Prawo jazdy KRAKÓW - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Auto Marianna

Notka

Auto Marianna Lubisz auta i motocykle? Fascynuje cię motoryzacja? Dołącz do forum Auto Marianna, podziel się swoją pasją i wiedzą.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-31, 07:26   #241
beben
Przyczajenie

Dot.: Prawo jazdy KRAKÓW

Hej Jestem w trakcie robienia kursu, mam wyjeżdżone już 26 godzin i nadal idzie mi bardzo kiepsko. Mam problemy praktycznie ze wszystkimi elementami oprócz łuku. Pomimo tego prawie na każdej jeździe instruktor zabiera mnie na plac manewrowy;/ Chciałabym zdawać na Bronowickiej a w trakcie jazd w tym rejonie byłam raz (wczoraj) i nawet nie dojechaliśmy do ronda Ofiar Katynia, w ogóle w sumie na innych rondach byłam może z 3x. Cały czas jeżdżę w okolicach centrum. W przyszłym tygodniu mam skończyć kurs, zdaję sobie sprawę, ze są mi potrzebne dodatkowe jazdy, co sugeruje mi oczywiście też instruktor.
Wiecie może czy można dokupić godziny w innej szkole zanim wyjeździ się te 30h w szkole w której jestem zapisana? Chciałabym sprawdzić jak wygląda jazda z innym instruktorem z innej szkoły żeby przekonać się czy jestem źle uczona czy problem tkwi we mnie.
Z góry dzięki za odpowiedź
beben jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 13:24   #242
emememsik
po prostu Em :)

Może zamiast wydawać niepotrzebnie pieniądze poproś w szkole jazdy o zmianę instruktora?
Stary 2013-11-18, 14:02   #243
Doniii00
Przyczajenie

Smile Dot.: Prawo jazdy KRAKÓW

Hej
Jakiś czas temu rozpoczęłam kurs w szkole GPS (na przeciwko hali targowej) I powiem szczerze jestem mega zadowolona. Teorie zrobiłam w 2 weekendy, szybko i w dodatku solidnie. Teraz testy robię sobie sama w domu i wszystkie wychodzą pozytywnie. dlatego nowa teoria nie jest dla mnie taka straszna jak wszyscy mówią. Jeżeli czegoś nie rozumiałam i była potrzeba wrócić do tego nie było żadnego problemu. Ale zazwyczaj zrozumiałe za 1 razem! Jazdy też bardzo profesjonalnie, podejście indywidualne. Rondo mogilskie i grzegórzeckie (dość często uczęszczane na egzaminach) mam w jednym palcu ponieważ są to drogi przelotowe więc zazwyczaj zawsze wyjeżdżamy tamtędy na miasto lub wracamy. Nie uczą jazdy na pamięć! Co jest też bardzo istotne. Gdyż nie zostaniemy zaskoczeni na egzaminie. Często słyszę jak ludzie dzwonią zadowoleni po egzaminie w MORDzie i dziękują za współpracę. A radość instruktorów jest naprawdę bezcenna. To jest dowód na to, że ludzie w tej szkole podchodzą do tego naprawdę z sercem!

Przyjdź i sam sprawdź jak zdam będę się chwalić dalszymi sukcesami. W razie potrzeby więcej info na email
Doniii00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 13:25   #244
camillet
Raczkowanie

beben, przecież możesz sobie przerwać kurs...poproś o wydanie zaświadczenia i zwrot kasy... albo już jakoś przetrwaj te 4 godziny a potem poszukaj sobie instruktora z prawdziwego zdarzenia. Ja też się męczyłam w kiepskiej szkole póki nie odkryłam prawdziwego nauczyciela! no i się okazało że szkoła szkole nie równa! dlatego trzeba szukać opinii u innych a nie łapać się byle jakiej szkoły!!

Edytowane przez camillet
Czas edycji: 2013-12-01 o 15:43
camillet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 06:27   #245
Doniii00
Przyczajenie

Nie wiem jaki problem w robieniu reklamy szkole, z której jestem zadowolona. zresztą napisałam prawdę.

xxxx

Edytowane przez aniolek-tasmanski
Czas edycji: 2013-11-20 o 13:08 Powód: linki
Doniii00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 15:38   #246
ania_1907
Przyczajenie

Chciałam polecić szkołę Auto Top LD przy Dunin Wąsowicza. Dzięki niej udało mi się zdobyć wymarzone prawko. Jeździłam z Darkiem , który jest najlepszym instruktorem jakiego udało mi się poznać( przyszłam do tej szkoły po skończonym juz kursie w innej szkole) w końcu nikt na mnie nie krzyczał a cierpliwie i kilkakrotnie tłumaczył każdy manewr( z moim talentem do jazd trzeba było tłumaczyć wielokrotnie;p). Po kilku godzinach zaczełam w końcu rozumieć co się dzieje na drodze i lubić jazdę samochodem. Dzięki temu, że rozumiałam co robie za kierownicą zdałam zarówno nową teorie jak praktykę bez problemów.
ania_1907 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 15:49   #247
ninaledzion89
BAN stały

Słuchajcie a czy któraś z Was moze chodziła w Krakowie do OES ?
Czy mozecie polecić mi dobrego i sprawdzonego instruktora ?
ninaledzion89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 11:58   #248
yazid
Raczkowanie

Ja znam kilku fajnych instruktorów w Krakowie
yazid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 20:54   #249
Kasia962
Przyczajenie

Ktoś, Coś o ''DROGOWSKAZ Dariusz Fałek'' na os.Złotej Jesieni w szkole HTS ?
Kasia962 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 13:48   #250
Mollinka
Zadomowienie

hej! szukam jakiejś dobrej szkoły nauki jazdy w Krakowie, przejrzałam ten wątek jednak większość opinii jest sprzed kilku lat - czy ktoś kto ostatnio zdawał mógłby polecić szkołę w której nauczyli go dobrze jeździć w niestresującej atmosferze?

instagram #mollinkaa
Mollinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-19, 21:03   #251
majka0531
Zakorzenienie

GG do majka0531

Ja robiłam w szkole na salwatorze, chyba nawet tak się ta szkoła nazywała. Mogę polecić instruktora Marcina, młody chłopak fajnie tłumaczy, jazdy nie są stresujące, ja z z nim jeździłam tylko parę razy, na co dzień uczyła mnie dziewczyna Magda (ale z niej jakoś zadowolona nie byłam). Egzamin z teorii zdałam za 1 razem (chodziłam na teorie weekendową, w sumie to były chyba dwa pełne weekendy-świetny gościu na wykładach). Jazdy zdałam za drugim podejściem. Egzamin zdawałam w kwietniu tamtego roku, nauki pobierałam zimą 2013

Panie, zachowaj mnie od zgubnego nawyku mniemania, że muszę coś powiedzieć na każdy temat i przy każdej okazji.
majka0531 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 20:39   #252
emememsik
po prostu Em :)

Auto Salwator, też tam robiłam kurs.
Stary 2014-02-22, 20:41   #253
OneMoreDress
Zakorzenienie

Ja rowniez robilam w auto salwator jezdzilam z Tomkiem B. Bardzo polecam!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-05-28, 08:10   #254
magda7700
Przyczajenie

Korzystał ktoś jeszcze z Ośrodka nauki jazdy w Krakowie autotop ?
Słyszałam już wiele pozytywnych opinii na temat tego ośrodka, czy ktoś tutaj może się potwierdzić ich profesjonalizm?

Edytowane przez Trzepotka
Czas edycji: 2015-09-17 o 20:15 Powód: Link.
magda7700 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-11, 13:20   #255
wiola111111
Przyczajenie

Nie wybierajcie ELITY, inny ośrodek sobie wybierzcie
wiola111111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-29, 12:16   #256
palinnka0
Paulina z w-wskiej Pragi

Nauka jazdy Ślimak - polecam
forever alone, it is time for having fun.

_________________________ ______
seriale! Przyjaciele, GoT, PrettyLittleLiars.
books! King
palinnka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-22, 12:53   #257
Jasnaa
Przyczajenie

Ja polecam szkołę Albar. Mają wysoką zdawalność i spoko ceny. Można się uczyć weekendowo, przed lub popołudniu, dostosowują swój
program do konkretnych potrzeb klientów co jest sporym udogodnieniem
Jasnaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-29, 13:14   #258
cocacoola
BAN stały

Może ktoś robił prawko w auto-test na wielopolu? cene mają dobrą, ale nie wiem jak to wygląda w praktyce? będę wdzięczna za pomoc w wyborze dobrego ośrodka, niestety jest ich tyle, że nie mam pojęcia który wybrać...
cocacoola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-11, 18:59   #259
wafel1
Raczkowanie

Sie zastanawiam wlasnie nad autotest bo cena dobra
wafel1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-03-10, 11:12   #260
azabie
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Doniii00 Pokaż wiadomość
Hej
Jakiś czas temu rozpoczęłam kurs w szkole GPS (na przeciwko hali targowej) I powiem szczerze jestem mega zadowolona. Teorie zrobiłam w 2 weekendy, szybko i w dodatku solidnie.
Ja też mogę pochwalić GPS. Szczególnie pana Andrzeja, który nie tylko świetnie uczy teorii, ale zwraca też uwagę na strach przed jazdą i egzaminem. Bardzo dobre "trenerskie", że tak powiem podejście. Szkoda tylko, że nie prowadzą wykładów gdzieś na południu Krakowa, bo w Hucie ponoć już są. Jak coś to link do oferty: xxx

Czas edycji: 2016-03-24 o 21:26 Powód: Link.
azabie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-23, 09:56   #261
aldona_nitka
BAN stały

Każdy gdzie indziej robi prawko i taka jest prawda. Wszystko zależy też od tego jak działają instruktorzy. Ja przepisałam się teraz do xxx ponieważ wcześniejsza nauka wykańczała mnie psychicznie. Nie dość, że człowiek się stresuje tym wszystkim to jeszcze instruktor jest niemiły. Brak słów dosłownie. Obecnie jestem zadowolona i mam nadzieję, że zdam

Czas edycji: 2016-03-24 o 21:29 Powód: Link.
aldona_nitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-06, 18:03   #262
wafel1
Raczkowanie

Odradzam Wam AUTO TEST na wielopolu. Jezdziłam z p. Moniką i p. Henrykiem. On to w ogóle kompletna porażka, krzyczy, hamuje niespodziewanie, wszystko źle, ehh. P. Monika lepsza, ale też na każdej jeździe trzeba z nią bylo podjechać po jedzonko, kawusię lub umyć autko na stacji. Nie widziała chyba swoich błędów rozmawiając non stop przez telefony, przeglądając tableta. Luzik. Jedyny plus szkoły to cena i fajna teoria, co do jazd musiałam wziąć w innej szkole dodatkowe godziny- polecam serdecznie stąd Panią
Sabinę z OES'U . Także niech was nie skusi tak jak mnie dobra cena, lepiej dopłacic te 200zł
wafel1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-08, 16:05   #263
twiggy99
Przyczajenie

Zrobiłam prawo jazdy w 2009 roku, więc od tamtej pory mogło się wiele zmienić, ale bardzo polecam OSK Kormoran i p. Sebastiana (nie wiem, czy nadal szkoli), u którego brałam dodatkowe jazdy przed egzaminem. Raczej nie byłam samorodnym talentem do prowadzenia pojazdów mechanicznych, a po kursie miałam wątpliwości, czy w ogóle się do tego nadaję, a dzięki temu instruktorowi przestałam stresować się jazdą i polubiłam prowadzenie samochodu (i lubię po dziś dzień ).
Nie polecam natomiast LOK-u na Pomorskiej, gdzie chodziłam na kurs. Podobały mi się tam tylko zajęcia teoretyczne, natomiast jazdy wspominam jako prawdziwy koszmar. Prawo jazdy robiłam tuż po 18stce, a instruktor traktował mnie od początku do końca jak rozkapryszone dziecko, które w ogóle nie powinno wsiadać za kierownicę. Pomijam fakt, że mówił do mnie per „ty”, nie zapytawszy nawet, czy sobie tego życzę, ale lekceważący sposób, w jaki się do mnie odnosił, kończenie wcześniej jazd, było nie od przyjęcia. Dzisiaj powiedziałabym coś takiemu gościowi i poprosiła o zmianę go na kogoś innego, ale wtedy sobie przypisywałam winę za tę sytuację, ciągle miałam doła i uważałam, że pewnie rzeczywiście jestem tak beznadziejna, jak mówi (zawsze po tym, jak na mnie nakrzyczał mówił, że przykro mu, ale on musi, bo jazda samochodem to nie zabawa i nie może inaczej reagować, skoro stwarzam zagrożenie na drodze). Nie nauczyłam się przy nim kompletnie nic, bo co chwila się na mnie wydzierał. Przejeździłam po prostu te wszystkie godziny i nie miałam pojęcia, jak sobie poradzę na egzaminie. Dopiero po ukończeniu kursu opowiedziałam o tym znajomym, którzy poradzili wziąć lekcje w innym ośrodku i koleżanka poleciła mi właśnie OSK Kormoran. W moim otoczeniu dobrą opinią cieszy się również OES na Wrocławskiej, ale tam chyba wiele zależy od instruktora, na którego się trafi.
twiggy99 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-04-29, 13:15   #264
Nette
Wtajemniczenie

Szukam instruktora na jazdy doszkalające. Takiego, który zainteresowany jest kursantem, a nie swoim telefonem/tabletem etc.

Ktoś coś może podsunąć?
Nette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-20, 17:41   #265
niepowiemijuz
Raczkowanie

Witam.W nawiązaniu do jednej z wypowiedzi wyżej chciałam właśnie POLECIĆ szkołę AUTO-TEST na Wielopolu. Teorii uczyłam się w domu więc nie powiem jak wyglądają zajęcia teoretyczne,ale nauka jazdy była konkretna. Czuję się dobrze przygotowana do jutrzejszego egzaminu praktycznego dzięki instruktorowi Panu Henrykowi . Spokojnie i cierpliwie wszystko tłumaczy a kiedy trzeba powtarza bez nerwów.
Polecam
Sara
Ps.Pani Monika z tego co wiem kawy nie pije No,ale zawsze na coś trzeba zwalić jak się nie umie
Pozdrawiam

Edytowane przez niepowiemijuz
Czas edycji: 2016-06-22 o 14:57
niepowiemijuz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-17, 11:14   #266
xxx94x
Przyczajenie

a ja polecam "lejdis " w którym jeździłam tylko 4 godziny, ale bardzo fajne babeczki )
xxx94x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-29, 20:24   #267
karambola333
Przyczajenie

Hej,

Wszystkich, którzy zastanawiają się nad wyborem kursu prawa jazdy chciałabym przestrzec przed tą szkołą. Pan Marcin Kuś w trakcie trwania jazd załatwia swoje prywatne sprawy, na czym tracą kursanci. Niemalże na każdej lekcji miałam z powodu jego załatwień co najmniej 20 min. przerwę, bądź kończył jazdy 10 min. wcześniej. Wiele jazd odwoływał, nie prowadził kalendarza z godzinami i ilość wyjeżdżonych godzin znacznie różniła się z tym co było w rzeczywistości.
karambola333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-22, 13:35   #268
ejsik
Przyczajenie

Czy jest tu może ktoś po szkole Jantar w Krk na Basztowej? Jak wyglądają te badania? A może ktoś zna lekarza który bez problemu wypisze oświadczenie na 15lat?
ejsik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-12, 16:05   #269
michaldrwal
Przyczajenie

Ja nie dawno zdawałem egzamin w szkole ]AutoreaL.[/URL] . Zdałem teorię i praktykę za pierwszym razem. Uczył mnie jeździć Pan Darek. Bardzo fajny instruktor, który wszystko spokojnie i dokładnie tłumaczy.

Edytowane przez 0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7f138a13b7c455c0
Czas edycji: 2016-12-12 o 21:54
michaldrwal jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Auto Marianna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości