|
|
#481 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Praca magisterska - dyskusja
ja mam 7 przedmiotów z każdego mam ćwiczenie i wykład wiec 14 zajęc w tygodniu
i sa to przedmioty bardzo cięzkie moglismy miec je wczesniej a nie na ostatnim semstrze
|
|
|
|
|
#482 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Kochane!
Chyba wreszcie coś u mnie ruszy... Potrzebuję mobilizacji, bo nie umiem się wziąć do roboty, choć muszę i o tym wiem... Więc trzymajcie kciuki! Ja wprawdzie już prawie nie mam zajęć, ale mam właśnie praktyki, efekt jest taki, że mam czas średnio do 12, bo później wyjeżdżam i wracam wieczorem padnięta. Więc muszę jakoś zaktywizować się rankiem. Co niniejszym czynię ![]() Pozdrawiam! |
|
|
|
|
#483 |
|
Zakorzenienie
|
eeeh mialam dzis ulepszac drugi rozdzial mojej pracy, ale tak mnie glowa boli ze nie rozumiem co czytam
|
|
|
|
|
#484 |
|
Zakorzenienie
|
a ja mam jakies dołka twórczego
siedze i nic nie moge wymyslić
|
|
|
|
|
#485 |
|
Zadomowienie
|
Trochę nie na temat, ale kogo się zapytać jak nie studentek ostatniego roku
Mam mały problem, właśnie jestem przed wyborem specjalizacji. Jedna bardziej mnie interesuje jednak nie za bardzo jest co po niej robić, druga z kolei mniej ciekawa ale wydaje mi się, że łatwiej będzie po niej znaleźć pracę i tu moje pytanie: Czy specjalizacje mają wpływ na znalezienie pracy? Czy liczy się tylko kierunek studiów?
|
|
|
|
|
#486 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nio chyba, że Ty też bedziesz posiadala wiedze z tej drugiej specjalizacji bo sama ja gdzies wyczytasz itd W sumie to wydaje mi się, że to czy to ma jakis wplyw czy nie ma w duzym stopniu zalezy od kierunku studiow bo np w przypadku lekarza, czy prawnika specjalizacja ma ogromne znaczenie, a w przypadku filologa juz nie takie wielkie chyba Ale zastanow się dobrze nad tym wyborem, bo moze po tej ciekawszej specjalizacji tez sa jakies perspektywy pracy? bo z drugiej strony skonczysz ta nie interesujaca Cie specjalizacje, znajdziesz prace i bedziesz sie meczyc i nudzic do konca zycia
|
|
|
|
|
|
#488 |
|
Zakorzenienie
|
zgadzam sie. specjalizacja ma ogromny na to wpływ. przeciez to nie sam kierunek decyduje o tym gdzie potem możesz pracowac, ale własnie specjalizacja.
|
|
|
|
|
#489 |
|
Zadomowienie
|
Studiuję stosunki międzynarodowe i do wyboru mam specjalizacje: bezpieczeństwo morskie państwa (to wg mnie wydaje się ciekawe) oraz gospodarkę i administracje morską. Zaznaczę, że interesuje mnie praca biurowa dlatego uważam, że po gosp i adm. łatwiej znaleźć taką pracę. Aczkolwiek ja się ktoś dobrze zakręci to i po bezpieczeństwie może znaleźć ciekawą posadkę,ale takich jest bardzo mało. Tylko trochę przerażają mnie przedmioty, a raczej wykładowcy, którzy czasem mi się zdaje, mają wiedzę na ten temat nie wiele większą niż studenci
Ale jakoś trzeba będzie to przemęczyć Dziękuję dziewczyny za odpowiedź |
|
|
|
|
#490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wydaje mi się, że wiecej jest takich stanowisk pracy W ogole to masz super, bo mieszkasz nad morze także kierunek bardzo adekwatny |
|
|
|
|
|
#491 |
|
Zakorzenienie
|
Super, że jest tu taki wątek
![]() Ja jestem teraz na 3 i 4 roku ( dwie uczelnie). Mam już temat, mam promotora i trochę materiałów ale z chęcią się dowiem u źródeł jak to wszystko wygląda, dobrze, że jest jeszcze dużo czasu
|
|
#492 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny czy u was na obronie oprócz pytan z pracy bedą tez pytania z calego toku studiów?? Dostałyscie juz jakies zagadnienia?? ja jestem tym przerazona
|
|
|
|
|
#493 | |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Cytat:
Miałam jedno pytanie z pracy (oczywiście wcześniej dostałam je do przygotowania), oraz 2 pytania ( z 6 które miałam przygotować) ze studiów. |
|
|
|
|
|
#494 |
|
Zakorzenienie
|
a dużo wczesniej dostałas te pytania??
|
|
|
|
|
#495 |
|
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#496 |
|
Zakorzenienie
|
aha
dzieki za odpowiedz czyli praktycznie wiedziałas wczesniej wsyztskie pytania jakie bedziesz miała na obronie?? jak ja sie boje tej obrony
|
|
|
|
|
#497 |
|
Zakorzenienie
|
A jak Ci idzie pisanie Madzialenko??
mi niestety slabo ;/ w ogole jestem zalamana jak ja to wszystko napisze bo w zasadzie nikt nam tego nie sprawdza i dupa zbita ;/ boje sie ze to bedzie wszystko zle bo nie jestem zbyt dobra z interpretacji faktow historycznych ;/ bleee normalnie juz zygam tym wszystkim ![]() A mam jeszcze takie pytanko odnosnie przypisow: czy jesli w mojej pracy streszczam jakies wydarzenia opisane w innej ksiazce i dajmy na to w ksiazce jest to opisane na 20 stronach, a ja opisuje je np na 5 stronach to czy wystarczy zrobic jeden przypis do calosci, czy tez np co strone przypis albo co akapit? i jeszcze jedno pytanko apropo op. cit jesli mam kilka dziel jednego autora to wiem, ze przed op. cit ma sie pojawic pierwszy wyraz tytulu. Ale np jesli w pierwszym rozdziale uzywam tylko jednego dziela tego autora, a inne pojawiaja mi sie dopiero w nastepnych rozdzialach to już od 1 rozdzialu podaje przed op. cit ten pierwszy wyraz tytulu prawda??aha i jeszcze jedno; jesli korzystam z jakiegos dziela w ktorym ktos cytuje slowa kogos innego i ja rowniez bym chciala wykorzystac te slowa to czy moge napisac poprostu ta ksiazke w ktorej to znalazlam czy mam napisac ta ksiazke gdzie ten autor ksiazki z ktorej korzystam to znalał czy może jeszcze inaczej?? i czy w ogole po każdych słowach w cudzyslowiu musi być przypis czy wystarczy jak będzie na koncu akapitu np?? Bede wdzieczna jesli ktos mi odpowie na te pytanka bo normalnie juz sie pogubilam a na mojego promotora nie ma co liczyc ;/ |
|
|
|
|
#498 |
|
Zakorzenienie
|
Samba mi pisanie wcale nie idzie, bo nie ma kiedy
mam mase nauki i pisania prac zaliczeniowych baaaardzo obszernych i kurcze juz jestem załamana, bo przeciez z czasem coraz wiecej bedzie tych zaliczen i ja nie wiem kiedy znjade czas na prace![]() odp na twoje pytania: 1.ja daje przypis co akapit , jak jest to samo to pisze "Ibidem" ![]() 2. tak w calej pracy piszesz wtedy op.cit bez względu w którym rozdziale pisałas całą nazwe tego dzieła ![]() 3. ja pisałam te księzke w której to znalazłam, b o czasami oni biora to np. z zagranicznych ksiązek albo calkowicie nie dostepnych. mam nadzieje, ze pomogłam
|
|
|
|
|
#499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie lam sie na pewno jakos dasz sobie rade z ta pracka |
|
|
|
|
|
#500 |
|
Zadomowienie
|
Heh... chyba się przyłączę do wątku. Jestem na 4 roku anglistyki, ale już teraz każą nam pracę pisac. Do końca semestru mam oddac całą częśc teoretyczną, a w tym miesiącu mam przedstawic pierwsze 10 stron, a oczywiście nic jeszcze nie napisałam. Potrzebuję motywacji
|
|
|
|
|
#501 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nadal tworzę- a takiego mam lenia ostatnio ehhh
Zrobiłam część badań i dzisiaj siedziałam nad przeliczeniami i wyszły takie herezje, że nie wiem z której strony to ugryść. Jestem umówiona na jutro z promotorem, będziemy się głowić dlaczego wyszło tak a nie inaczej.....oj czarno to widzę.
|
|
#502 | |
|
Zakorzenienie
|
Najlepiej to pisz nam tu swoej postepy a sama zobaczysz jak szybko ci idzie
masz juz zebrana literaturę??Cytat:
|
|
|
|
|
|
#503 |
|
Zakorzenienie
|
Poczułam zimny oddech czerwca na karku więc wzięłam się do roboty sama z siebie - wczoraj napisałam 4 strony, dziś lecę dalej
Jak dla mnie to spory postęp, bo do tej pory mobilizowałam się tylko, gdy miałam jakiś termin, ale teraz czuję, że jeśli sama tego nie będę kontrolować, to czarno to widzę. Miałam świetny energetyzujący weekend po którym wróciłam maksymalnie zmobilizowana i mam zamiar jechać na tym napędzie jeszcze długo![]() Pozdrawiam Dziewczyny! |
|
|
|
|
#504 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I zmykam do biblioteki![]() powodzenia |
|
|
|
|
|
#505 |
|
|
Dziewczyny czytając wasze zmagania z pisaniem pracy magisterskiej przypominam sobie jak sama, przed obroną byłam pełna nadziei, myslałam, że zwojuje świat, a teraz mam wykształcenie wyższe i jedyne co mi proponuja to prace w księgowości na pół etatu za 350 zł
Porażka
|
|
|
|
|
#506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dziś dzielnie kontynuuję zmagania. Z wyjściowych 4 stron mam już 10, więc jest nieźle Cieszę sięPozdrawiam serdecznie! |
|
|
|
|
|
#507 |
|
Wtajemniczenie
|
madzia.a, a co kończyłaś? trzymam kciuki, że coś znajdziesz ciekawego i lepiej płatnego
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#508 |
|
Zakorzenienie
|
ehhh ja to jestem zdolowana na maksa ;/ myslalam ze mam temat latwy i przyjemny, bo jest duzo materialow na ten temat to myslalam ze jakos to sklece
a teraz kuzwa okazuje sie ze w kazdej ksiazce pisze cos innego i normalnie swira dostaje wcale ten temat nie jest taki prosty jak mi sie wydawalo i nie wiem jak ja to napisze najchetniej to bym zmienila temat ;/ w dodatku na promotora tez nie mam co liczyc ze mi pomoze i normalnie juz nie wiem
|
|
|
|
|
#509 |
|
Zakorzenienie
|
Może mi ktoś powiedzieć jak zrobić 4 wykresy na jednym polu wykresu
powinnam się wrócić do podstawówki na lekcje infy
|
|
#510 |
|
Zakorzenienie
|
Edit mam nadzieję, że znalazłaś sposób na te wykresy? Ja jestem ciemna masa w tym względzie.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Studia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:12.

i sa to przedmioty bardzo cięzkie

Mam mały problem, właśnie jestem przed wyborem specjalizacji. Jedna bardziej mnie interesuje jednak nie za bardzo jest co po niej robić, druga z kolei mniej ciekawa ale wydaje mi się, że łatwiej będzie po niej znaleźć pracę i tu moje pytanie: Czy specjalizacje mają wpływ na znalezienie pracy? Czy liczy się tylko kierunek studiów?

W sumie to wydaje mi się, że to czy to ma jakis wplyw czy nie ma w duzym stopniu zalezy od kierunku studiow bo np w przypadku lekarza, czy prawnika specjalizacja ma ogromne znaczenie, a w przypadku filologa juz nie takie wielkie chyba 

Porażka
powinnam się wrócić do podstawówki na lekcje infy