Lutówki 2017 ❤ cz. V - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-12-12, 10:47   #3871
Fantazja_
Zakorzenienie

Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. V

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez sreberko4 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Wczoraj NIC MNIE NIE BOLAŁO zasnęłam jak dziecko, nawet wstawał na siusiu kilka razy ale zaraz zasypiałam

Ciekawe czy będą nam dane białe święta
Super, że nic nie doskwiera pytasz o białe święta...spojrzałam przez okno i u nas pada, ohydna pogoda...oby poprószyło do świąt

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość
A, to zamawiam po świętach, albo i nowym roku. Najwyzej na poczatku bedzie spała w gondoli albo z nami.

Wychodze dzisiaj do domu czekam tylko na wypis, ma byc kolo 13.
Cytat:
Wody wzrosły do 10 i mam je caly czas kontrolować. No i pic bardzo duzo caly czas.
Cytat:
Napisane przez kiciulec Pokaż wiadomość
Hura😁 ja chyba tez wyjde

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Cytat:
Napisane przez malawrednioszka Pokaż wiadomość
Dzien dobry
Escorpio super !!
Sreberko a mnie pobolewa krocze i czasem cos zakluje.. Oby to nie byla szyjka znowu w czwartek wizyta u gina i sie juz boje..
I znowu sama do piatku.. Juz to mieszkanie z tesciem mnie dobija.. I jego glupie teksty.. Np w sobote jak robilismy zakupy i przy okazji kupowania miesa kupilam piersi z kurczaka dla malza bo czesto robi je sobie w trase to tesc wyparzyl z tekstem 'on by mogl oddac kase za te mieso' a ja ze my tez to nie raz jemy i ze to mariusz (czyli moj malz) robi takie zakupy zazwyczaj.. Jak ja sie wkurzylam wlasnemu synowi wypomina kazda zlotowke, sknera i pazer
nie przejmuj się, takich ludzi nie zmienisz

Cytat:
Napisane przez justkonev Pokaż wiadomość
Dzień dobry Jestem właśnie na wymianie opon, W KOŃCU

chyba dawno o tym pisałaś, że musisz wymienić

Cytat:
Napisane przez axn22 Pokaż wiadomość
Śląsk już zaliczył jeden "atak zimy" i kompletny paraliż drogowy, na jutro zapowiadają śnieg i ujemne temperatury... a dziś leje... jutro więc pewnie znowu wszystko będzie nieprzejezdne.... ehhhhh

Jutro wieczorem mam prenatalne, nie umiem się już doczekać
to kciuki jutro za prenatalne
Fantazja_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-12, 10:51   #3872
MalgosiakMk
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Ja po badaniu, dzis zaczynam ósmy miesiac i 31 tydzien (31+0).

Super dziewczyny, ze wychodzicie! Ja mam w czwartek wizyte i juz sie nie moge doczekac, troche stresik jest, jak tam ta moja szyjka.
Jejku, jak to brzmi ósmy miesiąc 😊 dziewczyny, zleci nam już teraz misiem. U mnie też 8. 😊

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Cytat:
To u mnie leje od rana

U mnie też pogoda "pod psem". Tragedia. Wieje, leje... Już bym chciała mróz i śnieg.
MalgosiakMk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-12, 11:04   #3873
malawrednioszka
Zakorzenienie

Cytat:
Śląsk już zaliczył jeden "atak zimy" i kompletny paraliż drogowy, na jutro zapowiadają śnieg i ujemne temperatury... a dziś leje... jutro więc pewnie znowu wszystko będzie nieprzejezdne.... ehhhhh

ja jechalam 1,5 tyg temu do gina z Siemianowic do Bytomia az godzine i 10 min trzymam kciuki za prenatalne !
Cytat:
Napisane przez Fantazja_ Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Super, że nic nie doskwiera pytasz o białe święta...spojrzałam przez okno i u nas pada, ohydna pogoda...oby poprószyło do świąt

niestety sie nie zmieni.. ale ja nie trawie takich ludzi.. oby na swieta byl snieg !

Wojtuś 30.01.2019!!!!!
malawrednioszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-12, 11:04   #3874
ferimori
Zadomowienie

Gdańsk bialy. Właśnie wróciliśmy z poczty z przewijakiem kolejna rzecz odhaczona

ferimori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-12, 11:11   #3875
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
a ja za 2,5tyg zaczynam 7 miesiac
Opium, to mamy taka sama syt z czwartkowa wizyta
Justi dobrze ze wymieniasz bo ma padac snieg :P
Ma się ten refleks

Cytat:
Poczekaj chwile, to moj śnieg dotrze do Ciebie
Dotarł...

