|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4681 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy II
dziewczyny doradzcie mi
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229485 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4682 |
Konto usunięte
|
Kanciu, Apuś jest boski!!
![]() ![]() Ale tu dzisiaj cisza.. to już nie wiem, co będzie jutro. ![]() JOANNA, nie znam się na takich sprawach, więc nie pomogę. |
![]() ![]() |
![]() |
#4683 | |
Zadomowienie
|
Hej Mamuśki!
No więc byliśmy u lekarza dzisiaj. Mati ma "infekcję kataralną", więc nie jest źle. Na razie z katarem jest trochę lepiej, ale wiadomo, że wieczorem i w nocy się nasila, więc nastawiam się psychicznie na trzecią nieprzespaną nockę, łeb mi już pęka z braku snu ![]() Na razie mam podawać Nurofen 3 razy dziennie i Eurespal. Mati dzisiaj pół dnia kiwa głową "nie, nie , nie" ![]() Cytat:
![]() ![]() Hehe, a co do Maksa, to czasami faktycznie opn i Mati wyglądają identyko, przynajmniej na zdjęciach ![]() A dzisiaj właśnie też dałam Matiemu pierwszy raz banana ![]() ![]() Wczoraj natomiast podjadał ode mnie zupkę ogórkową i też mu smakowała ![]() ![]() Fajniutkie te twoje dziewczynki ![]() Super ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;6837394] kanciu, tez kiedys z juleczką doszłyśmy do wnioski, że nasze dzieciaczki podobne. ![]() U nas dziś była piekna pogoda, wciąż jest, tylko słonko już nie świeci. Myslicie już nad prezentami na Wielkanoc? Mnie chrzestni Maksa non stop wypytują co bym dla niego chciała, no i wymysliłam, że ich poproszę, żeby zrobili zrzutkę na takie coś: http://www.allegro.pl/item320690942_...h_ekropka.html Jak Wam się podoba?[/quote] Lea, no nasze chłopaki na niektórych fotach jak bliźniaki wyglądają ![]() ![]() ![]() Fajne to autko , które chcesz dla Maksia ![]() Bossski ![]()
![]() |
#4684 |
Zakorzenienie
|
Joanna wg mnie LATO
#4685 |
Konto usunięte
|
juleczko, dobrze, że to tylko katarek, ale paskudnie, że tak Was wszystkich "męczy" nocami.
![]() Kanciu, widzę, że wciąż kąpiecie Apusia w małej wanience... nie ucieka Wam z kąpieli? Bo Maks nawet w dużej wannie takie cuda wyczynia, że chyba muszę opatentować jakiś system mocowania go do wanny, bo nie wyrabiamy. ![]() Na jutro zapowiadają ładną pogodę. ![]() ![]() Dobranoc. |
![]() ![]() |
![]() |
#4686 |
Zakorzenienie
|
nie ucieka bo boi sie ze sie slizga
![]() ![]() ![]() ![]() dziękujemy za komplemenciory ![]() Juleczka apropos gry, mój TZ lubi takie gierki i jak mu dałam linka załozył konto i klika ![]() lea gdzies sie zgubiła po drodze do mnie ta ładna pogoda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4687 |
Zadomowienie
|
Cześć Mamuśki!
WYSPAłAM SIę ![]() Mati przespał od 23:30 do 9 nockę ! ![]() ![]() Dzisiaj chyba u nas w końcu będzie ładnie, więc może pójdziemy na spacerek. Pediatra pozwoliła, o ile nie jest mokro i nie wieje ![]() Kanciu, a jaki ma nick? Ja też gram ![]() ![]() ![]() I tak się zastanawialiśmy czy przypadkiem jakieś dziewczyny z wizazu się nie zarejestrowały, bo są nowe kobiety w grze ![]()
![]() |
#4688 |
Konto usunięte
|
No żartujesz Kanciu.....
![]() ![]() ![]() Ale okropicznie dziewczyny zamilkły... ![]() ![]() TŻ musiał jechać na giełdę po części, więc do południa jestem sama. ![]() A potem, zaraz po obiedzie , pójdziemy na długi spacer. juleczko, to super, że Mati się nie męczył, i dał się także Wam wyspać. Buziaki dla waszego małego facecika. A my mamy juz "kawałek" drugiego ząbka, prawej dolnej jedynki, czyli w sumie dwa ząbole. |
![]() ![]() |
![]() |
#4689 |
Zakorzenienie
|
dzien dobry pieknym paniom..
Lea az dziwne ze gosci nie bedziecie mieli w niedziele ![]() ![]() jaki piekny dzien ![]() ![]() Kanciu my czasem tez kapiemy mlodego w jego wannie (kupilismy ta najwieksza z dziecinnych wiec sie spokojnie miesci) ale czesto kapie sie razem z tz ![]() ![]() juleczko ![]() ![]() ja teraz ide myc wlosy a potem jeszcze zajrze na allegro bo sprzedajemy troche ubran w ktorych tz juz nie chce chodzic. wybralismy sobie juz za ta kase co narazie w aukcjach zarobilismy na adidasy dla mnie, tz i Adriana ![]() ![]() ![]() ja podejrzewam ze cisza jest ROWNIEZ spowodowana brakiem kasi_mw na watku
#4690 |
Zakorzenienie
|
k;l , cc\aq i,,,,,,,,,,,,,,,,,J...JHH M,JJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJ JJJJJJJJJJJJJ`,J2H
to wlasnie Adi chcial wam powiedziec ![]() ![]() ![]()
#4691 |
Zakorzenienie
|
Lea no masz szczescie pogoda znalazła droge
![]() Juleczko nie mam pojecia jaki ma nik pewnie jakiś ze skrótów klawiszowych ![]() ja w tego typu gry lubie czasem popykac ale nie w kosmosie to mnie jakos nie kreci ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4692 |
Zadomowienie
|
Lea, Mati dziękuje za buziaki
![]() ![]() ![]() ![]() kropeczko, dzięki ![]() Kanciu, hehe, mnie kosmos też nie kręci, ale się wciągnęłam ![]()
#4693 |
Zakorzenienie
|
wiem wiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4694 |
Zakorzenienie
|
Cześć kobiety
![]() lea dzięki za troskę - żyję, ale od piątku latamy jak opętani za autem ![]() Piątek i sobotę zjeździlismy pół śląska - Chorzów, Katowice, Bytom, Ruda Śląska, Świętochłowice, Sosnowiec, Mysłowice, Tarnowskie Góry, Lasowice i wkońcu dziś kupiliśmy fure ![]() ![]() ![]() Byliśmy umówieni na piatek popołudniu z gościem i jak wyjeżdżaliśmy do nam zadzwonił, ze właśnie sprzedał już auto ![]() Potem jeździliśmy oglądać inne, ale albo ceny wygórowane albo zawsze coś nie tak było. Wkońcu kupiliśmy i jutro jedizemy z rana go zarejestrować, ubezpieczyć i potem z blatami do Mysłowic i wracamy już naszym autkiem do domu ![]() Hania od piątku popołudnia jest u mojej mamy, bo nie chcieliśmy jej tachać przecież po takiej trasie, wsiadanie i wysiadanie z auta - bez sensu. A tak to my sobie wszystko załatwiliśmy ![]() Kupiliśmy Hani takie łóżeczko : http://www.allegro.pl/item317469396_...ergratis_.html Czerwone, już przyszło, super te gratisy ![]() ![]() Składam zaległe życzonka dla Olivki naszej kochanej ![]() Zdjęcia pociech kochaniutkie - buziaczki dla dzieciaczków waszych pięknych ![]() Juleczka ja podaję Hani jak coś Nurofen w syropie i na dziąsełka Dentinox w żelu ![]() Wodnisty katar mieliśmy kiedyś i trwał ok tygodnia. Odciągałam gruszką i psikałam wodą morską Trisan. Oprócz tego podawałam wtedy Apap w syropku. Anula teraz już wiem co miałaś na myśli piszac kiesyś, że Klaudia łazi za tobą i wiesza się nogi ![]() ![]() ![]() Wczoraj zaprosiliśmy moją mamę z mężem do Sphinxa na obiad i dostałyśmy śliczne tulipany z życzeniami od Sphinxa ![]() ![]() W piatek wieczorem byłam jeszcze u gina na USG dopochwowym sprawdzić jak tam moja wkładka i jest super - ładnie świeci i jest w dobrym miejscu - nie obsunęła się. Teraz mamy zielone światełko na sexik i czekam na okres - po okresie mam znów USG i jak się nic nie obsunie po tym okresie to spokój na 3 lata ![]() A po ginie miałam jeszcze spotkanie klasowe ze szkoły średniej i wróciłam do domku po północy ![]() Kurczę już zapomniałam co mam pisać i do kogo - wybaczcie, ale znów tyle naprodukowałyście, a zaległości od czwartku ![]()
![]() ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/dcaff89e30.png ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-19141.png Edytowane przez minisia Czas edycji: 2008-03-09 o 14:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#4695 |
Zadomowienie
|
minisiu, no to faktycznie zalatana jesteś , ale dobrze że u was wszystko ok
![]() Łóżeczko mamy prawie identyczne -meggy. Aktualnie Mati w nim śpi w naszym pokoju. No właśnie, wiecie co, mam blokadę żeby przenieść Matiego do pokoiku, bo my już tam nie śpimy, bo kanapa jest nie wygodna już. I jakoś cykam się zostawić go samego w pokoju ![]() ![]() ![]() Kanciu, mam jeszcze pytanko do Ciebie. Jak oceniasz wózek po jakimś czasie użytkowania? Weszłam na ich stronę internetową i powiem Ci , że mam kilka typów, tylko nie wiem na który się zdecydować. Może podpowiesz mi na co zwracać uwagę? A może oglądałaś na żywo inne modele tej firmy? Chciałabym, żeby wózek miał przekładaną rączkę, ale niestety mało jest w ogóle wózków z taką. Podziel się doświadczeniem ![]()
![]() |
#4696 |
Zakorzenienie
|
juleczko a może jak Mati będzie u siebie w pokoiku to nocki będa spokojniesze
![]() ![]()
#4697 |
Konto usunięte
|
minisiu, a może się przyznasz co kupiliście, w jakim roczniku, z jakim silnikiem, wyposażeniem, a może jakieś fotki?
![]() Bylismy na długaśnym spacerze, jutro wkleje fotkę, młody to normalnie pozuje do zdjęć. ![]() A teraz posiedzimy w domu, napijemy się kawki, jest u nas moja młodsza siostra, wieczorem wpadną rodzice ją odebrać, to troszkę posiedzą. Więc widzicie dziewczyny, całkiem bez gości przy niedzieli się nie obędzie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4698 |
Zakorzenienie
|
lea no my zaraz idziemy do mamy na kawke i po Hanutke
![]() Jesli chodzi o autko to fotki wkleję jutro, bo jutro jedziemy z papierami go zarejestrować i ubezpieczyć, a potem z tablicami jedziemy do Mysłowic i wrócimy już swoim autkiem ![]() ![]() Teraz trzeba będzie się nauczyc jeździć taką "krową", bo z Fiata Panda na Opla Vectre Combi się przesiąść to jest różnica no nie ;-)
#4699 |
Zakorzenienie
|
![]()
my tez wekend w rozjazdach pozdrawiamy i uciekamy
![]()
![]() |
#4700 |
Zakorzenienie
|
Juleczko oglądałam BD mini, BD sprint, BD walker i BD travel. Najbardziej mi przypadł do gustu walker. Sprint jest za duzy a mini i travel za male mini to calkiem jak parasolka, a travel jest ok ale kółka chciałam wieksze
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() byliśmy dzis na nietypowym spacerku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4701 |
Rozeznanie
|
Widzę że na wizażu dziś weekendowa zgoda panuje - wszystkie na spacerkach i w rozjazdach
![]() wiosna idzie!!! ![]() my dopiero niedawno weszliśmy do domu ![]()
#4702 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U nas bez większych zmian. Krzyś ma już 2 zęby i po całym dniu zasuwania na brzuchu wygląda jak kominiarz ![]() Całuję wszystkich mocno, dzieciaczki i mamusie ![]()
![]() |
#4703 |
Zakorzenienie
|
Minisia zazdroszcze samochodu
![]() Kancia a wam zazdroszcze spaceru w zoo.. ja wciaz pocieszam kolezanke ktora zdradza facet praktycznie przez caly czas jak sa razem.. ona mu i tak wybaczy.. bo jej szkoda roku jak sa razem.. paranoja tu jest no i Adrian gryzl dzis zabawke i tz zobazyl ze ma troche krwi na tym co gryzl.. ale nie bylo jakos widac na dziaselkach.. biedny ta gorna dwojka naprawde mocno mu dokucza ![]()
#4704 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Coś nie mam natchnienia do pisania ![]() Kancia, Lea, Anula, Joanna - fajne foteczki. Apuś już na brzuchu pływa ![]() Maksiu śpi tak słodko. Klaudia już na huśtawce, jaka ona już duża dziewczynka! Wiktoria wygląda bardzo trendy w okularach ![]() Mikołaja też kąpiemy w jego wanience, jeszcze się mieści. Sproro chlapie, a dziś sięgnął buzią po kaczuszkę i zdziwił się, że opił się wody. Na spacer ubieram go tak: body bez rękawków (w opcji na chłodniejsze dni - body z długim), bluzeczka, rajtki, spodnie, buciki, kurtka, czapka, a przykryty kocykiem. A wczoraj zamiast kurtki miał polarek, bo jechaliśmy samochodem tylko. Gratuluję nowych ząbków. U nas nadal żadnego.
W zamęcie myśli upadam na samo dno serca... Edytowane przez ewa.nea Czas edycji: 2008-03-10 o 21:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#4705 |
Zakorzenienie
|
![]()
Ewa nea też mam od kilku dni problemy ubraniowe z Apolonią ....
poza tym 2 problem to jej zły humor - jęczy drze sie itp chyba zęby lub to ze ja rozszerzam dietę (czytaj zaczęłam jeść normalnie) ![]() jestem po dzisiejszym dniu super zmęczona zmykam ![]()
![]() |
#4706 |
Wtajemniczenie
|
hejo z wieczora,
mimo niedzieli zasuwałam dzisiaj jak motorek.Wiosenne porządki. Teraz padam. Werka ok, choc wysypka na ciele jakby się rozszerza.W środę odwiedzę pediatrę.Dobrze,że jej nie swędzi. kropka- to masz syzyfową pracę z tym pocieszaniem, co ![]() kanciu- fajna wyprawa, u nas dzisiaj TŻ sam na spacerze z Wercią był lea- Maksio fajniutki jak zawsze minisiu- gratki za nowa brykę Zmykam, bo o 5.30 pobudka, a jeszcze 4 karmienia po drodze ![]() ... Kurde co mogło moją Weronkę uczulic? Może pomidory, ale podałam, ze 4-5 dni temu a to uczulenie jakby się rozszerza. Czy to możliwe?
#4707 |
Rozeznanie
|
Dobrej nocki wszystkim, dajmy dzieciom coś na sen, długi sen i same kładźmy się do łóżek
![]() ![]()
#4708 |
Zakorzenienie
|
barwa powiem ci ze ja juz sie kiedys zastanawialam nad czyms nasennym dla dziecka
![]() ![]() swoja droga to pamietacie kiedy pierwszy raz sie upilyscie jako dziecko?? ja mialam chyba z 1,5 roku z tego co mi mowili. wypilam ze starszym o rok kuzynem piwo wujka jak on krowy oporzadzal z babcia. potem chodzilismy pijani jak male baki ![]()
#4709 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wcześniej co jadłaś?? Cytat:
Nie zazdroszczę tego wstawania, więc wyśpij się ile się da. Cytat:
A Mikołaj grzecznie śpi od 20.30. Cytat:
![]()
![]() |
#4710 |
Zakorzenienie
|
ewus my z tz tez takie nocne marki jestesmy.. ja to w ciazy jeszcze gorzej mialam bo przez ta cholestaze ciezarnych to tak mnie wszystko swedzialo ze poprostu sie spac nie dalo. za to wczesnego wstawania nienawidze
![]() dziewvzyny dodawac zdjecia dao albumiku ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:17.