Lutówki 2017 ❤ cz. V - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-12-16, 10:40   #4591
patiuszka
Zadomowienie

Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. V

Cytat:
Napisane przez mariea Pokaż wiadomość
minula Ty znasz dr Rybickiego?
jest bardzo sympatyczny niestety ząb mimo, że wyrósł na prosto trzeba było dłutować, bo był jak bania, pod dziąsłem olbrzym i korzenie fikołki robiły. strasznie rwało i bolało, kryczalam. a cała akcja trwała 10 minut
mówię po wszystkim: doktorze, właśnie się zalamałam jak ja wytrzymam niedługo poród jak wymiękłam na zębie. a on do mnie: nic nie chcialem mówić, ale przed chwilą to samo pomyślałem
dziura wielka jak krater po tym zebie i mam sporo szwów tam, ale nic a nie boli na szczęście. tylko podniebienie trochę, ale już przechodzi. myślę, ze to od znieczulenia, jednak podniebienie jest wrażliwe, a znieczulenia było sporo. ale nawet nic łyknąć nie musiałam przeciwbólowego
Mariea myślę, że lepiej tak i ze szwami niż normalnie przy ósemce
Mnie za pierwszym razem w trzeciej dobie zaczęło się coś okropnego przez ten otwór po rwaniu zęba
Ból nie do zniesienia, gorączka 40 stopni, 2 razy w nocy jechałam taksówką na ostry dyżur do szpitala, w sumie miałam chyba z dwa tygodnie L 4 zanim doszłam do siebie
Dlatego za drugim razem profilaktycznie zgłosiłam, że może nie być mnie w pracy, załatwiłam wcześniej recepty na tramal i bałam się okropnie. Ale za to było normalnie i nic takiego się nie wydarzyło
Ale byłam już wyczulona i po dwóch dniach poszłam do dentysty, żeby sprawdził, czy nic się tam nie zapowiada złego przy gojeniu
Stary 2016-12-16, 11:01   #4592
Shiruvii
Zakorzenienie

GG do Shiruvii Send a message via Skype™ to Shiruvii

just, fajny post o pielegnacji http://www.srokao.pl/2014/10/pielegn...emowlecia.html

Cinderella is a proof that a new pair of shoes can change your life
Shiruvii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-16, 11:05   #4593
Mojra87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justkonev Pokaż wiadomość
Dziewczyny podpowiedzcie mi co kupić na zgage? Od kilku dni masakrycznie mnie męczy wieczorami
Mnie zazwyczaj pomaga rennie gaviscon też ponoć jest dobry, ale obrzydliwy w smaku

MartaMagda - oby szybko Cię przebadali i wypuścili do domu! Trzymam mocne kciuki!

Mariea - dobrze, że masz już z głowy tego zęba (choć z małymi przebojami ). Niech się teraz szybko goi!

Ciekawe jak tam nasza pierwsza wątkowa mamusia Olinekwroc i Jagódka...
Stary 2016-12-16, 11:06   #4594
Fantazja_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shiruvii Pokaż wiadomość
Te same wskazówki dala nam polozna krótko i na temat
Fantazja_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-16, 11:08   #4595
ydzia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Fantazja_ Pokaż wiadomość
ojejjj ja dziś mam 31+0 czyli co? 8 miesiąc?
No kochana tak 8 miesiąc idziemy razem

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
ydzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-16, 11:30   #4596
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patiuszka Pokaż wiadomość

Mariea myślę, że lepiej tak i ze szwami niż normalnie przy ósemce
Mnie za pierwszym razem w trzeciej dobie zaczęło się coś okropnego przez ten otwór po rwaniu zęba
Ból nie do zniesienia, gorączka 40 stopni, 2 razy w nocy jechałam taksówką na ostry dyżur do szpitala, w sumie miałam chyba z dwa tygodnie L 4 zanim doszłam do siebie
Dlatego za drugim razem profilaktycznie zgłosiłam, że może nie być mnie w pracy, załatwiłam wcześniej recepty na tramal i bałam się okropnie. Ale za to było normalnie i nic takiego się nie wydarzyło
Ale byłam już wyczulona i po dwóch dniach poszłam do dentysty, żeby sprawdził, czy nic się tam nie zapowiada złego przy gojeniu
jestem bardzo zadowolona z tych szwów! dzięki nim mogę jeść wszystko i krew mi ani sekundy nie leciała po wyjściu. no i się nie boję, że zrobi się ten suchy zębodół. może właśnie takie powikłanie miałaś - wypadł Ci skrzep i stąd te problemy.

ale ale!!! nie poskarżyłam się Wam. dostałam w prezencie dla dzielnego pacjenta u dentysty wielkiego piernika oblanego LUKREM (mój sen!) i oczywiście oddałam mężowi (gluten ) nawet nie polizałam tego lukierku
Stary 2016-12-16, 11:57   #4597
Escorpio
Zakorzenienie

Muszę pochwalić Limango. Zamawiałam osiołka 7 grudnia, a dzisiaj kurier go przyniósł A miał być dopiero koło Sylwestra.
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-12-16, 12:11   #4598
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny podpowiedzcie mi co kupić na zgage? Od kilku dni masakrycznie mnie męczy wieczorami
ja kupuję rennie. Zawsze pomaga
Cytat:
Napisane przez Fantazja_ Pokaż wiadomość
ojejjj ja dziś mam 31+0 czyli co? 8 miesiąc?

Cytat:
Napisane przez Mojra87 Pokaż wiadomość
Ciekawe jak tam nasza pierwsza wątkowa mamusia Olinekwroc i Jagódka...
też o nich myślę
Cytat:
ale ale!!! nie poskarżyłam się Wam. dostałam w prezencie dla dzielnego pacjenta u dentysty wielkiego piernika oblanego LUKREM (mój sen!) i oczywiście oddałam mężowi (gluten ) nawet nie polizałam tego lukierku
coś Cię prześladuje ten lukier
Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość
Muszę pochwalić Limango. Zamawiałam osiołka 7 grudnia, a dzisiaj kurier go przyniósł A miał być dopiero koło Sylwestra.
super! i jak osiołek? Też się zastanawiam nad nim
Stary 2016-12-16, 12:31   #4599
Mojra87
Zadomowienie

Cytat:
O super! Szybciutko U mnie termin dostawy był szeroki - od 5.12 do 22.12 a paczka przyszła 2 dni temu zamawiałam rzeczy ze skip hop
Stary 2016-12-16, 12:39   #4600
kiciulec
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to kiciulec

1481892024665.jpg1/3 pierniczkow gotowa. Te akurat sa na choinke

kiciulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-16, 12:43   #4601
MalgosiakMk
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kiciulec Pokaż wiadomość
Załącznik 67998311/3 pierniczkow gotowa. Te akurat sa na choinke

Ale cuuuuudo, bajkowe

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

Escorpio, ja zamówiłam pieska ZAZU i termin wysyłki od 23.12 miał by do 3.01. Ciekawe, może i do mnie dotrze
MalgosiakMk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-16, 12:50   #4602
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dzis zamowilam Michalowi klocki na mall.pl bo wyszły 40zl taniej niz na allegro i niby termin dostawy najpozniej na 21.12. Mam nadzieje ze na swieta dotrze...
Cytat:

Piękne!

Polowa lazienki za mna... dzis na blysk a za tydzien tylko ogarne
sunny_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-16, 12:58   #4603
gapulinka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ydzia Pokaż wiadomość
Witam się w 8 miesiącu
Dziewczyny trzymam kciuki i napewno będzie dobrze musi;*;* kto jak nie my i nasze maleństwa
U mnie świąteczne porządki wczoraj kuchnia szafki płytki pomyte dzisiaj łazienka
Aaa i wczoraj przyszły meble do salonu pod tv i komodka i dzisiaj przenosimy wszystkie rzeczy z komody z sypialni i robimy miejsce dla Hanusi w końcu i ja zacznę przygotowania
Na stronie mamaginekolog.pl jest fajny post o torbie do szpitala dla nas i maluszka polecam

Miłego dnia trzymam mocno kciuki

Tez chciałam polecić ten wpis o torbie.
Cytat:
Gaviscon
Cytat:

Ale piękne!

Widzę ze nie tylko u mnie dzisiaj generalne porządki w łazience 😀 wracam szorowac fugi pod prysznicem. Mam białe i niestety żółkną.

gapulinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-16, 13:04   #4604
ferimori
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
ide spac: )

jutro jade na xmass partyyyyy
mam szałową kiece, bylam u kosmetyczki
tylko plaskie buty mnie dobijaja
ale nie bede cudować w 8-9cm na pol godziny... szkoda mojego wysilku z bagażem...
Baw się dobrze mimo balerinek

ferimori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-16, 13:06   #4605
monika 1985
Wtajemniczenie

Witam

Ale mnie ominęło olinekwroc wielkie gratulacje ,
ja będę rodzić na Borowskiej tak jak poprzednim razem z tym, że ja nie mam wyjścia, ale akurat jestem mega zadowolona z tego szpitala po ostatnim razie tak więc nawet jakby miało być inaczej to i tak bym Borowską wybrała , rośnijcie zdrowo

Dziewczyny ja się melduję , że na razie z nami wszystko ok , zaraz kończymy ciążę, a przeciwciała stoją w miejscu i przepływy też są w porządku , w następnym tygodniu do szpitala musze się zgłosić na przepływy , bo teraz w sumie to co 1,5 tygodnia muszę robić , mój chłopak waży już 2540 i daje mi popalić rozpychaniem się i kopniakami , po za tym troche gorzej się czuję, ale to standard w ciąży w tym tygodniu, mam do tego też lekką anemię, ale raczej też do opanowania , po za tym szarość dnia codziennie to samo , coraz bardziej sie już stresuje jak to będzie z drugim bobo i po CC w dodatku, ale co nas nie zabije to nas wzmocni tak więc już się nastawiam na ten czas, co do terminu CC to jeszcze lekarz mi nie ustalił, nie weim ile czasu przed trzeba to ustalać i czy on mi to zaklepie , czy ja będę musiała jechać nie mam pojęcia , niby 13-go stycznia mam wizytę , no i już chyba powinniśmy coś ustalić , bo niby skończony 38 tydzień mi wypada 27 stycznia to już mało czasu zostanie hmmm , ja bym jednak bardziej wolała ten luty no ale jak bedzie zobaczymy

dziewczyny wszystkim wam za udane wizyty i trzymam kciuki za wizytujące w najbliższym czasie
monika 1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-16, 13:17   #4606
ferimori
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Byłam dziś na wizycie, sterydy odpuszczamy bo spokój,dzieciaczki mają 1765 i 1828 ,są duże
od dziś za 2 tyg wizyta, chyba już ostatnia w gabinecie, bo od dziś za 4 tyg szpital, i nie wyjdę do cc
Ale już duże dzieciaczki super!

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

Cytat:
Napisane przez MartaMagda Pokaż wiadomość
Dziewczyny nawet Was nie nadrabiam, bo dopiero co wróciłam i się ogarnelam. Mam na jutro skierowanie do szpitala...

Gin stwierdził, że skoro biorę luteine dowcipnie, to próbka moczu mogła być zabrudzona i mnie przebada dokładnie w szpitalu. Jutro mnie czeka pobieranie moczu przez cewnik... a ja miałam plany na weekend, żeby wszystkie lekkie rzeczy spakować na przeprowadzkę... Generalnie nie znoszę szpitali i chce mi się wyć, że muszę tam iść.

Proszę o mega kciuki, żeby badania wyszly dobrze i mnie wypuścili najpóźniej w niedzielę!

Jak w szpitalu będzie Wi-Fi to będę z Wami na łączach

A Nina za to ma się rewelacyjnie. Fikala całe badanie, ktg w normie i pączuś waży 2200 g Czy jestem pierwsza z przekroczoną wagą 2 kg? No i dzisiaj 33+0.

A i jeszcze się okazało, że od nowego roku mój gin nie pracuje już w przychodni i na końcówkę ciąży trafie na jego zastępstwo...

Opium, będzie dobrze! Odpoczywaj a my potrzymamy kciuki!

Ogromne kciuki! Oby badanie wyszło pozytywnie i obys jak najszybciej wyszła z tego szpitala

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

Cytat:
Nic nie martw pojdzie szybko, to tylko badanie. Grunt ze jest ok i raz dwa bedziesz w domu
Moj Karolek w szpitalu na usg mial 2500g 😀

Wow 2,5 kilo?! Coraz bardziej realne staje się te nasze porody

ferimori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-16, 13:27   #4607
Opiumalfa
Zakorzenienie

MartaMagda szybko ci minie szpital, zobaczysz. Wiem ze to weekend ale może lepiej ze cie przebadają? Trzymam kciuki!

Dziękuje dziewczyny za słowa pocieszenia. Nie mogłam w nocy spać z tego wszystkiego, czuje sie mega słabo dzisiaj. Nic nie robię.

Przyszła mi chusta elastyczna! jest przepiękna! Zamówiona Snuza Hero leci do mnie z UK, walizki prawie gotowe. Takze po nowym roku może sie pchać synek ale teraz jeszcze musi sie dopiec w piecyku jeszcze.
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-16, 13:35   #4608
axn22
Zakorzenienie

Cytat:
Oj głupia Ty...
Przecież lukier jest bezglutenowy Za karę teraz Ci się przyśni
Ja bym nie oddała, uwielbiam pierniczki... na szczęście w małych ilościach gluten mi ani trochę nie szkodzi

Cytat:
Napisane przez monika 1985 Pokaż wiadomość
mój chłopak waży już 2540 i daje mi popalić rozpychaniem się i kopniakami
Wow, ale duży już! Super

Wróciłam właśnie od dentysty i z zakupów. U dentysty obyło się bez wiercenia, uzupelniła mi tylko założone lekarstwo, posprawdzała stan innych zębów i mam przyjść do pół roku
Zakupy to była masakra... na drogach tyle świątecznych kierowców że aaaa niektórzy to by najlepiej 30tką po autostradzie jechali... pod sklepami na parkingach paraliż... w sklepach paraliż... w biedrze to puste półki niektóre były Mam dość... teraz przez godzinę zamierzam leżeć i pachnieć!
axn22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-16, 13:50   #4609
minula
Wtajemniczenie

Zapis ktg nie był idealny, więc jutro mam się zgłosić na ip ma powtórkę. Mam nadzieje, że puszczą mnoe do domu, bo drugi raz leżeć nie chcę.
Cytat:
minula Ty znasz dr Rybickiego?
jest bardzo sympatyczny niestety ząb mimo, że wyrósł na prosto trzeba było dłutować, bo był jak bania, pod dziąsłem olbrzym i korzenie fikołki robiły. strasznie rwało i bolało, kryczalam. a cała akcja trwała 10 minut
mówię po wszystkim: doktorze, właśnie się zalamałam jak ja wytrzymam niedługo poród jak wymiękłam na zębie. a on do mnie: nic nie chcialem mówić, ale przed chwilą to samo pomyślałem
dziura wielka jak krater po tym zebie i mam sporo szwów tam, ale nic a nie boli na szczęście. tylko podniebienie trochę, ale już przechodzi. myślę, ze to od znieczulenia, jednak podniebienie jest wrażliwe, a znieczulenia było sporo. ale nawet nic łyknąć nie musiałam przeciwbólowego
Z pracy znam

Przed ciążą byłam opiekunem praktyk zawodowych i poznałam sporo stomatologów część znam też z etapu studiów.
minula jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-12-16, 13:53   #4610
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

super! i jak osiołek? Też się zastanawiam nad nim
Niesamowicie miły w dotyku Działania nie sprawdziłam, bo nie mam baterii

Cytat:
Napisane przez Mojra87 Pokaż wiadomość
O super! Szybciutko U mnie termin dostawy był szeroki - od 5.12 do 22.12 a paczka przyszła 2 dni temu zamawiałam rzeczy ze skip hop
A co zamawiałaś? Jest jakaś gwarancja na te rzeczy?

Cytat:
Ale cudowności

Cytat:
Napisane przez MalgosiakMk Pokaż wiadomość
Escorpio, ja zamówiłam pieska ZAZU i termin wysyłki od 23.12 miał by do 3.01. Ciekawe, może i do mnie dotrze
Jak zamawiałaś w podobnym terminie co ja, to pewnie też powinien do świąt dojść

Cytat:
Napisane przez gapulinka Pokaż wiadomość
Widzę ze nie tylko u mnie dzisiaj generalne porządki w łazience 😀 wracam szorowac fugi pod prysznicem. Mam białe i niestety żółkną.
Z tego powodu zrobiłam pod kolor płytek i są fioletowe

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość

Przyszła mi chusta elastyczna! jest przepiękna! Zamówiona Snuza Hero leci do mnie z UK, walizki prawie gotowe. Takze po nowym roku może sie pchać synek ale teraz jeszcze musi sie dopiec w piecyku jeszcze.
Jaką masz chustę? Pochwal się

Cytat:
Napisane przez axn22 Pokaż wiadomość
Zakupy to była masakra... na drogach tyle świątecznych kierowców że aaaa niektórzy to by najlepiej 30tką po autostradzie jechali... pod sklepami na parkingach paraliż... w sklepach paraliż... w biedrze to puste półki niektóre były Mam dość... teraz przez godzinę zamierzam leżeć i pachnieć!
A ja wczoraj byłam w Tesco i pustki Zresztą od dawna wolę jeździć na zakupy tak koło 19-20. Ludzi mniej, emerytów mniej i ruch na ulicach mniejszy
Stary 2016-12-16, 13:57   #4611
axn22
Zakorzenienie

Cytat:
Zresztą od dawna wolę jeździć na zakupy tak koło 19-20. Ludzi mniej, emerytów mniej i ruch na ulicach mniejszy
Popieram... gdyby nie wczorajsza wigilia firmowa też jechałabym pewnie koło 19 wczoraj... Koło południa to jakiś armagedon jest...
axn22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-16, 14:01   #4612
Opiumalfa
Zakorzenienie

Escorpio Solly Baby Wrap w kolorze baltic
Stary 2016-12-16, 14:03   #4613
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gapulinka Pokaż wiadomość

My mamy jasne bezowe to znowu robia sie ciemniejsze i tez trzeba szorowac, najlepiej zrobic ciemny braz i moze bez szorowania

Cytat:
Napisane przez minula Pokaż wiadomość
Zapis ktg nie był idealny, więc jutro mam się zgłosić na ip ma powtórkę. Mam nadzieje, że puszczą mnoe do domu, bo drugi raz leżeć nie chcę.
Przeczytalam, że ktg nie takie i jutro na porodowke

Moje dziecko wlasnie placze bo posadzilam go aby zrobil po drzemce si na nocnik ehhh...

sunny_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-16, 14:06   #4614
minula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sunny_eyes Pokaż wiadomość
My mamy jasne bezowe to znowu robia sie ciemniejsze i tez trzeba szorowac, najlepiej zrobic ciemny braz i moze bez szorowania

Przeczytalam, że ktg nie takie i jutro na porodowke

Moje dziecko wlasnie placze bo posadzilam go aby zrobil po drzemce si na nocnik ehhh...

Na Karowej to realne bo z ip na porodowke wysyłają, a później dopiero na patologie. Mam malego leniuszka w brzuszku i na ktg lubi sobie pospać

minula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-16, 14:07   #4615
sQuaara
Zakorzenienie

Czy któraś z Was rozważa nosidlo Tula?
Stary 2016-12-16, 14:13   #4616
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Escorpio Solly Baby Wrap w kolorze baltic
Fajna A w takiej elastycznej można noworodka nosić?
Cytat:
Szwagierka ma nam dać swoje nosidełko, ale chyba z innej firmy jest.
Stary 2016-12-16, 14:18   #4617
sQuaara
Zakorzenienie

Bo Tula podobno od 1 dnia życia... A inne nosidełka są dla dzieci siedzących... I myślę... Chusta spoko ale trzeba motac... A Tula ma 2 zapięcia i gotowe...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-12-16, 14:19   #4618
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:

Ja! Ale dopiero jak zacznie stabilnie sidac. Podobno te wkładki dla noworodków nie sa dobre.

Cytat:
Fajna A w takiej elastycznej można noworodka nosić?

Szwagierka ma nam dać swoje nosidełko, ale chyba z innej firmy jest.

Właśnie te elastyczne sa od urodzenia. Dokładnie od 3,5kg. Nosidła sa dla dzieci siedzących, a wkładki dla noworodków do nich nie sa polecane.
Stary 2016-12-16, 14:20   #4619
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axn22 Pokaż wiadomość
Oj głupia Ty...
Przecież lukier jest bezglutenowy Za karę teraz Ci się przyśni
Ja bym nie oddała, uwielbiam pierniczki... na szczęście w małych ilościach gluten mi ani trochę nie szkodzi
mi teoretycznie też nie szkodzi, tzn nie mam celiakii, nie umrę od glutenu. odstawilam go ze względu na tarczycę jak mi zalecił endokrynolog i dietetyk. zauważyłam ogromną poprawę, anty tpo w oczach zaczęło mi spadać. cera niesamowicie się poprawiła i zaczęłam chudnąć w oczach. ale mi pszenica nigdy nie służyła, zawsze miałam wrażenie że wręcz puchnę po ciastach i bułeczkach. konsekwentna już jestem około roku. trzymam się diety, bo obawiam się, że jedno odstępstwo pociągnełoby za sobą następne
Stary 2016-12-16, 14:20   #4620
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Bo Tula podobno od 1 dnia życia... A inne nosidełka są dla dzieci siedzących... I myślę... Chusta spoko ale trzeba motac... A Tula ma 2 zapięcia i gotowe...
Znalzałam, szwagierka ma nosidło Manduca. Też jest napisane, że od urodzenia. Ale jakoś w to nie wierzę. I tak jak Opium uważam, że na początek chusta, potem nosidło.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości