![]() |
#151 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 3
Cytat:
A najlepiej powiedz im, żeby dali ci kase a ty cos kupisz 😂 ja w tym roku tak zalatwian prezenty |
|
![]() ![]() |
![]() |
#152 |
Rozeznanie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;68484851]Eh te chłopy. Pogadaj z nim, albo sama zadxwon do jego rodziców. Szkoda kasy na cos, czego nie bedziesz uzywac. Moze niech zamiast chodzika kupia pchacz? Albo stolik edukacyjny? Ceny chyba podobne.
A najlepiej powiedz im, żeby dali ci kase a ty cos kupisz 😂 ja w tym roku tak zalatwian prezenty[/QUOTE] Haha :-D Szczerze to taka opcja by mi najbardziej pasowała. Moi rodzice zawsze dają nam kasę i każą coś kupić albo mówią, żeby zamówić za pobraniem ;-) Z tesciami to nie przejdzie, byłaby wielka obraza, gdybym im powiedziała i płacze teściowej jak to nie doceniam i jej przykro... Niech sam to załatwi. Najwyżej znowu dostaniemy coś czego nie będziemy używać, w sumie to sie chyba już przyzwyczaiłam do tego, choć to zupełnie bez sensu. |
![]() ![]() |
![]() |
#153 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
No szkoda kasy ![]() ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Cytat:
Cytat:
Dziekujemy ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#154 |
Konto usunięte
|
Witam się wieczorową porą. To pierwszy dzień od dawien dawna, którego nie zaczęłam od kawki przy wizażu
![]() Dzisiaj przed 8 rano już byłam w biedrze ![]() Jutro imprezka urodzinowa Igora, więc było sporo rzeczy do ogarnięcia plus jeszcze zawiezienie i odebranie dzieci ze zbiórki zuchowej. Ignaś był dzisiaj na szczęście w miarę łaskawy o dziwo i udało mi się zrobić gulasz do placków, sałatkę , prawie cały tort no i szybki obiad ![]() Niestety coś mnie zbiera, bo obudziłam się z bólem głowy, katarem i głosem jak Kasia Nosowska. Mam nadzieję, że Ignaś łyknie sporo przeciwciał i się nie zarazi ![]() Lecę nadrabiać! |
![]() ![]() |
![]() |
#155 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj jeszcze mi się zakrztusila...prawie zawał miałam..lzy popłynely po policZku ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Cytat:
Będę jeszcze próbować Z jedzeniem...powoli...może Maja potrzebuje więcej czasu. Temat macierzyńskiego dla mnie to temat rzeka... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#156 |
Rozeznanie
|
Zebrah tak sobie próbuje przypomnieć gdzie to było, wydaje mi się że u Jackowskiej czytałam że od początku można (a who nawet zaleca) proponowac dwa posiłki dziennie.
Ja tak robię. Tzn jako obiadek jakieś warzywka, ostatnio z mięskiem, a drugi posiłek to albo owoce albo kaszka, albo kaszka z owocami ![]() ![]() U nas identyczne pobudki cala noc, a dzień zaczynamy między 5 a 6. Padam dosłownie. Zwalam winę na ten skok i zajrzalam na pierwszą stronę ze kończy się w połowie 27 tyg, więc u nas został jeszcze równy tydzień.. ehh zobaczymy. Hmm ja też się nie przejmuje tym ile Franek je. Zawsze robię tyle samo, czasem 3/4 butelki wylewam, a czasem muszę dorobić. Ja też raz jestem głodna jak wilk, a drugim razem nie zjem prawie nic. Wiec i on ma prawo. To też człowiek tylko że mały ![]() Soffinka brawo dla Gabiego za siadanie! Frankowi się udało przedwczoraj w kąpieli w wodzie jak nie było aż takiej grawitacji, liczy się?:p Kiara, u nas ortopeda załatwił sprawę i na kontroli bioderek powiedział: wszystko jest ok i tak zostanie jeśli nie będziecie używać chodzikow, skoczków, oraz innych udziwnien, butów orto nie trzeba od początku stosować, wystarcza trampki, jakby coś Was niepokoiło to zapraszam. Dziś mam okropny dzień, totalny zjazd. Nie wiem czy ze zmęczenia czy od podniesionego rano ciśnienia (teść). W każdym razie nic wcale dziś nie ogarniam. Ciężko mi ruszyć tyłek. Ehhh. Jakaś godzinke temu wrocilismy od mojej mamy, bo we wtorek ma urodziny więc impreska. Tz cały dzień spędził przy samochodzie. Chyba zapomnialam Wam wspomnieć że tydzień temu w środę go rozbilam ![]() Tz cały czas wypomina i oczywiście wykorzystał sytuację i zamiast kupić zderzak zwykły za 50-100 zł to jakiś tam zbajerzony za 300, coś tam też lepsiejsze i kupa kasy poszła, zderzak gość wysłał połamany więc ostatnie 3 dni go kleil, dziś cały dzień składał wszystko do kupy, i stwierdził że musi jeszcze raz rozebrać bo coś tam. Zła jestem jak nie wiem, ale nie mogę nic powiedzieć bo to przecież przeze mnie. Wiec znów nie pojedziemy na basen i znów nie pojedziemy kupić mi telefonu na który czekam już chyba ze 3 msc. |
![]() ![]() |
![]() |
#157 | |
Konto usunięte
|
Tylko tyle napisałyście? Ja tu sobie na nadrabianie wzięłam paczkę pierniczków i tylko dwa zdążyłam zjeść
![]() Cytat:
![]() Cierpliwość Esia to niezły kombinator. Już się zabiera za szuflady to co będzie potem! ![]() Elaine ja skorzystałam z Twoich pomysłów na prezenty gwiazdkowe. Dzięki! ania współczuję tych przepraw z Mają... Musisz być bardzo zmęczona. Oby jak najszybciej minęło ![]() Chyba coś jest na rzeczy- może z jakimś skokiem, bo sporo dzieci ma od jakiegoś czasu koszmarne noce. Mi już się Ignaś dzisiaj 2 razy przebudził. Gdzie te czasy gdy pierwsza pobudka była koło 1. w nocy? Ach, miałam jeszcze pisać, że pierwszy raz zrobiłam dzisiaj Ignasiowi kleik ryżowy. Przy pierwszej łyżeczce się bardzo skrzywił ale potem już jadł ładnie, nie wypluwał, nawet nic się nie wybrudził pomimo braku śliniaka. Dałam mu może z 7 takich małych łyżeczek. Jutro znowu dostanie. Madzia widać Hani nie podpasowało spanie w gościach. Ciekawe jak będzie spała po powrocie do domu... ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- Lena dobrze, że nic Ci się nie stało! Och, dobrze że mój chłop nie ma takiego motoryzacyjnego fizia (chociaż prawko mógłby wreszcie zrobić...) Nam się chyba z rok temu zepsuła elektryczna szyba z tyłu i szyba opadała. Tz ją zaklinował taką gumą i tak jeździliśmy. Czasem tylko na jakichś większych wertepach lub dziurach opadała do połowy ![]() A w garderobie stoi lampa do kuchni. 1,5 roku temu wymienialiśmy meble i był remont generalny kuchni. Została tylko stara, niepasująca kolorystycznie lampa. W ub. tygodniu kupiliśmy nową i STOI zamiast wisieć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#158 |
Zakorzenienie
|
Kolejna zmiana w pobudkach...budzi się o 22.30 i zaczyna bawić... Tak jest teraz.... tz o 5 wstaje do pracy.
Wczoraj zasnela O 1.30 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#159 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() mnie meeega denerwują ludzie z tą swoją gadką "zjesz coś Normalnego". Moi rodzice niby w żartach ale mnie denerwują, ale teściowa to już czasem z takim żalem mowiła, że kiedy Wy mu w końcu coś dacie do jedzenia?! a juz jak powiedziała kiedyś, że Krzyś jest słaby bo nie dajemy mu warzyw/mięska i dlatego jeszcze nie siedzi to myślałam, ze kogoś zastrzelę ![]() współczuję Ci, że z nimi mieszkasz. Mi wystarczy słuchanie tych glupot raz/ miesiąc (TŻ słucha częściej bo gada z teściową codziennie przez telefon. Oczywiście tylko Krzys zapłacze, to na pewno głodny, bo mu jeść nie dajemy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Krzyś kończy 29 tydzień, niby tabelki nie pokazują żadnego skoku, a zachowuje sie jak na skok ![]() w ogóle Krzyś mnie wkurza, bo na naszym łóżku prezentuje pieknie swoje zdolności motoryczne, turla się, na czworaka prawie staje, pełza no bajka! a położony na macie leży i jęczy ... TŻ mówi, ze ta mata jest słaba bo twarda, ja mówie, że twarda to podobno zdrowa i tak ma być i lepiej rozwija mięśnie. Położyliśmy mu kołdrę na macie dalej jęczy więc nie wiem o co chodzi ![]() Edytowane przez Paulinagm Czas edycji: 2016-12-10 o 21:52 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#160 |
Konto usunięte
|
MariaF ale masz słodkie niebieskookie księżniczki
![]() ![]() ![]() Jesteś pewna, że Dorcia nie urodziła się Kinią? |
![]() ![]() |
![]() |
#161 |
Zakorzenienie
|
I płacz
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#162 |
Konto usunięte
|
Paulina moja Hania tez woli łóżko. Na czworakach jeszcze nie staje, ale sxybciutko się przesuwa, czasem nawet do przodu 😂 raz dwa z brzucha na plecy, a na macie czy puzzlach jęki. Zosia przynosi jej gryzaki, maskotki, ogólnie hani zabawki a ta patrzy tylko za tym co Zosi- lalki, wózek, klocki, kuchenka. Książki jej pożera 😱 oj co to się będzie działo jak Hania ruszy!
Dziś robimy z Zosia ciasteczka świąteczne 🎄🍰 |
![]() ![]() |
![]() |
#163 |
Konto usunięte
|
Aniu i jak nocka? Dała Maja coś pospać?
U nas nawet spoko, co prawda prawie cała noc z cycem w buzi ale spał. Rano zmieniłam pampka, dałam cyca i zasnął jeszcze! Szok, bo pospał do 8:30 ![]() Zabieram się za dalsze prace, trza ten bajzel ogarnąć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#164 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj Maja skończyła 6 m-cy. Za szybko ten czas zleciał... ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
![]() ![]() |
![]() |
#165 |
Zakorzenienie
|
Meldujemy się z Marysią
![]() Są moi rodzice u nas, więc tylko Was podczytuję. U nas kolejna noc z 1 pobudką ![]() Maria Francesca, krem kataloński to taki słodko-słony krem, polecam, gdyby nie fakt, że tarta mi się trochę za bardzo przypiekła, to byłoby idealnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#166 | ||
Rozeznanie
|
Hej
![]() Feluś też nie przepada za leżeniem na puzzlach, czy macie, woli nasze łóżko (ja w sumie też, bo zawsze to wygodniej się koło niego wyciągnąć :p ). Dlatego kładę mu na łóżku przyrząd gimnastyczny i pałąki od maty. A i na łóżku z gołą pupą pięknie podnosi się jak do raczkowania i pełza, ale warunek to nie może mieć pampersa. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Śliweczka Udanej imprezki i spóźnione sto lat dla Igorka! ![]() Ania Najlepsze życzenia również dla Majeczki! ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#167 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() DZANET- też chromolę nie piorę firanek i tak wyjeżdżamy na święta. Cytat:
LENAMARLENA- ja porysowałam samochód w paru miejscach i nie kazałam mężowi nic z tym robić. Powiedziałam, że nie chcę nowego auta (mamy 10-letnie), bo przynajmniej nie mam stresa, że coś porysuję, popsuję i mąż mi będzie fiksował i rok wypominał. Mamy strasznie wąski podziemny parking pod blokiem i wykręcić między słupami to jest czasami wyczyn... To od dzisiaj daję dwa posiłki ![]() KIARA- ja chowam nieudane prezenty do szafki- co zrobić jak się nie chce poobrażać teściów. Staram się w trakcie rozmów z teściową mówić co tam muszę kupić niedługo dzieciom albo czym ostatnio się dziecko zainteresowało i zazwyczaj ona rozumie moją aluzję. Tym sposobem oduczyła się kupować dzieciom ubranka z poliestru, których nie używamy, bo się Rafek poci jak szczur. Leon pełza do tyłu i wlazł dzisiaj tym sposobem w dziurę pod fotelem ![]() ![]() Ania- 100 lat dla półrocznej Mai ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#168 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję Kochane
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#169 |
Rozeznanie
|
Paulina chyba trochę źle się wypowiedzialam o tych słoiczkach. Nie mam nic przeciwko nim, sama bym używała ale np kiedy wychodzimy to fajnie bo wrzucasz do torby później podgrzewacz i gotowe. Albo jak mam zły dzień jak wczoraj, nie dałam rady ugotować to dalam słoik. Ale uważam że na codzien fajnie jakby jadł domowe.
Zebrah nasz samochód jest z 1990 roku ![]() U nas mały po dywanie średnio umie się poruszać, ale po panelach czesto śmiga ![]() Już wiem skąd to wczorajsze bardzo kiepskie samopoczucie. Rano obudzilam się z bólem brzucha i dostalam okresu. Zegnaj swobodo [*] ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#170 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Noc minela zdecydowanie zbyt szybko... Aniu sto lat dla Majeczki ![]() ![]() Mąż ubierał rano Marcelinę i ja nue wiem czy wasi mężowie też nie odróżniają kolorów? Wygladała jak tęcza normalnie ![]() ![]()
#171 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, dawno mnie było. .. W zeszłym tygodniu zmarł mój ojciec i musiałam jakoś ogarnąć sytuację. W związku z tym zostawiałam Pati ciągle z kimś innym i teraz chyba odreagowuje bo jak tylko mnie widzi to robi się niodkładalna.... przyznam że jestem wykończona a jeszcze zostało mnóstwo rzeczy do załatwienia typu zmiana danych do ubezpieczenia domu czy rozwiązanie umowy na tel. Niby nic pilnego ale trzeba to zrobić i zależy mi żeby wyrobić się przed świętami.
Tak że wrócę do Was nieprędko. Trzymajcie się ciepło Mamuśki i piszcie ci tam u Was, może uda mi się chociaż na chwilkę wejść na wątek dla rozluźnienia. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#172 |
Rozeznanie
|
Kacian przykro z powodu Twojego Taty
![]() trzymaj się i wchodź na wątek dla rozluźnienia głowy- zapraszamy |
![]() ![]() |
![]() |
#173 |
Zakorzenienie
|
Kacian przykro mi
![]() Jeszcze teraz w okresie przedświątecznym ![]() Zaglądaj w wolnej chwili ![]()
#174 |
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczynki
![]() ![]() Hania po koszmarkowej nocce u siostry tz miała dzień totalnej marudy :/ wieczorem dałam vibucrol. Noc z 2pobudkami na mleko i kilkoma innymi na przytulaski,placzki itd ![]() Teraz Hania ma drzemkę w domu a ja leniuchuje obok niej. Zebrah kupiłam obala wibrujacego z mnóstwem gadżetów w środku, biedronke pelzajaca:gra, świeci i ma wypukłe elementy, i jescze jedna zabawę z różnymi rodzajami środków lokomocji i przyciskami (ta akurat 18'99zl) gra i świeci więc do ćwiczeń w sam raz ![]() Lena dobrzr, że nic Ci się w tym "wypadku" nie stało. Wyjdę na igobrantke co z tego, że auto klasyk i TZ,je uwielbia. Twoje zdrowie wazniejsze ![]() Ja wgielam felge u TZ w aucie, poza tekstem "ooo Boże jak Ty jeździsz" nic nie było ![]() Szkoda, że Twój TZ woli przy aucie dlubac niż jechać na basem skoro widzi, że Franek to lubi ![]() Kancian przykro mi z,powodu Twojego taty ![]() ![]() Ja z kolei lubię jak Hania dostaję ubranka. Może dlatego, że nikt nie kupił jej jeszcze nic tandetnego. Zwykle dostaję firmowe porządne rzeczy. Dużo dostaliśmy ubranek z Cocodrilo, zary czy hm więc jakościowo bardzo fajne ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#175 |
Zakorzenienie
|
Kacian
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- Wyszliśmy na spacer i się ostro rozpadalo więc wróciliśmy do domu. Godzinę Maja jeszcze pospala na balkonie. Teraz już jest w domu i śpi dalej. Ubrania które dostajemy też są oryginalne. No baranek jest z smyka. Ja po prostu takich rzeczy nie lubię. Kurtkę która kupiłam na sn idealnie leży ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#176 |
Zakorzenienie
|
1481463498218.jpg
Jestem mega zadowolona z śpiworka. Wart swojej ceny. Do mówiłam mufke do wózka ![]() Dzisiaj Majunia z smakiem zjadła jabluszko z dynią ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#177 |
Zakorzenienie
|
Aniu gdzie zamaaialas spiworek i ile placilas? W sumie muffka tez by mnie interesowała
![]() Wiesz co u Nas sporo ubranek jest takich. Że na długość są ok a rekawy za długie. W kombinezonach notorycznie tak Hania ma. W ogóle lada dzień zmienię jej kombinezon 74 na 80 bo w 74 już idealnie do konca stopami dostaję (ale to takie małe 74jest) teraz mają podobno mrozy przyjść to pod 80 ubiore jeszcze polarowy cienki kombinezon) i będzie idealnie ![]() Aniu a Ty dajesz Maję do śpiworka plus pokrywa od wózka? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#178 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pokrywy nie zakładam. Śpiworek jest bardzo ciepły. Jak przyjdą mrozy to wtedy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
![]() ![]() |
![]() |
#179 |
Zakorzenienie
|
1481465990766.jpg
Najlepszy zakup ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#180 |
Rozeznanie
|
Madziu bardziej chodzi o zrobienie go tak żeby można było bezpiecznie jeździć. Ehh jeszcze sie wkurzylam bo właśnie ten zderzak co kupił jest z halogenami i mieliśmy jechać do kina i zrobil zwarcie. Poszły bezpieczniki i dupa. Światła nie świecą żadne, także trzeba się teściów prosić o samochód. Ehh no ale jedziemy już.
---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- Znowu jakoś tu cicho, pewnie w niedzielę wszyscy się relaksują z rodzinka a tylko ja się zloszcze na tz ![]() Kiedyś polecalyscie jakieś apki do monitorowania cyklu, powtorzycie jakie to?:p |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:50.