![]() |
#241 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Suknia ślubna odpowiednia do figury
dekolty bez ramiączek czasem optycznie i faktycznie spłaszczają biust, ale rozwiązaniem są wszyte do gorsetu bądź bezpośrednio do sukni elastyczne fiszbinki bądź nawet całe miseczki pusch-up, które ładnie profilują i eksponują biust.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dobre są też sposoby dodania materiału na wysokości biustu, co dodaje ciekawego elementu do sukni, i sprawia, że wydajemy się być bardziej obdarzone w tym miejscu. Czy też tasiemka na odpowiedniej wysokości mówiąca: "wszystko co powyżej, to biust". Jeśli więc zamontujesz ją w miarę nisko - sprawi, że będziesz wyglądała, jakby biust był większy. Odwrotny efekt uzyskasz montując ją bliżej linii dekoltu. Przykłady:
![]() |
![]() |
#243 |
Wtajemniczenie
|
cd.
OSTATNIA suknia jest przykładem zamontowania tasiemki blisko dekoltu = efekt mikroskopijnego biustu, ale za to wydłużonej talii.
![]() |
#244 |
Raczkowanie
|
Dzięki Soffera, Ellena, Rav!
![]() Spisałam zalecane przez Was modele i kilka swoich typów, jutro może mi się uda chociaż rzucić okiem jak się prezentują na żywo. Zdam relacje po przymiarkach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#245 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny,przeczytałam cały wątek i jestem pod wrażeniem! Może mogę was prosić o poradę również
![]() 175, 65kg,i moją bolaczką są szerokie ramiona, trenowałam pływanie no i są niestety efekty. Przymierzyłam suknię kardauth za namową pani w salonie http://www.modena-salon.pl/suknia_sl...ylko_ona).html no i generalnie to było ok, ale nie zgadza się to z Waszymi uwagami i z moimi odczuciami- żeby do szerokich ramion taką górę... Dodam że od pasa w dół jestem dużo szczuplejsza, myślałam nawet o krótkiej sukience żeby zwrócić uwagę na nogi. Macie jakieś porady? dziękuję! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#246 |
Przyczajenie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Chciałabym poprosić o poradę, bo przeczytałam wszystkie posty i doszłam do wniosku, że świetnie się znacie na dobieraniu sukien. Mój problem jest dość hmmm... nietypowy, otóż noszę rozmiar 38 (169 cm wzrostu, biust: 87, talia: 70, biodra: 93, waga: 60-62kg, dość mocno zarysowane ramiona -tzw. generalskie), natomiast mój narzeczony jest anorektycznie chudy wprost i niewysoki (60kg i 174 cm wzrostu). Jaką wybrać suknię, żebym wyglądała szczupło i na niższą niż w rzeczywistości (zawsze marzyłam o filigranowej sylwetce)? Podobają mi się białe, szyte z całości w miarę proste fasony, a nie chcę wyglądać przy moim drobnym mężczyźnie jak wielka beza... lub lodowiec ![]() Jesteście moją ostatnią nadzieją! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jak już pewnie czytałaś, szerokie ramiona równoważymy szerokim dołem - więc pod tym względem suknia jest ok. Im szerszy dół, tym węższe wydają się być ramiona. Jeśli chodzi o dekolt i ramiączka - dekolt V optycznie zwęża ramiona. Faktem jest, że opadające na ramiona szelki/ramiączka podkreślają je, ale też dzięki temu że same są szerokie, dają wrażenie że ramiona są w porządku. Ogólnie ta suknia jest jak najbardziej ok. Drugi rodzaj sukni, który mogłabyś rozważyć, to wąska suknia z rękawkami-bufkami, które ukryją szerokie ramiona. Ramiona będą wciąż najszerszym punktem twojego ciała, ale efekt ten będzie celowy, i będzie wyglądał bosko. Jednocześnie nie ukryjesz ładnego ciała pod szeroką spódnicą. Wklejam zdjęcia:
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#248 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Po pierwsze - buciki na niskim obcasiku. Po drugie - suknia lekko rozkloszowana ku dołowi. Prosta sprawiłaby, że wyglądałabyś na wyższą, za szeroka - na grubszą niż twój Tż. Koniecznie ładnie podkreśl talię nie zasłaniając jej jakimiś doczepianymi kwiatkami itp. (podkreśli, że jesteś szczupła) Co do ramion: unikaj sukni wiązanych za szyją, o prosto ściętym dekolcie, golfików, i sukni z zabudowanym dekoltem bez rękawków, dekoltów w łódkę. Dekolt serduszko oraz V są dla ciebie najlepsze. Wybierając suknię możesz popatrzyć na mój post wyżej, oraz na poniżej wklejone zdjęcia: Koniecznie ubierz swojego mężczyznę w kamizelkę w jakieś (nie pionowe) wzorki. Doda mu to troszkę kg. Ciepły kolor garnituru (brązy, beże, lub czarny garnitur + kamizelka ecru) też troszkę dodałby mu optycznie.
![]() |
![]() |
#249 |
Przyczajenie
|
rav jesteś nieoceniona! Dziękuję Ci bardzo. O czymś takim niesmiało myslałam, ale cały ten stres powoduje u mnie obniżenie pewności siebie i już nie dowierzam samej sobie.
Twoje rady są poprostu bezcenne ![]() Z tych modeli, które załączyłaś najbardziej pasują mi 3 ostatnie. Jakoś nie odpowiada mi wykończenie góry trzech pierwszych sukni. A co jeśl chciałabym coś zwiewnego i lekkiego? Czy mogę sobie pozwolić na jakieś tiule na cienkich ramiączkach? Czy lepiej odsłonić ramiona? A czy rybka byłaby na miejscu? Od razu tłumaczę swoje niezdecydownie: zamówiliśmy już salę, ale nad suknią dopiero się zastanawiam, stąd ten kompletny brak zdecydowania co do jej rodzaju. Zawsze pragnęłam sukni-księżniczki, ale wiem, że przy gabarytach mego TŻ taka suknia nie wchodzi w grę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#250 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#252 |
Wtajemniczenie
|
vaniilla - nikt ci nie broni przymierzyć rybki. Przymierz, zrób zdjęcia, pooglądaj na spokojnie w domu z boku. Weź kogoś ze sobą, żeby ci doradził. Możesz też wybrać coś pomiędzy - suknię nieco opinającą biodra, i później rozszerzającą się ku dołowi (coś a'la pierwszy załącznik).
Jesli chodzi o dekolt - wszelkie linie pionowe, które odzielają ręce i ramiona od reszty dekoltu są niewskazane. To samo tyczy się linii poziomych. Więc ramiączka raczej nie, ale przymierz suknie dla pewności. Bo może ty wcale nie masz szerokich ramion tylko masz kompleks ![]() Unikaj tego typu dekoltów:
![]() |
#253 |
Wtajemniczenie
|
oraz:
![]() |
#254 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny, powoli (bardzo powoli) przygotowujemy się do śłubu. Wiem, że jeszcze na mierzenie i kupowanie sukni dużo czasu, jednak w moim przypadku problem jest taki, że mam bardzo duży biust
![]() Biust: 80 F Talia: 100cm Biodra: 110cm Zawsze marzyłam o "księżniczkowatej" sukience, ale chyba to nie w chodzi w gre ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#255 |
Wtajemniczenie
|
Przepraszam olusia że zapytam, ale ta talia to nie pomyłka? Bo widzę że obwód pod biustem jest 80cm (chyba że to rozmiar stanika, a nie wymierzony obwód pod biustem), więc pas byłby podobny, lub mniejszy ?
PS. Ja mam 75E czy tam 70F i dałam radę, więc coś wymyślimy ![]()
![]() |
#256 |
Przyczajenie
|
rav -ten pierwszy załącznik to faktycznie ciekawy pomysł. Bardzo mi się podoba- to takie połączenie rybki z czymś zwiewnym, czyli dałoby radę połączyć wszystkie fasony, które najbardziej mi się podobają w jeden -ten wymarzony
![]() Dzięki raz jeszcze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#257 |
Przyczajenie
|
rav12345 Dzięki! Pomyślę nad bufkami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#258 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#259 |
Wtajemniczenie
|
olusia - moim zdaniem najlepsza będzie suknia na szerokich ramiączkach z ładnym dekoltem V. Obcisła w pasie i lekko rozszerzająca się ku dołowi. Najlepiej, jeśli suknia będzie prosta, gładka, bez żadnych dodatkowych marszeń, fałdek, warstw czy dopinanych kwiatów, które dodadzą ci cm. Do tego rozszerzający się dół sukni - coś jak na pierwszym załączonym zdjęciu.
Szerokie ramiączka pozwolą ci założyć pod suknię dobrze utrzymujący piersi biustonosz, do tego koniecznie załóż modelujące, wysokie majteczki (które zapobiegną tworzeniu się fałdek - ładnie wymodelują brzuszek). Warto kupić takie już przed przymiarkami sukien.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#260 |
Wtajemniczenie
|
cd.
zapraszam cię też na wątek --> ślub w rozmiarze XL
![]() |
#261 |
Raczkowanie
|
![]()
Poszukuję sukienek takiego kroju, może któraś z Was ma jakąś łaną sukienkę na oku o takim kroju?? (szczególnie ta pierwsza)
Poszukuję inspiracji...
![]() |
#262 |
Przyczajenie
|
Koona skąd pochodzi to pierwsze zdjęcie? Też mi się bardzo podoba!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 |
Przyczajenie
|
rav12345 Ci dziękuję za radę. Spodobała mi się ta pierwsza suknia, nie wiesz jaka firma? Może masz link?
Pewnie do tego czasu kiedy bede musiala wybrac suknie beda jeszcze inne i inne mi sie spodobaja ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#264 |
Raczkowanie
|
Jejku dziewczyny, spodobały mi się 3 =P A najbardziej pierwsza =D po prostu słodka... i chyba będę mieć coś w tym stylu... Mam nadzieję, że uwidoczni ona moją figurkę klepsydry
![]() ![]() Jeszcze tylko trzeba mi doradzić jaki welonik i buciki do tego... ![]() ![]()
![]() ![]() Edytowane przez czarnuska Czas edycji: 2008-03-10 o 21:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#265 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() http://www.jimhjelmvisions.com/jim_b...5&multimatch=x
![]() |
![]() |
#266 |
Zadomowienie
|
Nie wiem czy to dobre miejsce na takie pytanie, ale do was mam zaufanie. Proszę doradźcie mi jaki wybrać welon do mojej sukni, ma długi, piękny tren, górę i bok ozdobioną kryształkami Swarovskiego, z tyłu kwiat. Nie będę miała spiętych włosów, bo są za krótkie (do ucha). Nie wiem na co się zdecydować, aby efekt był wyszczuplający i zwiewny
![]()
![]() |
#267 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#268 |
Przyczajenie
|
Zgadzam się! Lamówki zbyt obciążają a nie chodzi przecież o to, żebyś wyglądała jak owinięta starą firanką:P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#269 |
Zadomowienie
|
Zgadzam się z wami, lamówka to straszaczek w modzie ślubnej, tak jak rękawiczki na jeden palec - to moje skromne zdanie
![]() Hmm, czyli do połowy pleców mówicie...a nie będzie mnie poszerzał?
![]() |
#270 |
Wtajemniczenie
|
ellena - a ja proponuję rozważyć woalkę
![]() TUTAJ jest więcej zdjęć i rodzajów upięć woalek
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:11.