|
|
#2821 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤
Cytat:
Ja właśnie dostałam wyniki badań krwi i wszystkie są w porządku, ufff ale ulga |
|
|
|
|
#2822 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Generalnie dobrze by było jakby miał podłokietniki, żebyś przy karmieniu mogła się podeprzeć. Tak samo oparcie. Podłokietniki tez nie mogą być zbyt blisko, czyli fotel za wąski bo będzie główką uderzało. Tutaj jest przegląd i propozycje http://www.conchitahome.pl/2014/06/n...nia_8.html?m=1 Cytat:
Na olx taki jak w załączniku. Cytat:
|
|
#2823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja dziś mam ciut mniejsze mdłości, w domu śniadanie, nawet zjadłam w pracy jabłko i banana, kawałek omleta i kilka migdałów, więcej nie wcisnęłam. Po drodze do pracy zjadłam kawałek suchej bułki i dotarłam głodna, więc ze smakiem zjadłam moje wczorajsze uszka z barszczem Dziewczyny macie jakieś domowe sposoby na bóle głowy... nie funkcjonuję
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2016-12-13 o 17:47 |
|
|
|
|
#2824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2825 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2826 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- Cytat:
|
|
#2827 | |
|
*sportaddict*
|
Cytat:
![]() Anusia - witaj ![]() ja polecam mrożonkę na kark lub/i miejsce, które boli |
|
|
|
|
#2828 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Póki co nic jeszcze związanego z ciążą nie kupiłam, ale to o czym piszecie zapisuje na swoją wish listę (np rogal) Za to chciałabym sobie kupić jeansowe ogrodniczki, ale takie zwykle - nie ciążowe. Już wcześniej chciałam, ale nie bardzo miałabym w nich gdzie chodzić, a teraz mam pretekst, ze na brzuch ciążowy będą jak znalazł tylko jak na złość w zimowych kolekcjach nie bardzo są (w Medicine tylko czarne, w Zarze brak)Cytat:
---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- Potwierdzam, ze woda pomaga. Dobrze tez wyjść na świeże powietrze. |
||
|
|
|
#2829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakoś od roku. Zarowe były fajne i cena ok na %, ale ogromne.
|
|
#2830 |
|
Zakorzenienie
|
Mi się w Medicine podobały, ale już wyprzedane. Chciałabym właśnie taką nogawkę w stylu girlfriendjeans - zwężaną na dole, luźniejszą niż w rurkach, ale nie tak szeroką jak w boyfriend jeans. Jak będę miała okazje to poszukam jeszcze w sklepach.
|
|
|
|
#2831 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2832 |
|
Zakorzenienie
|
Modelka ma jakieś 176cm wzrostu, podejrzewam, ze na mnie (163cm) byłyby do kostki.
|
|
|
|
#2833 |
|
Zakorzenienie
|
Fajne
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2834 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja gotuję na dwa dni a ostatnio to zupy miałam nawet po 3 dni :-PCytat:
![]() Cytat:
mam rozpoznaną niedoczynność od ponad roku, startowałam z ponad 5. W lutym miałam 2,4, wrześniu miałam 2,49 i teraz podskoczyło :/ biorę cały czas letrox 50. Idę do gina w pn z wynikami, a we wtorek mam wizytę u endo na pewno mi podniesie dawkę leku. dzisiaj za badania zapłaciłam 272 zł |
|||||||
|
|
|
#2835 |
|
Zakorzenienie
|
jeśli masz internistę normalnego co ci da zlecenie to idź. Mój ginekolog wymyślił sobie że nie tylko moja grupa krwi jest potrzebna ale męża też na ostatniej wizycie powiedziałam że mąż ma grupę wpisaną do książeczki zdrowia a ten do mnie że to nie może być musi być osoby dokument. Więc jak mąż poszedł na wizytę w poniedziałek to poprosił lekarza rodzinnego o skierowanie. a ten do niego że po co mu a tak w ogóle to nie jest refundowane i ma sobie zrobić prywatnie. kurcze człowiek płaci składki chodzi do lekarza na nfz i jeszcze za badania ma płacić. powiedziałam że po nowym roku przejdę się do nfz i zapytam.
|
|
|
|
#2836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No wołanie tylko ja nic nie biore. Zobaczymy czy coś mi przepisze.
|
|
#2837 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A wyszło Ci RH+ czy RH-? Ja mam Rh+, wiec chyba nie powinna byc potrzeba grupa męża? Konfliktu serologicznego mieć nie będziemy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2838 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze nie mam grupy krwi dopiero byłam zrobić
|
|
|
|
#2839 |
|
Zadomowienie
|
Ja po dzisiejszej wizycie, słyszałam serduszko
Tp. 22.07 - czy można mnie dopisać do listy na początku wątku? (29l., pierwsza ciąża, OM 15.10.16)Wszystko rozwija się prawidłowo, maluszek ładnie rośnie, ma już 2 cm ![]() Gin proponował zwolnienie, ale stwierdziłam, że najpierw muszę z szefostwem porozmawiać i zapytać o możliwość pracy zdalnej, bo 8h non stop przy kompie ostatnio już nie wyrabiałam przez bóle głowy i kiepskie samopoczucie A w domu mogłabym sobie ten czas jakoś rozłożyć. Jeśli się nie zgodzą, to na kolejnej wizycie poproszę o zwolnienieStrasznie stresuję się tą rozmową... Na bóle głowy u mnie na razie pomaga tylko sen...niestety na krótko
|
|
#2840 |
|
Rozeznanie
|
A wyszło Ci RH+ czy RH-? Ja mam Rh+, wiec chyba nie powinna byc potrzeba grupa męża? Konfliktu serologicznego mieć nie będziemy.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Ja pytalam wczoraj jak to jest. I jezeli matka ma rh+ to tz nie musi robic grupy krwi. Tak jak mi to wczesniej mowilyscie ale jednak zapytalam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2841 | |
|
Zadomowienie
|
Morelle fajny fotel!
![]() Ja myślałam o tym, bardzo wygodny, ale nie wiem czy nie za mały http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...50/#/S79129552 Cytat:
![]() Jak mnie boli z odwodnienia to wypicie dużej ilości wody pomaga. Innych sposobów nie mam. Gin pozwolił brać paracetamol. Dziewczyny, które chodzą do Lux Medu - jaki Wasi lekarze mają stosunek do L4? Bo podobno Ci na nfz nie bardzo chcą dawać. Ja na razie pracuję, ale nie chcę pracować np. do lata ze względu na sytuację w pracy i nie wiem czy się dogadam z lekarzem z LM pod tym względem ![]() Wydawało mi się, że ktoś też pisał, że chodzi do 2 lekarzy?
|
|
|
|
|
#2842 |
|
Zakorzenienie
|
Mi lekarz na nfz bez problemu dał pierwsze zwolnieni. Potem wzięłam od prywatnego
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2843 |
|
Zadomowienie
|
A teraz chodzisz już tylko do jednego?
|
|
|
|
#2844 |
|
Zadomowienie
|
Mi się podoba ten fotel z podnóżkiem
IMG_1481667591.268209.jpg
|
|
|
|
#2845 |
|
Rozeznanie
|
Ja od stycznia bede chodzic do 2.
Pierwsza wizyte u nowego mam na 4 stycznia a kolejna u obecnej 16 stycznia. A w miedzy czasie usg ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2846 |
|
Wtajemniczenie
|
Morelle śliczny ten Twój fotel, ja będę szukać podobnego tylko nie w bieli, bo mam psiaka w domu i byłby ciągle do prania
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2847 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
To podobno zależy od lekarza. Ja jutro mam wizytę prywatnie i w luxmedzie. Cytat:
Cytat:
Ja jeszcze nie mam psiaka, ale chcemy za rok, dwa ![]() Ten fotel występuje w różnych kolorach. Ma ściągany pokrowiec. Mi się udało kupić z białym i czerwonym Jeśli chodzi o konflikt serologiczny to ważne, żeby dziecko nie miało innej grupy niż matka. A nie jak matka ma rh+to wszystko ok. Lekarze tak zakładają bo mały % ludzi ma rh-. Jeśli ojciec tez ma rh+ to ok. Jak ma rh- to dziecko też może mieć rh- i wtedy zwalczają się ciałka matki i dziecka. U mnie jest ogólnie dziwnie bo oboje mamy najprawdopodobniej identyczną grupę krwi.
|
|
#2848 |
|
Zakorzenienie
|
Ktoś pytał o zdrowe przekąski - ja sobie obieram warzywa i owoce rano, trzymam w lodówce i tylko sięgam w razie głodu
Na razie króluje marchewka ![]() Co do konfliktu serologicznego to nie jest to takie oczywiste, bo z Rh+ bardzo rzadko, ale się zdarza. U mnie w badaniach obowiązkowych mam do 12 tygodnia oznaczenie grupy krwi i przeciwciał (odczyn Coombsa), a potem przeciwciała powtarzane dwa razy. Dla pewności I grupę krwi męża też mam wpisaną w karcie ciąży, ale on akurat miał robioną kilka lat temu na onkologii przed zabiegiem, więc gin przyjął to jako dokument.Nad fotelem też myślę, ale ja wolę bujany i zdecydowanie bez podnóżków - nie mamy na to miejsca niestety. |
|
|
|
#2849 |
|
Rozeznanie
|
Wczoraj miałam wizytę, a dzisiaj witam się w 11t0d
mój "Kropek" rośnie, ma się dobrze - wizyta dość szybka, bo za tydzień w poniedzialek mam prenatalne to więcej będę widzieć i wiedzieć Dostałam skierowanie do Poradni Chorób Zakaźnych do Bydgoszczy - mam przeciwciała HCV i moja lekarka wysyła mnie tam w celu pogłębienia diagnostyki. Czy któraś z Was miała kontakt z taką poradnią? Muszę tam zadzwonić dzisiaj i zobaczę co mi powiedzą. |
|
|
|
#2850 |
|
Wtajemniczenie
|
My nie mamy konfliktu krwi. Wiemy to już po pierwszym porodzie.
Super te fotele. Ja córkę karmilam ns łóżku siedziałam potem jak była troszkę starsza to lezalysmy i się karmily. Często tak sobie zasypialam. 😍 Mnie świąteczny klimat już dopadł dziś byłam rano ns giełdzie kwiatowej po nowe światełka i takie rzeczy. Uwilbiam ten czas, te świąteczne piosenki w radio. Wogoke te święta będą magiczne. Córka coraz bardziej rozumie i strasznie się cieszy na widok choinki i lampek❤ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:30.

)

ale teraz patrzę też na maluszka i wolałabym coś zdrowszego 

mam rozpoznaną niedoczynność od ponad roku, startowałam z ponad 5. W lutym miałam 2,4, wrześniu miałam 2,49 i teraz podskoczyło :/ biorę cały czas letrox 50. Idę do gina w pn z wynikami, a we wtorek mam wizytę u endo na pewno mi podniesie dawkę leku.
(29l., pierwsza ciąża, OM 15.10.16)