Mamusie grudniowe 2016 - do szpitala pomykają, bo swe dzieci już witają! - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-12-12, 08:12   #4681
itstoolatex3
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2016 - do szpitala pomykają, bo swe dzieci już witają!

Zgadzam się z Iwona. Nir będziesz miała ani czasu ani siły na organizowanie wigili jak się maluch urodzi. Kciuki za Was dziewczyny żebyście się wszystkie wyrobily tak żeby świat nie spędzać na porodowce 😘

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

15.01.2021 - Aniołkowa Mama 🤍

itstoolatex3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-12, 08:16   #4682
kaziowa
Zadomowienie

Jedziemy zaraz na Ip
Oświadczam, ze bez córki nie wracam do domu!
1481526984433.jpg

Stary 2016-12-12, 08:18   #4683
papaPapaya
Zakorzenienie

Problem w tym ze jak pojedziemy do tesciowej to i do mojej mamy bedziemy musieli jechac ja bym najchetniej olala obie i zostala w domu sama z TZ i Julkiem i nikogo nawet nie przyjmowala 😜

---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ----------

Cytat:
Napisane przez kaziowa Pokaż wiadomość
Jedziemy zaraz na Ip
Załącznik 6793006

😍😍😍 w koncu dwie baby podjely meska decyzje i jada sie rodzic! 🙌🙌🙌

13.12.2016 Julian
papaPapaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-12, 08:28   #4684
Velvet Wave
Rozeznanie

Muffinowe, gratuluje synka Trzymam za Was kciuki, na pewno z Adasiem wszystko będzie dobrze, dzielny chłopak, super sobie radzi

kaziowa, ale Cię wymęczyło, masakra Rozumiem, że byś wolała, żeby samo się rozkręciło Uparte te maluchy, nie ma co.

I Papaya, DoDoo, Monia, trzymam kciuki, żeby coś się rozkręciło w tym tygodniu, no już teraz to musi i koniec

Ale piękne zdjęcia z sesji dziewczyny macie, jesteście obie tak ładne i naturalne, że miło popatrzeć

Papaya, rozumiem Twoje obawy ze świętami Mi też to głowę zaprząta bo taki termin, że cała familia na miejscu, wszyscy mają wolne i wiem, że będą się wpraszać, dosłownie. W ogóle denerwują mnie ludzie, którzy pchają się do noworodka jak najszybciej (najlepiej jeszcze kurcze w dniu wyjścia ze szpiatala ) Kurde, u mnie w otoczeniu jak rodzą się jakieś dzieci to sama przeczekuje jakiś czas, żeby odwiedzić mamę i dzidziusia bo nie chce przeszkadzać... Rozumiem niech wpadną dziadkowie, jedni i drudzy bo to wnuk wiadomo, ale reszta może spokojnie poczekać. Ale mam zamiar użyć swojej asertywności uśpionej i mam głęboko czy to moja rodzina czy TŻta i czy ktoś się obrazi czy nie. Gościć i kawkować po porodzie 3 dni to my nie będziemy
Pomarudziłam w tej kwestii, ale mnie to uwiera, serio.

Ale jakie magiczne będą następne święta, wyobraźcie sobie Z takim około rocznym dzieciaczkiem

Kciuki za wizyty i ktg z dzisiaj Ja też wizytuje, ale późno. I mam wrażenie, że cały czas siedzę u tego lekarza, za tydzień też pewnie każe przyjść Dobrze, że za dwa już nie bo to święta

Wgl miałam przeczucie, że urodzę jakoś między 10 a 15 grudnia, ale teraz to w sumie sama już nie wiem.

Cytat:
Jedziemy zaraz na Ip
Załącznik 6793006

Jupii! Nie daj się wygonić ze szpitala jak coś, rodzisz i już Powodzenia

No to kaziowa teraz odkorkuje kolejkę i się maluchów posypie w tym tygodniu

Edytowane przez Velvet Wave
Czas edycji: 2016-12-12 o 08:33
Velvet Wave jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-12, 09:00   #4685
monika0185
Zakorzenienie

Hejka 🙆 moja pogodynka pokazała w nocy pełnię 😉 przestajemy się obijać i rodzimy! ☝✊✊✊

---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

Cytat:
Napisane przez ewelinuus Pokaż wiadomość
Nic mnie nie boli a spac mi sie nie chce az dziwnie tak
Może wpływ księżyca?😊Ja się budziłam często, Mężuś również.

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ----------

Cytat:
Napisane przez xjustyniaaax Pokaż wiadomość
Itso co jak co ale widzisz synek Ci uatrakcyjnia noce

Lucky daj znac co z Wami

Ja Wam powiem ze czuje sie dziwnie.. Mam takie przeczucie ze to bedzie na dniach. Wczoraj w wc poczulam ze cos mi wypada.. Byl to przezroczysty glutek na wodzie zwinął się w kształt krewetki. Bez kewi itp ale to musial być zalążek czopa tak mi się przynajmniej wydaje..
2 razy wieczorem poczułam takie mrowienie w plecach dziwne uczucie ale po chwili przechodzilo. No i od wieczora boli mnie podbrzusze nie wiem czy to okresowo bo ja okresy mialam bezbolesne i cieżko mi teraz to stwierdzić ... Ale jest to taki ból ciągły o tej samem mocy tzn cały czas czuje te podbrzusze..
Przed drugą obudzilam sie z brzuchem twardym jak kamien, teraz o 5 znowu. Jak szlam teraz do toalety to czuje ze mala jest nizej. Tak wiec mam przeczucie że u mnie to naprawde na dniach zobaczymy czy się sprawdzi..
Kciuki! Ja też liczę, że coś na dniach się wydarzy

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

Cytat:
Napisane przez papaPapaya Pokaż wiadomość
boje sie tej oxy, podobno boli bardziej niz porod sam od siebie
i boje sie jeszcze dodatkowo, że pomimo podania oxy skonczy sie na cc
i chyba odwołam wigilie u nas, bo nawet jesli urodzilabym dzis* to w domu bylabym 14-15 grudnia, a chcialabym miec troche czasu na dojscie do siebie i nie bedzie mi sie chcialo oprzatac gosci. ciekawe jak zareaguje na to tesciowa, ktora sobie nie wyobraza swiat bez synusia :/ ale ja z nowonarodzonym dzieckiem nie chce przyjmować tłumów na raz w domu

*ale dziś to już na pewno nie urodzę
Ty chciałaś wigilie robić? Szalona 😂

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

Cytat:
Jedziemy zaraz na Ip
Załącznik 6793006

Iza wychodź słoneczko! Czekamy wszystkie z niecierpliwością🙆
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-12, 09:08   #4686
DoDoo
Zakorzenienie

W jednek apce mi pokazalo minus 1 dzien do porodu, swietnie strasznie to pocieszajace.
Ja tez chcialam robic wigilie ale tylko dla rodzicow ale w tej sytuacji nie wiem... Zbieram sie do lekarza.
Stary 2016-12-12, 09:18   #4687
malaDarunia
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to malaDarunia

Cytat:
Napisane przez DoDoo Pokaż wiadomość
W jednek apce mi pokazalo minus 1 dzien do porodu, swietnie strasznie to pocieszajace.
Ja tez chcialam robic wigilie ale tylko dla rodzicow ale w tej sytuacji nie wiem... Zbieram sie do lekarza.
Ja bym nie robiła wigilii u siebie. Zleca się goście i będą siedzieć nie wiadomo ile czasu...
Lepiej iść do kogoś, zjeść i się ewakuować jak wejdzie w ciebie zmęczenie .
Cytat:
Jedziemy zaraz na Ip
Załącznik 6793006

Kazik znowu trzymam kciuki ale to już ostatni raz moja drogaa wiec rodziny !😻

Stary 2016-12-12, 09:24   #4688
papaPapaya
Zakorzenienie

Velvet za rok nie bede miala choinki zywej bo juz widze te lapki siegajace po wszystko 😍 w tym roku swieta tez beda magiczne na pewno 😊 z takim malenstwem 😍
Cytat:
😂1481531057506.jpg

13.12.2016 Julian
Stary 2016-12-12, 09:34   #4689
Velvet Wave
Rozeznanie

Cytat:
Velvet za rok nie bede miala choinki zywej bo juz widze te lapki siegajace po wszystko 😍 w tym roku swieta tez beda magiczne na pewno 😊 z takim malenstwem 😍

😂Załącznik 6793051

"Prawdopodobnie już urodziłaś"

Velvet Wave jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-12, 09:36   #4690
LuckySparkle
Zadomowienie

Hej.

Zrobilam teraz kolejny test tego papierka. Kolor żółty. Wod plodowych nie ma. Ale w takim razie jestem 100%prwna, ze wczoraj to byly wody. W nocy juz nie lecialy. Ide dzwonic do szpitala i zobacze co mi powiedzą.

LuckySparkle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-12, 09:39   #4691
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LuckySparkle Pokaż wiadomość
Hej.

Zrobilam teraz kolejny test tego papierka. Kolor żółty. Wod plodowych nie ma. Ale w takim razie jestem 100%prwna, ze wczoraj to byly wody. W nocy juz nie lecialy. Ide dzwonic do szpitala i zobacze co mi powiedzą.

Ciekawe co powiedza, bo jesli to wody to zaraz bedziesz mama 😁

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Velvet Wave Pokaż wiadomość
"Prawdopodobnie już urodziłaś"
No, potrafia pocieszyc czlowieka 😂

13.12.2016 Julian
Stary 2016-12-12, 09:40   #4692
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Velvet Wave Pokaż wiadomość
Muffinowe, gratuluje synka Trzymam za Was kciuki, na pewno z Adasiem wszystko będzie dobrze, dzielny chłopak, super sobie radzi

kaziowa, ale Cię wymęczyło, masakra Rozumiem, że byś wolała, żeby samo się rozkręciło Uparte te maluchy, nie ma co.

I Papaya, DoDoo, Monia, trzymam kciuki, żeby coś się rozkręciło w tym tygodniu, no już teraz to musi i koniec

Ale piękne zdjęcia z sesji dziewczyny macie, jesteście obie tak ładne i naturalne, że miło popatrzeć

Papaya, rozumiem Twoje obawy ze świętami Mi też to głowę zaprząta bo taki termin, że cała familia na miejscu, wszyscy mają wolne i wiem, że będą się wpraszać, dosłownie. W ogóle denerwują mnie ludzie, którzy pchają się do noworodka jak najszybciej (najlepiej jeszcze kurcze w dniu wyjścia ze szpiatala ) Kurde, u mnie w otoczeniu jak rodzą się jakieś dzieci to sama przeczekuje jakiś czas, żeby odwiedzić mamę i dzidziusia bo nie chce przeszkadzać... Rozumiem niech wpadną dziadkowie, jedni i drudzy bo to wnuk wiadomo, ale reszta może spokojnie poczekać. Ale mam zamiar użyć swojej asertywności uśpionej i mam głęboko czy to moja rodzina czy TŻta i czy ktoś się obrazi czy nie. Gościć i kawkować po porodzie 3 dni to my nie będziemy
Pomarudziłam w tej kwestii, ale mnie to uwiera, serio.

Ale jakie magiczne będą następne święta, wyobraźcie sobie Z takim około rocznym dzieciaczkiem

Kciuki za wizyty i ktg z dzisiaj Ja też wizytuje, ale późno. I mam wrażenie, że cały czas siedzę u tego lekarza, za tydzień też pewnie każe przyjść Dobrze, że za dwa już nie bo to święta

Wgl miałam przeczucie, że urodzę jakoś między 10 a 15 grudnia, ale teraz to w sumie sama już nie wiem.

Jupii! Nie daj się wygonić ze szpitala jak coś, rodzisz i już Powodzenia

No to kaziowa teraz odkorkuje kolejkę i się maluchów posypie w tym tygodniu

Powiem Wam ze mnie moj TZ milo zaskoczyl za pierwszym razem bo to on organizowal kawki dla odwiedzajacych, ja przez 3mce nie siedzialam tylko lezalam lub chodzilam wiec sila rzeczy odpychalam gosci. I nie karmilam przy kims. Bol przy obkurczaniu macicy, sutki pogryzione to serio nie byla przyjemnosc i czesto przy karmieniu plakalam. To nie jest czas na to aby ktos nas ogladal.
Tescie przyjechali do szpitala ale ja nie wyszlam bo nie chodzilam, wzieli Zuze na korytarz pociumkali jej i tyle. Teraz mam nadzieje ze w swieta nie beda chcieli wpasc do szpitala i przyjada na drugi dzien po wyjsciu do domu.

Teraz za to w weekend przyjezdza szwagier z NL i juz pisal ze chce wpasc, dodam ze mam tp 22.12 i tez juz nie mam ochoty aby mnie ktos ogladal tym bardziej ze jestem jedyna mloda mama w rodzinie i ciagle slysze jaki to mam ogromny brzuch, ze wygladam jak kula itp :/
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-12, 09:44   #4693
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Powiem Wam ze mnie moj TZ milo zaskoczyl za pierwszym razem bo to on organizowal kawki dla odwiedzajacych, ja przez 3mce nie siedzialam tylko lezalam lub chodzilam wiec sila rzeczy odpychalam gosci. I nie karmilam przy kims. Bol przy obkurczaniu macicy, sutki pogryzione to serio nie byla przyjemnosc i czesto przy karmieniu plakalam. To nie jest czas na to aby ktos nas ogladal.
Tescie przyjechali do szpitala ale ja nie wyszlam bo nie chodzilam, wzieli Zuze na korytarz pociumkali jej i tyle. Teraz mam nadzieje ze w swieta nie beda chcieli wpasc do szpitala i przyjada na drugi dzien po wyjsciu do domu.

Teraz za to w weekend przyjezdza szwagier z NL i juz pisal ze chce wpasc, dodam ze mam tp 22.12 i tez juz nie mam ochoty aby mnie ktos ogladal tym bardziej ze jestem jedyna mloda mama w rodzinie i ciagle slysze jaki to mam ogromny brzuch, ze wygladam jak kula itp :/
Ale najgorsze wlasnie jest to ze ludzie tego nie rozumieja 😩
A jak starasz sie im wybic z glowy hurtowe odwiedziny to jeszcze maja cie za naburmuszona panienke ktora nie chce gosci 😕

13.12.2016 Julian
Stary 2016-12-12, 09:53   #4694
LuckySparkle
Zadomowienie

Dobra. Ide jesc sniadanko i jade do szpitala. Babka mnie wypytala o skurcze-ktorych nie mam. Powiedzialam jej, ze w nocy mnie brzuch zaczął bolec jak przed miesiaczka i mam przyjechac bo chca sprawdzic szyjke i mnie zbadac.

Dzwonilam juz do tz i ma być za chwile w domu. To sobie popracowal az całą godzinke

Mam nadzieje, ze to jeszcze nie czas na nas. Jakos sie nastawilam, ze w tym tyg. Nie rodze. Z checia was wszystkie przepuszcze. Zastabawiam sie czy wrzucić do auta torbe... ale chyba w razie czego ja zapakujemy.

Stary 2016-12-12, 09:54   #4695
DoDoo
Zakorzenienie

Jesli chodzi o wigilie to sie nie obawiam innych gosci jak rodzicow, gorzej w pierwsze i drugie swieto. To juz sie pewnie beda pchac wszyscy. Czekam na ktg i mykam na zakupy, potem do lekarza.
Stary 2016-12-12, 09:57   #4696
papaPapaya
Zakorzenienie

ja sie ide wypindrzyc i tez jade na ktg

13.12.2016 Julian
Stary 2016-12-12, 09:59   #4697
DoDoo
Zakorzenienie

Mnie troche maz wkurza bo co weekend pyta czy moze wpasc ten i ten, czy moze pojedziemy do tych i do tych. Kompletnie nie rozumie, ze moga mi odejsc wody gdziekolwiek, ze ja sie juz nie czuje na siedzenie na kawkach i wysluchiwanie ☠☠☠☠☠☠☠. Wstanie z kanapy graniczy z cudem, a co dopiero jakoes gosciny. I wtedy jest foch, oczywiscie on sie nie przyzna, ze mu cos nie pasuje... Generalnie jest super ale widac, ze weekend sami w domu i juz mu za duzo, a to sie dopiero zacznie siedzenie w domu z dzieckiem bo na poczatku nie ma mowy, zebym z malenstwem jezdzila sama nie ogarnieta w temacie i jeszcze wysluchiwac dobrych rad jego rodziny...
Stary 2016-12-12, 10:04   #4698
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Ale najgorsze wlasnie jest to ze ludzie tego nie rozumieja 😩
A jak starasz sie im wybic z glowy hurtowe odwiedziny to jeszcze maja cie za naburmuszona panienke ktora nie chce gosci 😕

Po porodzie bedziesz miec w nosie zdanie innych, syndrom lwicy robi swoje

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

Cytat:
Dobra. Ide jesc sniadanko i jade do szpitala. Babka mnie wypytala o skurcze-ktorych nie mam. Powiedzialam jej, ze w nocy mnie brzuch zaczął bolec jak przed miesiaczka i mam przyjechac bo chca sprawdzic szyjke i mnie zbadac.

Dzwonilam juz do tz i ma być za chwile w domu. To sobie popracowal az całą godzinke

Mam nadzieje, ze to jeszcze nie czas na nas. Jakos sie nastawilam, ze w tym tyg. Nie rodze. Z checia was wszystkie przepuszcze. Zastabawiam sie czy wrzucić do auta torbe... ale chyba w razie czego ja zapakujemy.

A teraz jakies skurcze masz?
Cytat:
Mnie troche maz wkurza bo co weekend pyta czy moze wpasc ten i ten, czy moze pojedziemy do tych i do tych. Kompletnie nie rozumie, ze moga mi odejsc wody gdziekolwiek, ze ja sie juz nie czuje na siedzenie na kawkach i wysluchiwanie ☠☠☠☠☠☠☠. Wstanie z kanapy graniczy z cudem, a co dopiero jakoes gosciny. I wtedy jest foch, oczywiscie on sie nie przyzna, ze mu cos nie pasuje... Generalnie jest super ale widac, ze weekend sami w domu i juz mu za duzo, a to sie dopiero zacznie siedzenie w domu z dzieckiem bo na poczatku nie ma mowy, zebym z malenstwem jezdzila sama nie ogarnieta w temacie i jeszcze wysluchiwac dobrych rad jego rodziny...
Mozw zachec meza ze to ostatnie dni waszego sam na sam potem zawsze bedzie jeszcze Ktos, moze zrob jakas kolacje wspolna itp. Ale hormony szaleja juz w nas co?
Stary 2016-12-12, 10:07   #4699
DoDoo
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

Mozw zachec meza ze to ostatnie dni waszego sam na sam potem zawsze bedzie jeszcze Ktos, moze zrob jakas kolacje wspolna itp. Ale hormony szaleja juz w nas co?
Mojemu mezowi sie nie przegada, rano powiem ze nie chce gosci, a on po obiedzie znowu temat wyjazdu, gosci walkuje.

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

I ciagle dzwoni jego brat czy moze wpasc bo ma wiecznie cos w aucie do robienia.
Stary 2016-12-12, 10:07   #4700
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:

Nic zero skurczy. Brzuch mnie boli nadal jak na okres. Ale to tyle. Ja myslalam, ze jak sie Sącza te wody to caly czas bedzie pokazywać, a dzis juz ladnie wyszlo idealnie na tym pasku odczyn 4-5, wczoraj wieczorem zrobilam z 4 i wszystkie byly 7-8. No az jestem ciekawa co wyjdzie w szpitalu. U mnie kuzynce wody sie saczyly prawietydzień ale robili jej regularnie usg(Polska) i dopiero po tym czasie urodzila, bo caly czas byla ich ilosc w normie.

Stary 2016-12-12, 10:11   #4701
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Haha mam taką sama aplikację i pokazuje identycznie 😂

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

Cytat:

Lucky masz niecałe 2 tyg do porodu a to już bezpieczny czas Bierz torbę w razie czego
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-12, 10:52   #4702
folinka
Zadomowienie

Dzień dobry!
Nowy tydzień i czekamy na nowe porody!!!
Ja dziś się chyba polenię po pracowitym weekendzie

Cytat:
Napisane przez xjustyniaaax Pokaż wiadomość
Ja Wam powiem ze czuje sie dziwnie.. Mam takie przeczucie ze to bedzie na dniach. Wczoraj w wc poczulam ze cos mi wypada.. Byl to przezroczysty glutek na wodzie zwinął się w kształt krewetki. Bez kewi itp ale to musial być zalążek czopa tak mi się przynajmniej wydaje..
2 razy wieczorem poczułam takie mrowienie w plecach dziwne uczucie ale po chwili przechodzilo. No i od wieczora boli mnie podbrzusze nie wiem czy to okresowo bo ja okresy mialam bezbolesne i cieżko mi teraz to stwierdzić ... Ale jest to taki ból ciągły o tej samem mocy tzn cały czas czuje te podbrzusze..
Przed drugą obudzilam sie z brzuchem twardym jak kamien, teraz o 5 znowu. Jak szlam teraz do toalety to czuje ze mala jest nizej. Tak wiec mam przeczucie że u mnie to naprawde na dniach zobaczymy czy się sprawdzi..
Oby Cię przeczucie nie myliło Ale też nie nastawiaj się mocno... Widzisz jakie czekanie po terminie jest frustrujące dla dziewczyn

Cytat:
Po poludniu jade na ktg i coekawa jestem dalszego planu dzialania, czy dostane juz skierowanie jakies?

To zależy od zwyczajów danego lekarza, ale powiedziałabym, że jest to bardzo prawdopodobne Może nie dziś już, ale np. jutro rano może Ci kazać się stawić w szpitalu. Co wcale nie znaczy, że zaraz jutro będą wywoływać...

Cytat:
boje sie tej oxy, podobno boli bardziej niz porod sam od siebie
i boje sie jeszcze dodatkowo, że pomimo podania oxy skonczy sie na cc
i chyba odwołam wigilie u nas, bo nawet jesli urodzilabym dzis* to w domu bylabym 14-15 grudnia, a chcialabym miec troche czasu na dojscie do siebie i nie bedzie mi sie chcialo oprzatac gosci. ciekawe jak zareaguje na to tesciowa, ktora sobie nie wyobraza swiat bez synusia :/ ale ja z nowonarodzonym dzieckiem nie chce przyjmować tłumów na raz w domu

*ale dziś to już na pewno nie urodzę
Papaya, cycki do góry i nie daj się!!!
Nie bój się oksy, nie nastawiaj się negatywnie z góry! Ja to zawsze mam taką myśl, czy to ogólne przekonanie, że poród po oksy boli bardziej naprawdę jest prawdziwe? Mogę powiedzieć po sobie, że rodziłam raz po oksy, raz bez i bolało dokładnie w cholerę tak samo I zawsze masz prawo nie zgodzić się na oksy choćby do tych 10-12 dni po terminie, jeśli tak bardzo nie chcesz. Możesz być w szpitalu, niech mają Was na oku, robią ktg, ale to wszystko.

Ty chciałaś Wigilię robić szalona? I obydwie mamy tak beztrosko Ci się wpraszają? Ja jeszcze rozumiem jakiś prosty obiad czy samo ciastko po południu w święta zakładając, że czujesz się na siłach i masz na to ochotę, ale nie Wigilię Zróbcie to co dla Waszej trójki będzie najlepsze! Ty i Julek będziecie potrzebować czasu dla siebie, swobody i odpoczynku, a nie biegania między stołem a kuchnią!

Cytat:
Jedziemy zaraz na Ip

Mądrze prawisz!

Edytowane przez folinka
Czas edycji: 2016-12-12 o 10:56
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-12, 10:56   #4703
itstoolatex3
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
Haha mam taką sama aplikację i pokazuje identycznie 😂

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

Lucky masz niecałe 2 tyg do porodu a to już bezpieczny czas Bierz torbę w razie czego
To musi być wkurzajace 😂
Cytat:
Jedziemy zaraz na Ip
Załącznik 6793006

Powodzenia !! Wracaj na wątek juz z Iza 😘

Cytat:
Problem w tym ze jak pojedziemy do tesciowej to i do mojej mamy bedziemy musieli jechac ja bym najchetniej olala obie i zostala w domu sama z TZ i Julkiem i nikogo nawet nie przyjmowala 😜

---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ----------

😍😍😍 w koncu dwie baby podjely meska decyzje i jada sie rodzic! 🙌🙌🙌

To olej i zrób jak Tobie pasuje 😊

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Mega plus karmienia butla: po nieprzespanej nocy kawa z red bullem 🙈
Wlozylabym syna na dzień do brzucha i przespała cały dzień 😂
Aktualnie czekamy na polozna, oczywiście mały na rekach, niewiem kto go tak nauczył ze ciągle się domaga kołysania 😬

15.01.2021 - Aniołkowa Mama 🤍

itstoolatex3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-12, 11:11   #4704
folinka
Zadomowienie

Lucky, powodzenia tam w szpitalu. Fajnie że w ogóle Cię zbadają.
Pytałaś wczoraj o prowadzenie wątku... Ja już raz oferowałam się Migdałkowi z pomocą a potem zamilkłam Mam nadzieję, że już nie wydarzy się nic, co by moje smutki i przerwy od wizażu powodowało... I chyba żadna z naszych rozpakowanych już mamusiek też nie jest z tych bardzo aktywnych na wizażu, żeby się podjąć teraz prowadzenia wątku... Jakby tak DoDoo czy Kazik na przykład były już dawno rozpakowane, to by się je zapędziło do roboty, żeby miał kto listę aktualizować, jak my będziemy rodzić
Krótko mówiąc, mogę się podjąć założenia następnego wątku, jeśli chcesz/chcecie Nie obiecuję mnóstwa zdjęć czy innych ozdobników, ale rzetelne prowadzenie listy owszem. No może poza dniem porodu, powiedzmy

Edytowane przez folinka
Czas edycji: 2016-12-12 o 11:13
Stary 2016-12-12, 11:20   #4705
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Lucky, powodzenia tam w szpitalu. Fajnie że w ogóle Cię zbadają.
Pytałaś wczoraj o prowadzenie wątku... Ja już raz oferowałam się Migdałkowi z pomocą a potem zamilkłam Mam nadzieję, że już nie wydarzy się nic, co by moje smutki i przerwy od wizażu powodowało... I chyba żadna z naszych rozpakowanych już mamusiek też nie jest z tych bardzo aktywnych na wizażu, żeby się podjąć teraz prowadzenia wątku... Jakby tak DoDoo czy Kazik na przykład były już dawno rozpakowane, to by się je zapędziło do roboty, żeby miał kto listę aktualizować, jak my będziemy rodzić
Krótko mówiąc, mogę się podjąć założenia następnego wątku, jeśli chcesz/chcecie Nie obiecuję mnóstwa zdjęć czy innych ozdobników, ale rzetelne prowadzenie listy owszem. No może poza dniem porodu, powiedzmy
Kochana jeslimnie tu przytrzymaja to smialo zakladaj dzisiaj nowy wątek.

Stary 2016-12-12, 11:25   #4706
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Kochana jeslimnie tu przytrzymaja to smialo zakladaj dzisiaj nowy wątek.

Eee, dziś to jeszcze dziewczyny tyle nie spiszą
Mam nadzieję, że nie wysiedzisz się tam za długo, bo to czekanie najgorsze... Niech Cię zbadają i puszczą szybko do domku! No chyba, że chcesz już rodzić, to niech tam rozwarcie rośnie cichaczem nie wiedzieć kiedy!
Stary 2016-12-12, 11:25   #4707
LuckySparkle
Zadomowienie

Nie wierze. Na poczatek delikatnie mowiac dostalam opr od poloznej, ze uzywam papierkow lakmusowych. Helllooo.... gdybym go wczoraj nie uzyla to bym nawet nie wiedziala, ze to sa wody. Bo jak to inaczej stwierdzić... paranoja. Juz mnie zdenerowala na samym początku. Grrrr...

Stary 2016-12-12, 11:27   #4708
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez itstoolatex3 Pokaż wiadomość
To musi być wkurzajace 😂

Powodzenia !! Wracaj na wątek juz z Iza 😘

To olej i zrób jak Tobie pasuje 😊

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Mega plus karmienia butla: po nieprzespanej nocy kawa z red bullem 🙈
Wlozylabym syna na dzień do brzucha i przespała cały dzień 😂
Aktualnie czekamy na polozna, oczywiście mały na rekach, niewiem kto go tak nauczył ze ciągle się domaga kołysania 😬

Ja wiem kto tak rozpiescil malego ja wiem!

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

W nowym watku ja sie rozpakowuje!!!!
Stary 2016-12-12, 11:31   #4709
snufey
Raczkowanie

Jak nie miałam czasu, to tak mi się chciało wszędzie udzielać w Internecie, a jak nie mam nic do roboty, to w ogóle komputera nie włączam

Gratulacje Mamusie i trzymam kciuki za jeszcze nierozpakowane

Jak Was tak czytam, to jednak widzę plusy w mieszkaniu za granicą. Ja nie mam problemu z tym, że mnie ktoś będzie odwiedzał, bo nikogo tu nie mamy Teść jedynie 250km stąd, ale on i tak na święta jedzie do Polski, a tak normalnie pracuje w tygodniu, więc spontanicznych odwiedzin raczej nie będzie

Teściowa cały czas się oferuje, że ona przyjedzie do nas na tydzień po porodzie, ale jakoś nie mam przekonania. Co innego jakby moja mama przyjechała, wtedy czułabym się komfortowo, a tak...

Jakoś tak czuję, że urodzę przed 1 stycznia Tydzień temu na KTG pokazało 3 skurcze w ciągu 30 minut, także coś już się powoli dzieje. Codziennie dochodzą jakieś dodatkowe bóle, a mały się konkretnie rozpycha. Zobaczymy jak to wyjdzie

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

Cytat:
Ja wiem kto tak rozpiescil malego ja wiem!

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

W nowym watku ja sie rozpakowuje!!!!
Ja też
snufey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-12, 11:35   #4710
papaPapaya
Zakorzenienie

Laseczki, jedziemy z TZ po torbe i jedziemy do szpitala.
Napisze wiecej jak sie poloze na lozu nie rodze ale musze byc pod kontrola

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Poczytam was i napisze jak sie juz poloze na patologii

13.12.2016 Julian
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości