Przełomowe maluszki 2007/2008 - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-03-07, 16:04   #691
bazylia
Zadomowienie

Dot.: Przełomowe maluszki 2007/2008

Milenko - jeżeli diagnoza się potwierdzi, to...pozostaje się ciesyć, że w odpowiednim momencie wykryto nieprawidowości. Gorzej byłoby, gdyby Pola musiała leżeć na wyciągu... Małgosia co prawda nie ma dysplazji, ale wyniki badania były na granicy normy. Od prawie 3-ch tygodni moje dziecko nosi zatem 3 pieluchy - pampersa, pieluszkę tetrową i na wierzch jeszcze jedną duż pieluszkę jednorazową...
Trzymam za Was kciuki i daj znać jak po konsultacji

Karolinka - nie poznałam Cie przez te nowe: awatar i podpis No i Ty też założyłaś bloga Gratulacje
Stary 2008-03-07, 17:10   #692
bassienkaw
Zakorzenienie

A mi się wcale nie nudzi... ale córcia jest u prababci, mąż pojechał po ojca do jakiegoś jego znajomego... remont w łazience trwa... a za nami tak wogóle dzisiaj prawie 3 godzinny spacerek no i motylka widziałam, i ptaszki świergolą, i wiosna idzie, i ciepło... cudownie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (119,8 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (77,6 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (87,8 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (68,7 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5.jpg (105,8 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 6.jpg (115,3 KB, 12 załadowań)

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-07, 17:46   #693
bassienkaw
Zakorzenienie

i jeszcze jedno z wczoraj, czy tam z przedwczoraj... tzn remix, jak męczyła kaczuchę...i to wcale nie są polityczne zdjęcia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 11.jpg (80,6 KB, 25 załadowań)

Stary 2008-03-07, 18:34   #694
DrGandzia
Zadomowienie

Basiu Skarbie ja jeszcze nie spałam , chodze codziennie spać koło 2 - taki juz nocny marek jestem, a Polcia nie budzi mi się do karmienia. Praktycznie to wygląda tak, że po kąpieli (koło 21) zdrzemnie się na pół godzinki, potem idzie spać tak koło 24 albo później i wstaje przed 7, ale nie na karmienie tylko po to, abym przytuliła ją do cycusi ai wzięła do nas do łóżka, a na jedzenie wstaje po 8 jak tatuniu idzie do pracy potem kupka, spanie do 12 czasami 13 w międzyczasie delikatny posiłek
Jolus dzięki za przywitanie ponowne
Stary 2008-03-08, 02:41   #695
bassienkaw
Zakorzenienie

no to Polcia czasowo śpi mniej więcej jak Łucja, tylko że moja córcią przeważnie już ok 22 sobie słodko śpi... i w sumie wiesz co,nie wyobrażam sobie teraz zabawiać się z nią codziennie do północy czy też dłużej. Owszem taki okres u niej krótki też był,ale minął na szczęście, bynajmniej narazie. Wczoraj to już wogóle. Głodna była, bo juz po 20 się darła, że chce jeść, potem coś jej odbiło, nagle jeść nie chciała... w sumie chyba wiem co, od spacerku praktycznie nic babci nie spała i była rozdrażniona... Damian ją utulił i usnęła mu... zdrzemła się z pół godzinki i zjadła mleczko... niestety nie za dużo i myślałam, że będzie krótkie spanie... a tutaj obudziła mi się po 2, dałam jej smoka i zasnęła nim zdążyłam wyjść z pokoju by jej mleko przygotować... obudziła się 10 minut temu... i co? Dałam jej smoka by nie płakała, poszłam do kuchni mleczko robić... wracam a dziecko słodko śpi hihihi
ciekawe ile jeszcze tak podrzemie

Stary 2008-03-08, 07:06   #696
bassienkaw
Zakorzenienie

dzień doberek... ja od prawie godzinki na nogach, właśnie będę coś z sobą robiła, malowanko jakieś, fryzurka, póki mała śpi, bo przed 9 będzie trzeba wyjść, kierunek szkoła... ale damy radę
mała do rodziców, potem muszę zrobić jakieś zakupy i wogóle... a potem powrót do domu i do burdelu ale już bliżej niż dalej, wiem wiem dziennie to powtarzam
Miłego weekendu dla wszystkich

Stary 2008-03-08, 12:24   #697
bassienkaw
Zakorzenienie

ale tutaj cisza
normalnie szok
a u mnie wiosny ciąg dalszy
nawet podjechałam na myjnie dziś autko umyć

Stary 2008-03-08, 13:40   #698
Ramila
Raczkowanie

Hej Dziewczyny!
Ja wiem że chciałyście mnie pocieszyć ale dobrze wiecie że żadna z Was nie potrafiłaby się cieszyć że wykryto u dziecka chorobę.Diagnoza się potwierdziła,co prawda doktor powiedział ze to nie jest jeszcze dysplazja tylko jej jakby dobry poczatek,powiedział że odpowiednie postępowanie moze uchronić Polę od dysplazji i podjęcia leczenia.Mamy miesiac na poprawę,wiąze się z tym szerokie pieluchowanie,rehabilitac ja i te nieszczęsne szelki.Pola była bardzo spokojna na USG a potem wstąpił w nią istny szał ,wrzeszczała jak opętana przez 5 godzin,myślę że udzielił się jej mój nastrój.Na szczęście dzisiaj rano wszystko zrobił za mnie mąż więc mogłam pospać dłużej.Teraz mój skarb śpi,a ja mogłam posprzątać i upiec ciasto bo mamy gosci.Jakoś dzisiaj mi lżej,nabrałam siły do tego aby stawić czoła temu co się stało.
Wszystkiego najlepszego z okazji dnia kobiet dla małych wizażanek i mamuś

Ramila jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-08, 15:13   #699
bazylia
Zadomowienie

Milenko, przykro mi, że diagnoza się potwierdzila Ważne, że zadziałacie w odpowiednim momencie My idziemy na kontrolne badanie za 2 tygodnie... Ciekawe, czy u nas szerokie pieluchowanie przyniosło pożądany efekt terapeutyczny Ty biedactwo sprobuj troszkę się zrelaksować. ?Goście mam nadzieję Ci w tym pomogą Miłego dzionka
Stary 2008-03-08, 22:46   #700
DrGandzia
Zadomowienie

Basiu szalejesz normalnie
Milenko, ze mna na sali leżała dziewczyna, która urodziła córcię i też miała tą dysplazję (z reszta ta dziewczyna też to miała - podobno dziedziczne, ale u niej wykryto to dopiero po 7 miesiącu) . Jej Ania od pierwszych dni życia juz nosiła te szelki - rozpurki, ale pediatra jej powiedział, że im wczesniej jest to wykryte tym lepsiej dla dziecka (pocieszenie dla Ciebie) i podobno ponosi do drugiego miesiąca i będzie ok... Naszych znajomych córcia też to miała, też wykryli to ddopiero po 6 miesiącu - troszeczkę sie przemeczyli, ale juz jest wszystko ok... tak więc nie stresuj się, bedzie wszystko0 dobrze, bo w Końcu Polutki to najfajniejsze i najładniejsze i w ogóle naj naj dziewczynki na świecie i tego się trzymajmy
Stary 2008-03-09, 05:56   #701
bassienkaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ramila Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny!
Ja wiem że chciałyście mnie pocieszyć ale dobrze wiecie że żadna z Was nie potrafiłaby się cieszyć że wykryto u dziecka chorobę.Diagnoza się potwierdziła,co prawda doktor powiedział ze to nie jest jeszcze dysplazja tylko jej jakby dobry poczatek,powiedział że odpowiednie postępowanie moze uchronić Polę od dysplazji i podjęcia leczenia.Mamy miesiac na poprawę,wiąze się z tym szerokie pieluchowanie,rehabilitac ja i te nieszczęsne szelki.Pola była bardzo spokojna na USG a potem wstąpił w nią istny szał ,wrzeszczała jak opętana przez 5 godzin,myślę że udzielił się jej mój nastrój.Na szczęście dzisiaj rano wszystko zrobił za mnie mąż więc mogłam pospać dłużej.Teraz mój skarb śpi,a ja mogłam posprzątać i upiec ciasto bo mamy gosci.Jakoś dzisiaj mi lżej,nabrałam siły do tego aby stawić czoła temu co się stało.
Wszystkiego najlepszego z okazji dnia kobiet dla małych wizażanek i mamuś
A ja mam nadzieję, że jest tak jak dziewczyny piszą, że dobrze, że teraz, że dobrze, że wcześniej, że szybko wszystko będzie dobrze. Tego Wam życzę z głębi sera. I dla ciebie też wszystkiego co najlepsze, z okazji naszego wczorajszego świę

