Lutówki 2017 ❤ cz. V - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-12-07, 22:09   #3091
s i l v e r
Zakorzenienie

Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. V

Cytat:
Napisane przez mariea Pokaż wiadomość

dziewczyny, ale wyjatkowo wolno ten wątek idzie. co z Wami? go go go!!! zaraz miesięcznica założenia V części, a tu ledwo połowa minięta
To samo dziś zauważyłam. Strasznie wolno idzie ten wątek.
coś się nie staracie

Wysłane z mojego GT-I8200 przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-12-07, 22:09   #3092
anolta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość
Dalej w szpitalu. Pewnie najwcześniej w piatek mnie wypuszcza. Nie pamietam czy było jasno, ale była o 16:30 a jakie pyszności, szybka niewiadomego pochodzenia, 3 kromy chleba i liść sałaty dobrze ze mama przywiozła mi cos do jedzenia bo bym usychają z głodu, sniadanie po 8
Ale jedna dziewczyna chrapie podeszlabym do niej i walnęła ja zeby sie obudziła
O tych posiłkach w szpitalach to już legendy krążą. Mnie to zawsze zastanawia jak za taką samą kwotę w przedszkolu jedzą jak w restauracji, pełnowartościowe, kolorowe posiłki, a w szpitalach same śmieci 😐.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
2017 - synek
anolta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-07, 22:13   #3093
Fantazja_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
Prezentuje Wam moja mufke jednyna taka na swiecie całym
super

Cytat:
sQ no no !!! chyba rzucisz korpo i założysz konkurencje dla makaszki i la millou

dziewczyny, ale wyjatkowo wolno ten wątek idzie. co z Wami? go go go!!! zaraz miesięcznica założenia V części, a tu ledwo połowa minięta

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------

Boze co oni powariowali. kolacja o 16:30? cieżarne wtedy drugi obiad jedzą ja musze zjesc po 20 bo inaczej bym zjadła Tżeta albo kota kłopot jaka ktoś nie ma opcji żeby jakaś dobra dusza mu jedzenie przywiozła. dobrze, że mama o Ciebie dba trzymaj sie tam, zaraz piątek
Mariea spokojnie jeszcze porządzisz na nowym wątku

---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ----------

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
To samo dziś zauważyłam. Strasznie wolno idzie ten wątek.
coś się nie staracie

Wysłane z mojego GT-I8200 przy użyciu Tapatalka
Mariea ma zapędy
Fantazja_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-07, 22:31   #3094
anolta
Zakorzenienie

Poprawimy się! 😊

2017 - synek
Stary 2016-12-07, 22:32   #3095
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
śliczna! Materiał swietny!

Cytat:
Napisane przez MartaMagda Pokaż wiadomość
A masz że sobą stopery do uszu? Może Ci jutro ktoś by je podrzucił.

Nie umiałabym z tym spac jedna skończyła, to druga zaczęła chrapać najgorsze, ze juz o 20 jedna chciała zgasić światło a ja dopiero odżyłam o tej porze

Cytat:
sQ no no !!! chyba rzucisz korpo i założysz konkurencje dla makaszki i la millou

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------

Boze co oni powariowali. kolacja o 16:30? cieżarne wtedy drugi obiad jedzą ja musze zjesc po 20 bo inaczej bym zjadła Tżeta albo kota kłopot jaka ktoś nie ma opcji żeby jakaś dobra dusza mu jedzenie przywiozła. dobrze, że mama o Ciebie dba trzymaj sie tam, zaraz piątek
Jeszcze po 20 musiałam cos zjesc bo bym z głodu umarła...

Cytat:
Napisane przez anolta Pokaż wiadomość
O tych posiłkach w szpitalach to już legendy krążą. Mnie to zawsze zastanawia jak za taką samą kwotę w przedszkolu jedzą jak w restauracji, pełnowartościowe, kolorowe posiłki, a w szpitalach same śmieci 😐.

Jeszcze zeby dawali nam jakis dobry chleb, bogaty w błonnik, a tu zwykły biały. Smaczny, ale nadal biały... zamiast ziemniaków na obiad powinna byc kasza. Nie skomentuje pasztetu z kurczaka, a rącze z kurczakiem i jakims zapychacze... Moja mama była zbulwersowana, ze jedynym warzywem jakie dostałam w ciągu dnia, byl liść sałaty...
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-08, 04:56   #3096
agniecha828
Rozeznanie

Lutówki 2017 ❤ cz. V

Cytat:
Napisane przez Lilotka Pokaż wiadomość
sQ prezent ślubny to cos innego niż prezent pod choinkę. 100 zł na ślub raczej nikt nie daje.

25/40
it's a boy.

A zdziwisz siemy za trzy osoby dostalismy 100 zl200 czesto sie trafialo... I takim sposobem bylismy prawie 20 tys na minusie

---------- Dopisano o 06:54 ---------- Poprzedni post napisano o 06:51 ----------

Cytat:
Napisane przez sunny_eyes Pokaż wiadomość
Na baterie najprosciej tlumaczacW sumie musze jutro sprawdzic jakie baterie, zeby w środku kataru sie nie padl a tu jakas nietypowa może.

Kurcze poslizgnelam się w wannie i zjechalam na pupe. Udalo mi sie podeprzec na szczescie szybko rekami, wiec to nie bylo jakos z impetem ale zawsze to jakby upadek

uwazaj na siebie

---------- Dopisano o 06:55 ---------- Poprzedni post napisano o 06:54 ----------

Nie moge spacznowu pol nocy przesiedzialam przez ta zgage

---------- Dopisano o 06:56 ---------- Poprzedni post napisano o 06:55 ----------

Bedziecie sie smialy- pytalam Was ltory kocyk kupic.wzielam obana zywo zdecyduje i jeden odesle

agniecha828 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-08, 06:25   #3097
ila26
Raczkowanie

Cytat:
jak to dziala? na wciąganie przez usta czy jakas pompka? (nie mam sily googlowac, wiec jak ktoras ma sile napisac to dziekuje)

Jest to stosunkowo mały aparat z trzema silikonowymi końcówkami dostosowanymi do wieku. Zakładasz najpierw różową mini końcówkę (do 3 miesiąca życia). Wkładasz ją do nosa i włączasz automat na 5-10 sekund. Szybka akcja.

W środku są małe pojemniczki na wymianę. Ktoś kiedyś tutaj chyba pisał, że Katarek fajnie oczyszcza, bo nie osusza całego nosa (w porównaniu do odkurzaczowego Katarka). Ale to dopiero się przekonamy czy tak jest.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

---------- Dopisano o 06:25 ---------- Poprzedni post napisano o 05:52 ----------

Jeśli interesujecie się tematem szczepień, to polecam artykuł z parenting.pl o pneumokokach:

https://parenting.pl/portal/szczepie...ymi-bakteriami

ila26 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-12-08, 06:26   #3098
axn22
Zakorzenienie

Dzień dobry

Drugi raz z rzędu zapomniałam iść w nocy siku... obudziłam się czując się jak balon Muszę się bardziej pilnować bo niezbyt przyjemne to potem rano

Wczoraj zrobiłam z mamą maraton po galeriach ale wróciłyśmy praktycznie z niczym tzn w sumie ona z niczym, ja z myjką do okien viledy (zamówioną wcześniej), pierniczkową kawą i muffiną w brzuchu... tak mnie ta kawa (o 18.00) zapchała, że już tego dnia nic nie zjadłam. O północy w łóżku żałowałam bo mi burczeć zaczęło
axn22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-08, 06:51   #3099
Lilotka
Zakorzenienie

Hej melduje, że żyje. Byłam na ip . okazało się że maluch naciska na nerw stąd ten nagły ból. Jak czekałam na ip ból stopniowo malał a oddech stał się głębszy. Dr. powiedział że z maluszkiem wszystko ok. Przy nawrocie bólu polecił zmieniać pozycje do momentu ustąpienia. Trochę się najadłam strachu.

25/40
it's a boy.

Paulina
Lilotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-08, 06:55   #3100
ferimori
Zadomowienie

Cytat:
posiew moczu ujemny to oznacza ze okejka/

no i swietnie cieszy mnie to ziekuje:

musze to na katar dla maluszka wpisac na liste brakujacych rzeczy...
Super

Czyli podsumowując ten pingwinosek jest lepszy od katarka?

ferimori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-08, 06:59   #3101
ila26
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ferimori Pokaż wiadomość
Super

Z mojej analizy wynika, że jest dużo prostszy w obsłudze i praktyczniejszy.
Np. Wyjeżdżając gdzieś zabierasz tylko mały sprzęcik, a jadąc z Katarkiem odkurzacza raczej nikt nie zabiera.

ila26 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-12-08, 07:00   #3102
ferimori
Zadomowienie

Cytat:
Hej melduje, że żyje. Byłam na ip . okazało się że maluch naciska na nerw stąd ten nagły ból. Jak czekałam na ip ból stopniowo malał a oddech stał się głębszy. Dr. powiedział że z maluszkiem wszystko ok. Przy nawrocie bólu polecił zmieniać pozycje do momentu ustąpienia. Trochę się najadłam strachu.

25/40
it's a boy.
Całe szczęście! Dobrze że pojechalaś chociaż Cię uspokoili

---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ----------

Cytat:
Napisane przez ila26 Pokaż wiadomość
Z mojej analizy wynika, że jest dużo prostszy w obsłudze i praktyczniejszy.
Np. Wyjeżdżając gdzieś zabierasz tylko mały sprzęcik, a jadąc z Katarkiem odkurzacza raczej nikt nie zabiera.

Hahahahaha wyobrazilam sobie jak pytam na stacji benzynowej czy mogę podłączyć odkurzacz do kontaktu żeby dziecku katar odessac

ferimori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-08, 07:09   #3103
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ferimori Pokaż wiadomość
Super

Katarka na odkurzacz nie mialam, ale dla mnie pingwinosek jest super bo czysci nosek i moge go użyć gdzie chce.

Cytat:
Piekna
Cytat:
Dalej w szpitalu. Pewnie najwcześniej w piatek mnie wypuszcza. Nie pamietam czy było jasno, ale była o 16:30 a jakie pyszności, szybka niewiadomego pochodzenia, 3 kromy chleba i liść sałaty dobrze ze mama przywiozła mi cos do jedzenia bo bym usychają z głodu, sniadanie po 8
Ale jedna dziewczyna chrapie podeszlabym do niej i walnęła ja zeby sie obudziła
Zapraszam te panie do konkursu z moja babcia a jak się cos mowilo to ona zawsze, że gdzie ona niby chrapie

Omg teraz czytalam artyykul ze jakaś pogodynka nazywa się Jeżyna i corce dali imię Róża... ludzie mają pomysly

---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ----------

Cytat:

25/40
it's a boy.
Super, że to nic poważnego nie było

Edytowane przez sunny_eyes
Czas edycji: 2016-12-08 o 07:14
sunny_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-08, 07:15   #3104
kiciulec
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to kiciulec

Cytat:

25/40
it's a boy.
Uff dobrze ze nic powaznego. Strachu sie pewnie najadlas ja mam takie uciski nerwow ale w innyn miejscu i brzuch i pachwiny bola strasznie

kiciulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-08, 07:33   #3105
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem jak to jest z yanke, ale ostatnio ogladałam chyba w ddtvn 🤔 że długotrwałe, czeste wdychanie zapachów ze świec, kadzidełek i innych pachnideł może powodować raka.

25/40
it's a boy.
ehhh jak jest smog zimą nad miastem to chyba większy strach niż raz dwa razy w tygodniu kawałek wosku . Ale szczerze, to świeczek jakichś no name i kadzidełek nie cierpię, boli mnie głowa od nich, a te woski nic takiego mi nie robią

Cytat:
Teraz to strach oddychać, bo rak murowany

Cytat:
no piękna! Nie zmarzną ci łapki

Cytat:
Jeśli interesujecie się tematem szczepień, to polecam artykuł z parenting.pl o pneumokokach:

https://parenting.pl/portal/szczepie...ymi-bakteriami

Te statystyki śmiertelności zawsze mnie powalają, nigdy w nich nie podają informacji, ile tych dzieci było właśnie w ostatnim czasie szczepione na pneumokoki. Poza tym pneumokoki to nasza naturalna flora bakteryjna, żyjąca w równowadze, póki taka sytuacja się utrzymuje, to jest ok. Jak damy szczepionkę, zlikwidujemy jakieś serotypy (jest ich ok 90) i na ich miejsce namnożą się inne bo natura nie znosi próżni. A jak się namnożą te groźne, może być źle.

Cytat:

25/40
it's a boy.
Dobrze że nic groźnego!
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-08, 07:54   #3106
anolta
Zakorzenienie

Cytat:

25/40
it's a boy.
Dobrze, że pojechałaś przynajmniej jesteś spokojna 😘

---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ----------

Cytat:
śliczna! Materiał swietny!

Nie umiałabym z tym spac jedna skończyła, to druga zaczęła chrapać najgorsze, ze juz o 20 jedna chciała zgasić światło a ja dopiero odżyłam o tej porze

Jeszcze po 20 musiałam cos zjesc bo bym z głodu umarła...

Jeszcze zeby dawali nam jakis dobry chleb, bogaty w błonnik, a tu zwykły biały. Smaczny, ale nadal biały... zamiast ziemniaków na obiad powinna byc kasza. Nie skomentuje pasztetu z kurczaka, a rącze z kurczakiem i jakims zapychacze... Moja mama była zbulwersowana, ze jedynym warzywem jakie dostałam w ciągu dnia, byl liść sałaty...
Ja w sumie lezalam tylko raz w szpitalu, po porodzie ☺ I nic prawie nie jadłam, wyglądało to wzystko nie powiem jak. Teraz jak byłam z córeczką to dobrze, ze była lodówka na korytarzu i mogłam przynieść własne jedzenie. Zero warzyw, wszystko najgorszej jakości, zupy, sosy zageszczane toną mąki, zimne, chleb biały napompowany chemią. Szkoda gadać 😐

2017 - synek
Stary 2016-12-08, 08:06   #3107
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:

25/40
it's a boy.
Super że takie wieści )

Miłego dnia )
Stary 2016-12-08, 08:09   #3108
mariea
Zakorzenienie

Cytat:

25/40
it's a boy.
oj wiem jak coś takiego boli. niepokojąco i dziwnie. oby już sie nie powtórzyło. a co z temperaturą, minęła?
Stary 2016-12-08, 08:18   #3109
Shiruvii
Zakorzenienie

GG do Shiruvii Send a message via Skype™ to Shiruvii

Lilotka, super, ze wszystko ok

Ja w szpitalu na jedzenie nie narzekałam. Zdarzały im sie wtopy, ale generalnie bylo ok. Obiadki pycha

Dziewczyny prosba! Wiem, ze i tak duzo opisujecie, ale piszcie jak najwiecej informacji ze swoich SR, bo ja niestety musze zrezygnowac. Mielismy isc w ten weekend, ale kolejny dzien leze i nie dam rady jechac. Gdyby ktoras z Was miala jakies notatki albo materialy to dajcie znac. Chetnie bym przejrzala. Place mandarynkami i czekoladami

Cinderella is a proof that a new pair of shoes can change your life
Shiruvii jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-12-08, 08:30   #3110
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kiciulec Pokaż wiadomość
Uff dobrze ze nic powaznego. Strachu sie pewnie najadlas ja mam takie uciski nerwow ale w innyn miejscu i brzuch i pachwiny bola strasznie

Dziękuję za troskę dziewczyny.

Ból wędrował po całych plecach... w pewnym momencie bolało między łopatkami, potem coraz niżej... brzuch też trochę. Jestem bardzo odporna na ból a to zawaliło mnie z nóg. Oby sytuacja się nie powtórzyła.

25/40
it's a boy.

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

Cytat:
oj wiem jak coś takiego boli. niepokojąco i dziwnie. oby już sie nie powtórzyło. a co z temperaturą, minęła?
Temperatura minęła już na ip miałam 36.6. Najbardziej się zestresowałam płytkim oddechem i trzęsieniem rąk, dostałam też wypieków, paliły mnie policzki.
Przez to wszystko zepsułam nam rocznicę ślubu. 😟
Za to dziś mąż zadzwonił z pracy z dobrą wiadomością. Dostał 30% podwyżkę.

25/40
it's a boy.

Paulina
Stary 2016-12-08, 08:39   #3111
Escorpio
Zakorzenienie

Witam dziewczęta u mnie juz po wizycie, dopiero w poniedziałek sprawdza dokładnie wody i powiedzą czy wychodze czy zostaje a myslalam ze weekend spędzę w domu, bo juz mnie wkurza mierzenie ciśnienia o 5:50

Kurier ma mi dzisiaj cos przywieźć, a ja nie pamietam co zamawiałam

Cytat:

25/40
it's a boy.
Dobrze ze to nic poważnego

Cytat:
Napisane przez anolta Pokaż wiadomość
Dobrze, że pojechałaś przynajmniej jesteś spokojna 😘

---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ----------

Ja w sumie lezalam tylko raz w szpitalu, po porodzie  I nic prawie nie jadłam, wyglądało to wzystko nie powiem jak. Teraz jak byłam z córeczką to dobrze, ze była lodówka na korytarzu i mogłam przynieść własne jedzenie. Zero warzyw, wszystko najgorszej jakości, zupy, sosy zageszczane toną mąki, zimne, chleb biały napompowany chemią. Szkoda gadać 😐

Nawet nie wiesz jak sie ciesze, ze tutaj tez jest lodówka na korytarzu
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-08, 08:42   #3112
Fantazja_
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:

25/40
it's a boy.
Dobrze, że pojechałas, przeraziła mnie ta temp bo była dość wysoka. Dziś odbijecie sobie rocznice
Fantazja_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-08, 08:51   #3113
Shiruvii
Zakorzenienie

GG do Shiruvii Send a message via Skype™ to Shiruvii

Cytat:
Witam dziewczęta u mnie juz po wizycie, dopiero w poniedziałek sprawdza dokładnie wody i powiedzą czy wychodze czy zostaje a myslalam ze weekend spędzę w domu, bo juz mnie wkurza mierzenie ciśnienia o 5:50

Kurier ma mi dzisiaj cos przywieźć, a ja nie pamietam co zamawiałam

Escorpio, no to trzymamy kciuki za poniedzialek Szybko zleci, zobaczysz. Wczesnie rano macie wizyty, ja mialam kolo 11-12 zwykle. Moge zapytac ktory to szpital?
Do mnie dzisiaj przyjezdza lozeczko! Kurier juz dzwonil, ze jedzie

Cinderella is a proof that a new pair of shoes can change your life
Shiruvii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-08, 09:08   #3114
Lilotka
Zakorzenienie

Escorpio kciuki za poniedziałek. Oby Cie wypuścili.

25/40
it's a boy.

Paulina
Stary 2016-12-08, 09:10   #3115
anolta
Zakorzenienie

Cytat:

Ból wędrował po całych plecach... w pewnym momencie bolało między łopatkami, potem coraz niżej... brzuch też trochę. Jestem bardzo odporna na ból a to zawaliło mnie z nóg. Oby sytuacja się nie powtórzyła.

25/40
it's a boy.

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

Temperatura minęła już na ip miałam 36.6. Najbardziej się zestresowałam płytkim oddechem i trzęsieniem rąk, dostałam też wypieków, paliły mnie policzki.
Przez to wszystko zepsułam nam rocznicę ślubu. 😟

25/40
it's a boy.
Ale super! To powinien Cię na zakupy zabrać 😁

2017 - synek
Stary 2016-12-08, 09:17   #3116
Mojra87
Zadomowienie

Witam się z rańca ogarnęłam się i rozważam wypicie kawy - mimo dobrej nocki jakoś mam zamglone oczy i potrzebuję rozjaśnić sobie umysł... aaa edytuję bo zapomniałam dodać, że witam się z Wami w 30 tygodniu!

Cytat:

25/40
it's a boy.

Przez to wszystko zepsułam nam rocznicę ślubu. ��

25/40
it's a boy.
Lilotka dobrze, że już jest ok Wszystkiego naj z okazji rocznicy nie przejmuj się i nie myśl, że coś wczoraj zepsułaś! Dziś możecie sobie nadrobić i gratulacje podwyżki dla męża! kasa zawsze się przyda przy kolejnym dziecku

Escorpio - masakra z tymi posiłkami szpitalnymi... Chcesz się "pocieszyć", że Twoje posiłki nie są takie złe? Obejrzyj na FB profil Posiłki w szpitalach ostrzegam - niektóre zdjęcia są tylko dla ludzi o mocnych nerwach i odpornym żołądku

Shiruvii - poszukaj w necie internetowej szkoły rodzenia ja youtubie jest też dużo filmików - np. o pielęgnacji maluszka, o pierwszej kąpieli, przebieraniu, karmieniu itd. W pierwszej ciązy też musiałam zrezygnować z SR i bardzo pomogły mi właśnie takie filmiki

Edytowane przez Mojra87
Czas edycji: 2016-12-08 o 09:21
Mojra87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-08, 09:17   #3117
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
mnie po operacji podłączyli do takiego ustrojstwa co automatycznie mi mierzyło ciśnienie co 10 albo co 15 minut. piszczało i ściskało rękę i tak ponad 10 godzin non stop. ubłagałam lekarza na obchodzie wieczornym żeby mi to odłączyli bo jak z tym spać? a potem ręka była spuchnięta i sina jakieś 3 dni

szkoda, że tak długo się zejdzie w tym szpitalu. przyniósł Ci ktoś książki albo coś do porobienia? szydełko?
Stary 2016-12-08, 09:21   #3118
anolta
Zakorzenienie

Cytat:
mnie po operacji podłączyli do takiego ustrojstwa co automatycznie mi mierzyło ciśnienie co 10 albo co 15 minut. piszczało i ściskało rękę i tak ponad 10 godzin non stop. ubłagałam lekarza na obchodzie wieczornym żeby mi to odłączyli bo jak z tym spać? a potem ręka była spuchnięta i sina jakieś 3 dni

szkoda, że tak długo się zejdzie w tym szpitalu. przyniósł Ci ktoś książki albo coś do porobienia? szydełko?
O takie samo coś miałam po cc przez kilka godzin 😐

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Mojra87 Pokaż wiadomość
Witam się z rańca ogarnęłam się i rozważam wypicie kawy - mimo dobrej nocki jakoś mam zamglone oczy i potrzebuję rozjaśnić sobie umysł... aaa edytuję bo zapomniałam dodać, że witam się z Wami w 30 tygodniu!

Lilotka dobrze, że już jest ok Wszystkiego naj z okazji rocznicy nie przejmuj się i nie myśl, że coś wczoraj zepsułaś! Dziś możecie sobie nadrobić i gratulacje podwyżki dla męża! kasa zawsze się przyda przy kolejnym dziecku

Escorpio - masakra z tymi posiłkami szpitalnymi... Chcesz się "pocieszyć", że Twoje posiłki nie są takie złe? Obejrzyj na FB profil Posiłki w szpitalach ostrzegam - niektóre zdjęcia są tylko dla ludzi o mocnych nerwach i odpornym żołądku

Shiruvii - poszukaj w necie internetowej szkoły rodzenia ja youtubie jest też dużo filmików - np. o pielęgnacji maluszka, o pierwszej kąpieli, przebieraniu, karmieniu itd. W pierwszej ciązy też musiałam zrezygnować z SR i bardzo pomogły mi właśnie takie filmiki
Widziałam ten profil. Masakra!!! 😠

2017 - synek
Stary 2016-12-08, 09:43   #3119
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Hej dziewczyny, spałam dziœ do 7
Z rana ogarnęłam trochę rzeczy, zapakowałam większš częœć prezentów dla rodziny, jeszcze coœ słodkiego musze powrzucać do torebeczek i będzie ok Zostały mi takie większe do córki i dzieciaków, ale to musi mi mšż pomóc, nie będę targać i się wysilać
Generalnie mam dziœ dobry dzień, oby do końca tak było
Stary 2016-12-08, 09:50   #3120
__malaMi__
Zadomowienie

Witam!

Wczorajsza wizyta z serii 5-minutówek
gin zmierzył puls młodemu, mnie zbadał na fotelu i to by było na tyle.
Dramat
W ogóle jestem trochę przerażona tym jak on bada, boli to, u żadnego gina nie miałam takiego bólu przy badaniu, a coraz częściej słyszę żebym się przyzwyczajała, bo w szpitalach właśnie tak badają

No i dostałam skiero na usg 3 trymestru, ale to juz w styczniu. Myslicie, że w 30+...tc lub 31+... bedzie ok?

Cytat:
Napisane przez sunny_eyes Pokaż wiadomość

Ciesz sie, że to nie dziewczynka, bo dopiero byłby szał opasek, kapelusikow itd

powiem ci, ze ja mimo iż marzyłam o córeczce to cieszę sie, ze ominie mnie ten szał opaskowo sukienkowy, bo wiem, że bym poległa

A z chłopcem jednak jestem bardziej opanowana

Cytat:
Napisane przez MalgosiakMk Pokaż wiadomość
Ja też kupiłam aspiratorek elektryczny, ale zrezygnowałam z pingwinoska na rzecz Aspirator Haxe, przekonał mnie większą siłą ssania.
no i teraz nie wiem co brac

Cytat:
Napisane przez sreberko4 Pokaż wiadomość

Szwagier kończy dostawkę do łóżka, jutro zamawiam materace 90x40cm (grubość 5cm, biorę dwa, jak myślicie? Jeden kosztuje 7zł ). Wstawię zdjęcie jak będzie gotowa
właśnie szukałam materacyka do kołyski i są tylko piankowe 5cm tez myśle nad tym, ale chyba 1 starczy... w końcu dziecko w takim łozeczku nie bedzie mega długo spało

Cytat:

ciesze sie ze nie bylo slubu 5-8miesiecy po zareczynach bo wydalabym 1000000 monet wiecej i mialabym duzo dziwnych rzeczy
ja sie ciesze, ze organizowałam wszystko w 6 miesięcy, bo inaczej to bym koncepce 3 razy zmieniła

Cytat:
Jest to stosunkowo mały aparat z trzema silikonowymi końcówkami dostosowanymi do wieku. Zakładasz najpierw różową mini końcówkę (do 3 miesiąca życia). Wkładasz ją do nosa i włączasz automat na 5-10 sekund. Szybka akcja.

W środku są małe pojemniczki na wymianę. Ktoś kiedyś tutaj chyba pisał, że Katarek fajnie oczyszcza, bo nie osusza całego nosa (w porównaniu do odkurzaczowego Katarka). Ale to dopiero się przekonamy czy tak jest.

ale te pojemniki sie wymienia? czy wyrzuca sie ich zawartosc?

Cytat:

25/40
it's a boy.
dobrze, ze to nic poważnego

Cytat:
Napisane przez Shiruvii Pokaż wiadomość

Dziewczyny prosba! Wiem, ze i tak duzo opisujecie, ale piszcie jak najwiecej informacji ze swoich SR, bo ja niestety musze zrezygnowac. Mielismy isc w ten weekend, ale kolejny dzien leze i nie dam rady jechac. Gdyby ktoras z Was miala jakies notatki albo materialy to dajcie znac. Chetnie bym przejrzala. Place mandarynkami i czekoladami
mam w piątki, postaram się pisac co ciekawsze

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości