![]() |
#1111 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czerwcowe mamusie 2017 cz.II
Cytat:
![]() ![]() Jak mój szanowny małżonek wróci z pracy to posadzę go przed wizażem i każe przeczytać. Bo on mi wmawia że każdy facet chce syna. No to się zdziwi ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1112 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1113 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1114 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Omg ale horror ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1115 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1116 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny już wam tłumaczę dlaczego mężczyzna pragnie syna. Z prostej przyczyny - to on przedłuży ważność rodu. Jak rodzi się dziewczynka to zmienia nazwisko na nazwisko męża. Dlatego dla niektórych panów ważny jest syn. To wzięło się z bardzo dawnych czasów. W niektórych krajach jak Indie - dziewczynki są masowo niepożądane, a że usg tam już dotarło - to są masowe likwidacje ciąż jak już jest wiadomo. Tylko że w Indiach jest jeszcze sprawa mega drogiego posagu.
Co do przesądów - ja przesądna nie jestem, ale są takie które się sprawdzają. Czerwona kokardka chroni przed złym urokiem, złym czarem. Nie wiem czy wiecie, ale bardzo prosto jest rzucić na kogoś urok. Wystarczy daną sekwencję powtórzyć 3 razy. Mój tata miał akwarium a w nim rybki i raz przyszła sąsiadka i właśnie tak owe rybki zachwalała. Sąsiadka wyszła i wszystkie rybki zdechły. Od tego czasu tata wierzy w czerwone wstążeczki. Ja kiedyś byłam pod rzuconym urokiem - praktycznie słaniałam się na nogach, a przed 5 min byłam zdrowa jak ryba i pełna energii. Mama mnie dorwała i urok odczyniła - po minucie byłam jak nowa. Więc jeśli ktoś widział lub miał z tym do czynienia to w to zaczyna wierzyć. A wiecie dlaczego chłopcy mają kolor niebieski a dziewczynki różowy? Jest to zaobserwowane już w starożytnym Egipcie, że kolor różowy lepiej działał na czakry (tak człowiek ma czakry = chromoterapia) i płeć żeńską - i niebieski na chłopców. Dlatego jest taki podział kolorystyczny. Dzieci w określonych kolorach mniej chorowały, mniej płakały... bardzo dużo na temat kolorów jest w chromaterapii właśnie. Sama raz swojemu zwierzątku odczynić musiałam urok bo jakaś starsza kobita bardzo się nad nim zachwycała jak go niosłam. Wieczorem zwierzak fatalnie wyglądał. Poszłam do weta, dał antybiotyk, nic nie pomogło. Było coraz gorzej. I wtedy wpadłam na pomysł odczynienia uroku. Po minucie zwierzak był jak nowo narodzony. W życiu czegoś takiego nie widziałam. Edytowane przez e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e Czas edycji: 2016-12-09 o 13:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#1117 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1118 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A ta druga część, to no .... ![]() U mnie jajko pod łóżeczkiem by nie przeszło - pies by zjadł ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1119 |
Wtajemniczenie
|
Ja ostatecznie przypielam w gondoli medalik, który dostaliśmy na chrzcie. W gusła nie wierze a jak mnie te katoliczki zaczepiały o kokardkę to mówiłam, ze nad moim dzieckiem czuwa Matka Boska i juz lepszej ochrony mieć nie moze
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1120 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1121 |
Wtajemniczenie
|
Wow ciekawe jak sobie to zdjęcie zrobiła
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1122 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1123 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mojej znajomej facet kiedyś na fb wrzycał relację na żywo prosto z krocza :p omało nie zginął jak ona to później zobaczyła, długo nie wracał od mamusi do domu :p Cytat:
ale tak na serio, to medalik chyba na prawdę dużo lepsze niż kawałek materiału, zwłaszcza dany od serca ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1125 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1126 |
Konto usunięte
|
W uroki i inne przesądy wierzą chyba tylko ci - którzy przeszli to na własnej skórze. Takie moje zdanie, inni traktują to jako wymysł i coś śmiesznego.
Poczytajcie o znaczeniu kolorów a dowiecie się wielu ciekawych rzeczy. Bo wszystko jest ze sobą powiązane. Wiecie że kiedyś kolor żółty był kolorem kurtyzan/prostytutek, a kolor zielony jest kolorem miłości? Czerwony jest kolorem agresji i przemocy? Edytowane przez e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e Czas edycji: 2016-12-09 o 13:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#1127 |
Wtajemniczenie
|
[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;6844216 6]W uroki i inne przesądy wierzą chyba tylko ci - którzy przeszli to na własnej skórze. Takie moje zdanie, inni traktują to jako wymysł i coś śmiesznego.
Poczytajcie o znaczeniu kolorów a dowiecie się wielu ciekawych rzeczy. Bo wszystko jest ze sobą powiązane. Wiecie że kiedyś kolor żółty był kolorem kurtyzan/prostytutek, a kolor zielony jest kolorem miłości? Czerwony jest kolorem agresji i przemocy?[/QUOTE] Kupiłam dwie czerwone sukienki na swieta wiec chyba czeka nas wojna domowa ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1128 |
Wtajemniczenie
|
[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;6844178 1]Dziewczyny już wam tłumaczę dlaczego mężczyzna pragnie syna. Z prostej przyczyny - to on przedłuży ważność rodu. Jak rodzi się dziewczynka to zmienia nazwisko na nazwisko męża. Dlatego dla niektórych panów ważny jest syn. To wzięło się z bardzo dawnych czasów. W niektórych krajach jak Indie - dziewczynki są masowo niepożądane, a że usg tam już dotarło - to są masowe likwidacje ciąż jak już jest wiadomo. Tylko że w Indiach jest jeszcze sprawa mega drogiego posagu.
[/QUOTE] To też jest dla mnie jakieś chore. Ja np. zostałam przy swoim nazwisku. Ale pamiętam jak teść psioczył, jakie to ważne przedłużyć nazwisko, śmiał się nawet z mojego Taty, że pewnie mi kazał tak zrobić, aby nazwisko zostało (mam siostrę). Oj myślałam wtedy że dosłownie go zdzielę po pysku ![]() Zabiłabym!
![]() |
#1129 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, we wszystkim na pewno jest coś z prawdy. Ale to trzeba podchodzić z rozsadkiem i nie wierzyć w ślepo w jedną albo w drugą stronę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1130 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tyle że u mnie nie ma Superpharm, ale będę wiedzieć na przyszłość ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1131 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
super a ja zolty miodowy sweterek .. do teog nosze czerwone usta .. ![]() ale pojadlam zupki .. z makaronem w gwiazdki - smak z dziecinstwa ![]() chyba zaraz mnie drzemka zmuli a mialam posprzatac w szafie .. eh zostawie sobie to na poniedzialek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1132 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1133 |
Konto usunięte
|
W indiach to już jest problem - brak dziewczynek co wiąże się z tym że nie ma kto kogo poślubić. Państwo nawet pokrywa posagi byleby nie była plaga niechcianych dziewczynek -ale to nie pomaga. Z kulturą ich się nie wygra - kiedyś reportaż oglądałam, jeszcze dużo przed ciążą. Aż się wierzyć nie chce że taki problem może być w XXI wieku,
Edytowane przez e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e Czas edycji: 2016-12-09 o 14:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#1134 |
Wtajemniczenie
|
Zapytałam mojego męża, co on na to, że jak będzie córka to nie przedłuży jego nazwiska rodowego.
Stwierdził, że syn tego też nie gwarantuje bo: może być gejem, może pójść na księdza, może poprostu nie chcieć mieć dzieci albo przejąć nazwisko swojej żony. Kurde nie sądziłam że tak odpowie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1135 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() [1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;6844216 6]W uroki i inne przesądy wierzą chyba tylko ci - którzy przeszli to na własnej skórze. Takie moje zdanie, inni traktują to jako wymysł i coś śmiesznego. Poczytajcie o znaczeniu kolorów a dowiecie się wielu ciekawych rzeczy. Bo wszystko jest ze sobą powiązane. Wiecie że kiedyś kolor żółty był kolorem kurtyzan/prostytutek, a kolor zielony jest kolorem miłości? Czerwony jest kolorem agresji i przemocy?[/QUOTE] O matko, a ja tak lubię żółty ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1136 |
Konto usunięte
|
Ewelinka, wszystko zależy w jakiej kulturze się wyrasta
![]() Dlatego ja staram się słuchać siebie i swojej intuicji w tym wszystkim, bo rad i porad to będziemy mieć tysiące, a zaczną się na pewno. Nie wiem jak wy - ale jak zaszłam w ciążę to troszkę inaczej patrzę na świat i otaczające mnie sprawy. Zaczynam nie zamartwiać się rzeczami które nie są istotne. To takie małe plusy ciąży ![]() ---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- daiquiricubano - oczywiście że tak. To jaki kolor lubisz wpływa na całe twoje ciało ![]() Ludzie którzy lubią kolor żółty na ogół posiadają takie cechy jak towarzyskość, chęć przekazu wiadomości, komunikatywność, bystrość, otwartość. W negatywnej odsłonie koloru żółtego należy zwrócić na to uwagę, iż często ubierają się w tą barwę osoby których komunikacja z innymi jest zakłócona. Niektórzy zwolennicy żółtego nie potrafią otwarcie mówić o swoich problemach lub mówią dużo i o wszystkim, tylko nie o sobie. Natomiast pozytywną stroną koloru żółtego jest to że doskonale sprawdza się w negocjacjach oraz jest dobrym kolorem do prowadzenia wykładów i zdawania egzaminów. Kolor żółty stymuluje działania i poprawia nastrój, oraz zwiększa poczucie własnej wartości. Dzięki temu kolorowi ludzie czuja się pewniej i są pełniejsi optymizmu. Natomiast nadmiar barwy żółtej może wzmagać lęk i strach. Z jednej strony symbolizuje radość, ciepło, słońce, pogodę i pozytywność â z drugiej: tchórzliwość, zdrada (tak przedstawiony był Judasza w malarstwie europejskim) i ostrożność. Jest lekarstwem na przemęczenie, stres, przeziębienia oraz problemy związane z menopauzą. Wzmacnia mięśnie, pobudza przemianę materii, dobrze działa na schorzenia skórne i rozstępy. U rodziców mam sporo książek w tym temacie, no chyba że mam u siebie - jak znajdę to wam wszystkie kolory wstawie. Edytowane przez e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e Czas edycji: 2016-12-09 o 14:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#1137 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny gratuluję udanych wizyt
![]() Co do zabobonow ja nie jestem przesadna oprócz....czarnego kota ![]() ![]() No i czerwona kokardka bedzoe przy wozeczku z medalikiem. Nie zaszkodzi ![]() Ja sprawdzalam swoje wyniki w necie i znowu to CRP...z 7,5 podnioslo mi sie na 8,4 fuck. Zęby zdrowe...czekam na posiew Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1138 |
Zadomowienie
|
Dostalam sms od lekarza - wynik prawidlowy
![]() Moj TZ tez by wolal corke, nie zalezy mu na przedluzaniu rodu. Mowi, ze dziecko ma byc przede wszystkim zdrowe a nie przedluzaczem nazwiska. Nie dajmy sie zwariowac. Wymarzlam dzisiaj, do tego zaczynam miec migrene ;/ |
![]() ![]() |
![]() |
#1139 |
Konto usunięte
|
maajjaa88 - super
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1140 |
Wtajemniczenie
|
Teraz wpadłam na to, że może ten mój wynik Pappa wysłali z Krakowa do mojej diagnostyki, tam gdzie oddawałam krew. A ja głupia czekam na listonosza
![]() Jutro rano podjadę, mam nadzieję że będzie ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:32.