|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy II
dziewczyny doradzcie mi
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229485
|
|
|
|
#4682 |
|
Konto usunięte
|
Kanciu, Apuś jest boski!!
Ale tu dzisiaj cisza.. to już nie wiem, co będzie jutro. ![]() JOANNA, nie znam się na takich sprawach, więc nie pomogę. |
|
|
|
#4683 | |
|
Zadomowienie
|
Hej Mamuśki!
No więc byliśmy u lekarza dzisiaj. Mati ma "infekcję kataralną", więc nie jest źle. Na razie z katarem jest trochę lepiej, ale wiadomo, że wieczorem i w nocy się nasila, więc nastawiam się psychicznie na trzecią nieprzespaną nockę, łeb mi już pęka z braku snu .Na razie mam podawać Nurofen 3 razy dziennie i Eurespal. Mati dzisiaj pół dnia kiwa głową "nie, nie , nie" .Cytat:
. Hehe, a co do Maksa, to czasami faktycznie opn i Mati wyglądają identyko, przynajmniej na zdjęciach .A dzisiaj właśnie też dałam Matiemu pierwszy raz banana . Krzywił się, ale wciągał .Wczoraj natomiast podjadał ode mnie zupkę ogórkową i też mu smakowała .Fajniutkie te twoje dziewczynki Super .[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;6837394] kanciu, tez kiedys z juleczką doszłyśmy do wnioski, że nasze dzieciaczki podobne. U nas dziś była piekna pogoda, wciąż jest, tylko słonko już nie świeci. Myslicie już nad prezentami na Wielkanoc? Mnie chrzestni Maksa non stop wypytują co bym dla niego chciała, no i wymysliłam, że ich poproszę, żeby zrobili zrzutkę na takie coś: http://www.allegro.pl/item320690942_...h_ekropka.html Jak Wam się podoba?[/quote] Lea, no nasze chłopaki na niektórych fotach jak bliźniaki wyglądają . My na zajączka zamówiliśmy u chrzestnej krzesełko to drewniane . A chrzestny to pewnie nic nie da ... . Babcia dała 500 zł na wizytę u profesora w Poznaniu, bo jedziemy w piątek. Fajne to autko , które chcesz dla Maksia Bossski
|
|
#4684 |
|
Zakorzenienie
|
Joanna wg mnie LATO
|
#4685 |
|
Konto usunięte
|
juleczko, dobrze, że to tylko katarek, ale paskudnie, że tak Was wszystkich "męczy" nocami.
![]() Kanciu, widzę, że wciąż kąpiecie Apusia w małej wanience... nie ucieka Wam z kąpieli? Bo Maks nawet w dużej wannie takie cuda wyczynia, że chyba muszę opatentować jakiś system mocowania go do wanny, bo nie wyrabiamy. ![]() Na jutro zapowiadają ładną pogodę. Dobranoc. |
|
|
|
#4686 |
|
Zakorzenienie
|
nie ucieka bo boi sie ze sie slizga
tak podejrzewam wierzga nogami na maksa ( ![]() dziękujemy za komplemenciory Juleczka apropos gry, mój TZ lubi takie gierki i jak mu dałam linka załozył konto i klika ![]() lea gdzies sie zgubiła po drodze do mnie ta ładna pogoda
|
|
|
|
#4687 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Mamuśki!
WYSPAłAM SIę Mati przespał od 23:30 do 9 nockę ! .Dzisiaj chyba u nas w końcu będzie ładnie, więc może pójdziemy na spacerek. Pediatra pozwoliła, o ile nie jest mokro i nie wieje .Kanciu, a jaki ma nick? Ja też gram . W życiu sama bym się za taką grę nie wzięła , ale TŻ mnie wciągnął i teraz to u mnie na kompie chodzi tylko wizaż i egalactica . Gra też moja ciężarna szwagierka . I tak się zastanawialiśmy czy przypadkiem jakieś dziewczyny z wizazu się nie zarejestrowały, bo są nowe kobiety w grze .
|
#4688 |
|
Konto usunięte
|
No żartujesz Kanciu.....
przecież Wrocław miał być (tradycyjnie ) najcieplejszy. U nas już teraz na termometrze 10 stopni, Ale okropicznie dziewczyny zamilkły... taki mały przyrost postów. ![]() TŻ musiał jechać na giełdę po części, więc do południa jestem sama. ![]() A potem, zaraz po obiedzie , pójdziemy na długi spacer. juleczko, to super, że Mati się nie męczył, i dał się także Wam wyspać. Buziaki dla waszego małego facecika. A my mamy juz "kawałek" drugiego ząbka, prawej dolnej jedynki, czyli w sumie dwa ząbole. |
|
|
|
#4689 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry pieknym paniom..
