![]() |
#2401 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: Czerwcowe mamusie 2017 cz.II
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2402 |
Zakorzenienie
|
Albo jedz do rodzinnego po skierowanie do urologa i niech napisze "pilne"
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2403 |
Zakorzenienie
|
Albo teraz byl zle zmierzony na szybko mysle ze twoj ginekolog sie bardziej przyklada niz pani ze szpitala..fakt to moga byc nerki. Idz do urologa. Ja moge zapytac kolegi czy takie objawy moga cos znaczyc tylko napisz na prv co DOKLADNIE sie dzieje i napisze do niego.. Urolog to i meski ale tez zenski.. Jak cos sie dzieje z nerkami..zapalenie pecherza to urolog. Uświadomil mnie kumpel
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Najlepiej idz prywatnie bo na nfz teraz musisz miec chyba skierowanie od rodzinnego woec jedynie na cito jakos przyspieszy ..nie powinna byc droga taka wizyta. Okolo 70 zl Edytowane przez pannaanna_87 Czas edycji: 2016-12-16 o 09:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#2404 | |
Zadomowienie
|
Zapytam lekarza na wizycie. Tez nie sadzilam ze to takie drogie. Mam 60 tabletek, biore 2 razy dziennie po 1 wiec na 30 dni starczy. Kolezanka brala do koca ciazy i pomyslalam wlasnie czy nedzie mi sie znozka nalezala, jak nie to dopiero z torbami pojdziemy. Kolezanka miala przez to czestsze wizyty u lekarza. Moj prywatny jest batdzo dobry ale jak patrze jakie wydatki byc moze nas czekaja to teoche zaluje ze nie chodze dalej na nfz... ale Dzidzius najwazniejszy!
Wiecie co zauwazylam, ze brzich 2 razy mi zrobil sie twardy ale to dopiero jak siadalam i bylam pochylona do przodu. Usiade i zaraz to puszcza. Mama mi wczoraj przypomniala, ze po tej samej stronie twardnieja mi jelita. W ta tym roku mialam w ogole duzy problem z jelitami, podejrzewali CU ale po antybiotuku wszystko sie uspokoilo, kolonoskopia tez wyszla dobrze. Twardniejace jelito dalej tam mialam, mialam to obserwowac i wrazie co przyjsc do kontroli i jakos zapomnialam o tym. Tak teraz mysle czy to moze jelito twardnieje, dziecko też mam z tej strony i moze gdzies uciska? Oczywiscie wszystko powiem mojemu ginowi na wizycie. Musze wszystko zapisac zeby z nerwow czegos nie przeoczyc. Zuzia moze to faktycznie nerki? Bylam pare razy u urologa w mlodosci. Idz koniecznie. Zrob jeszcze moze badanie moczu. ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2405 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez vanessa1781 Czas edycji: 2016-12-16 o 09:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2406 |
Zakorzenienie
|
Tez bym zrobila mocz i na drugi dzień z wynikami do urologa. Albo dzis do rodzinnego i niech da skierowanie..eh makabra w tych szpitalach tak mnie to wkur...ale ostatnio jak byliamy właśnie u tego kumpla urologa to poopowiadal jak dzialaja lekarze w szpitalach szczegolnie starej daty..nikt nie chce tam pracowac..malo kasy im placa i maja wyj...niestety orzez system w Polsce.
![]() ![]() |
![]() |
#2407 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2408 |
Zakorzenienie
|
Ale lekarze chociaż wypisują leki z prywatnych gabinetów to też na zniżkę bo ja byłam parę razy i tego mojego giną w poprzedniej ciąży prywatnie i mi przepisywal. Tak samo z dzieckiem często chodzę do lekarza prywatnie i jak przypisuje antybiotyk czy coś to też ze zniżką. Więc nie wiem jak to jest.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2409 |
Zakorzenienie
|
Ok to posz ja mu napisze wieczorem bo teraz ma dyzur a ty odpoczywaj
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2410 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ceny sprawdzalam, na str bazalekow. Tam sa podane bez znizki i ze znizka i wlasnie ta moja luteina ma cene ok 107 zl. Mam wypisana luteine dopochwowa 100, 60 tabletek. Patrze i ta pod jezyk faktycznie jest tansza. Bede musiala z moim ginen porozmawiac. Nie bede przeciez co miesiac placic ponad 100 zl za lek, do tego kilka opakowan nospy, magnez i witaminy. I wizyty prywatne. Edytowane przez maajjaa88 Czas edycji: 2016-12-16 o 10:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2411 |
Wtajemniczenie
|
Wiecie co, oni to z państwa powinni nam do tych ciąż dopłacać i cieszyć się że chcemy rodzić, a nie jeszcze ostatnie przywileje likwidować :/
Dziewczyny dużo zdrowia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2412 |
Zadomowienie
|
Chyba sie wybiore na godzinke spac... musialam wstac juz po 7 dzis.
Pogoda w koncu piekna. Mrozno ale slonko jest. Po 14 odbieram wyniki z krzywej. Jestem ciekawa, czy tylko ten cukier na czczo taki hmm wysoki, czy moj organizm sobie radzi z glukoza czy nie. Jak to u nas mowia: obejrzymy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2413 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
M nadzieję ze dziewcZyny z rodzic po ludzku coś wskuraja... petycję podpisałam ale czy to coś da...:/ Ja miałam pod koniec ciąży zastoje w nerkach. Bolało :/ na szczęście obyło się bez cewnika Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2414 |
Zadomowienie
|
Moze system w Polsce nie jest najgorszy... ale ludzie. Ludzie sa tragiczni i tacy wrogo nastawieni do siebie, czasem wykonuja prace, za ktora maja placone, czesto niemalo a i tak nie maja szacunku.
Dzis weszlam spytac, czy mam czekac w kolejce, czy bez... nie zauwazylam kartki. Panie byly mile, zajely sie mna rewelacyjnie ale ci ludzie... no zabili by, bo jak moglam wejsc bez kolejki. I mamy z malymi dziecmi... zamiast je puscic, jedna mama zapytala dyplomatycznie, czy istnieje taka mozliwosc, ale wtedy byly moze ze 3 osoby przed nia. Wszyscy sie zgodzili... gdyby nie, to juz widze moja mame w akcji😂 ona tylko wzdychala patrzac na placzace maluchy, czekajace na swoja kolej razem z emerytami. A wystarczylo troche empatii. Ludzie sie klocili o kolejke... ten byl pierwszy, a ten za tym... joj! Dzialo sie... A najlepszy byn pan, wygladal jak Hitler, identyczny. Stanal przy drzwiach jak tylko przyszedl, chcial wchodzic do lab ale jedna pani sie odwazyla mu wytlumaczyc, ze tu czeka sie w kolejce😂 ja bym sie nie odwazyla hahahah😂😁. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2415 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja w ogóle miałam dopiero 2 USG. Tzn. nie czuję że to jakoś za mało. Ale wg rozpiski kolejne dopiero ok. 20 tyg. a miałam nadzieję, że przed tym połówkowym jeszcze jedno będe miała i uda się płeć sprawdzić. Zobaczymy dzisiaj czy przepisze mi jeszcze jakieś dodatkowe. W ostateczności pod koniec stycznia mi wypada. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Badanie glukozu pod obciążeniem mam w rozpisce w 21-26 tyg. ciaży. Przydałby się kalendarz, który będzie pokazywał do przodu w kiedy się zaczyna który tydzień. Chyba sobie rozpiszę w kalendarzu ![]()
![]() |
#2416 |
Zadomowienie
|
No i po wszytskim bylam w ciucholandzie... kupilam Stachowi 3 bluzy. Zaplacilam 38 zl, bo jedna z wyceny za 18, a dwie po 10. Musze miec tych ciuchow sporo bo dziennie jeden sweter, bluza, to malo...
![]() ![]() |
![]() |
#2417 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2418 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja miałam ostatnio głupią sytuację. Aż mi wstyd było. Generalnie w przychodni są dwa zabiegowe i zawsze jest jedna kolejka do obu. I taka babcia tam się wtrynia, że ona ma EKG. A przede mną dziewczyna w ciazy po próbie glukozowej. Jeszcze mi panie na recepcji wymieniły dwa numery gabinetu zabiegowego. I zwróciłam uwagę (na szczęście grzecznie), że jest jedna kolejka do obu gabinetów i ta pani po próbie jest teraz pierwsza. A się okazało, że teraz w jednym jest tylko EKG... No, ale przeprosiłam i tyle.
![]() |
#2419 |
Wtajemniczenie
|
Mój ginekolog przyjmuje tylko we wtorki. Dzwoniłam do znajomej pielęgniarki środowiskowej tzn pracuje też w lab u siebie w przychodni. Powiedziała, że gdyby to były nerki, to miałabym problem z oddawaniem moczu. Bolałoby lub piekłoby mnie przy oddawaniu moczu lub tuż po. Ona stawia na przeciążenie i anemię. Jestem ciekawa co dowie się pannaanna
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2420 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2421 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#2422 |
Zadomowienie
|
Trzy razy próbowałam Kacpra ubrac, a ten zabierał bluze albo spodnie i że śmiechem biegł do namiotu, wrednioszek mały, ale już są na spacerze.
SzczerbataZuzia ładne malunki ;-) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Pani w aptece mo mówiła, że na luteine jest bardzo duża refundacja i ja grosze placilam, Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2423 |
Konto usunięte
|
Widzę że lumpeksy górą
![]() Właśnie robię zupę meksykańską z tego przepisu. |
![]() ![]() |
![]() |
#2424 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2425 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2426 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Posilki nie maja wplywu. I przy nerkach jak cos sie dzieje najwazniejszy jest czas bo parametry moga zmienic sie z godziny na godzine. Jak jest zastoj bakterie sie mnoza i w ciagu kilku godzin moze dojsc do urosepsy. Takze nie warto czekac do rana by byc na czczo Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2427 |
Wtajemniczenie
|
Hehe
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2428 |
Zakorzenienie
|
Jak byłam gdzieś w 7 mies.ciazy czekałam w labo w dosc dlugiej kolejce i jakaś pani zapytała a Pani w takiej wysokiej ciąży nie powinna wejść bez kolejki? Myślicie ze ktos przepuścil? Babki i dziadki głowy pospuszczaly i udawał że nie słyszą. Ja się tylko uśmiechnęła i powiedziałam że tobie te czsdy gdzie ciężarne mają jakieś przywileje.
No przecież tym babkom i dziadkom się bardzo spieszy zawsze. Bo cały dzień mają wolny. |
![]() ![]() |
![]() |
#2429 |
Wtajemniczenie
|
Kacperkova macie namiot - namiot czy tipi. Tez bym chciał. Z resztą ja to bym chciał dla Kacperka wszystko, ale nie mamy miejsca.
#2430 |
Przyczajenie
|
A ja Wam chciałam coś opowiedzieć i zapytać co myślicie.
Mam fanatastyczną teściową z którą mam miłe i życzliwe relacje. Nie potrafię mówić do niej "mamo" (może dlatego że mam świetą mamę z którą jesteśmy bardzo blisko ![]() Mój mąż ma jednego brata więc ich rodzina to było trzech facetów i moja teściowa. Od czasu, kiedy zaszłam w ciążę częściej się widujemy i rozmawiamy i wiele razy wypytywała mnie, czy chciałabym córkę czy syna. Ja konsekwentnie odpowiadam, że to pierwsza ciąża więc liczy się, żeby dziecko było zdrowe i naprawdę nie mamy żadnych "typów". Natomiast ona podkreśla, że ogromnie chciałaby wnuczkę "bo w naszej rodzinie sami chłopcy się rodzą" i łapie mnie za słówka np. "czemu mówię >on< (płód, dzieciaczek, chomiczek, okruszek) a nie >ona<" bo to pewnie znaczy że jestem już przekonana, że to chłopak (z zawodem w głosie). W pierwszej chwili mnie to rozbawiło i rozładowałam sytuację żartem, ale naprawdę kiedy słyszę jej komentarze i łapanie za słówka często, zaczyna mnie to smucić (to co, wnuk nie będzie taki kochany/akceptowany/wyczekiwany???) i wkurzać. Próbowałam delikatnie zwracać jej uwagę, że sama nie chcę snuć wyobrażeń o płci dziecka, żeby uniknąć rozczarowań, ale wydaje mi się, że to do niej nie dociera. Macie jakieś swoje sposoby na rozwiązywanie takich sytuacji? Mój mąż mówi, że to jego mama i trzeba jej wybaczyć "bo wiesz, jaka ona jest", albo dosadniej zwrócić jej uwagę, ale mam wrażenie że po prostu jest "twardszy", a ja - nieco bardziej wrażliwa (szczególnie teraz). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:30.