|
|
#61 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Choć długo sie staramy to nadal nadzieje mamy
Cytat:
. Bardzo analizuje swoje zachowania a równie zachowania innych i mysle czy czasem nie powiedziałam czy nie odebrałam czegos nieodpowiedniego co kogos mogło urazić... musze nad tym popracować. Czyli tez testujesz . Masz regularne cykle? Ja testy robie juz od wieków i mi zawsze wychodziły pozytywne dokładnie w 11-13 dniu ---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- Stypi temperatura tez Ci pokaże owu ale to juz po fakcie dopiero bedziesz widziała. Testy wychodza pozytywne przed owu Nie pamietam czy pytałam...zapisujesz wyniki na ovufriend? Masz tam konto? |
|
|
|
|
|
#62 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam tak samo jak Ty... Wszystko sto razy analizowane i noce nie przespane
Cykle mam regularne 28 dni. Może nigdy nie trafiałam z testami? No nie wiem... Temperature mierze od 1,5 miesiąca i zapisuje w ovufriend będę testowac pewnie dopiero w poniedziałek, bo wcześniej pewnie i tak nie ma sensu.
|
|
#63 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jaki masz nick na Ovufriend musimy sie znalesc ja jestem CarPer dodaj mnie do przyjaciółek .
|
|
|
|
|
|
#64 |
|
Wtajemniczenie
|
Zaraz cię znajdę i dodam
w takim razie w poniedziałek testuje. Trzymajcie kciuki
|
|
#65 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#66 |
|
Zakorzenienie
|
Stypi jak tam test???
Byłaś w piątek u gina??? Kazał przyjść dzis? Jakie duze masz pecherzyki? |
|
|
|
|
#67 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w piątek byłam u gina i pęcherzyk miał 20 mm, teraz mam przyjść w środę. Zobaczymy co mi powie...
|
|
|
#68 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
|
#69 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No taką mam nadzieje dzisiaj test owu pokazał dwie piękne ciemne kreseczki pomimo, że był robiony rano tak bardzo bym chciała widzieć te dwie kreski na innym teście... :'(
|
|
|
#70 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#71 |
|
Wtajemniczenie
|
kochana my działamy już od tygodnia
|
|
#72 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#73 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem już po badaniach. U mnie niby wszystko dobrze. Owulka była poniedziałek-wtorek niby. Ostatnie dni miałam temperaturę 36.28; 36.34; 36.32, a dzisiaj 36.54 więc pewnie znowu lipa
|
|
#74 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zobaczysz z czasem jak temperatura bedzie sie zachowywać. Masz juz skierowanie na badania czy masz do niego jeszcze raz wrócić? Jak samopoczucie? ja poczytałam o Koenzymie Q10 i zakupiłam. Ma niby poprawić jakość komórki jajowej. Zaczelam brać zobaczymy co z tego wyjdzie. Poki co czekam na @. Za chwile bedzie. Poza tym ciekawy artykuł dzis widziałam w tv o dziecku z 3 rodzicow. Czyli w sumie o zamianie uszkodzonych mitochondriów z komórki jajowej matki zdrowymi mitochondriami dawczyni... nie jest to jeszcze w praktyce ale trwają nad tym badania. Jeannee wszystko ok? Nie odzywasz sie? |
|
|
|
|
|
#75 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a jak to jest z tymi temperaturami? Bo ja czytałam, że jak jest spadek to jest owluka i jak się utrzyma to jest szansa, że doszło do zapłodnienia, a jak podskoczy to d...pa. Prawda to?Nie dostałam żadnego skierowania na badania powiedział, że u mnie jest wszystko jak z obrazka. Owulka też była, więc czekamy teraz na badania TŻ i jakby wtedy nie poszło to mamy do niego przyjść. Samopoczucie ok. Jak już wiem, że ze mna wszystko ok. Tylko denerwuje się i zastanawiam, czemu nam nie wychodzi już 17 miesięcy, skoro z nami wszystko ok
|
|
|
#76 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo do ciazy to potrzeba spełniania wielu innych warunków ).Natomiast jesli wahania temperatury utrzymują sie na tych samych poziomach to oznacza ze do owulacji wcale nie doszło. Spójrz na moj wykres! Nie było piku LH gdzie zawsze wczesniej owu miałam książkowe w 12-13 dniu. Rowniez teoretycznie bo do ciazy nigdy nie doszło .---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- A badań hormonow nie chciał Ci powtarzać??? Mogłabyś powtórzyć progesteron w 21 dniu. Mialabys pewność ze do owu doszło... Czyli trzymamy kciuki za Tz. Mam nadIeje ze beda w normie Edytowane przez KarolinaK Czas edycji: 2016-12-15 o 10:40 |
|
|
|
|
|
#77 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w ogóle wkurza mnie moje ciało. Jak testy wychodziły negatywne, to śluzu w teoretycznym dniu owu było sporo. Teraz jak mi test owu wyszedł pozytywny, to nie było go prawie wcale. Ja już nie wiem na co patrzeć i co robić Badania na progesteron mogę zrobić prywatnie czy potrzebuje skierowanie? Bo nic mi nie dał, żadnych badań nie mam robić... ja też trzymam kciuki za mojego TŻ. Mam nadzieje, że wszystko będzie dobrze i że to siedzi tylko u nas w głowie, bo tak bardzo chcemy być rodzicami...
|
|
|
#78 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do progesteronu to nie wiem jak jest w Polsce. Ja mam skierowanie ale go sie bada w krwi dokładnie po 7 dniach od owu i jesli wynosi ponad 10 to znaczy ze owu miała miejsce. Pozniej jesli jest ciąża to sie utrzymuje wyżej jesli nie ma to spada. A na śluz to az tak nie patrz. Mi wiesiołek cały śluz zaburza. Mam takie wypływy rozciagliwego raz dziennie co dwa trzy dni a poza tym to jest wodnisty. Czytałam gdzies ze rozciągliwy to jest przed owu a w owu powinien byc typowo wodnisty. Ale to tez zalezy bo jesli jestes przeziębiona i masz katar to tym samym Twoj śluz płodny jest zagęszczony... dlatego czesto dziewczyny tez biorą wlasnie syrop ma na kaszel ktory ma za zadanie rozrzedzenie tej wydzieliny. Ja nigdy tego nie stosowałam Edytowane przez KarolinaK Czas edycji: 2016-12-15 o 12:53 |
|
|
|
|
|
#79 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co ma być to będzie... jak znowu nic to będziemy szukać lekarza co innego możemy jak już wszystko mamy wypróbowane?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:56.

Czuje, że to będzie twój cykl
. Bardzo analizuje swoje zachowania a równie zachowania innych i mysle czy czasem nie powiedziałam czy nie odebrałam czegos nieodpowiedniego co kogos mogło urazić... musze nad tym popracować. 

12.09.2015 

super! Czyli wieczorem działajcie!

powiedział, że u mnie jest wszystko jak z obrazka. Owulka też była, więc czekamy teraz na badania TŻ i jakby wtedy nie poszło to mamy do niego przyjść. Samopoczucie ok. Jak już wiem, że ze mna wszystko ok. Tylko denerwuje się i zastanawiam, czemu nam nie wychodzi już 17 miesięcy, skoro z nami wszystko ok