Lea az dziwne ze gosci nie bedziecie mieli w niedziele zawsze ktos u was jest jaki piekny dzien ![]() Kanciu my czasem tez kapiemy mlodego w jego wannie (kupilismy ta najwieksza z dziecinnych wiec sie spokojnie miesci) ale czesto kapie sie razem z tz tz uwielbia miec mlodego w wannie zwlaszcza ze juz niedlugo Adi pewnie nie bedzie chcial sie kapac z tatusiem i bedzie wolal miec wanne dla siebie![]() juleczko ja teraz ide myc wlosy a potem jeszcze zajrze na allegro bo sprzedajemy troche ubran w ktorych tz juz nie chce chodzic. wybralismy sobie juz za ta kase co narazie w aukcjach zarobilismy na adidasy dla mnie, tz i Adriana ![]() ![]() ![]() ja podejrzewam ze cisza jest ROWNIEZ spowodowana brakiem kasi_mw na watku
|
#4690 |
|
Zakorzenienie
|
k;l , cc\aq i,,,,,,,,,,,,,,,,,J...JHH M,JJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJ JJJJJJJJJJJJJ`,J2H
to wlasnie Adi chcial wam powiedziec ![]() moj informatyk
|
#4691 |
|
Zakorzenienie
|
Lea no masz szczescie pogoda znalazła droge
![]() Juleczko nie mam pojecia jaki ma nik pewnie jakiś ze skrótów klawiszowych ![]() ja w tego typu gry lubie czasem popykac ale nie w kosmosie to mnie jakos nie kreci
|
|
|
|
#4692 |
|
Zadomowienie
|
Lea, Mati dziękuje za buziaki
. Też się dziwię , że gości nie masz dzisiaj ![]() kropeczko, dzięki Kanciu, hehe, mnie kosmos też nie kręci, ale się wciągnęłam . A te które wymieniłaś gry, to ja ich nie znam.
|
#4693 |
|
Zakorzenienie
|
wiem wiem
|
|
|
|
#4694 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć kobiety
lea dzięki za troskę - żyję, ale od piątku latamy jak opętani za autem ![]() Piątek i sobotę zjeździlismy pół śląska - Chorzów, Katowice, Bytom, Ruda Śląska, Świętochłowice, Sosnowiec, Mysłowice, Tarnowskie Góry, Lasowice i wkońcu dziś kupiliśmy fure Byliśmy umówieni na piatek popołudniu z gościem i jak wyjeżdżaliśmy do nam zadzwonił, ze właśnie sprzedał już auto ![]() Potem jeździliśmy oglądać inne, ale albo ceny wygórowane albo zawsze coś nie tak było. Wkońcu kupiliśmy i jutro jedizemy z rana go zarejestrować, ubezpieczyć i potem z blatami do Mysłowic i wracamy już naszym autkiem do domu Hania od piątku popołudnia jest u mojej mamy, bo nie chcieliśmy jej tachać przecież po takiej trasie, wsiadanie i wysiadanie z auta - bez sensu. A tak to my sobie wszystko załatwiliśmy Kupiliśmy Hani takie łóżeczko : http://www.allegro.pl/item317469396_...ergratis_.html Czerwone, już przyszło, super te gratisy Będzie do babci i na wyjazdy Składam zaległe życzonka dla Olivki naszej kochanej Zdjęcia pociech kochaniutkie - buziaczki dla dzieciaczków waszych pięknych Juleczka ja podaję Hani jak coś Nurofen w syropie i na dziąsełka Dentinox w żelu ![]() Wodnisty katar mieliśmy kiedyś i trwał ok tygodnia. Odciągałam gruszką i psikałam wodą morską Trisan. Oprócz tego podawałam wtedy Apap w syropku. Anula teraz już wiem co miałaś na myśli piszac kiesyś, że Klaudia łazi za tobą i wiesza się nogi Od kilku dni robi dokładnie to samo - jak tylko wstanę zaraz wspina się po niej i stoi Powoli próbuje się przemieszczać wzdłuż mebli czy kanapy Wczoraj zaprosiliśmy moją mamę z mężem do Sphinxa na obiad i dostałyśmy śliczne tulipany z życzeniami od Sphinxa i potem mały drink i kawka u nich, a dziś od rana znów była jazda za tym autem, ale jeszcze tylko jutro pozałatwiać tą rejestrację i odetchniemy ![]() W piatek wieczorem byłam jeszcze u gina na USG dopochwowym sprawdzić jak tam moja wkładka i jest super - ładnie świeci i jest w dobrym miejscu - nie obsunęła się. Teraz mamy zielone światełko na sexik i czekam na okres - po okresie mam znów USG i jak się nic nie obsunie po tym okresie to spokój na 3 lata A po ginie miałam jeszcze spotkanie klasowe ze szkoły średniej i wróciłam do domku po północy ![]() Kurczę już zapomniałam co mam pisać i do kogo - wybaczcie, ale znów tyle naprodukowałyście, a zaległości od czwartku
http://www.suwaczek.pl/cache/dcaff89e30.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-19141.png Edytowane przez minisia Czas edycji: 2008-03-09 o 15:03 |
|
|
|
#4695 |
|
Zadomowienie
|
minisiu, no to faktycznie zalatana jesteś , ale dobrze że u was wszystko ok
Łóżeczko mamy prawie identyczne -meggy. Aktualnie Mati w nim śpi w naszym pokoju. No właśnie, wiecie co, mam blokadę żeby przenieść Matiego do pokoiku, bo my już tam nie śpimy, bo kanapa jest nie wygodna już. I jakoś cykam się zostawić go samego w pokoju . Poza tym czuję, że przez szynę, którą zaczniemy zakładać w przyszłym tygodniu znów będziemy wstawać po kilka razy w nocy do Matiego , więc latanie do drugiego pokoju mi się nie uśmiecha .Kanciu, mam jeszcze pytanko do Ciebie. Jak oceniasz wózek po jakimś czasie użytkowania? Weszłam na ich stronę internetową i powiem Ci , że mam kilka typów, tylko nie wiem na który się zdecydować. Może podpowiesz mi na co zwracać uwagę? A może oglądałaś na żywo inne modele tej firmy? Chciałabym, żeby wózek miał przekładaną rączkę, ale niestety mało jest w ogóle wózków z taką. Podziel się doświadczeniem
|
#4696 |
|
Zakorzenienie
|
juleczko a może jak Mati będzie u siebie w pokoiku to nocki będa spokojniesze
Powiem ci, ze kilka moich znajomych odkąd ich dzieci zaczęły spać same w pokoju to nocki były przespane, dzieci spokojniejsze i zmieniło się na lepsze - moze przynajmniej spróbuj
|
#4697 |
|
Konto usunięte
|
minisiu, a może się przyznasz co kupiliście, w jakim roczniku, z jakim silnikiem, wyposażeniem, a może jakieś fotki?
![]() Bylismy na długaśnym spacerze, jutro wkleje fotkę, młody to normalnie pozuje do zdjęć. ![]() A teraz posiedzimy w domu, napijemy się kawki, jest u nas moja młodsza siostra, wieczorem wpadną rodzice ją odebrać, to troszkę posiedzą. Więc widzicie dziewczyny, całkiem bez gości przy niedzieli się nie obędzie.
|
|
|
|
#4698 |
|
Zakorzenienie
|
lea no my zaraz idziemy do mamy na kawke i po Hanutke
![]() Jesli chodzi o autko to fotki wkleję jutro, bo jutro jedziemy z papierami go zarejestrować i ubezpieczyć, a potem z tablicami jedziemy do Mysłowic i wrócimy już swoim autkiem ![]() Teraz trzeba będzie się nauczyc jeździć taką "krową", bo z Fiata Panda na Opla Vectre Combi się przesiąść to jest różnica no nie ;-)
|
#4699 |
|
Zakorzenienie
|
my tez wekend w rozjazdach pozdrawiamy i uciekamy
|
|
#4700 |
|
Zakorzenienie
|
Juleczko oglądałam BD mini, BD sprint, BD walker i BD travel. Najbardziej mi przypadł do gustu walker. Sprint jest za duzy a mini i travel za male mini to calkiem jak parasolka, a travel jest ok ale kółka chciałam wieksze
także wybrałam najbardziej po srodku czyli walkera Jak na razie jestem zadowolona. Przekładana rączka nie jest juz dla mnie problemem jak słonce swieci Adrianowi w paszczeto zakładam tetrę i przytrzaskuje budka i nic w gały juz nie swieci jest zwrotny i pomimo wstretnych chodników bardzo Adrianem nie trzepie ![]() byliśmy dzis na nietypowym spacerku zobaczcie
|
|
|
|
#4701 |
|
Rozeznanie
|
Widzę że na wizażu dziś weekendowa zgoda panuje - wszystkie na spacerkach i w rozjazdach
wiosna idzie!!! my dopiero niedawno weszliśmy do domu
|
#4702 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas bez większych zmian. Krzyś ma już 2 zęby i po całym dniu zasuwania na brzuchu wygląda jak kominiarz , bo oczywiście jeszcze nie zostały wszystkie kurze wymyte dokładnie z fug, ale nasz polerka pomaga nam w tym wyśmienicie. Już nas babcia zaprosiła na froterowanie podłóg przed świętami.Całuję wszystkich mocno, dzieciaczki i mamusie
|
|
#4703 |
|
Zakorzenienie
|
Minisia zazdroszcze samochodu
Kancia a wam zazdroszcze spaceru w zoo.. ja wciaz pocieszam kolezanke ktora zdradza facet praktycznie przez caly czas jak sa razem.. ona mu i tak wybaczy.. bo jej szkoda roku jak sa razem.. paranoja tu jest no i Adrian gryzl dzis zabawke i tz zobazyl ze ma troche krwi na tym co gryzl.. ale nie bylo jakos widac na dziaselkach.. biedny ta gorna dwojka naprawde mocno mu dokucza
|
#4704 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Coś nie mam natchnienia do pisania ![]() Kancia, Lea, Anula, Joanna - fajne foteczki. Apuś już na brzuchu pływa ![]() Maksiu śpi tak słodko. Klaudia już na huśtawce, jaka ona już duża dziewczynka! Wiktoria wygląda bardzo trendy w okularach ![]() Mikołaja też kąpiemy w jego wanience, jeszcze się mieści. Sproro chlapie, a dziś sięgnął buzią po kaczuszkę i zdziwił się, że opił się wody. Na spacer ubieram go tak: body bez rękawków (w opcji na chłodniejsze dni - body z długim), bluzeczka, rajtki, spodnie, buciki, kurtka, czapka, a przykryty kocykiem. A wczoraj zamiast kurtki miał polarek, bo jechaliśmy samochodem tylko. Gratuluję nowych ząbków. U nas nadal żadnego.
W zamęcie myśli upadam na samo dno serca... Edytowane przez ewa.nea Czas edycji: 2008-03-10 o 22:40 |
|
|
|
#4705 |
|
Zakorzenienie
|
Ewa nea też mam od kilku dni problemy ubraniowe z Apolonią ....
poza tym 2 problem to jej zły humor - jęczy drze sie itp chyba zęby lub to ze ja rozszerzam dietę (czytaj zaczęłam jeść normalnie) jestem po dzisiejszym dniu super zmęczona zmykam
|
|
#4706 |
|
Wtajemniczenie
|
hejo z wieczora,
mimo niedzieli zasuwałam dzisiaj jak motorek.Wiosenne porządki. Teraz padam. Werka ok, choc wysypka na ciele jakby się rozszerza.W środę odwiedzę pediatrę.Dobrze,że jej nie swędzi. kropka- to masz syzyfową pracę z tym pocieszaniem, co .kanciu- fajna wyprawa, u nas dzisiaj TŻ sam na spacerze z Wercią był lea- Maksio fajniutki jak zawsze minisiu- gratki za nowa brykę Zmykam, bo o 5.30 pobudka, a jeszcze 4 karmienia po drodze .... Kurde co mogło moją Weronkę uczulic? Może pomidory, ale podałam, ze 4-5 dni temu a to uczulenie jakby się rozszerza. Czy to możliwe?
|
#4707 |
|
Rozeznanie
|
Dobrej nocki wszystkim, dajmy dzieciom coś na sen, długi sen i same kładźmy się do łóżek
|
#4708 |
|
Zakorzenienie
|
barwa powiem ci ze ja juz sie kiedys zastanawialam nad czyms nasennym dla dziecka
swoja droga to pamietacie kiedy pierwszy raz sie upilyscie jako dziecko?? ja mialam chyba z 1,5 roku z tego co mi mowili. wypilam ze starszym o rok kuzynem piwo wujka jak on krowy oporzadzal z babcia. potem chodzilismy pijani jak male baki
|
#4709 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wcześniej co jadłaś?? Cytat:
Nie zazdroszczę tego wstawania, więc wyśpij się ile się da. Cytat:
A Mikołaj grzecznie śpi od 20.30. Cytat:
|
|
#4710 |
|
Zakorzenienie
|
ewus my z tz tez takie nocne marki jestesmy.. ja to w ciazy jeszcze gorzej mialam bo przez ta cholestaze ciezarnych to tak mnie wszystko swedzialo ze poprostu sie spac nie dalo. za to wczesnego wstawania nienawidze
![]() dziewvzyny dodawac zdjecia dao albumiku
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:15.

.
.
tylko, ze on mial gesty
PS. czemu w albumie tylko do 6 tego miesiaca 
zacznij od malutkich a pozniej troszkę wieksze. Adrian bardzo lubi banany i zawsze jak go widzi to paszcze otwiera i czekaz az dadza 

taki mały przyrost postów. 

Powiem ci, ze kilka moich znajomych odkąd ich dzieci zaczęły spać same w pokoju to nocki były przespane, dzieci spokojniejsze i zmieniło się na lepsze - moze przynajmniej spróbuj
także wybrałam najbardziej po srodku czyli walkera