![]() |
#1711 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czerwcowe mamusie 2017 cz.II
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1712 |
Zakorzenienie
|
Przyszly te sukienki - biala 36 (nie mama ale spokojnie mogla by wyladowac w tym dziale) a biala w kawiatki s dzial mama
Sa troche duze ale mysle ze brzuch wiosna latem sie zmiesci .. a po porodzie bedzie sie w nich milo spacerowac..potem sprzedam albo zostawie ![]() narazie wiecej ciazowych nie kupuje .. dostalam jedne w prezencie spodnie i jedne od kuzynki ale rozm 40 .. ewentualnie jakies leginsy pozniej albo rajstopy .. narazie mieszcze sie do zwyklych i do swoich stanikow rowniez .. ![]() ![]() Edytowane przez pannaanna_87 Czas edycji: 2016-12-13 o 12:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#1713 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Ja spadam sie szykowac. Kciuki prosze ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1714 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja byma kilka razy w Szwecji. Podobalo mi sie tam. A jakie tam sa zimy!!! Jak chcecie to dodam jakie fotki, krajobraz jak z bajki ![]() ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Panna biala jest przepiekna!!! Zakochalam sie w niej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1715 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja zamówiłam 2 sukienki z Vubu ponad 3 tygodnie temu, a dziś łaskawie mi odpisali, że jedna jest niedostępna ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1716 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#1717 |
Zadomowienie
|
Choinki wyszly nawet dwie.
Ale poparzylam palucha klejem... Dwa wianki, 3 anioly i renifer z czerwonym nosem. Trochutku sie narobilam ale dzieciaki zbieraja na wycieczke, wiec warto bylo robic. Teraz odpoczynek i mandarynki. Kupilam pyszne w lidlu w skrzyneczce. Mniam! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1718 |
Zakorzenienie
|
piekne te choinki !! moje kiecki udalo sie dodac w poscie wyzej .. potem ty dodaj swoje
![]() ide robic obiad |
![]() ![]() |
![]() |
#1719 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No ja mam termin na 26.06, ale poniewaz pierwsze dziecko rodziłam z opóźnieniem (w 42 tyg!) to i teraz jest na to spora szansa 😣 wiec jeszcze się okaże, że będę mama lipcowa 😑 dlatego jesli chodzi o wakacje to i u mnie w grę wchodzi jedynie polskie morze we wrzesniu, bo w sierpniu mamy ważny ślub, na którym musimy być. No chyba, że jeszcze coś wykombinuje w marcu czy kwietniu 😎 ale to zależy, od mojego samopoczucia ☺ w pierwszej ciąży wyjeżdżalam zagranicę pod koniec 5 miesiąca i dało rade 😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1720 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A jedna mam zielona tuniko-sukienke z flbanka przy dekoldzie i paskiem, wiec ladnie podkresli brzuszek. Material sie naciaga, wiec mimo ze nie dzial mama to brzuchol wejdzie. Kupiona na wyprzedarzy za 60 zl. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1721 |
Konto usunięte
|
Właśnie wróciłam zakupów. Nałaziłam się trochę, bo nie było w żadnym zoologiku karmy jaką mój zwierz je. Innej nie zje, bo już testowałam, będzie o głodzie, może dowiozą ją jutro.
Przy okazji zajrzałam do H&M na dzieciecy i C&A są wyprzedarze ciuszków dla maluszków. W H&M są kosmiczne ceny, w Rossmanie również brak przecen i bardzo drogo. W C&A można kupić body zapinane od 14 zł. Ale u mnie zostały same duże 86, 92 rozmiary i w górę. Więc jak któraś ma starsze maluszki - to jak najbardziej. W Auchanie kupiłam body białe 62 i jedno różowe jasne z krótkim rękawkiem (pod kątem upałów). Każde po 6 zł! ![]() Oczywiście siostry jak usłyszały że nie mam lekarza prowadzącego - bo nie wiadomo czy będzie pracował i nie zapisał mnie już na kolejną wizytę - zrobiły mi tysiąc uwag i dodatkowych stresów, że jest to nienormalne i na pewno z takim podejściem będę miała bardzo ciężki poród, gdzie nikt nawet do mnie z lekarzy nie zajrzy. Zastanawiam się czy w ogóle jest sens informować je o czymkolwiek. Przecież jestem taka wyklęta już że chodzę na NFZ, bo to jest "nienormalne chodzić na NFZ" w ciąży. Nie dociera do nich że jest to najmniejszy problem z jakim styka się kobieta w ciąży. Widocznie nie, co mnie dziwi, jak szybko zapomina się o stresach jakie przeżywa się będąc w ciąży. Szkoda że patrzą na mnie ze swojej perspektywy finansowej a nie z mojej - osoby bezrobotnej, bez zasiłku. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1722 |
Zakorzenienie
|
Pannaanna fajne sukieneczki, zwłaszcza ta biała mi się podoba..
Zielonymigotek ja druga ciążę chodzę na NFZ i nie czuje się przez to gorsza czy co, akurat tak się złożyło ze w moim mieście ten lekarz przyjmuje na NFZ a 20km ode mnie ma prywatny gabinet więc to chyba logiczne że bede chodzić do przychodni która mam pod nosem. Czasem gdy coś mi doskwieralo jechałam do niego do prywatnego i nie zauważyłam żeby inaczej mnie traktował. I akurat jak rodzilam w piatek on przyszedl na dyzur od 15 i byl do ponuedzialku takze zagladal do mnue co chwila. A moja kuzynka chodziła do niego prywatnie 2 ciąże i tak się zdarzyło ze że jak zaczęła rodzić to on był na wakacjach i cały jej pobyt w szpitalu jego nie było. Kurna jak nie lubię pisać z telefonu potem jak czytam muszę edytować takie głupie słowa mi narzuca. Edytowane przez vanessa1781 Czas edycji: 2016-12-13 o 13:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#1723 |
Zadomowienie
|
[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;6857547 1]Właśnie wróciłam zakupów. Nałaziłam się trochę, bo nie było w żadnym zoologiku karmy jaką mój zwierz je. Innej nie zje, bo już testowałam, będzie o głodzie, może dowiozą ją jutro.
Przy okazji zajrzałam do H&M na dzieciecy i C&A są wyprzedarze ciuszków dla maluszków. W H&M są kosmiczne ceny, w Rossmanie również brak przecen i bardzo drogo. W C&A można kupić body zapinane od 14 zł. Ale u mnie zostały same duże 86, 92 rozmiary i w górę. Więc jak któraś ma starsze maluszki - to jak najbardziej. W Auchanie kupiłam body białe 62 i jedno różowe jasne z krótkim rękawkiem (pod kątem upałów). Każde po 6 zł! ![]() Oczywiście siostry jak usłyszały że nie mam lekarza prowadzącego - bo nie wiadomo czy będzie pracował i nie zapisał mnie już na kolejną wizytę - zrobiły mi tysiąc uwag i dodatkowych stresów, że jest to nienormalne i na pewno z takim podejściem będę miała bardzo ciężki poród, gdzie nikt nawet do mnie z lekarzy nie zajrzy. Zastanawiam się czy w ogóle jest sens informować je o czymkolwiek. Przecież jestem taka wyklęta już że chodzę na NFZ, bo to jest "nienormalne chodzić na NFZ" w ciąży. Nie dociera do nich że jest to najmniejszy problem z jakim styka się kobieta w ciąży. Widocznie nie, co mnie dziwi, jak szybko zapomina się o stresach jakie przeżywa się będąc w ciąży. Szkoda że patrzą na mnie ze swojej perspektywy finansowej a nie z mojej - osoby bezrobotnej, bez zasiłku.[/QUOTE] Ehh, nie przejmuj się takimi uwagami. Po co dodatkowo się denerwować? Przecież to nie Twoja wina, że lekarz juz tam nie pracuje. No i będziesz mieć innego, a nuż lepszego i co wtedy? Nie ma co się zamartwiac na zapas. Wiadomo, lepiej jak jeden prowadzi ciążę, ale gdy się nie da, to trzeba przystań na to, co jest i juz. Niejedna z nas na usg referencyjne chodzi i będzie chodzić do innych lekarzy niż prowadzący, wiec nie rozumiem zastrzeżeń. Oprócz tego, to naprawdę nie ma znaczenia w trakcie porodu. Przecież Twój lekarz prowadzący nie ma obowiązku trzymania Cię wtedy za rękę! A szansa, że wogole będzie w tym czasie w szpitalu, jest również mała 😑 no chyba, że zapłacisz za taką usługę... w moim szpitalu to koszt 1500 zł... i zupełnie nie widzę w tym sensu 😏 głową do góry! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1724 |
Zadomowienie
|
Od czasu kiedy ja bylam w pierwszej ciazy... a tak naprawde od podrozy przed slubnej jezdzimy nad polskie morze. Kocham polskie morze. Uwielbiam miasto, gdzie jezdzimy i hotel, gdzie dzieci sa mile widziane. Mysle ze w tym roku tez pojedziemy, czy z miesiecznym czy dwu miesiecznym kurczaczkiem... ale to samo miejsce bedzie na 100%. No chyba, ze maz za pozno sie dowie, kiedy moze wziac urlop i nie bedzie miejsca. Tzn nie biore tej mysli pod uwage.
W czasie siwiat mielismy jechac do Warszawy ale zobaczymy jak bedzie, bo chcialam jechac pendolino. Chyba zabraknie nam weekendow, gdy maz bedzie mial wolne. A w tygodniu hotele maja 2 razy wieksza cene za pokoj, niestety... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1725 |
Zakorzenienie
|
Zresztą przy porodzie całą robotę i tak robi położna a nie lekarz więc zielonymigotek nie przejmuj się tym tak. Będzie dobrze!
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1726 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;6857547 1]Właśnie wróciłam zakupów. Nałaziłam się trochę, bo nie było w żadnym zoologiku karmy jaką mój zwierz je. Innej nie zje, bo już testowałam, będzie o głodzie, może dowiozą ją jutro. Przy okazji zajrzałam do H&M na dzieciecy i C&A są wyprzedarze ciuszków dla maluszków. W H&M są kosmiczne ceny, w Rossmanie również brak przecen i bardzo drogo. W C&A można kupić body zapinane od 14 zł. Ale u mnie zostały same duże 86, 92 rozmiary i w górę. Więc jak któraś ma starsze maluszki - to jak najbardziej. W Auchanie kupiłam body białe 62 i jedno różowe jasne z krótkim rękawkiem (pod kątem upałów). Każde po 6 zł! ![]() Oczywiście siostry jak usłyszały że nie mam lekarza prowadzącego - bo nie wiadomo czy będzie pracował i nie zapisał mnie już na kolejną wizytę - zrobiły mi tysiąc uwag i dodatkowych stresów, że jest to nienormalne i na pewno z takim podejściem będę miała bardzo ciężki poród, gdzie nikt nawet do mnie z lekarzy nie zajrzy. Zastanawiam się czy w ogóle jest sens informować je o czymkolwiek. Przecież jestem taka wyklęta już że chodzę na NFZ, bo to jest "nienormalne chodzić na NFZ" w ciąży. Nie dociera do nich że jest to najmniejszy problem z jakim styka się kobieta w ciąży. Widocznie nie, co mnie dziwi, jak szybko zapomina się o stresach jakie przeżywa się będąc w ciąży. Szkoda że patrzą na mnie ze swojej perspektywy finansowej a nie z mojej - osoby bezrobotnej, bez zasiłku.[/QUOTE] To jest bzdura, że jeżeli nie ma się "swojego" lekarza w szpitalu gdzie się rodzi to się zostanie bez ponocy. Kuzynka specjalnie poszła do drogiego lekarza, który też pracował w szpitalu gdzie rodziła i nawet do niej nie zajżał, bo miał inne pacjentki rodzące w tym samym czasie. Za to była przy niej cały czas położna którą pierwszy raz na oczy widziała. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1727 |
Zadomowienie
|
Tez bym sie nie przejmowala siostrami, jesli chodzisz do lekarza regularnie, co 3 tygodnie to jakie to ma znaczenie, czy NFZ czy prywatnie. Wazne jest, zeby monitorowac sowje zdrowie i maluszka. A jesli jeszcze ma sie wiedze gdzie lekarz przyjmuje prywatnie, zeby moc pojsc w naglej sprawie, to juz wogole... jeszcze troche tej ciazy ci zostalo, wiec lekarz zdarzy sie poznac i sie toba dobrze zajac. A siostry moze tak okazuja swoje zainteresowanie, martwia sie moze. Sluchaj tylko i sie nie denerwuj.
![]() ![]() |
![]() |
#1728 |
Zakorzenienie
|
Aha i u mnie jeszcze jest taki motyw ze ponoć po nowym roku likwidują porodowke i w ogóle oddział gin-położ. i też nie wiem co dalej. Gdzie mój lekarz wtedy będzie, gdzie ja będę rodzić.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1729 | |
Zadomowienie
|
Ja rodze w prywatnej placowce i lekarz mnie zobaczy tylko na wizytach przedporodowych ale wiem, ze jak bede rodzic to on napewno bedzie wtedy wszystko nadzorowal. Mam zaufanie do tego miejsca i ciesze sie, ze jeszcze jako studentka przeczytalam o tym miejscu i je wybralam do pierwszego porodu. Choc ciaza byla bez komplikacji, a ja czulam sie tak dobrze, ze sama moglabym sie zawiesc do porodu to juz sam porod, a raczej nieprzewidziany bieg wydarzen, ktorego nikt nie byl w stanie przewidziec byl czyms okropnym i dziekuje bogu, ze mieli piecze przy mnie ludzie z doswiadczeniem, ludzie z powolaniem przede wszystkim, ktorym chce sie pracowac.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Cytat:
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1730 |
Konto usunięte
|
Ja się nie przejmuję, bo w mojej przychodni wszyscy lekarze odbierają porody więc czy ten czy inny - bez różnicy dla mnie. Ale bardzo irytuje mnie takie gadanie że prywatnie to lepiej. Mój tamten lekarz też był położnikiem
![]() Dobrze że jest to forum bo czasem to nie mam się komu wygadać. Edytowane przez e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e Czas edycji: 2016-12-13 o 13:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#1731 |
Zakorzenienie
|
hej nie było mnie tydzień prawie wiec nadrobic was to bedzie wyzwanie - 20 stron :/ trudno u mnie z netem problemy no i remont zaczelismy wiec mało na kompa zaglądam a wieczorem padam i nawet nie chce mi się tv obejrzec.
u mnie ok. w poniedziałek mam wizyte -juz nie mogę sie doczekac ruchów wtedy bede wiedziała ,że rosnie i jest wszystko dobrze na tą chwile miewam rózne smyranka ale wydaje mi się ,że to psikus jelit ![]() mdłosci mozna powiedziec prawie całkiem przeszły (od czasu do czasu ciut mnie muli ale to pikus przy tym co było wezme orbitke i mi przechodzi ) zapachy też od wczoraj troche mniej przeszkadzają już otwieram lodówkę ![]() ![]() no i wpierniczam słodkie- ogórki śledzie i inne takie mogą dla mnie nie istniec ,za to czekoladki i ciasto truskawkowe ,krówka, miodownik mmmmmmmmm ![]() od kilku dni boli mnie w dole brzucha po prawej stronie zwłaszcza przy kichaniu -moze tam się cos rozciaga albo co? pomału odstawiam tabletki na podtrzymanie i zostanie mi tylko clexan... ubrałam juz choinkę i cieszy oko ![]() dzis jade po buty bo mrozy zapowiadają i śniegi a ja w takich cieniutkich kozaczkach śmigam ,chce zakupic jakies do kostki sportowe z kożuszkiem ![]()
#1732 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1733 |
Zadomowienie
|
A ja jednak jutro Idę na prywatne usg, może poznam płeć, Idę z mężem, on pierwszy raz zobaczy dzidzia, no i teraz wychodzi, że będę miała usg raz w tygodniu, bo we wtorek znowu na nfz.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- W pierwszej ciąży też robilam prywatnie i na nfz, mam wrażenie że z prywatnych wizyt więcej wiedzy wynosiła ;-) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1734 | |
Konto usunięte
|
Adatka polecam buty z lasockiego, z futerkiem, ocieplane, płaski obcas na suwak
![]() http://ccc.eu/pl/woman/catalog/cat-6605/374846 ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1735 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1736 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1737 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale zrobilam chinczyka mniem .. teraz chyba drzemka ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1738 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1739 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1740 |
Zadomowienie
|
Austria - moje marzenie, kiedyś na pewno ją odwiedze
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ---------- Poczytuje sobie grudniowki troche, jeszcze pół roku i u nas będą takie emocje na wątku ;-) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:32.