Lutówki 2017 ❤ cz. V - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-12-08, 22:50   #3331
Lilotka
Zakorzenienie

Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. V

Dziękuję kochane za miłe słowa odnośnie imienia dla mojego synka. Widzę, że to dobry wybór. 💐💐💐 Dobrej nocy. 😘😘

25/40
it's a boy.

Paulina
Lilotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-08, 23:00   #3332
minula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ferimori Pokaż wiadomość
Super, że w końcu Cię wypuścili a usg myślałam że z automatu robią na izbie hmm

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ----------

Mam nadzieję,ze dobrze się Tobą zajmą. Trzymaj się!

Też tak myślałam. Okazalo się ze w tym szpitalu nie robią. Byłam na Karowej w wawie.
Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość
Siedze w szpitalu z tego samego powodu, ale u mnie zrobili na IP usg. Wyszło ze mam 7,4, wczesniej na usg lekarz odczytał tylko 5. I pod ktg bylam tylko raz po przyjęciu na oddział. A w ktorym jestes tygodniu dokładnie?

Dziwnie, ale chyba podroby nie sprzedają.

Dzieki a to jakas sprawdzona strona? Myslisz ze to nie podróbka albo tester albo nie wiem co jeszcze?
Jestem w 31 tygodniu. U mnie usg nie było, od razu podlaczyli mnie do ktg. I tak cały czas. U mojej lekarz wychodzilo 6 i na tym się opierali plus mała waga 1200 gr. Wlasciwie cały czas mialam tylko ktg, które było poprawne. Po 6 dniach zrobili usg na ktorym wyszło, że ilość wód jest w normie, a mała waży więcej, więc hipotrofii nie ma. Ogólnie źle wspominam pobyt, ale ja ogólnie źle reaguje na szpitale. Czekanie na usg jest powszechne w tym szpitalu,ze mną czekało jeszcze 5 pacjentek. Moja lekarz liczyła, że zweryfikuja usg na ip i puszczą mnie do domu jeśli będzie ok. Oprocz obserwacji i ktg nie dostałam nic do czasu weryfikacji usg. Chyba każdy szpital ma inny sposób dzialania, bo w moim ktg to standard dla wszystkich pacjentek patologii powyzej 24 tygodnia i to kilka razy dziennie od 3 w górę.
Trzymam kciuki, aby u Ciebie też było dobrze.
Cytat:
Napisane przez kiciulec Pokaż wiadomość
Dzieki za wsparcie dziewczyny 😚
Ehh nienawidze szpitali, ale dobrze ze dadza mi ten lek na rozwoj pluc, zawsze to jakies zabezpieczenie. Ogarnelam jutro opieke dla malej, na weekendzie bedzie maz wiec nie problem a pozniej sie zobaczy

Powodzenia dla Ciebie i maluszka
Cytat:
Napisane przez Lilotka Pokaż wiadomość
Jeszcze 14 mamuś na wątku nie ma imienia wpisanego. 😲

25/40
it's a boy.
My nie mamy wybranego imienia średnio raz na 2 dni, któreś z nas ma nowy pomysł.

Edytowane przez minula
Czas edycji: 2016-12-08 o 23:03
minula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-08, 23:03   #3333
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję kochane za miłe słowa odnośnie imienia dla mojego synka. Widzę, że to dobry wybór. 💐💐💐 Dobrej nocy. 😘😘

25/40
it's a boy.
Bardzo dobry zwłaszcza, ze lepiej sie komponuje z nazwiskiem

---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ----------

Cytat:
Napisane przez minula Pokaż wiadomość
Też tak myślałam. Okazalo się ze w tym szpitalu nie robią. Byłam na Karowej w wawie.

Jestem w 31 tygodniu. U mnie usg nie było, od razu podlaczyli mnie do ktg. I tak cały czas. U mojej lekarz wychodzilo 6 i na tym się opierali plus mała waga 1200 gr. Wlasciwie cały czas mialam tylko ktg, które było poprawne. Po 6 dniach zrobili usg na ktorym wyszło, że ilość wód jest w normie, a mała waży więcej, więc hipotrofii nie ma. Ogólnie źle wspominam pobyt, ale ja ogólnie źle reaguje na szpitale. Czekanie na usg jest powszechne w tym szpitalu,ze mną czekało jeszcze 5 pacjentek. Moja lekarz liczyła, że zweryfikuja usg na ip i puszczą mnie do domu jeśli będzie ok. Oprocz obserwacji i ktg nie dostałam nic do czasu weryfikacji usg.

My nie mamy wybranego imienia średnio raz na 2 dni, któreś z nas ma nowy pomysł.
U mnie na szczescie z Mała wszystko w porzadku. Tez jestem w 31 tc i córka wazy 1450g. Tylko tych wód przymalo, ale w niedziele mam usg i zobaczymy co powie lekarz. Oby wszystko było w porzadku, bo juz mam dość chrapiących koleżanek z sali
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-08, 23:08   #3334
minula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość
Bardzo dobry zwłaszcza, ze lepiej sie komponuje z nazwiskiem

---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ----------

U mnie na szczescie z Mała wszystko w porzadku. Tez jestem w 31 tc i córka wazy 1450g. Tylko tych wód przymalo, ale w niedziele mam usg i zobaczymy co powie lekarz. Oby wszystko było w porzadku, bo juz mam dość chrapiących koleżanek z sali
Ja chrapiaca mialam tylko od wczoraj za to personel otwierający non stop drzwi był bardzo irytujący szczegolnie o 5 rano po podlaczeniu ktg. lekarz który mi dziś robił usg, powiedział że ilosc wód czasami ciężko ocenić. U mnie dodatkowo nie duży brzuszek sugerował, że może jednak jest ich za mało. Trzymam kciuki za dobre wiadomości po usg, bo czekanie chyba jest najgorsze.

Stary 2016-12-08, 23:17   #3335
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Ja chrapiaca mialam tylko od wczoraj za to personel otwierający non stop drzwi był bardzo irytujący szczegolnie o 5 rano po podlaczeniu ktg. lekarz który mi dziś robił usg, powiedział że ilosc wód czasami ciężko ocenić. U mnie dodatkowo nie duży brzuszek sugerował, że może jednak jest ich za mało. Trzymam kciuki za dobre wiadomości po usg, bo czekanie chyba jest najgorsze.

Dzieki wierze, ze jestem w dobrych rękach
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-08, 23:19   #3336
Mojra87
Zadomowienie

Miałam już iść spać, ale zapomniałam o luteinie i teraz czekam, aż mi się rozpuści pod językiem... Za to Was nadrobiłam

Kiciulec - oj kciuki, żeby było wszystko ok!

Cytat:

Jestem w 31 tygodniu. U mnie usg nie było, od razu podlaczyli mnie do ktg. I tak cały czas. U mojej lekarz wychodzilo 6 i na tym się opierali plus mała waga 1200 gr. Wlasciwie cały czas mialam tylko ktg, które było poprawne. Po 6 dniach zrobili usg na ktorym wyszło, że ilość wód jest w normie, a mała waży więcej, więc hipotrofii nie ma. Ogólnie źle wspominam pobyt, ale ja ogólnie źle reaguje na szpitale. Czekanie na usg jest powszechne w tym szpitalu,ze mną czekało jeszcze 5 pacjentek. Moja lekarz liczyła, że zweryfikuja usg na ip i puszczą mnie do domu jeśli będzie ok. Oprocz obserwacji i ktg nie dostałam nic do czasu weryfikacji usg. Chyba każdy szpital ma inny sposób dzialania, bo w moim ktg to standard dla wszystkich pacjentek patologii powyzej 24 tygodnia i to kilka razy dziennie od 3 w górę.

Dobrze, że już Cię wypuścili!
Z tym usg na Karowej to dziwne... Wiele razy tam lądowałam na IP w poprzedniej ciąży i zawsze miałam badanie, usg i dopiero ktg... Ale ja tam zawsze przyjeżdżałam ze skurczami/twardnieniami, więc może to od powodu wizyty zależy?

Co do wyboru imienia - u nas też jeszcze trwa proces wybierania jak tak dalej pójdzie, to jeszcze na porodówce będziemy się zastanawiać

No dobra, pora spać... jutro trzeba by ogarnąć troszkę dom przed weekendem, bo już mi się okruchy z podłogi wbijają w stopy wstyd się przyznawać ale ostatnie kilka dni gorzej się czułam, większość dnia leżałam, więc czuję się usprawiedliwiona
Stary 2016-12-08, 23:42   #3337
minula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mojra87 Pokaż wiadomość
Miałam już iść spać, ale zapomniałam o luteinie i teraz czekam, aż mi się rozpuści pod językiem... Za to Was nadrobiłam

Kiciulec - oj kciuki, żeby było wszystko ok!

Dobrze, że już Cię wypuścili!
Z tym usg na Karowej to dziwne... Wiele razy tam lądowałam na IP w poprzedniej ciąży i zawsze miałam badanie, usg i dopiero ktg... Ale ja tam zawsze przyjeżdżałam ze skurczami/twardnieniami, więc może to od powodu wizyty zależy?

Co do wyboru imienia - u nas też jeszcze trwa proces wybierania jak tak dalej pójdzie, to jeszcze na porodówce będziemy się zastanawiać

No dobra, pora spać... jutro trzeba by ogarnąć troszkę dom przed weekendem, bo już mi się okruchy z podłogi wbijają w stopy wstyd się przyznawać ale ostatnie kilka dni gorzej się czułam, większość dnia leżałam, więc czuję się usprawiedliwiona
Ja w poprzedniej byłam na Madalińskiego i tam też usg na ip. Ja miałam skierowanie od lekarza i prośbę o weryfikacje usg, wykonanego tego samego dnia. Po przyjęciu na ip podlaczyla polozna ktg i po 2h przyszła, ze lekarz zdecydowała o przyjęciu na oddział i tyle. Na moje pytanie o usg, uslyszalam ze weryfikacja musi być na oddziale. Może z skurczami mają inny sposób działania... Zdecydowanie wolałabym usg na ip i do domu. A tak musialam szukać kogoś kto mi synka z żłobka odbierze i zajmie się nim do przyjazdu tż. Prośba o usg na ip, abym mogła jednak iść do domu jak jest dobrze, nie bo tu mają przenośne a potrzeba inne. Ehh dobrze że to już za mną, teraz mam ich odwiedzać 2crazy w tyg na ktg.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-12-09, 01:29   #3338
malawrednioszka
Zakorzenienie

Chyba wszystkie spia a ja budzonko na siku
Escorpio
Lolita ja z malzem zastanawiamy sie wlasnie nad Igorem albo Szymonem

Wojtuś 30.01.2019!!!!!
malawrednioszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-09, 04:22   #3339
sunny_eyes
Zakorzenienie

[QUOTE=Lilotka;68422476
Właśnie o tym z koleżanką rozmawiałam. Ciąża to piękny czas, ale już po porodzie.

25/40
it's a boy.[/QUOTE]
Zależy, w pierwszej ciazy czulam sie duzo lepiej. Teraz ciagle cos kluje, zmeczona jestem itp. No ale wtedy nie mialam starszego dziecka, wiec tez wiecej odpoczywalam...

Cytat:
My dzis zmieniliśmy z mężem imię dla synka... Nie będzie Vincenta 😌

25/40
it's a boy.
Kochana tak się nie robi, trzeba od razu pisac na jakie a nieIgor bardzo ladne
Borys tez mi się zawsze bardzo podobało, ale to takie twarde imie. Gdybym urodzila dzieciaczka 5kg z zacieta mina to idealnie by pasowalo
Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
No właśnie szybko nie jest dobrze podobno. Na sr położna mowila ze poród powinien trwać od 6-10 godzin. Szybkie akcje sa bardzo agresywne i jest ogromna szansa na pęknięcia czy nawet rozdarcia. Do tego nie wiesz co sie dzieje z twoim ciałem bo nie ma czasu sie dostosować.

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

MartaMagda epidural to zastrzyk w kręgosłup- zostawia sie w miejscu ukłucia gumowa rurkę zeby dozować dawkę.
Za duzo martwicie się na zapas, kazdy organizm jest inny...
Ja urodzilam szybko, 00:30 w domu poszly wody, 2:20 porod, ok 3 znalazlam sie na sali o 6 postawila mnie polozna juz na nogi i przywiezli malego, zero lekow przeciwbolowych w trakcie porodu i po, zero komplikacji i bardzo prosze o drugi taki porod...
Cytat:
Napisane przez malawrednioszka Pokaż wiadomość
Escorpio
Szymona tez mielismy na liscie - bardzp ladne imie i Adasia jeszcze. Ostatecznie wybralismy Wojtka
sunny_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-09, 06:01   #3340
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez MartaMagda Pokaż wiadomość
Ja się boję, że w szpitalu na głodzie to zjem wszystko, a potem będę mieć problemy jelitowe...

Ciekawa jestem jak jest w szpitalu, w którym chce rodzić. Kilka lat temu była masakra, bo widziałam zdjecia na fanpagu posiłków w szpitalach, ale jak tam byłam w przychodni to trafiłam na rozwózkę cateringu i obiady wyglądają przyzwoicie + na deser świeży owoc. Pytanie tylko na jaki to było oddział, bo wiem, że jest tam też chirurgia i laryngologia. Myślicie, że katering jest na cały szpital, czy na oddziały?

Właśnie słyszałam, że na Polnej jedzenie pierwsza klasa, widziałam też zdjęcia na tej stronie na fb o posiłkach w szpitalach, i prawie laptopa zaśliniłam
W tym szpitalu w którym rodziłam córkę jedzenie było fatalnie, mdliło na sam widok, schudłam przed cc 4kg
Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Aaa i połozna mówila, ze dobrze wziac sok pomaranczowy na porodowke, taki w kartonikach, cukier sie przydaje
Ja dostałam opierdziel za mandarynki, absolutnie zabraniają, no chyba ze będziesz miała pomoc, albo tyle siły żeby ogarnąć pobudzonego noworodka A i bez cytrusów łatwo nie jest

---------- Dopisano o 07:01 ---------- Poprzedni post napisano o 06:59 ----------

Nam kazali wodę w mniejszych butelkach mieć, z takim dziubkiem, żeby łatwo było po nią sięgnąć
Stary 2016-12-09, 06:55   #3341
mariea
Zakorzenienie

Lilotka, ladne imię Igor
u nas wszystkie konczące sie na "r" musiały odpaść, bo na "r" zaczyna się nazwisko

u nas też tylko butelkowaną wodę rekomendują w szpitalu na poród. soki owocowe zakazane, primo pobudzenie dziecka niepotrzebne, a dziecko po porodzie powinno odsapnąć, zjeść i spać z 8 godzin, a secudno podczas porodu większość kobiet rzyga i soki pogarszają sprawę.

ja dziś znów do dentysty yyyyy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-12-09, 06:55   #3342
ila26
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
brałam przez miesiąc. We wtorek mam wizytę i zobaczę co powie gin. W poprzedniej ciąży tak niska hgb utrzymywała mi sie do końca ciąży a zastrzyków nie dawała mi

a ile płaciłaś za te żelazo?

zrobione

Kupiłam za 57 zł. Ale to i tak nie dużo w porównaniu z tym, że na wcześniej do Tardyferonu kupowałam soki Bogactwo Żelaza i wydawałam na nie ok. 200 zł na miesiąc. Także teraz ulga i mam nadzieję, że zadziała.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
ila26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-09, 07:28   #3343
axn22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariea Pokaż wiadomość
u nas też tylko butelkowaną wodę rekomendują w szpitalu na poród. soki owocowe zakazane, primo pobudzenie dziecka niepotrzebne
U mnie tak samo. Na poród tylko i wyłącznie woda w butelce z dziubkiem a potem może być sok ale jabłkowy, na pomarańczowe jest zakaz
axn22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-09, 07:29   #3344
malawrednioszka
Zakorzenienie

Dzien dobry Kochane
Jak dobrze ze dzis piatek ! dzis moj malz wreszcie wraca ! Od razu chce sie zyc ! a zaniedlugo ide do bardzo bliskiej znajomej ktora urodzila maluszka w zeszlym tyg - Piotrusia

Wojtuś 30.01.2019!!!!!
malawrednioszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-09, 07:30   #3345
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Escorpio
Mamy Szymonka w rodzinie 🤗 Moj bratanek ma tak na imię. 😊

25/40
it's a boy.

Paulina

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-12-09, 08:01   #3346
sQuaara
Zakorzenienie

Hejka miłego dnia Wam życzę
Ja powoli wstaje... Niechętnie ale mam dużo do załatwienia dziś... A wieczorem przyjeżdża na weekend przyjaciółka to też muszę coś zorganizować
Stary 2016-12-09, 08:03   #3347
ila26
Raczkowanie

Lutówki 2017 ❤ cz. V

Dziewczyny czy stosowałyście wcześniej lub macie zamiar teraz:
- robić masaż krocza (ochrona przed nacięciem/pęknięciem)? Jeśli tak, to od którego tygodnia?
- pić herbatę z liści malin? Jeśli tak, to też od którego tygodnia?

ila26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-09, 08:12   #3348
anolta
Zakorzenienie

Cytat:
Jeszcze 14 mamuś na wątku nie ma imienia wpisanego. 😲

25/40
it's a boy.
Super imię! No ociągają się 😊

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

Cytat:
Ja w poprzedniej byłam na Madalińskiego i tam też usg na ip. Ja miałam skierowanie od lekarza i prośbę o weryfikacje usg, wykonanego tego samego dnia. Po przyjęciu na ip podlaczyla polozna ktg i po 2h przyszła, ze lekarz zdecydowała o przyjęciu na oddział i tyle. Na moje pytanie o usg, uslyszalam ze weryfikacja musi być na oddziale. Może z skurczami mają inny sposób działania... Zdecydowanie wolałabym usg na ip i do domu. A tak musialam szukać kogoś kto mi synka z żłobka odbierze i zajmie się nim do przyjazdu tż. Prośba o usg na ip, abym mogła jednak iść do domu jak jest dobrze, nie bo tu mają przenośne a potrzeba inne. Ehh dobrze że to już za mną, teraz mam ich odwiedzać 2crazy w tyg na ktg.

No to się nie popisali w szpitalu :-/

2017 - synek
anolta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-09, 08:14   #3349
justkonev
Zakorzenienie

Lilotka, brawa za Igorka

Dzień dobry
Witam się oficjalnie w 8 miesiącu

Dostałam maila z powiadomieniem, że sklep wysłał już do nas wózek, fotelik i śpiworek! Czyli po weekendzie czeka mnie wielkie rozpakowywanie
justkonev jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-09, 08:18   #3350
anolta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
Hejka miłego dnia Wam życzę
Ja powoli wstaje... Niechętnie ale mam dużo do załatwienia dziś... A wieczorem przyjeżdża na weekend przyjaciółka to też muszę coś zorganizować
Miłego!

Do mnie dziś też wieczorem przyjeżdża przyjaciółka, ale zamawiamy coś, pizzę czy chinszczyzne 😀

2017 - synek
Stary 2016-12-09, 08:20   #3351
axn22
Zakorzenienie

Ja już lekko posprzątałam dziś łazienkę, wc i salon, zaraz idę do warzywniaka.... a potem zamierzam hurtem zrobić 3 obiady i ciasto Szykuje się zakupowy weekend więc będę miała ciekawsze rzeczy do roboty niż gotowanie
Stary 2016-12-09, 08:28   #3352
anolta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ila26 Pokaż wiadomość
- robić masaż krocza (ochrona przed nacięciem/pęknięciem)? Jeśli tak, to od którego tygodnia?

Ja w pierwszej ciąży robiłam ten masaż, piłam herbatę z liści malin i jeszcze smarowalam krocze mascia nagietkowa. Dużo gimnastykowalam się , cwiczylam mięśnie Kegla itd. Tylko właśnie nie pamiętam od kiedy 😐 wszystkiego zaprzestalam jak lekarz powiedział koło 37 tygodnia, ze się nie obrocila jednak (bo do tej pory dawał nadzieję na obrót ) i będzie cc. I tyle wyszło z moich starań 😊

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

Cytat:
Napisane przez justkonev Pokaż wiadomość
Lilotka, brawa za Igorka

Dzień dobry

Dostałam maila z powiadomieniem, że sklep wysłał już do nas wózek, fotelik i śpiworek! Czyli po weekendzie czeka mnie wielkie rozpakowywanie
Super !!! 😊

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

Na szczęście u nas problemu z wyborem imienia nie było. Dużo wątpliwości mieliśmy przy coreczce za to ☺

2017 - synek
Stary 2016-12-09, 08:32   #3353
keepsmil3
Zadomowienie

Hej, ja miałam słabą noc. Jak tylko się położyłam brzuch mi sie zrobił jak skała i trzyma do teraz. Ale nie, że twardnieje i puszcza tylko trzyma cały czas. Nie mam przy tym żadnego bólu, a dziecko sie rusza. Nie wiem czy panikowac? Wzięłam magnez i nospe, ale cały czas trzyma nie wiem co robic?

keepsmil3 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-12-09, 08:50   #3354
s i l v e r
Zakorzenienie

Dzień dobry
A ja dziś i cały weekend sama bo mąż całymi dniami w pracy.

Za to w poniedziałek ma wolne więc pojedziemy już na świąteczne zakupy. Z prezentów tylko jeden nam został do kupienia, ale my tylko dla dzieci robimy i sobie z mężem nawzajem.

Cytat:
Igor. ☺
Bardziej pasuje do nazwiska.

25/40
it's a boy.
Ładne imię już zmieniam na liście.

Dziewczyny które wybrały imię,a nie ma jeszcze na liście - dajcie mi znać

Cytat:
Kupiłam za 57 zł. Ale to i tak nie dużo w porównaniu z tym, że na wcześniej do Tardyferonu kupowałam soki Bogactwo Żelaza i wydawałam na nie ok. 200 zł na miesiąc. Także teraz ulga i mam nadzieję, że zadziała.

trzymam kciuki za żelazo. Ja zaczekam do wtorku , zobaczę co gin powie
Cytat:
a zaniedlugo ide do bardzo bliskiej znajomej ktora urodzila maluszka w zeszlym tyg - Piotrusia
bardzo podoba mi sie imię Piotruś
Cytat:

nie stosowałam i teraz też nie będę
Cytat:
Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez anolta Pokaż wiadomość
Na szczęście u nas problemu z wyborem imienia nie było. Dużo wątpliwości mieliśmy przy coreczce za to ☺

U nas też przy pierwszej córce mieliśmy problem z wyborem bo mężowi nic się nie podobało. A teraz od razu wybrane

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2016-12-09 o 08:52
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-09, 08:54   #3355
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Lilotka, brawa za Igorka

Dzień dobry

Gratuluję 8 miesiąca🖒 szok zaraz będziecie się rozpakowywać. 😲

25/40
it's a boy.

Paulina
Stary 2016-12-09, 08:57   #3356
Shiruvii
Zakorzenienie

GG do Shiruvii Send a message via Skype™ to Shiruvii

Cytat:
Napisane przez kiciulec Pokaż wiadomość
Robi mi sie rozwarcie i mam twardnienia brzucha. Dostalam skierowanie do szpitala na jutro a jakby sie cos dzialo to nawet dzisiaj. Maja mnie poobserwowac, podac magnez dozylnie, steryd na rozwoj pluc i badania porobic. Zostane minimum do poniedzialku

Trzymam kciuki! Niech Maluszek jeszcze troche siedzi w brzuszku

Cytat:
Napisane przez keepsmil3 Pokaż wiadomość
Hej, ja miałam słabą noc. Jak tylko się położyłam brzuch mi sie zrobił jak skała i trzyma do teraz. Ale nie, że twardnieje i puszcza tylko trzyma cały czas. Nie mam przy tym żadnego bólu, a dziecko sie rusza. Nie wiem czy panikowac? Wzięłam magnez i nospe, ale cały czas trzyma nie wiem co robic?

Ja mam tak czasami, ze jak leze to mam twardy, wtedy warto wstac na troche i "rozchodzic", ale to juz musisz sama zobaczyc czy to zadziala i czy to bezpieczne dla Ciebie. O ktorej bralas nospe? Moze zaraz zacznie dzialac.
Jesli sie bardzo niepokoisz to IP, z tym, ze miej na uwadze, ze moga Cie zostawic na weekend na kroplowki rozkurczowe.

Cinderella is a proof that a new pair of shoes can change your life
Shiruvii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-09, 08:58   #3357
axn22
Zakorzenienie

Cytat:
Gratuluję 8 miesiąca🖒 szok zaraz będziecie się rozpakowywać. 😲
Najpierw trzeba się spakować

Cytat:
Kurcze... niefajnie ale panikować nie ma sensu... poleż trochę, weź jeszcze dawkę nospy... a jak nie przejdzie to może lepiej będzie się skonsultować...
Stary 2016-12-09, 09:05   #3358
sQuaara
Zakorzenienie

Ja dopiero przejrzałam pake z Gemini... A co dopiero się pakować do szpitala... Tralalalalalla daleko mi do tego...
Stary 2016-12-09, 09:07   #3359
ferimori
Zadomowienie

Cytat:

U nas położna nie polecala tego masowania. Podobno efekty marne. A na co działa ta herbata?

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

Cytat:
Lilotka, brawa za Igorka

Dzień dobry

Same dobre wieści! Gratuluję!

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

Cytat:

Ja bym troszkę polezala na boku i zaczekala aż leki zaczną działać. Jeżeli nie będzie poprawy to śmiało na ip

ferimori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-09, 09:08   #3360
Shiruvii
Zakorzenienie

GG do Shiruvii Send a message via Skype™ to Shiruvii

Rany, rany, u styczniowek sie zaczelo!!!!!!!

Cinderella is a proof that a new pair of shoes can change your life
Shiruvii jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości