|
|
#3211 | ||
|
Nindżopesz
|
Dot.: Scent Bar LX
Cytat:
)Wit. C będę brać, liczę na nią w perspektywie 5-10 lat, hehe. Hialurona też, co mi szkodzi. Jedynie nie mam na oku żadnego treściwszego kremu na dzień. Nawilżanie podoczne będzie - płatki. Poza tym miziam pod oczami C. Kremu konkretnie pod oczy nie mam, na noc będę też nakładać Sidmool. Na maski w płachcie jednak trochę mi szkoda kasy. Samą (czystą) maskę nawet mam, więc mogłabym sklecić coś handmade, ale nie wiem czy to będzie skuteczne. Jeśli chodzi o ceny Sidmoola to na ebayu są dwie tubki za 75 zł http://www.ebay.pl/itm/1-1-Sidmool-R...t/141738930303 a jedna po 40coś więc nie taka tragedia. ---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ---------- Cytat:
Bo ja teraz już nie chcę chuść tylko ujędrnić się. A które to konkretnie ćwiczenia z Mel B?
|
||
|
|
|
#3212 | |||||
|
BAN stały
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
--- Dobra, przeczytałem to wszystko na temat pielęgnacji, było ciężko, ale czuję się mądrzejszy A tak serio to jestem zaniedbaną fleją, dla której nie ma ratunku i która nie powinna się ludziom na oczy pokazywać |
|||||
|
|
|
#3213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyzwanie 30 dni albo jakos tak
|
|
#3214 | |
|
Wpisz tu zomzing
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3215 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Trzasnełam taki obraz, że nic o nim nie mogę powiedzieć - we wpisie są tylko zdjęcia. Nie mogę też być w jednym pomieszczeniu z nim - bo za mocno działa. Przy malowaniu myślałam "To będzie bardzo ważny obraz" - i rzeczywiście, coś mi zrobił. Ośmielił? Ale jeszcze nie wiem, powoli wszystko dochodzi do mnie.
|
|
#3217 | ||||
|
Panaroja
|
Cytat:
Cytat:
bielenda w rossie stoi i w Naturze , jeszcze parę dni temu j widziałam 2.słuszna decyzja krema na dzień treściwszego to Ci podrzucę próbki koreańczyków jak się zobaczym tych co wypróbowałam . Z naszych to używam tylko hialuronowego bielendy z niebieskim paskiem , z tej serii co serum hialuronowe http://bielenda.pl/serie/skin-clinic...ia-nawilzajaca i jeszcze miałam taki nawilżający z aloesem https://farmona.pl/produkty/pielegna...zien-i-na-noc/ 3.maski w płachcie są fajne , te co są u nas dostępne cudów nie robią może, ale dobrze nawilżają i chłodzą , w Hebe można kupić zestaw tygodniowy 7 sztuk za 25 zł bodaj . Samorobioną też można, potrzeba żelu hialuronowego, jakiegoś tonika i serum i razem to wybełtać do 15 ml mnie więcej i w tym maskę namoczyć aż wsiąknie, ale szybciej wysycha niż takie gotowe, bo one i grubsze i więcej mają takich trzymających wilgoć rzeczy w sobie, np.glicerynę . 4. o , faktycznie . Ale to chyba już po świętach ewętualnie ![]() Cytat:
![]() 2.na skórę lepiej działa zapodana miejscowo, bo po łyknięciu jest wykorzystana gdzie indziej, skóra dostaje wszystko na końcu , to marnie wygląda ![]() 3. ![]() Cytat:
Zapisz
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
||||
|
|
|
#3218 |
|
Wpisz tu zomzing
|
Szabel, tak przy okazji - ten kolagen do picia... Un ma jakiś smak/zapach etc?
|
|
|
|
#3219 | |
|
Panaroja
|
Redzia - to co wypróbowałam i stosuję wedle życzenia :
1.serum całoryjne - hialuron http://bielenda.pl/produkty/skin-cli...-age-dzien-noc http://www.biochemiaurody.com/sklep/...onicgelB5.html -witamina C http://bielenda.pl/produkty/skin-cli...-age-dzien-noc może wypróbuję potem toto http://ava-laboratorium.pl/dermocosmetics/witamina-c/ 2.peptyd biomimetyczny - Flo twierdzi że nie działa , mnie podziałało , wiadomo że całkiem nie rozprasuje ryja, bo zmarchy za głębokie ale cuśtam robi http://ava-laboratorium.pl/dermocosm...biomimetyczny/ na zmianę z tym http://bielenda.pl/produkty/profesjo...kowe-dzien-noc 3.z zielono herbato to mam hydrolat z niej do którego wrzuciłam zestaw tonikowy dla cery tłustej http://www.biochemiaurody.com/sklep/...at-toners.html i nawilżający żel http://jolse.com/product/tonymoly-th...el-300ml/8555/ co go używam w ramach serum np. 4. z krótkołańcuchowych peptydów to jeszcze nie mam nic , przymierzam się do czegoś s kawiorem mam próbkę kremu natury siberiki do wypróbowania i myślę nad czymś tego typu http://www.ebay.pl/itm/ItS-SKIN-Cavi...-/331515427344 http://www.ebay.pl/itm/SKINFOOD-Gold...-/400814564930---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Cytat:
nie wię, może jak rozpuszczona żelatyna smakuje ? albo ma fansy dodatki i jest np truskawkowy , nie mam najzieleńszego pojęcia
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|
|
|
|
#3220 | |||
|
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dzięki za kopalnię linków i tłumaczenie jak krowie na rowie A wcześniej mam jeszcze kilka pytań ![]() Otóż: - jeśli chodzi o syfy przedokresowe, nie wiem czy znasz ten problem z autopsji, może masz jakieś rady. Oczyszczać, częściej peelingować przed @? Glinki jakieś może? Zmieniać dietę natenczas (mleko, alko, czekolada, ostre żarcie) czy to bez sensu? A pigułki anty mają szansę pomóc? Bo z tego co czytam to loteria. - jak już coś wylezie to czym potraktować? - może łykać cynk? Pić bratka (podczas karmienia)? - Ty nie byłaś aby przeciwna filtrom? |
|||
|
|
|
#3221 | ||||
|
BAN stały
|
Cytat:
Ale prąd i wodę w kranie już mamy, serio ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podoba mi się też, że wygląda trochę jak kadr z filmu.
|
|
#3223 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() --- Dobranoc |
|
|
|
|
#3224 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze pytanko co do retinolu, bo zdaje mi się, że ktoś coś wspomniał:
czytałam w sieciuni już gdzieś ze dwa razy, że to ponoć na razie jedyny antyzmarch o naukowo udowodnionym działaniu ? ![]() Nawet gdzieś na wizażu jakiś chirurg plastyk tak twierdził...
|
#3225 | |||
|
Zakorzenienie
|
Nie fię czy nadrobię
![]() Cytat:
Cytat:
jak wylezie to ja go zabijam olejkiem z tea tree - 100% towym. Puktowo i dziad martwy jest w ciągu doby. Nie no, zdarza się, że nie zniknie, ale na serio najszybciej się goi leczy, wytępia Można punktowo La roche A.I targeted, ale tam już kwasy, salicyl, no więc nie wiem jak przy karmieniu. Chyba lepiej się wszczymać. ![]() Cytat:
![]() Red - ale żel Tymiankowy, mimo że cocut na syfki, i zapach syropkowy zacny to jednak wysusza. Skoro mnie podsusza, to Ciebie już na pewno. Ja edytowałąm posta, bo misie pomyliły produkty - mam Bioderma Atoderm gel ultra coś tam for very dry skin . Jednak drogi, ja kupiłam na promo za ok 20 zł, co w dalszym ciągu jest drogo. No ale jestem w trakcie szukania czegoś idealnego do oczyszczania, preferably naturalniejszego i of kors tańszego.Z drugiej strony, skoro musisz nim zmyć te tłuste warstwy, i potem i tak nakładasz nawilżacze etc, to pewnie nie zdążysz odczuć przesuszu, ale faktem jest, że on skórę obsusza, więc się pytam po co, skoro można tego uniknąc. A lubiłam dziada za zapach i oczyszcz, niemniej nie ponowiłam zakupu. Ot zależy od preferencji. Pianki Pahrmaceris, te do wrażliwej chyba seria A są spoko, aczkolwiek mnie pianki włażo do nosa, więc odpada ![]() Dziś zdam relację z kąpielowej sesji i dzałania/tudzież braku działania maski volcanic Innisfree. ![]() Na wyciągnięcie wągrów nie liczę, tego chyba żadna maska nie zrobi. Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2016-12-10 o 12:56 |
|||
|
|
|
#3226 |
|
Zakorzenienie
|
Ja od pół roku używam tylko takich żeli z Ava, w "szarych" pudełkach tekturowychtakie apteczne buteleczki z pepitką
- na noc z wit C a nadzień kolagen morski. Bardzo sobie chwalę
|
#3227 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Kwasy sobie daruję, odrobina mlekowego jest w K+K więc przed @ w sam raz.2. ok, to lepiej capnę Bielendę, w pon zajrzę do Rossmanna. 3. czekam ![]() 4. chyba na to nic nie poradzi. U mnie najlepsze efekty dawała domowa maseczka-wyciągarka z mleka i żelatyny, ale było z tym dużo brudzenia i nie zawsze wychodziła mi odpowiednia konsystencja. Chociaż rozmyślam czy do tego nie powrócić, akurat na nos i policzki najłatwiej było ją nałożyć. Mam wrażenie, że Twoje post-panienkowe obrazy są właśnie takie To była opinia z cyklu nie znam się więc się wypowiem ![]() Ten kolagen morski faktycznie robi COŚ? |
|
|
|
|
#3228 | |||
|
Panaroja
|
snad zmoknieńcia
![]() Cytat:
2.syfy przedokresowe znam - oczyszczać , oczyszczać , oczyszczać wieloetapowo stale to raz, dwa regularne piligi , trzy - najgenialniejsza maska czyszcząca jaką spotkałam 3.jak coś wylezie to traktuję to propolisem na spirytusie zmieszanym z wyciągiem z nagietka - wyciąga wszystko na wierzch i przyspiesza gojenie , olej tamanu też działa przeciwbakteryjnie i gojąco . 4.w ogóle jakiś preparat witaminowy z solami mineralnymi jak najbardziej ![]() 5.pewnie byłam z racji wit.D , ale już nie jestem bo wit D można se łyknąć, a ultrafiolet robi spustoszenie w skórze , co na własnej niestety stwierdziłam Cytat:
2. Cytat:
2.mycie każdego wysusza, dlatego potem trzeba od razu przed wyschnięciem całkowitym tonik wklepać 3.po to , żeby dobrze ze wszystkiego oczyścić i umożliwić dotarcie składnikom pielęgnacyjnym tam gdzie trzeba , a nie żeby w brudzie utkły poza tym w pozostających na skórze resztkach kosmetyków nawet czyszczących typu miciele i w zalegającym sebum też się robią wolne rodniki uszkadzające skórę, dlatego trzeba wszystko do czysta wymywać . No i bakcyli syfogennych też się w ten sposób pozbywa .A , i jeżeli mycie żelami - to najlepiej zrobić z żelu pianę i dopiero tę pianę na pysk ładować, bo lepiej oczyszcza - kwestia napięcia powierzchniowego , piana ma mniejsze, więc łatwiej brud się do niej czepia i łatwiej wszystko do czysta umyć .A pianę bardzo łatwo się produkuje przy pomocy kawałka nylonowej myjki takiej jak siatka na warzywa czy pomarańcze https://www.google.pl/search?q=myjka...y7wmLh5v4VM%3A 4. 5.Agafia dziegciowa - wyciągnąć może na wierzch nie wyciągnie, ale rozmiękczy , otworzy pory i pozwoli łatwo i bezurazowo się pozbyć, trzeba tylko grubo nałożyć, żeby nie wyschła , i potrzymać tak do 10 minut . Zapisz
|||
|
|
|
#3229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Racja. W sumie, takoż latem go stosowałam, kiedy to byłam tłusta spocona jak świnka non stop kolor. To taki antybakteryjny oczyszczacz, jednak dobrze jest, zwłaszcza w sezonie grzewczym, mieć drugiego, łagodniejszego żela na zmianę. Jak kto chce of kors. 3. Ano była ok, używałam w wannie, więc mi nie wyschła nigdy, ale u mnie zachwytu nie było. To oczywista tylko miara tego jak bardzo ja mam genetycznie problematyczną skórę. Coś co pomoże komuś z normalnym powiedzmy, umiarkowanym problemem, mojej grubaśnej skóry słonia nie ruszy coś tam powierzchniowo zdziała. Za tą cenę, jednak warto ją mieć, i tak sobie myślę, że na bank ponowię zakup. Ostanio pozbyłam się nadmiaru kosmetyków, ergo zużyłam je i teraz mam tylko myjacze "całoryjne", całocielne i włosowe w kilku wersjach, a reszta wszystko po sztuk 1. ![]() Fajnie myje się tym, ja mam zawsze na stanie gąbki celulozowe tylko wolę te grubsze, nie z Rosmana. Aaaaaaaaa, pasty Lacalut White i Biorepair night na razie bdb!!! Za krótko na zachwyt, ale jest dobrze i jest ulga, zęby nie bolą, a są ciut czystsze. Także dzięki dziewczęta za poleconko. Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2016-12-10 o 14:19 |
|
|
|
|
#3230 | ||||
|
BAN stały
|
Znad
i drożdżówka Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A w ogóle to się przyznaj, że jesteś tym, no... spiritus movens firm kosmetycznych, czy jakoś tak Cytat:
![]() --- Ostatnio mógłbym tylko spać, spać i spaaać, wkurza mnie to moje romemłanie i na nic sił nie manie Dzisiaj wstałem o 13:30 jakoś, wczoraj wieczorem położyłem się koło 19., wstałem po 22.
|
||||
|
|
|
#3231 | |
|
Nindżopesz
|
![]() Co u Ciebie lepiej się sprawdza, propolis czy olejek herbaciany? Cytat:
2. ta maseczka jest jednorazowa? I czym później doczyszczać? 3. już capnęłam olejek z dżewa herbacianego, tamanu jest dużo lepsiejszy? Jak czytam właściwości to w zasadzie takie same. 4. kurcze... ja myję twarz niczym, ręcami Znaczy powinnam sobie sprawić jakieś szmatogąbki?
Edytowane przez Redhaired Witch Czas edycji: 2016-12-10 o 16:26 |
|
|
|
|
#3232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja bym wstała a tu Antybiot i do wyra, dobrze ze dużo książek i filmów mam, bo bym padla z nudów. ![]() Wreszcie mam czas zabrać sie za Pozdrówcie Góry Świętokrzyskie
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2016-12-10 o 16:35 |
|
|
|
|
#3233 | ||
|
Panaroja
|
snad frytek z batata
![]() Cytat:
2. 3. ![]() 4.trochę pracy fizycznej na świeżym powietrzu na pewno dobrze zrobi , jakieś kopanie rowów , bronowanie pola czy coś ![]() Cytat:
2.tam jest 100ml w opakowaniu , więc na jeden raz czeba by mieć baaardzo dużą twarz potem można albo delikatnie usunąć ręcznie albo zrobić mycie szczoteczką otako na przykład http://www.rossmann.pl/Produkt/For-Y...zt,375997,5369 i potem np tonik przeciwbakteryjny manukowy Ziai , wg mnie bardzo dobry jest .4.samego herbacianego nie próbowałam, ale nie lubię zapachu i mam wrażenie, że wszystko z olejkiem herbacianym jest takie jakby żrące, ostre, podrażniające - może akurat na mnie tak działa , nie wię ![]() tamanu też ma charakterystyczny i rzucający się w nos zapach, ale ładnie goi 5.ręcami pewnie że można , też ręcami myję, czasem tą szczoteczką silikonową jak wyżej , jeżeli pamiętam - czyli rzadko , tylko se z żeli robię pianę, bo lepiej myje . Wyciskam pianę z tej siatkowej myjki na rękę i tej piany używam, myjki nie . Co do ścierecek i gąbek mam mieszane uczucia, bo mam wrażenie że zawsze tam jakieś bakcyle się zagnieżdżą i zakażą , trzeba by wygotowywać a to i się nie da i za pracochłonne . A tako szczoteczkie silikonowo to się dobrze wymyje, wypłucze, ona raz dwa wyschnie i żadna obca forma życia nie powstanie .Matko jaka syfoza za oknem , leeeejeeeee , wieeejeeeee , a jutro ma jeszcze bardziej ![]() Zapisz
||
|
|
|
#3234 |
|
To ja :)
|
Się wzięło tabletkę nasenną o 2 w nocy, to się pospało do południa, o 14 śniadanko, potem szybkie zakupy i jestem gotowa do dalszego marnowania czasu. Dzień dobry
|
#3235 | |||||||
|
BAN stały
|
Znad krupniku
Cytat:
"Jak Parabelka zrobi frytki z batata, to nie ma bata we wsi" (tak mi przyszło do głowy) Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ale to prawda, taki "zastany" człowiek ma mniej siły, niż "rozruszany" ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Gdybym wziął tabletkę nasenną, to obudziłbym się po Nowym Roku zapewne
|
|||||||
|
|
|
#3236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takim herbaciany nie żal odkazic chałupy. Tamanu to olej o zapachu lubczyku tłusty Herbaciany jest jak olejek eteryczny takactlustsza woda łatwiej się używa odparowuje ale wali stechlizna. Jednak i ten smrodek się ulatnia. propolis w zsadzie najprzyjemniejszy bez wad i pachnie. Fajnie ze parabel przypomla to se kupię. |
|
|
|
|
#3237 | |
|
Nindżopesz
|
No to już wszystko* wiem!
* dopóki mi się nie przypomni kolejne pytanie. Cytat:
---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- Ciekawostka dnia - podobno Polacy uznają perfumy za luksusowe od kwoty 550 zł. Analogicznie torebki od 1900, sukienki od 2000, zegarek 6000, buty 1200, wino 350. Tanie te luksusowe perfumy szczerze mówiąc
|
|
|
|
|
#3238 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Paczta, jaki dziecki pokój cuuudny! |
|
|
|
|
#3239 | ||||
|
Panaroja
|
snad właśnie obkichania przez kothę
Cytat:
Cytat:
2.no nie do końca, tam jest taka szorstka wytrawna nuta przypominająca o obecności dziegciu 3. muszę na to mieć osobną łazienkę 4.no to wyrzut nieuzasadniony , okoliczności zewnętrzne uniemożliwiły ![]() Cytat:
2. wystarcza na dobrych kilka razy , a tam jest najtańsza . Tam fogle sporo fajnych rzeczy jest, szmapony , tonik żeńszeniowy też stamtąd mam . 3.no proszę, nie wiedziałam że mam taką wysoką granicę luksusu, chyba ktoś co najmniej jedno zero mi dopisał a perfumy rzeczywiście dziwnie tanie , chyba za przeciętne ceny uznali Bi-es ![]() Cytat:
Zapisz
||||
|
|
|
#3240 | ||
|
Nindżopesz
|
Cytat:
2. wyszło, że mam kilka luksusowych ![]() 3. Cytat:
O, no i już mam nowe pytania do Parabelki ![]() 1. wierzysz w te maseczki w płachcie? W sensie - są w czymś lepsze od zwykłych albo od kremu? No bo i tak nakłada się na twarz tyle różnych rzeczy, że aż dziwne żeby jedna maseczka raz na tydzień zrobiła różnicę 2. próbowałaś maseczki domowej z kurkumy? Ciekawam czy faktycznie działa 3. te Orientany, które wklejałaś, są fajne? czy może robią NIC? Coś jeszcze chciałam no i nie pamiętam. Generalnie czuję się zindoktrynowana Tylko przeraża mnie stosowanie trzech myjadeł (w tym oleju), toć czasu nie styknie.
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:35.

bielenda w rossie stoi i w Naturze , jeszcze parę dni temu j widziałam 

nie wię, może jak rozpuszczona żelatyna smakuje ? albo ma fansy dodatki i jest np truskawkowy , nie mam najzieleńszego pojęcia 

i drożdżówka
Znaczy powinnam sobie sprawić jakieś szmatogąbki?

a perfumy rzeczywiście dziwnie tanie , chyba za przeciętne ceny uznali Bi-es