|
|
#2521 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤
|
|
|
|
#2522 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Duże masz te wahania? Normy dla kobiet w ciąży tez sa troszkę inne, pamietam jak właśnie po pierwszej morfologii w poprzedniej ciąży martwiłam sie ze coś nie tak a ginekolog mi powiedziała ze wszytsko jest w normie i okej. Wprawdzie odchyły nie były duże ale praktycznie na każdym wyniku miałam kilka pozycji za wysoko lub nisko. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2523 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, odczuwacie bóle krzyża?
Mnie wczoraj zaczął boleć krzyż, w ciągu dnia było to dość słabo odczuwalne i to zbagatelizowałam, ale jak się położyłam do spania, to ból się nasilił. Miałam wrażenie, że najbardziej boli z jednej strony i promieniuje na podbrzusze . Nie mogłam spać, do 3.00 kręciłam się w łóżku, ostatecznie pomógł gorący termofor.Teraz jest dużo lepiej, ale nadal odczuwam ból w krzyżu (tym razem z drugiej strony). Martwię się, że to nie jest dobry objaw... Planowaną wizytę u gina mam we wtorek. Myślicie, że poczekać do wizyty, czy szukać jakiegoś lekarza na dzisiaj? Moja ginekolog mówiła, że pilnie przyjść jak pojawią się krwawienia/plamienia, ale tego na szczęście nie mam i sama nie wiem co robić Nawet nie wiem, czy ten ból ma związek z ciążą, czy może mnie przewiało gdzieś, czy coś...
|
|
#2524 |
|
Zakorzenienie
|
To ja nawet wiedziałam przed ciążą, że bóle krzyże mogą wystąpić. ;D Blue, Ty panikaro! Mnie tylko że trzy razy może do tej pory bolał, w nocy właśnie - od spania, raz w ciągu dnia po takiej nocy.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2525 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
ale spaghetti mi weszło bardzo dobrze aż jadłam trzy dni pod rząd Ogólnie codziennie u mnie w domu jest rosół Co do wózków i łóżeczek ja na razie oglądam i czytam opinie w necie, jestem zielona w temacie, więc najpierw chcę się z nim zapoznać
|
||
|
|
|
#2526 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mnie tez boli co jakiś czas to normalne niby. Pytałam gin czy można nosić obcasy to mowila ze tak do momentu aż nie zacznie bolec kręgosłup. I ze u mnie to będzie szybko bo jestem wysoka
|
|
|
|
|
#2527 |
|
Zakorzenienie
|
Mi.od razu powiedzial, żebym dała spokój z obcasami. Tez mnie czasami pobolewa... kurcze,jak.mnie wkurza ten brak energii tracenie czasu na spanie... synek dziś w domu został, bo coś pokasłuje :/ i tak leżymy cały dzień...
Z tymi wynikami to trzeba wlasnie sprawdzić czy duże te odchylenia...? Bedzie dobrze ![]() A jak wasze brzuszki... moj w tym tygodniu juz,zaczyna wyłazić mam pod pepkiem juz +3 cm Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2528 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To trochę mnie uspokoiłaś Bo w necie się naczytałam, że bóle krzyża zwiastują poronienie i się przeraziłam... A myślicie, że przykładanie gorącego termoforu nie zrobi nic maleństwu?
|
|
|
#2529 |
|
Zakorzenienie
|
Electric musisz słuchać swojego ciala i intuicji, jeśli czujesz ze za silno boli, to konsultacja nie zaszkodzi. Natomiast takie bole sa dość czeste.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2530 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi tez wyszło poza narmą kilka parametrów, w tym leukocyty i erytrocyty. Cytat:
![]() Co do brzucha - teraz cieżko mi ocenić, bo mnie wzdęło po laktozie. Jeszcze cztery dni temu na gorze był płaski, a jedynie na dole lekko odstawał. Nawet kratę jeszcze miałam :P Cytat:
|
|||
|
|
|
#2531 |
|
Zadomowienie
|
Mi wzdęło brzuch nawet lekarka wczoraj się uśmiechnęła ze już brzuszek widać
|
|
|
|
#2532 |
|
*sportaddict*
|
Też się zastanawiam, co na moim brzuchu to wzdęcie, a co ciąża ale widzę, że zmienia się kształt samego brzucha. Zawsze byłam super szczypiorem w talii, a już od jakiegoś tygodnia widzę, że doszła wypukła część i nie spada, niezależnie od czynników zewnętrznych
|
|
|
|
#2533 |
|
Zadomowienie
|
Mój mąż mówi ze brzuch już się zaczyna nisko od wzgórka jak patrzy z profilu
|
|
|
|
#2534 |
|
Zadomowienie
|
DZiewczyny, a na bóle pleców polecam basen i pływanie
mnie często bolał kręgosłup gdy jeszcze chodziłam do pracy, zaczęłam regularnie pływać i jak ręka odjął w ciąży czułam sie super, juz z dużym brzuszkiem tez chodziłam i mega odciąża przyciągałam tez troche wzrok bo nie często sie widuje kobiety pływające w 9 miesiącu no i teraz tez dźwiganie, noszenie córci mi nie straszne. A chodzę dwa razy w tygodniu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2535 |
|
*sportaddict*
|
Joga też jest super na kręgosłup, cuda mi ponastawiała
z tym, że musi to być specjalna joga dla ciężarówek i najlepiej zacząć od 2 trymestru
|
|
|
|
#2536 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Będę wygrzewać kręgosłup i poczekam na planową wizytę we wtorek. Mam nadzieję, że do tego czasu nic niepokojącego się nie wydarzy ![]() Pewnie miało na to wpływ, że przestałam ćwiczyć, a wcześniej pilnowałam by jednak robić treningi systematycznie i znacznie więcej leżę/śpię
|
|
|
#2537 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
U mnie też już trochę widać. Cytat:
Byłam dziś oglądać wózki. Jestem w 100% zdecydowana na Priama. Cameleon wizualnie ok, ale nie podobał mi się hamulec, montowanie gondoli i regulacja rączki. Widziałam te dostawki do łóżek. Fajnie wyglądały. Tylko jakieś 2 babki rozmawiały, że to tylko na chwilę więc szkoda kupować. Z drugiej strony kołyska tez jest na chwile.
|
|
#2538 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zrobiłam się okropnie nerwowa w tej ciąży. W poprzedniej ostoja spokoju jak nigdy, a teraz byle g. potrafi doprowadzić mnie do furii Muszę wychodzić z pokoju, żeby ochłonąć, jak mnie dzieci wkurzają.Co do wózków i mebelków to jeszcze dużo czasu mamy. Kołyskę mam, łóżeczka też, zanim się maleństwo urodzi kupimy dziewczynkom łóżka. Z wózkiem będę miała spory problem, ponieważ nie chcę typowch 2w1, a te spacerówki które mnie względnie interesują, albo nie mają opcji z gondolą, albo za drogo wychodzą. No nic jeszcze mam sporo czasu na decyzję. Gorzej sprawa ma się z miejscem w pokojach, ponieważ budujemy dom i na razie mieszkamy u mojej mamy. Opcji wynajmu mieszkania nie ma niestety. Brak miejsca wynagradza nam za to duży ogród. Mój tata zrobił w tym roku dla dziewczynek plac zabaw ze zjeżdżalnią, huśtawkami, trampoliną, także letni czas porodu będzie dla nas idealny.
30.07.2015 - Milenka i Zuzia Edytowane przez springtime Czas edycji: 2016-12-09 o 12:51 |
|
|
|
|
#2539 |
|
Zakorzenienie
|
130 uderzeń na minutę - cudowny prezent urodzinowy
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2540 |
|
*sportaddict*
|
Gratulacje i sto lat
|
|
|
|
#2541 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja też jestem nerwowa, dziś się dostało mężowi bo nie zapytal czy mam ochotę na śniadanie na to co on - a robił dla nas dwojga. A że mi jajka obrzydły to się nie chciałam tknąć jejecznicy i jeszcze mu prawie nawrzucałam że mnie zmusza do jedzenia tego na co nie mam ochoty i jak w ogóle śmiał nie zapytać co bym zjadła ![]() Ale głupio mi się zrobilo i zjadłam w koncu bo bardziej mnie już mdliło z głodu. Cytat:
![]() trzymam w takim razie kciuki żebyś priama znalazła w dobrym stanie
|
||
|
|
|
#2542 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dziękuję Jeszcze dodam, że oba wózki są mega podobne. Jednak w cameleonie gondola jest dla mnie za nisko. Nie dosięgam do buzi dziecka. Dobrze, że na żywo obejrzałam bo nawet o tym nie pomyślałam
|
|
#2543 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bugaboo, tak? No ja jak go widzę na zdjęciach na insta to mam wrażenie ze straaasznie nisko jest. Ale mamusie chwalą ze jak na ławce sie siedzi a dziecko obok w wozku to na lepszej wysokości jest niż tradycyjne wózki Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bylam w szoku, że jest tak nisko.
|
|
#2545 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2546 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2547 |
|
Zakorzenienie
|
Serenely pieknie
Xzora a ćwiczysz dalej? Jeśli tak to co? Bo ja już sie boję, że z fit mamy będę fat mamą po 1 ciazy po roku juz kratka była a reraz kontuzja kolan wszystko zakryła ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2548 |
|
Zakorzenienie
|
Serenely super
![]() Dziewczyny co dziś dobrego jecie ? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2549 | |
|
Zadomowienie
|
Cześć
![]() Podczytuję Was, ale ostatnio nie pisałam bo gorzej się czuję. Jak tylko jestem w domu to leżę, a to kiepska pozycja do pisania ![]() Nic mi nie smakuje i zmuszam się do jedzenia bo jak nie jem to jest mi niedobrze. Najłatwiej wchodzą białe bułki i jajka... Byłam w tym tygodniu u lekarza i było serduszko ![]() Ale nie wiem, w którym tygodniu jestem Widzę, że już temat wózków na tapecie. Dla mnie to póki co czarna magia. ![]() ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- Cytat:
Zjadłam jeszcze zupę pomidorową z rozsądku, ale chemii między nami nie było...
|
|
|
|
|
#2550 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:43.

. Nie mogłam spać, do 3.00 kręciłam się w łóżku, ostatecznie pomógł gorący termofor.
Nawet nie wiem, czy ten ból ma związek z ciążą, czy może mnie przewiało gdzieś, czy coś...

To trochę mnie uspokoiłaś

w ciąży czułam sie super, juz z dużym brzuszkiem tez chodziłam i mega odciąża
no i teraz tez dźwiganie, noszenie córci mi nie straszne. A chodzę dwa razy w tygodniu 
Muszę wychodzić z pokoju, żeby ochłonąć, jak mnie dzieci wkurzają.

01 sierpnia 2015
Nie uciekaj!