|
|
#4381 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony 2015 cz.8
Cytat:
![]() No to w takim razie nie spotkalam sie z prawdziwymi wege. Bo te osoby co uwazaj sie za wegetarian jedza ryby. |
|
|
|
|
#4382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4383 |
|
Zakorzenienie
|
Cos w tym jest.... Ryba tez mieso i zwierze.
|
|
|
|
#4384 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4386 |
|
Zakorzenienie
|
[1=45326ef568a8cdb5ffa32c6 42ee06bebadb9e802_6045692 5b2241;68389306]Ja tam rozumiem. Teraz w zimie wolałabym jechać 10km na bieżnie niż marznąć. No i na siłowni dla mnie bieżnia albo rozgrzewka albo na koniec, a jednak głównie co innego robię
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Ja rozumiem, ze później inny trening, że to rozgrzewka, ale ona tylko te 4 km przechodziła, pakowala sie i wracała :O Tego nie pojmuje, bo wiecej czasu traci sie na dojazd, przebranie niz sam trening... No i druga sprawa, mnie średnio odpowiada tylko bieganie w takich miejscach przez zaduch... Wolę jednak na świeżym powietrzu
|
#4387 |
|
Zakorzenienie
|
o matko, obiad... nie pamiętam czy w tym tygodniu jadłam
![]() 4 dzień w nowej pracy i zdecydowanie nie ogarniam przygotowywania jedzenia na wynos dzisiaj mi TŻ kanapki robił, bo przecież w ogóle bym się nie wyrobiła ![]() ale za to dzisiaj wybieram się do Schmet!
|
#4388 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a ja w ogóle nie lubię biegac![]() Tak w ogóle vinted mnie nie przestanie zaskakiwać. Wystawiona kiecka za 15 zł, dziewczyna się pyta gdzie sie możemy umówić na przymiarke ![]() Ludzie w ciemno kupują kiecki ślubne za tysiące a ja mam sie umawiać na przymiarkę sukienki z sinsaya......:| ani nie zamierzam do domu kogoś zapraszać, mogłabym do pracy, ale z drugiej strony no z jakiej paki.... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4389 |
|
Zakorzenienie
|
Bry
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4390 |
|
Zakorzenienie
|
[1=45326ef568a8cdb5ffa32c6 42ee06bebadb9e802_6045692 5b2241;68389306]Ja tam rozumiem. Teraz w zimie wolałabym jechać 10km na bieżnie niż marznąć. No i na siłowni dla mnie bieżnia albo rozgrzewka albo na koniec, a jednak głównie co innego robię
![]() [/QUOTE] Mi by sie nie chcialo, wolalabym pocwiczyc w domu. Ja lubie miec silownie blisko domu, raz dwa powrot i prysznic juz u siebie. Nie chcialabym siedziec spocona w samochodzie czy autobusie, a wole sie myc u siebie.
|
#4391 | ||
|
... choć nie Westwood
|
My wczoraj mieliśmy nieprzyjemna sytuacje ze szlachetna paczka... kolezanka z pracy jest wolontariuszem, ogarnia wszystko, rozmawiala z rodzina enty raz z kolei. Bardzo mili, skromni, wszystko wydawalo sie ok. Dostarczylismy im kanape, dzisiaj ma byc lozko, jutro paczka z zywnoscia, jedynie lawy nie udało sie zalatwic, kolezanka to wczoraj przekazala, ze przeprasza, ze nie udalo sie itp, ze za to lozko nowe, a facet na to, bardzo milo oczywiście, ze "tak tak, rozumiem, nie ma sprawy, my i tak jestesmy wdzięczni za wszystko, bla bla bla" i nagle: "syn dostal stypendium, wiec lawe juz wczoraj zamowilismy w XYZ". I tu zonk. Bo wymieniony XYZ sklep to sklep z bardzo drogimi meblami drewnianymi, na zamowienie... no mnie nie bardzo stac na meble z tego sklepu. Milutko.
Dzis chyba zmiebiamy rodzine...ci dostaną łóżko i mini paczke z zywnoscia, a resztę sie zakupi dla innej rodziny. Jakis taki niesmak mam... Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4392 |
|
Zakorzenienie
|
A propos treningow, czy ktoras planuje jeszcze wrocic na watek motywacyjny? Bo moge mu pozwolic umrzec. :P
|
#4393 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I nikt mi nie powie że jest inaczej ;D Cytat:
Kurde nie da się przewidzieć takich sytuacji... My staraliśmy się wybierać rodzinę w myśl zasady aby nie brać "czemu biedny bo głupi..." Ale to co opisujesz znam. Miałam dużo biedniejsza kuzynke, mama im całe życie oddawala po mnie ubrania,buty,rowery no wszystko... Jako nastolatki mnie to dziwilo bo ona potrafiła brać do torebki na imprezę mgiełke z Victoria Secret.. Gdzie dla mnie to teraz cena kosmos!!! Nie było na pełnowartościowe jedzenie, dobrej jakości ubrania ale na mgiełke Vs za 100 sie znalazło... Ja wiem. Raz kiedyś nic nie mając pewnie człowiekowi się chce luksusu.. Ale ostatnie czym bym zrobiła to zabranie tego na imprezę gdzie się gubi rzeczy... Miłego dnia! Ja się ogarniam i jade do koleżanki na sernik
|
|
#4394 |
|
Zakorzenienie
|
oczywiście, że sałatka- owocowa
|
#4395 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4396 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Od kazdego poniedziałku tak jak wspominałam![]() Cytat:
|
|
#4397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez pati0090 Czas edycji: 2016-12-08 o 09:29 |
|
|
|
|
#4398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
takie przechwalanie się potem "ojca" w barze, że w tym roku prezentów nie musi robić dzieciakom, bo dostali ze szlachetnej od frajerów i on to sobie teraz może wybulić kasę :| a spoko, spoko, nie ogarniam, ale jest całkiem sympatycznie
|
|
#4399 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
My obiady do pracy zawsze gotujemy na kilka dni, po pierwsze przez oszczędność czasu, a po drugie, dużo łatwiej mi ugotować np. sos w większej porcji. 16 dni do świąt!
|
#4400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4401 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4402 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja pamiętam jak byly kolonie ufundowane dla dzieci z terenów powodziowych. I mama mi powiedziała że nie pojedziemy bo mieliśmy zalana tylko piwnice (Ale cala) teren koło domu itd. Ale że udało nam sie wszystko ocalić i trzeba tylko suszyć i sprzątać to żebyśmy nie byli bezczelni bo są dzieci które miały domy zalane i tam to jest tragedia... No i tym sposobem pojechaly dzieciaki które mieszkały na górce , wody to widziały tyle co jak deszcz padał przez okno.... Więc mimo że kiedyś bardzo aktywnie uczestniczyłam, robiłam paczki, ankietowalam ludzi, tak teraz jak widzę hieny które na tym zeruja to mi sie odechciewa....wiem ze to nie wszyscy, ale jak popatrzył sie na ludzi z mojej wioski to moze połowa była z tego naprawdę potrzebujacych... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez 45326ef568a8cdb5ffa32c642ee06bebadb9e802_60456925b2241 Czas edycji: 2016-12-08 o 09:46 |
|
|
|
|
#4403 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jeszcze jestem w łóżku i tak mi się nie chce, a tyle do zrobienia ![]() Macie sprawdzone sposoby na wyczyszczenie białych fug na podłodze w łazience? Soda z octem i wodą dadzą radę? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4404 |
|
Zakorzenienie
|
Tez patrzyłam na szlachetna paczkę. I były u nas w mieście 4 rodziny. 2 ze średnim dochodem na członka (po wszystkich opłatach itp.) po 40/50zl i 2 w okolicach 200/250 na głowę. W pierwszej myśli odebrałam, ze ci z niższym dochodem sa bardziej potrzebujący. Zaczęłam czytać co potrzebują. Jedna rodzina faktycznie widac, ze skromnie, takie mocno podstawowe produkty, bez jakichś niestworzonych wymagań. Druga rodzina (z tego niższego dochodu): kurtka czarna, puchowa, z dodatkowym kapturem, najlepiej markowa, z wysokim kołnierzem; buty brązowe, na zamek, najlepiej do kolana, na obcasie X cm, najlepiej z firmy xyz; i w ten deseń cała lista, prezenty szczególne gra na PS3 taka, taka i taka. No ogolnie mnie takie prośby i wymagania nieco zniesmaczyły.
Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
#4405 |
|
Zakorzenienie
|
Mój brat oddał swoje PS 2 dzieciakom mojej cioci na wieś. Jakbyście zobaczyły jak mieszkają pomyslslybyscie ze bieda z nędza a tak naprawdę Ciotka z mężem jest mega nie zaradna. Wujek pracuje z zagranicą i spokojnie stać by ich było odłożyć na remont ,Żeby coś tym dzieciakom kupić. Starszy syn jak zobaczył że dostaje Ps2 z zestawem gier miał łzy w oczach i jakby mógł to po stopach by co wycalowal.
Myślę że teraz jest już tyle generacji i ps i xboxa ze większość dzieci je po prostu ma i może stąd sa na liście SzP Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4406 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie te wszystkie historie trochę mnie zniechęcają do SzP (chociaż wiem, że to bardzo krzywdzące dla osób, które są na prawdę potrzebujące).
u nas w parafii ksiądz zorganizował akcję, która mi się podoba- jest symboliczne drzewko z zawieszonymi na nim chmurkami- na każdej imię i wiek samotnej osoby z naszej parafii. można wziąć taką chmurkę i anonimowo sprawić tej osobie prezent na święta (paczkę niesie się na plebanię i później to rozwożą)
|
#4407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W poprzedniej parafii też bylo coś takiego tylko znowu byly paczki dla dzieci z biednych rodzin z parafii. W chmurce była informacja na temat dziecka, np. Jaki rozmiar nosi ubrań, butów i też ludzie robili takie paczki i bardzo fajne rzeczy były w środku. Wiem, bo znajoma mamy wychowywała sama 5 dzieci, inwalidka bez nogi, tylko rentę miała i jakieś marne alimenty od państwa bo ojciec oczywiście nie płacił i co roku dzieciaki miały coś nowego co jej bylo bardzo ciężko kupić. Teraz już wszyscy są dorośli i naprawdę im się dużo status poprawil ale zasługa dzieciaków bo wszyscy pracowali, studiowali a teraz każde mieszka u siebie, najmłodszy co studiuje mieszka z matką ale remont zrobil i fajnie sobie żyją. Takim ludziom warto pomagać ale pól na pól są tacy co naprawde potrzebują a tacy co kombinują. Drugi przykład moja znajoma, mieszkają w ladnym domu, jej mama pracuje, jej ojciec ma firme, dochód wykazali zerowy, ona studiując brala wszystkie możliwe stypendia i studiowała w wawce, rodzice jej dokładali sporą sumie i sama mieszkanie wynajmowała a inni na jej miejscu gdzie rodzice uczciwie pracują nie dostaną dofinansowania do mieszkania ani stypendium socjalnego i mogą pomarzyć o wyjazdowych studiach bo rodzice mają kasy na styk.
|
|
#4409 | |
|
Jedyna oryginalna Lips :)
|
hej.
Cytat:
![]() Martusia i jak wrażenia?? ![]() Schmett, gratulacje i mocne kciuki za powodzenie! a my podjęliśmy z TŻ decyzję, że odkłada powrót do PL na stałe. To już nie będzie przyszły rok, a wczesna wiosna 2018. okazało się, że dom jest w gorszym stanie niż zakładaliśmy i się nie wyrobimy finansowo. musimy zrywać podłogi, robić wylewki, skuwać ściany, tynkować, całą instalację w-k robić i elektrykę. o gładziach już nie wspomnę. generalny remont. więc wchodzimy z dniem 1 lipca i do zimy chcemy skończyć. mieliśmy sami, ale wychodzi na to, że zatrudnimy ekipę.
|
|
|
|
|
#4410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:41.

ale to głównie dlatego, ze nie mam czasu codziennie i że nie umiem gotować na 2 osoby..
wtf???
04.07.2015
dzisiaj mi TŻ kanapki robił, bo przecież w ogóle bym się nie wyrobiła

więc wchodzimy z dniem 1 lipca i do zimy chcemy skończyć. mieliśmy sami, ale wychodzi na to, że zatrudnimy ekipę.