Cytat:
Napisane przez anolta Pokaż wiadomość
Brawo Ty! 😁

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Zazdroszczę, tu u nas w tym roku jeszcze nie padał w ogóle 😐

Cytat:
Dzień dobry

Eeee jak to mówią 'lepiej późno niż wcale?'
justkonev jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-12, 11:18   #3876
MartaMagda
Zakorzenienie

Cytat:
Wody wzrosły do 10 i mam je caly czas kontrolować. No i pic bardzo duzo caly czas.
Super, opij to mineralka
Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Ja po badaniu, dzis zaczynam ósmy miesiac i 31 tydzien (31+0).

Super dziewczyny, ze wychodzicie! Ja mam w czwartek wizyte i juz sie nie moge doczekac, troche stresik jest, jak tam ta moja szyjka.
O ja też mam wizytę w czwartek. Będę trzymać za Ciebie kciuki
Cytat:

W Poznaniu temperatura na plusie i piękne słońce. Zupełnie jak wiosna

Stary 2016-12-12, 11:20   #3877
Lorelei24
Rozeznanie

GG do Lorelei24

Hej, miałam ponad 1000 wiadomości na wątku do przeczytania. Nie ogarnę

Ja od wczoraj w szpitalu leżę. Od soboty miałam ciągły ból jak na miesiączkę. Jestem po badaniach, skurczy nie ma, narazie wszystko ok. Tylko pewnie spędzę tu ze trzy dni, bo trzeba czekać na posiew moczu. Jaaaak mi się tu nudzi

Lorelei24 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-12-12, 11:29   #3878
Opiumalfa
Zakorzenienie

No to kciuki za czwartkowe wizyty!

Ja zamówiłam właśnie pokrowiec na przewijak i ostatni otulacz. Zostanie mi tylko monitor oddechu i bujaczek
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-12, 11:37   #3879
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:

Czyli w najgorszym wypadku będzie lód i na to śnieg...

Cytat:
pytasz o białe święta...spojrzałam przez okno i u nas pada, ohydna pogoda...oby poprószyło do świąt
Gdzieś ostatnio było, że na święta ma być ok +10, więc jeśli się sprawdzi to nici z białych świąt

Cytat:
Napisane przez Lorelei24 Pokaż wiadomość
Ja od wczoraj w szpitalu leżę. Od soboty miałam ciągły ból jak na miesiączkę. Jestem po badaniach, skurczy nie ma, narazie wszystko ok. Tylko pewnie spędzę tu ze trzy dni, bo trzeba czekać na posiew moczu. Jaaaak mi się tu nudzi
Zdrówka

Gratuluję wyjść ze szpitala i za wizyty

Michał śpi, a ja właśnie ogarniam listę ostatnich duperelków dla małego do kupienia i będzie już wyprawka gotowa
sunny_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-12, 11:43   #3880
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
A, to zamawiam po świętach, albo i nowym roku. Najwyzej na poczatku bedzie spała w gondoli albo z nami.

Wychodze dzisiaj do domu czekam tylko na wypis, ma byc kolo 13.
Super!!

Cytat:
Dzień dobry Jestem właśnie na wymianie opon, W KOŃCU

Ja jeszcze nie kupiłam
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-12, 11:44   #3881
Fantazja_
Zakorzenienie

Dziewczęta wczoraj rozgorzała dyskusja na temat minky...ja w sumie myślałam wstępnie o kocyku jako przykrycie, w domu przykrywam się zwykłym z poliestru i nie narzekam, ale malec to malec. Czym będziecie przykrywać Wasze maluchy? pościel (nie za wcześnie?), koce (jakie polecacie? ja oglądałam bawełniane, ale średnio mi się podobają, albo na kolorystykę nie trafiłam, jaką chcę), a może tylko śpiworki, otulacze?

Cytat:
Napisane przez Lorelei24 Pokaż wiadomość
Hej, miałam ponad 1000 wiadomości na wątku do przeczytania. Nie ogarnę

obyś szybko wyszła

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-12-12, 11:53   #3882
axn22
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczęta wczoraj rozgorzała dyskusja na temat minky...ja w sumie myślałam wstępnie o kocyku jako przykrycie, w domu przykrywam się zwykłym z poliestru i nie narzekam, ale malec to malec. Czym będziecie przykrywać Wasze maluchy? pościel (nie za wcześnie?), koce (jakie polecacie? ja oglądałam bawełniane, ale średnio mi się podobają, albo na kolorystykę nie trafiłam, jaką chcę), a może tylko śpiworki, otulacze?
Ja mam 2 kocyki bawełniane, którymi chciałabym nakrywać i 2-3 pluszowe/minky/poliester które będę używać żeby malca gdzieś położyć, okryć w aucie, wózku czy coś. A jak mi się będzie rozkopywał z kocyka to kupię jakiś śpiworek do spania, ale tu tematu jeszcze nie zgłębiłam a wiem, że są różne grubości na rózne temperatury itp itd...
axn22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-12, 11:56   #3883
sreberko4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zuzkka Pokaż wiadomość
Czekałam na jakieś ALE I się nie doczekałam! Świetnie!
Mnie bolały wczoraj tylko dzikie tańce małej, prostowała się wypinająć główkę (chyba) po prawej a nogi przy lewym biodrze... A przy tym jeszcze miała czkawke... Błagałam o litość
Oj takie nocki to ja mogę mieć Dziś od rana mam tyle wigoru, sprzątam, układam, prasuję, szyję

Cytat:
Dzien dobry
Escorpio super !!
Sreberko a mnie pobolewa krocze i czasem cos zakluje.. Oby to nie byla szyjka znowu w czwartek wizyta u gina i sie juz boje..
I znowu sama do piatku.. Juz to mieszkanie z tesciem mnie dobija.. I jego glupie teksty.. Np w sobote jak robilismy zakupy i przy okazji kupowania miesa kupilam piersi z kurczaka dla malza bo czesto robi je sobie w trase to tesc wyparzyl z tekstem 'on by mogl oddac kase za te mieso' a ja ze my tez to nie raz jemy i ze to mariusz (czyli moj malz) robi takie zakupy zazwyczaj.. Jak ja sie wkurzylam wlasnemu synowi wypomina kazda zlotowke, sknera i pazer
Kciuki za czwartek, wszystko będzie dobrze
Co do teścia - współczuję, trochę o tym wiem. U mnie jest już o niebo lepiej niż 2 lata temu, ale ulubione słowo mojej teściowej to "taniej" pod każdą odmianą Kiedyś nie dojadłam mięsa z udka z kurczaka, ale była wojna (nóżki u nas około 5zł za kg). Po czym kiełbasę za 12zł/kg kroi psu do miski

Cytat:
u mnie akurat śnieżek zaczal sypać

Gratuluje ja tez dzisiaj zaczynam 8 miesiac
Super, że idziesz do domku, dbaj o siebie i swoje wody Gartuluję 8 miesiąca i zazdraszczam śniegu U nas za oknem jest tak paskudnie, że szkoda psa na zewnątrz wypuszczać

Cytat:
Napisane przez sunny_eyes Pokaż wiadomość
Gdzieś ostatnio było, że na święta ma być ok +10, więc jeśli się sprawdzi to nici z białych świąt
Tak podejrzewam, ale zawsze zostaje odrobinka nadziei

Kilka nocy temu tak się wierciłam, że potargałam pokrowiec od mojej anakondy (rogal do spania ). Biorę się za szycie

A i żeby nie było, że mi tak za dobrze dziś to od kilku dni mam problemy z utrzymaniem moczu jak kichnę to mam pewne, że popuszcze

Edytowane przez sreberko4
Czas edycji: 2016-12-12 o 11:58
sreberko4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-12, 11:58   #3884
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:
Najcieplejszy kocyk jaki mam po Michale to jest dokładnie taki i pomimo, że po jednym dziecku to jest jak nowy. http://allegro.pl/bobobaby-koc-plusz...636264497.html
sunny_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-12, 12:04   #3885
sQuaara
Zakorzenienie

nadrobiłam !
caly weekend musialam przeczytac.
oczywiscie nie cytowałam bo nie mialo to sensu
pamietam tak:

babyshower ja bym chciala, ale koajrzy mi sie to z niespodzianka, a przyjaciolki w calej polsce i raczej nie mam co liczyc

minky lubie i mam kocyk, ktory sama uszyłam

brakuje mi spiworka do wozka (chyba uszyje) i do fotelika - musze koniecznie sie zainteresowac...zreszta fotelika tez brakuje (to wiem co chce ale czekam, moze rodzice cos zaproponuja... )

co do rodzenia to ja chce na boku. po sr wiem ze na czworaka to ostatnie na co bym sie zgodziła. na plecach nie moge lezec nawet wiec pewnie i rodzic nie byloby za mądrze...

duzo zdrowka dla kazdej ktorej przytrafil sie szpital!!!

u mnie weekend szalony - konczylam akcje szlachetnej paczki. myslalam ze wyzione ducha...w sobote 5h pakowalismy, pozniej jarmark i od 21 jeszcze 3godziny pakowania... :O
niedziela tez szalona, w dodatku byla u mnie przyjaciolka wiec tu obiad, tam kawka... nie bylo siedzenia na kanapie i skakania po kanałach..
tak sie wymeczylam ze poszlam spac wczoraj o 22 i wstalam dzis o 11...
tak fizycznie zmeczona chyba w zyciu nie bylam... dziecku te dni bardzo sie nie podobały... twardnienia, kopania i ogolne niezadowolenie co chwila sie pilonowalam zeby sie polozyc, go pogłaskac, zjesc co lubi ale ogolnie chyba nie jest szczesliwy i mnie juz mniej kocha po tych dniach...

w ogole mam zagwozdke tez - przyjaciolka w rozmowie rzuciła
" nie kupuj tyle dla malego, daj sobie spokoj bo na baby shower nie bedzie co kupowac...zaklepuje podgrzewacz do butelek"
moja reakcja byla krotka "Dzieki...co prawda nie planowalam posiadac..."
uslyszalam krotkei "na pewno Wam sie przyda...oczywiscie sie przyda"
Ona nie ma dzieci...zaczela opowiadac ze jej brat kolejne mleko w tym grzał (kolejne po kp) ze sloiczki, kaszki...
pozniej powiedzialam to męzusiowi i jego reakcja taka sama "a my to w oogle chcemy i potrzebujemy?"
Ona tylko rzucila znowu "przyda WAm sie"

jak jej powiedziec ze wole cos innego bo tego nie chce? liste mam dluga, ja wiem ze to nie koncert zyczen "kup mi to i to i to" ale skoro juz sie zaoferowała to co mam zrobic? :/
myslalam zeby zamienic to na pingwinoska...cos co moze nam sie przyda a moze tez dlugo nie, ale na pewno chce i kupie przed porodem...
jakies rady?
czy nie wypada i mam przyjac i dziekowac?!
Stary 2016-12-12, 12:21   #3886
mariea
Zakorzenienie

sQ jak dobrze zrozumialam i robisz baby shower to zrób listę prezentów w różnym przedziale cenowym, nie uwzględniaj tego co Twoja koleżanka zamierzała kupować i tyle. I tak zagrzebujemy domy w pierdyliardzie nowych rzeczy, po co dokładać coś co się nie przyda. Ja też nie kupuje podgrzewacza do butelek, dla mnie jest zbędny. Nie kupuje też kosza na pieluchy, choć wiem, że dla niektórych to must have. Inni fajnie żeby byli zorientowani co Wam potrzeba, także lista bylaby fajna
Stary 2016-12-12, 12:23   #3887
anolta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
nadrobiłam !
caly weekend musialam przeczytac.
oczywiscie nie cytowałam bo nie mialo to sensu
pamietam tak:

babyshower ja bym chciala, ale koajrzy mi sie to z niespodzianka, a przyjaciolki w calej polsce i raczej nie mam co liczyc

minky lubie i mam kocyk, ktory sama uszyłam

brakuje mi spiworka do wozka (chyba uszyje) i do fotelika - musze koniecznie sie zainteresowac...zreszta fotelika tez brakuje (to wiem co chce ale czekam, moze rodzice cos zaproponuja... )

co do rodzenia to ja chce na boku. po sr wiem ze na czworaka to ostatnie na co bym sie zgodziła. na plecach nie moge lezec nawet wiec pewnie i rodzic nie byloby za mądrze...

duzo zdrowka dla kazdej ktorej przytrafil sie szpital!!!

u mnie weekend szalony - konczylam akcje szlachetnej paczki. myslalam ze wyzione ducha...w sobote 5h pakowalismy, pozniej jarmark i od 21 jeszcze 3godziny pakowania... :O
niedziela tez szalona, w dodatku byla u mnie przyjaciolka wiec tu obiad, tam kawka... nie bylo siedzenia na kanapie i skakania po kanałach..
tak sie wymeczylam ze poszlam spac wczoraj o 22 i wstalam dzis o 11...
tak fizycznie zmeczona chyba w zyciu nie bylam... dziecku te dni bardzo sie nie podobały... twardnienia, kopania i ogolne niezadowolenie co chwila sie pilonowalam zeby sie polozyc, go pogłaskac, zjesc co lubi ale ogolnie chyba nie jest szczesliwy i mnie juz mniej kocha po tych dniach...

w ogole mam zagwozdke tez - przyjaciolka w rozmowie rzuciła
" nie kupuj tyle dla malego, daj sobie spokoj bo na baby shower nie bedzie co kupowac...zaklepuje podgrzewacz do butelek"
moja reakcja byla krotka "Dzieki...co prawda nie planowalam posiadac..."
uslyszalam krotkei "na pewno Wam sie przyda...oczywiscie sie przyda"
Ona nie ma dzieci...zaczela opowiadac ze jej brat kolejne mleko w tym grzał (kolejne po kp) ze sloiczki, kaszki...
pozniej powiedzialam to męzusiowi i jego reakcja taka sama "a my to w oogle chcemy i potrzebujemy?"
Ona tylko rzucila znowu "przyda WAm sie"

jak jej powiedziec ze wole cos innego bo tego nie chce? liste mam dluga, ja wiem ze to nie koncert zyczen "kup mi to i to i to" ale skoro juz sie zaoferowała to co mam zrobic? :/
myslalam zeby zamienic to na pingwinoska...cos co moze nam sie przyda a moze tez dlugo nie, ale na pewno chce i kupie przed porodem...
jakies rady?
czy nie wypada i mam przyjac i dziekowac?!
A dlaczego nie na czworaka? Bo ja znowu siebie tylko w takiej widzę 😊

Spiworek do fotelika kupiłam przy pierwszym dziecku i użyłam jeden raz :-P

2017 - synek
anolta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-12, 12:30   #3888
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariea Pokaż wiadomość
sQ jak dobrze zrozumialam i robisz baby shower to zrób listę prezentów w różnym przedziale cenowym, nie uwzględniaj tego co Twoja koleżanka zamierzała kupować i tyle. I tak zagrzebujemy domy w pierdyliardzie nowych rzeczy, po co dokładać coś co się nie przyda. Ja też nie kupuje podgrzewacza do butelek, dla mnie jest zbędny. Nie kupuje też kosza na pieluchy, choć wiem, że dla niektórych to must have. Inni fajnie żeby byli zorientowani co Wam potrzeba, także lista bylaby fajna
nie robie... tzn osobiscie organizowalam dwa... oba niespodziankowe... wiec myslalam ze jak bede miala to mi kolezanki u mnie w domu jakos zrobia... tak to widze.. a są z roznych miast wiec wiem ze raczej sie to nie wydarzy..
tak sie zaaferowałąm tym podgrzewaczem, a jeszcze prowadzilam w mega korkach ze nie pociagnelam tematu babtshower...

trudno, wysle jej na fejsie ze przemyslalam z mezem i na prawde nie jest to na naszej liscie i jezeli chce NAM ulatwic wejscie w zycie z maluszkiem to wolimy to lub to lub to (w przedziale cenowym podgrzewacza wysle...)
Stary 2016-12-12, 12:33   #3889
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:

obyś szybko wyszła
Ja bede okrywać bawełnianym kocykiem. 🙂 takim o. http://tout-petit.pl/kocyki/1881-lul...kany-blue.html
Przy synku się sprawdził.

26/40
it's a boy.

Paulina
Lilotka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-12-12, 12:34   #3890
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anolta Pokaż wiadomość
A dlaczego nie na czworaka? Bo ja znowu siebie tylko w takiej widzę 😊

Spiworek do fotelika kupiłam przy pierwszym dziecku i użyłam jeden raz :-P

na sr bylo mi tak po prostu ciezko na rekach sie dlugo utrzymac, to raz (mam słabe rece), dwa nigdy nie rodziłam, niby chce byc opanowana ale boje sie ze spanikuje i nagle zechce sie jednak przekracac a dziecko juz bedzie wychodzic czy cos...
trzy; boje sie ze z bolu bede chciala siadac na tych nogach i po prostu na czworaka sie nie utrzymam.
nie wiem jak to bedzie, nigdy nic mnie nie bolało jakos super mocno, nie wiem czego sie spodziewac, nie wiem jak psychicznie dam rade, a to trudna pozycja, porod idzie pod gorke, nie bede nawet probowac
inna sprawa ze polozna wlasnie powiedziala ze jak widzi takie osoby z nastawieniem jak moje ale "a moze dam rade" to im tak rodzic nie pozwala bo nie moze sobie pozwolic zeby rodzaca zacczela siadac jak dziecko glowka juz w kanale...
jak zaczniesz zaciskac kolana to mąż i lekarz je rozłożą... a jak zaczniesz siadac na glowce to masakra...

a dodatkowo jak juz tak wisiałam na czworaka to mialam tak opuszczony brzuch (mam przepukline i rozeszly sie miesnie) ze oddychanie mi w ogole nie szlo bo juz mocniej sie go nie dało wypchac jakby... i mnie to drazniło, nie wiedzialam czy robie to dobrze.

psychicznie nie czuje sie na silach, ale tez fizycznie bo nie wiem czy godzine tak sie utrzymam (zakladajac ze druga faza tyle trwa)
jakos zmeczoną, umęczoną, pełną bólu siebie widze leżąca, gryzac poduszke, wyjac w tę poduszke i w ogole...
Stary 2016-12-12, 12:37   #3891
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam 2 kocyki bawełniane, którymi chciałabym nakrywać i 2-3 pluszowe/minky/poliester które będę używać żeby malca gdzieś położyć, okryć w aucie, wózku czy coś. A jak mi się będzie rozkopywał z kocyka to kupię jakiś śpiworek do spania, ale tu tematu jeszcze nie zgłębiłam a wiem, że są różne grubości na rózne temperatury itp itd...
Miałam kilka śpiworków, ale żadnego nigdy nie użyłam.

26/40
it's a boy.

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

Cytat:
Napisane przez sreberko4 Pokaż wiadomość
Oj takie nocki to ja mogę mieć Dziś od rana mam tyle wigoru, sprzątam, układam, prasuję, szyję

Kciuki za czwartek, wszystko będzie dobrze
Co do teścia - współczuję, trochę o tym wiem. U mnie jest już o niebo lepiej niż 2 lata temu, ale ulubione słowo mojej teściowej to "taniej" pod każdą odmianą Kiedyś nie dojadłam mięsa z udka z kurczaka, ale była wojna (nóżki u nas około 5zł za kg). Po czym kiełbasę za 12zł/kg kroi psu do miski

Super, że idziesz do domku, dbaj o siebie i swoje wody Gartuluję 8 miesiąca i zazdraszczam śniegu U nas za oknem jest tak paskudnie, że szkoda psa na zewnątrz wypuszczać

Tak podejrzewam, ale zawsze zostaje odrobinka nadziei

Kilka nocy temu tak się wierciłam, że potargałam pokrowiec od mojej anakondy (rogal do spania ). Biorę się za szycie

A i żeby nie było, że mi tak za dobrze dziś to od kilku dni mam problemy z utrzymaniem moczu jak kichnę to mam pewne, że popuszcze
Też mam ten problem. 🙁
Ćwiczę mięśnie i jest ciut lepiej. 💪

26/40
it's a boy.

Paulina
Stary 2016-12-12, 12:46   #3892
Fantazja_
Zakorzenienie

Cytat:
nie robie... tzn osobiscie organizowalam dwa... oba niespodziankowe... wiec myslalam ze jak bede miala to mi kolezanki u mnie w domu jakos zrobia... tak to widze.. a są z roznych miast wiec wiem ze raczej sie to nie wydarzy..
tak sie zaaferowałąm tym podgrzewaczem, a jeszcze prowadzilam w mega korkach ze nie pociagnelam tematu babtshower...

trudno, wysle jej na fejsie ze przemyslalam z mezem i na prawde nie jest to na naszej liscie i jezeli chce NAM ulatwic wejscie w zycie z maluszkiem to wolimy to lub to lub to (w przedziale cenowym podgrzewacza wysle...)
No i tak będzie najlepiej

Cytat:
na sr bylo mi tak po prostu ciezko na rekach sie dlugo utrzymac, to raz (mam słabe rece), dwa nigdy nie rodziłam, niby chce byc opanowana ale boje sie ze spanikuje i nagle zechce sie jednak przekracac a dziecko juz bedzie wychodzic czy cos...
trzy; boje sie ze z bolu bede chciala siadac na tych nogach i po prostu na czworaka sie nie utrzymam.
nie wiem jak to bedzie, nigdy nic mnie nie bolało jakos super mocno, nie wiem czego sie spodziewac, nie wiem jak psychicznie dam rade, a to trudna pozycja, porod idzie pod gorke, nie bede nawet probowac
inna sprawa ze polozna wlasnie powiedziala ze jak widzi takie osoby z nastawieniem jak moje ale "a moze dam rade" to im tak rodzic nie pozwala bo nie moze sobie pozwolic zeby rodzaca zacczela siadac jak dziecko glowka juz w kanale...
jak zaczniesz zaciskac kolana to mąż i lekarz je rozłożą... a jak zaczniesz siadac na glowce to masakra...

a dodatkowo jak juz tak wisiałam na czworaka to mialam tak opuszczony brzuch (mam przepukline i rozeszly sie miesnie) ze oddychanie mi w ogole nie szlo bo juz mocniej sie go nie dało wypchac jakby... i mnie to drazniło, nie wiedzialam czy robie to dobrze.

psychicznie nie czuje sie na silach, ale tez fizycznie bo nie wiem czy godzine tak sie utrzymam (zakladajac ze druga faza tyle trwa)
jakos zmeczoną, umęczoną, pełną bólu siebie widze leżąca, gryzac poduszke, wyjac w tę poduszke i w ogole...
oooo materdyjo też sobie takie wygibaski odpuszcze

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

aha dziękuję dziewczynki za odzew w sprawie okryć muszę sobie temat poukładać w głowie
Stary 2016-12-12, 12:47   #3893
justkonev
Zakorzenienie

Przyszedł wózek!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_7767.jpg (78,7 KB, 49 załadowań)
justkonev jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-12, 12:47   #3894
sQuaara
Zakorzenienie

no ja moze na drugie bym sie zdecydowała, choc nie wiem dlaczego bo sama polozna mowi "pozycja trudna"
ale tu nie wiem... jak boli to odruchowo człowieka zgina w pol...boje sie ze bede przysiadałą na tych nogach...

najfajniej mi bylo jak kleczałam a rece opierałam o nogi meza ktory siedział na krzesle... ze bylam jakby na polklęcząco - ani na czworaka ani wyprostowana...
no ale nie ma opcji na taka pozycje do rodzenia

a co do czworaka to tez nie widze siebie z dupskiem na 1,5metra w gore wypietym w strone poloznej, bąki, kupy, siusianie na polozna... jakos lezac jak to spływa to mi bardziej odpowiada...

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Cytat:
Przyszedł wózek!
Stary 2016-12-12, 12:58   #3895
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Przyszedł wózek!

26/40
it's a boy.

Paulina
Stary 2016-12-12, 13:25   #3896
Dynaa
Zadomowienie

Cytat:
Przyszedł wózek!
Chciałabym zobaczyć w całej okazałości.

Dynaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-12, 13:28   #3897
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
Przyszedł wózek!
oby w srodku było dużo folii bąbelkowej
Stary 2016-12-12, 13:39   #3898
Fantazja_
Zakorzenienie

Cytat:
Przyszedł wózek!

czekamy na foty po złożeniu
Stary 2016-12-12, 14:05   #3899
Lilotka
Zakorzenienie

Widziałam, że była mowa o podgrzewaczu. Ja dostałam w prezencie od koleżanki i też na początku myślałam, że mi się nie przyda.. ale doceniam ten wynalazek jak miałam do podgrzania swoje mleko, które zamroziłam przy nawale i w ten oto sposób używałam go dość często do rozmrażania i podgrzewania swojego mleka. 😊

26/40
it's a boy.

Paulina
Stary 2016-12-12, 14:20   #3900
MartaMagda
Zakorzenienie

Ech, mam złe wyniki moczu

Bakterie, leukocyty, erytrocyty - to wiem co znaczy, że mam zapalenie pęcherza.

Ale dodatnie mam też: bilirubinę, glukozę i białko (norma 0,2, ja mam 0,25). Myślicie, że to od zapalenia?

Dobrze, że w czwartek wizyta, do tego czasu pewnie umrę na zgagę, bo wleję w siebie sok z żurawiny, który mi został...

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości