Suknia ślubna odpowiednia do figury - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-03-05, 20:36   #241
Taverney
Zakorzenienie

Dot.: Suknia ślubna odpowiednia do figury

dekolty bez ramiączek czasem optycznie i faktycznie spłaszczają biust, ale rozwiązaniem są wszyte do gorsetu bądź bezpośrednio do sukni elastyczne fiszbinki bądź nawet całe miseczki pusch-up, które ładnie profilują i eksponują biust.
Taverney jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-05, 21:13   #242
rav12345
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez izka83 Pokaż wiadomość
Mam gorącą prośbę, czy mogłybyście mi doradzić jaki fason sukni ślubnej, a konkretnie z jakim dekoltem najbardziej powiększa optycznie biust?
Widziałam ich mnóstwo ale jakoś nie potrafię ocenić.
izka - dekolt w kształcie serca sprawia, że czy mały, czy duży biust - wyglądają w nim dobrze. Mały biust wydaje się być większy w sukniach wiązanych za szyją, w sukniach o prostym dekolcie (wtedy wypukłości są bardziej widoczne, ale jak jest zupełnie płasko to ten dekolt nie spisuje się naj). Tak jak wspomniała Taverney - szerokie dekolty też pomagają .

Dobre są też sposoby dodania materiału na wysokości biustu, co dodaje ciekawego elementu do sukni, i sprawia, że wydajemy się być bardziej obdarzone w tym miejscu. Czy też tasiemka na odpowiedniej wysokości mówiąca: "wszystko co powyżej, to biust". Jeśli więc zamontujesz ją w miarę nisko - sprawi, że będziesz wyglądała, jakby biust był większy. Odwrotny efekt uzyskasz montując ją bliżej linii dekoltu.

Przykłady:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg mael.jpg (65,4 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg melani.jpg (61,4 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg neftis.jpg (71,6 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg neptuno.jpg (85,7 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg nice.jpg (92,8 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Jessica_e.jpg (82,4 KB, 105 załadowań)
Stary 2008-03-05, 21:17   #243
rav12345
Wtajemniczenie

cd.

OSTATNIA suknia jest przykładem zamontowania tasiemki blisko dekoltu = efekt mikroskopijnego biustu, ale za to wydłużonej talii.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg porsha_ann_b.jpg (113,1 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tabrett_b.jpg (74,4 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tabrett_c.jpg (90,7 KB, 56 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4d46_1.JPG (13,2 KB, 55 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5170_1.JPG (12,7 KB, 53 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg plis_corona.jpg (61,7 KB, 108 załadowań)
Stary 2008-03-06, 08:01   #244
indiria
Raczkowanie

Dzięki Soffera, Ellena, Rav!
Spisałam zalecane przez Was modele i kilka swoich typów, jutro może mi się uda chociaż rzucić okiem jak się prezentują na żywo.
Zdam relacje po przymiarkach
indiria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-09, 16:47   #245
suncokret
Przyczajenie

Dziewczyny,przeczytałam cały wątek i jestem pod wrażeniem! Może mogę was prosić o poradę również
175, 65kg,i moją bolaczką są szerokie ramiona, trenowałam pływanie no i są niestety efekty.
Przymierzyłam suknię kardauth za namową pani w salonie
http://www.modena-salon.pl/suknia_sl...ylko_ona).html
no i generalnie to było ok, ale nie zgadza się to z Waszymi uwagami i z moimi odczuciami- żeby do szerokich ramion taką górę...
Dodam że od pasa w dół jestem dużo szczuplejsza, myślałam nawet o krótkiej sukience żeby zwrócić uwagę na nogi.
Macie jakieś porady? dziękuję!
suncokret jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-09, 17:56   #246
vaniilla
Przyczajenie

Cześć Dziewczyny
Chciałabym poprosić o poradę, bo przeczytałam wszystkie posty i doszłam do wniosku, że świetnie się znacie na dobieraniu sukien.
Mój problem jest dość hmmm... nietypowy, otóż noszę rozmiar 38 (169 cm wzrostu, biust: 87, talia: 70, biodra: 93, waga: 60-62kg, dość mocno zarysowane ramiona -tzw. generalskie), natomiast mój narzeczony jest anorektycznie chudy wprost i niewysoki (60kg i 174 cm wzrostu).
Jaką wybrać suknię, żebym wyglądała szczupło i na niższą niż w rzeczywistości (zawsze marzyłam o filigranowej sylwetce)? Podobają mi się białe, szyte z całości w miarę proste fasony, a nie chcę wyglądać przy moim drobnym mężczyźnie jak wielka beza... lub lodowiec

Jesteście moją ostatnią nadzieją!
vaniilla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-09, 18:22   #247
rav12345
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez suncokret Pokaż wiadomość
Dziewczyny,przeczytałam cały wątek i jestem pod wrażeniem! Może mogę was prosić o poradę również
175, 65kg,i moją bolaczką są szerokie ramiona, trenowałam pływanie no i są niestety efekty.
Przymierzyłam suknię kardauth za namową pani w salonie
http://www.modena-salon.pl/suknia_slubna-kardauth1-(tylko_ona).html
no i generalnie to było ok, ale nie zgadza się to z Waszymi uwagami i z moimi odczuciami- żeby do szerokich ramion taką górę...
Dodam że od pasa w dół jestem dużo szczuplejsza, myślałam nawet o krótkiej sukience żeby zwrócić uwagę na nogi.
Macie jakieś porady? dziękuję!
suncokret - po pierwsze pamiętaj, że my jesteśmy amatorkami , więc nasze zdanie w rzeczywistości może być dalekie od prawdy.

Jak już pewnie czytałaś, szerokie ramiona równoważymy szerokim dołem - więc pod tym względem suknia jest ok. Im szerszy dół, tym węższe wydają się być ramiona.
Jeśli chodzi o dekolt i ramiączka - dekolt V optycznie zwęża ramiona. Faktem jest, że opadające na ramiona szelki/ramiączka podkreślają je, ale też dzięki temu że same są szerokie, dają wrażenie że ramiona są w porządku. Ogólnie ta suknia jest jak najbardziej ok.

Drugi rodzaj sukni, który mogłabyś rozważyć, to wąska suknia z rękawkami-bufkami, które ukryją szerokie ramiona. Ramiona będą wciąż najszerszym punktem twojego ciała, ale efekt ten będzie celowy, i będzie wyglądał bosko. Jednocześnie nie ukryjesz ładnego ciała pod szeroką spódnicą. Wklejam zdjęcia:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg nao2.jpg (84,3 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg nao3.jpg (70,7 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg nao.jpg (90,0 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg maracuya.jpg (65,2 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg marisma.jpg (57,0 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg mercedes2.jpg (65,8 KB, 14 załadowań)

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-03-09, 18:44   #248
rav12345
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vaniilla Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny
Chciałabym poprosić o poradę, bo przeczytałam wszystkie posty i doszłam do wniosku, że świetnie się znacie na dobieraniu sukien.
Mój problem jest dość hmmm... nietypowy, otóż noszę rozmiar 38 (169 cm wzrostu, biust: 87, talia: 70, biodra: 93, waga: 60-62kg, dość mocno zarysowane ramiona -tzw. generalskie), natomiast mój narzeczony jest anorektycznie chudy wprost i niewysoki (60kg i 174 cm wzrostu).
Jaką wybrać suknię, żebym wyglądała szczupło i na niższą niż w rzeczywistości (zawsze marzyłam o filigranowej sylwetce)? Podobają mi się białe, szyte z całości w miarę proste fasony, a nie chcę wyglądać przy moim drobnym mężczyźnie jak wielka beza... lub lodowiec

Jesteście moją ostatnią nadzieją!

Po pierwsze - buciki na niskim obcasiku.

Po drugie - suknia lekko rozkloszowana ku dołowi. Prosta sprawiłaby, że wyglądałabyś na wyższą, za szeroka - na grubszą niż twój Tż.

Koniecznie ładnie podkreśl talię nie zasłaniając jej jakimiś doczepianymi kwiatkami itp. (podkreśli, że jesteś szczupła)

Co do ramion: unikaj sukni wiązanych za szyją, o prosto ściętym dekolcie, golfików, i sukni z zabudowanym dekoltem bez rękawków, dekoltów w łódkę.
Dekolt serduszko oraz V są dla ciebie najlepsze.

Wybierając suknię możesz popatrzyć na mój post wyżej, oraz na poniżej wklejone zdjęcia:

Koniecznie ubierz swojego mężczyznę w kamizelkę w jakieś (nie pionowe) wzorki. Doda mu to troszkę kg. Ciepły kolor garnituru (brązy, beże, lub czarny garnitur + kamizelka ecru) też troszkę dodałby mu optycznie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg neftis2.jpg (64,8 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg neftis3.jpg (77,0 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg neftis.jpg (71,6 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tk2752.jpg (82,7 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg elaine.jpg (68,3 KB, 71 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg faye.jpg (87,4 KB, 50 załadowań)
Stary 2008-03-09, 20:13   #249
vaniilla
Przyczajenie

rav jesteś nieoceniona! Dziękuję Ci bardzo. O czymś takim niesmiało myslałam, ale cały ten stres powoduje u mnie obniżenie pewności siebie i już nie dowierzam samej sobie.
Twoje rady są poprostu bezcenne
Z tych modeli, które załączyłaś najbardziej pasują mi 3 ostatnie. Jakoś nie odpowiada mi wykończenie góry trzech pierwszych sukni.

A co jeśl chciałabym coś zwiewnego i lekkiego? Czy mogę sobie pozwolić na jakieś tiule na cienkich ramiączkach? Czy lepiej odsłonić ramiona? A czy rybka byłaby na miejscu?
Od razu tłumaczę swoje niezdecydownie: zamówiliśmy już salę, ale nad suknią dopiero się zastanawiam, stąd ten kompletny brak zdecydowania co do jej rodzaju.
Zawsze pragnęłam sukni-księżniczki, ale wiem, że przy gabarytach mego TŻ taka suknia nie wchodzi w grę
Stary 2008-03-09, 20:23   #250
soffera
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vaniilla Pokaż wiadomość
A czy rybka byłaby na miejscu?
Generalnie gdy ma się szersze ramiona niż biodra rybka odpada. Najlepsza jest suknia rozszerzająca się
soffera jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-09, 21:01   #251
vaniilla
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez soffera Pokaż wiadomość
Generalnie gdy ma się szersze ramiona niż biodra rybka odpada. Najlepsza jest suknia rozszerzająca się
Hmmm... zawsze myślałam, że rybka jest najbardziej niewskazana gruszkom. Skoro szersze ramiona też wykluczają rybki, to chyba oznacza, że tylko szczęśliwe-posiadaczki-figury-klepsydry mogą sobie na nie pozwolić, czy tak? To takie smutne

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-03-09, 22:28   #252
rav12345
Wtajemniczenie

vaniilla - nikt ci nie broni przymierzyć rybki. Przymierz, zrób zdjęcia, pooglądaj na spokojnie w domu z boku. Weź kogoś ze sobą, żeby ci doradził. Możesz też wybrać coś pomiędzy - suknię nieco opinającą biodra, i później rozszerzającą się ku dołowi (coś a'la pierwszy załącznik).

Jesli chodzi o dekolt - wszelkie linie pionowe, które odzielają ręce i ramiona od reszty dekoltu są niewskazane. To samo tyczy się linii poziomych. Więc ramiączka raczej nie, ale przymierz suknie dla pewności. Bo może ty wcale nie masz szerokich ramion tylko masz kompleks

Unikaj tego typu dekoltów:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zuhair_murad22.jpg (98,7 KB, 69 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg nek3.jpg (60,3 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg nela3.jpg (59,8 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg neptuno.jpg (85,7 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg nerja.jpg (95,1 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg nair.jpg (76,6 KB, 33 załadowań)
Stary 2008-03-09, 22:28   #253
rav12345
Wtajemniczenie

oraz:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg nice.jpg (92,8 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg nibila3.jpg (97,3 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ninfa3.jpg (88,8 KB, 16 załadowań)
Stary 2008-03-09, 23:03   #254
olusia_booraczeq
Przyczajenie

GG do olusia_booraczeq

Dziewczyny, powoli (bardzo powoli) przygotowujemy się do śłubu. Wiem, że jeszcze na mierzenie i kupowanie sukni dużo czasu, jednak w moim przypadku problem jest taki, że mam bardzo duży biust

Biust: 80 F
Talia: 100cm
Biodra: 110cm

Zawsze marzyłam o "księżniczkowatej" sukience, ale chyba to nie w chodzi w gre Nie chce wyglądać jak bombka. Podoba mi sie coś takiego i inne w podobnym stylu. Myslalam tez o takiej, co ma na szerszych ramionach ale wiązanych na szyi. Żeby mi trzynmao biust. Proszę o radę.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg elaine.jpg (68,3 KB, 76 załadowań)
olusia_booraczeq jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-09, 23:14   #255
rav12345
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez olusia_booraczeq Pokaż wiadomość
Biust: 80 F
Talia: 100cm
Biodra: 110cm
Przepraszam olusia że zapytam, ale ta talia to nie pomyłka? Bo widzę że obwód pod biustem jest 80cm (chyba że to rozmiar stanika, a nie wymierzony obwód pod biustem), więc pas byłby podobny, lub mniejszy ?

PS. Ja mam 75E czy tam 70F i dałam radę, więc coś wymyślimy
Stary 2008-03-10, 07:08   #256
vaniilla
Przyczajenie

rav -ten pierwszy załącznik to faktycznie ciekawy pomysł. Bardzo mi się podoba- to takie połączenie rybki z czymś zwiewnym, czyli dałoby radę połączyć wszystkie fasony, które najbardziej mi się podobają w jeden -ten wymarzony Wiem, że czy jest odpowiedni dla mnie model będzie wiadomo dopiero po przymiarkach wielu, wielu różnych sukni, ale to nie zmienia faktu, że to jest właśnie coś, w czym chciałabym wystąpić.
Dzięki raz jeszcze.
Stary 2008-03-10, 10:53   #257
suncokret
Przyczajenie

rav12345 Dzięki! Pomyślę nad bufkami w ogóle to muszę się przełamać i podstępnie zrobić zdjęcia bo na dobrą sprawę to przymierzyłam tylko tą jedną a juz nie jestem pewna jak wyglądałam.... Dziękuję za odpowiedź!
suncokret jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-10, 14:04   #258
olusia_booraczeq
Przyczajenie

GG do olusia_booraczeq

Cytat:
Napisane przez rav12345 Pokaż wiadomość
Przepraszam olusia że zapytam, ale ta talia to nie pomyłka? Bo widzę że obwód pod biustem jest 80cm (chyba że to rozmiar stanika, a nie wymierzony obwód pod biustem), więc pas byłby podobny, lub mniejszy ?

PS. Ja mam 75E czy tam 70F i dałam radę, więc coś wymyślimy
tak, 80F to rozmiar stanika, talia dokładnie to 94 cm
Stary 2008-03-10, 15:51   #259
rav12345
Wtajemniczenie

olusia - moim zdaniem najlepsza będzie suknia na szerokich ramiączkach z ładnym dekoltem V. Obcisła w pasie i lekko rozszerzająca się ku dołowi. Najlepiej, jeśli suknia będzie prosta, gładka, bez żadnych dodatkowych marszeń, fałdek, warstw czy dopinanych kwiatów, które dodadzą ci cm. Do tego rozszerzający się dół sukni - coś jak na pierwszym załączonym zdjęciu.

Szerokie ramiączka pozwolą ci założyć pod suknię dobrze utrzymujący piersi biustonosz, do tego koniecznie załóż modelujące, wysokie majteczki (które zapobiegną tworzeniu się fałdek - ładnie wymodelują brzuszek). Warto kupić takie już przed przymiarkami sukien.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg jh8765.jpg (54,1 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 015_primary.jpg (23,2 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 015_sec02.jpg (30,0 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg jh8656.jpg (117,2 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg LZ1073.jpg (109,0 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg mar.jpg (45,8 KB, 12 załadowań)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-03-10, 15:55   #260
rav12345
Wtajemniczenie

cd.

zapraszam cię też na wątek --> ślub w rozmiarze XL
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 01.jpg (34,4 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1up.jpg (39,4 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg elieSaab.jpg (67,6 KB, 42 załadowań)
Stary 2008-03-10, 18:35   #261
Koona
Raczkowanie

Talking Dot.: Suknia ślubna odpowiednia do figury

Poszukuję sukienek takiego kroju, może któraś z Was ma jakąś łaną sukienkę na oku o takim kroju?? (szczególnie ta pierwsza)
Poszukuję inspiracji...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kiecka.JPG (14,9 KB, 60 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (51,6 KB, 39 załadowań)
Stary 2008-03-10, 19:03   #262
vaniilla
Przyczajenie

Koona skąd pochodzi to pierwsze zdjęcie? Też mi się bardzo podoba!
Stary 2008-03-10, 19:22   #263
olusia_booraczeq
Przyczajenie

GG do olusia_booraczeq

rav12345 Ci dziękuję za radę. Spodobała mi się ta pierwsza suknia, nie wiesz jaka firma? Może masz link?

Pewnie do tego czasu kiedy bede musiala wybrac suknie beda jeszcze inne i inne mi sie spodobaja Ale co tam, czas sie rozglądać powolutku Ślub dopiero (a może już!) w sierpniu 2009
Stary 2008-03-10, 19:31   #264
czarnuska
Raczkowanie

GG do czarnuska

Jejku dziewczyny, spodobały mi się 3 =P A najbardziej pierwsza =D po prostu słodka... i chyba będę mieć coś w tym stylu... Mam nadzieję, że uwidoczni ona moją figurkę klepsydry i powiększy troszkę biust :P Dziękuję rav za pomoc

Jeszcze tylko trzeba mi doradzić jaki welonik i buciki do tego... i będę spokojniejsza:P Suknia oczywiście nr 1 w wersji białej
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 3098 FULL_cymk.jpg (99,9 KB, 84 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (34,4 KB, 59 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Demetrios_006.jpg (44,1 KB, 36 załadowań)

Edytowane przez czarnuska
Czas edycji: 2008-03-10 o 21:30
czarnuska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-10, 19:37   #265
rav12345
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez olusia_booraczeq Pokaż wiadomość
rav12345 Ci dziękuję za radę. Spodobała mi się ta pierwsza suknia, nie wiesz jaka firma? Może masz link?

Pewnie do tego czasu kiedy bede musiala wybrac suknie beda jeszcze inne i inne mi sie spodobaja Ale co tam, czas sie rozglądać powolutku Ślub dopiero (a może już!) w sierpniu 2009
Suknia raczej niedostępna w Polsce. Wkleiłam zdjęcie poglądowo. Pionowe szycia w talii tej sukni, oraz pionowe fałdki materiału na spódnicy dodatkowo wyszczuplają

http://www.jimhjelmvisions.com/jim_b...5&multimatch=x
Stary 2008-03-10, 19:51   #266
ellena
Zadomowienie

Nie wiem czy to dobre miejsce na takie pytanie, ale do was mam zaufanie. Proszę doradźcie mi jaki wybrać welon do mojej sukni, ma długi, piękny tren, górę i bok ozdobioną kryształkami Swarovskiego, z tyłu kwiat. Nie będę miała spiętych włosów, bo są za krótkie (do ucha). Nie wiem na co się zdecydować, aby efekt był wyszczuplający i zwiewny
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 7252-full2.jpg (37,9 KB, 63 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 7252-cl-up-back.jpg (50,7 KB, 38 załadowań)
ellena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-10, 20:21   #267
soffera
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ellena Pokaż wiadomość
Nie wiem czy to dobre miejsce na takie pytanie, ale do was mam zaufanie. Proszę doradźcie mi jaki wybrać welon do mojej sukni, ma długi, piękny tren, górę i bok ozdobioną kryształkami Swarovskiego, z tyłu kwiat. Nie będę miała spiętych włosów, bo są za krótkie (do ucha). Nie wiem na co się zdecydować, aby efekt był wyszczuplający i zwiewny
Ja bym wybrała tak aby nie zakrywał kwiatka czyli do połowy pleców Poza tym welon nie będzie wtedy zahaczał o niego... Welon mgiełka też może być z kryształakami i broń boże bez lamówki
soffera jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-10, 20:31   #268
vaniilla
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez soffera Pokaż wiadomość
Ja bym wybrała tak aby nie zakrywał kwiatka czyli do połowy pleców Poza tym welon nie będzie wtedy zahaczał o niego... Welon mgiełka też może być z kryształakami i broń boże bez lamówki
Zgadzam się! Lamówki zbyt obciążają a nie chodzi przecież o to, żebyś wyglądała jak owinięta starą firanką:P
Stary 2008-03-10, 20:43   #269
ellena
Zadomowienie

Zgadzam się z wami, lamówka to straszaczek w modzie ślubnej, tak jak rękawiczki na jeden palec - to moje skromne zdanie
Hmm, czyli do połowy pleców mówicie...a nie będzie mnie poszerzał?
ellena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-10, 21:10   #270
rav12345
Wtajemniczenie

ellena - a ja proponuję rozważyć woalkę

TUTAJ jest więcej zdjęć i rodzajów upięć woalek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg birdcageveil_russian_netting_emma_petite_diamond_side.jpg (64,4 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg birdcageveil_russian_netting_emma_petite_diamond_w_fascinator.jpg (58,2 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg birdcageveil_russian_netting_emma18_rstones.jpg (63,8 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg birdcageveil_russian_netting_emma18a.jpg (84,9 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg birdcageveil_michellemoss_closeup.jpg (31,1 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg birdcageveil_aubrey4.jpg (57,1 KB, 32 załadowań)

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości