Mamusie grudniowe 2016 - do szpitala pomykają, bo swe dzieci już witają! - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-12-12, 16:18   #4801
monika0185
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2016 - do szpitala pomykają, bo swe dzieci już witają!

Ejjjj! Kolejna poza kolejką 👀 co to się dzieje, oszczywiscie super! Ale no... tego wiecie hello! 😆
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-12, 16:21   #4802
snufey
Raczkowanie

Dziewczyny gratulacje!

Trochę się zestresowałam, bo ja przecież chwilę za kamisha
snufey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-12, 16:22   #4803
DoDoo
Zakorzenienie

Monika tylko Ty mnie nie zostawiaj, prosze!!! <kladzie_sie_i_caluje_sto py>
Blagam!! 😤😤😤😤

Kurna nie wiem co robic z tym lezakiem, to jakoes 2 godz drogi ode mnie, wypilam koktajl poloznej i czekam na sranie, co jak mi sie zachce po drodze?? Ja ☠☠☠ie 😂😂😂😂 to je czysta komedia 😂😂
Stary 2016-12-12, 16:27   #4804
CAR0LKA
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez DoDoo Pokaż wiadomość
Monika tylko Ty mnie nie zostawiaj, prosze!!! <kladzie_sie_i_caluje_sto py>
Blagam!! 😤😤😤😤

Kurna nie wiem co robic z tym lezakiem, to jakoes 2 godz drogi ode mnie, wypilam koktajl poloznej i czekam na sranie, co jak mi sie zachce po drodze?? Ja ☠☠☠ie 😂😂😂😂 to je czysta komedia 😂😂
hmmm ja bym po tym koktajlu nie ryzykowala takich dlugich wycieczek

Nie mam pojecia jakie sa ceny za te foteliki z budka bo ich chyba nie bylo na olx w moim rejonie jak kupowalam. Bez budki max 200 uznawalam za dobra oferte i w sumie za tyle w koncu kupilam
Stary 2016-12-12, 16:45   #4805
DoDoo
Zakorzenienie

Nie jade, nie chce mi sie. Tez patrzylam do 200zl te lezaczki.
Stary 2016-12-12, 16:55   #4806
Emosz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaziowa Pokaż wiadomość
Hej
Ja jednak nie pojechalam wtedy jak pisalam ze jade bo mi się troche uciszyly i zrobiły nieregularne chamy!
Pojechalismy po 14 juz jestem po ktg, skurcze co 5 min i uwaga rozwarcie na 2 palce ✌
Nie dre się jeszcze, czemu się dziwią ale jak ja 60 h skurcze mam to trochę się przyzwyczailam ale mocne są juz cholery ...
Leże na drugim ktg juz na oddziale, zaraz dostane lozeczko, aczkolwiek nie wróżą mi długiego pobytu tu, tylko ze max w nocy urodze 😁
Oby szybko poszło, Izunia cisnij tam, mama z tata czekają ✌
Kazik oby Ci szybko i sprawnie poszło
Emosz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-12, 16:58   #4807
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba brak skurczy u mnie na ktg. Ech

No u mnie byl jeden a termin mialam 6 dni temu 😁

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
Witam się po ktg, z krainy pięknie bijacego serduszka i braku skurczybyków.
No i jako po terminie z om mam się zgłosić do szpitala najpóźniej w środę 😶😒 Muszę się skontaktować w moim ginem co mam robić. Termin z usg w piątek. No Roksi, Ty się bierz dzisiaj/jutro co by Cie wykurzyć nie chcieli!
My mamy ten sam termin z om ✌ i ja juz lezakuje w szpitalu, ale nie mam pojecia co to bedzie ze mna dalej?
zeby Roksi sama wyszla bo nudno na patologii jest 😑
Cytat:
Napisane przez aska8999 Pokaż wiadomość
po co mi cewnik? zeby xwiekszyc rozwarcie. jak bylam na patologii to pamietam dziewczyne ktora miala zalozony w 41 tygodniu i tez miala dzidzie ponad 4 kg i najpierw jej zalozyli cewnik a jakby to nie pomoglo to chcieli podac oksy.

a co do tego ze nikt od razu cesarki nie robi to mam taka nadzieje, ale zwatpilam w to jak bylam w szpitalu w 38 tygodniu i wyszla mi waga dziecka 4050 g. lekarka do mnie wtedy: no to moze byc cesarka bo jeszcze przybierze do porodu. a ja: wolalabym rodzic naturalnie...
ona: to nie jest koncert zyczen. drugi lekarz: jesli waga bedzie do 4,5 kg to rodzimy naturalnie, chociaz spojrze na wymiary miednicy. hmm sprzezna zewnetrzna 18 cm, troche malo:/

4kg wazyl w 38 tyg,w srode bedzie 3 tygodnie pozniej wiec nie wiem , boje sie ze przekroczy te 4,5 kg i wezma mnie od razu na cesarke. myslicie ze moge sie sprzeciwic i nalegac na wywolanie? moja mama mnie rodzila, wazylam 4100 i nie miala zadnego problemu a jest nizsza o 10 cm i na pewno ma wezsza miednice.

lucky u dziecka tetno ok 100 to jest niskie a nie wysokie. norma jest od 110. a 66 moze pokazywac bo np. wylapuje twoje zamiast dziecka.
Zalezy jak sie czujesz na silach. Wiadomo ze niektorzy lekarze najlepiej hurtowo by wszysykich poslali na cc, ale z drugiej strony to jest jedyna osoba ktora wie co sie dzieje i co robic. Wiec musisz sie zastanowic czy zaufac sobie czy lekarzowi 😊
Cytat:
Napisane przez LuckySparkle Pokaż wiadomość
Tetno jest 145 na 60. Puls byl 110 czasem 66.

Jestem po badaniu. Pobrali próbki wydzieliny. Twierdza, ze to jakas infekcja stąd ten kolor papierka. Pecherz plodowy caly. Wody sie nie sączą. Jade do domu.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

Jestem pozamykana na 4 spusty. Zero rozwarcia. Po takich slowach nastawiam sie na styczen!

Czyli to jeszcze nie czas 😁 to spokojnie mozesz sobie jeszcze pochodzic w tej ciazy
Cytat:
Po wizycie. Dostalam skierowanie na 19 czyli za tydzien. Skurczy brak, ani, ani pol skurcza... Zaczelam 41 tydzien i lozysko bez objawow stazenia... Chyba bede serio jak slon rok w ciazy chodzic...
Spoko, ja tydzien temu tez mialam mlodziutkie lozysko II stopnia ✌

13.12.2016 Julian
papaPapaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-12, 17:02   #4808
DoDoo
Zakorzenienie

Papaya, a przypomnij mi kiedy mialas termin om?? Ja juz glupieje kto jaki termin ma wg usg, a om

---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ----------

I napisze to setny raz ale miglabym urodzic nawet za dwa tyg gdyby nie to, ze mam malego grubaska w brzuchu :/ i to mnie tak cisnie...
Stary 2016-12-12, 17:04   #4809
aska8999
Rozeznanie

papaya a do ilu spadlo tetno po skurczu?
aska8999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-12, 17:10   #4810
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość
Hej
Ja melduję, że urodziłam dzisiaj córkę sn o godzinie 6:47 Corcia zdrowa, 3240g i 51cm
😍😍😍
Tak troche znienacka
Cytat:
Ja se dzisiaj machne ten koktajl poloznej ale bez alko
Sam olejek rycynowy z sokiem pomaranczowym. Jak nie urodze to sie chociaz wysram. 😑
Odwaznie :x ja bym sie zbeniala na sam widok 😜

Cytat:
No bez jaj...
Troche z nas zal.pl co? 😂

Cytat:
Napisane przez ewelinuus Pokaż wiadomość
Oooo dwa dzieciatka nowe
Gratulacje dziewczyny))
Ja po wizycie. Na ktg jakieś tam skurcze są i ogolnie to slowa lekarza: "porod coraz bliżej" przeplywy jeszxze posprawdzal i teraz w środę znowu. Najezdze sie teraz do niego
Wiadomo! Z kazdym dniem juz coraz blizej 😍 ale zebys sie nie przeliczyla

13.12.2016 Julian
Stary 2016-12-12, 17:14   #4811
DoDoo
Zakorzenienie

Boze wlasnie sie poplakalam ze smiechu i wpadlam w glupawke! Dostalam kurierem termometr i specjalnie ustawilam na pomiar czlowieka i zmierzylam dopiero co zaparzona herbate i pokazalo na wyswietlaczu "H" i sie podswietlilo na czerwono. Maz sie pyta i jak, a ja jak dziecko do niego "hhhhhhhhhh" i w smiech, ten sie ze mnie smieje, ja sama z siebie. Malo sie nie posikalam i ucieklam do kibla sie wysmiac 😂😂😂😂😂😂

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ----------

Papaya, Ty przynajmniej jestes w szpitalu, cos sie dzieje, a ja co?? Plakam w domu ze smiechu 😂😂
Stary 2016-12-12, 17:17   #4812
CAR0LKA
Rozeznanie

Cytat:
Papaya, a przypomnij mi kiedy mialas termin om?? Ja juz glupieje kto jaki termin ma wg usg, a om

---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ----------

I napisze to setny raz ale miglabym urodzic nawet za dwa tyg gdyby nie to, ze mam malego grubaska w brzuchu :/ i to mnie tak cisnie...
Ja Cie rozumiem bo mnie tez wroza duze dziecko - w czwartek na jednym badaniu mu wyszlo 3850 (na drugim 3400). Niby kazdy twierdzi ze ja wysoka, wiec to nic dziwnego, ale ja sie tylko martwie ze on mi grubo ponad 4kg dobije a to wtedy zaczynaja sie rozkminy czy dla dziecka nie jest cc bezpieczniejsze.... Wolalabym sn dlatego tak licze ze Wojtek zechce niedlugo sie urodzic
Stary 2016-12-12, 17:23   #4813
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Emosz Pokaż wiadomość
Uwaga rozpisałam się

Opis mojego porodu
Była około 4:30 nad ranem w niedziele, wstałam sobie jak co noc na któreś z rzędu siku, poczułam że wkładka coś jakaś taka cięższa, w toalecie patrzę a ona cała lekko różowa z mini skrzepkami krwi, wróciłam do łóżka i zaczęłam googlować info apropo zabarwienia wód płodowych. W międzyczasie zaczęły pojawiać się skurcze, nie jakieś mega bolesne, ale za to co 4-5 min, na zmienionej wkładce, która po chwili znów była mokra, było już więcej skrzepów, więc stwierdziłam, że to nie żarty, obudziłam tż, powiedziałam żeby się zbierał, bo jedziemy do szpitala (jego mina bezcenna, to przerażenie w oczach). Trochę po 5 byliśmy na izbie przyjęć, formalności strasznie mi się dłużyły, ale koniec końców o 6 weszłam na salę porodową. W międzyczasie tż gonił po szpitalu próbując rozmienić pieniądze na fartuszek szpitalny, bo pan w kasie nie miał jak mu wydaćmoja położna wzięła mnie pod ktg, miałam już wtedy 9 cm rozwarcia, najpierw leżałam na samolocie a potem przeniosłam się na takie fajne krzesełko z dziurą w siedzeniu i tak przesiedziałam na nim z 1,5h z co raz mocniejszymi skurczami i bólami krzyżowymi, przy których bardzo przydał mi się tż, który mnie masował. W międzyczasie pojawiły mi się coraz mocniejsze skurcze, jeszcze chyba nie parte, ale czułam je już mega nisko. Jak już miałam pełne rozwarcie i parte przeszłam z powrotem na fotel, tam sobie leżałam na boku i umierałam z bóluprzy skurczach nie dało się nie jęczeć a to nawet jakoś minimalnie pomagało. Wg książeczki zdrowia małej parte trwały u mnie 30 min, ja nawet nie wiem kiedy to zleciało i pamiętam to jak przez mgłę, do dwóch ostatnich partych. Położna zapobiegawczo polała mi krocze parafiną, bo wyglądało na to, że obędzie się bez cięcia i tak też się stało Przed ostatni party kiedy mała już się prawie urodziła był straszny, ale ostatnio skurcz i to uczucie ulgi i radości kiedy dali mi małą od razu na brzuch są nie do opisania. Zastanawiałam się wcześniej jakie to będzie uczucie zobaczyć dziecko, które przez 9 miesięcy było w moim brzuchu ale ten moment był o niebo lepszy niż myślałam, jakby w jednej chwili spełniły się wszystkie moje marzenia w postaci tej małej istotki Tż był przy mnie cały czas i dzielnie mnie wspierał, nie wyobrażam sobie przechodzić tego bez niego i on na szczęście też miło to wspomina Moja macica tak się ucieszyła, że urodziłam Lusię, że całkiem wyciszyły mi się skurcze i musiałam dostać oxy żeby urodzić łożysko co i tak skończyło się mega bolesnym masażem brzucha zrobionym przez lekarkę i gdyby nie ona to jeszcze bym musiała mieć robione czyszczenie macicy. Trafiłam na świetny personel poza moją położną, wszystko mi tlumaczyli i mówili co robić. No i wydaje mi się, że dobra współpraca to podstawa, trzeba ich słuchać i robić co każą
Ale ci szybciutko i gladko poszlo 😍 tez tak chce! Max zazdroszcze 😁
Cytat:
Z tym, az jednym skurczem to rycze 😂😂😂 ale jak serduszko zwolnilo to nie dobrze..
W szpitalu bedzie wam najlepiej, oby wszystko jak najszybciej sie zaczelo, w sensie zebys juz niedlugo tulila bobo
No nie planowalam tej patologii ale nic nie poradze. W sumie dobrze ze trafilismy akurat na ten jeden skurcz i widac bylo jak maly sie zachowuje
Cytat:
Napisane przez mewkaa Pokaż wiadomość
Papaya nie szalej z tym jedzeniem 😛
Ja po 2 ktg usłyszałam że mogę jeść
A po trzecim...proszę zabrać swoje rzeczy. Idziemy na blok porodowy 😆

Nadal nie mialam tego usg i juz jem kolacje szpitalna bo chyba umarlabym z glodu 😑
Cytat:
Hej
Ja jednak nie pojechalam wtedy jak pisalam ze jade bo mi się troche uciszyly i zrobiły nieregularne chamy!
Pojechalismy po 14 juz jestem po ktg, skurcze co 5 min i uwaga rozwarcie na 2 palce ✌
Nie dre się jeszcze, czemu się dziwią ale jak ja 60 h skurcze mam to trochę się przyzwyczailam ale mocne są juz cholery ...
Leże na drugim ktg juz na oddziale, zaraz dostane lozeczko, aczkolwiek nie wróżą mi długiego pobytu tu, tylko ze max w nocy urodze 😁

Ja chce byc para z toba i rodzic dzisiaj! 🙌

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ----------

Cytat:

Wg om 6 grudnia, wg metody neatelego (nie pamietam jak to sie pisalo ) 8.12 a wg usg 3.12
Cytat:
Napisane przez aska8999 Pokaż wiadomość
papaya a do ilu spadlo tetno po skurczu?
Nie wiem, nie mam tych wynikow ale wiem ze bylo wasko i byla mala oscylacja. Musze o tym poczytac 😜

13.12.2016 Julian
Stary 2016-12-12, 17:41   #4814
ewelinuus
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez papaPapaya Pokaż wiadomość
😍😍😍
Tak troche znienacka

Odwaznie :x ja bym sie zbeniala na sam widok 😜

Troche z nas zal.pl co? 😂

Wiadomo! Z kazdym dniem juz coraz blizej 😍 ale zebys sie nie przeliczyla

Jak juz pisalam wczesniej ja nie nastawiam sie na ten tydzien dlatego yez napisalam ze sie jeszcze najezdze do gina bo mam co dwa dni miec wizyty wiec no
ewelinuus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-12, 17:48   #4815
snufey
Raczkowanie

Ja mam nadzieję, że nie przenoszę, bo będę musiała stawiać się u gina co 2 dni na KTG maksymalnie do 10 dni po terminie. Moja lekarka przyjmuje w innej miejscowości i nie widzi mi się tak często jeździć, bo to kawał drogi... Może w razie czego uda mi się załatwić, aby w szpitalu robić to KTG.

Swoją drogą, ostatnio zapisałam się w szpitalu na poród i dobrze, że to zrobiłam, bo jakby mnie tak podczas skurczy maglowali ze wszystkich dolegliwości, chorób itd. to bym chyba padła. Całą godzinę uzupełniała formularz
Akurat to były Mikołajki, a cisza na porodówce, jakby nikogo nie było. Sama położna była zdziwiona, że taki brak ruchu
Stary 2016-12-12, 17:52   #4816
ewelinuus
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez snufey Pokaż wiadomość
Ja mam nadzieję, że nie przenoszę, bo będę musiała stawiać się u gina co 2 dni na KTG maksymalnie do 10 dni po terminie. Moja lekarka przyjmuje w innej miejscowości i nie widzi mi się tak często jeździć, bo to kawał drogi... Może w razie czego uda mi się załatwić, aby w szpitalu robić to KTG.

Swoją drogą, ostatnio zapisałam się w szpitalu na poród i dobrze, że to zrobiłam, bo jakby mnie tak podczas skurczy maglowali ze wszystkich dolegliwości, chorób itd. to bym chyba padła. Całą godzinę uzupełniała formularz
Akurat to były Mikołajki, a cisza na porodówce, jakby nikogo nie było. Sama położna była zdziwiona, że taki brak ruchu
No ja niestety mam do lekarza swojego 40 km i no wiadomo uciazliwe takie jezdzenie. Bylam w czwartek, dzis, teraz bede w środę, a potem zapewne w sobotę. No ale co zrobic..
Stary 2016-12-12, 18:01   #4817
DoDoo
Zakorzenienie

Papaya, umarlabys z glodu, a tak to mozesz umrzec przez szpitalne zarcie, nie wiem co gorsze
Stary 2016-12-12, 18:01   #4818
snufey
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ewelinuus Pokaż wiadomość
No ja niestety mam do lekarza swojego 40 km i no wiadomo uciazliwe takie jezdzenie. Bylam w czwartek, dzis, teraz bede w środę, a potem zapewne w sobotę. No ale co zrobic..
U mnie wyjdzie jakieś 20km, ale tylko jedno połączenie autobusowe z 3 przesiadkami... Na jeden autobus zawsze muszę czekać około 1,5 h A samochód mamy tylko jeden, więc mąż do pracy go zabiera.
Teraz mam 20 grudnia wizytę, to mąż wziął już wolne, ale to ostatni jego dzień w tym roku.
Stary 2016-12-12, 18:04   #4819
DoDoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CAR0LKA Pokaż wiadomość
Ja Cie rozumiem bo mnie tez wroza duze dziecko - w czwartek na jednym badaniu mu wyszlo 3850 (na drugim 3400). Niby kazdy twierdzi ze ja wysoka, wiec to nic dziwnego, ale ja sie tylko martwie ze on mi grubo ponad 4kg dobije a to wtedy zaczynaja sie rozkminy czy dla dziecka nie jest cc bezpieczniejsze.... Wolalabym sn dlatego tak licze ze Wojtek zechce niedlugo sie urodzic
No wlasnie, tez sie boje ze bedzie ponad 4 kg...
Stary 2016-12-12, 18:14   #4820
ewelinuus
Zadomowienie

Cytat:
U mnie wyjdzie jakieś 20km, ale tylko jedno połączenie autobusowe z 3 przesiadkami... Na jeden autobus zawsze muszę czekać około 1,5 h A samochód mamy tylko jeden, więc mąż do pracy go zabiera.
Teraz mam 20 grudnia wizytę, to mąż wziął już wolne, ale to ostatni jego dzień w tym roku.
Noe no ja to autem. Dzis byl ze mna mąż ale twz co drugi dzien nie bedzie brał wolnego. Ale jakos damy radę
Stary 2016-12-12, 18:46   #4821
Velvet Wave
Rozeznanie

A ja to się zastanawiam jak to jest np podczas świąt jak wypada ktg a się chodzi prywatnie do gina ? Kieruje do szpitala na to ktg czy jak?

Cytat:
Dziewczyny gratulacje!

Trochę się zestresowałam, bo ja przecież chwilę za kamisha
Spokojnie, tu niektóre są ponad 20 dni przed kamisha

Chyba zaraz będzie więcej rozpakowanych niż tych w dwupaku na naszej liście

Edytowane przez Velvet Wave
Czas edycji: 2016-12-12 o 18:55
Velvet Wave jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-12, 18:50   #4822
snufey
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Velvet Wave Pokaż wiadomość
A ja to się zastanawiam jak to jest np podczas świąt jak wypada ktg a się chodzi prywatnie do gina ? Kieruje do szpitala na to ktg czy jak?
Podejrzewam, że tak
Stary 2016-12-12, 18:59   #4823
papaPapaya
Zakorzenienie

okej, jestem po usg, nie mam dobrych wiadomości

lekarka wpisała bezwodzie, lekarz rano mówił, że wód mam w dolnej granicy normy.
właśnie jestem po masażu szyjki, plamie
jak nic sie nie rozkreci to jutro o 7:30 mam oxy i jak sie nie uda to cc
boje sie max, popłakałam się

13.12.2016 Julian
Stary 2016-12-12, 19:09   #4824
DoDoo
Zakorzenienie

Cytat:

lekarka wpisała bezwodzie, lekarz rano mówił, że wód mam w dolnej granicy normy.
jak dobrze, ze trafilas do szpitala, zobaczysz bedzie wszystko dobrze. Juz teraz (chociaz moze latwo mi pisac) nie wazne jak urodzisz, wazne zeby z wami bylo wszystko ok
Stary 2016-12-12, 19:11   #4825
Velvet Wave
Rozeznanie

Cytat:

Nie martw się Kochana, wszystko będzie dobrze! Jesteście pod dobrą opieką, to najważniejsze. Trzymam kciuki, abyś do 7.30 to tuliła już Julka

Velvet Wave jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-12, 19:12   #4826
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:

Papaya bedzie dobrze;* trzymam kciuki, zeby udalo sie sn!

Wyspalam sie, zrobilam obiad, zjadlam,zrobilam ciacho i jestem wolna.

Folinka biore sie za kolejny wątek. Hak cos to radzisz przede mną. Konczymy wątek i przed moim porodem rt sie zajmujesz nastepnym albo ktoras rozpakowana na poczatku mamusia, ktora bedzie miala juz więcej czasu!

---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ----------

Cytat:

Bardzo bolał ten masaż???

LuckySparkle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-12, 19:14   #4827
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Blondi, kamisha gratulacje!!!
Ja leze na patologii bo na ktg zarejestrowal sie 1!! (Uwaga: AZ JEDEN) skurcz 😂
A po tym skurczu malemu serduszko zwolnilo a powinno byc na odwrot powinno przyspieszyc, wiec musze byc pod kontrola.
Ale chyba cos sie zaczyna dziac bo teraz wlasnie skonczylam ktg w szpitalu i zarejestrowalo 3 skurcze 😊 moze to te wczorajsze schody.
Teraz czekam na usg. Mialam nie jesc i nie pic do usg, ale nie wytrzymalam i TZ wlasnie poszedl mi po hot doga bo jakas polozna spojrzala na te wyniki ktg i mowila ze raczej moge zjesc jak jestem bardzo glodna 😁
Dzis pewnie nie urodze, ale ze szpitala wyjde juz z Julkiem 😊
Wieczorem was poczytam bardziej bo widze ze troche naskrobalyscie 😊

Opowiadaj co tam na kolacje dostalas!
Cytat:
Napisane przez Emosz Pokaż wiadomość
Uwaga rozpisałam się

Opis mojego porodu
Była około 4:30 nad ranem w niedziele, wstałam sobie jak co noc na któreś z rzędu siku, poczułam że wkładka coś jakaś taka cięższa, w toalecie patrzę a ona cała lekko różowa z mini skrzepkami krwi, wróciłam do łóżka i zaczęłam googlować info apropo zabarwienia wód płodowych. W międzyczasie zaczęły pojawiać się skurcze, nie jakieś mega bolesne, ale za to co 4-5 min, na zmienionej wkładce, która po chwili znów była mokra, było już więcej skrzepów, więc stwierdziłam, że to nie żarty, obudziłam tż, powiedziałam żeby się zbierał, bo jedziemy do szpitala (jego mina bezcenna, to przerażenie w oczach). Trochę po 5 byliśmy na izbie przyjęć, formalności strasznie mi się dłużyły, ale koniec końców o 6 weszłam na salę porodową. W międzyczasie tż gonił po szpitalu próbując rozmienić pieniądze na fartuszek szpitalny, bo pan w kasie nie miał jak mu wydaćmoja położna wzięła mnie pod ktg, miałam już wtedy 9 cm rozwarcia, najpierw leżałam na samolocie a potem przeniosłam się na takie fajne krzesełko z dziurą w siedzeniu i tak przesiedziałam na nim z 1,5h z co raz mocniejszymi skurczami i bólami krzyżowymi, przy których bardzo przydał mi się tż, który mnie masował. W międzyczasie pojawiły mi się coraz mocniejsze skurcze, jeszcze chyba nie parte, ale czułam je już mega nisko. Jak już miałam pełne rozwarcie i parte przeszłam z powrotem na fotel, tam sobie leżałam na boku i umierałam z bóluprzy skurczach nie dało się nie jęczeć a to nawet jakoś minimalnie pomagało. Wg książeczki zdrowia małej parte trwały u mnie 30 min, ja nawet nie wiem kiedy to zleciało i pamiętam to jak przez mgłę, do dwóch ostatnich partych. Położna zapobiegawczo polała mi krocze parafiną, bo wyglądało na to, że obędzie się bez cięcia i tak też się stało Przed ostatni party kiedy mała już się prawie urodziła był straszny, ale ostatnio skurcz i to uczucie ulgi i radości kiedy dali mi małą od razu na brzuch są nie do opisania. Zastanawiałam się wcześniej jakie to będzie uczucie zobaczyć dziecko, które przez 9 miesięcy było w moim brzuchu ale ten moment był o niebo lepszy niż myślałam, jakby w jednej chwili spełniły się wszystkie moje marzenia w postaci tej małej istotki Tż był przy mnie cały czas i dzielnie mnie wspierał, nie wyobrażam sobie przechodzić tego bez niego i on na szczęście też miło to wspomina Moja macica tak się ucieszyła, że urodziłam Lusię, że całkiem wyciszyły mi się skurcze i musiałam dostać oxy żeby urodzić łożysko co i tak skończyło się mega bolesnym masażem brzucha zrobionym przez lekarkę i gdyby nie ona to jeszcze bym musiała mieć robione czyszczenie macicy. Trafiłam na świetny personel poza moją położną, wszystko mi tlumaczyli i mówili co robić. No i wydaje mi się, że dobra współpraca to podstawa, trzeba ich słuchać i robić co każą
Wow swietny opis! Dzielna mamusia
Cytat:
Hej

Kciuki za Ciebie mocno zacisniete!

Cytat:

O kurcze, oby szybko ruszyla akcja! Jak plamisz to dobrze oby sie skurcze rozkrecily na dobre!!
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-12, 19:16   #4828
papaPapaya
Zakorzenienie

jest jeden plus, jutro juz utule Julka

masaż był nieprzyjemny, ale nie powiem że bolesny. Po prostu uczucie jakby na siłe mi babka paluchy wpychała

13.12.2016 Julian
Stary 2016-12-12, 19:19   #4829
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LuckySparkle Pokaż wiadomość
Folinka biore sie za kolejny wątek. Hak cos to radzisz przede mną. Konczymy wątek i przed moim porodem rt sie zajmujesz nastepnym albo ktoras rozpakowana na poczatku mamusia, ktora bedzie miala juz więcej czasu!
Ok, spoko, pasuje mi ten plan!

Cytat:

Już jutro będziesz mieć Julka, jesteście pod opieką, musi być dobrze! Nie bojaj Urodzić i tak trzeba
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-12, 19:20   #4830
DoDoo
Zakorzenienie

Cytat:
jest jeden plus, jutro juz utule Julka

masaż był nieprzyjemny, ale nie powiem że bolesny. Po prostu uczucie jakby na siłe mi babka paluchy wpychała
No wlasnie masz ta pewnosc, ze juz jutro sie cycolicie 😍
Zazdro

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości