Lipcówki 2017 ❤ - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-12-10, 05:16   #2581
morelle_
Zakorzenienie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤

Cytat:
Napisane przez calineczka3 Pokaż wiadomość
My będziemy wyjeżdzać 1-2 razy/mc

gratulacje
My też, ale na wycieczki. Napewno nie do teściowej Dziecko prześpi się w gondoli, a potem w hotelach są dostawki.

Turystyczne łóżeczka są na all za 170 zł.
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-10, 06:33   #2582
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
My też, ale na wycieczki. Napewno nie do teściowej Dziecko prześpi się w gondoli, a potem w hotelach są dostawki.

Turystyczne łóżeczka są na all za 170 zł.
Co ty masz do tesciowej

Edytowane przez darietta
Czas edycji: 2016-12-10 o 06:35
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-10, 06:36   #2583
etusiaaa
Wtajemniczenie

Z tym jedzeniem co wolno a czego nie wolno to chyba trochę przesada. Jak zjemy czegoś kromeczke to nic się nie stanie. Ja w ciąży z cora jadłam wszystko. Cora urodziła się zdrowa a do dziś jest wszystko Oki. Każdy robi jak uważa ale moim zdaniem wszystko w granicach rozsądku nie zaszkodzi.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-10, 06:41   #2584
darietta
Zakorzenienie

Mi zaden zl lekarzy nie powiedział co wolno a co nie. Poczytałam troszke w necie i dużo rzeczy co nie wolno nigdy nie jadłam bo nie lubie. A to co lubie to jem normalnie jak przed ciażą chociaż teraz mam ograniczenia daje rade zjeść tylko chleb ze serem. Wczoraj smażyłam kurczaka bo mąż wracał i samo smażenie wystarczyło już go nie chce. Mąż sie "ucieszył na weekend z kurczakiem"😜 do tego zrobiłam rosół mam nadzieje że chociaż to dam rade.
Stary 2016-12-10, 06:46   #2585
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
Co ty masz do tesciowej
Mam taką jak z prawdziwych kawałów. Cudowną. ...
Stary 2016-12-10, 07:02   #2586
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Mam taką jak z prawdziwych kawałów. Cudowną. ...
Ja do mojej nic nie mam ale czuje taki dystans i jakoś nie potrafie go przeskoczyć. Troszke hehe przed i na ślubie mi podpadła i chyba juz tak zostanie. A juz widze jak sie dowie ze jestem w ciaz to wszystkkim wygada. A ja nie lubie takich ludzi. Moje zycie moja sprawa. I od razu jej powiem ze to tylko do jej wiadomosci a nie dla innych. Do tego jak urodze to sobie przypomni ze istnieje. Bo jak meza nie ma to sie w ogole nie odezwie nie raz dwa tygodnie bylam sama to nic.

A jak jeszcze sie dowie że wybrałam szpital gdzie nie ma odwiedzin i dziecka nie zobaczy hehe.

Wiem zołza jestem ale cóż dobrze mi z tym.
Stary 2016-12-10, 07:11   #2587
etusiaaa
Wtajemniczenie

Ja z moją teściową mieszkam 😊 ale po ponad 4 latach już dotarliśmy się i teraz jest naprawdę Oki. Chociaż początku bywały różne.

Stary 2016-12-10, 07:27   #2588
darietta
Zakorzenienie

Nie mieszkać z moją teściową nie dałabym rady. Jak widze jak traktuje swoją teściową a babcię męża to mi sie nóż w kieszeni otwiera. Zero wdzięczności. Pamietam jak jeszcze kiedyś przed ślubem cos rozmawialiśmy ze kiedyś mamy miały lepiej bo były babcie które wnukami się zajmowaly a teraz ich brakuje. To odpowiedziala mi ze teraz babcie są nowoczesne i pracują bo nie będą się wnukami zajmować. Ja i moja mama jestesmy wdzieczne mojej babci a ona mieszka z nia kobieta ma 86 lat i sama musi sobie napalić w piecu.

Edytowane przez darietta
Czas edycji: 2016-12-10 o 07:42
Stary 2016-12-10, 08:53   #2589
morelle_
Zakorzenienie

Ja się ze swoją nie dotarłam przez 7 lat. Zgodziłam się, żeby mieszkała u nas 7 mies. i nigdy więcej.
Jesteśmy dla siebie zachowawczo uprzejme. Wystarczy.
Moje koleżanki w ogóle nie rozumieją jak mogę ją tolerować. Najbardziej 2 licowa i wyrachowana baba jaką znam.
Toleruje ją bo to matka mego męża. Ale cieszę się, że jest na drugim końcu Polski.
Stary 2016-12-10, 09:03   #2590
taedio
MerDer 4ever

Hej
Poczytałam o tym majonezie i nie można jeść domowego (bo surowe żółtka), takie sklepowe można bo sa z przetworzonych jajek (suszone żółtka).
Dzisiaj na śniadanie maślane bułeczki z biedry (musiałam kupić jak je wczoraj zobaczyłam! ) z pomidorem i majonezem. Pycha

Stary 2016-12-10, 10:24   #2591
vadi
*sportaddict*

Ja Wam powiem, a propos jedzenia, że miałam ponad tydzień koszmarne problemy z żołądkiem, ciągle mnie bolał, koszmarna niestrawność, nie spałam po nocach, szkodziły mi nawet najlżejsze potrawy, do tego codzienne mdłości

Wczoraj nie wytrzymałam i zjadłam 3 kawałki zimnej (!) pizzy i zagryzłam frytkami i od tej pory jest idealnie, nic mnie nie boli, noc przespana jak niemowlę, pizza lekiem na wszystko
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-10, 10:37   #2592
taedio
MerDer 4ever

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
Ja Wam powiem, a propos jedzenia, że miałam ponad tydzień koszmarne problemy z żołądkiem, ciągle mnie bolał, koszmarna niestrawność, nie spałam po nocach, szkodziły mi nawet najlżejsze potrawy, do tego codzienne mdłości

Wczoraj nie wytrzymałam i zjadłam 3 kawałki zimnej (!) pizzy i zagryzłam frytkami i od tej pory jest idealnie, nic mnie nie boli, noc przespana jak niemowlę, pizza lekiem na wszystko

U mnie najlepszym lekiem na wszystko jest mcwrap z maca

Stary 2016-12-10, 10:44   #2593
Agg_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja się ze swoją nie dotarłam przez 7 lat. Zgodziłam się, żeby mieszkała u nas 7 mies. i nigdy więcej.
Jesteśmy dla siebie zachowawczo uprzejme. Wystarczy.
Moje koleżanki w ogóle nie rozumieją jak mogę ją tolerować. Najbardziej 2 licowa i wyrachowana baba jaką znam.
Toleruje ją bo to matka mego męża. Ale cieszę się, że jest na drugim końcu Polski.
Brrr... Dobrze, że mieszka daleko.
Ja na szczęście na swoją nie narzekam, zawsze mnie wychwala i dziękuje, że syna jej tak ułożyłam.

Wczoraj powiedziałam szefowej w pracy. Bardzo miła reakcja - uściski i łezka w oku. Powiedziała, że jak tylko będzie mnie ktoś denerwował w pracy - mam brać urlop albo zwolnienie, jak wole. Mam jeszcze 18 dni w tym roku do wykorzystania więc pomyślę. Zarządowi firmy powiem w styczniu dopiero.

Wczoraj miałam też wieczorem okropne bóle w podbrzuszu, jakby ktoś mnie od środka przypalał, rozpychał, no dziwne takie uczucie. Mam nadzieję, że to tylko rosnąca macica, bo dzisiaj już jest ok.

