|
|||||||
| Notka |
|
| Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Zakupy na strawberrynet.com-kolorówka
Cytat:
|
|
|
|
|
#2732 |
|
Zakorzenienie
|
Mariola13 - no to rzeczywiście w normie, słuchaj, a czemu meteorki puściłaś w świat - niedobre? Bo ja tutaj tak właśnie się zastanawiam, tylko bardziej nad jakimś pudrem lekko rozświetlającym, w odcieniu ciepłym, złotym. Ale myślałam też nad beige chic. Czemu Ci nie podpasowały?
Idealny zestaw pędzli Chanel: http://cgi.ebay.co.uk/BN-Chanel-Full...QQcmdZViewItem Na moje oko, one jednak różnią się od oryginalnych, prezentowanych na stronie Chanel. Albo to wersja amerykańska, albo made in China ![]() ale chciałoby się te pędzelki.. 33 funty, czyli ok. 150 zł - cena jak za 1 pędzel co o tym sądzicie?
|
|
|
|
#2733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przede wszystkim zapach meteorytów, taki zkwaszony, który się nie ulatniał i czułam go nawet długo po nałożeniu na buzi Uważam, że skoro drogi jest kosmetyk, to musi spełniać moje kryteria A kryteria zapachowe są u mnie zaraz po jakościowych Clarins sypki - dla mnie-przyjemnie pachnie- i daje ładne rozświetlenie buzi, więc trzymanie kosmetyku dla samego posiadania mijało się z celem i wolałam zamienić go na coś co będzie w użytku Sam efekt meteorytów dla mnie również nie był powalający na kolana, dlatego je sobie odpuściłam.
|
|
#2734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podbijam pytanie
|
|
|
|
|
#2735 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, truskawka wysyła do Polski. Ja wybieram walutę PLN.
|
#2736 |
|
Zadomowienie
|
Mozesz wybrac ceny w PLN, ale i tak bedziesz płacić w dolarach...chyba ze wolisz w innej walucie - oto jakie sa akceptowalne:
http://us.strawberrynet.com/custpayment.aspx |
|
|
|
#2737 |
|
Raczkowanie
|
a ja ponawiam pytanie..czy do ktoregos z wymienionych kosmetykow powinna byc dolaczona ulotka?-korektor HR magic -szminka Guerlain kiss kiss -szminka Lancome color fever wszystkie kupione na truskawce, w pudelkach, bez ulotki
|
|
|
|
#2738 |
|
Zakorzenienie
|
do korektora, błyszczyka, ani lakieru do paznokci nigdy nie miałam dołączonej ulotki. HR magic też nie miał ulotki, o ile pamiętam. Do szminki też nie spotkałam się z ulotką. zawsze jest ona np. w cieniach diora i chanel. zawsze też jest w pielęgnacji dot. głównie kremów, chyba, że zestaw.
|
|
|
|
#2739 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny
![]() teraz pozostaje mi tylko porównać ceny
|
|
|
|
#2740 |
|
Raczkowanie
|
dziekuje za odp.
a swoja droga czytajac watek tez nabralam ochoty na tego bambusa! ![]() ale najpierw musze jakis podklad znalesc, choc szczerze jestem w kropce juz na watku estee pytalam o double wear BONE i podejrzewam ze bedzie za jasny, jednak gdyby ktos mial z nim doswiadczenie to bede wdziedzna za relacje (wacham sie miedzy nim lub ew.kolor 39 i lancome teint idole ultra 010...)
|
|
|
|
#2741 |
|
Zakorzenienie
|
Teint Idole 010 jest baaaardzo jasny, porcelanowy
do mnie przyleciał 01 i też jest jasny, ale te podkłady mam wrażenie dopasowują się do karnacji pędzle, pędzle, dziewczyny jakie?????????? może wklejcie jakimi się posługujecie, hę??? przecież musimy sobie coś dobrać do bambusa
|
|
|
|
#2742 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jaką dokładnie nazwę ma ten podkład? Ja mam pędzle Inglota i bardzo sobie je chwalę: zarówno ten duży do pudru, jak i ten mniejszy do pudru/różu. |
|
|
|
|
#2743 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ciekawy płasko ścięty pędzel do bronzera na sephora, bardzo mięciutki, ale dośc duży, swietny do całej twarzy, do modelowania raczej nie przydatny ze wzgledu na wielkość
Edytowane przez agabil1 Czas edycji: 2008-03-09 o 12:25 |
||
|
|
|
#2744 |
|
Zakorzenienie
|
Mam problem z poczta, wszystkie maile od Tru przychodza puste
Odpowiedzieli mi na moje pytanie o dostepnosc marek Revlon, Lumene i Nuxe ale co z tego, jak nie wiem co bylo w mailu - przyszedl pusty. Ehh... Pod znakiem zapytania stanely moje kolejne zamowwienia - nie podoba mi sie opcja dostawania pustych maili "order confirmation" Najdziwniejsze, ze wszystkie inne wiadomosci przychodza bez problemu, a z Tru nagle same przeszkody.
|
|
|
|
#2745 |
|
Wtajemniczenie
|
vril, ja pytalam w styczniu o Revlon, napisali, ze na razie nie planują, ale żeby zaglądać, bo jeśli pojawi się w dobrej cenie u dystrybutorów, to może wprowadzą. O Lumene, ani Nuxe nie pytalam.
|
#2746 |
|
Raczkowanie
|
uff
wiec nie podejrzewam juz truskawy o podrobki![]() faktycznie lancome 010 (Beige Porcelaine) jest jasny, ale mi pasuje mimo iz nie jestem bardzo blada, ladnie rozjasnia buzie i pewnie bylby swietnym podkladem pod bambusa ![]() jesli chodzi o wlasciwosci to bardziej pasuje mi double wear ale kolor 39 jest dla mnie troche za ciemny, dlatego zastanawiam sie nad BONE, gdyby ktos go znal prosze o realacje
|
|
|
|
#2747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystko czytelne jak zwykle. Nie wiem dlaczego do Ciebie przychodzą puste
|
|
#2748 |
|
Zakorzenienie
|
izabellini.. a więc, wkleiłam idealny zestaw pędzli Chanel, znaleziony na e-bayu, a Ty nic! Jestem tym faktem zbulwersowana i dogłębnie poruszona, teraz mi nawet lewe oko mruga, o!
zestaw za 150 zeta. Pędzle Inglot napewno są dobre, bo wykonane z naturalnego włosia wiewiórki i innych drzewowłazów, ale są dość drogie, cena oscyluje pomiędzy 50-60 zł. Faktem jest, że tożsamy Sisley - 200, niemniej jednak po co kupować pędzle osobno, skoro w komplecie jest taniej. Znalazłam również rewelacyjny zestaw pędzli MAC-a, ale co z tego, jak uprzejma pani z All. wysyła tylko w ramach UK. I w ten oto sposób zostaniemy bez pędzli, albo z pędzlami Sephory, z których włosy zostają na twarzy, ot co!
|
|
|
|
#2749 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2750 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny przed chwilą zrobiłam zakupy, po czym po kwadransie sie skapłam , ze nie podałam kodu pocztowego. Da sie to jakos naprawić?
Edytowane przez Julia1977 Czas edycji: 2008-03-09 o 12:25 Powód: dopisek |
|
|
|
#2751 |
|
Wtajemniczenie
|
Julio, napisz do Tru, podaj nr zamówienia i napisz, że uzupelniasz adres.
Aczkolwiek, jeśli inne dane adresowe podalaś dokladnie (miasto, województwo), to i tak dojdzie...
|
#2752 |
|
Zadomowienie
|
Aczkolwiek, jeśli inne dane adresowe podalaś dokladnie (miasto, województwo), to i tak dojdzie...[/quote]
Tak napisałam już do nich.. To mi odpisali: We are delighted to inform you that your order has now been accepted and will be processed for dispatch within 24 hours. Further information will be sent to you via e-mail once your order has been shipped. Nie wiem czy dobrze rozumiem, tu nic nie ma o zmianach w adresie
Edytowane przez Julia1977 Czas edycji: 2008-03-09 o 12:23 Powód: dopisek |
|
|
|
#2753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie O gustach się nie dyskutuje
|
|
#2754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale skoro jest "processed" to oznacza m.in. ze sprawdzaja dane od klienta Skoro dosłałaś w mailu kod powinni to wpisać przy processing
|
|
|
|
|
#2755 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2756 |
|
Zadomowienie
|
To moje pierwsze zamówienie, stąd ten stresik..normalnie osiwieje;] a teraz mi przyszło
Current Status:Dispatched mam nadzieje, ze dopiszą te zmiany, bo inaczej jest duze prawdopodobieństwo, ze paczka niedojdzie..
|
|
|
|
#2757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie zaszła pomyłka i pierwsza cyfra w kodzie pocztowym była pomylona. Ktoś w UC w W-wie to potem skreślił i paczka trafiła do mnie. ![]() Jeśli pozostałe dane są prawidłowe, to niczym się nie martw. |
|
|
|
|
#2758 |
|
Raczkowanie
|
Ja kiedyś kupiłam na allegro zestaw pędzli sobolowych i z kozy - zapłaciłam kilkaset złotych za dość pojemny komplet.
Może na allegro poszukajcie dobrych pędzli? Dobre pędzle to inwestycja na lata, po co kupować tańsze, które zaczną tracić włoski po pół roku?
|
#2759 |
|
Zakorzenienie
|
Layla, kochanie dzięki za wklejkę pędzelków a'la Chanel
to pewnie podróbki na co wskazuje cenapiszesz, że się różnią od tych które widziałaś (rozumiem, że w jakiejś perfumerii więc oryginalne?? )przeczytałam na wizażu, że pędzli nie ma co w ciemno kupować, że trzeba sprawdzić jak włos się składa (a nie rozkłada) po pociągnięciu np na dłoni może macie jakieś sprawdzone i wypróbowane ja tam na wiewiórkach się nie znam ... ani na innych szynszylach nie wiem z jakiego zwierzaczka włosie najlepsze a może nie ma się co ekscytować i kupić w Rossmanie ![]() koleżanka chwali sobie te z Sephory, a Ty piszesz, że włosy zostają na buzi no więc te odpadają, przecież nie shańbimy bambusa takim pędzlem ![]() a ile kosztuje pędzel do różu i brązera z Inglota?? tak dla porównania chciałabym wiedzieć ... |
|
|
|
#2760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:44.

33 funty, czyli ok. 150 zł - cena jak za 1 pędzel
Uważam, że skoro drogi jest kosmetyk, to musi spełniać moje kryteria
A kryteria zapachowe są u mnie zaraz po jakościowych
Sam efekt meteorytów dla mnie również nie był powalający na kolana, dlatego je sobie odpuściłam.
z Was kupuje od razu kosmetyki z przesyłka bezpośrednio do Polski i chyba lepiej nie zawracać im tym głowy.
a ja ponawiam pytanie..czy do ktoregos z wymienionych kosmetykow powinna byc dolaczona ulotka?

Odpowiedzieli mi na moje pytanie o dostepnosc marek Revlon, Lumene i Nuxe ale co z tego, jak nie wiem co bylo w mailu - przyszedl pusty. Ehh... Pod znakiem zapytania stanely moje kolejne zamowwienia - nie podoba mi sie opcja dostawania pustych maili "order confirmation"