Cytat:
Napisane przez DrGandzia Pokaż wiadomość
Basiu szalejesz normalnie
Milenko, ze mna na sali leżała dziewczyna, która urodziła córcię i też miała tą dysplazję (z reszta ta dziewczyna też to miała - podobno dziedziczne, ale u niej wykryto to dopiero po 7 miesiącu) . Jej Ania od pierwszych dni życia juz nosiła te szelki - rozpurki, ale pediatra jej powiedział, że im wczesniej jest to wykryte tym lepsiej dla dziecka (pocieszenie dla Ciebie) i podobno ponosi do drugiego miesiąca i będzie ok... Naszych znajomych córcia też to miała, też wykryli to ddopiero po 6 miesiącu - troszeczkę sie przemeczyli, ale juz jest wszystko ok... tak więc nie stresuj się, bedzie wszystko0 dobrze, bo w Końcu Polutki to najfajniejsze i najładniejsze i w ogóle naj naj dziewczynki na świecie i tego się trzymajmy
A tam szaleje od razu... już kolejny remix sobie szykuje hihihi

Swoją drogą, jak córcia wczoraj nam dość późno usnęła, tzn usypiała już przed 22, ale coś się rozbudziłą, i wzięłam ją jeszcze dokarmiłam, i usnęła o 22.30 - obudziła się o 3, pojadła sobie... i teraz niby obudziła się niby o 6, nim wróciłam z kuchni to już spała, teraz obudziła się 15 minut temu, i co, podgrzałam mleczko a ta śpi... hihihi no pięknie

Stary 2008-03-09, 10:23   #702
DrGandzia
Zadomowienie

bo jak się dzieciątka najedza to i smacznie spia
Stary 2008-03-09, 15:01   #703
DrGandzia
Zadomowienie

uuuuuuuuuuuuuuuuuuuu a co tu takie puchy??? halloooooooooo czżby wszystkie mamusie na spacerkach ze swoimi pociechami???
Stary 2008-03-09, 16:01   #704
jolineczka
Wtajemniczenie

My byliśmy na spacerku, w kościółku, a potem robiłam niedzielny obiadek.

Milenka - powiem to co inne dziewczyny. Najwazniejsze ze znacie rozpoznanie. A ze wykryto wadę teraz leczenie będzie trwało krócej.
Po tym, co przeczytałam o waszych córkach, sama chyba wybiorę się jeszcze raz prywatnie do ortopedy bo ten państwowy nie wzbudził mojego zaufania.

U nas dzisiaj piękna pogoda, wiosna idzie wielkimi krokami

Zdjęcia później zamieszczę.
jolineczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-09, 16:12   #705
platynowa
Raczkowanie

Witajcie
Milenko kochana przykro mi,że u Polusi choroba się potwierdziła,ale będzie wszystko dobrze.zobaczysz
My też byliśmy na USG bioderek parę dni temu,na szczęście wszystko jest dobrzeMaleńka popłakiwała na badaniu ,ale jak tylko poczuła drgania gdy jechaliśmy samochodem do domku ,od razu zasnęła uszzcęśliwiona
Przesypia nam już całe nocki.Śmieje się i guga .jest słodka

U nas ogólnie wszystko dobrze się układa tylko... czasami łapię doła jak patrze na siebie a raczej na brzuch ,który jeszcze nie jest taki jak powinien...waga cały czas wskazuje 68 kg ehhhhhh muszę jeszcze bardziej się za siebie wziąć.

poza tym to przeczytałam cały nasz wątek STYCZNIOWE MAMUSIE 2008 .co prawda czytałam na raty , przez wieeeele dni ale dziś przebrnęłam i dotarłam do konca wąteczku.Bardzo fajnie się czytałojakbym cofnęła się w czasie
fajnie tak powspomonać

To było tak niedawno ... gdy zobaczyłam II kreseczki,gdy dotarło do mnie ,że mam w sobie nowe życie, pierwsze łzy radości, obawy i strach o kruszynkę,obejmowanie się z kibelkiem,rosnący brzuszek,pierwsze ruchy,bicie serduszka,wyczekiwanie na kolejne USG ,szykowanie wyprawki,szpital,poród, i w końcu już razem NA ZAWSZE RAZEM

dziś nasza malenka kochana Majeczka kończy 2 miesiące
platynowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-09, 16:22   #706
bazylia
Zadomowienie

My leniliśmy się w trójkę do samego południa, a potem poszliśmy na długi wiosenny spacer...zimą Szkoda, że weekend tak szybko mija, a potem tż-a widujemy z córcią tylko wieczorami... Ehhhh...
Stary 2008-03-09, 20:52   #707
DrGandzia
Zadomowienie

Iza dokładnie , weekendy powinny byc zdecydowanie dłuzsze.
A dzisiaj mój małż pojechał sobie z kolegami do Genewy na jakies targi i jest mi bardzo smutno i źle. Polcia chyba wyczuwa, bo strasznie niespokojna była. Póki co zasnęła po kapieli - oby do rana...
Asiu nic dodać nic ująć, a niedługo bedzie rok jak zmajstrowaliśmy Poldka no troszkę ponad miesiąc
Stary 2008-03-09, 21:04   #708
jolineczka
Wtajemniczenie

Moja Alka też niepsokojna i tez własnie zasnęła.
U nas rok jak zrobiliśmy dzieciaczka minie 12 kwietnia 13 kwietnia są przemka imieniny i taki sobie prezent zmajstrował cwaniak

Mi od jakiegoś czasu jakoś tez smutno, łapię doły i jakoś tak mi źle

Obiecane foteczki

Edytowane przez jolineczka
Czas edycji: 2009-06-15 o 20:13
Stary 2008-03-09, 21:05   #709
jolineczka
Wtajemniczenie

I jeszcze stópki mojej córci

Edytowane przez jolineczka
Czas edycji: 2009-06-15 o 20:12

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-03-09, 21:31   #710
gocha06_75
Raczkowanie

GG do gocha06_75

Witam z przylepką na piersi

Milenko trzymam kciuki za córcię, dysplazję na szczęście da się przeżyć. Mój syn miał szpotawość kolan, przesuniętą kostkę itp, bo za szybko zaczął chodzić... dziś jest ok, ale widok był żałosny - tak koszmarnie krzywych nóg nigdy u dziecka nie widziałam

U nas wiosna. dziś byliśmy na bardzo udanym spacerze. Łukasz pojeździł na rowerze, Ania pospała w wózeczku.
O, i jeszcze coś - nareszcie trafiliśmy ze smoczkiem - zwykły lateksowy Nuk został zaakceptowany

Jutro siostra pierwszy raz odprowadzi brata do przedszkola zobaczymy, czy uda nam się nie spóźnić

Edytowane przez gocha06_75
Czas edycji: 2008-04-29 o 10:11
gocha06_75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-09, 21:38   #711
bazylia
Zadomowienie

Justyś - mój chłop, to się ciągle po śwecie włóczy, a ja zostaje z M sama Dosłownie, bo we dwie w naszym mieszkanku i nie bardzo możemy liczyć na czyjąkolwiek pomoc... Chyba nigdy do tego nie przywyknę.

Joluś - ależ słodka ta Twoja Alunia Stópki są super Widziałm podobne gdzieś na wątku i sama planuję podobną sesję. Na razie zrobiłam zdjęcie Małgfosinych... skarpetek, :haha::haha: Tak wiosennie

Gosiu - ale masz PIĘKNE dzieciaczki Ania wygląda uroczo w sukience Bosko

Co do dołów... Wczoraj zaliczyłam mega zniżkę nastroju - co chwilę mi sie uczucia skraplały, ale dzisiaj na szczęście zdecydowanie lepiej
Poza tym - w poniedziałek Małgosia skończy 9 tygodni, a mi... minie połowa urlopu macierzyńskiego
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 007.JPG (59,5 KB, 15 załadowań)
Stary 2008-03-10, 00:31   #712
DrGandzia
Zadomowienie

superanckie te Nasze pociechy, takie słodkie i niewinne
Iza przeprowadz sie do mnie razem bedziemy sobie jakos radzic
Uciekam spac bo późno, a Polcia nadal spi
Stary 2008-03-10, 07:39   #713
bassienkaw
Zakorzenienie

Hej kochane, maleństwa prześliczne, normalnie mogłabym cały czas przeglądać ich zdjęcia. Poza tym widzę że program photoscape spodobał się nie tylko mnie... i dobrze, jak dla mnie jest rewelacyjny
Swoją drogą mała wczoraj przez noc całkiem ładnie. Zjadła po 20 i myślałam, że będize krótkie spanie. Bo zjadła tylko 60ml i w dodatku tak wcześnie... był mały problem z uśnięciem, zasnęła dopiero po prawie 1,5 godziny, ale to i tak fajnie bo na zegarku godzina 21:30... i co... spała do 2, obudziła się, dałam jej smoka i pospała do 3... o 3 sie obudzila, dałam jej smoka, poszłam zrobić picie i co? wracam a ona drzemie... obudziła się dopiero o 3:30. Zjadła i poszła spać dalej. No i dospała do 7. T eraz pobawiłyśmy się i śpi sobie jeszcze... a tu trochę zdjęć ode mnie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (93,6 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (95,9 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (97,3 KB, 13 załadowań)

Stary 2008-03-10, 09:03   #714
Enaffi
Wtajemniczenie

Witam mamusie

ojjj dzisiaj była ciężka noc strasznie mojej malutkiej szlo to zasypianie zasneła dopiero po północy byłam potwornie zmęczona noszeniem,ehhh a poprzednie noce były takie super że myślałam że już tak bedzie chociaz jakiś czas jak zasypiała około 10-11 tak spała do 5 nad ranem zjadła i dalej spanko, tak że nie ma co sie łudzić noc do nocy nie podobna

Bazylko jak poszłam z tym problemem kolkowym to doktorka pierwsze co to zapytała czy nie przesadzam z nabiałem a ja wtedy właśnie baaardzi dużo bawarek piłam to samo powiedziała moja położna że przesadziłam z ta bawara jak przestałam pić tak małej przeszło no i napewno esputikon pomogł no i plantex,tak do tej nocy kiedy znowu szalala chociaż bardziej marudziła niz krzyczała poznałam po głosie że to nie był ten płacz na kolkemiała poprostu taką ochote nie spać

Ramilko mam ten infakol w domciu ale jeszcze go nie używałam bo esputikon pomogł a kupy sie pojawiły i to dwie dziennie i to takie pożądneale to napewno zasługa plantexu.

Ostatnio byłam z małą na prześwietleniu bioderek brzuszka i główki wszystko wporządku

Dziewczyny powiedzcie mi jak tam u was z wagą? bo ja jem same takie dietetyczne dania, mieso gotowane duzo warzyw,pije dużo wody,słodyczy nie jadam,a waga stoi w miejscu mało a ten brzuszek wydaje mi sie większy niż po porodzie,dziwne bo kiedys jak pozwolilam sobie na diete chociaż tylko bez słodyczy zaraz było widać efektya tu nic,mam na plusie 4 kg sprzed ciązy ale na brzuchu wyglaa to na jakieś conajmniej 7 kg

Zdjęcia waszych pociech są rewelacyjne kochane szkraby ,Bazylko świetne skarpecioszki
Enaffi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-10, 09:47   #715
bazylia
Zadomowienie

Justyna - bardzo przydałoby mi się towarzystwo Uwielbiam sprzątać, gotować kocham, z praniem nie mam problemówa ale nie prasuję; bez nałogów, aktualnie na diecie, więc dużo nie jem Dziecko w miarę niekłopotliwe. Kiedy mogę się u Ciebie zameldować

Basiu - Małgosia też zaczęła ostatnio ładnie spać (bosh... mam nadzieję, że jak to napiszę, to się jej nie odmieni ). Wczoraj po kąpieli i jedzonku usnęła o 20.30 i tak spała do...UWAGA!!!... 3.30 - 7 godzin!!! Potem pobudka o6.00, a następna o 7.30 Całkiem dobrze

Ewciu - u mnie ten sam problem z wagą Cały czas jem lekkostrawne rzeczy, unikam tłuszczu i słodyczy i... mam to samo wrażenie co Ty, że brzuszek mam ciut większy niz po porodzie (kilka dni po urodzeniu Małgosi był całkiem płaski!!!) . Mam na plusie 5 kg, niby nie dużo, ale to waszystko w pupie, biodrach i udach. Łudziłam się, że dzięki karmieniu uda mi się pozbyć zapasów
Stary 2008-03-10, 10:13   #716
jolineczka
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Oj musze już lecieć bo Ala zaczyna płakac.
Stary 2008-03-10, 10:20   #717
bazylia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jolineczka Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Oj musze już lecieć bo Ala zaczyna płakac.
To się Jola rozpisała
Stary 2008-03-10, 10:27   #718
DrGandzia
Zadomowienie

Iza nawet dzisiaj
Stary 2008-03-10, 10:39   #719
Enaffi
Wtajemniczenie

Jolcia u mnie tak często bywa kiedy tylko komputer włącze mała się budzi

Bazylko ja też sie łudziłam że schudnę jak piersia karmie a tu nic narazie baaardzo słabo rusza, ale spokojnie dopiero niecałe 2 miesiace po porodzie myśle że wkońcu ruszy.Tylko dziwi mnie to że jak przed ciążą tak bym jadła i słodycze na bok efekty było by widać

Dziewczyny czy wasze maleństwa są też takie czułe jak moje? bo jak ją usypiam zaśnie chcę ją położyc w łóżeczku zaraz sie budzi

Iza gdzie chodzisz z małą do lekarza?
Enaffi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-10, 11:22   #720
bazylia
Zadomowienie

Justynka - kusisz

Ewciu - ja zażywam Cerazette i w związku z tym nie spodziewam się szybkiego spadku wagi , zwłaszcza, że od 1,5 miesiąca waga ani drgnęła , a właściwie to nawet mam 1 kg więcej
Co do lekarza, to masz info na pw

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości