|
|
#301 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chanel-kolorówka
Maja55 dziękuję
![]() hehe
|
|
|
|
#302 |
|
Zakorzenienie
|
Tak go nazywam, bo często używam go jako bazę pod inne cienie- jest to Ombre Unique w kolorze 07 Declic
|
#303 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#304 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
http://eu.strawberrynet.com/productD...29540&goChar=C |
|
|
|
|
#305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#307 |
|
Raczkowanie
|
Fajnie, że powstał ten wątek
. Od pewnego czasu jestem fanką kolorówki Chanel, a zwłaszcza cieni. Moja kolekcja obejmuje :1. Podkład Teint Innocence (kolor 20 clair) - jak dla mnie jest świetny. Fajnie się nakłada, nie tworzy efektu maski, wygląda naturalnie na twarzy, no i, co chyba jest najważniejsze dla mnie, w końcu znalazłam podkład o odpowiednim kolorze. Wadą jest opakowanie - szklana buteleczka. 2. Puder Irreelle Soleil (kolor 22 sierra) - używam go przede wszystkim do modelowania twarzy, a ponieważ ma bardzo fajne drobinki pełni również rozświetlacza. Szkoda tylko, że znika z twarzy i makijaż wymaga poprawek w ciągu dnia. 3. Pojedynczy cień Ombre Essentielle (kolor 45 safari) - dosyć trwały, bardziej kryjący niż cienie z paletek, satynow. Trzeba uważać przy nakładaniu, bo się odrobinę obsypuje. 4. 4 Les Ombres - moje ulubione cienie. Mam zestawy: 77 Nymphea, 81 Beiges Velours, 27 Golden Eyes, 08 Vanites, 86 Garden Party, 53 Fascination. Bardzo fajnie rozświetlają oko, są satynowe z błyszczącymi drobinkami. Bardzo je lubię, za tą "satynowość" - nie znoszę perłowych cieni i nie przepadam za matem. Ich wadą jest to, że niestety wymagają użycia bazy. 5. 4 Fleeurs de Chanel, Feeries - limitowane pastele z kolekcji wiosna 2008. Prawie nie widoczne na powice, dające delikatną poświatę i pełne migoczących i rozświetlających drobinek. Świetnie wyglądają zwłaszcza w słońcu. W porównaniu do nich pastele Clarins są zdecydowanie bardziej kryjące i perłowe. Jeśli uda mi się zdobyć aparat, zaprezentuję kolekcję na forum.
|
#308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
77 to chyba influences
|
|
|
|
|
#309 |
|
Raczkowanie
|
ups, wkradł się mały błąd miało być 74, a nie 77
|
#310 |
|
Zakorzenienie
|
Carmelko, wklej proszę, jak znajdziesz chwilkę czasu swoje zbiory, ja też jestem maniakiem Chanela, od niespełna roku, wcześniej Diora od 10
![]() Chętnie popodziwiam i może też się skuszę na conieco, a jestem w trakcie polowań ![]() Co do brązera, mam identyczny odcień 22, tylko ja nakładam podkład CC HR, potem pudruję, potem brązer w dwóch warstwach, róż pink cloud i mi nic nie schodzi do 18.00. Z opisu możnaby wnioskować, że jakaś maska na twarzy i brakuje tylko cementu, ale tak nie jest, Chanel daje bardzo delikatne wykończenie i można stopniować natężenie koloru. I nie wiem również jak to jest, ale ja moje 4 Chanela nakładam na powiekę pokrytą lekko korektorem i mi się trzymają do 18.00 bardzo dobrze. Owszem jest to mgiełka koloru, ale mi się taka właśnie podoba.
|
|
|
|
#311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zauważyłam, że nasze (na podstawie postów wielu Wizażanek) preferencje makijażowe zmieniają się z czasem w kierunku tych bardziej subtelnych - im starsze jesteśmy tym bardziej naturalny makijaż robimy - sama też to u siebie zauważyłam - Wizaż tworzy historię !!! ale się rozczuliłam... |
|
|
|
|
#312 |
|
Zakorzenienie
|
p4w
zgadzam się, migotki nie do podrobienia |
|
|
|
#313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja w Chanel lubię tą klasyczną elegancję, te bardzo wyważone kolory, które nigdy nie przysłonią naszej urody, tylko delikatnie ją podkreślą. Moja mama nie lubi mocnego, wyrazistego makijażu i właśnie u Chanel może znaleźć bardzo stonowaną kolorówkę.
|
|
#314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli jednak widać magię tych cieni Nie jest sztuką mocno umalować się- sztuką jest zrobienie makijażu którego nie widać, a jednak dającego taki efekt, że każdy z zainteresowaniem na Ciebie spojrzy....
|
|
#315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
p4w - przemyślałam zakupię 27 golden eyes, prawie to samo, a będę miała świadomość jakiejś nowości tylko nie wiem, czy kupiś te kwadraty na All., co o tym sądzisz? niby wersja amerykańska, ale jakoś strach.
|
|
|
|
|
#316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#317 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny miała któraś Vitalumiere w kompakcie?
Bo w kwc go nie widze.
|
|
#318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w takim układzie jeszcze przemyślę, bo mi w gruncie rzeczy chodzi o szary. tylko właśnie nie pamiętam, czy ten szary z 77 jest tożsamy z golden eyes. |
|
|
|
|
#319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moje preferencje to od lat mocne oko i pewnie jeszcze długo się to nie zmieni No ale ja w ogole mam inne upodobania stylowo-muzyczno-subkultorowe niż większość Wizażanek
|
|
|
|
|
#320 |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() Dziewczyny ,a ja mam do was takie pytanie,czy gąbeczkę dołączona do kompaktu Teint Innocence sie myje jak pedzle ?Czy można dokupić Sephorze nowe gąbeczki chanel ??
|
|
|
|
#321 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W golden jest ciemny braz to raczej nie szary.moze sprobuj sobie w perfumerii |
|
|
|
|
#322 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie wkładaj mokrej do kompaktu. Dokupic gabeczki mozna ale chyba nie akurat te od kompaktu chanela
|
|
|
#323 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale zaryzykuje przecież nie będę takiej brudnej używać...
|
|
|
|
|
#324 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Myję swoje gąbeczki z kompaktów Chanel często i żadnej nic się nie stało. Myję w płynie do mycia twarzy, dobrze płuczę, delikatnie wyciskam i nadal wyglądają jak nowe |
|
|
|
|
#325 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ok super ,dziewczyny dziękuje za odpowiedz ,zaraz idę swoje prac
|
|
|
|
|
#326 |
|
Wtajemniczenie
|
a jak sie ten kompakt sprawuje?Jaką maasz cere? jest on chyba kremowy i srednio kryjący?
|
|
#327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
magsch, z tym testowaniem golden eyes może być problem, w mojej perf. osiedlowej że tak powiem, mają produkt bez testera, nie wiem, czy chanel nie wychodzi z golden, podobnie jak wyszedł z 77. ale dobrze, że mówisz, że brązowe, to już mi się nie przydadzą. A swoją drogą straszne jest to, że sprawdziłam datę moich staruszków 710 Diora i to jest 2003 rocznik, napisali uważać. |
|
|
|
|
#328 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny moża któraś z Was ma Irreelle Soleil Nr 217 Tropic
to chyba limitowany odcień z zeszłego lata
|
|
|
|
#329 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() SisleyS, dwa dni temu śniłam o Tobie! Poprosiłaś mnie o wykonanie makijażu soczyście zielonymi cieniami i kazałaś połączyć to wszystko z pastelowym fioletem ale pamiętam świetną zieloną kreseczkę, którą Ci namalowałam na górnej powiece![]() Cytat:
|
|
#330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sumie ja wszystkie przeterminowane kosmetyki wyrzucam tylko problem mam z diorami bo nie wiem gdzie sprawdza sie date waznosci.Pomadki stare,kredki,podklady do kosza a cienie jeszcze mam swieze.skoro zmienily konsystencje i "poslizg" to ja bym sie pozbyla.oczy masz tylko jedne a cieni mozesz miec pelno.... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:20.

. Od pewnego czasu jestem fanką kolorówki Chanel, a zwłaszcza cieni. Moja kolekcja obejmuje :

to chyba limitowany odcień z zeszłego lata