Lutówki 2017 ❤ cz. V - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-12-07, 14:06   #3001
Lilotka
Zakorzenienie

Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. V

Cytat:
Napisane przez axn22 Pokaż wiadomość
Od większości znajomych słyszę podobne opinie To żłobek prywatny?
Moja rodzina ma inną wizję żłóbków - kładą się dziecko do łóżka, stoi kilkanaście/kilkadziesiąt łóżek w sali, opiekunki wychodzą i się nikt dziećmi nie zajmuje, i tak dzieci przebywają same godzinami.
😟 OmG to chyba w Chinach tak jest. Kiedyś widziałam reportaż o tym i strasznie na nim płakałam, że tak można traktować dzieci...

25/40
it's a boy.

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Wiesz, kazdy ma rozna sytuacje finansowa.
Nie mówie ze ja bym taka kupila, aczkolwiek widac ze sa ludzie co kupują.
No tak jakbym się nazywała Lewandowska to pewnie takich toreb, albo nawet i droższych bym miała na każdy dzień tygodnia inna. Wątpię, że na tym wątku jest osobą która mogłaby spodziewać się takiego prezentu od kogoś z rodziny, no chyba że byłby to prezent od wszystkich jej członków. 😂

25/40
it's a boy.

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

Cytat:
Napisane przez kiciulec Pokaż wiadomość
Moja corka uwielbia przedszkole. Ja je tez uwielbiam bo dobrze jesc daja i nie musze kombinowac z gotowaniem i podawaniem tylu warzyw ile potrzeba bo tam jej to zapewniaja �� w domu tylko 2 posilki je i latwiej mi to urozmaicic niz te 5 czy 6. I super sie otworzyla na ludzi dzieki przedszkolu. No i panie tam lepiej wiedza jak przekazac potrzebna wiedze. Skad bym wiedziala jak ja nauczyc samoglosek, spolglosek i innych? Ale drugie dziecko chce tak samo do 3 roku zycia sama wychowywac. Tak z mezem postanowilismy i uwazamy ze jesli jest taka mozliwosc to jest to dobry pomysl.

Paczcie co mi przyszlo w paczce. A jak pachnie czekolada Załącznik 6783566

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Extra jest ten klucz! 😲 wygląda jak prawdziwy. 🙈

25/40
it's a boy.

Paulina
Lilotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-07, 14:14   #3002
kiciulec
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to kiciulec

Cytat:
Napisane przez Lilotka Pokaż wiadomość
😟 OmG to chyba w Chinach tak jest. Kiedyś widziałam reportaż o tym i strasznie na nim płakałam, że tak można traktować dzieci...

25/40
it's a boy.

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

No tak jakbym się nazywała Lewandowska to pewnie takich toreb, albo nawet i droższych bym miała na każdy dzień tygodnia inna. Wątpię, że na tym wątku jest osobą która mogłaby spodziewać się takiego prezentu od kogoś z rodziny, no chyba że byłby to prezent od wszystkich jej członków. 😂

25/40
it's a boy.

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

25/40
it's a boy.
A mój brat to taki zapalony "dłubacz" i czekoladoholik wiec mam nadzieje ze bedzie zadowolony ^^

Właśnie kebaby na obiad zamówiłam
kiciulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-07, 14:15   #3003
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariea Pokaż wiadomość
ja jak najbardziej rozumiem i szanuję, że ludzie mają różną sytuację i niektóre kobiety chcą/muszą po pół roku wrócić do pracy.
ale mnie w żłobku przeraża to, że zostawiam tam dziecko, które mi potem nawet nie bąknie co tam się działo. w sumie takiego totalnie bezbronnego ludka, często nawet jeszcze nie siedzącego. niestety żłobki są różne, każdy by chciał trafić na taki najlepsiejszy ale różnie bywa.
ale ja akurat mam komfortową sytuację że nie mam dylematu, jakbym potrzebowała oddechu czy coś załatwić, na pewno rodzice pomogą mi z dzieckiem. tylko 14 km ode mnie mieszkają. my pewnie dopiero do przedszkola damy jak będzie miał 2,5 roku-3 lata

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

hehehe my się wczoraj u gina brechtaliśmy że od końca stycznia zaczniemy motywować małego do wyjscia. ciekawe co to da, ale nawet jak nic to może choć będzie przyjemne
Ja synka też planuję oddać tak na 2.5, 3 latka na 4 godziny do przedszkola. Będzie mi o wiele łatwiej zająć się maluchem jak on będzie w przedszkolu. W sumie on wydaje mi się nadal taki malutki, że chyba będę bardziej przeżywać rozłąke niż on... 😢😭 w ciągu dnia bardzo dużo się przytulamy i wiem, że to jest jemu bardzo potrzebne.

25/40
it's a boy.

Paulina
Stary 2016-12-07, 14:18   #3004
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Ja mam ten komfort, że do porodu pojadę na wyznaczony dzień i godzinę. No chyba że zacznie się sam bardzo przedwcześnie, ale na to jak narazie się nie zapowiada i oby tak zostało. 🤗

25/40
it's a boy.
U mnie tak samo, ale te tyg do danego terminu będą naprawdę pełne obaw, teraz co 2 tyg wizyta, wiec jeżeli zacznie się coś dziać, to na oddział
Stary 2016-12-07, 14:21   #3005
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam ten komfort, że do porodu pojadę na wyznaczony dzień i godzinę. No chyba że zacznie się sam bardzo przedwcześnie, ale na to jak narazie się nie zapowiada i oby tak zostało. 🤗

25/40
it's a boy.
A masz już ustalony konkretny termin cc?
justkonev jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-07, 14:23   #3006
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anolta Pokaż wiadomość
Wiem Lilotka, przesadzilam i już się bilam po piersi, na szczęście Mojra się nie obrazila 😊😙

Heh 😘 spoko później doczytałam, że Mojra się odniosła do Twojego postu. Myślałam, że wiesz o szwie na szyjce, bo niejednokrotnie to tu na forum pisała a również o tym że w poprzedniej ciąży musiała leżeć, dlatego odniosłam się do Twojego wpisu.

25/40
it's a boy.

Paulina
Stary 2016-12-07, 14:27   #3007
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Moja mała 4h w przedszkolu i dręczš mnie wyrzuty sumienia, będzie mieć na poczštku lutego 3 latka, ale ona bardzo chce chodzić do dzieci, jak jest chora, to mam meksyk w domu, bo ona chce do przedszkola.

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

Jak się u mnie zacznie, a to będzie w tygodniu, to będę musiała dzwonić szybko po kogoœ, dlatego chcę wytrzymać do planowanego cc, ostatnio mówiłam lekarzowi, że się boję, że nie zdšżę, a on spokojnie...10x Pani zdšży :O
Uwierz, ze skoro Twoja córka tęskni za przedszkolem, to żadna krzywda jej sie tam nie dzieje ja uwielbiałam przedszkole i tez mi sie zawsze w domu nudziło.

Cytat:
Mojra87Ja jeszcze nie urodziłam a już mnie rodzina linczuje, że myślę o żłobku. Nie wyobrażam sobie nie wrócić do pracy a też nie mamy nikogo na miejscu. Co chwilę wysłuchuję historii jaka to dziecku krzywda się dzieje... No ale czasem po prostu nie ma wyjścia. Nie możemy się rozdwoić, nie możemy kompletnie porzucić własnego życia ani go zaniedbać. Trzeba znaleźć najlepsze możliwe wyjście z sytuacji

Super, że jej się tam podoba

Odpoczywaj
Do żłobka nie wiem czy bym oddała, ale juz takie 2,5-3 mysle ze tak, nawet na pare godzin, zeby miało kontakt z innymi dziecmi. Na pewno nie chcialabym zostawiać Małej z tesciowa, bo cóż ona by jej zaproponowała. Najwyzej wyjście na spacer i obiad (tłusty )

Cytat:
To dla brata pod choinke Jeszcze mam dwa dukaty i musze sie dobrze zastanowic czy sie do swiąt nie przeterminuja
Na pewno sie przeterminują
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-12-07, 14:29   #3008
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
A mój brat to taki zapalony "dłubacz" i czekoladoholik wiec mam nadzieje ze bedzie zadowolony ^^

Właśnie kebaby na obiad zamówiłam
No to z prezentem trafiłaś w 10! Napewno go ucieszy. Tylko ten klucz jest taki ładny, że pewnie szkoda będzie go zjeść.

Kyrie Elejson! 😲 Nie pamiętam, kiedy ostatnio jadłam kebab...
Muszę się dziś zadowolić jajem sadzonym z ziemniakami i salata ze śmietaną.

25/40
it's a boy.

Paulina
Stary 2016-12-07, 14:32   #3009
kiciulec
Zakorzenienie

Cytat:

25/40
it's a boy.

25/40
it's a boy.

25/40
it's a boy.
Cytat:
No to z prezentem trafiłaś w 10! Napewno go ucieszy. Tylko ten klucz jest taki ładny, że pewnie szkoda będzie go zjeść.

Kyrie Elejson! 😲 Nie pamiętam, kiedy ostatnio jadłam kebab...
Muszę się dziś zadowolić jajem sadzonym z ziemniakami i salata ze śmietaną.

25/40
it's a boy.
Dlatego wzięłam jeszcze 2 dukaty żeby można odrazu zjeść, ale teraz walcze żeby samej ich nie pożreć Jak one pachną..
Stary 2016-12-07, 14:42   #3010
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
U mnie tak samo, ale te tyg do danego terminu będą naprawdę pełne obaw, teraz co 2 tyg wizyta, wiec jeżeli zacznie się coś dziać, to na oddział
Wiem o czym piszesz. Ja 4 tyg.przed cc ostro się stresowalam. Na szczęście udało się donosic do wyznaczonego terminu. Oby i teraz tak było.

25/40
it's a boy.

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

Cytat:
Napisane przez justkonev Pokaż wiadomość
A masz już ustalony konkretny termin cc?
Na ostatniej wizycie rozmawiałam o tym z ginem i powiedział, ze na następnej wizycie (2.01.2017) będziemy ustalać termin. Poród będzie odbierał on. Synka też odbierał.

25/40
it's a boy.

Paulina
Stary 2016-12-07, 14:42   #3011
Escorpio
Zakorzenienie

Dziewczyny, to Lomango, to zaufana str? Bo dają możliwość wykupienia jakiejś ochrony kupującego, ale jest sens?
Stary 2016-12-07, 14:45   #3012
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Dlatego wzięłam jeszcze 2 dukaty żeby można odrazu zjeść, ale teraz walcze żeby samej ich nie pożreć Jak one pachną..
Należą Ci się! Ja bym pożarła. 😋

25/40
it's a boy.

Paulina
Stary 2016-12-07, 14:48   #3013
Fantazja_
Zakorzenienie

Cytat:
I w marcu! 😆
a no tak

Cytat:
Napisane przez ferimori Pokaż wiadomość
Dziewczyny, koszula rozpinana przez środek czy po bokach?

ja raczej celuję po środku rozpinaną...jeszcze nie kupiłam

Cytat:
Napisane przez anolta Pokaż wiadomość
To oszczędzaj się Kochana, jeszcze trochę i maleństwa będą z nami😍

Ja jestem trochę zwichnieta w tym temacie,bo pracuję z dziećmi, rodzicami, w terapii i z przykrością muszę stwierdzić, że dzieci nawet w Wigilię siedzą do 17, a rodzice w tym czasie gotują i idą do fryzjera 😐 I często się zastanawiam, czy w ogóle rodzice lubią swoje dzieci?

Także mam nadzieję, ze się nie obrazilas, bo nie znałam twojej sytuacji 😚😚😚

nie no oddawać dziecko do tak późna do przedszkola w wigilie to przesada....niech właśnie dziecko poczuje ten przedsmak przygotowań...wiadomo, że to pewnie nie jest to ułatwienie dla rodziców, ale bez przesady.

Cytat:
Moja corka uwielbia przedszkole. Ja je tez uwielbiam bo dobrze jesc daja i nie musze kombinowac z gotowaniem i podawaniem tylu warzyw ile potrzeba bo tam jej to zapewniaja �� w domu tylko 2 posilki je i latwiej mi to urozmaicic niz te 5 czy 6. I super sie otworzyla na ludzi dzieki przedszkolu. No i panie tam lepiej wiedza jak przekazac potrzebna wiedze. Skad bym wiedziala jak ja nauczyc samoglosek, spolglosek i innych? Ale drugie dziecko chce tak samo do 3 roku zycia sama wychowywac. Tak z mezem postanowilismy i uwazamy ze jesli jest taka mozliwosc to jest to dobry pomysl.

Paczcie co mi przyszlo w paczce. A jak pachnie czekolada Załącznik 6783566

wwwooow super ten klucz długo czekałaś na zamówienie?

Cytat:
Puściłam sobie płytkę z wczorajszego usg (przeżyjmy to jeszcze raz! ) i na końcu taka niebieska stronka się wyświetla, termin porodu wg OM i wg pomiarów. to wg pomiarów mam 7 lutego
oczywiście wiem dobrze, że to nie ma znaczenia, lekarz już mi dawno mówił, że to wręcz błąd w sztuce jak niektórzy lekarze zmieniają termin porodu w 2 albo o zgroza 3 trymestrze pod wpływem pomiarów. pomiary na termin porodu mają wpływ tylko i wyłącznie w 1 trymestrze. ale jestem dumna i wzruszona, że tak ślicznie rośnie
no u mnie z usg wychodzi wcześniej, ale w pierwszym trymestrze też wychodziło wcześniej - tak na 11,13.02
Fantazja_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-07, 14:55   #3014
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __malaMi__ Pokaż wiadomość

sliwki tez probowałam... tyle, że do 8-10 to nie dochodziłam
ja nakladam do miseczki i sobie podjadam caly serial czy wieczor...
albo robie koktajl sliwki suszone+banany ;-)

Cytat:
jak mnie w weekend te kłucia/skurcze chwyciły to maż mi spanikował i powiedział, że wanienki jeszcze nie mamy
jakby był to jakiś priorytet z listy zakupów i mieli nam wcześniaka z 30 tc wypuscic na 2 dzień do domu
są rzeczy ważne i ważniejsze !

Cytat:
Napisane przez __malaMi__ Pokaż wiadomość

dobrze, ze mi nie wyjechała z tekstem, ze wata starczy, chociaż kto wie może i tego się doczekam
ja od mojej tez moglabym uslyszec...dlatego nie pokazuje jej paki z gemini... w ogole na swieta bede jezdzic chyba z torba do szpitala juz... ale tez nie powiem nikomu..bede miala ją w bagazniku i tyle

Cytat:
Chodziło mi tu raczej o fakt niedawania mamom prezentów dla dzieci tylko dla nich.
super!
i cos sobie wypatrzylam )

Cytat:

Szybciutko ^^ Ja bym też chciała jechać tak między 19-22 albo dopiero 10-13. Innych przedziałów nei akceptuję i liczę, że mały się dostosuje
dobre godziny wybralas - nie na zmianie dyzurów
ja tez bym tak mogla... jakos mam w glowie ze to bedzie noc/wieczor...
a z drugiej strony o 23 gdzie ja sily znajde na to...

Cytat:
Napisane przez ferimori Pokaż wiadomość
Allegro pęka w szwach od tych rozpinanych po bokach, a te przez środek jakieś takie milsze dla oka
ja chyba wole po bokach... mam duzy biust i wolalabym nie rozciagac tej rozpinanej na srodku jakos mocno zeby calą piers wyjac, zeby materiał mi nie przeszkadzał przy buzce dziecka
pozniej to pewnie ogarne we wszystkim ale poczatkow nie chcialabym sobie komplikowac...
a najbardziej...

Cytat:
Napisane przez MartaMagda Pokaż wiadomość
Ja będę mieć jedną rozpinana po bokach, jedna na środku i jedna bez guzików, tylko z zakladka na pierś
celuje w te na zakladki

Cytat:
Wiesz, kazdy ma rozna sytuacje finansowa.
Nie mówie ze ja bym taka kupila, aczkolwiek widac ze sa ludzie co kupują.
dokladnie tak jak z prezentami na slub, dostanie sie w kopercie 100zł a dostanie tez kilka tysiecy rozne są sytuacje

Cytat:
Napisane przez MartaMagda Pokaż wiadomość
Mnie to jakoś nie cieszy Trzymajcie kciuki za poród sn w 38tc z wagą max. 3400 g!

o ja mam taki sam plan ale stawiam na dziecko ok.3,5kg

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość
Dziewczyny, to Lomango, to zaufana str? Bo dają możliwość wykupienia jakiejś ochrony kupującego, ale jest sens?
a to jest gwarancja pt "jak w transporcie sie popsuje to mozna nie przyjac"? cos takiego sklepy dla dzieci maja...
ja bym tego nie brala. nigdy tego nie biore...

Escorpio jak sie miewasz pod koniec dnia?
ilosc pitej wody wplywa na ilosc wod plodowych?!

ej ogladam wiadomosci i tylko o smierci dzieciach mowia
co za masakra...

ej ledwo sie obudzilam, zrobilam zakupy, zjadlam i juz 16...
koniec dnia...
Stary 2016-12-07, 14:56   #3015
Mojra87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość
Limango to strona trochę jak grupon, westwing home&living, answear czy zalando... Tak mi się kojarzy ja tam kupowałam bez tej ochrony i dwa zamówienia doszły bez problemu a właśnie czekam na trzecie. Ale też miałam obawy zamawiając szczególnie, że nie wysyłają towaru od razu, tylko po np 2-3 tygodniach (nie mają magazynu - po "akcji" danego producenta dopiero składają u niego zamówienie).

Lilotka dzięki, że o mnie pamiętasz

Kebab jajko sadzone i sałata ze śmietaną Ja od dwóch dni padnięta jestem, najchętniej tylko leżę... Do tego coś częściej mi twardnieje brzuch... Dlatego olałam dziś wielkie gotowanie - zrobiłam sobie na szybko makaron z cukinią, a tż niech sobie zje w swoim ukochanych kfc Oby tylko po tym makaronie ciotka zgaga nie wróciła
Stary 2016-12-07, 14:57   #3016
sQuaara
Zakorzenienie

widzialam wczoraj cuuuudowną czapeczke dla MAciupka ale nie bylo rozmiaró
z FPH Maja... tylko nie moge w necie znalezc do kupienia...
(na stronie jest jakis formularz do zamowienia ale nie sciagne teraz...i wyglada cos jak hurtowe zamowienia a nie ja jedna jedną czapke)
http://www.maja.gdynia.pl/new/book.html#p=11
czapeczka miś 16 na prawej stronie byly tez szare ok 40zł... takie piekneee!!! <3
Stary 2016-12-07, 15:10   #3017
kiciulec
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem o czym piszesz. Ja 4 tyg.przed cc ostro się stresowalam. Na szczęście udało się donosic do wyznaczonego terminu. Oby i teraz tak było.

25/40
it's a boy.

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

Na ostatniej wizycie rozmawiałam o tym z ginem i powiedział, ze na następnej wizycie (2.01.2017) będziemy ustalać termin. Poród będzie odbierał on. Synka też odbierał.

25/40
it's a boy.
Mogę zapytać jakie masz powody cesarki? Ja pierwszą miałam nagła- stan przedrzucawkowy. A teraz lekarz martwi się moim ciśnieniem. Jeszcze się nie denerwuję ale później kto wie.. Jutro może już coś na ten temat pogadamy.

Cytat:
Napisane przez Fantazja_ Pokaż wiadomość
a no tak

ja raczej celuję po środku rozpinaną...jeszcze nie kupiłam

nie no oddawać dziecko do tak późna do przedszkola w wigilie to przesada....niech właśnie dziecko poczuje ten przedsmak przygotowań...wiadomo, że to pewnie nie jest to ułatwienie dla rodziców, ale bez przesady.

wwwooow super ten klucz długo czekałaś na zamówienie?

no u mnie z usg wychodzi wcześniej, ale w pierwszym trymestrze też wychodziło wcześniej - tak na 11,13.02
Przed samym weekendem zamawiałam. Bardzo szybko poszło.
Stary 2016-12-07, 15:15   #3018
Lilotka
Zakorzenienie

sQ prezent ślubny to cos innego niż prezent pod choinkę. 100 zł na ślub raczej nikt nie daje.

25/40
it's a boy.

Paulina
Stary 2016-12-07, 15:19   #3019
sQuaara
Zakorzenienie

no nie wiem.
jak ktos zarabia 10-15tysiecy to co mu szkodzi dac przyjaciolce torbe za 1400 raz w roku?
wg mnie

w ogole wczoraj mąż na mikolajki przyniosl duzego mikolaja i malego mikolaja czekoladowego dla maciupka..
ja z duzego sie ucieszylam i sie smiałam ze maly to raczej nie doceni bo owszem oczka otwiera, ale nie widzi mikolaja
a moj dumny mąż "ja wiem, ale slyszy!!" i zaczal machac mikolajem, ktory sie okazał być wypelniony skitelsami i wydaje dzwieki jak grzechotka
i teraz co kolo mnie przechodzi to pyta czy grzechotałam mikołajem zeby maciupek sie cieszył

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-12-07, 15:22   #3020
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mojra87 Pokaż wiadomość
Limango to strona trochę jak grupon, westwing home&living, answear czy zalando... Tak mi się kojarzy ja tam kupowałam bez tej ochrony i dwa zamówienia doszły bez problemu a właśnie czekam na trzecie. Ale też miałam obawy zamawiając szczególnie, że nie wysyłają towaru od razu, tylko po np 2-3 tygodniach (nie mają magazynu - po "akcji" danego producenta dopiero składają u niego zamówienie).

Kebab jajko sadzone i sałata ze śmietaną Ja od dwóch dni padnięta jestem, najchętniej tylko leżę... Do tego coś częściej mi twardnieje brzuch... Dlatego olałam dziś wielkie gotowanie - zrobiłam sobie na szybko makaron z cukinią, a tż niech sobie zje w swoim ukochanych kfc Oby tylko po tym makaronie ciotka zgaga nie wróciła
Spoko. staram się czytać wszystkie posty, chociaż nie zawsze mi to wychodzi. 😉
Co do samopoczucia to u mnie też dziś nieciekawie. Miałam w planach sprzątanie łazienki, a w rezultacie poszłam na 1.5 h drzemkę z synkiem Pół godzinki temu się obudził a ja w tym czasie zdążyłam wstawić ziemniaki i porwać sałatę. Zaraz będziemy wciągać jajeczka, bo ziemniaki już dochodzą

25/40
it's a boy.

Paulina
Stary 2016-12-07, 15:26   #3021
MartaMagda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
no nie wiem.
jak ktos zarabia 10-15tysiecy to co mu szkodzi dac przyjaciolce torbe za 1400 raz w roku?
wg mnie

w ogole wczoraj mąż na mikolajki przyniosl duzego mikolaja i malego mikolaja czekoladowego dla maciupka..
ja z duzego sie ucieszylam i sie smiałam ze maly to raczej nie doceni bo owszem oczka otwiera, ale nie widzi mikolaja
a moj dumny mąż "ja wiem, ale slyszy!!" i zaczal machac mikolajem, ktory sie okazał być wypelniony skitelsami i wydaje dzwieki jak grzechotka
i teraz co kolo mnie przechodzi to pyta czy grzechotałam mikołajem zeby maciupek sie cieszył
Ale uroczo
Stary 2016-12-07, 15:45   #3022
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Mogę zapytać jakie masz powody cesarki? Ja pierwszą miałam nagła- stan przedrzucawkowy. A teraz lekarz martwi się moim ciśnieniem. Jeszcze się nie denerwuję ale później kto wie.. Jutro może już coś na ten temat pogadamy.

Przed samym weekendem zamawiałam. Bardzo szybko poszło.
Powód? No cóż to będzie moje 3 cc. Pierwszy poród zaczął się naturalnie i po 13h skurczy i braku rozwarcia zrobili mi cc. Druga cc, bardzo bałam się powtórki z pierwszego powodu i nawet nie brałam pod uwagę porodu sn. Teraz jest duża możliwość rozejscia się blizny, bo mam pionową, więc w 38 tc będę miała cc na zimno.

25/40
it's a boy.

---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ----------

Cytat:
no nie wiem.
wg mnie
No pewnie mu nie szkodzi, ale wątpię, żeby były tu takie osoby które przyjaciółce zrobią prezent pod choinkę za 1.5 tyś W swoim otoczeniu tez takich nie znam.

25/40
it's a boy.

Paulina
Stary 2016-12-07, 15:49   #3023
sQuaara
Zakorzenienie

laski pytanie o MOTYLKA !

widzialam stacjonarnie z la millou.. .one są plaskie... dziecko kladzie sie na ten srodek motylka?
bo widzialam tez (polowe tansze, a rownie ladne) z jakies innej firmy ale mocno wypchane...duzo ieksze...to wtedy no nie widze kladzenia glowy dziecka na motylku tylko "pod" srodkiem motylka..a.le wtedy mogloby sie wtyulic w skryzdałka;/

nie wiem no nie wiem... !!

tzn wiem ze ma byc ten bardziej plaski...ale chce zamowic online i co? i skad mam wiedziec jaki bedzie!!!
AAA!!!

Edytowane przez sQuaara
Czas edycji: 2016-12-07 o 15:52
sQuaara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-07, 15:49   #3024
keepsmil3
Zadomowienie

Cytat:
widzialam wczoraj cuuuudowną czapeczke dla MAciupka ale nie bylo rozmiaró
z FPH Maja... tylko nie moge w necie znalezc do kupienia...
(na stronie jest jakis formularz do zamowienia ale nie sciagne teraz...i wyglada cos jak hurtowe zamowienia a nie ja jedna jedną czapke)
http://www.maja.gdynia.pl/new/book.html#p=11
czapeczka miś 16 na prawej stronie byly tez szare ok 40zł... takie piekneee!!! <3
Ja kupiłam tą czapeczke, ale beżową jest sliczna!

keepsmil3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-07, 15:53   #3025
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Escorpio jak sie miewasz pod koniec dnia?
ilosc pitej wody wplywa na ilosc wod? ..
Dziekuje, ja to sie czuje dobrze caly czas pewnie jutro mi usg zrobią i sprawdza ile tych wód. Na razie jestem po dwóch kroplowkach i wypiłam prawie 3l wody. Mysle ze musi byc lepiej

U Ciebie koniec dnia, a u mnie juz po kolacji

Cytat:
Napisane przez Mojra87 Pokaż wiadomość

Nie wzielam tej ochrony, mam nadzieje ze sa uczciwi. Z dostawa mi sie nie spieszy bo osiołek jest dla Małej, ale ciesze sie, bo kolejny kroczek do przodu

Cytat:
sQ prezent ślubny to cos innego niż prezent pod choinkę. 100 zł na ślub raczej nikt nie daje.

25/40
it's a boy.
Lilotka, zebys sie nie zdziwiła
Stary 2016-12-07, 15:56   #3026
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez keepsmil3 Pokaż wiadomość
Ja kupiłam tą czapeczke, ale beżową jest sliczna!

w jakies sieciowce moze?
kurcze u mnie tylko 40-50cm na wieksze dzieci...a taka sliczna
Stary 2016-12-07, 15:56   #3027
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
laski pytanie o MOTYLKA !

widzialam stacjonarnie z la millou.. .one są plaskie... dziecko kladzie sie na ten srodek motylka?
bo widzialam tez (polowe tansze, a rownie ladne) z jakies innej firmy ale mocno wypchane...duzo ieksze...to wtedy no nie widze kladzenia glowy dziecka na motylku tylko "pod" srodkiem motylka..a.le wtedy mogloby sie wtyulic w skryzdałka;/

nie wiem no nie wiem... !!

tzn wiem ze ma byc ten bardziej plaski...ale chce zamowic online i co? i skad mam wiedziec jaki bedzie!!!
AAA!!!
Wiesz co, miałam kupic wkładkę i motylka z Makaszki. Ale zrezygnowałam, bo wlasnie nie wiem czy nie jest za bardzo wypchany. Na stronie Lamillou czytałam ze ich motylek powstał we współpracy z Zawitkowskim i jakos bardziej im ufam. Juz wole wydać troche więcej, ale miec pewność ze nie zaszkodzę dziecku.
Stary 2016-12-07, 15:57   #3028
keepsmil3
Zadomowienie

Cytat:
w jakies sieciowce moze?
kurcze u mnie tylko 40-50cm na wieksze dzieci...a taka sliczna
W Smykolandzie, mają też sklep internetowy i sklepy w kilku miastach Polski. Ja kupilam rozmiar 36, to chyba akurat?

keepsmil3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-07, 15:57   #3029
MartaMagda
Zakorzenienie

My po ślubie w kopertach znajdowaliśmy w ramach prezentu 50 zł, ale w życiu by mi do głowy nie przyszło, że to nie wypada czy coś. Nasze rodziny mają różny stopień majętności i wiem, że te 50 zł to dla kogoś była kupa kasy.

Najważniejsze, żeby prezenty dawać od serca
Stary 2016-12-07, 15:58   #3030
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez keepsmil3 Pokaż wiadomość
W Smykolandzie, mają też sklep internetowy i sklepy w kilku miastach Polski. Ja kupilam rozmiar 36, to chyba akurat?

Akurat
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości