Lipcówki 2017 ❤ - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-12-14, 16:46   #2881
morelle_
Zakorzenienie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
Morelle nas też nie ma do 16 ale wtedy piesek na dworze siedzi (ma nawet ocieplaną budę ), bo w domu rzeczywiście by się męczył, no i TŻ sobie postawił zakład pracy koło domu więc i tak cały dzień się kręci
Fajna opcja
Ja niestety nie mam takiej możliwości.

Fuj syrop z cebuli! Jaj trzeba to zjem, no ale
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-14, 16:47   #2882
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Napisane przez Adriannaa88 Pokaż wiadomość
To smak z dzieciństwa
w moim wypadku raczej trauma z dzieciństwa świętowałyśmy z siostrą jak słój tego się zbił
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-14, 16:49   #2883
myszowata1313
Rozeznanie

Jak myslicie moge zmienic femibion na prenatal classic?
Femibion juz mi sie konczy i sie zastanawiam czy zmienic.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
myszowata1313 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-14, 16:52   #2884
morelle_
Zakorzenienie

Ja w ogóle od tygodnia nic nie biorę. Zapominam.
Stary 2016-12-14, 17:06   #2885
taedio
MerDer 4ever

Cytat:
Napisane przez myszowata1313 Pokaż wiadomość
Jak myslicie moge zmienic femibion na prenatal classic?
Femibion juz mi sie konczy i sie zastanawiam czy zmienic.

Femibion Classic ma nawet lepszy skład niż 1

Stary 2016-12-14, 18:11   #2886
klaudiakala
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez oczypiwne Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny przyłączam się i ja, obecnie 8 tydz, termin z OM mam na 24 lipca, z usg na 22

Hej witaj, super !!

U mnie też już wszyscy wiedzą

A pieska mam szczeniaczka, siedzi teraz cały czas ze mną, więc dobrze wyszło nawet i cieszę się, że będą się razem wychowywać
klaudiakala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-14, 18:40   #2887
niewa
Rozeznanie

GG do niewa

A ja jestem już w 9t i 5d ciąży. Wszystko ładnie pięknie ale wpadłam dziś w niemałą panikę jak zobaczyłam bardzo subtelne brązowe upławy. Powiem wam że zamiast się cieszyć ciąża to zaczynam mieć nerwice...

Bólu nie mam... Masakra. No wszystko jakby wporządku

Edytowane przez niewa
Czas edycji: 2016-12-14 o 18:41
niewa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-12-14, 19:16   #2888
poprostu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niewa Pokaż wiadomość
A ja jestem już w 9t i 5d ciąży. Wszystko ładnie pięknie ale wpadłam dziś w niemałą panikę jak zobaczyłam bardzo subtelne brązowe upławy. Powiem wam że zamiast się cieszyć ciąża to zaczynam mieć nerwice...

ja ostatnio miałam upławy z krwią w terminie w którym powinien być okres, byłam u ginekologa i było ok

Mnie od wczoraj cały czas boli głowa

kiedy chcecie iść na L4? ja myślałam o 5-6 miesiącu
poprostu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-14, 19:23   #2889
niewa
Rozeznanie

GG do niewa

Tylko to nie jest termin mojej spodziewanej miesiączki...

Stary 2016-12-14, 19:25   #2890
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niewa Pokaż wiadomość

Skoro to bardzo subtelne, to bym sie nie martwiła. Obserwuj czy jutro/pojutrze sie powtórzy i w razie jesli tak to skonsultuj sie z ginem.

Cytat:
Napisane przez poprostu Pokaż wiadomość
ja ostatnio miałam upławy z krwią w terminie w którym powinien być okres, byłam u ginekologa i było ok

Ja chciałabym do końca marca pracować, czyli podobnie. No, ale czy tak będzie to nie wiem.

Dziewczyny, słyszałyście o takim urządzeniu ElleTens? Podobno łagodzi ból porodowy - opinii w necie póki co mało. Moze któraś z waszych koleżanek korzystała? Koszt ok 320zl, ale można tez wypożyczyć w szkole rodzenia, albo są na oddziałach szpitalnych (tylko lepiej mieć swój, bo zazwyczaj okazuje sie, ze akurat nie można korzystać).

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-14, 19:43   #2891
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poprostu Pokaż wiadomość

Jak mi się uda dostać zwolnienie od nowej ginekolog to ide od 5 stycznia. A jak nie to szukam kogoś prywatnie dla zwolnienia. Tylko wszystkich co mi kolezanki mówiły to wizyty chcą co dwa tygodnie a wizyta 200 zł wiec troche drogo.

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ----------

Cytat:
Ja akurat problemu z l4 miec nie mam i nie bede miec. Ide do 2 lekarza poniewaz i mojej obecnej jest troche jak w sredniowieczu, zeby to dostawac skierowanie na usg i dopiero ustalac termin
A drugi jest z polecenia mial byc prywatnie ale okazalo sie ze przyjmuje na nfz i ma caly sprzet w gabinecie ktory jest potrzebny. Osoba polecajaca mowila mi ze wizta moze trwac nawet do godziny poniewaz jest taki dokladny i za kazdym razem jest usg.
A dla mnie to wazne bo mialam zabieg z zzo i bralam zastrzyki w brzuch i chce miec pewnosc ze to nie mialo zadnwgo wplywu na malenstwo

A dwie karty ciazy to nie problem, jedna do jednego lekarza druga do drugiego
A moze ten drugi da wiecej badan bezplatnych? Kto wie

A lekarzy masz na nfz
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-12-14, 19:54   #2892
AnnaPaula87
Zadomowienie

Ja tez myślałam żeby iść na zwolnienie na koniec marca ale zobaczę jak się będę czuła koleżanka z pracy rodzi miesiąc przede mną i jestem ciekawa kiedy pójdzie
AnnaPaula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-14, 20:08   #2893
niewa
Rozeznanie

GG do niewa

Dzięki kochane za radę :-*

Rozmawiałam jeszcze z mamą przez telefon i jak jej tylko co nieco wspomniałam o moim brązowym problemie to powiedziała żebym jeśli do jutra nie przejdzie do lekarza szybko szła albo do szpitala... "bo grunt to nie siać paniki"
Dzięki mamie na pewno jeszcze mniej się będę zmartwiła... ehhh

Stary 2016-12-14, 20:12   #2894
nonie_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość

Dziewczyny, słyszałyście o takim urządzeniu ElleTens? Podobno łagodzi ból porodowy - opinii w necie póki co mało. Moze któraś z waszych koleżanek korzystała? Koszt ok 320zl, ale można tez wypożyczyć w szkole rodzenia, albo są na oddziałach szpitalnych (tylko lepiej mieć swój, bo zazwyczaj okazuje sie, ze akurat nie można korzystać).

Siostra męża miała to urządzenie wypożyczone przed swoim porodem, podobno łagodzi tylko te delikatne skurcze. Niestety w dzień kiedy to dostała urodziła nie zdążyła nawet rozpakować z tego co się orientuje jest to na wyposażeniu szpitala w którym rodziłam i będę rodzic i tym razem, ale wtedy nikt nie zaproponował a ja zapomniałam końcem końców miałam i tak normalne znieczulenie.

Czyli większość z Was juz raczej powiedziało lub powie w święta. No to chyba my tez tak zrobimy, w końcu to taki fajny czas, mam nadzieje ze nie będę sobie musiała pluć w brodę i wszystko będzie okej.

Mnie dziś trochę pobolewał brzuch, podniosłam do bagażnika wózek córy i teraz mam

nonie_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-14, 20:14   #2895
calineczka3
Zadomowienie

Cytat:
Ja akurat problemu z l4 miec nie mam i nie bede miec. Ide do 2 lekarza poniewaz i mojej obecnej jest troche jak w sredniowieczu, zeby to dostawac skierowanie na usg i dopiero ustalac termin
A drugi jest z polecenia mial byc prywatnie ale okazalo sie ze przyjmuje na nfz i ma caly sprzet w gabinecie ktory jest potrzebny. Osoba polecajaca mowila mi ze wizta moze trwac nawet do godziny poniewaz jest taki dokladny i za kazdym razem jest usg.
A dla mnie to wazne bo mialam zabieg z zzo i bralam zastrzyki w brzuch i chce miec pewnosc ze to nie mialo zadnwgo wplywu na malenstwo

A dwie karty ciazy to nie problem, jedna do jednego lekarza druga do drugiego
A moze ten drugi da wiecej badan bezplatnych? Kto wie

Ja właśnie byłam w drugiego, na nfz. Z badań dał tylko krew i mocz Miałam usg i dostałam skierowanie na usg na styczeń do innego lekarza. Zapytałam czy to genetyczne powiedział, że tak Myślałam, że genetyczne na nfz też są płatne

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
2 kart ciąży. l4 od jednego lekarza.
A jak ten drugi będzie chciał Ci dać l4 to powiesz, że już masz czy do końca będziesz mówiła, że nie potrzebujesz? Nie wiem czy dam tak radę chodzić do dwóch...

Cytat:
Napisane przez electric blue Pokaż wiadomość
Też chodzę do dwóch lekarzy - jeden na nfz, drugi na pakiet medyczny. Mam dwie karty i część badań muszę zrobić podwójnie, ale np. na nfz lekarz dał mi skierowanie na WZW, którego nie dostałam w ramach pakietu, a z kolei z pakietu dostałam na HIV, którego nie dał mi lekarz na nfz
Do tego w ramach pakietu medi, mam badania prenatalne, także super, bo nie będę musiała za nie płacić

Z L4 różnica była taka, że gin z medicover od razu zasugerował zwolnienie, a z nfz nawet nie zapytał jak się czuję

---
uff powiedziałam w pracy, stresowałam się okropnie. Dobrze, że mam tę rozmowę już za sobą Od jutra pracuję w domu, także super!
To super, że Ci się badania uzupełniły

Cytat:
Napisane przez nonie_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny, większość z Was juz się pochwaliła wszystkim ciążą czy jeszcze czekacie? U mnie na razie wie tylko kierowniczka w pracy, jedna znajoma (tez z pracy), rodzinie mamy powiedzieć w święta, to byłby 11 tydzień wg usg a wg om 13... maż chce powiedzieć ale ja mam jeszcze jakiś opór, wolałabym choć prenatalne mieć za sobą ale jeszcze sie nie umówiłam, wypadną juz po świętach. O poprzedniej wiedzieli wszyscy odrazu, wszytsko było okej, nie wiem sama co mnie teraz powstrzymuje

Któraś pytała o lekarza z lux medu i l4, mi daje bez problemu, na poprzedniej wizycie powiedziałam od kiedy będę potrzebować i w piatek mam właśnie wizytę głównie po to wczoraj miałam ostatni dzien macierzyńskiego, w piatek córka kończy rok aż się łezka w oku kręci
U mnie rodzina jeszcze nie wie. Nie wiemy czy mówić w święta (to będzie 9-10 tydz.) czy później...

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
Mam pytanie czy mozemy brać cholinex na gardło. Przepisał komuś lekarz. Mam w domu a zaczyna mnie drapać w gardle i to akurat mam w domu. Do lekarza ciezko sie dostać bo sezon grypy a ja nie chce zeby sie rozkreciło. I chciałam chociaz jedna dzisiaj wziąć.
Pytałam lekarza o tabletki na gardło i powiedział, że nie
Tylko Tantum Verde i płukanie.
Ja właśnie płukam szałwią bo też mnie boli.
calineczka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-14, 20:24   #2896
AnnaPaula87
Zadomowienie

Ja w wigilię akurat będę mieć 12t0d to chyba już można mówić
AnnaPaula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-14, 20:34   #2897
myszowata1313
Rozeznanie

Cytat:
Jak mi się uda dostać zwolnienie od nowej ginekolog to ide od 5 stycznia. A jak nie to szukam kogoś prywatnie dla zwolnienia. Tylko wszystkich co mi kolezanki mówiły to wizyty chcą co dwa tygodnie a wizyta 200 zł wiec troche drogo.

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ----------

A lekarzy masz na nfz
Tak na nfz

myszowata1313 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-14, 21:10   #2898
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klaudiakala Pokaż wiadomość
Hej witaj, super !!

U mnie też już wszyscy wiedzą

A pieska mam szczeniaczka, siedzi teraz cały czas ze mną, więc dobrze wyszło nawet i cieszę się, że będą się razem wychowywać

Cytat:

A lekarzy masz na nfz
U mnie 150 zl.

Cytat:
Napisane przez calineczka3 Pokaż wiadomość
Ja właśnie byłam w drugiego, na nfz. Z badań dał tylko krew i mocz Miałam usg i dostałam skierowanie na usg na styczeń do innego lekarza. Zapytałam czy to genetyczne powiedział, że tak Myślałam, że genetyczne na nfz też są płatne

A jak ten drugi będzie chciał Ci dać l4 to powiesz, że już masz czy do końca będziesz mówiła, że nie potrzebujesz? Nie wiem czy dam tak radę chodzić do dwóch...

To super, że Ci się badania uzupełniły

U mnie rodzina jeszcze nie wie. Nie wiemy czy mówić w święta (to będzie 9-10 tydz.) czy później...

Pytałam lekarza o tabletki na gardło i powiedział, że nie
Tylko Tantum Verde i płukanie.
Ja właśnie płukam szałwią bo też mnie boli.
Że nie chcę.

Mam fotel i jest
Stary 2016-12-15, 05:26   #2899
etusiaaa
Wtajemniczenie

Co do zwolnienia to ja też biorę od początku stycznia Tylko ze u mnie równi 31 grudnia kończy się umowa w pracy i wychowawczy. Muszą mi przedłużyć umowe do dnia porodu.

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-12-15, 06:28   #2900
morelle_
Zakorzenienie

A co potem? Macierzyński już bez wypłaty?
Stary 2016-12-15, 07:44   #2901
nonie_
Zadomowienie

Cytat:
A co potem? Macierzyński już bez wypłaty?

Do końca macierzyńskiego bedzie normalnie dostawać zasiłek z zusu, ale potem juz chyba etusia zostajesz na lodzie, bezrobocie? no chyba ze ci dłużej przedłuża niż do dnia porodu, mi tak przedłużyli w zeszłym roku do 2018

Stary 2016-12-15, 07:47   #2902
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Do końca macierzyńskiego bedzie normalnie dostawać zasiłek z zusu, ale potem juz chyba etusia zostajesz na lodzie, bezrobocie? no chyba ze ci dłużej przedłuża niż do dnia porodu, mi tak przedłużyli w zeszłym roku do 2018

To rzadko się zdarza. Miło
Stary 2016-12-15, 08:40   #2903
nonie_
Zadomowienie

Cytat:
To rzadko się zdarza. Miło

Dokładnie, ale nie byłam w sumie zdziwiona pracowałam przed ciąża 4 lata, rozmawiałam z kierownikiem regionalnym i deklarowałam chęć powrotu po macierzyńskim, i wróciłabym chętnie gdybyśmy się na drugie tak szybko nie zdecydowali. A że też szybko bardzo udało się zajść to tylko się cieszyć ciekawa jestem jak sytuacja rozwinie się po tym porodzie, bo umowa będzie mi się kończyć podczas wykorzystania całego urlopu wypoczynkowego zaległego z czterech lat, wiec sporo tych dni się uzbiera.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-12-15, 08:50   #2904
SteveS
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez calineczka3 Pokaż wiadomość

.
USG genetyczne to jedno z trzech obowiązkowych na NFZ
SteveS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-15, 08:55   #2905
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie, ale nie byłam w sumie zdziwiona pracowałam przed ciąża 4 lata, rozmawiałam z kierownikiem regionalnym i deklarowałam chęć powrotu po macierzyńskim, i wróciłabym chętnie gdybyśmy się na drugie tak szybko nie zdecydowali. A że też szybko bardzo udało się zajść to tylko się cieszyć ciekawa jestem jak sytuacja rozwinie się po tym porodzie, bo umowa będzie mi się kończyć podczas wykorzystania całego urlopu wypoczynkowego zaległego z czterech lat, wiec sporo tych dni się uzbiera.

Jedno za drugim fajnie.
Znam dziewczynę, która wróciła po 1 dziecku. 3 miesiące pracowała i poszła znowu na l4 bo zaszła w ciążę. Nie są zachwyceni u niej. Wszystko zależy od szefa.
Stary 2016-12-15, 09:26   #2906
Agg_s
Wtajemniczenie

Ogłaszam, że syrop z cebuli to obrzydlistwo fuj, ledwo przechodzi mi przez gardło
Dziś zrobiłam sobie wolne i mam zamiar wygrzać to przeziębienie.

Agg_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-15, 09:29   #2907
nonie_
Zadomowienie

Cytat:
Jedno za drugim fajnie.

Znam dziewczynę, która wróciła po 1 dziecku. 3 miesiące pracowała i poszła znowu na l4 bo zaszła w ciążę. Nie są zachwyceni u niej. Wszystko zależy od szefa.

Dokładnie,wszystko zależy od szefa. U nas firma duża, praktycznie korporacja, dziewczyny się przewijają jedna za druga tak naprawdę,ale w sumie pod tym względem w miarę szanują pracownice.
Dziewczynie współczuje, pewnie juz nie będzie miała powrotu. Jak ktoś chce mieć więcej niż jedno dziecko to juz się często z pracą komplikuje, patrzą krzywo. Ja tez się liczę z tym ze mogę zostać na lodzie.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-12-15, 09:34   #2908
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agg_s Pokaż wiadomość
Ogłaszam, że syrop z cebuli to obrzydlistwo fuj, ledwo przechodzi mi przez gardło
Dziś zrobiłam sobie wolne i mam zamiar wygrzać to przeziębienie.
Zdrówka!
Mój mąż też coraz bardziej chory

Cytat:
Dokładnie,wszystko zależy od szefa. U nas firma duża, praktycznie korporacja, dziewczyny się przewijają jedna za druga tak naprawdę,ale w sumie pod tym względem w miarę szanują pracownice.
Dziewczynie współczuje, pewnie juz nie będzie miała powrotu. Jak ktoś chce mieć więcej niż jedno dziecko to juz się często z pracą komplikuje, patrzą krzywo. Ja tez się liczę z tym ze mogę zostać na lodzie.

Czasami po dziecku dobrze zmienić pracę.

Ja mam dziś 2 wizyty i położną
Stary 2016-12-15, 09:35   #2909
nonie_
Zadomowienie

Cytat:
Zdrówka!

Mój mąż też coraz bardziej chory

Czasami po dziecku dobrze zmienić pracę.

Ja mam dziś 2 wizyty i położną

Trzymam kciuki mocno, ja jutro wizytuje

Stary 2016-12-15, 09:57   #2910
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Trzymam kciuki mocno, ja jutro wizytuje

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości