|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
stosowanie balsamy
mam zamiar zaczac stosowac balsam brazujacy tylko nie wiem jak go nakladac? ktore okolice omijac i jak smarowac plecy? jak wy sobie radzicie??????
|
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: stosowanie balsamy
??????
|
|
|
|
|
#3 |
|
Wtajemniczenie
|
Najlepiej zmieszac balsam brązujący ze zwykłym balsamem i dopiero wtedy rozsmarowac na ciele. Ja tak zawsze robię i nie mam później przykrych niespodzianek w postaci ciemniejszych smug czy niedociągnięć. Wszystko jest ładnie i równomiernie pokryte kolorem
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zadomowienie
|
Nie polecam stosowania balsamów brązujących. Nawet jeśli uda Ci się równo rozprowadzić i nie będziesz mieć żadnych plam - to później i tak będzie się nierówno zmywać. To jest nieunikniowe. Naskórek w różnych miejscach ciała inaczej się złuszcza. Będziesz cała w plamach. Próbowałam i bardzo drogich samoopalaczy i tanich, jak również delikatnych balsamów brązujących - efekt taki sam.
|
|
|
#5 |
|
Rozeznanie
|
Uważaj na balsamy brązujące. Musisz go równomiernie rozprowadzić i po nałożeniu dokładnie umyj ręce, zwłaszcza między palcami bo smugi są nieuniknione.
|
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
ja najbardziej byłam zadowolona z balsamu brązującego l'oreal 9tego wyszczuplającego). Używałam go codziennie rano po prysznicu, jak normalny balsam do ciała. Plecki smarował mi mąż
![]() Kolorek był ładny, równy. Co kilka dni robiłam sobie peeling pod prysznicem i skora wyglądała naprawdę ładnie. teraz używam AA. Też nie robi smug, ale efekt opalający mnie nie zadowala, więc jak go wymęczę do końca to wracam do l'oreala. |
|
|
|
|
#7 |
|
Wtajemniczenie
|
e tam,
ja czasem uzywam balsamu dove brazujacego i nie wiem co to zacieki plamy itd. Nie nakladaj go za duzo i zawsze wmasuj caly w siebie nie pozostawaiaj takiej warstewki. Plecków nie smaruje! i nei widac roznnicy! |
|
|
|
|
#8 |
|
Przyczajenie
|
Balsam brązujący tak,ale o że tak powiem,delikatnym działaniu-ja mam z Dove i jestem z niego bardzo zadowolona,pomijając naturalnie ten specyficzny "Zapach",który niekoniecznie jest przyjemny dla nosa
I nigdy nie miałam żadnych smug czy przebarwień
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
czyli nie smarujecie pleckow???
|
|
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
Należy pamiętać o polingu przed wsmarowaniem balsamu i a samo wsmarowanie robić bardzo dokładnie. Niestety ten mało przyjemny jest wynikiem utleniania i jest raczej nieunikniony
|
|
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
ja używam dove summer glow i mi bardzo pasuje, skóra ma bardzo ładny kolor, na moim ciele akurat ten ma ładny zapach. Ja stosuję tak że nie używam dużo i dobrze wsmarowuję, plecki smaruje mi mama a ja mamie
, a zamiast peelingu ciało myję szorstką gąbką, dzięki temu złuszczam na bieżąco skórę i opalam na bieżąco balsamem i mam równiutką opaleniznę. Do twarzy mam krem dove też brązujący. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:50.

I nigdy nie miałam żadnych smug czy przebarwień