Agg_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-10, 10:45   #2594
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
U mnie najlepszym lekiem na wszystko jest mcwrap z maca
Stary 2016-12-10, 10:53   #2595
Mała!
Zakorzenienie

Xzora wiem, że dieta to podstawa, ale jak patrze na to czego chce teraz mój organizm to trochę się martwię... Chleb, ( w dużej ilości, co czasami tylko on mi wchodzi) ser żółty, masło, i ostatnio zaczynam mieć smaka na słodycze, ale kostka czekolady ( i to nie każdej) starcza na szczęście, bo potem mnie mdli.
Przed ciążą opierałam się o dietę Paleo, więc chleba i zbóż nie było w ogóle. Nie chcę zmieniać wszystkiego, jeść tonę węgli i nie ćwiczyć...
A o treningach czytałam, że można podobne jak do tj pory, tylko unikać kontuzyjnych i skocznych, brzuch też można ćwiczyć. Więc mam zamiar, jak tylko przestane mieć mdłości zacząć więcej trenować.

Co do teściowej, to u mnie też ciężki temat... ostatnio gadałyśmy i niby ma być ok. Się zobaczy?

Znowu mi niedobrze... Tyle dziś chciałam zrobić a nie mogę się zabrać za nic.

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-10, 11:02   #2596
etusiaaa
Wtajemniczenie

Mi za to ostatnio wróciła chęć do pracy. Wczoraj segregacja zdjęć, przygotowanie fotokalnedarzy na dzień babci i dziadka ze zdjęciami wnusi😊 dziś wyciągnęłam ozdoby świąteczne. I jeszcze zamierzam uszyc nam pościel 😆

Stary 2016-12-10, 11:03   #2597
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Xzora wiem, że dieta to podstawa, ale jak patrze na to czego chce teraz mój organizm to trochę się martwię... Chleb, ( w dużej ilości, co czasami tylko on mi wchodzi) ser żółty, masło, i ostatnio zaczynam mieć smaka na słodycze, ale kostka czekolady ( i to nie każdej) starcza na szczęście, bo potem mnie mdli.
Przed ciążą opierałam się o dietę Paleo, więc chleba i zbóż nie było w ogóle. Nie chcę zmieniać wszystkiego, jeść tonę węgli i nie ćwiczyć...
A o treningach czytałam, że można podobne jak do tj pory, tylko unikać kontuzyjnych i skocznych, brzuch też można ćwiczyć. Więc mam zamiar, jak tylko przestane mieć mdłości zacząć więcej trenować.

Co do teściowej, to u mnie też ciężki temat... ostatnio gadałyśmy i niby ma być ok. Się zobaczy?

Znowu mi niedobrze... Tyle dziś chciałam zrobić a nie mogę się zabrać za nic.
mam dokładnie to samo, przed ciążą cukier/nabiał/zboża od wielkiego dzwonu a teraz mogłabym żyć na kanapkach z serem białym
Stary 2016-12-10, 11:14   #2598
myszowata1313
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Agg_s Pokaż wiadomość
Ja na szczęście na swoją nie narzekam, zawsze mnie wychwala i dziękuje, że syna jej tak ułożyłam.

Wczoraj powiedziałam szefowej w pracy. Bardzo miła reakcja - uściski i łezka w oku. Powiedziała, że jak tylko będzie mnie ktoś denerwował w pracy - mam brać urlop albo zwolnienie, jak wole. Mam jeszcze 18 dni w tym roku do wykorzystania więc pomyślę. Zarządowi firmy powiem w styczniu dopiero.

Wczoraj miałam też wieczorem okropne bóle w podbrzuszu, jakby ktoś mnie od środka przypalał, rozpychał, no dziwne takie uczucie. Mam nadzieję, że to tylko rosnąca macica, bo dzisiaj już jest ok.
Moja przyszla tez tak wychwala ze dobrze ze jestemy razem. Ale ale. Zawsze jest jakies ale. Taka nadopiekuncza ze zyc sie nie da. Mieszkalismy razem pare miesiecy. Masakra totalna. Zmiana miejsca adresu a ta praktycznie codziennie jest u nas. Zdazy sie jeden dzien wyjatku. A co gorsza od lutego przechodzi na emeryture, o zgrozo

Edytowane przez myszowata1313
Czas edycji: 2016-12-10 o 11:15
myszowata1313 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-10, 11:21   #2599
SteveS
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
Na wyjazdy mogę polecić łóżeczko turystyczne, koszt ok 300zł ale na prawdę warto jeśli często gdzieś z dzieckiem jedzie się na noc. Szwagierka ma, używa od 2 lat, mała zawsze śpi bezpiecznie i spokojnie w nim, bo jest do niego przyzwyczajona. Na co dzień śpi w swoim pokoju w normalnym łóżeczku. Ja na pewno kupię takie łóżeczko, ponieważ często będziemy wyjeżdżać do rodziców ok 150km

---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ----------

tylko taki kosz zajmuje sporo miejsca w samochodzie, dodatkowo wózek, ubrania i inne rzeczy, trzeba mieć wielki samochód na takie pakunki

natomiast łóżeczko składa się do na prawdę małych rozmiarów
My zamierzamy zainwestować wyłącznie w turystyczne, bo bardzo dużo jeździmy - i dokupić do niego klasyczny materac. Te z wyższej półki niewiele ustępują klasycznym, to już nie te czasy, kiedy łóżeczko turystyczne było po prostu kojcem

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
Poprostu mnie też jajniki bolą, w ogóle ciągle coś czuję w podbrzuszu , ale moja gin mówiła że jak nie ma plamień to nie ma się czym martwić

Mnie bolą też, właśnie podbrzusze zakłuje, jajniki, od samego początku - i bez plamień. I wszystko - tfu tfu tfu - jest ok.

Cytat:
Serio nie można majonezu i pasztetu?

Majonezu domowego nie można, to na bank. Pasztetu - zależy jak robiony. Moja mama najpierw gotuje mięso, a dopiero potem przerabia na pasztet, a babcia mojego TŻ bierze wszystko surowe. I tego drugiego nie można
SteveS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-10, 11:26   #2600
darietta
Zakorzenienie

Moja w tym roku poszła na emeryture ale dalej pracuje. Ale jak cos wiem ze moja mama mi pomoże pomocy tesciowej nie chce.
Z resztą mamie można wszystko powiedzieć i wiem ze nikomu nie powie. Znajomi mówią że wygladamy nie jak matka z córką tylko jak dwie kumpele. Nawet moj mąż woli spędzać czas z moją rodziną od początku mówił że u nas taka luźna atmosfera. A u niego pokazówka jak ktoś z zewnątrz to teatrzyk. Nawet jak ślub braliśmy nie chcieliśmy wesela tylko obiad dla najbliższych. To przy mnie nic nie mówiła a mężowi truła i wyzywała że wesela nie robimy. ( bo nie miała czym pochwalić się przed koleżankami i sąsiadami). Szkoda tylko że nie była chętna żeby zapłacić.
Stary 2016-12-10, 11:40   #2601
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agg_s Pokaż wiadomość

To masz fajnie

Miła reakcja w pracy

Cytat:
Napisane przez etusiaaa Pokaż wiadomość
Mi za to ostatnio wróciła chęć do pracy. Wczoraj segregacja zdjęć, przygotowanie fotokalnedarzy na dzień babci i dziadka ze zdjęciami wnusi�� dziś wyciągnęłam ozdoby świąteczne. I jeszcze zamierzam uszyc nam pościel ��

Ja nawet nie wiem kiedy jest dzień babci i dziadka. Nie obchodzę od wielu lat.

Cytat:
Napisane przez myszowata1313 Pokaż wiadomość
Moja przyszla tez tak wychwala ze dobrze ze jestemy razem. Ale ale. Zawsze jest jakies ale. Taka nadopiekuncza ze zyc sie nie da. Mieszkalismy razem pare miesiecy. Masakra totalna. Zmiana miejsca adresu a ta praktycznie codziennie jest u nas. Zdazy sie jeden dzien wyjatku. A co gorsza od lutego przechodzi na emeryture, o zgrozo

Współczuję

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
Moja w tym roku poszła na emeryture ale dalej pracuje. Ale jak cos wiem ze moja mama mi pomoże pomocy tesciowej nie chce.
Z resztą mamie można wszystko powiedzieć i wiem ze nikomu nie powie. Znajomi mówią że wygladamy nie jak matka z córką tylko jak dwie kumpele. Nawet moj mąż woli spędzać czas z moją rodziną od początku mówił że u nas taka luźna atmosfera. A u niego pokazówka jak ktoś z zewnątrz to teatrzyk. Nawet jak ślub braliśmy nie chcieliśmy wesela tylko obiad dla najbliższych. To przy mnie nic nie mówiła a mężowi truła i wyzywała że wesela nie robimy. ( bo nie miała czym pochwalić się przed koleżankami i sąsiadami). Szkoda tylko że nie była chętna żeby zapłacić.
Ale za co zapłacić?
Moim zdaniem każdy powinien sam płacić za swój ślub.
Jak rodzice bardzo chcą i mogą to ok. Ale nie, że tak musi być.
Stary 2016-12-10, 12:02   #2602
AnnaPaula87
Zadomowienie

Macie zwierzaki? Mój psiak ciagle pilnuje mój brzuch IMG_1481367755.845862.jpg
AnnaPaula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-10, 12:12   #2603
morelle_
Zakorzenienie

U mojej mamy są 2 psy i mój kot. Nic nie czują.
Stary 2016-12-10, 12:13   #2604
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
To masz fajnie

Miła reakcja w pracy

Ja nawet nie wiem kiedy jest dzień babci i dziadka. Nie obchodzę od wielu lat.

Współczuję

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Ale za co zapłacić?
Moim zdaniem każdy powinien sam płacić za swój ślub.
Jak rodzice bardzo chcą i mogą to ok. Ale nie, że tak musi być.
Źle zrozumiałaś.
No mi chodzi o to ze my sami robiliśmy tak jak chcieliśmy tylko przyjecie dla najbliższych czyli rodzice dziadkowie i chrzesni. Sami za to zapłaciliśmy oczywiscie.A ona miała pretensje ze nie robimy wesela dużego z orkiestrą itp. A nas na to po pierwsze nie było stać no i co najwazniejsze nie chcielismy.
A ona foch stroiła na mężu sie wyzywała ze jak bez wesela znajomych dzieci robią a my nie. Nawet miała pretensję ze moi rodzice nie interweniują.

Edytowane przez darietta
Czas edycji: 2016-12-10 o 12:16
Stary 2016-12-10, 12:22   #2605
taedio
MerDer 4ever

Ja przez 7 miesięcy opiekuje sie kotem koleżanki IMG_1481368917.805250.jpg

Stary 2016-12-10, 12:28   #2606
AnnaPaula87
Zadomowienie

Cytat:
Ja przez 7 miesięcy opiekuje sie kotem koleżanki Załącznik 6789131

Śliczny tygrysek
AnnaPaula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-10, 12:38   #2607
myszowata1313
Rozeznanie

Cytat:
U mojej mamy są 2 psy i mój kot. Nic nie czują.
Moja psinka tez nic nie czuje. 1481369878443.jpg

myszowata1313 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-10, 12:50   #2608
SteveS
Zakorzenienie

Nasz pies zwykle śpi przy brzuchu, więc w sumie wielkiej zmiany nie ma Jedyne co, to bardziej uważa, żeby nie odbijać się od niego w czasie zabawy
SteveS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-10, 13:05   #2609
vadi
*sportaddict*

Ja mam trzy kociaki Dziewczyny (zwłaszcza jedna) od początku mnie pilnują, chłopak ma wywalone i szaleje po staremu
Stary 2016-12-10, 13:34   #2610
karolinuuusia
Zakorzenienie

U was też tak deszczowo i śpiąco?

Mam dylemat co kupić mężowi na gwiazdkę

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości