|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Jak przekonac mamę np. do siłowni?
Chciałabym chodzic na siłownię lub cwiczenia step ale moja mama jest do tego bardzo negatywnie nastawiona. I moje pytanie brzmi, jak mam ją przekonac do tego typu cwiczen? A muszę ją przekonac bo czasem będę potrzebowala sfinansowania tego lub gdy spyta co robie cały dzień ,że mnie nie ma to nie chcę kłamac. A ona podchodzi do tego tak jakoś dziwnie. Nadchodzi wiosna i chcę troszkę poprawic swoją figurę ale dla niej to jest zbędne, mówi tylko,że schudnę i nie będzie mnie widac. Chcę zrobic coś dla siebie, chociażby żeby się lepiej czuc ale ona tego nie rozumie:/
Czy możecie mi poradzic jak mam ją do tego pomysłu przekonac? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
BAN stały
|
Dot.: Jak przekonac mamę np. do siłowni?
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Tez o tym pomyslałam.. Moze powiedz jej, ze chcesz poprawic swoja kondycje czy cos??? ze np masz zadyszki
![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Na nią to nie działa:/ W ogóle wygląd dla niej jest mało ważny. Tymbardziej,że jestem szczupła. Może powiem,że pani od wfu zaleciła? Wiem,głupie ale może się złapie na to
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Bole plecow, idź do ortopedy, powiedz ze zalecil cwiczenia i wzmocnienie miesni bo inaczej bedzie bolec jeszcze bardziej. Powiedzial, ze masz bardzo slabe plecy i to moze prowadzic do ciezkich problemow w przyszlosci.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
moze za szczupla i dlatego uwaza,ze to niepotrzebne
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
pytanie ,dlaczego jest nehgatywnie nastawiona ?
bo jestes chuda i boi sie ze schudniesz jeszcze czy ze to moze kosztowac?czy moze cos jeszcze ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
No właśnie niektórzy ludzie wogole nie maja pojęcia jak sport, ruch wpływają pozytywnie na nasze zycie. Nawet chude osoby nie powinny unikać aktywności. Nie wiem skąd sie bierze tyle nie wiedzy, a później na starość wychodzą kłopoty z ciśnieniem sercem, układem krążenia...
Wytłumacz mamie jak już ktos pisal, ze chodzi tu o zdrowie, a jesli boi sie ze schudniesz to wytllumacz jej, ze od teg bedziesz miala wiekszy apetyt ![]()
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
![]()
Gdyby człowiek od uprawiania sportu ciągle chudnął to instruktorzy fitness bądź sportowcy by po jakimś czasie znikali...
Nie możesz powiedzieć mamie, że brakuje ci ruchu? Że nie czujesz się zdrowa, że masz niesporzytą energię, którą musisz jakoś wykorzystywać i chyba lepiej na sport niż na inne rzeczy? (Może ją przestraszy wizja bycia babcią...?)
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Tak w ogóle to jestem ciekawa, czy twoja mama ma coś przeciwko twojej aktywności fizycznej, czy chodzi jej wyłącznie o siłownię. Być może jak słyszy "siłownia" to wyobraża sobie łysych karków śliniących sie na widok młodych dziewcząt i dla niej jest to ostanie miejsce gdzie chciałaby zobaczyć swoja córkę, a argumenty o twojej chudości to taki "argument zastępczy".
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
paula78 po 1. to myśli,że jeszcze bardziej schudnę chociaż myślę ,że tak nie będzie go ja tylko chcę wzmocnic mięśnie i ogólnie poprawic swój wygląd. Do kosztów nie doszłam w rozmowie z nią bo mnie na wstępie wyśmiała. Chcociaż, ona i tak uważa że to jest zbędne i tyle.
Jak tylko będzie w domu z dobrym humorem to musze również wspomniec o aspekcie zdrowotnym. to ja magda ona uważa raczej,że energię którą bym wykorzystała cwicząc lepiej jest zainwestowac w naukę. Ze zamiast cwiczyc-pouczyc się nad ksiazami. Ona nie rozumie,że można zrobic coś dla siebie, dla przyjemności. Bo ona nic takiego nie robi- ba! nawet nie chce. Ale ja widze,że jakby chciała to nic w tym trudnego. Ona nawet nie używa kremu żadnego bo jej jest to niepotrzebne i w ogóle wygląd jest nieważny:/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
kochana, może zaskocz mamę jakimś podstępem;> może razem wyruszycie na siłownię??
![]() myślę, że najlepiej jednak powiedzieć mamie, że zależy Ci bardzo na tym, że potrzebujesz trochę ruchu wśród ludzi ![]() a w ogóle to służy też zdrowiu, prawda?może ten argument przekona mamusię?? ![]() powodzenia ![]()
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Moze martwi sie ze jestes szczupla i za bardzo schudniesz?
Powiedz jej ze te cwiczenia nie maja na celu spadkuwagi ale poprawe kondycji,jedrnosc ![]() Ja tez mam ochote isc ale boje sie ze schudne a nie chciialabym ![]()
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
oj rację ma to ja magda, może mama martwi się, że zaniedbasz przez to naukę lub inne obowiązki? myślę, że musisz tak jak radzi to ja magda powiedzieć mamie, że na wszytko jest w życiu czas, potrzebna jest tylko dobra organizacja czasu i już
![]() najpierw rozwiej wszystkie wątpliwości Twojej mamusi ![]() ja raz w tygodniu chodzę na siłownie, i wcale nie schudłam,wiem, że to nie dużo, ale tak dla zdrowia i małego ruchu warto ![]() ![]() ![]()
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
ruch to zdrowie, lepsza kondycja, samopoczucie.
dziwię się Twojej mamie, że nie zgadza się na coś takiego...
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:43.