Praca magisterska - dyskusja - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja > Studia

Notka

Studia Miejsce dla osób, które są zainteresowane studiami. Chcesz dowiedzieć się jak wygląda życie studenckie? Dołącz do nas, podziel się doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-03-04, 19:59   #481
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Dot.: Praca magisterska - dyskusja

ja mam 7 przedmiotów z każdego mam ćwiczenie i wykład wiec 14 zajęc w tygodniu i sa to przedmioty bardzo cięzkie moglismy miec je wczesniej a nie na ostatnim semstrze

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-06, 09:14   #482
emi_lka
Zakorzenienie

Hej Kochane!
Chyba wreszcie coś u mnie ruszy... Potrzebuję mobilizacji, bo nie umiem się wziąć do roboty, choć muszę i o tym wiem... Więc trzymajcie kciuki!
Ja wprawdzie już prawie nie mam zajęć, ale mam właśnie praktyki, efekt jest taki, że mam czas średnio do 12, bo później wyjeżdżam i wracam wieczorem padnięta. Więc muszę jakoś zaktywizować się rankiem. Co niniejszym czynię
Pozdrawiam!
emi_lka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-06, 13:29   #483
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

eeeh mialam dzis ulepszac drugi rozdzial mojej pracy, ale tak mnie glowa boli ze nie rozumiem co czytam
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-06, 17:55   #484
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

a ja mam jakies dołka twórczego siedze i nic nie moge wymyslić

Stary 2008-03-06, 18:19   #485
olinkaaa
Zadomowienie

Trochę nie na temat, ale kogo się zapytać jak nie studentek ostatniego roku Mam mały problem, właśnie jestem przed wyborem specjalizacji. Jedna bardziej mnie interesuje jednak nie za bardzo jest co po niej robić, druga z kolei mniej ciekawa ale wydaje mi się, że łatwiej będzie po niej znaleźć pracę i tu moje pytanie: Czy specjalizacje mają wpływ na znalezienie pracy? Czy liczy się tylko kierunek studiów?

"Być może dla świata jesteś tylko człowiekiem,

ale dla niektórych ludzi jesteś całym światem"
G.G. Marquez

olinkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-06, 18:20   #486
anastazjaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olinkaaa Pokaż wiadomość
Trochę nie na temat, ale kogo się zapytać jak nie studentek ostatniego roku Mam mały problem, właśnie jestem przed wyborem specjalizacji. Jedna bardziej mnie interesuje jednak nie za bardzo jest co po niej robić, druga z kolei mniej ciekawa ale wydaje mi się, że łatwiej będzie po niej znaleźć pracę i tu moje pytanie: Czy specjalizacje mają wpływ na znalezienie pracy? Czy liczy się tylko kierunek studiów?
Wg mnie nie
Stary 2008-03-06, 19:50   #487
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
hmmm mi się z kolei wydaje, że w jakimś stopniu na pewno przeciez na takiej specjalizacji to klada szczegolny nacisk na jakies tam zagadnienia, z kolei na innej specjalizacji na inne zagadnienia. Jesli skonczysz tą ciekawsza specjalizacje, a nie ma po niej pracy, to mysle, ze w ubieganiu się na stanowisko pracy zwiazane z ta specjalizacja, ktorej nie wybralas, wieksze szanse na dostanie pracy, beda mialy osoby ktore skonczyly ta druga specjalizacje bo beda mialy wieksza wiedze itd nio chyba, że Ty też bedziesz posiadala wiedze z tej drugiej specjalizacji bo sama ja gdzies wyczytasz itd W sumie to wydaje mi się, że to czy to ma jakis wplyw czy nie ma w duzym stopniu zalezy od kierunku studiow bo np w przypadku lekarza, czy prawnika specjalizacja ma ogromne znaczenie, a w przypadku filologa juz nie takie wielkie chyba Ale zastanow się dobrze nad tym wyborem, bo moze po tej ciekawszej specjalizacji tez sa jakies perspektywy pracy? bo z drugiej strony skonczysz ta nie interesujaca Cie specjalizacje, znajdziesz prace i bedziesz sie meczyc i nudzic do konca zycia

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-03-06, 19:53   #488
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

zgadzam sie. specjalizacja ma ogromny na to wpływ. przeciez to nie sam kierunek decyduje o tym gdzie potem możesz pracowac, ale własnie specjalizacja.

Stary 2008-03-06, 20:15   #489
olinkaaa
Zadomowienie

Studiuję stosunki międzynarodowe i do wyboru mam specjalizacje: bezpieczeństwo morskie państwa (to wg mnie wydaje się ciekawe) oraz gospodarkę i administracje morską. Zaznaczę, że interesuje mnie praca biurowa dlatego uważam, że po gosp i adm. łatwiej znaleźć taką pracę. Aczkolwiek ja się ktoś dobrze zakręci to i po bezpieczeństwie może znaleźć ciekawą posadkę,ale takich jest bardzo mało. Tylko trochę przerażają mnie przedmioty, a raczej wykładowcy, którzy czasem mi się zdaje, mają wiedzę na ten temat nie wiele większą niż studenci Ale jakoś trzeba będzie to przemęczyć Dziękuję dziewczyny za odpowiedź

"Być może dla świata jesteś tylko człowiekiem,

ale dla niektórych ludzi jesteś całym światem"
G.G. Marquez

olinkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-06, 22:10   #490
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Studiuję stosunki międzynarodowe i do wyboru mam specjalizacje: bezpieczeństwo morskie państwa (to wg mnie wydaje się ciekawe) oraz gospodarkę i administracje morską. Zaznaczę, że interesuje mnie praca biurowa dlatego uważam, że po gosp i adm. łatwiej znaleźć taką pracę. Aczkolwiek ja się ktoś dobrze zakręci to i po bezpieczeństwie może znaleźć ciekawą posadkę,ale takich jest bardzo mało. Tylko trochę przerażają mnie przedmioty, a raczej wykładowcy, którzy czasem mi się zdaje, mają wiedzę na ten temat nie wiele większą niż studenci Ale jakoś trzeba będzie to przemęczyć Dziękuję dziewczyny za odpowiedź
hmm szczerze mówiąc to nie mam za wielkiego pojecia o tych Twoich specjalizacjach, ale tak z samej nazwy to wydaje mi sie ze gospodarka i administracja morska jest lepszą specjalizacją, jesli myslisz o pracy w biurze w przyszlosci Wydaje mi się, że wiecej jest takich stanowisk pracy W ogole to masz super, bo mieszkasz nad morze także kierunek bardzo adekwatny
Stary 2008-03-07, 13:20   #491
justysia171
Zakorzenienie

Super, że jest tu taki wątek
Ja jestem teraz na 3 i 4 roku ( dwie uczelnie).
Mam już temat, mam promotora i trochę materiałów ale z chęcią się dowiem u źródeł jak to wszystko wygląda, dobrze, że jest jeszcze dużo czasu

justysia171 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-03-08, 10:40   #492
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

dziewczyny czy u was na obronie oprócz pytan z pracy bedą tez pytania z calego toku studiów?? Dostałyscie juz jakies zagadnienia?? ja jestem tym przerazona

Stary 2008-03-08, 13:53   #493
madzia.a
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
dziewczyny czy u was na obronie oprócz pytan z pracy bedą tez pytania z calego toku studiów?? Dostałyscie juz jakies zagadnienia?? ja jestem tym przerazona
ja się broniłam 1,5 miesiąc temu.
Miałam jedno pytanie z pracy (oczywiście wcześniej dostałam je do przygotowania), oraz 2 pytania ( z 6 które miałam przygotować) ze studiów.
madzia.a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-08, 13:59   #494
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzia.a Pokaż wiadomość
ja się broniłam 1,5 miesiąc temu.
Miałam jedno pytanie z pracy (oczywiście wcześniej dostałam je do przygotowania), oraz 2 pytania ( z 6 które miałam przygotować) ze studiów.
a dużo wczesniej dostałas te pytania??

Stary 2008-03-08, 14:24   #495
madzia.a

Cytat:
a dużo wczesniej dostałas te pytania??
miesiąc wcześniej
Stary 2008-03-08, 17:41   #496
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
miesiąc wcześniej
aha dzieki za odpowiedz

czyli praktycznie wiedziałas wczesniej wsyztskie pytania jakie bedziesz miała na obronie??

jak ja sie boje tej obrony

Stary 2008-03-08, 18:11   #497
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

A jak Ci idzie pisanie Madzialenko??
mi niestety slabo ;/ w ogole jestem zalamana jak ja to wszystko napisze bo w zasadzie nikt nam tego nie sprawdza i dupa zbita ;/ boje sie ze to bedzie wszystko zle bo nie jestem zbyt dobra z interpretacji faktow historycznych ;/ bleee normalnie juz zygam tym wszystkim

A mam jeszcze takie pytanko odnosnie przypisow: czy jesli w mojej pracy streszczam jakies wydarzenia opisane w innej ksiazce i dajmy na to w ksiazce jest to opisane na 20 stronach, a ja opisuje je np na 5 stronach to czy wystarczy zrobic jeden przypis do calosci, czy tez np co strone przypis albo co akapit?

i jeszcze jedno pytanko apropo op. cit jesli mam kilka dziel jednego autora to wiem, ze przed op. cit ma sie pojawic pierwszy wyraz tytulu. Ale np jesli w pierwszym rozdziale uzywam tylko jednego dziela tego autora, a inne pojawiaja mi sie dopiero w nastepnych rozdzialach to już od 1 rozdzialu podaje przed op. cit ten pierwszy wyraz tytulu prawda??

aha i jeszcze jedno; jesli korzystam z jakiegos dziela w ktorym ktos cytuje slowa kogos innego i ja rowniez bym chciala wykorzystac te slowa to czy moge napisac poprostu ta ksiazke w ktorej to znalazlam czy mam napisac ta ksiazke gdzie ten autor ksiazki z ktorej korzystam to znalał czy może jeszcze inaczej?? i czy w ogole po każdych słowach w cudzyslowiu musi być przypis czy wystarczy jak będzie na koncu akapitu np??

Bede wdzieczna jesli ktos mi odpowie na te pytanka bo normalnie juz sie pogubilam a na mojego promotora nie ma co liczyc ;/
Stary 2008-03-09, 07:38   #498
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Samba mi pisanie wcale nie idzie, bo nie ma kiedy mam mase nauki i pisania prac zaliczeniowych baaaardzo obszernych i kurcze juz jestem załamana, bo przeciez z czasem coraz wiecej bedzie tych zaliczen i ja nie wiem kiedy znjade czas na prace

odp na twoje pytania:
1.ja daje przypis co akapit , jak jest to samo to pisze "Ibidem"
2. tak w calej pracy piszesz wtedy op.cit bez względu w którym rozdziale pisałas całą nazwe tego dzieła
3. ja pisałam te księzke w której to znalazłam, b o czasami oni biora to np. z zagranicznych ksiązek albo calkowicie nie dostepnych.

mam nadzieje, ze pomogłam

Stary 2008-03-09, 15:40   #499
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Samba mi pisanie wcale nie idzie, bo nie ma kiedy mam mase nauki i pisania prac zaliczeniowych baaaardzo obszernych i kurcze juz jestem załamana, bo przeciez z czasem coraz wiecej bedzie tych zaliczen i ja nie wiem kiedy znjade czas na prace

odp na twoje pytania:
1.ja daje przypis co akapit , jak jest to samo to pisze "Ibidem"
2. tak w calej pracy piszesz wtedy op.cit bez względu w którym rozdziale pisałas całą nazwe tego dzieła
3. ja pisałam te księzke w której to znalazłam, b o czasami oni biora to np. z zagranicznych ksiązek albo calkowicie nie dostepnych.

mam nadzieje, ze pomogłam
Dzieki wielkie Kochana
nie lam sie na pewno jakos dasz sobie rade z ta pracka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-03-09, 18:32   #500
JoyceSky
Zadomowienie

GG do JoyceSky

Heh... chyba się przyłączę do wątku. Jestem na 4 roku anglistyki, ale już teraz każą nam pracę pisac. Do końca semestru mam oddac całą częśc teoretyczną, a w tym miesiącu mam przedstawic pierwsze 10 stron, a oczywiście nic jeszcze nie napisałam. Potrzebuję motywacji
JoyceSky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-09, 19:04   #501
Jolie2601
Zakorzenienie

Ja nadal tworzę- a takiego mam lenia ostatnio ehhh Zrobiłam część badań i dzisiaj siedziałam nad przeliczeniami i wyszły takie herezje, że nie wiem z której strony to ugryść. Jestem umówiona na jutro z promotorem, będziemy się głowić dlaczego wyszło tak a nie inaczej.....oj czarno to widzę.
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Jolie2601 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-09, 21:40   #502
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JoyceSky Pokaż wiadomość
. Potrzebuję motywacji
Najlepiej to pisz nam tu swoej postepy a sama zobaczysz jak szybko ci idzie masz juz zebrana literaturę??
Cytat:
Napisane przez Jolie2601 Pokaż wiadomość
Ja nadal tworzę- a takiego mam lenia ostatnio ehhh Zrobiłam część badań i dzisiaj siedziałam nad przeliczeniami i wyszły takie herezje, że nie wiem z której strony to ugryść. Jestem umówiona na jutro z promotorem, będziemy się głowić dlaczego wyszło tak a nie inaczej.....oj czarno to widzę.
Dobrze ze masz choc tak pomocnego promotora. ja niestety musze sama sie borykać z moja pracą

Stary 2008-03-11, 07:30   #503
emi_lka
Zakorzenienie

Poczułam zimny oddech czerwca na karku więc wzięłam się do roboty sama z siebie - wczoraj napisałam 4 strony, dziś lecę dalej Jak dla mnie to spory postęp, bo do tej pory mobilizowałam się tylko, gdy miałam jakiś termin, ale teraz czuję, że jeśli sama tego nie będę kontrolować, to czarno to widzę. Miałam świetny energetyzujący weekend po którym wróciłam maksymalnie zmobilizowana i mam zamiar jechać na tym napędzie jeszcze długo
Pozdrawiam Dziewczyny!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-03-11, 08:27   #504
pola_m
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emi_lka Pokaż wiadomość
Poczułam zimny oddech czerwca na karku więc wzięłam się do roboty sama z siebie - wczoraj napisałam 4 strony, dziś lecę dalej Jak dla mnie to spory postęp, bo do tej pory mobilizowałam się tylko, gdy miałam jakiś termin, ale teraz czuję, że jeśli sama tego nie będę kontrolować, to czarno to widzę. Miałam świetny energetyzujący weekend po którym wróciłam maksymalnie zmobilizowana i mam zamiar jechać na tym napędzie jeszcze długo
Pozdrawiam Dziewczyny!
zarażam się entuzjazmem i energią od Ciebie I zmykam do biblioteki

powodzenia
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-11, 10:42   #505
madzia.a

Dziewczyny czytając wasze zmagania z pisaniem pracy magisterskiej przypominam sobie jak sama, przed obroną byłam pełna nadziei, myslałam, że zwojuje świat, a teraz mam wykształcenie wyższe i jedyne co mi proponuja to prace w księgowości na pół etatu za 350 zł Porażka
Stary 2008-03-11, 13:24   #506
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny czytając wasze zmagania z pisaniem pracy magisterskiej przypominam sobie jak sama, przed obroną byłam pełna nadziei, myslałam, że zwojuje świat, a teraz mam wykształcenie wyższe i jedyne co mi proponuja to prace w księgowości na pół etatu za 350 zł Porażka
Nie brzmi to zbyt optymistycznie... Ale nie trać nadziei

Ja dziś dzielnie kontynuuję zmagania. Z wyjściowych 4 stron mam już 10, więc jest nieźle Cieszę się To wprawdzie niezbyt twórcza część pracy, ale lepiej już mieć to za sobą bez względu na kaliber trudności.

Pozdrawiam serdecznie!
Stary 2008-03-11, 14:56   #507
pola_m
Wtajemniczenie

Cytat:
madzia.a, a co kończyłaś? trzymam kciuki, że coś znajdziesz ciekawego i lepiej płatnego
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-11, 16:19   #508
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

ehhh ja to jestem zdolowana na maksa ;/ myslalam ze mam temat latwy i przyjemny, bo jest duzo materialow na ten temat to myslalam ze jakos to sklece a teraz kuzwa okazuje sie ze w kazdej ksiazce pisze cos innego i normalnie swira dostaje wcale ten temat nie jest taki prosty jak mi sie wydawalo i nie wiem jak ja to napisze najchetniej to bym zmienila temat ;/ w dodatku na promotora tez nie mam co liczyc ze mi pomoze i normalnie juz nie wiem
Stary 2008-03-11, 16:48   #509
edit23
Zakorzenienie

Może mi ktoś powiedzieć jak zrobić 4 wykresy na jednym polu wykresu powinnam się wrócić do podstawówki na lekcje infy
Stary 2008-03-12, 08:21   #510
emi_lka
Zakorzenienie

Edit mam nadzieję, że znalazłaś sposób na te wykresy? Ja jestem ciemna masa w tym względzie.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Studia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości