Czerwcowe mamusie 2017 cz.II - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-12-13, 12:36   #1711
mmona24
Zakorzenienie

GG do mmona24
Dot.: Czerwcowe mamusie 2017 cz.II

Cytat:
Napisane przez maajjaa88 Pokaż wiadomość
Nie bola Cie stawy, kregoslup?
Skas to crp podwyzszone musi byc

Juz polowkowe? Faktycznie leci en czas!
No wlasnie nic mnie nie boli. Myslalam ze to pecherz...ale nie jest bardzo wysokie. Przed swietami jeszcze powtorze

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Wymieniam się

Bloguje
mmona24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-13, 12:41   #1712
pannaanna_87
Zakorzenienie

Przyszly te sukienki - biala 36 (nie mama ale spokojnie mogla by wyladowac w tym dziale) a biala w kawiatki s dzial mama

Sa troche duze ale mysle ze brzuch wiosna latem sie zmiesci .. a po porodzie bedzie sie w nich milo spacerowac..potem sprzedam albo zostawie biala za 69.99 z 140 a w kwiatki za 39.99 chyba tez z 120 jakos .. takze niema zle. Material fajny delikatny .. teraz w nim wygladam jak borok ale jak sie ogarne z czerwona szmina to bedzie ok hahah
narazie wiecej ciazowych nie kupuje .. dostalam jedne w prezencie spodnie i jedne od kuzynki ale rozm 40 .. ewentualnie jakies leginsy pozniej albo rajstopy .. narazie mieszcze sie do zwyklych i do swoich stanikow rowniez .. potem wiosna jak nie zmieszcze sie do t shirtow to kupie jakies chociaz mam bluzki na ramiaczkach szyfonowe szerokie .. zobaczymy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 15497645_1246707158700779_1980884770_n.jpg (9,1 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 15494147_1246707078700787_679513666_n.jpg (47,2 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 15497625_1246707198700775_1304959368_n.jpg (8,9 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 15570972_1246707178700777_1622283322_n.jpg (7,8 KB, 44 załadowań)

Edytowane przez pannaanna_87
Czas edycji: 2016-12-13 o 12:44
pannaanna_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-13, 12:44   #1713
mmona24
Zakorzenienie

GG do mmona24

Cytat:
Napisane przez pannaanna_87 Pokaż wiadomość
Przyszly te sukienki - biala 36 (nie mama ale spokojnie mogla by wyladowac w tym dziale) a biala w kawiatki s dzial mama

Sa troche duze ale mysle ze brzuch wiosna latem sie zmiesci .. a po porodzie bedzie sie w nich milo spacerowac..potem sprzedam albo zostawie biala za 69.99 z 140 a w kwiatki za 39.99 chyba tez z 120 jakos .. takze niema zle. Material fajny delikatny .. teraz w nim wygladam jak borok ale jak sie ogarne z czerwona szmina to bedzie ok hahah
Fajne bedziesz wygladala jak bogini z czerwona szminka

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

Ja spadam sie szykowac. Kciuki prosze

Wymieniam się

Bloguje
mmona24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-13, 12:47   #1714
maajjaa88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewelinka2311 Pokaż wiadomość
mnie ciągnie do Skandynawii, ale drożyzna straszna tam jest,
na Kubę marzę polecieć, ale nie na taką zorganizowaną wycieczkę tylko prywatnie, może teraz przez polepszenie kontaktów z Ameryką to będzie łatwiejsze
marzy mi się też objazdówka jakimś kamperem czy czymś taim po państwach typu Kirgistan, Uzbekistan, Tadżykistan, mega ciekawe kraje a nie mówi się o nich dużo. Już nie wspominam o Korei Północnej chociaż nikt nie bierze na serio tego, że ja tam kiedyś pojadę.
Jakies konkretne panstwo skandynawskie masz na mysli?
Ja byma kilka razy w Szwecji. Podobalo mi sie tam. A jakie tam sa zimy!!! Jak chcecie to dodam jakie fotki, krajobraz jak z bajki

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

Panna biala jest przepiekna!!! Zakochalam sie w niej
maajjaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-13, 12:47   #1715
starry_eyes
Wtajemniczenie

Cytat:

narazie wiecej ciazowych nie kupuje .. dostalam jedne w prezencie spodnie i jedne od kuzynki ale rozm 40 .. ewentualnie jakies leginsy pozniej albo rajstopy .. narazie mieszcze sie do zwyklych i do swoich stanikow rowniez .. potem wiosna jak nie zmieszcze sie do t shirtow to kupie jakies chociaz mam bluzki na ramiaczkach szyfonowe szerokie .. zobaczymy
Super, szczególnie ta biała

Ja zamówiłam 2 sukienki z Vubu ponad 3 tygodnie temu, a dziś łaskawie mi odpisali, że jedna jest niedostępna Ciekawe czy do świąt dojdzie chociaż ta jedna..

Cytat:
Napisane przez mmona24 Pokaż wiadomość
Ja spadam sie szykowac. Kciuki prosze

starry_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-13, 12:47   #1716
kalina198
Zadomowienie

Cytat:
chcialam dodac cos zle zrobilam juz poprawiam bo przyszly sukienki z h&m i chcialam pochwalic sie
Mi tez dzis przyszly dwie sukienki.

kalina198 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-13, 12:53   #1717
kalina198
Zadomowienie

Choinki wyszly nawet dwie.
Ale poparzylam palucha klejem...
Dwa wianki, 3 anioly i renifer z czerwonym nosem.
Trochutku sie narobilam ale dzieciaki zbieraja na wycieczke, wiec warto bylo robic.
Teraz odpoczynek i mandarynki. Kupilam pyszne w lidlu w skrzyneczce. Mniam!

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1481633377390.jpg (45,2 KB, 37 załadowań)

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-12-13, 12:56   #1718
pannaanna_87
Zakorzenienie

piekne te choinki !! moje kiecki udalo sie dodac w poscie wyzej .. potem ty dodaj swoje
ide robic obiad
Stary 2016-12-13, 12:56   #1719
daiquiricubano
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewelinka2311 Pokaż wiadomość
mnie ciągnie do Skandynawii, ale drożyzna straszna tam jest,
na Kubę marzę polecieć, ale nie na taką zorganizowaną wycieczkę tylko prywatnie, może teraz przez polepszenie kontaktów z Ameryką to będzie łatwiejsze
marzy mi się też objazdówka jakimś kamperem czy czymś taim po państwach typu Kirgistan, Uzbekistan, Tadżykistan, mega ciekawe kraje a nie mówi się o nich dużo. Już nie wspominam o Korei Północnej chociaż nikt nie bierze na serio tego, że ja tam kiedyś pojadę.
A ja mam wręcz odwrotnie, myślę, że teraz zrobi się na Kubie "amerykansko", a jak wiadomo, tam, gdzie wepchają się Amerykanie juz nie jest tak fajnie 😶 do tej pory Kuba była bardzo bezpieczna i mnóstwo ludzi podróżowalo na własną rękę. Ludzie żyli skromnie, ale mieli dostęp do bezpłatnej służby zdrowia i jednej z najlepszych edukacji na świecie. Wiadomo, Fidel, dla nas Europejczyków to potwór, ale dla wielu Kubańczyków z Kuby (nie mylić z Kubanczykami z USA! ) to był spoko gościu. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Ja tam przynajmniej nie ciesze się, że Fidel umarł, bo te piękna wyspę pod swoje skrzydła przejmą Stany 😭

No ja mam termin na 26.06, ale poniewaz pierwsze dziecko rodziłam z opóźnieniem (w 42 tyg!) to i teraz jest na to spora szansa 😣 wiec jeszcze się okaże, że będę mama lipcowa 😑 dlatego jesli chodzi o wakacje to i u mnie w grę wchodzi jedynie polskie morze we wrzesniu, bo w sierpniu mamy ważny ślub, na którym musimy być. No chyba, że jeszcze coś wykombinuje w marcu czy kwietniu 😎 ale to zależy, od mojego samopoczucia ☺ w pierwszej ciąży wyjeżdżalam zagranicę pod koniec 5 miesiąca i dało rade 😉

daiquiricubano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-13, 12:56   #1720
kalina198
Zadomowienie

Cytat:

Ja mam dwie inne tez w kwiatuszki z dzialu mama. Za dwie zaplacilam 78 zl niecale. I sa ok.
A jedna mam zielona tuniko-sukienke z flbanka przy dekoldzie i paskiem, wiec ladnie podkresli brzuszek. Material sie naciaga, wiec mimo ze nie dzial mama to brzuchol wejdzie. Kupiona na wyprzedarzy za 60 zl.

Stary 2016-12-13, 13:07   #1721
e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e
Konto usunięte

Właśnie wróciłam zakupów. Nałaziłam się trochę, bo nie było w żadnym zoologiku karmy jaką mój zwierz je. Innej nie zje, bo już testowałam, będzie o głodzie, może dowiozą ją jutro.

Przy okazji zajrzałam do H&M na dzieciecy i C&A są wyprzedarze ciuszków dla maluszków. W H&M są kosmiczne ceny, w Rossmanie również brak przecen i bardzo drogo. W C&A można kupić body zapinane od 14 zł. Ale u mnie zostały same duże 86, 92 rozmiary i w górę. Więc jak któraś ma starsze maluszki - to jak najbardziej. W Auchanie kupiłam body białe 62 i jedno różowe jasne z krótkim rękawkiem (pod kątem upałów). Każde po 6 zł! No i powoli rozglądam się za ciuszkami, ale muszę do lumpka podjechać, bo ceny w sklepach są koszmarne.

Oczywiście siostry jak usłyszały że nie mam lekarza prowadzącego - bo nie wiadomo czy będzie pracował i nie zapisał mnie już na kolejną wizytę - zrobiły mi tysiąc uwag i dodatkowych stresów, że jest to nienormalne i na pewno z takim podejściem będę miała bardzo ciężki poród, gdzie nikt nawet do mnie z lekarzy nie zajrzy. Zastanawiam się czy w ogóle jest sens informować je o czymkolwiek. Przecież jestem taka wyklęta już że chodzę na NFZ, bo to jest "nienormalne chodzić na NFZ" w ciąży. Nie dociera do nich że jest to najmniejszy problem z jakim styka się kobieta w ciąży. Widocznie nie, co mnie dziwi, jak szybko zapomina się o stresach jakie przeżywa się będąc w ciąży. Szkoda że patrzą na mnie ze swojej perspektywy finansowej a nie z mojej - osoby bezrobotnej, bez zasiłku.
e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-13, 13:15   #1722
vanessa1781
Zakorzenienie

Pannaanna fajne sukieneczki, zwłaszcza ta biała mi się podoba..

Zielonymigotek ja druga ciążę chodzę na NFZ i nie czuje się przez to gorsza czy co, akurat tak się złożyło ze w moim mieście ten lekarz przyjmuje na NFZ a 20km ode mnie ma prywatny gabinet więc to chyba logiczne że bede chodzić do przychodni która mam pod nosem. Czasem gdy coś mi doskwieralo jechałam do niego do prywatnego i nie zauważyłam żeby inaczej mnie traktował. I akurat jak rodzilam w piatek on przyszedl na dyzur od 15 i byl do ponuedzialku takze zagladal do mnue co chwila. A moja kuzynka chodziła do niego prywatnie 2 ciąże i tak się zdarzyło ze że jak zaczęła rodzić to on był na wakacjach i cały jej pobyt w szpitalu jego nie było.

Kurna jak nie lubię pisać z telefonu potem jak czytam muszę edytować takie głupie słowa mi narzuca.

Edytowane przez vanessa1781
Czas edycji: 2016-12-13 o 13:17
vanessa1781 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-13, 13:16   #1723
daiquiricubano
Zadomowienie

[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;6857547 1]Właśnie wróciłam zakupów. Nałaziłam się trochę, bo nie było w żadnym zoologiku karmy jaką mój zwierz je. Innej nie zje, bo już testowałam, będzie o głodzie, może dowiozą ją jutro.

Przy okazji zajrzałam do H&M na dzieciecy i C&A są wyprzedarze ciuszków dla maluszków. W H&M są kosmiczne ceny, w Rossmanie również brak przecen i bardzo drogo. W C&A można kupić body zapinane od 14 zł. Ale u mnie zostały same duże 86, 92 rozmiary i w górę. Więc jak któraś ma starsze maluszki - to jak najbardziej. W Auchanie kupiłam body białe 62 i jedno różowe jasne z krótkim rękawkiem (pod kątem upałów). Każde po 6 zł! No i powoli rozglądam się za ciuszkami, ale muszę do lumpka podjechać, bo ceny w sklepach są koszmarne.

Oczywiście siostry jak usłyszały że nie mam lekarza prowadzącego - bo nie wiadomo czy będzie pracował i nie zapisał mnie już na kolejną wizytę - zrobiły mi tysiąc uwag i dodatkowych stresów, że jest to nienormalne i na pewno z takim podejściem będę miała bardzo ciężki poród, gdzie nikt nawet do mnie z lekarzy nie zajrzy. Zastanawiam się czy w ogóle jest sens informować je o czymkolwiek. Przecież jestem taka wyklęta już że chodzę na NFZ, bo to jest "nienormalne chodzić na NFZ" w ciąży. Nie dociera do nich że jest to najmniejszy problem z jakim styka się kobieta w ciąży. Widocznie nie, co mnie dziwi, jak szybko zapomina się o stresach jakie przeżywa się będąc w ciąży. Szkoda że patrzą na mnie ze swojej perspektywy finansowej a nie z mojej - osoby bezrobotnej, bez zasiłku.[/QUOTE]
Ehh, nie przejmuj się takimi uwagami. Po co dodatkowo się denerwować? Przecież to nie Twoja wina, że lekarz juz tam nie pracuje. No i będziesz mieć innego, a nuż lepszego i co wtedy? Nie ma co się zamartwiac na zapas. Wiadomo, lepiej jak jeden prowadzi ciążę, ale gdy się nie da, to trzeba przystań na to, co jest i juz. Niejedna z nas na usg referencyjne chodzi i będzie chodzić do innych lekarzy niż prowadzący, wiec nie rozumiem zastrzeżeń. Oprócz tego, to naprawdę nie ma znaczenia w trakcie porodu. Przecież Twój lekarz prowadzący nie ma obowiązku trzymania Cię wtedy za rękę! A szansa, że wogole będzie w tym czasie w szpitalu, jest również mała 😑 no chyba, że zapłacisz za taką usługę... w moim szpitalu to koszt 1500 zł... i zupełnie nie widzę w tym sensu 😏 głową do góry!

daiquiricubano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-13, 13:17   #1724
kalina198
Zadomowienie

Od czasu kiedy ja bylam w pierwszej ciazy... a tak naprawde od podrozy przed slubnej jezdzimy nad polskie morze. Kocham polskie morze. Uwielbiam miasto, gdzie jezdzimy i hotel, gdzie dzieci sa mile widziane. Mysle ze w tym roku tez pojedziemy, czy z miesiecznym czy dwu miesiecznym kurczaczkiem... ale to samo miejsce bedzie na 100%. No chyba, ze maz za pozno sie dowie, kiedy moze wziac urlop i nie bedzie miejsca. Tzn nie biore tej mysli pod uwage.
W czasie siwiat mielismy jechac do Warszawy ale zobaczymy jak bedzie, bo chcialam jechac pendolino. Chyba zabraknie nam weekendow, gdy maz bedzie mial wolne. A w tygodniu hotele maja 2 razy wieksza cene za pokoj, niestety...

Stary 2016-12-13, 13:20   #1725
vanessa1781
Zakorzenienie

Zresztą przy porodzie całą robotę i tak robi położna a nie lekarz więc zielonymigotek nie przejmuj się tym tak. Będzie dobrze!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-12-13, 13:21   #1726
ewelinka2311
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez starry_eyes Pokaż wiadomość
Heej
Znowu się coś nie mogę wbić w rozmowę.. Zapisałam się na 10 stycznia na USG połówkowe, a przecież tyle co robiłam USG 1 trymestru. Czemu ten czas tak zasuwa?
ja mam wizytę w czwartek, a kolejna tp też już połówkowa po nowym roku będzie

Cytat:
Napisane przez maajjaa88 Pokaż wiadomość
Jakies konkretne panstwo skandynawskie masz na mysli?
Ja byma kilka razy w Szwecji. Podobalo mi sie tam. A jakie tam sa zimy!!! Jak chcecie to dodam jakie fotki, krajobraz jak z bajki

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

Panna biala jest przepiekna!!! Zakochalam sie w niej
Najchętniej to Szwecja i Finlandia

Cytat:
Napisane przez daiquiricubano Pokaż wiadomość
A ja mam wręcz odwrotnie, myślę, że teraz zrobi się na Kubie "amerykansko", a jak wiadomo, tam, gdzie wepchają się Amerykanie juz nie jest tak fajnie 😶 do tej pory Kuba była bardzo bezpieczna i mnóstwo ludzi podróżowalo na własną rękę. Ludzie żyli skromnie, ale mieli dostęp do bezpłatnej służby zdrowia i jednej z najlepszych edukacji na świecie. Wiadomo, Fidel, dla nas Europejczyków to potwór, ale dla wielu Kubańczyków z Kuby (nie mylić z Kubanczykami z USA! ) to był spoko gościu. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Ja tam przynajmniej nie ciesze się, że Fidel umarł, bo te piękna wyspę pod swoje skrzydła przejmą Stany 😭

No ja mam termin na 26.06, ale poniewaz pierwsze dziecko rodziłam z opóźnieniem (w 42 tyg!) to i teraz jest na to spora szansa 😣 wiec jeszcze się okaże, że będę mama lipcowa 😑 dlatego jesli chodzi o wakacje to i u mnie w grę wchodzi jedynie polskie morze we wrzesniu, bo w sierpniu mamy ważny ślub, na którym musimy być. No chyba, że jeszcze coś wykombinuje w marcu czy kwietniu 😎 ale to zależy, od mojego samopoczucia ☺ w pierwszej ciąży wyjeżdżalam zagranicę pod koniec 5 miesiąca i dało rade 😉

nie pomyślałam o tym w ten sposób, możesz mieć rację, że Ameryka "zepsuje" ten kraj :/

[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;6857547 1]Właśnie wróciłam zakupów. Nałaziłam się trochę, bo nie było w żadnym zoologiku karmy jaką mój zwierz je. Innej nie zje, bo już testowałam, będzie o głodzie, może dowiozą ją jutro.

Oczywiście siostry jak usłyszały że nie mam lekarza prowadzącego - bo nie wiadomo czy będzie pracował i nie zapisał mnie już na kolejną wizytę - zrobiły mi tysiąc uwag i dodatkowych stresów, że jest to nienormalne i na pewno z takim podejściem będę miała bardzo ciężki poród, gdzie nikt nawet do mnie z lekarzy nie zajrzy. Zastanawiam się czy w ogóle jest sens informować je o czymkolwiek. Przecież jestem taka wyklęta już że chodzę na NFZ, bo to jest "nienormalne chodzić na NFZ" w ciąży. Nie dociera do nich że jest to najmniejszy problem z jakim styka się kobieta w ciąży. Widocznie nie, co mnie dziwi, jak szybko zapomina się o stresach jakie przeżywa się będąc w ciąży. Szkoda że patrzą na mnie ze swojej perspektywy finansowej a nie z mojej - osoby bezrobotnej, bez zasiłku.[/QUOTE]

To jest bzdura, że jeżeli nie ma się "swojego" lekarza w szpitalu gdzie się rodzi to się zostanie bez ponocy. Kuzynka specjalnie poszła do drogiego lekarza, który też pracował w szpitalu gdzie rodziła i nawet do niej nie zajżał, bo miał inne pacjentki rodzące w tym samym czasie. Za to była przy niej cały czas położna którą pierwszy raz na oczy widziała.
ewelinka2311 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-13, 13:22   #1727
kalina198
Zadomowienie

Tez bym sie nie przejmowala siostrami, jesli chodzisz do lekarza regularnie, co 3 tygodnie to jakie to ma znaczenie, czy NFZ czy prywatnie. Wazne jest, zeby monitorowac sowje zdrowie i maluszka. A jesli jeszcze ma sie wiedze gdzie lekarz przyjmuje prywatnie, zeby moc pojsc w naglej sprawie, to juz wogole... jeszcze troche tej ciazy ci zostalo, wiec lekarz zdarzy sie poznac i sie toba dobrze zajac. A siostry moze tak okazuja swoje zainteresowanie, martwia sie moze. Sluchaj tylko i sie nie denerwuj.

Stary 2016-12-13, 13:22   #1728
vanessa1781
Zakorzenienie

Aha i u mnie jeszcze jest taki motyw ze ponoć po nowym roku likwidują porodowke i w ogóle oddział gin-położ. i też nie wiem co dalej. Gdzie mój lekarz wtedy będzie, gdzie ja będę rodzić.
Stary 2016-12-13, 13:31   #1729
kalina198
Zadomowienie

Ja rodze w prywatnej placowce i lekarz mnie zobaczy tylko na wizytach przedporodowych ale wiem, ze jak bede rodzic to on napewno bedzie wtedy wszystko nadzorowal. Mam zaufanie do tego miejsca i ciesze sie, ze jeszcze jako studentka przeczytalam o tym miejscu i je wybralam do pierwszego porodu. Choc ciaza byla bez komplikacji, a ja czulam sie tak dobrze, ze sama moglabym sie zawiesc do porodu to juz sam porod, a raczej nieprzewidziany bieg wydarzen, ktorego nikt nie byl w stanie przewidziec byl czyms okropnym i dziekuje bogu, ze mieli piecze przy mnie ludzie z doswiadczeniem, ludzie z powolaniem przede wszystkim, ktorym chce sie pracowac.

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

Cytat:
Napisane przez vanessa1781 Pokaż wiadomość
Aha i u mnie jeszcze jest taki motyw ze ponoć po nowym roku likwidują porodowke i w ogóle oddział gin-położ. i też nie wiem co dalej. Gdzie mój lekarz wtedy będzie, gdzie ja będę rodzić.
Dobrze ze do czerwca sporo czasu od stycznia. Ale te, co maja rodzic np w styczniu i lutym... mysle, ze maja niezly zamet.

Stary 2016-12-13, 13:37   #1730
Konto usunięte

Ja się nie przejmuję, bo w mojej przychodni wszyscy lekarze odbierają porody więc czy ten czy inny - bez różnicy dla mnie. Ale bardzo irytuje mnie takie gadanie że prywatnie to lepiej. Mój tamten lekarz też był położnikiem więc przy porodach był jak najbardziej he he. Ten nowy do którego się zapisałam też położnik, więc też jest obecny przy porodach. Dlatego wybrałam tą przychodnie znaczy się szpital.

Dobrze że jest to forum bo czasem to nie mam się komu wygadać.

Edytowane przez e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e
Czas edycji: 2016-12-13 o 13:41
Stary 2016-12-13, 13:38   #1731
adatka
Zakorzenienie

hej nie było mnie tydzień prawie wiec nadrobic was to bedzie wyzwanie - 20 stron :/ trudno u mnie z netem problemy no i remont zaczelismy wiec mało na kompa zaglądam a wieczorem padam i nawet nie chce mi się tv obejrzec.

u mnie ok. w poniedziałek mam wizyte -juz nie mogę sie doczekac ruchów wtedy bede wiedziała ,że rosnie i jest wszystko dobrze na tą chwile miewam rózne smyranka ale wydaje mi się ,że to psikus jelit no wiec nadal czekam...

mdłosci mozna powiedziec prawie całkiem przeszły (od czasu do czasu ciut mnie muli ale to pikus przy tym co było wezme orbitke i mi przechodzi ) zapachy też od wczoraj troche mniej przeszkadzają już otwieram lodówkę normalnie zapomiałam jak tam w srodku wygląda i co tam lezy

no i wpierniczam słodkie- ogórki śledzie i inne takie mogą dla mnie nie istniec ,za to czekoladki i ciasto truskawkowe ,krówka, miodownik mmmmmmmmm

od kilku dni boli mnie w dole brzucha po prawej stronie zwłaszcza przy kichaniu -moze tam się cos rozciaga albo co?
pomału odstawiam tabletki na podtrzymanie i zostanie mi tylko clexan...

ubrałam juz choinkę i cieszy oko

dzis jade po buty bo mrozy zapowiadają i śniegi a ja w takich cieniutkich kozaczkach śmigam ,chce zakupic jakies do kostki sportowe z kożuszkiem
Stary 2016-12-13, 13:42   #1732
pannaanna_87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalina198 Pokaż wiadomość
Ja rodze w prywatnej placowce i lekarz mnie zobaczy tylko na wizytach przedporodowych ale wiem, ze jak bede rodzic to on napewno bedzie wtedy wszystko nadzorowal. Mam zaufanie do tego miejsca i ciesze sie, ze jeszcze jako studentka przeczytalam o tym miejscu i je wybralam do pierwszego porodu. Choc ciaza byla bez komplikacji, a ja czulam sie tak dobrze, ze sama moglabym sie zawiesc do porodu to juz sam porod, a raczej nieprzewidziany bieg wydarzen, ktorego nikt nie byl w stanie przewidziec byl czyms okropnym i dziekuje bogu, ze mieli piecze przy mnie ludzie z doswiadczeniem, ludzie z powolaniem przede wszystkim, ktorym chce sie pracowac.

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

Dobrze ze do czerwca sporo czasu od stycznia. Ale te, co maja rodzic np w styczniu i lutym... mysle, ze maja niezly zamet.

kalina a gdzie rodzisz ? ile to kosztuje ?
Stary 2016-12-13, 13:45   #1733
kacperkova
Zadomowienie

A ja jednak jutro Idę na prywatne usg, może poznam płeć, Idę z mężem, on pierwszy raz zobaczy dzidzia, no i teraz wychodzi, że będę miała usg raz w tygodniu, bo we wtorek znowu na nfz.

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

W pierwszej ciąży też robilam prywatnie i na nfz, mam wrażenie że z prywatnych wizyt więcej wiedzy wynosiła ;-)

i

Mamusia majowa 2017

Książki: 6 /2017
kacperkova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-13, 13:53   #1734
Konto usunięte

Adatka polecam buty z lasockiego, z futerkiem, ocieplane, płaski obcas na suwak chodzę już miesiac, rewelacja! A teraz w ccc jest -50 na buty więc warto skorzystać.

http://ccc.eu/pl/woman/catalog/cat-6605/374846

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

Cytat:
Napisane przez kacperkova Pokaż wiadomość
A ja jednak jutro Idę na prywatne usg, może poznam płeć, Idę z mężem, on pierwszy raz zobaczy dzidzia, no i teraz wychodzi, że będę miała usg raz w tygodniu, bo we wtorek znowu na nfz.

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

W pierwszej ciąży też robilam prywatnie i na nfz, mam wrażenie że z prywatnych wizyt więcej wiedzy wynosiła ;-)

Ja miałam wszsytko wytłumaczone na usg na NFZ, więc chyba to zależy na jaką panią/pana trafi się przy osbłudze apartatu.
Stary 2016-12-13, 14:02   #1735
SzczerbataZuzia
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to SzczerbataZuzia

Cytat:
Ja nad naszym morzem ostatnio byłam z 12 lat temu, wolę cieplejsze miejsca, no ale z kilku tygodniowym dzieckiem bałam się lecieć za granicę więc z braku laku wybraliśmy wtedy Trójmiasto. Ale już w tym roku byliśmy za granicą. Obawiałam się lotu samolotem z nią, ale było dobrze.
No ja też wolę lecieć gdzieś gdzie pogoda nas nie zawiedzie. Ja pierwszy raz z Kacperkiem leciała do Warszawy jak miał 3 miesiące.a teraz jak wracaliśmy z zakynthos, to dal taki popis, że pewnie cały samolot nas wyklinał

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ----------

Cytat:
chcialam dodac cos zle zrobilam juz poprawiam bo przyszly sukienki z h&m i chcialam pochwalic sie
Chwal się, chwal

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

Cytat:
Mi tez sie marzy Skandynawia, Meksyk i Japonia. I tak jak mówisz objazdowka kamperem. Nasi znajomi wynajeli 2 lata temu kampera i objechali pol Polski. Tylko ten wynajem dość drogo ich wyniósł.
A mi się marzy Dubaj, Australia, Japonia.

MOJA WIELKA MIŁOŚĆ, MOJE SPEŁNIONE MARZENIE
KACPEREK 20.10.2015 godz. 13.42, 3290g, 53cm

Będzie druga dzidzia - czerwiec 2017

SzczerbataZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-13, 14:03   #1736
vanessa1781
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SzczerbataZuzia Pokaż wiadomość
No ja też wolę lecieć gdzieś gdzie pogoda nas nie zawiedzie. Ja pierwszy raz z Kacperkiem leciała do Warszawy jak miał 3 miesiące.a teraz jak wracaliśmy z zakynthos, to dal taki popis, że pewnie cały samolot nas wyklinał

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ----------

Chwal się, chwal

To na Zante się przynajmniej krócej leci. My lecielismy na Fuerteventure-5.5 godziny. Na szczęście w obie strony w nocy więc przespala. Następny wypad (już z dwojka) mamy zaplanowany do Włoch- teraz biorę pod uwagę czas lotu
Stary 2016-12-13, 14:03   #1737
pannaanna_87
Zakorzenienie

Cytat:

Chwal się, chwal

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

pochwalilam sie juz kilka postow temu ..
ale zrobilam chinczyka mniem .. teraz chyba drzemka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-12-13, 14:06   #1738
SzczerbataZuzia
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to SzczerbataZuzia

Cytat:

Super

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

Cytat:
Napisane przez kalina198 Pokaż wiadomość
Mi tez dzis przyszly dwie sukienki.

Pokaż i Ty

MOJA WIELKA MIŁOŚĆ, MOJE SPEŁNIONE MARZENIE
KACPEREK 20.10.2015 godz. 13.42, 3290g, 53cm

Będzie druga dzidzia - czerwiec 2017

SzczerbataZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-13, 14:07   #1739
vanessa1781
Zakorzenienie

Cytat:
[/COLOR]

Byłam w Zjed.Emiratach ale w Abu Zabi, nie w Dubaju
Stary 2016-12-13, 14:16   #1740
kacperkova
Zadomowienie

Austria - moje marzenie, kiedyś na pewno ją odwiedze

---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------

Poczytuje sobie grudniowki troche, jeszcze pół roku i u nas będą takie emocje na wątku ;-)

i

Mamusia majowa 2017

Książki: 6 /2017
kacperkova jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości