Czerwcowe mamusie 2017 cz.II - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-12-15, 10:49   #2161
vanessa1781
Zakorzenienie

Dot.: Czerwcowe mamusie 2017 cz.II

Cytat:
Napisane przez Daga825 Pokaż wiadomość
Ja w sumie miałam dokładniejszy opis i jedna karta była do lekarza prowadzacego widac co szpital to inaczej

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Pewnie tak.
vanessa1781 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-15, 11:00   #2162
ewelinka2311
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maajjaa88 Pokaż wiadomość
Bylam na badaniu. Lekarka wypisuje mnie do domu. Bede brala nospe, aspargan i luteine dopochwowo 2 razy dziennie. Mam lezec i sie oszczedzac. Za tydzien kontrola u mojego lekarza. Oczywiscie nie dowiedzialam sie co to takiego
dobrze, że już wychodzisz. Stosuj się do zaleceń lekarza to wszystko będzie dobrze
A to, że Ci nie powiedzieli co jest to dla mnie jakiś żart :/
ewelinka2311 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-15, 11:01   #2163
kalina198
Zadomowienie

Cytat:
Bylam na badaniu. Lekarka wypisuje mnie do domu. Bede brala nospe, aspargan i luteine dopochwowo 2 razy dziennie. Mam lezec i sie oszczedzac. Za tydzien kontrola u mojego lekarza. Oczywiscie nie dowiedzialam sie co to takiego
Na wypisie bedzie jakas notka pewnie. Bo rozpoznanie musi byc przeciez jakies.

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

Zdowka zycze.

kalina198 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-15, 11:01   #2164
sable
Przyczajenie

Cytat:
Super, że wychodzisz, trzymałam kciuki Ja miałam kilka dni temu (skończony 12 tydz.) tak straszny ból brzucha i twardnienia, że obudziłam się od tego przerażona w nocy. Potem przeleżałam cały dzień, łykałam nospę i standardowo mój duphaston i luteinę, nic nie pomagało. Następnego dnia miałam wizytę i lekarz powiedział, że macica się rozciąga, ja jestem drobna, więc bardziej to czuję, a tam musiał być jakiś zrost, który pękł (?) i to mnie tak bolało. Może się też tak zdarzać.

Też najadłam się strachu, a już wszystko dobrze
Miłego dnia Dziewczyny
sable jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-15, 11:02   #2165
tuska88
Raczkowanie

Cytat:
Nie zgadniecie ale dalej nic nie wiem. Obchod przelecisl tylko przez sale i wiem ze mam zaplanowane badanie i wtedy sie ponoc wiecej dowiem. Nam nadzieje. Od rana nrzuch 2-3 razy mi stwardnial. Przed chwila tylko z jednej strony i to tez nie caly. Kurcze martwie sie :-(

Ewelinka gratuluje wymarzonej ksiezniczki!!! Az milo sie czytalo Twoj wpis.
A może to dobry znak? Gdyby było coś bardzo bardzo poważnego wisieliby nad Tobą cały czas? Mam na myśli, że może nie jest to objaw ignorancji tylko decyzja lekarzy, że lepiej nie straszyć póki nie ma badań.
tuska88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-15, 11:13   #2166
maajjaa88
Zadomowienie

Lekarka pytala czy mam pytania ale co z tego. Zadalam jedno i po temacie. Jedynie po badaniu powiedziala ze nie widzi potrzeby zebym lezala w szpitalu i ze mam sie oszczedzac. Chyba nerwy mnie puszczaja bo apetytu brak, glowa mnie rozbolala i plakac mi sie chce. Myslicie ze moge sie kawy z 1 lyzeczki napic czy lepiej sobie odpuscic?

Wypis ma byc ok wtorku, srody. Polozna mowila ze moge sama przyjsc po niego. Ogolnie ona dala mi jakas taka wielsza nadzieje. Pytala czy pracuje i czy na l4 mam wpisane 1 czyli lezenie, mowie ze nie bo bie pracuje a ona ze tez by z tym lezeniem plackiem nie przesadzala.

W ogole napisze Wam cos w klubie. Nie chce na forum pisac.

Vanessa a z jakiego powodu masz te leki? Wybacz ale nie pamietam co kazdej bylo. Masz lezec czy normalnie funkcjonujesz?
maajjaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-15, 11:16   #2167
kalina198
Zadomowienie

Cytat:
Lekarka pytala czy mam pytania ale co z tego. Zadalam jedno i po temacie. Jedynie po badaniu powiedziala ze nie widzi potrzeby zebym lezala w szpitalu i ze mam sie oszczedzac. Chyba nerwy mnie puszczaja bo apetytu brak, glowa mnie rozbolala i plakac mi sie chce. Myslicie ze moge sie kawy z 1 lyzeczki napic czy lepiej sobie odpuscic?

Wypis ma byc ok wtorku, srody. Polozna mowila ze moge sama przyjsc po niego. Ogolnie ona dala mi jakas taka wielsza nadzieje. Pytala czy pracuje i czy na l4 mam wpisane 1 czyli lezenie, mowie ze nie bo bie pracuje a ona ze tez by z tym lezeniem plackiem nie przesadzala.

Vanessa a z jakiego powodu masz te leki? Wybacz ale nie pamietam co kazdej bylo. Masz lezec czy normalnie funkcjonujesz?
Napij sie kawy. Rob wszystko tak zebys czula sie dobrze... jestes najwazniejsza i twoje samopoczucie i zdrowie. Oszczedzaj sie, niczym nie martw i odpoczywaj... mysle, ze jesli bedziesz miec ochote na spacer, to nawet on ci nie zaszkodzi jesli tylko bedziesz miec taka potrzebe.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-12-15, 11:18   #2168
vanessa1781
Zakorzenienie

Cytat:

Ponieważ pierwsza ciążę miałam bardzo wysokiego ryzyka teraz lekarz od razu postanowił dmuchać na zimne i od razu na pierwszej wizycie przepisał leki. Póki co funkcjonuje normalnie, tzn.mam zabronione jakiekolwiek dzwiganie, więc córeczkę mogę sobie tylko na kolanach podtrzymać zabronione spacery i chodzenie po schodach. Tyle że Ja mam niewydolna szyjke, a u Ciebie nic nikt takiego nie stwierdził.
A co będzie dalej czas pokaże.
Kawę możesz pić.

Edytowane przez vanessa1781
Czas edycji: 2016-12-15 o 11:20
Stary 2016-12-15, 11:20   #2169
maajjaa88
Zadomowienie

Staram sie nie denerwowqc ale tak sie nie da. Martwi mnie ze jak sie schulam czy skarpetki wkladam to czasem brzuch boli. Tez zapomnialam o tym powiedziec bo to nie jest ciagle.

Dzieki dziewczyny za slowa wsparcia. Tez probuje sobie tlumaczyc, ze jakby cos sie dzialo czy cos podejrzewali to by mnie zostawili mimo, ze mowilam ze brzuch dalej twardnieje.
Stary 2016-12-15, 11:22   #2170
daiquiricubano
Zadomowienie

Cytat:

Napij się kawy, nie zaszkodzi na pewno, a Ty poczujesz się lepiej. Bardzo dobrze, że Cię wypisali, bo lepiej leżeć w domu niż w szpitalu, no i, jak mówią dziewczyny, to znak, że nie jest źle 😊
Ja też zaraz zrobię kawę, prawdziwa, z kofeina 😎, to razem wypijemy 😚

daiquiricubano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-15, 11:22   #2171
vanessa1781
Zakorzenienie

Cytat:
Staram sie nie denerwowqc ale tak sie nie da. Martwi mnie ze jak sie schulam czy skarpetki wkladam to czasem brzuch boli. Tez zapomnialam o tym powiedziec bo to nie jest ciagle.

Dzieki dziewczyny za slowa wsparcia. Tez probuje sobie tlumaczyc, ze jakby cos sie dzialo czy cos podejrzewali to by mnie zostawili mimo, ze mowilam ze brzuch dalej twardnieje.
Brzuch już teraz może ci twardniec do końca ciąży ale póki nie ma plamien i szyjka jest ok to spokojnie. Nie martw się, bierz leki i będzie dobrze.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-12-15, 11:24   #2172
kalina198
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vanessa1781 Pokaż wiadomość
Brzuch już teraz może ci twardniec do końca ciąży ale póki nie ma plamien i szyjka jest ok to spokojnie. Nie martw się, bierz leki i będzie dobrze.
Tez tak mysle, bedzie dobrze... napewno. Ja, jak mialam ciagle skurcze chodzilam na kontrole do lekarza co 2 tygodnie i do czasu porodu nic z szyjka sie nie dzialo. Tego ci zycze!

Stary 2016-12-15, 11:26   #2173
VelaLuca
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kamilla22 Pokaż wiadomość
Vela, jeżeli coś bym mogła doradzić to Czerwone Gardło jest 3 częścią całej serii, a jednocześnie 1/3 cz. historii w tej serii.
Teoretycznie można zacząć czytanie od niej, ale pozostanie wielki niedosyt bez dwóch pozostałych tzn. 2/3 i 3/3. Natomiast bez dwóch pierwszych z całego cyklu tzn. Człowiek nietoperz i Karaluchy nie zobrazuje Twojemu tacie dlaczego Harry (bohater calego cyklu) jest takim a nie innym człowiekiem. Także polecam zacząć od 1. Człowiek nietoperz

Mogę pożyczyć dwie pierwsze części
Ojj... no to już musztarda po obiedzie. Tata inteligenty człowiek będzie sobie musiał jakoś poradzić
Wiedziałam, że to seria kryminałów, ale z opinii raczej wyczytałam że można je czytać osobno, i nie wiem czemu mi się ubzdurało że to Gardło to 1 część. No nic, Tata da rade

Cytat:
Napisane przez ewelinka2311 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, co do tych obowiązkowych badań na nfz, o których wczoraj czy przedwczoraj rozmawiałyśmy.
Dzisiaj lekarz kazał mi siąść na fotel, zajrzał dołem, ponaciskał na brzuch, wyszło że wszystko jest ok. Powiedział, że w tym czasie ciąży badania usg się nie robi i że na tym moglibyśmy zakończyć, ale w nagrodę że zrobiłam w końcu grupę krwi to żebym się na chwilę położyła przy aparacie to tak na szybko sobie zajrzymy do środka
Pierwsze badanie przez brzuch. Nie robił dokładnych pomiarów, ale ilość wód odpowiednia, wszystkie części ciała na miejscu, na wygląd rozmiarowo też wszystko super
To zapytałam czy może przypadkiem nie widzi co tam między nogami jest. Przybliżył, zastopował obraz i kazał powiedzieć co widzę. Stwierdziłam, że nic. Na co on, że też tam nic nie widzi i z żadnej strony na chłopaka mu to nie wygląda.
Ale oczywiście potwierdzimy na 100% na kolejnej wizycie. Zryczałam mu się na tym fotelu, zaczęłam paplać, ze tak bardzo z mężem o córce marzymy, że super prezent na święta, aż się śmiał, że jak jednak to będzie chłopak to nie odwarzy mi się o tym powiedzieć :p

Zaprosił na kolejną wizytę na 9 stycznia - to już będzie 20 tydzień, połowa ciąży!
Wtedy takie dokładne mierzenie, oglądanie itp.

I przyznam się Wam, że ani jak zrobiłam test, ani jak pierwszy raz zobaczyłam serduszko to nie czułam takiej radości i podniecenia jak dzisiaj :p

Prawie się w biedronce zryczałam, ale jakoś doszłam do domu :p
Osz TY! Ale Ci zazdroszczę

Cytat:
Napisane przez mmona24 Pokaż wiadomość
Dzien dobry witamy sie w 12tc+4d Załącznik 6796856
No no, pokaźny już ten brzuszek Ciekawe czy ja się kiedyś takiego doczekam

Cytat:
Ojej jaki malusi brzusio
No fakt. Du.pa większa od brzucha

Cytat:
Napisane przez ewelinka2311 Pokaż wiadomość
Vela, gdzie Ty je tam schowałaś
i jak znajdziesz tę moc to daj trochę :p
O nie, nie, nie Nie po to się męczyłam 14 tygodni!
Poza tym kochana, Ty masz tą swoją wymarzoną dziołchę, więc Ty z tej radości pewnie góry możesz przenosić

Cytat:
Napisane przez kalina198 Pokaż wiadomość
Vela ty masz budowe 16latki��
Gorzej z twarzą. Ona na 16 lat już nie wygląda
W klubie więcej zdjęć mamusi Możesz ocenić

Cytat:
Napisane przez paula.cw Pokaż wiadomość
A mi się dzisiaj jajeczka na Usg snily tzn. tak dokladnie to śniło mi się takie zdjęcie jak usg lub rtg i widać było cień w kształcie jajek i siusiakaAle obawiam się ze jak nic nie było widać to tam nic nie ma
Śni się na odwrót

Cytat:
Napisane przez pannaanna_87 Pokaż wiadomość
Velaaa jaki ogromny brzuch:p

Pieeekny
Heh dziękuje Dla mnie ogromny, nie mogę się doczekać aż mi mąż poduszkę ciążową da pod choinkę, bo nijak się nie mogę ułożyć Śpie na brzuchu cały czas, ale zaczyna mnie już gnieść, a na boku nie umiem zasnąć

Cytat:
Super, że wypuścili Cię do domu W domu to zawsze lepiej się wypoczywa. Pooszczędzasz się parę dni i wszystko wróci do normy

W życiu nie oddałam tyle krwi co dzisiaj. 5 fiolek. Tylko zmieniała i zmieniała te próbówki. I też się mi jedna stara baba wepchała w kolejkę, ale nie chciałam się denerwować nawet. Poza tym gdybym się do niej odezwała to puściłabym pawia więc wolałam nie ryzykować

Edytowane przez VelaLuca
Czas edycji: 2016-12-15 o 11:48
VelaLuca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-15, 11:26   #2174
masija
Zakorzenienie

majaa bardzo się cieszę, że wychodzisz do domu
Uważaj na siebie ale też nie daj się zwariować
Gdyby było źle zostałabyś w szpitalu.

Wiem, że każda ciąża jest inna ale ja miałam tak samo jak Ty-od 4 miesiąca twardnienia brzucha i brałam nospe, magnez, starałam się oszczędzać. Brzuch mimo wszystko twardniał jak wstawałam, jak dłużej postałam, pochodziłam. Ale funkcjonowałam-chodziłam do sklepu, na spcery, sprzątałam. Szyjka zaczęła mi się skracać delikatnie gdzieś w 7-8 miesiącu, zaliczyłam szpital 3x, gdzie podczas ostatniego pobytu dostałam sterydy dla małej na rozwój płucek. Córeczka urodziła się pod koniec 27 tygodnia i wszystko było ok

Głowa do góry

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-15, 11:27   #2175
vanessa1781
Zakorzenienie

No właśnie, najgorzej jak się szyjka skraca. Ale tak to takie skurcze to normalne, macica to mięsień ktory pracuje.
Stary 2016-12-15, 11:28   #2176
e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e
Konto usunięte

Aż dziw bierze że nie informują co ci dolega jak jesteś w szpitalu. Ale też uważam Maijja że nie pusciliby cię do domu gdyby to było poważne zagrożenie.
Ja pojechałam do lumpka. Kupiłam sobie 3 swetry, 1 bluzkę, 1 koszule, koszulkę na codzień, oraz rękawiczki dla niemowlaka x 2, 2x skarpetki, czapeczka, 12 bodziakow dla niemowlaka. Bluza z kapturem oraz były spodenki z jeansy ale nie przetrwały prania. Zapłaciłam 38zl.dzis było po 19zl za kg. Generalnie zakupy udane, bo w tej cenie to w sklepie mam 1kaftanika.

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

Jak przepiore to zrobię foty i wstawię na klub
e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-15, 11:29   #2177
SzczerbataZuzia
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to SzczerbataZuzia

Mają ciesze się, że wychodzisz napis się spokojnie kawy

Mogę popłakać?
Od kilku dni nie mogę wzroku skupić. Czasami Mo ręce drętwieją. W nocy tak mnie odcinek lędźwiowy bolał, że aż wymiotowałam. Pół nocy przeleżałam plackiem i ryczałam, a teraz jeszcze mi słabo.

Nie wiem co mam zrobić? jechać do ortopedy? Pamięta jak mnie kiedyś nastawiał, to najpierw kazał mi zrobić zdjęcie rtg, ale w ciąży na nie się nie zgodzę.za każdym razem naświetlał mnie też lampom, aby rozgrzać mięśnie- na mój rozum w ciąży to tez odpada.

MOJA WIELKA MIŁOŚĆ, MOJE SPEŁNIONE MARZENIE
KACPEREK 20.10.2015 godz. 13.42, 3290g, 53cm

Będzie druga dzidzia - czerwiec 2017

SzczerbataZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-15, 11:31   #2178
maajjaa88
Zadomowienie

To mam nadzieje ze u mnie wszystko dobrze sie skonczy. Tez jestem szczupla. Ciekawe co mi moj lekarz ppwoe za tydzien.
Stary 2016-12-15, 11:31   #2179
kacperkova
Zadomowienie

Cytat:
Odpoczywaj w domku i wszystko będzie dobrze, kciuki.

i

Mamusia majowa 2017

Książki: 6 /2017
kacperkova jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-12-15, 11:34   #2180
ewelinka2311
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez VelaLuca Pokaż wiadomość
O nie, nie, nie Nie po to się męczyłam 14 tygodni!
Poza tym kochana, Ty masz tą swoją wymarzoną dziołchę, więc Ty z tej radości pewnie góry możesz przenosić

W życiu nie oddałam tyle krwi co dzisiaj. 5 fiolek. Tylko zmieniała i zmieniała te próbówki. I też się mi jedna stara baba wepchała w kolejkę, ale nie chciałam się denerwować nawet. Poza tym gdybym się do niej odezwała to puściłabym pawia więc wolałam nie ryzykować
To ile badań Ci kazali zrobić?

Wlazłam z psem pod koc i mi się na nowo nic nie chce :p radość jest ale taka leniwa hehe

[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;6864638 6]Aż dziw bierze że nie informują co ci dolega jak jesteś w szpitalu. Ale też uważam Maijja że nie pusciliby cię do domu gdyby to było poważne zagrożenie.
Ja pojechałam do lumpka. Kupiłam sobie 3 swetry, 1 bluzkę, 1 koszule, koszulkę na codzień, oraz rękawiczki dla niemowlaka x 2, 2x skarpetki, czapeczka, 12 bodziakow dla niemowlaka. Bluza z kapturem oraz były spodenki z jeansy ale nie przetrwały prania. Zapłaciłam 38zl.dzis było po 19zl za kg. Generalnie zakupy udane, bo w tej cenie to w sklepie mam 1kaftanika.

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

Jak przepiore to zrobię foty i wstawię na klub[/QUOTE]

aleś nakupiła, koniecznie się pochwal
Stary 2016-12-15, 11:35   #2181
maajjaa88
Zadomowienie

Zuzia a promoeniuje Ci gdzies ten bol? Moze do rehabilitanta podjedz? Mozesz miec masaz albo nakleja Ci tejpy. Jezeli bol promieniuje na noge, posladek itp tzn ze rwa Cie dorwala. Moga byc jeszcze korzonki. Ciezko tak na odleglosc ale gdzies bym pojechala na Twoim miejscu.
Stary 2016-12-15, 11:37   #2182
vanessa1781
Zakorzenienie

Dziewczyny a czy wy czujecie już ruchy? Ja w pierwszej ciąży czułam od 16t i 5d, w drugiej ponoć wcześniej się czuje. Zaczął mi się 15 tydzień i póki co nie czuje nic a nic.
Stary 2016-12-15, 11:39   #2183
Daga825
Wtajemniczenie

[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;6864638 6]Aż dziw bierze że nie informują co ci dolega jak jesteś w szpitalu. Ale też uważam Maijja że nie pusciliby cię do domu gdyby to było poważne zagrożenie.

Jak przepiore to zrobię foty i wstawię na klub[/QUOTE]

Tez dzis byłam i mam spodnie ciążowe za 14 zl to juz ostatnie i wiecej nie bede kupowac chyba, ze letnie jakies był tez piękny zimowy kombinezon, ale na 3-6 mż i obawiam sie, ze mógłby byc za mały szybko i jakos nie wzielam, teraz sie zastanawiam czy aby dobrze zrobiłam

Daga825 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-12-15, 11:40   #2184
SzczerbataZuzia
Wtajemniczenie

Cytat:
Zuzia a promoeniuje Ci gdzies ten bol? Moze do rehabilitanta podjedz? Mozesz miec masaz albo nakleja Ci tejpy. Jezeli bol promieniuje na noge, posladek itp tzn ze rwa Cie dorwala. Moga byc jeszcze korzonki. Ciezko tak na odleglosc ale gdzies bym pojechala na Twoim miejscu.
Nie krzyż mnie boli i nie promieniuje. Wiem jak boli rwa i korzonki i wydaje mi się, że to żadna z tych rzeczy. Maciej juz wraca do domu i postaram się dodzwonić do tego ortopedy co kiedyś chodziłam

Stary 2016-12-15, 11:41   #2185
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez SzczerbataZuzia Pokaż wiadomość
Mają ciesze się, że wychodzisz napis się spokojnie kawy

Mogę popłakać?
Od kilku dni nie mogę wzroku skupić. Czasami Mo ręce drętwieją. W nocy tak mnie odcinek lędźwiowy bolał, że aż wymiotowałam. Pół nocy przeleżałam plackiem i ryczałam, a teraz jeszcze mi słabo.

Nie wiem co mam zrobić? jechać do ortopedy? Pamięta jak mnie kiedyś nastawiał, to najpierw kazał mi zrobić zdjęcie rtg, ale w ciąży na nie się nie zgodzę.za każdym razem naświetlał mnie też lampom, aby rozgrzać mięśnie- na mój rozum w ciąży to tez odpada.

To mi na rwe kulszowa wygląda. To częsta przypadłość w ciąży. Mnie też boli jakby biodro, choć bardziej odcinek ledzwiowy. Pomaga Zmiana pozycji. Ale jak miałaś wcześniej problem z kręgosłupem to może cię i w ciąży boleć.
Stary 2016-12-15, 11:41   #2186
Daga825
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny a czy wy czujecie już ruchy? Ja w pierwszej ciąży czułam od 16t i 5d, w drugiej ponoć wcześniej się czuje. Zaczął mi się 15 tydzień i póki co nie czuje nic a nic.

Czasem cos trzepocze po środku brzucha, jakies 5cm pod pępkiem. Raczej to moja rybka mała, ale czuje to sporadycznie, moze raz czy dwa razy dziennie i delikatnie bardzo

Daga825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-15, 11:52   #2187
ewelinka2311
Wtajemniczenie

Cytat:
chwilami miałam wrażenie, że już coś wieczorem czuć, bo nie miałam takich "rzeczy" wcześniej, ale nie wiem czy sobie czegoś nie wkręciłam :p
Stary 2016-12-15, 11:53   #2188
SzczerbataZuzia
Wtajemniczenie

[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;6864702 6]To mi na rwe kulszowa wygląda. To częsta przypadłość w ciąży. Mnie też boli jakby biodro, choć bardziej odcinek ledzwiowy. Pomaga Zmiana pozycji. Ale jak miałaś wcześniej problem z kręgosłupem to może cię i w ciąży boleć.[/QUOTE]
Po porodzie miałam rwę kulszowa. Nie mogłam chodzi, bo jak gdzieś niżej na lewą nogę stanęłam ma krzywy chodnik, to lewy półdupek mi odpadał

Stary 2016-12-15, 11:55   #2189
vanessa1781
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SzczerbataZuzia Pokaż wiadomość
Po porodzie miałam rwę kulszowa. Nie mogłam chodzi, bo jak gdzieś niżej na lewą nogę stanęłam ma krzywy chodnik, to lewy półdupek mi odpadał

Ja gdzieś od 7 miesiąca miałam chwilami taki nacisk gdzieś na coś ze mnie tak biodro bolało że nie dałam rady chodzić, stać, nawet usiąść. Czasem jak złapało to cały dzień trzymalo.
Stary 2016-12-15, 11:58   #2190
Konto usunięte

Ja mam tak od dwóch tygodni, ale jak zbyt długo siedzę w jednej pozycji. Jak się pilnuje i zmieniam pozycje jest zero problemów.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości