Czerwcowe mamusie 2017 cz.II - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-12-14, 14:40   #1981
Daga825
Wtajemniczenie

Dot.: Czerwcowe mamusie 2017 cz.II

Cytat:
Napisane przez ewelinka2311 Pokaż wiadomość
mam pytanie dziewczyny, co kupujecie Waszym tatom, bratom, mężczyznom w rodzinie? zwłaszcza takim którzy mają wszystko i niezbyt się czymś konkretnym interesują? jak zawsze nie wiem co tacie kupić :/

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------

mnie też męczy, ja potrzebuję do ludzi wyjść. A tak to wszyscy w pracy, czasami popołudniami uda się gdzieś wyrwać, ale nie często, bo wiadomo każdy ma swoje życie

Książki albo alkohol robimy własne nalewki owocowe i na nie sa zawsze chętni wszyscy

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Daga825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-14, 14:44   #1982
e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e
Konto usunięte

Zazwyczaj kupuję wspólny prezent mama+tata. Mój tato też żadnych zainteresowań nie ma. Także znam ten ból. Obserwuję co potrzebują i kupuję, w tamtym roku nie byliśmy przy kasie i nikt sobie niczego nie kupował. Więc był spokój. Może jakiś scyzoryk, albo kompas - jeśli do lasu chodzi. Notes z kalendarzem, portfel, etui na klucze, coś do majsterkowania, jeśli lubi. Jeśli pali może jakaś zapalniczka, papierośnica?
e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-14, 14:44   #1983
pannaanna_87
Zakorzenienie

Jutro w koncu zrobie baklazany faszerowane kasza i miesem mielonyn. Czekam na gosci

Zjadlam babke i brzuch mi tak wywaliło ze szok

Edytowane przez pannaanna_87
Czas edycji: 2016-12-14 o 14:46
pannaanna_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-14, 14:49   #1984
masija
Zakorzenienie

Unię N obiad filet z kurczaka podmsazony z suszonymi pomidorami + sos z jogurtu wody i przypraw z makaronem. Mmm pycha

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-14, 14:50   #1985
kalina198
Zadomowienie

[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;6861609 1]Też już to jadłam, fajnie byłoby zjeść coś innego.. tylko nic mi nie smakuje strasznie wybredna jestem. Gotuję ziemniaki, będzie do wczorajszych kotletów.

Nie wiem jak wy, ale mnie męczy siedzenie samej w domu po prostu marzy mi się jakieś wyjście i chyba jutro nie wytrzymam i pojadę na miasto. brakuje mi robienia zdjęć - z aparatem się troszkę boję, bo te ciągle zmiany pozycji ciała przy robieniu zdjęć to niezła gimnastyka... chyba za tym tęsknie najbardziej.[/QUOTE]
Moja przyjaciolka cala ciaze robila zdjecia na weselach i nic jej nie bylo... czemu masz nie robic zdjec? Sklony i przysiady sa dozwolone w ciazy, nie przesadzajmy... wazny rozsadek i troche mozna ruchy zwolnic, ale tez jaki kto ma temperament tak bedzie, to zwolnienie interpretowal.

kalina198 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-14, 14:50   #1986
ewelinka2311
Wtajemniczenie

[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;6861674 1]Zazwyczaj kupuję wspólny prezent mama+tata. Mój tato też żadnych zainteresowań nie ma. Także znam ten ból. Obserwuję co potrzebują i kupuję, w tamtym roku nie byliśmy przy kasie i nikt sobie niczego nie kupował. Więc był spokój. Może jakiś scyzoryk, albo kompas - jeśli do lasu chodzi. Notes z kalendarzem, portfel, etui na klucze, coś do majsterkowania, jeśli lubi. Jeśli pali może jakaś zapalniczka, papierośnica?[/QUOTE]

on nic nie niszczy i nie potrzebuje, a jak coś znosi to zdąrzy nowe kupić do świąt :p kiedyś się golił to zawsze jakiś wypasmy zestaw do golenia dostawał, maszynki itp a traz jeszcze brodę zapuśił i to też odpada

Cytat:
Napisane przez Daga825 Pokaż wiadomość
Książki albo alkohol robimy własne nalewki owocowe i na nie sa zawsze chętni wszyscy

my książkę chyba kupimy poprostu + jakiś kosmetyk
ewelinka2311 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-14, 14:53   #1987
jelonekhihi
Zakorzenienie

Cytat:
on nic nie niszczy i nie potrzebuje, a jak coś znosi to zdąrzy nowe kupić do świątkiedyś się golił to zawsze jakiś wypasmy zestaw do golenia dostawał, maszynki itp a traz jeszcze brodę zapuśił i to też odpada

my książkę chyba kupimy poprostu + jakiś kosmetyk
Kup zestaw do stylizacji brody
jelonekhihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-14, 14:54   #1988
ewelinka2311
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jelonekhihi Pokaż wiadomość
chcieliśmy, ale powiedział że od tego ma fryzjera - swojego kumpla :p
Stary 2016-12-14, 14:54   #1989
kalina198
Zadomowienie

Cytat:
mam pytanie dziewczyny, co kupujecie Waszym tatom, bratom, mężczyznom w rodzinie? zwłaszcza takim którzy mają wszystko i niezbyt się czymś konkretnym interesują? jak zawsze nie wiem co tacie kupić :/

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------

mnie też męczy, ja potrzebuję do ludzi wyjść. A tak to wszyscy w pracy, czasami popołudniami uda się gdzieś wyrwać, ale nie często, bo wiadomo każdy ma swoje życie
Ja tacie kupuje zawsze dobra plyte, bo uwielbia sluchac muzyke. No w tym roku pieniadze - wyjatkowo. Bo na 50tke kupil sobie rozowo-czerwona kolazowke i potrzebuje kask, a tego sami mu nie wybierzemy. Dobre perfumy, bo lubi ladnie pachniec. Jakas koszula w extra kolorze, albo skarpetki z motywem.
Jak sie teraz zastanawiam, to nie mam problemow z kupowaniem prezentow... zawsze uwaznie slucham i zbieram info. Znam male i duze marzenia rodzicow, rodzenstwa i przyjaciol. Ale zapytajcie, co ja chce... ze soba mam problem.

Stary 2016-12-14, 14:56   #1990
jelonekhihi
Zakorzenienie

Cytat:
chcieliśmy, ale powiedział że od tego ma fryzjera - swojego kumpla :p
Skoro tak, to może olejki do brody do domowej pielęgnacji.

---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ----------

My wśród dorosłych zrobiliśmy losowanie. Ja wylosowałam mamę, mój mąż siostrę. I jednej i drugiej kupimy kolczyki.
Stary 2016-12-14, 14:57   #1991
kalina198
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jelonekhihi Pokaż wiadomość
Dobrze Jelonek gada😁.
Moj maz ma kilkanascie kosmetykow do brody... sa super olejki do brody, szczotki, grzebienie, reczniki, szampony, pomady, mydla itd.
A olejki polecam, lubie ich meskie zapachy i broda sie lepiej uklada😉

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-12-14, 15:01   #1992
ewelinka2311
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kalina198 Pokaż wiadomość
Ja tacie kupuje zawsze dobra plyte, bo uwielbia sluchac muzyke. No w tym roku pieniadze - wyjatkowo. Bo na 50tke kupil sobie rozowo-czerwona kolazowke i potrzebuje kask, a tego sami mu nie wybierzemy. Dobre perfumy, bo lubi ladnie pachniec. Jakas koszula w extra kolorze, albo skarpetki z motywem.
Jak sie teraz zastanawiam, to nie mam problemow z kupowaniem prezentow... zawsze uwaznie slucham i zbieram info. Znam male i duze marzenia rodzicow, rodzenstwa i przyjaciol. Ale zapytajcie, co ja chce... ze soba mam problem.

to co chciał, to w sumie kupiła już mu mama
dobra, postanowieone od nas książkę i ładne perfumy

po użyciu tego olejku to by pewnie kota z brody niewyplątał, nie :p jakąś narkomankę mamy, jak ktoś użyje kremu do rąk/balsamu do ciała/ szamponu to nie ma zmiłuj siłą potworzycy nie da się odgonić :p ostatnio moja mama zamiast lakieru do własów użyła gumy, to kot jej się pazurami do głowy czepiał i niuchał :p

ale popatrzę na te rzeczy do brody, może rzeczywiście coś wybiorę
Stary 2016-12-14, 15:05   #1993
kalina198
Zadomowienie

Cytat:
to co chciał, to w sumie kupiła już mu mama
dobra, postanowieone od nas książkę i ładne perfumy

po użyciu tego olejku to by pewnie kota z brody niewyplątał, niejakąś narkomankę mamy, jak ktoś użyje kremu do rąk/balsamu do ciała/ szamponu to nie ma zmiłuj siłą potworzycy nie da się odgonićostatnio moja mama zamiast lakieru do własów użyła gumy, to kot jej się pazurami do głowy czepiał i niuchał

ale popatrzę na te rzeczy do brody, może rzeczywiście coś wybiorę
Mowie ci. To wszystko to takie gadzety. Moj maz sie wkrecil i ma wiecej kosmetykow niz ja😨😂
Dlatego kupuje mi szampony, odzywki, plyny do kapieli, zeby ktos nie zauwazyl, ze on ma wiecej niz ja😂
A mezczyzn kreca takie nowosci.

Stary 2016-12-14, 15:19   #1994
daiquiricubano
Zadomowienie

Jeju, nadrobilam Was od rana, miała tyle rzeczy do opisania i mi uciekło 😲 no i większości nie pamiętam 😑

Ja się do klubów nie zapisuje. Mam jakieś karty rabatowe do rossmanna i jak jestem to korzystam. Poprzednio zapisałam się do hippa i dostałam łyżeczkę plastikowa i dwa słoiczkowe jedzenia 😶 szału nie ma. Nawet ankiet do niebieskiego pudełka w szpitalu nie wypełniłam, bo nie lubię podawać swoich danych osobowych. Pozniej dostaje dziwne oferty przez telefon i spam na maila. Wole mieć święty spokój ☺ ale wiem, że dużo mam sobie chwali, wiec nie zniechecam.

Zielonymigotku, cholernie mi przykro, że ciężko Ci się żyje, ale jakbym ja była na Twoim miejscu, to robiłabym wszystko, aby to zmienić. Cokolwiek Ci się proponuje, jesteś na nie. Nie wierzę, że w całym bloku nie ma możliwości zrobienia nic z wózkiem. Moja siostra mieszka podobnie do Ciebie, ma samych starych sąsiadów, mąż od poniedzialku do piątku jest poza domem, a mają 10 miesieczne dziecko. Na początku sasiedzi się burzy li i ten wózek, ale postawiła na swoim, wytłumaczył mniej lub bardziej delikatnie o co chodzi i sprawa załatwiona.
Nie rozumiem też czemu nie możesz robić zdjęć? Skoro tak to lubisz i dobrze Ci idzie, to czemu rezygnować z czegoś, co sprawia Ci przyjemność? Gimnastyka w ciazy jest wskazana, a wg mnie powinna być nawet nakazana 😊 tym bardziej, że nic Ci zupełnie nie dolega. Korzystaj z tych chwil, bo jak urodzi się maluszek, to czasu nie bedzie, a gimnastyka za to co chwilę. Przy małym dziecku trzeba ie nieziemska kondycję. Pomijam fakt, że jeśli planujesz rodzic naturalnie, to ćwiczenia pomagają w porodzie, bo poród to potworny wysiłek, na który trzeba się przygotować, żeby nie mieć zadyszki.
Co do cen węgla to się nie wypowiem, bo w bloku mieszkam, ale skoro większość dziewczyn pisze, ze w dużych miastach, gdzie jest drogo kosztuje 800 zł, a Twoi rodzice płacą dwa razy więcej, to ja bym porządnie to sprawdziła, bo to mega przeplacanie 😐 wiec może da się zamówić gdzieś węgiel taniej...
Głowa do góry, nie można się zamartwiac, tylko szukać rozwiązań. Szkoda życia na zamartwianie się, naprawdę. Trzymam kciuki, żeby Wam się jakos polepszylo. Kochacie się, będziecie mieć dziecko i na to zasługujecie 😊

Ja też lubię mamę ginekolog 😊 moja lekarka ja pod wieloma względami przypomina ☺ tez m.in. jest zdania, że lepiej łykać tabletke/farbowac wlosy/zrobić hybrydy jeśli tylko ma to pomoc naszemu samopoczuciu. Bo gorzej sobie szkodzimy jeśli tego nie robimy, a dzidziuś w brzuchu wyczuwa nasze nastroje i "choruje" razem z nami 🙂

daiquiricubano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-14, 15:31   #1995
kalina198
Zadomowienie

Daiquiricubano, boze chyba nigdy nie napisze twojego niku z pamieci😂 jak ty masz na imie😂? Dobrze piszesz.

Tak sobie mysle, ze w sobote odwiedze Ikee. Ale planuje byc tam juz rano. Musze kupic komody i szafki nocne. Stas pytal, a po co pojedziemy. Mowie: po komody. A on: nie rozumiem, co to? Nie douczylam. Dobrze, ze wie jak jego mama ma na imie😂
Ale to nie jest smieszne. Bo sa dzieci, ktore w przedszkolu nie znaja imion rodzicow.

Stary 2016-12-14, 15:31   #1996
Konto usunięte

kalina198 - mojego męża kompletnie nie kręcą kosmetyczne nowości. Wystarczy mu mydło, pasta do zębów i szampon. Typowy minimalista. Za to ja mogłabym mieć tony kosmetyków - choć teraz mocno się moja kolekcja uszczupliła.

daiquiricubano - nawet nie wiesz jak bardzo marzę o normalnej pracy. Tylko że jakoś nie mam szczęścia do niej. Po prostu nie mam. Zawsze trafiam na felernych pracodawców.
Stary 2016-12-14, 15:39   #1997
kalina198
Zadomowienie

Moj maz lubi dabac o siebie i swoj wyglad, zachowujac swoja meskosc przy tym😉
Ale to pewnie dlatego, ze kilka lat mieszkal za granica.

Stary 2016-12-14, 15:42   #1998
Konto usunięte

Myślę że jakiś wpływ na pewno. Ja nadal czekam na wyniki.
Stary 2016-12-14, 15:46   #1999
Daga825
Wtajemniczenie

Zrobiłam sobie to budyniowe kakao z bananem, na ktore wcześniej był przepis na forum, ale jest pyszne mmmm

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-12-14, 15:47   #2000
daiquiricubano
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kalina198 Pokaż wiadomość
Daiquiricubano, boze chyba nigdy nie napisze twojego niku z pamieci😂 jak ty masz na imie😂? Dobrze piszesz.

Tak sobie mysle, ze w sobote odwiedze Ikee. Ale planuje byc tam juz rano. Musze kupic komody i szafki nocne. Stas pytal, a po co pojedziemy. Mowie: po komody. A on: nie rozumiem, co to? Nie douczylam. Dobrze, ze wie jak jego mama ma na imie😂
Ale to nie jest smieszne. Bo sa dzieci, ktore w przedszkolu nie znaja imion rodzicow.

Ehh, no nie wiem, czy po imieniu będzie prościej mam na imię Arleta, rodzice nie wiedzieli, co czynią
[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;6861804 6]kalina198 - mojego męża kompletnie nie kręcą kosmetyczne nowości. Wystarczy mu mydło, pasta do zębów i szampon. Typowy minimalista. Za to ja mogłabym mieć tony kosmetyków - choć teraz mocno się moja kolekcja uszczupliła.

daiquiricubano - nawet nie wiesz jak bardzo marzę o normalnej pracy. Tylko że jakoś nie mam szczęścia do niej. Po prostu nie mam. Zawsze trafiam na felernych pracodawców.[/QUOTE]
No to nic tylko odchowac dziecko i zacząć szukać. Abo najlepiej szukać juz wcześniej. Lubisz robić zdjęcia, może coś w tym kierunku, żeby dorobić? Zdjęcia można robić wszędzie, a obróbka ich to głównie dom przecież. Idealna praca dla młodej mamy ja np. zamawialam tort dla Leona na 1 urodziny u dziewczyny, która okazało się ma tydzień młodsze dziecko ode mnie. Znalazłam ja przypadkiem na Facebooku, gdzie prowadzi stronę Zdrowy Tort, nie ma jakoś mega wielu zleceń, bo piecze ciasta i chleby w domu, a nie w swojej kawiarni, ale robi to z pasją i przede wszystkim zdrowo i pysznie. Piecze po nocach, a żeby coś zamówić to trzeba wcześniej się umawiać, bo niby nie dużo zamówień, ale piekarnik jeden. Super kobietka i ma super synka. Podziwiam takie osoby

Stary 2016-12-14, 15:49   #2001
maajjaa88
Zadomowienie

Pisze z oddzialu. Zadzwonilam do tamtego kolejnego lekarza, nie mogl mnie przyjac ale kazal jechac na sor. Pojechalam powiedzialam co i jak i odrazu dostalam papiery na przyjecie do szpitala. Lekarka mnie zbadala, zrobila usg. 3 razy dziennie bede dostawac leki rozkurczowe i mam duzo lezec. Tyle wiem narazie. Juz bym chciala stad wyjsc i lezec w domu. Nie cierpie szpitali :-(
maajjaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-14, 15:51   #2002
daiquiricubano
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Daga825 Pokaż wiadomość
Zrobiłam sobie to budyniowe kakao z bananem, na ktore wcześniej był przepis na forum, ale jest pyszne mmmm

A podasz przepis raz jeszcze? Bo próbowałam raz go odnaleźć, ale zaginął w czelusciach

---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ----------

Cytat:
Napisane przez maajjaa88 Pokaż wiadomość
Pisze z oddzialu. Zadzwonilam do tamtego kolejnego lekarza, nie mogl mnie przyjac ale kazal jechac na sor. Pojechalam powiedzialam co i jak i odrazu dostalam papiery na przyjecie do szpitala. Lekarka mnie zbadala, zrobila usg. 3 razy dziennie bede dostawac leki rozkurczowe i mam duzo lezec. Tyle wiem narazie. Juz bym chciala stad wyjsc i lezec w domu. Nie cierpie szpitali :-(
Powodzenia! Będzie dobrze, musi byc! Daj znać, jak będziesz coś więcej wiedziała trzymamy kciuki

Stary 2016-12-14, 15:54   #2003
kalina198
Zadomowienie

Cytat:
Dobrze, ze pojechalas. Badz cierpliwa teraz i spokojna.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-12-14, 15:54   #2004
Konto usunięte

Trzymamy kciuki maija88
Stary 2016-12-14, 15:56   #2005
Daga825
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez daiquiricubano Pokaż wiadomość
A podasz przepis raz jeszcze? Bo próbowałam raz go odnaleźć, ale zaginął w czelusciach

---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ----------

Powodzenia! Będzie dobrze, musi byc! Daj znać, jak będziesz coś więcej wiedziała trzymamy kciuki

Ja zrobiłam 0,75 L mleka, pół budyniu waniliowymi, łyżka stołowa surowego kakao i dwa banany. Można dosłodzić jak sa banany mało slodkie miksowałam blenderem i wyszło mi z pianka

---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

Cytat:

Dobrze ze pojechałaś, jak widac w ciazy nic nie można bagatelizować mam nadzieje, ze szybko wszystko bedzie ok i wyjdziesz do domku

Stary 2016-12-14, 16:02   #2006
jelonekhihi
Zakorzenienie

Cytat:
Odpoczywaj. Na pewno to nic poważnego, jednak trzeba monitorować skoro wzięli Cię na oddział. Lepiej 3 dni się wynudzić w szpitalu, niż mieć do siebie pretensje. Różne objawy w ciąży mogą być fizjologiczne, albo budzić niepokój. Ważny instynkt matki, a Ty Maju masz go ogrom. Odzywaj się, dotrzymamy towarzystwa.
Stary 2016-12-14, 16:03   #2007
kalina198
Zadomowienie

Arleta, nie znam nikogo o takim imieniu.
Moja przyjaciolka tez robi zdjecia i fotoksiazki w domu. Szyje tez ubrania dla dziewczynek, zima czapki. A teraz podjela wspolprace z butikiem u nas w miescie i szyje sukienki i tuniki. Jest zapotrzebowanie na sukienki np jak u La Mani. I wcale malo nie kosztuja, a babeczki kupuja. Wiec wystarczy byc odwaznym i troche pokombinowac.

Stary 2016-12-14, 16:29   #2008
kacperkova
Zadomowienie

Ja po usg,
Może moje przeczucia się mylą i będzie dziewczynka, lekarz między nogami nic nie widział, ale może się jeszcze zmienić ;-) byłaby parka
Dziecko o 3 dni starsze, czyli ws,ystko ok.
Ślad po krwiaku nadal jest, ale jesteśmy dobrej myśli.

i

Mamusia majowa 2017

Książki: 6 /2017
kacperkova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-14, 16:30   #2009
kalina198
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kacperkova Pokaż wiadomość
Ja po usg,
Może moje przeczucia się mylą i będzie dziewczynka, lekarz między nogami nic nie widział, ale może się jeszcze zmienić ;-) byłaby parka
Dziecko o 3 dni starsze, czyli ws,ystko ok.
Ślad po krwiaku nadal jest, ale jesteśmy dobrej myśli.

Czyli wszystko ok. Juz mialam pisac na ktora masz. Parka, czyli idealnie😁.

Stary 2016-12-14, 16:31   #2010
maajjaa88
Zadomowienie

Juz umieram z nudow... Zauwazylam ze chcialo mi sie siku. Odrazu tak ze myslalam ze nie dojde, mimo ze tak duzo nie bylo, wrocilam na sale i znowu brzuch mi stwardnial. Twardnieje w miejscu gdzie jest dzieciatko. Moze to jakos powiazane wszystko? Musze lekarzowi zglosci jezeli jakis obchod bedzie wieczorny.
maajjaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości