|
|
#511 |
|
Raczkowanie
|
jaka sukienka przy wzroście 176 cm na studniówkę?
Dzieńdobry!
8 stycznia mam studniówke. Mam 176 cm wzrostu,budowa raczej normalna ale moim zdaniem troche szerokie biodra.Przejrzałam juz mnóstwo sukienek ale moze ktos mi doradzi co pasuje takim wysokim dziewczynom?prosze o jakies rady... |
|
|
|
#512 |
|
Zakorzenienie
|
Re: jaka sukienka przy wzroście 176 cm na studniówkę?
Nie jestem ekspertką, ale postaram się pomóc. Jeżeli chcesz się optycznie "skrócić", to wybierz długość tuż za kolano, bo sukienka do samej ziemi Cię "wydłuży". Jeżeli masz zastrzeżenia do bioder, to powinnaś wybrac sukienkę rozszerzaną do dołu(patrz zdjęcia), wtedy zatuszujesz kragłości. Mało rad i może srednio fachowe, ale Dziewczyny jeszcze coś wykombinują.
|
#513 |
|
Raczkowanie
|
dziękuje za porade mi tez sie wydawało że to musiałaby byc sukienka za kolano.aha! jeszcze ważna rzecz mam mały biust wiec pewnie nie moze być to gorset?
|
|
|
|
#514 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też mam mały biust, kiedy rok temu miałam studniówkę, to postawiłam na sukienkę z dekoltem w łódkę. Musiałabyś pomierzyć gorsety i sama ocenić, może to zależy od typu gorsetu? Ja bym się źle w nim czuła.
|
#515 |
|
Raczkowanie
|
Re: ciekawe czy moja krawcowa bedzie potrafila uszyc cos takiego :)
Milady. W miarę spojojna jest ta suknia. Lecz Jak dla mnie - oczywiśćie-wybrałabym całkowicie inna. Dziwi mnie fakt, że koleżanki zamieszczają jako suknie na studniówkę, propozycję z katalogów ślubnych lub katalogów na "wielki bal" do La Scali Innej światowe sceny operowe. Te wszystkie długie, "obszerne" dołem suknie nadają się właśnie tylko na takie okazje. A zamieszczanie sukien z jatalogu slubnego / np od Wioli / to juz wielkie nieporozumienie. W końcu na studniówkę idzie "Panna Młoda"?, Dama z zaproszeniem na "Bal Wiedeński"?, czy normalna dziewczyna, która ma potańczyć? Jeszcze jedno. Branie za wzór kiecek "z wybiegu"kreatora , bez najmniejszego krytycyzmu,- kiecek nie nadajacych się do powielania, tego już nie rozumiem. Przecież można zrobić równie dobrze suknię z drutu i plastiku i na jedno wyjdzie.
Nie mam więcej zdania w tym temacie. Niech każdy ubiera się w kwiatki, falbanki, łańcuszki, Jego wola. po co tylko pytania z prośbami o pomoć? więcej-nigdy. |
|
|
|
#516 |
|
Raczkowanie
|
No zgadzam się - dla mnie to wszystko przerost formy nad treścią.. Nie ubrałabym się nigdy w tak strojna kiecke na studniówke.. Agateczka - to ty masz być piękna!! A nie twoja suknia! Zrób sobie ekstra włosy, makijaż, paznokcie, zdbaj o sukórę i wybierz sukienikę która podkresli twoje piękno i ciebie a nie bedzie najbardziej widoczna na balu!
Enterpe - dzieki za rady o dekolcie |
|
|
|
#517 |
|
Raczkowanie
|
Proszę bardzo. Lekko mnie poniosło i w poście powyżej Twojego i narobiłam "byków", że hej. Pozdrawiam.
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#518 |
|
Raczkowanie
|
Witaj Mairo. Kobieta wzrostu "słusznego" pozwolić sobie może na kążdą długość. Podsyłam propozycje. Można skrócić, można wydłużyć, zmienić kolor - wszystko wedle uznania.
Dobrze byłoby, gdybyś rozważyła, ze nie Jesteś "Panną Młodą" i nie idziesz do ślubu, ani na Wielką Galę w La Scali, ani na coroczny Bal Wiedeński |
|
|
|
#519 |
|
Raczkowanie
|
Nadal
|
|
|
|
#520 |
|
Zakorzenienie
|
Enterpe napisał(a):
> Dobrze byłoby, gdybyś rozważyła, ze nie Jesteś "Panną Młodą" i nie idziesz do ślubu, ani na Wielką Galę w La Scali, ani na coroczny Bal Wiedeński święte słowa.. i tak sobie pomyślałam, że furorę zrobiłaby dziewczyna, która przyszłaby we wklejonej przez Ciebie kreacji "koszula+długa spódnica A".. skromnie, klasycznie.. i oryginalnie
|
#521 |
|
Raczkowanie
|
I jeszcze troszkę. Być może Dziewczyny zechcą jeszcze podrzucić coś mniej szokującego-pasujacego do studniówki.
Dobrze byłoby te, byś wzięła pod uwage fakt, że nie będziesz uczestniczką Karnawału "samby" w RIO ani na festiwalu FLAMENCO. |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#522 |
|
Raczkowanie
|
I jeszcze ze zbioru aktualnego.
|
|
|
|
#523 |
|
Raczkowanie
|
Re: 8 styczeń - studniówka !!!!
dziękuję za zdjęcia, sukienki są bardzo ładne i napewno wreszcie znajdę coś dla siebie
zycze wszystkim powodzenia, dziękuje za pomoc, fajnie ze dziewczyny sobie tutaj tak pomagaja, buziaczki dla wszystkich
|
|
|
|
#524 |
|
Raczkowanie
|
I zakończenie
Życzę wyboru "gustownej" sukienki, szampańskiej zabawy i PIĄTEM na MATURZE. |
|
|
|
#525 |
|
Raczkowanie
|
Tak Sarenko. Ja też. Nie "udziwniałabym" stroju. A jakże potem przydatny.
Ps. i te znowu paskudne palcówki, ale to z pośpiechu. Pozdrawiam Sarnę i Wizażanki. |
|
|
|
#526 |
|
Rozeznanie
|
> Enterpe napisał(a):
> > Dobrze byłoby, gdybyś rozważyła, ze nie Jesteś "Panną Młodą" i nie idziesz do ślubu, ani na Wielką Galę w La Scali, ani na coroczny Bal Wiedeński > Oj, Enterpe, chyba sukienki z poprzedniego wątku dot. podobnego tematu podniosły Ci ciśnienie... Mnie również podoba się zestaw długa spódnica +koszula, tym bardziej, że parę dobrych latek temu tak była ubrana na studniówkę moja psiapsiółka z klasy i wyglądała ślicznie oraz - co istotne - STOSOWNIE DO OKAZJI. Do autorki wątku: wydaje mi się, że bardzo ładnie byłoby Ci w sukienkach takich jak pierwsza, trzecia i przedostatnia wklejona przez Enterpe. Myślę, że jednak ładniej byłoby Ci w krótszej sukience. Chociaż kiedy patrzę na niebotycznie wysoką Nicole Kidman w długaśnych kieckach, to stwierdzam, że nie do końca sprawdza się zasada, że wysokim lepiej w krótszym |
|
|
|
#527 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#528 |
|
Rozeznanie
|
Re: sukienka studniowkowa--ktora wybrac ?pomozcie:)))
mam teraz dylemat
gdybym zdecydowala sie na sukienke nr 1, to napewno w kolorze czerwonego wina- kolor sukeinki nr 2 ![]() ale ta 2 tez mi sie podoba, dolaczam ja poraz 2 abys mogla ja zobaczyc ![]() z tym ze ta druga sukienka wydaje mi sie ze ma za duzy dekolt jak dla mnie, jak myslicie, stracilaby duzo ze swojego uroku gdyby dekolt byl mniejszy a zamiast ramiaczek jedno ramiaczko przez szyje? i jeszcze jedno pytanko ![]() czy fason sukienki nr 1 wydluza i wyszczupla sylwetke czy jest raczej neutralny oraz czy jest raczej do malego czy wiekszego biustu?? pozdrawiam i prosze o wiecej opinii pa
|
#529 |
|
Rozeznanie
|
jakbyscie mialy sukirnki stworzone dla mnie, wklejajcie
![]() odpowiednie do mojej figury raczej skormniejsze niz z udziwnieniami a takze nie gorsetowe ![]() pozdrawiam
|
#530 |
|
Rozeznanie
|
Pierwsza jest przesliczna
|
|
|
|
#531 |
|
Raczkowanie
|
bardzo dziękuje za wszystkie rady. Nawet nie przypuszczałam że ktoś tu sie zajmnie moim problemem. Dzięki
A czy jeżeli ktos jest ze Śląska to czy mógłby mi powiedzieć czy takie sukienki znajde już w sklepach typu "Plejada"?
|
|
|
|
#532 |
|
Rozeznanie
|
Hej! Mysle ze nie ma co szukac sukienki ktora Ci odejmnie centymetrow, tylko trzeba znalesc taka , ktora pokaze to co masz ladnego (nogi?). Mozesz sie przejsc po centrach handlowych, ale mysle ze warto zapytac krawcowej ile by uszycie kosztowalo (z tego co wiem ceny sa porownywalne), bo w sklepach niezmiennie kroluja gorsety + dlugie kiecki z tafty, a poza tym szyta na miara powinna byc lepiej dopasowana. Aha, jesli wzost jest problem, unikaj wysokich upiec, one moga Ci optycznie dodac nawet kilka centymetrow. Na drobnym biuscie dobrze wygladaja marszczenia, lejace dekolty itd. Mi sie bardzo podobaja odslaniajacym ramiona (to coprawda watek dotyczacy sukien slubnych, ale dobrze obrazuje o co mi chodzi
|
|
|
|
#533 |
|
Raczkowanie
|
no tak .mi sięteż wydaje że nie znajde takich gotowych. A czy wysoka osoba dobrze wygladałaby w takiej? tylko że góra będzie na cieniutkich ramiaczkach.
|
|
|
|
#534 |
|
Rozeznanie
|
Aha, i odradzam sukienki z podwyzszonym stanem. Mozesz tez przyjrzec sie, jakie fasony nosza np geena davis, julia roberts, nicol kidman.
|
|
|
|
#535 |
|
Rozeznanie
|
Mi sie wydaje, ze super
|
|
|
|
#536 |
|
Raczkowanie
|
przepraszam że ja taka nie zorientowana ale ja nie wiem które to są z podwyższonym stanem?
|
|
|
|
#537 |
|
Raczkowanie
|
Maira. Masz typowy wzost wymagany dla modelek z wybiegu. Będzie Tobie dobrze we wszystkim. Byle nie za krótka. /przed kolana/ Potem wszystko jest dla Ciebie. Wszystko. Kwestia tylko Twojego wyboru.
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#538 |
|
Raczkowanie
|
Myślałam jeszcze o innej. Nie wiem za bardzo co będzie dominowało w tym roku na studniówkach ale podobałaby mi się również sukienka w stylu lat 60. Tylko że ludzie z mojej szkoły nie są zbyt trendy i troche bym się obawiała że pomysłu nie zrozumieją.A może mimo to warto o tym pomysleć. dołączam wzór
|
|
|
|
#539 |
|
Rozeznanie
|
up up
![]() prosze o kolejne rady/opinie
|
#540 |
|
Raczkowanie
|
A miałabym jeszcze jedno pytanko odnośnie fryzury. mam dośc krótkie włosy mocno wystopniowane. czy da sie z nimi cos zrobić?i jeszcze jedno pytanko. jaki materiał jest mi potrzebny do wykonania tej czarnej szytej na ukos spódnicy?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:27.

zycze wszystkim powodzenia, dziękuje za pomoc, fajnie ze dziewczyny sobie tutaj tak pomagaja, buziaczki dla wszystkich