![]() |
#691 |
Zadomowienie
|
Dot.: Przełomowe maluszki 2007/2008
Milenko - jeżeli diagnoza się potwierdzi, to...pozostaje się ciesyć, że w odpowiednim momencie wykryto nieprawidowości. Gorzej byłoby, gdyby Pola musiała leżeć na wyciągu... Małgosia co prawda nie ma dysplazji, ale wyniki badania były na granicy normy. Od prawie 3-ch tygodni moje dziecko nosi zatem 3 pieluchy
![]() Trzymam za Was kciuki i daj znać jak po konsultacji ![]() Karolinka - nie poznałam Cie przez te nowe: awatar i podpis ![]() ![]() ![]()
![]() |
#692 |
Zakorzenienie
|
A mi się wcale nie nudzi... ale córcia jest u prababci, mąż pojechał po ojca do jakiegoś jego znajomego... remont w łazience trwa... a za nami tak wogóle dzisiaj prawie 3 godzinny spacerek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#693 |
Zakorzenienie
|
i jeszcze jedno z wczoraj, czy tam z przedwczoraj... tzn remix, jak męczyła kaczuchę...i to wcale nie są polityczne zdjęcia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#694 |
Zadomowienie
|
Basiu Skarbie ja jeszcze nie spałam
![]() ![]() ![]() ![]() Jolus dzięki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#695 |
Zakorzenienie
|
no to Polcia czasowo śpi mniej więcej jak Łucja, tylko że moja córcią przeważnie już ok 22 sobie słodko śpi... i w sumie wiesz co,nie wyobrażam sobie teraz zabawiać się z nią codziennie do północy czy też dłużej. Owszem taki okres u niej krótki też był,ale minął na szczęście, bynajmniej narazie. Wczoraj to już wogóle. Głodna była, bo juz po 20 się darła, że chce jeść, potem coś jej odbiło, nagle jeść nie chciała... w sumie chyba wiem co, od spacerku praktycznie nic babci nie spała i była rozdrażniona... Damian ją utulił i usnęła mu... zdrzemła się z pół godzinki i zjadła mleczko... niestety nie za dużo i myślałam, że będzie krótkie spanie... a tutaj obudziła mi się po 2, dałam jej smoka i zasnęła nim zdążyłam wyjść z pokoju by jej mleko przygotować... obudziła się 10 minut temu... i co? Dałam jej smoka by nie płakała, poszłam do kuchni mleczko robić... wracam a dziecko słodko śpi hihihi
ciekawe ile jeszcze tak podrzemie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#696 |
Zakorzenienie
|
dzień doberek... ja od prawie godzinki na nogach, właśnie będę coś z sobą robiła, malowanko jakieś, fryzurka, póki mała śpi, bo przed 9 będzie trzeba wyjść, kierunek szkoła... ale damy radę
![]() mała do rodziców, potem muszę zrobić jakieś zakupy i wogóle... a potem powrót do domu i do burdelu ![]() ![]() Miłego weekendu dla wszystkich |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#697 |
Zakorzenienie
|
ale tutaj cisza
normalnie szok a u mnie wiosny ciąg dalszy nawet podjechałam na myjnie dziś autko umyć |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#698 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny!
Ja wiem że chciałyście mnie pocieszyć ale dobrze wiecie że żadna z Was nie potrafiłaby się cieszyć że wykryto u dziecka chorobę.Diagnoza się potwierdziła,co prawda doktor powiedział ze to nie jest jeszcze dysplazja tylko jej jakby dobry poczatek,powiedział że odpowiednie postępowanie moze uchronić Polę od dysplazji i podjęcia leczenia.Mamy miesiac na poprawę,wiąze się z tym szerokie pieluchowanie,rehabilitac ja i te nieszczęsne szelki.Pola była bardzo spokojna na USG a potem wstąpił w nią istny szał ,wrzeszczała jak opętana przez 5 godzin,myślę że udzielił się jej mój nastrój.Na szczęście dzisiaj rano wszystko zrobił za mnie mąż więc mogłam pospać dłużej.Teraz mój skarb śpi,a ja mogłam posprzątać i upiec ciasto bo mamy gosci.Jakoś dzisiaj mi lżej,nabrałam siły do tego aby stawić czoła temu co się stało. Wszystkiego najlepszego z okazji dnia kobiet dla małych wizażanek i mamuś
![]() |
#699 |
Zadomowienie
|
Milenko, przykro mi, że diagnoza się potwierdzila
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#700 |
Zadomowienie
|
Basiu szalejesz normalnie
![]() Milenko, ze mna na sali leżała dziewczyna, która urodziła córcię i też miała tą dysplazję (z reszta ta dziewczyna też to miała - podobno dziedziczne, ale u niej wykryto to dopiero po 7 miesiącu) . Jej Ania od pierwszych dni życia juz nosiła te szelki - rozpurki, ale pediatra jej powiedział, że im wczesniej jest to wykryte tym lepsiej dla dziecka (pocieszenie dla Ciebie) i podobno ponosi do drugiego miesiąca i będzie ok... Naszych znajomych córcia też to miała, też wykryli to ddopiero po 6 miesiącu - troszeczkę sie przemeczyli, ale juz jest wszystko ok... tak więc nie stresuj się, bedzie wszystko0 dobrze, bo w Końcu Polutki to najfajniejsze i najładniejsze i w ogóle naj naj dziewczynki na świecie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#701 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Swoją drogą, jak córcia wczoraj nam dość późno usnęła, tzn usypiała już przed 22, ale coś się rozbudziłą, i wzięłam ją jeszcze dokarmiłam, i usnęła o 22.30 - obudziła się o 3, pojadła sobie... i teraz niby obudziła się niby o 6, nim wróciłam z kuchni to już spała, teraz obudziła się 15 minut temu, i co, podgrzałam mleczko a ta śpi... hihihi no pięknie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#702 |
Zadomowienie
|
bo jak się dzieciątka najedza to i smacznie spia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#703 |
Zadomowienie
|
uuuuuuuuuuuuuuuuuuuu a co tu takie puchy??? halloooooooooo czżby wszystkie mamusie na spacerkach ze swoimi pociechami???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#704 |
Wtajemniczenie
|
My byliśmy na spacerku, w kościółku, a potem robiłam niedzielny obiadek.
Milenka - powiem to co inne dziewczyny. Najwazniejsze ze znacie rozpoznanie. A ze wykryto wadę teraz leczenie będzie trwało krócej. Po tym, co przeczytałam o waszych córkach, sama chyba wybiorę się jeszcze raz prywatnie do ortopedy bo ten państwowy nie wzbudził mojego zaufania. U nas dzisiaj piękna pogoda, wiosna idzie wielkimi krokami ![]() Zdjęcia później zamieszczę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#705 |
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Milenko kochana przykro mi,że u Polusi choroba się potwierdziła,ale będzie wszystko dobrze.zobaczysz ![]() My też byliśmy na USG bioderek parę dni temu,na szczęście wszystko jest dobrze ![]() ![]() Przesypia nam już całe nocki.Śmieje się i guga .jest słodka ![]() U nas ogólnie wszystko dobrze się układa tylko... czasami łapię doła jak patrze na siebie a raczej na brzuch ,który jeszcze nie jest taki jak powinien...waga cały czas wskazuje 68 kg ![]() poza tym to przeczytałam cały nasz wątek STYCZNIOWE MAMUSIE 2008 .co prawda czytałam na raty , przez wieeeele dni ale dziś przebrnęłam i dotarłam do konca wąteczku.Bardzo fajnie się czytało ![]() ![]() fajnie tak powspomonać ![]() To było tak niedawno ... gdy zobaczyłam II kreseczki,gdy dotarło do mnie ,że mam w sobie nowe życie, pierwsze łzy radości, obawy i strach o kruszynkę,obejmowanie się z kibelkiem,rosnący brzuszek,pierwsze ruchy,bicie serduszka,wyczekiwanie na kolejne USG ,szykowanie wyprawki,szpital,poród, i w końcu już razem ![]() ![]() dziś nasza malenka kochana Majeczka kończy 2 miesiące ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#706 |
Zadomowienie
|
My leniliśmy się w trójkę do samego południa, a potem poszliśmy na długi wiosenny spacer...zimą
![]()
![]() |
#707 |
Zadomowienie
|
Iza dokładnie
![]() A dzisiaj mój małż pojechał sobie z kolegami do Genewy na jakies targi ![]() Asiu nic dodać nic ująć, a niedługo bedzie rok jak zmajstrowaliśmy Poldka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#708 |
Wtajemniczenie
|
Moja Alka też niepsokojna i tez własnie zasnęła.
U nas rok jak zrobiliśmy dzieciaczka minie 12 kwietnia ![]() ![]() Mi od jakiegoś czasu jakoś tez smutno, łapię doły i jakoś tak mi źle ![]() Obiecane foteczki Edytowane przez jolineczka Czas edycji: 2009-06-15 o 20:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#709 |
Wtajemniczenie
|
I jeszcze stópki mojej córci
![]() Edytowane przez jolineczka Czas edycji: 2009-06-15 o 20:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#710 |
Raczkowanie
|
Witam z przylepką na piersi
![]() Milenko ![]() ![]() U nas wiosna. dziś byliśmy na bardzo udanym spacerze. Łukasz pojeździł na rowerze, Ania pospała w wózeczku. O, i jeszcze coś - nareszcie trafiliśmy ze smoczkiem - zwykły lateksowy Nuk został zaakceptowany ![]() Jutro siostra pierwszy raz odprowadzi brata do przedszkola ![]() ![]()
![]() Edytowane przez gocha06_75 Czas edycji: 2008-04-29 o 10:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#711 |
Zadomowienie
|
Justyś - mój chłop, to się ciągle po śwecie włóczy, a ja zostaje z M sama
![]() Joluś - ależ słodka ta Twoja Alunia ![]() ![]() ![]() Gosiu - ale masz PIĘKNE dzieciaczki ![]() ![]() ![]() ![]() Co do dołów... Wczoraj zaliczyłam mega zniżkę nastroju - co chwilę mi sie uczucia skraplały, ale dzisiaj na szczęście zdecydowanie lepiej ![]() Poza tym - w poniedziałek Małgosia skończy 9 tygodni, a mi... minie połowa urlopu macierzyńskiego ![]() ![]()
![]() |
#712 |
Zadomowienie
|
superanckie te Nasze pociechy, takie słodkie i niewinne
![]() Iza przeprowadz sie do mnie ![]() ![]() Uciekam spac bo późno, a Polcia nadal spi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#713 |
Zakorzenienie
|
Hej kochane, maleństwa prześliczne, normalnie mogłabym cały czas przeglądać ich zdjęcia. Poza tym widzę że program photoscape spodobał się nie tylko mnie... i dobrze, jak dla mnie jest rewelacyjny
Swoją drogą mała wczoraj przez noc całkiem ładnie. Zjadła po 20 i myślałam, że będize krótkie spanie. Bo zjadła tylko 60ml i w dodatku tak wcześnie... był mały problem z uśnięciem, zasnęła dopiero po prawie 1,5 godziny, ale to i tak fajnie bo na zegarku godzina 21:30... i co... spała do 2, obudziła się, dałam jej smoka i pospała do 3... o 3 sie obudzila, dałam jej smoka, poszłam zrobić picie i co? wracam a ona drzemie... obudziła się dopiero o 3:30. Zjadła i poszła spać dalej. No i dospała do 7. T eraz pobawiłyśmy się i śpi sobie jeszcze... a tu trochę zdjęć ode mnie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#714 |
Wtajemniczenie
|
Witam mamusie
![]() ojjj dzisiaj była ciężka noc strasznie mojej malutkiej szlo to zasypianie zasneła dopiero po północy ![]() ![]() Bazylko jak poszłam z tym problemem kolkowym to doktorka pierwsze co to zapytała czy nie przesadzam z nabiałem a ja wtedy właśnie baaardzi dużo bawarek piłam to samo powiedziała moja położna że przesadziłam z ta bawara jak przestałam pić tak małej przeszło no i napewno esputikon pomogł no i plantex,tak do tej nocy kiedy znowu szalala chociaż bardziej marudziła niz krzyczała poznałam po głosie że to nie był ten płacz na kolke ![]() ![]() Ramilko mam ten infakol w domciu ale jeszcze go nie używałam bo esputikon pomogł a kupy sie pojawiły i to dwie dziennie i to takie pożądne ![]() ![]() Ostatnio byłam z małą na prześwietleniu bioderek brzuszka i główki wszystko wporządku ![]() Dziewczyny powiedzcie mi jak tam u was z wagą? bo ja jem same takie dietetyczne dania, mieso gotowane duzo warzyw,pije dużo wody,słodyczy nie jadam,a waga stoi w miejscu ![]() ![]() ![]() ![]() Zdjęcia waszych pociech są rewelacyjne kochane szkraby ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#715 |
Zadomowienie
|
Justyna - bardzo przydałoby mi się towarzystwo
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Basiu - Małgosia też zaczęła ostatnio ładnie spać ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ewciu - u mnie ten sam problem z wagą ![]() ![]() ![]()
![]() |
#716 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Oj musze już lecieć bo Ala zaczyna płakac. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#717 |
Zadomowienie
|
To się Jola rozpisała
![]() ![]() ![]()
![]() |
#718 |
Zadomowienie
|
Iza nawet dzisiaj
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#719 |
Wtajemniczenie
|
Jolcia u mnie tak często bywa kiedy tylko komputer włącze mała się budzi
![]() Bazylko ja też sie łudziłam że schudnę jak piersia karmie a tu nic ![]() ![]() ![]() Dziewczyny czy wasze maleństwa są też takie czułe jak moje? bo jak ją usypiam zaśnie chcę ją położyc w łóżeczku zaraz sie budzi ![]() Iza gdzie chodzisz z małą do lekarza? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#720 |
Zadomowienie
|
Justynka - kusisz
![]() Ewciu - ja zażywam Cerazette i w związku z tym nie spodziewam się szybkiego spadku wagi ![]() ![]() ![]() Co do lekarza, to masz info na pw ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:53.