![]() |
#1051 |
Zadomowienie
|
Dot.: Czerwcowe mamusie 2017 cz.II
Ja niestety czuje sie bardzo zle... nawet nie bede opisywac, bo to nie ma sensu.
Caly tydzien mam wyciety z zyciorysu. Czekam, az cos sie zmieni... i chyba nawet nie pomaga wizja tego ze to juz 2 trymestr, bo jest gorzej niz w 1. Kacperkowa, witamina c i wapno zamyka naczynia krwionosne tak jak pisze Wiola, nie zaszkodzi a pomoze. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1052 | |
Wtajemniczenie
|
Dziękuję dziewczyny
![]() Chciałabym parkę, ale zawsze mi się wydawało, że będę miała 2 chłopców. Ważne aby było zdrowe i nie pogniwałabym się gdyby było tak grzeczne jak Kacperek ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1053 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1054 | ||
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1055 |
Konto usunięte
|
Hejka dziewczyny. Myślałam że napisze koło 9 rano jak i co ale miałam dziś wariacki dzień. Najpierw napiszę że z dzidzią jest OK, wyniki super i generalnie byłoby extra, gdyby nie pewien fakt... że mój lekarz prowadzący nie będzie już pracował.
W przychodni nie chcą mi powiedzieć gdzie - bo bym poszła za nim. Więc uwaga mam dzwonić i pytać czy 30 grudnia będzie pracował - ale widzę że nie, więc dla bezpieczeństwa zapisałam się na najbliższy wolny termin czyli 12.01. 17 do innego lekarza. Mam zrobić badania kolejne - więc wypadało by przyjść po świętach. Zapisałam się do drugiego lekarza, który chyba nawet jest lepszy niż ten, do którego chodziłam. Czemu ja zawsze trafiam na ostatki specjalistów, to nie wiem. Myślę co zrobić z tym fantem dalej. Kolejna przychodnia jest SALVE ale mam do niej ok 11 przystanków tramwajem + 3 po przesiadce. Wiec mam dalej o ok 2 godziny. Do mojej starej przychodni mam jeszcze dalej, bo nie ukrywam ciągle ją rozważam - ok 1,5 godziny tramwajem w jedną stronę i 30 min pieszo. Ta SALVE jest bliżej. Nie wiem czy szukać nowej przychodni, czy zostać w tej i isć do nowego lekarza. A tak chciałam uniknąć takich epizodów i dlatego polecili mi tego sympatycznego lekarza. Kupiłam sobie witaminki, lekarz polecił mi femibion, więc jak patrzyłam na skład to ma zbliżony bardzo do omegamedpregna, a pani w aptece mówi że jest naprawdę dobry. Wzięłam na razie mam 30 tabletek, najwyżej w połowie miesiąca dokupię gdzieś gdzie znajdę taniej. Zapłaciłam 40 zł. To taniej niż omega pregna, a musze mieć od soboty, bo nie mam kwasu foliowego już. Mało tego... w domu po badaniach byłam koło 9.15. Zawsze po przyjściu do domu przeglądam swoją teczkę z badaniami. I wiecie co lekarz dopiął mi do skierowania? Kartę pacjenta która powinna zostać w przychodni. Więc ja za telefon i dzwonię. Chyba Panie w rejestracji szukały tej karty bo wiedziały o co chodzi jak dzwoniłam. Masakra. Musiałam ubrać się ponownie i tam pojechać by zawieść kartę. Więc dopiero właśnie wróciłam. Lekarz chyba był nie wyspany po jakimś porodzie, bo nie widziałam go tak rozkojarzonego nigdy. Po drodze kupiłam sobie bluzkę za 1,90 zł w lumpeksie ![]() A tak wygląda bluzka: ![]() Edytowane przez e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e Czas edycji: 2016-12-09 o 11:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#1056 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1057 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1058 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1059 |
Zadomowienie
|
Jezuuu, dziewczyny, skąd Wy macie takie zdolności i potraficie tak pęknie zrobić paznokcie? Giovanemamma toż to cudo 😍
Jakich lakierów używacie? Ja od czasu do czasu maluje i używam shellakow, bo łatwo się je ściąga i nie trzeba spilowywac 😊 ale ma kiepska bazę kolorów i mi np jasne poltransparentne płytki nie pokrywają 🤔 a po trzeciej warstwie to już tragicznie wygląda, bo nie umiem nałożyć warstw cienko 😐 co polecacie dobrego z hybryd, tzn jaka firmę, żeby ściągać bez polowania, żeby ładnie kryły i miały dużo kolorów? No chyba ze to wina płytki i nie każda płytkę hybryda pokryje? Wiecie cos na ten temat? Zielonymigotku, Ty to masz przygody 😐 najezdzisz się za wszystkie czasy 😶 odpoczywaj teraz cały weekend przed Tobą 😊 co do lekarza to ja bym wypróbowała na Twoim miejscu tego nowego, a w razie czego zawsze możesz wrócić do swojego obecnego. Ale skoro przychodnia jest bliżej i ten nowy ma być jeszcze lepszy to warto spróbować 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1060 | |
Zakorzenienie
|
SzczerbataZuzia piękna Dzidzia.
To widzę że póki co tylko u mnie lekarz widział płeć na 99.9% aż sama się dziwilam że w tym tygodniu jest dobrze widoczna. ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1061 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jeżeli chodzi o to skąd to umiem, to ja zawsze lubiłam dłubać przy paznokciach. Jestem wizażystką, więc mam w miarę wyrobioną rękę ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1062 |
Wtajemniczenie
|
Ciesze sie, ze wizyty udane
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Zastanawiam sie czemu chłopiec miałby byc łatwiejszy w higienie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1063 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1064 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Tylko czy to nie za długa przerwa w wizytach - wychodzi mi miesiąc i 3 dni? Wcześniej miałam wizyty co 2 tygodnie, więc tym się martwię. Całe szczęście że tramwaje mi się tak ułożyły że tylko 30 min szłam pieszo (bo nie było połączenia) ale to przynajmniej się dotleniłam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1065 |
Wtajemniczenie
|
[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;6843564 6]No właśnie nie mogę wrócić do obecnego bo on nie zamierza pracować chyba w żadnej przychodni już
![]() Tylko czy to nie za długa przerwa w wizytach - wychodzi mi miesiąc i 3 dni? Wcześniej miałam wizyty co 2 tygodnie, więc tym się martwię.[/QUOTE] W drugim trymestrze przerwy zazwyczaj sa 3-4 tygodnie, w pierwszym tez. W trzecim powinny hyc co dwa tygodnie lub nawet co tydzien gdyby cos niepokoiło lekarza Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1066 |
Zadomowienie
|
[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;6843564 6]No właśnie nie mogę wrócić do obecnego bo on nie zamierza pracować chyba w żadnej przychodni już
![]() Tylko czy to nie za długa przerwa w wizytach - wychodzi mi miesiąc i 3 dni? Wcześniej miałam wizyty co 2 tygodnie, więc tym się martwię. Całe szczęście że tramwaje mi się tak ułożyły że tylko 30 min szłam pieszo (bo nie było połączenia) ale to przynajmniej się dotleniłam.[/QUOTE] No nie za długo, bo normalnie wizyty są ustalane co 4 tygodnie, dopiero pod koniec ciąży w III trymestrze co 2 😊 co lekarz to inne reguły, ale wydaje mi się, że na tym etapie nie ma co się przejmować tymi 4 tygodniami, zwłaszcza, że ciąża jest super i bez problemów 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1067 |
Konto usunięte
|
Na razie się cieszę że wszystko ze mną i maleństwem git, jakiś szpital się znajdzie, tak samo porodówka.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1068 |
Zadomowienie
|
Hej laseczki, ja ovólnie ostatnio czuję się mało żywa :-P ciągle zmęczona, żołądek dokucza, w domu zawsze z kimś się pokłócę, dziś nawet zaczęłam szukać mieszkania... wczoraj miałam mieć wizyte i usg 12-14tc ale ze względu na taką ślizgawicę przełożyłam na pon na popołudnie. Ostatnio plamiłam, bardzo się wystraszyłam ale wszystko ucichło, czekam na ten pon jak na zbawienie...
Co do płci, chciałabym parkę ale coś czuję, że będzie kolejny chłopiec, bo życie lubi mi robić na złość :-P ale z chłopcem nie jest źle, szybko się ogarnie wszystko, ale ostatnio mòj młody jest b.wymagający, nerwowy, buntuje się, rzuca tupie. Nie wyobrażałam sobie, że 16ms dziecko tak potrafi ale ja nie mam już sił mu tłumaczyć więc jak skończy swój cyrk to orzychodzi i się przytula albo mnie całuje przepraszając. Samopoczucie mam tragiczne, powiem Wam że pierwsza ciąża mnie tak nie męczyła. Jestem wyczerpana i trochę zła na siebie,bo nie mam sił nawet na zabawę z synkiem. Gratuluję udanych wizyt ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1069 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Im nalezy się porządna kara. Dla mnie to jest strasznie niezrozumiałe jak ta "matka" mogła patrzeć na cierpienie swojej córeczki- słuchać jej płaczu!!! Nie sobie tego nie wyobrażam! Jest tyle ludzi starających się o dzieci, a tu takie coś się dzieje! My z mężem również złożyliśmy dokumenty do Ośrodka Adopcyjnego, bo mieliśmy marne szanse na biologiczne maleństwo i wyobraźcie sobie, że na dzieciątko (my akurat do roczku) byśmy czekali 3-5 lat! Ogromna ilość dzieci nie może byc adoptowana, bo rodzice nie zrzekają się praw ( a sami odwiedzają takie dziecko nawet tylko raz w roku.....). W ogóle to będziemy musieli zadzwonić do OA powiadomić o ciąży, ale chciałabym mimo wszystko zaadoptować jeszcze dziecko- nawet starsze- takie , które ma mniejsze szanse na adopcję. No ale oczywiście temat do przegadania z mężem, bo na chwilę obecną jak OA dowie się o ciąży to jesteśmy na razie skreśleni.....
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1070 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Mam nadzieję że kawa postawi mnie jakoś na nogi bo dzisiaj to jest dramat. SzczerbataZuzia, zielonymigotek - gratuluję udanych wizyt ![]() Super, że dzieciaczki rosną i jest wszystko w porządku ![]() Śliczny ten Twój maluch Wiolka, zgrabniutki ![]() Zielonymigotek - ja chyba zostałabym w tej przychodni gdzie teraz jesteś. Teraz to pikuś, ale później kwiecień, maj, czerwiec, gdzie trzeba chodzić na wizyty nawet co 2 tygodnie, nie będziesz miała możliwości dojechania samochodem, a nie daj trafi się upalne lato i już w maju będzie gorąco to Ty kochana zwariujesz dojeżdżając z dużym brzuchem ponad 2 godziny. Chyba bym się w to nie pakowała ![]() Giovanemamma - fajowe paznokcie ![]() ![]() Kacperkova - Nie ma innej opcji ![]() ![]() Kalina - a daj spokój z tym samopoczuciem. Ja wczoraj w nocy myślałam że umrę. Aż mi się mieniło w oczach od tych mdłości. Już mam dość naprawdę. Wiecie co mi pomogło? Wiem, że nie powinnam tego jeść, ale miałam w lodówce szynkę parmeńską, właściwie to szwardzwaldzką, wpieprzyłam 6 plasterków i mdłości o 3 w nocy ustały. Jeśli to ma mi pomagać, to będę to żarła non stop. Najwyżej co tydzień będę się badać na toxo ![]() A i stanęłam na wadze dziś, w końcu coś się ruszyło do przodu. Startowałam od 61,5 później spadło do 59,3 i się trzymało ze 4 tygodnie, a dzisiaj jest 59,7 ![]()
![]() |
#1071 |
Zakorzenienie
|
Mmona24 a wiedzialam ze skads znam ten nick 😛 wymienialysmy sie daaawno temu na ciuchlandii
![]() Gratuluje dziewczyny udanych wizyt ![]() Mnie dzis od rana meczy zgaga. Porazka Przesylam foto mojego brzusia 14tc i chyba wiecej tluszczyku niz dzidziusia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1072 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A nie masz czasem mdlosci z głodu juz? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1073 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A mam pytanie- jak moja gin podejrzewa, że moja szyjka się skróciła i kazała odpoczywać....a następną wizytę mam za miesiąc- to nie za późno? Nie powinnam częściej do niej iść? W sumie to dopiero 14 tydzień, ale ja po prostu już chcę styczeń aby zobaczyć czy wszystko ok. A Ty masz też jakąś wadę macicy czy tak po prostu Ci się skraca? Penie na basen nie można chodzić jak juz jest takie podejrzenie co? Wiem, że moje pytania są głupie ale to moja pierwsza (i dłuuugo wyczekana i upragniona) ciąża i może za bardzo przesadzam...... ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Kacperkova- trzymaj się i pozdrów dzidziusia za jego wybryki ![]() ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Cytat:
![]() u mnie przezierność karku jest 1,9 - trochę wysokie w porównaniu do Waszych wyników. Coś jest nie tak??
![]() |
#1074 |
Wtajemniczenie
|
Czasami na pewno tak, bo odrzuca mnie dalej od jedzenia i na nic nie mam ochoty. Ale akurat wczoraj dość dużo zjadłam i musli z jogurtem, i kanapki, i pierogi ruskie, chyba 3 jabłka z kompotu, potem jeszcze jakieś ciastka wsunęłam i tak nagle ok północy jak już leżałam w łóżku mnie wzięło. Jakiś gorszy dzień może? Dziś narazie jest lepiej, zobaczymy co będzie później.
![]() |
#1075 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
VelaLuca no ja też mam taką nadzieję i wyczekuję, od razu byłby inny humor ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1076 |
Zakorzenienie
|
a to mój bobasek
#1077 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1078 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A robiłaś Pappa?
![]() ![]() |
![]() |
#1079 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tez tak miałam wieczorami, ale przeszło i Tobie tez tego życzę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Cytat:
Mam tak samo jak ty ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Cześć bobasku ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1080 |
Wtajemniczenie
|
![]() Dziewczyny! Potrzebuję Waszej pomocy! Wybieram się jutro do koleżanki zobaczyć jej malucha bo urodziła miesiąc temu i chce kupić emolium. Wiecie może gdzie najtaniej mogę to dostać? Macie jakieś sprawdzone miejsca? W aptece dbam o zdrowie (on-line) jest emulsja do kąpieli po 30 zł i po kąpieli za 23 zł. Ale nie zdążę już zamówić do jutra, a pewnie ceny w stacjonarnej aptece będą się różnić. Gdzie mogę jeszcze tego poszukać?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:51.