![]() |
#61 |
Rozeznanie
|
Dot.: Guerlain-kolorówka
a ja akurat mile sie rozczarowalam terracota light, co prawda zadnego super zbrazowienia nie widze, ale za to moja cera nabrala takiego promiennego zdrowego blasku, niestety nie da sie nia ani wymodelowac twarzy ani podkreslic kosci policzkowych
|
![]() ![]() |
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
od jakiegos czasu czaje sie na mateory Mythic. Oczywiscie zawsze, jak jestem w drogerii z szafą Guerlain, wkładam palucha do kulek
![]() Czy awsze Mythici zostawiaja na twarzy "disco połysk"? W wielu postach czytam, ze meteory uszlachetniają. Jednak jesli to ma być takie uszlachetnienie to ja podziekuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#63 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#64 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#65 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja również dość długo wahałam się, zanim kupiłam Mythic. Kiedy sprawdzałam testery, miałam podobne odczucia - też wydawało mi się, że mają mnóstwo drobinek, poza tym obawiałam się jeszcze, czy nie będą zbyt różowe. W końcu jednak, korzystając z 30% obniżki, zakupiłam i jestem nimi zachwycona. Nie ma mowy o "efekcie disco" ani o zaróżowieniu twarzy. Dają aksamitne wykończenie, ja stosuję je często jako jedyny puder i też jest pięknie, z tego powodu zakupiłam także wersję prasowaną. EDIT. Coś nam ten wątek umiera ![]() Dołączam zdjęcia moich kosmetyków tej firmy
moja fragrantica Edytowane przez dor6 Czas edycji: 2008-02-24 o 10:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#66 |
Zadomowienie
|
Myślicie,że to oryginał?cena kusząca.
GUERLAIN OMBRE ECLAT DUO&LINER NR 360 ORYGINAL (numer 318283920) |
![]() ![]() |
![]() |
#67 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
Czy mówiąc o Terracocie Light, macie na myśli puder brązujący dla blondynek? Bo jeżeli o to chodzi, to ja byłam bardzo zadowolona. Tylko złoty kończy się najszybciej, pozostałe elementy mozaiki zaczynają się kruszyć i w efekcie puder kończy się po 6 m-cach
![]() Puder sypki był bardzo dobry, w złotej pudernicy, zapach różany. Róż jeden z najjaśniejszych na testerze dawał jasny róż, a produkt na twarzy nie pozostawiał nawet śladu użycia, taki magiczny, niewidoczny róż ![]() Cienie, miałam limitowankę , dwa kremowe cienie, dwa błyszczyki w palecie. Błyszczyki ok, cienie - beznadzieja. Zbierały się w załamaniach powiek, no absolutnie nie fajne. ![]() Także jeżeli chodzi o markę Guerlain optuję tylko za brązerami i ew. pudrami, chociaż też znam lepsze. Kupowanie natomiast kolorówki w postaci cieni to taki ryzyk - fizyk, czy akurat te będą widoczne, jakieś małe nasycenie pigmentem. Kompakt, już wycofany, w nazwie confort - rewelacja, dostępny tylko na tru i na bezcłówce. |
![]() ![]() |
![]() |
#69 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, a jakie poleciłybyście meteoryty dla średniej karnacji, brązowionej lekko kremem opalającym? Chciałabym uzyskać efekt rozświetlenia, rozpromienienia cery, ale bez jej rozjaśnienia, bo w bladej cerze wyglądam źle. Czy odcień beige chic będzie najlepszy? Tak mi sugerowała babka w Sephorze, ale dalej nie wiem które wybrać, żeby potem nie żałować wydanych pieniędzy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#70 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#71 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u ciebie powinny być neutralne ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, baardzo prosze o pomoc. Nie moge sama podjac decyzji
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
Wg mnie Mhytic beda sie dla Ciebie nadawaly dopiero po wyjeciu rozowych kuleczek, inaczej beda podkreslac zaczerwienienie skory. Beige Chic generalnie ocieplaja koloryt i bardzo jasna cere moga diekatnie przyciemnic.
#74 |
Rozeznanie
|
W sumie nie mam nic przeciwko delikatnemu ociepleniu, o ile bedzie to berdziej korygujace rozowosc niz nadanie odznaczajacego sie od skory szyi odcienia. Buuuu, chyba sobie odpuszcze klasyczne Meteoryty i poczekam na jakas limitowanke dla bladziochow. A na otarcie lez kupie sobie Gold Temtptation
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
Ja mam skórę różową tylko lekko ocieploną złotymu pigami
![]() ![]() ![]() ![]()
#76 |
Zakorzenienie
|
Natknęłam się w sieci na taka nowość:
Niestety nie rozumiem ani nazwy ani opisu ![]() SPF35 PA++ 共6色 9g
#77 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wydaje mi się, że jest to wersja kompaktu Parure z wyższym faktorem, tylko na rynek azjatycki. U nas dostępny ma SPF20 PA++
![]() |
#78 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pozostaje mieć nadzieję ![]()
![]() |
#79 |
Zakorzenienie
|
No tak, waidomo kogo matką jest nadzieja ![]() Zresztą filtr 20 czy 35 zawarty w kompakcie jest tyle sam wart ![]()
#80 |
Rozeznanie
|
odświeżam leciutko wątek
![]()
#81 |
Zakorzenienie
|
czy ktoś zna może nr 560 beige moyen z podkładu fleur de teint? czy on jest średnim ciepłym beżem, czy bardziej ciemnym beżem. czy to będzie odpowiednim 23 Heleny? Albo może jakieś porównanie do Lancome?
|
![]() ![]() |
![]() |
#82 |
Raczkowanie
|
A co sadzicie o Les Voilettes Guerlaina? Probowalam go w perfumerii, ale nalozylam go chyba za duzo, bo bardzo go bylo widac na twarzy. Uparlam sie na niego (w kamieniu), bo bardzo mi sie podobaja kolorki.
Jakie macie doswiadczenia z tym pudrem? Waham sie miedzy pryzmami a les voilettes |
![]() ![]() |
![]() |
#83 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja go b.lubilam, bo ma dobre dla mnie kolory i dawal sie nalozyc w sposob dajacy na twarzy jedynie "woal" pudru. Pryzm prasowanych przyznam, ze nie uzywalam zbyt dlugo (pastelowych nie dorwalam, a bezowe dla mnie za ciemne), ale sypkie pryzy lubie bardzo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#84 |
Zakorzenienie
|
Le violettes to w sumie zwykły puder, miałam chyba 01, najjaśniejszy, był lekko różowawy, ale pięknie pachniał. Efektów poza matowieniem nie było żadnych, a pryzmy, chyba lekko rozświetlają. Spotkałam się jednak z tym, że niektórzy musieli zakrywać jedno okienko, bo odcień nie pasował. Trzeba go chyba dość starannie dobrać.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#85 |
kosmitka
|
A ja go zamówiłam na truskawie. Przekonały mnie opinie na KWC, nie ukrywam, że atutem też był (jest) zapach - w przeciwieństwie do stęchłego zapachu clarinsa
![]()
![]() |
#86 |
Rozeznanie
|
up, up...
![]() pomoże ktoś ![]()
#87 |
Raczkowanie
|
Mialam troche pielegnacji Guerlain ( 3 kremy na dzien, maseczke oczyszczajaca i tonik) mam pojedyncze cienie, szminki, tusz pogrubiajacy slynne meteorytki i tarakote. Niestety nie oceniam tych kosmetykow zbyt wysoko. Tusz gorszy od loreala, cienie sredniej klasy, pomadki okropnosc. Kulki jak kulki.
Jezeli chodzi o pielegnacje to poza pieknym zapachem, zadnych efektow. |
![]() ![]() |
![]() |
#88 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz mam la prairie i tu można mówić o delikatnych efektach specjalnych (cena ta sama ![]() A jak to Clarins - śmierdział? Może był zepsuty? Albo stara data produkcji? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#89 |
Zakorzenienie
|
Les Voilettes używałam jakieś 4 lata temu, wtedy nie był dla mnie za ciemny, a miałam odcień 02 Perlee
![]() ![]() Co do zapachu Clarinsa, którego też na krótko miałam- zapachu również nie trawiłam, zbyt intensywny, więc to raczej nie była cecha występująca tylko u anciaahk ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#90 |
kosmitka
|
Clarins jest z 2002, więc jedyne do czego się nadaje to kosz na śmieci
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:06.