ze sie oplaca ![]() A co do tych winietek nio to na pewno drozej wyjdzie to z tym cukierkiem. Stwierdzilam tylko, że to ciekawy pomysł. Niektore pary robią jakieś mini prezenciki dla gości jako podziekowanie za przybycie (slyszalam o jakiś migdalach w jakis woreczkach czy cos takiego) także takie cukierki w winietce moglyby byc czyms w tym stylu niooo ale te drugie winietki też są ladne
|
|
|
|
#380 |
|
Zakorzenienie
|
Kobiety wszystkiego naj naj z okazji naszego święta
Żebyście odczuwały uwielbienie od swoich mężczyzn i nie tylko przez cały czas![]() Podoba mi się ten pomysł na przystrojenie krzeseł Na mojej sali krzesła nie są zbyt ozdobne więc będę musiała pomyśleć nad jakimiś przystrojeniem. Widziałam też krzesło ozdobione fizeliną, też fajnie wyglądało i nie jest drogie w wykonaniu.A właśnie dziś dzwonimy ostatecznie rezerwować tą salę Wiem, że nasz termin jest wolny czyli 08.08.2009![]() anuulaa dasz rade przystroić salę, właściwie dużo w niej nie trzeba przystrajać, bo sama w sobie już jest ładna. My jednak zamówimy dekoratorkę, bo mi się strasznie podobają te materiały podwieszane pod sufitem, chyba wiecie o co mi chodzi. Sama może i bym to zrobiła, ale musiałabym kupić sporo materiału, a to wyszłoby mnie drożej od dekoratorki
|
|
|
|
#381 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez pewnie bede miała dekratorke, choc w naszej sali wiele nie trzeba robic. sama w sobie ma pewnien charakter
bordowe ściany, bordowe krzesła, lustra na scianch.
|
|
|
|
#382 |
|
Zakorzenienie
|
wszystkiego najlepszego dla wspaniałych (czego dowodem jest ten wątek, bo przecież ktoś chce z nami spędzić resztę życia!) kobitek!!!
o rany, jak ja się cieszę, że nie muszę się martwić o dekorację sali i krzeseł. nasza sala jest sama w sobie "udekorowana" - ma zbroje, pamiątki różne, kolorowe ściany, fragment "pana twardowskiego" na ścianie. i bardzo podobają mi się krzesła. mam tylko nadzieję, że nie zrobią z tego miejsca dyskoteki do naszego wesela!!! ![]() a co do dekoracji krzeseł, to całkiem fajny pomysł z tymi kokardami. myślę, że trzeba się przyłożyć do wiązania tych kokard. SAMBAdiJANEIRO masz rację, jeśli chodzi o wykonanie... |
|
|
|
#383 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny!
Również wszystkiego naj w tym dniu! anuulaa pomysł z winietkami w ferrero bardzo fajny. Ja ostatnio zaszalałam na allegro i kupiłam trochę rzeczy do dekoracji: satynowe wstążki, kolorową rafie, piórka, sizal, i liście szkieletowe. Wykorzystam je pewnie teraz w domu, ale już mam pomysł żeby kolorowe piórka powsadzać do kieliszków na sali, a liście rozrzucić na stołach. Ponieważ nasze zaproszenia, winietki, menu, plan usadzenia gości itp. będą miały motyw liścia. Generalnie jeśli zdecydujemy się na tą serię, to chciałabym utrzymać kolorystykę kremowo-różową (taki pastelowy róż). Bukiet też chciałabym w tej tonacji. Coś jak poniżej. |
|
|
|
#384 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#385 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#386 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc dziewczyny...
ja coprawda nie widzialam jeszcze sali w pelni zobacze ja za dwa tyg ale podobaja mi sie wasze pomysly z przystarajniem musze nad tym pomyslec![]() hm...a macie juz pomysly co do sukni slubnej?? ja przegladaalam mnostwo stronek interentowych z salonami sukien slubnych itp i niestety nie znalazlam zandej wktorej chcialabym poslubic mego lubego po prostu nic w moim typie ehh moze wy macie juz jakies pomysly??
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
|
|
|
#387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście mam swoje typy, coś co mi się podoba, ale nie koniecznie myślę o nich jako o wymarzonych sukniach ślubnych![]() Poczekam do przymiarek i wtedy zapewne odkryje cudo
|
|
|
|
|
#388 |
|
Zakorzenienie
|
TZ znow sie zastanawia co chce najpierw - slub, chate czy interes.
Wiedzialam, wiedzialam, ze tak bedzie ![]() Wszystkiego lepszego kobietki z okazji Naszego swieta )Nie zapominajmy, ze 10 marca, czyli za dwa dni jest Dzien Mezczyzny a 30 wrzesnia jest Dzien Chlopaka. (i gdzie te rownouprawnienie? faceci maja dwa swieta a my tylko jedno )
|
#389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co zrobiłaś w palec? No właśnie, oni dwa święta mają, a my jedno, niesprawiedliwość. Muszę się zastanowić kim w tym roku jest mój Tż czy mężczyzną czy chłopakiem, bo nie wiem kiedy mu życzenia złożyć Ostatnio był chłopakiem, ale teraz zasłużył i chyba awansuje na mężczyznę
|
|
|
|
|
#390 |
|
Zakorzenienie
|
a ja nigdy nie składam mojemu zyczen 10 marca. ja mam jedno swieto, wiec niech i on ma tez jedno we wrzesniu
a co!!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:09.

11 zajeta :/ z 2 str tak sobie mysle, ze skoro i tak slub bedzie popoludniu to ludzie zdaza dojechac po pracy .. a poza tym wtedy jest jeszzcze weekend na ewentualne poprawiny i odpoczynek gosci

Ale ponoc ksieza nie robia z tego jakiegos problemu

Wiedzialam, wiedzialam, ze tak bedzie
)