|
|
#421 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania o dzidzię od wakacji 2016 cz. III
U mnie maluch zagnieździł sie 6 dpo i faktycznie od tamtej pory latałam non stop, nawet w nocy wstawałam co mi sie nie zdarzało nigdy. To nie tyle wina rosnącej macicy co hormonów
Jak zaczyna sie wydzielać b-HCG to sa takie atrakcje Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
II kreseczki - 11.09.2014r. 26 lipca - kolejny rok razem! Julek - 10.05.2015r. 21:40 pierogowamama.com |
|
|
|
#422 |
|
Zakorzenienie
|
mam nadzieję, że to że nie sikam często, nie oznacza, że nie jestem w ciąży, bo ciągle się łudzę. Haha
|
#423 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez jestem ciekawa czy się udało ale się nie ludze hegje
Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#424 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w tym miesiącu stwierdziłam, że pozytywne myślenie działa cuda, więc niech działa. Ignoruje zupełnie to, że mnie brzuch już na @ pobolewa :P
|
#425 |
|
Zadomowienie
|
Ja te czytałam tali artykuł o auoto sugesti ze zawiązali oczy więźniówi i jako tortury przecieki mu lekko rękę a druga oblali jakaś gęsta substancja i on nic nie widział i myślał że się wykrwawia i zmarł z objawami wykrwawienia bi w to tak uwierzył :O
|
|
|
#426 |
|
Zakorzenienie
|
O widzisz, to tym bardziej warto uwierzyć, że się jest w ciąży haha
|
#427 |
|
Raczkowanie
|
Pani pierozkowa to dałaś mi nadzieję
na dniach powinnam dostać okres, brzuch mnie jeszcze nie pobolewa. A z reguły szaleje już w tym czasie. Ale piersi są mniej wrażliwe. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#428 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#429 |
|
Zakorzenienie
|
żadne objawy mi się nie roją, czuję tylko brzuch na @.
Uciekam na tramwaj, miłego dnia
|
#430 |
|
Zakorzenienie
|
Starania o dzidzię od wakacji 2016 cz. III
Jestem po 3 usg w tym cyklu i tak jak przewidywałam w piątek, cykl mi się przesunął. Dzis 20 dc, owulacji jeszcze nie było, pęcherzyk ma nieco ponad 20 mm. Mam przyjść w środę, powinno byc po owulacji. Albo na tyle wczesnie, ze się nie wchłonie i bedzie mozna mu pomóc.
I faktycznie, wrocilismy z wyjazdu. Mierzylam temperaturę i jeszcze nie było skoku. |
|
|
|
#431 |
|
Zakorzenienie
|
i po takim wmawianiu sobie objawów przychodzi @ i myślimy "pierwszy raz mnie tak bardzo boli" a tak na prawdę boli jak co miesiąc
ja przynajmniej tak mam..wiem że za 3-4 dni @ to już doszukuję się objawów ,wstaje rano w dniu @ i myślę "hmm..cisza chyba się udało" po czym przychodzi @ wkur.. na maxa ,opieprzam męża że mam mega boleści jak nigdy i idę płakać.
|
|
#432 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dokładnie Anuszka haha aczkolwiek z tym sikaniem u mnie to serio dziwna/nowa sprawa. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#434 |
|
Zadomowienie
|
U mnie 6 dni do @ i czekam z niecierpliwoscia.. nie latam do kibelka co chwilę
głowa mnie już nie boli hmm z nietypowych objawów to nie mam wrażliwych piersi a zawsze to zwiastowało nadchodzącą @ ale gdyby się udało to chyba tym bardziej powinny być wrażliwe hmmWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#435 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie zupełnie żadnych objawów poza typowym pobolewaniem brzucha czasem.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#436 |
|
Raczkowanie
|
A mi jeszcze doszła migrena, zwiastująca okres
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#437 |
|
Zakorzenienie
|
ojj dziewczyny głowy do góry!
jak tam u Was przygotowania do świąt? ja większość prezentów mam,został mi mąż pierniki upieczone ,klimatu jeszcze nie czuję ..może przez pogodę
|
|
#438 |
|
Rozeznanie
|
A ja przez te 9 cykli mogę stwierdzić, że każdy był inny,w każdym inne objawy..albo ich brak i już przestałam zwracać na nie uwagę, bo szkoda czasu. A ciąży jak nie było - tak nie ma. 🙄
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#439 |
|
Zakorzenienie
|
Ja klimatu nie czuje w ogóle bo u nas remont domu w tempie ekspresowym i powoli pakowanie. W sylwestra się przeprowadzamy
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#440 |
|
Zakorzenienie
|
Objawy to jest kwestia naprawde strasznie indywidualna, wszędzie w necie wypisują ze objawem sa bolesne piersi, a mnie nie bolały ani w jednej ani w drugiej ciąży na żadnym etapie. Akurat teraz jedyne na co zwróciłam uwagę to faktycznie to sikanie w nocy i to ze w pierwszej ciąży młody był tak ułożony w brzuchu ze miałam go nierówny bo dupke wypinał z lewej strony i jakoś z dzien przed testem objadłam sie u teściowej i wydawało mi sie ze mam jakiś taki dziwny brzuch patrze w dół a on nierówny. Zupełnie jakbym znowu miała powiększona macice. I następnego dnia jak zobaczyłam ten brzuch to test zrobiłam. Ale kwestia indywidualna bardzo. Jedna bedzie rzygac od pierwszego dnia po owulacji a inna bedzie jak motylek do porodu i ani jednego objawu.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
II kreseczki - 11.09.2014r. 26 lipca - kolejny rok razem! Julek - 10.05.2015r. 21:40 pierogowamama.com |
|
|
|
#441 |
|
Wtajemniczenie
|
u mnie dzisiaj 11 dc i tak z ciekawości zrobiłam test owulacyjny. Widać na nim jakiś cień cienia, więc mam nadzieję, że w środę będzie owulka zgodnie z wyliczeniem
trzymam kciuki za dziewczyny testujące niebawem może te objawy u niektórych to faktycznie coś znaczą oby...
|
#442 |
|
Zadomowienie
|
Haha miziakizia wlasnie- gorzej jak pozytywne myslenie zamienia sie w np bola mnie piersi, wiec na pewno sie udalo
Ja mysle ze jestem raczej obiektywna w swoich 'objawach'. Bo zauwazam tylko to co jest zawsze, a jak np sikam to wiem, ze to nie od ciązy raz myslalam, ze mam bialy sluz pod koniec cyklu i ze to moze byc jakis objaw, ale w kolejnym cyklu juz wiedzialam, ze tak mam a wczesniej na to nie zwracalam uwagi ![]() Teraz niestety tez tylko ból piersi jak zazwyczaj przed @, a dzisiaj tak jak pisalam juz mniejszy. Ja klimatu świat w ogole nie czuje przez ta pogode ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#443 |
|
Zakorzenienie
|
U nas przez szał prezentów czuję już święta, ale przez pogodę nie ma tego nastroju. Ostatni prezent jeszcze do nas idzie, a cała reszta już zapakowana - trochę tego było.
U mnie jutro owulka, działamy
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
|
|
|
#444 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jakie badania hormonalne warto zrobić ?
Rok temu robiłam tarczyce, wszystko było ok. Powinnam powtórzyć? Czy narazie odpuścić Planuję we wtorek iść do laboratorium i zrobić następujące badania: - prolaktyna - FSH - testosteron - androstendion - estradiol Jestem całkowicie ciemna w tym temacie. Sugeruje się jedynie tym co internety mówią i badaniami, które lekarka zaleciła kolezance starającej się długo.Co według Was jeszcze warto zrobić ?
|
#445 |
|
Zakorzenienie
|
Czy któraś z was słyszała o "preseed" albo jakieś polskiej wersjii tego żelu?
To taki aplikator z żelem, który należy zaaplikować do pochwy przed seksem i ma on za zadanie ułatwić plemnikom dostanie się do jajka. Naczytałam się bardzo wiele dobrych opini gdzie dziewczyny pisały, że dzięki temu zaszły w ciąże. Dużo z nich w pierwszym cyklu stosowania takiego żelu. Nie wiem ile w tym prawdy, ale zakupiłam i użyłam Zobaczymy przy testowaniu czy faktycznie pomaga. Nigdy tutaj nie wyczytalam aby któraś z was kiedykolwiek stosowała, ale na pewno coś takiego jest na polskim rynku? U mnie 8 miesiąc po odstawieniu tabsów i pierwszy miesiąc prób po 3 miesięcznej przerwie. Zobaczymy , testuje 24 grudnia Nie mam prezentu dla Tż więc może pozytyw będzie dobrym prezentem hahaha!
|
|
|
|
#446 |
|
Zadomowienie
|
Jeny dobrze ze mi się przypomniał źr mam iść zrobuc ten progesteron ^^
|
|
|
#447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też 24 będę testować bo chcę 2 kreski na gwiazdkę
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
|
|
|
|
#448 |
|
Zakorzenienie
|
marttb ale zleciało! niedawno pisałaś że @ przyszła a tu już owulacja ..
u mnie w tym cyklu mało śluzu ale działaliśmy..teraz tylko czekać
|
|
#449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie to dzien @ To czekanie najgorsze! A w dni wolne to juz w ogole o niczym innym sie nie da myslec. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:10.

Jak zaczyna sie wydzielać b-HCG to sa takie atrakcje

na dniach powinnam dostać okres, brzuch mnie jeszcze nie pobolewa. A z reguły szaleje już w tym czasie. Ale piersi są mniej wrażliwe. 

głowa mnie już nie boli hmm z nietypowych objawów to nie mam wrażliwych piersi a zawsze to zwiastowało nadchodzącą @ ale gdyby się udało to chyba tym bardziej powinny być wrażliwe hmm