Lipcówki 2017 ❤ - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-12-13, 17:35   #2821
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤

Cytat:
Napisane przez anusia1990 Pokaż wiadomość
Witam i ja

Od pewnego czasu podczytuję Was, postanowiłam się aktywować
Melduję się w 7tyg2 dniu. Dzisiaj byliśmy na drugiej wizycie. Niestety pojawiło się lekkie odklejenie ale progresteron ma sobie z tym poradzić podobno bez obaw.
Tętno 145/min, nasz mały zawodnik mierzy 1.1 cm

Dostaliśmy również l4 do końca roku bo jesteśmy przeziębieni
i komplet leków na ciężarnych

Mam nadzieję że zostanę z Wami bo termin mam na pograniczu lipca/sierpnia
Wstępnie 29 lipca
Hej zdrówka

Ja właśnie dostałam wyniki badań krwi i wszystkie są w porządku, ufff ale ulga
Jon_Snow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-13, 17:44   #2822
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Nie wiedziałam, ze jest coś takiego. Mozesz wkleić jak taki fotel wyglada?

Ja mam fatty - myśle, ze wygodnie by sie w nim karmiło. Tylko ze jak juz sie siądzie, to ciezko sie podnieść. Do tego fotel jest często zajęty przez kota Załącznik 6794576

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Większość ma bujane nóżki.
Generalnie dobrze by było jakby miał podłokietniki, żebyś przy karmieniu mogła się podeprzeć. Tak samo oparcie.
Podłokietniki tez nie mogą być zbyt blisko, czyli fotel za wąski bo będzie główką uderzało.

Tutaj jest przegląd i propozycje
http://www.conchitahome.pl/2014/06/n...nia_8.html?m=1

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
A gdzie kupiłaś jeśli można wiedzieć ? Bo ja też bardzo bym chciała sobie kupić, ale jeszcze nie wiem jaki (najważniejsze żeby był wygodny )

---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ----------

Kot tam chyba rządzi na tym fotelu
Ja doszłam do wniosku, że bujany mi niepotrzebny. Ważne żeby był wygodny i miał podparcia. No i dla mnie biały
Na olx taki jak w załączniku.

Cytat:
Witam i ja

Melduję się w 7tyg2 dniu. Dzisiaj byliśmy na drugiej wizycie. Niestety pojawiło się lekkie odklejenie ale progresteron ma sobie z tym poradzić podobno bez obaw.

Wstępnie 29 lipca
gratulacje
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg jennylund-fotel-bia-y__0452033_PE600912_S4.JPG (28,6 KB, 46 załadowań)
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-13, 17:44   #2823
Mała!
Zakorzenienie

Cytat:
Witam i ja

Wstępnie 29 lipca
Witaj, witaj anusia miło nam

Ja dziś mam ciut mniejsze mdłości, w domu śniadanie, nawet zjadłam w pracy jabłko i banana, kawałek omleta i kilka migdałów, więcej nie wcisnęłam. Po drodze do pracy zjadłam kawałek suchej bułki i dotarłam głodna, więc ze smakiem zjadłam moje wczorajsze uszka z barszczem

Dziewczyny macie jakieś domowe sposoby na bóle głowy... nie funkcjonuję

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...

Edytowane przez Mała!
Czas edycji: 2016-12-13 o 17:47
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-13, 17:45   #2824
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Hej zdrówka

Ja właśnie dostałam wyniki badań krwi i wszystkie są w porządku, ufff ale ulga
Stary 2016-12-13, 17:45   #2825
klaudiakala
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
moja mama też nie pamięta, żebym ja miała a wychodzą mi od miesięcy przeciwciała IgG właśnie (spadająca ilość) i moja gin powiedziała, że wszystko jest ok także się nie martw. Doktor Google mówi też, że w około połowie (!) przypadków różyczkę przechodzi się bezobjawowo.
u mnie dokładnie taka sama sytuacja

Cytat:
Witam i ja

Wstępnie 29 lipca
Hej, witaj, trzymam kciuki by było wszystko dobrze
klaudiakala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-13, 17:47   #2826
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość

Ja dziś mam ciut mniejsze mdłości, w domu śniadanie, a nawet zjadłam w pracy jabłko i banana i kawałek omleta i kilka migdałów, nic więcej nie wcisnęłam. Po drodze do pracy zjadłam kawałek suchej bułki i dotarłam głodna, więc ze smakiem zjadłam moje wczorajsze uszka z barszczem
Macie jakieś domowe sposoby na bóle głowy... nie funkcjonuję
Ciepła kąpiel i spać. Jednak czasami mi nie pomaga. Budzę się i dalej boli.

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ----------

Cytat:
Napisane przez klaudiakala Pokaż wiadomość
u mnie dokładnie taka sama sytuacja

Hej, witaj, trzymam kciuki by było wszystko dobrze
Pytałam mamy - byłam szczepiona
Stary 2016-12-13, 18:09   #2827
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Nie wiedziałam, ze jest coś takiego. Mozesz wkleić jak taki fotel wyglada?

Ja mam fatty - myśle, ze wygodnie by sie w nim karmiło. Tylko ze jak juz sie siądzie, to ciezko sie podnieść. Do tego fotel jest często zajęty przez kota Załącznik 6794576
cudny

Anusia - witaj

Cytat:
ja polecam mrożonkę na kark lub/i miejsce, które boli i dużo wody, bo niektóre bóle głowy to efekt odwodnienia.
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-13, 18:13   #2828
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Większość ma bujane nóżki.
Generalnie dobrze by było jakby miał podłokietniki, żebyś przy karmieniu mogła się podeprzeć. Tak samo oparcie.
Podłokietniki tez nie mogą być zbyt blisko, czyli fotel za wąski bo będzie główką uderzało.

Tutaj jest przegląd i propozycje
http://www.conchitahome.pl/2014/06/n...nia_8.html?m=1

Ja doszłam do wniosku, że bujany mi niepotrzebny. Ważne żeby był wygodny i miał podparcia. No i dla mnie biały
Na olx taki jak w załączniku.

gratulacje
Dzięki. Dobrze wiedzieć, ze jest coś takiego. Pomyśle, czy mi się przyda.
Póki co nic jeszcze związanego z ciążą nie kupiłam, ale to o czym piszecie zapisuje na swoją wish listę (np rogal)

Za to chciałabym sobie kupić jeansowe ogrodniczki, ale takie zwykle - nie ciążowe. Już wcześniej chciałam, ale nie bardzo miałabym w nich gdzie chodzić, a teraz mam pretekst, ze na brzuch ciążowy będą jak znalazł tylko jak na złość w zimowych kolekcjach nie bardzo są (w Medicine tylko czarne, w Zarze brak)

Cytat:

Ja dziś mam ciut mniejsze mdłości, w domu śniadanie, nawet zjadłam w pracy jabłko i banana, kawałek omleta i kilka migdałów, więcej nie wcisnęłam. Po drodze do pracy zjadłam kawałek suchej bułki i dotarłam głodna, więc ze smakiem zjadłam moje wczorajsze uszka z barszczem

Jest coś takiego jak joga na ból głowy - kiedyś próbowałam. Na YouTube są różne filmiki.

---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ----------

Potwierdzam, ze woda pomaga. Dobrze tez wyjść na świeże powietrze.
xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-13, 18:17   #2829
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki. Dobrze wiedzieć, ze jest coś takiego. Pomyśle, czy mi się przyda.
Póki co nic jeszcze związanego z ciążą nie kupiłam, ale to o czym piszecie zapisuje na swoją wish listę (np rogal)

Za to chciałabym sobie kupić jeansowe ogrodniczki, ale takie zwykle - nie ciążowe. Już wcześniej chciałam, ale nie bardzo miałabym w nich gdzie chodzić, a teraz mam pretekst, ze na brzuch ciążowy będą jak znalazł tylko jak na złość w zimowych kolekcjach nie bardzo są (w Medicine tylko czarne, w Zarze brak)

Jest coś takiego jak joga na ból głowy - kiedyś próbowałam. Na YouTube są różne filmiki.

---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ----------

Potwierdzam, ze woda pomaga. Dobrze tez wyjść na świeże powietrze.
To witaj w klubie - tez szukam idealnych ogrodniczek jakoś od roku.
Zarowe były fajne i cena ok na %, ale ogromne.
Stary 2016-12-13, 18:35   #2830
xzora
Zakorzenienie

Mi się w Medicine podobały, ale już wyprzedane. Chciałabym właśnie taką nogawkę w stylu girlfriendjeans - zwężaną na dole, luźniejszą niż w rurkach, ale nie tak szeroką jak w boyfriend jeans. Jak będę miała okazje to poszukam jeszcze w sklepach.
Stary 2016-12-13, 18:42   #2831
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Mi się w Medicine podobały, ale już wyprzedane. Chciałabym właśnie taką nogawkę w stylu girlfriendjeans - zwężaną na dole, luźniejszą niż w rurkach, ale nie tak szeroką jak w boyfriend jeans. Jak będę miała okazje to poszukam jeszcze w sklepach.
Bardzo fajne! No i ten kolor Tylko ja bym wolała długie nogawki.
Stary 2016-12-13, 18:55   #2832
xzora
Zakorzenienie

Modelka ma jakieś 176cm wzrostu, podejrzewam, ze na mnie (163cm) byłyby do kostki.
Stary 2016-12-13, 18:59   #2833
Mała!
Zakorzenienie

Fajne

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-13, 19:05   #2834
poprostu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
aaa mam pytanie macie zawroty głowy w nocy? Ja jak idę do toalety to trzymam się ściany
też mam zawroty głowy, nie jakoś duże ale w ciągu dnia mi się zdarzają

Cytat:
Napisane przez Agg_s Pokaż wiadomość
Dziewczyny! Polecicie jakieś pożywne przekąski? Co jeść żeby się najeść ale żeby też było w miarę zdrowo? Non stop jestem głodna. Przed ciążą opychałam się słodkościami, przemianę materii mam dobrą to nie było widać ale teraz patrzę też na maluszka i wolałabym coś zdrowszego jem jabłka, banany ale nadal jestem głodna, kupiłam suszone morele ale mi nie podchodzą w większych ilościach, jogurty musiałabym chyba zjeść ze 4 żeby w ogóle poczuć.. nie mam pomysłów, zwłaszcza w pracy..
http://www.rossmann.pl/Produkt/Chrup...0g,372644,6995 mi ostatnio z przekąsek bardzo to odpowiada i jest w miarę zdrowe

Cytat:
Napisane przez calineczka3 Pokaż wiadomość
Dareitte, Morelle
U mnie największy problem jest z teściową. U nich się kupuje takie drobne prezenty. Dostała już książkę, rękawiczki, kosmetyki, biżuterię, pantofle. I nie wiemy co teraz
dzisiaj z dziewczynami w pracy stwierdziłyśmy, że pościel i piżama to zawsze dobry prezent

Cytat:
Laski ratujcie! Znowu mam zimno na ustach. Zawsze biorę heviran bo tylko to mi pomaga, ale teraz nie wezmę tabletek :/ Maść wolno czy nie?
można maść cynkową na różne zmiany

Cytat:
Napisane przez nulkaa3 Pokaż wiadomość
A u mnie kuchenna tragedia. Od jakiegoś czasu smierdzialo mi w kuchni, zwłaszcza przy zlewie. Mąż zbagatelizowal. A ostatnio panele zaczęły się podnosić, robić pęcherze, śmierdzi przeokrutnie. Wczoraj mąż wszystkie meble i lodówkę i pralkę odsunal i okazało się, że zapchana jest jakaś rura i teściowa z góry nas zalewala od dłuższego czasu wszystko z jej zlewu i zmywarki ladowalo U mnie pod panelami Od 3 dni do kuchni nie wchodzę, bo tak śmierdzi, panele w jednym miejscu prawie pływają... Porażka na całej lini 😢
współczuję

Cytat:
Wy co dziennie gotujecie?
U nas obiady to tylko w weekend.
ja gotuję na dwa dni a ostatnio to zupy miałam nawet po 3 dni :-P

Cytat:
Ja przed ciążą nie gotowałam co dziennie, teraz tym bardziej. Dokładnie na 1 dzień się nie opłaca
Tak się kiepsko dziś czuję, że marzę jedynie o łóżku...
jesz na mieście, czy jak?

Cytat:
wg wyników 1 trymestr 0,01 do 2,32
2 trymestr do 2,35
3 trymestr do 2,65

ja mam 2,61
ja mam 2,8 mam rozpoznaną niedoczynność od ponad roku, startowałam z ponad 5. W lutym miałam 2,4, wrześniu miałam 2,49 i teraz podskoczyło :/ biorę cały czas letrox 50. Idę do gina w pn z wynikami, a we wtorek mam wizytę u endo na pewno mi podniesie dawkę leku.

dzisiaj za badania zapłaciłam 272 zł chodzę do gina prywatnie więc i za badania płacę, ale zastanawiam się, czy jak następnym razem mi zleci badania, czy nie pójść do internisty, żeby chociaż część mi dała na NFZ co o tym myślicie?
poprostu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-13, 20:12   #2835
darietta
Zakorzenienie

jeśli masz internistę normalnego co ci da zlecenie to idź. Mój ginekolog wymyślił sobie że nie tylko moja grupa krwi jest potrzebna ale męża też na ostatniej wizycie powiedziałam że mąż ma grupę wpisaną do książeczki zdrowia a ten do mnie że to nie może być musi być osoby dokument. Więc jak mąż poszedł na wizytę w poniedziałek to poprosił lekarza rodzinnego o skierowanie. a ten do niego że po co mu a tak w ogóle to nie jest refundowane i ma sobie zrobić prywatnie. kurcze człowiek płaci składki chodzi do lekarza na nfz i jeszcze za badania ma płacić. powiedziałam że po nowym roku przejdę się do nfz i zapytam.
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-13, 20:30   #2836
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poprostu Pokaż wiadomość
też mam zawroty głowy, nie jakoś duże ale w ciągu dnia mi się zdarzają

http://www.rossmann.pl/Produkt/Chrup...0g,372644,6995 mi ostatnio z przekąsek bardzo to odpowiada i jest w miarę zdrowe

dzisiaj z dziewczynami w pracy stwierdziłyśmy, że pościel i piżama to zawsze dobry prezent

można maść cynkową na różne zmiany

współczuję

ja gotuję na dwa dni a ostatnio to zupy miałam nawet po 3 dni :-P

jesz na mieście, czy jak?

ja mam 2,8 mam rozpoznaną niedoczynność od ponad roku, startowałam z ponad 5. W lutym miałam 2,4, wrześniu miałam 2,49 i teraz podskoczyło :/ biorę cały czas letrox 50. Idę do gina w pn z wynikami, a we wtorek mam wizytę u endo na pewno mi podniesie dawkę leku.

dzisiaj za badania zapłaciłam 272 zł chodzę do gina prywatnie więc i za badania płacę, ale zastanawiam się, czy jak następnym razem mi zleci badania, czy nie pójść do internisty, żeby chociaż część mi dała na NFZ co o tym myślicie?
Nie jem na mieście. Po prostu w tyg jem mniej i inne rzeczy niż obiad.

No wołanie tylko ja nic nie biore. Zobaczymy czy coś mi przepisze.
Stary 2016-12-13, 20:44   #2837
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poprostu Pokaż wiadomość
, .

Myśle, ze spróbować nie zaszkodzi. Niczym nie ryzykujesz.

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
jeśli masz internistę normalnego co ci da zlecenie to idź. Mój ginekolog wymyślił sobie że nie tylko moja grupa krwi jest potrzebna ale męża też na ostatniej wizycie powiedziałam że mąż ma grupę wpisaną do książeczki zdrowia a ten do mnie że to nie może być musi być osoby dokument. Więc jak mąż poszedł na wizytę w poniedziałek to poprosił lekarza rodzinnego o skierowanie. a ten do niego że po co mu a tak w ogóle to nie jest refundowane i ma sobie zrobić prywatnie. kurcze człowiek płaci składki chodzi do lekarza na nfz i jeszcze za badania ma płacić. powiedziałam że po nowym roku przejdę się do nfz i zapytam.

A wyszło Ci RH+ czy RH-? Ja mam Rh+, wiec chyba nie powinna byc potrzeba grupa męża? Konfliktu serologicznego mieć nie będziemy.

Stary 2016-12-13, 20:45   #2838
darietta
Zakorzenienie

jeszcze nie mam grupy krwi dopiero byłam zrobić
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-13, 21:09   #2839
electric blue
Zadomowienie

Ja po dzisiejszej wizycie, słyszałam serduszko Niesamowite uczucie!
Tp. 22.07 - czy można mnie dopisać do listy na początku wątku? (29l., pierwsza ciąża, OM 15.10.16)
Wszystko rozwija się prawidłowo, maluszek ładnie rośnie, ma już 2 cm
Gin proponował zwolnienie, ale stwierdziłam, że najpierw muszę z szefostwem porozmawiać i zapytać o możliwość pracy zdalnej, bo 8h non stop przy kompie ostatnio już nie wyrabiałam przez bóle głowy i kiepskie samopoczucie A w domu mogłabym sobie ten czas jakoś rozłożyć. Jeśli się nie zgodzą, to na kolejnej wizycie poproszę o zwolnienie
Strasznie stresuję się tą rozmową...

Na bóle głowy u mnie na razie pomaga tylko sen...niestety na krótko
electric blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-13, 21:44   #2840
myszowata1313
Rozeznanie

A wyszło Ci RH+ czy RH-? Ja mam Rh+, wiec chyba nie powinna byc potrzeba grupa męża? Konfliktu serologicznego mieć nie będziemy.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]

Ja pytalam wczoraj jak to jest. I jezeli matka ma rh+ to tz nie musi robic grupy krwi. Tak jak mi to wczesniej mowilyscie ale jednak zapytalam.

myszowata1313 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-13, 21:53   #2841
calineczka3
Zadomowienie

Morelle fajny fotel!
Ja myślałam o tym, bardzo wygodny, ale nie wiem czy nie za mały http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...50/#/S79129552

Cytat:
Witam i ja

Wstępnie 29 lipca
witaj, ja też koniec lipca

Cytat:

Jak mnie boli z odwodnienia to wypicie dużej ilości wody pomaga.
Innych sposobów nie mam. Gin pozwolił brać paracetamol.

Dziewczyny, które chodzą do Lux Medu - jaki Wasi lekarze mają stosunek do L4? Bo podobno Ci na nfz nie bardzo chcą dawać. Ja na razie pracuję, ale nie chcę pracować np. do lata ze względu na sytuację w pracy i nie wiem czy się dogadam z lekarzem z LM pod tym względem

Wydawało mi się, że ktoś też pisał, że chodzi do 2 lekarzy?
calineczka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-13, 22:31   #2842
karolinuuusia
Zakorzenienie

Mi lekarz na nfz bez problemu dał pierwsze zwolnieni. Potem wzięłam od prywatnego

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-13, 22:56   #2843
calineczka3
Zadomowienie

A teraz chodzisz już tylko do jednego?
calineczka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-13, 23:19   #2844
AnnaPaula87
Zadomowienie

Mi się podoba ten fotel z podnóżkiem IMG_1481667591.268209.jpg
AnnaPaula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-13, 23:45   #2845
myszowata1313
Rozeznanie

Cytat:
A teraz chodzisz już tylko do jednego?
Ja od stycznia bede chodzic do 2.
Pierwsza wizyte u nowego mam na 4 stycznia a kolejna u obecnej 16 stycznia. A w miedzy czasie usg

myszowata1313 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-14, 06:07   #2846
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Morelle śliczny ten Twój fotel, ja będę szukać podobnego tylko nie w bieli, bo mam psiaka w domu i byłby ciągle do prania

Stary 2016-12-14, 07:08   #2847
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez electric blue Pokaż wiadomość
Ja po dzisiejszej wizycie, słyszałam serduszko Niesamowite uczucie!
Tp. 22.07 - czy można mnie dopisać do listy na początku wątku? (29l., pierwsza ciąża, OM 15.10.16)
Wszystko rozwija się prawidłowo, maluszek ładnie rośnie, ma już 2 cm
Gin proponował zwolnienie, ale stwierdziłam, że najpierw muszę z szefostwem porozmawiać i zapytać o możliwość pracy zdalnej, bo 8h non stop przy kompie ostatnio już nie wyrabiałam przez bóle głowy i kiepskie samopoczucie A w domu mogłabym sobie ten czas jakoś rozłożyć. Jeśli się nie zgodzą, to na kolejnej wizycie poproszę o zwolnienie
Strasznie stresuję się tą rozmową...

Na bóle głowy u mnie na razie pomaga tylko sen...niestety na krótko
Napisz mi PW z danymi

Cytat:
Morelle fajny fotel!
Ja myślałam o tym, bardzo wygodny, ale nie wiem czy nie za mały http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...50/#/S79129552

witaj, ja też koniec lipca

Jak mnie boli z odwodnienia to wypicie dużej ilości wody pomaga.
Innych sposobów nie mam. Gin pozwolił brać paracetamol.

Dziewczyny, które chodzą do Lux Medu - jaki Wasi lekarze mają stosunek do L4? Bo podobno Ci na nfz nie bardzo chcą dawać. Ja na razie pracuję, ale nie chcę pracować np. do lata ze względu na sytuację w pracy i nie wiem czy się dogadam z lekarzem z LM pod tym względem

Wydawało mi się, że ktoś też pisał, że chodzi do 2 lekarzy?
Nie wyświetla mi się Twój link.

To podobno zależy od lekarza. Ja jutro mam wizytę prywatnie i w luxmedzie.

Cytat:
Napisane przez AnnaPaula87 Pokaż wiadomość
Mi się podoba ten fotel z podnóżkiem Załącznik 6795406
Z podnóżkiem tez są fajne

Cytat:
Morelle śliczny ten Twój fotel, ja będę szukać podobnego tylko nie w bieli, bo mam psiaka w domu i byłby ciągle do prania

Ja jeszcze nie mam psiaka, ale chcemy za rok, dwa

Ten fotel występuje w różnych kolorach. Ma ściągany pokrowiec. Mi się udało kupić z białym i czerwonym

Jeśli chodzi o konflikt serologiczny to ważne, żeby dziecko nie miało innej grupy niż matka. A nie jak matka ma rh+to wszystko ok. Lekarze tak zakładają bo mały % ludzi ma rh-.
Jeśli ojciec tez ma rh+ to ok.
Jak ma rh- to dziecko też może mieć rh- i wtedy zwalczają się ciałka matki i dziecka.

U mnie jest ogólnie dziwnie bo oboje mamy najprawdopodobniej identyczną grupę krwi.
Stary 2016-12-14, 09:29   #2848
SteveS
Zakorzenienie

Ktoś pytał o zdrowe przekąski - ja sobie obieram warzywa i owoce rano, trzymam w lodówce i tylko sięgam w razie głodu Na razie króluje marchewka

Co do konfliktu serologicznego to nie jest to takie oczywiste, bo z Rh+ bardzo rzadko, ale się zdarza. U mnie w badaniach obowiązkowych mam do 12 tygodnia oznaczenie grupy krwi i przeciwciał (odczyn Coombsa), a potem przeciwciała powtarzane dwa razy. Dla pewności I grupę krwi męża też mam wpisaną w karcie ciąży, ale on akurat miał robioną kilka lat temu na onkologii przed zabiegiem, więc gin przyjął to jako dokument.

Nad fotelem też myślę, ale ja wolę bujany i zdecydowanie bez podnóżków - nie mamy na to miejsca niestety.
SteveS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-14, 09:39   #2849
nulkaa3
Rozeznanie

Wczoraj miałam wizytę, a dzisiaj witam się w 11t0d mój "Kropek" rośnie, ma się dobrze - wizyta dość szybka, bo za tydzień w poniedzialek mam prenatalne to więcej będę widzieć i wiedzieć
Dostałam skierowanie do Poradni Chorób Zakaźnych do Bydgoszczy - mam przeciwciała HCV i moja lekarka wysyła mnie tam w celu pogłębienia diagnostyki. Czy któraś z Was miała kontakt z taką poradnią? Muszę tam zadzwonić dzisiaj i zobaczę co mi powiedzą.
nulkaa3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-14, 09:41   #2850
etusiaaa
Wtajemniczenie

My nie mamy konfliktu krwi. Wiemy to już po pierwszym porodzie.
Super te fotele. Ja córkę karmilam ns łóżku siedziałam potem jak była troszkę starsza to lezalysmy i się karmily. Często tak sobie zasypialam. 😍
Mnie świąteczny klimat już dopadł dziś byłam rano ns giełdzie kwiatowej po nowe światełka i takie rzeczy. Uwilbiam ten czas, te świąteczne piosenki w radio. Wogoke te święta będą magiczne. Córka coraz bardziej rozumie i strasznie się cieszy na widok choinki i lampek❤

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości