Lutówki 2017 ❤ cz. V - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-12-16, 14:25   #4621
axn22
Zakorzenienie

Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. V

Cytat:
Napisane przez mariea Pokaż wiadomość
konsekwentna już jestem około roku. trzymam się diety, bo obawiam się, że jedno odstępstwo pociągnełoby za sobą następne
Podziwiam

U mnie jest ok przy jednej porcji czegoś glutenowego dziennie. Przez jedną porcję rozumiem jedną kanapkę, makaron do obiadu albo popołudniowe ciasto. Przy dwóch już czuję się też lekko ociężała.
Dlatego żeby jeść wszystko co lubię kupuję bezglutenowe makarony i piekę bezglutenowe ciasta Dziś będę robić makowiec japoński (tak, wiem, że mak jest niewskazany w ciąży i przy karmieniu )
axn22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-16, 14:26   #4622
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Dziękuje dziewczyny za słowa pocieszenia. Nie mogłam w nocy spać z tego wszystkiego, czuje sie mega słabo dzisiaj. Nic nie robię.

Przyszła mi chusta elastyczna! jest przepiękna! Zamówiona Snuza Hero leci do mnie z UK, walizki prawie gotowe. Takze po nowym roku może sie pchać synek ale teraz jeszcze musi sie dopiec w piecyku jeszcze.
nie rób, odpoczywaj!
ja marzyłam o chuście tkanej. mam taką:
(zdjęcie pogladowe z neta, nie ja na nim jestem)
Stary 2016-12-16, 14:27   #4623
Opiumalfa
Zakorzenienie

Z tym makiem to jest tak, ze jak byś miała pic mleczko z maku codziennie to może cos by sie działo. Ale od makowca nic sie nie stanie.
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-16, 14:27   #4624
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
nie rób, odpoczywaj!
ja marzyłam o chuście tkanej. mam taką:
(zdjęcie pogladowe z neta, nie ja na nim jestem)
Myślałam, że to Ty ze swoim pierworodnym
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-16, 14:28   #4625
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
Bo Tula podobno od 1 dnia życia... A inne nosidełka są dla dzieci siedzących... I myślę... Chusta spoko ale trzeba motac... A Tula ma 2 zapięcia i gotowe...
nam fizjoterapeuta mówił na sr że nie ma takiego nosidła, które byłoby odpowiednie dla noworodka. tylko chusty. nosidlo tylko dla samodzielnie siedzących dzieci i tylko nosidła miękkie czy jakoś tak
Stary 2016-12-16, 14:28   #4626
Opiumalfa
Zakorzenienie

Mariea, nie robię. Leżę na kanapie i paczę wizaż a mały ma czkawkę.

Bałam sie trochę chusty tkanej, wydaje mi sie ze elastyczna na początek łatwiej ogarnąć.
Stary 2016-12-16, 14:36   #4627
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axn22 Pokaż wiadomość
Podziwiam

U mnie jest ok przy jednej porcji czegoś glutenowego dziennie. Przez jedną porcję rozumiem jedną kanapkę, makaron do obiadu albo popołudniowe ciasto. Przy dwóch już czuję się też lekko ociężała.
Dlatego żeby jeść wszystko co lubię kupuję bezglutenowe makarony i piekę bezglutenowe ciasta Dziś będę robić makowiec japoński (tak, wiem, że mak jest niewskazany w ciąży i przy karmieniu )
u mnie był taki plan, że pszenice odstawiam do końca życia (najbardziej przetworzone zboże, gliadyny), był plan powrotu do żyta, jakby mi przeciwciała anty tpo wróciły do normy i wtedy obserwować jak tarczyca będzie reagować. patrząc na tempo spadku zabrakło mi 4-5 miesięcy, zaszłam w ciążę i już nawet ich nie badam, bo to nie ma teraz znaczenia. powrócę może do projektu jak się ogarnę po porodzie

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość
Myślałam, że to Ty ze swoim pierworodnym
farba do włosów musiałaby iść w ostry ruch

---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

Cytat:
Mariea, nie robię. Leżę na kanapie i paczę wizaż a mały ma czkawkę.

Bałam sie trochę chusty tkanej, wydaje mi sie ze elastyczna na początek łatwiej ogarnąć.
no i dobrze, korzystaj, nalatasz się w przyszłym roku
ja nie chciałam elastycznej, mało osób z niej zadowolonych. dużo po styczności z chustą elastyczną w ogóle się zniechęca do chust.
ja się uczę wiązań z youtubem na lali (kot się wyrywa) a potem z doradcą chustonoszenia się spotkamy i nas wyszlifuje mam nadzieję
Stary 2016-12-16, 14:40   #4628
axn22
Zakorzenienie

Cytat:
Z tym makiem to jest tak, ze jak byś miała pic mleczko z maku codziennie to może cos by sie działo. Ale od makowca nic sie nie stanie.
A jakbym zjadła wielką miskę makówek? co byłoby odpowiednikiem np 6 sporych kawałków makowca hihihihih
Stary 2016-12-16, 14:40   #4629
ferimori
Zadomowienie

Dziewczyny, miałam dziś ostatnie spotkanie w sr uzupelnialysmy m.in. plan porodu, a ciągle wydaje mi się że jeszcze tyle czasu. Dobrze że po 32 tc można brać udział w różnych wykładach ogólnych, a od 35 tc można przyjeżdżać na cotygodniowe KTG więc będzie jeszcze możliwość podpytania położnej o coś co nam umknęło podczas kursu

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
ferimori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-16, 14:42   #4630
kiciulec
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to kiciulec

1481899332066.jpg1481899337121.jpg
No gotowe 😀 zmeczylam sie lekko. Zaraz obiore ziemniaki na frytki do obiadu i koniec. Pozniej z corka do fabryki zabawy- dzisiejsze zadanie z kalendarza adwentowego. A jutro kupimy choinke😁

kiciulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-16, 14:46   #4631
ferimori
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kiciulec Pokaż wiadomość
Załącznik 6800056Załącznik 6800061
No gotowe 😀 zmeczylam sie lekko. Zaraz obiore ziemniaki na frytki do obiadu i koniec. Pozniej z corka do fabryki zabawy- dzisiejsze zadanie z kalendarza adwentowego. A jutro kupimy choinke😁

Mniam i jakie piękne!!!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-12-16, 15:07   #4632
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:

O jakie piękne
Ja mam już dziś lenia konkretnego, od rana do południa byłam w przedszkolu na pieczeniu pierników, normalnie jestem wykończona
Stary 2016-12-16, 15:12   #4633
Fantazja_
Zakorzenienie

ojjjj padam dziś, z rana endokrynolog - zrobiłam sobie spacer ok 5 km teraz wróciliśmy z urzędu z tż...i już jest 16

Cytat:
Napisane przez ydzia Pokaż wiadomość
No kochana tak 8 miesiąc idziemy razem

yeeah

Cytat:
jestem bardzo zadowolona z tych szwów! dzięki nim mogę jeść wszystko i krew mi ani sekundy nie leciała po wyjściu. no i się nie boję, że zrobi się ten suchy zębodół. może właśnie takie powikłanie miałaś - wypadł Ci skrzep i stąd te problemy.

ale ale!!! nie poskarżyłam się Wam. dostałam w prezencie dla dzielnego pacjenta u dentysty wielkiego piernika oblanego LUKREM (mój sen!) i oczywiście oddałam mężowi (gluten ) nawet nie polizałam tego lukierku
trzeba było chociaż polizać lukierek

Cytat:
Załącznik 67998311/3 pierniczkow gotowa. Te akurat sa na choinke

mogę przyjechać zjeść Twoją choinkę?

Cytat:
Napisane przez monika 1985 Pokaż wiadomość
Witam

Ale mnie ominęło olinekwroc wielkie gratulacje ,
ja będę rodzić na Borowskiej tak jak poprzednim razem z tym, że ja nie mam wyjścia, ale akurat jestem mega zadowolona z tego szpitala po ostatnim razie tak więc nawet jakby miało być inaczej to i tak bym Borowską wybrała , rośnijcie zdrowo

Dziewczyny ja się melduję , że na razie z nami wszystko ok , zaraz kończymy ciążę, a przeciwciała stoją w miejscu i przepływy też są w porządku , w następnym tygodniu do szpitala musze się zgłosić na przepływy , bo teraz w sumie to co 1,5 tygodnia muszę robić , mój chłopak waży już 2540 i daje mi popalić rozpychaniem się i kopniakami , po za tym troche gorzej się czuję, ale to standard w ciąży w tym tygodniu, mam do tego też lekką anemię, ale raczej też do opanowania , po za tym szarość dnia codziennie to samo , coraz bardziej sie już stresuje jak to będzie z drugim bobo i po CC w dodatku, ale co nas nie zabije to nas wzmocni tak więc już się nastawiam na ten czas, co do terminu CC to jeszcze lekarz mi nie ustalił, nie weim ile czasu przed trzeba to ustalać i czy on mi to zaklepie , czy ja będę musiała jechać nie mam pojęcia , niby 13-go stycznia mam wizytę , no i już chyba powinniśmy coś ustalić , bo niby skończony 38 tydzień mi wypada 27 stycznia to już mało czasu zostanie hmmm , ja bym jednak bardziej wolała ten luty no ale jak bedzie zobaczymy

dziewczyny wszystkim wam za udane wizyty i trzymam kciuki za wizytujące w najbliższym czasie
oooo konkretna kluseczka

Cytat:
Oj głupia Ty...
Przecież lukier jest bezglutenowy Za karę teraz Ci się przyśni
Ja bym nie oddała, uwielbiam pierniczki... na szczęście w małych ilościach gluten mi ani trochę nie szkodzi

Wow, ale duży już! Super

Wróciłam właśnie od dentysty i z zakupów. U dentysty obyło się bez wiercenia, uzupelniła mi tylko założone lekarstwo, posprawdzała stan innych zębów i mam przyjść do pół roku
Zakupy to była masakra... na drogach tyle świątecznych kierowców że aaaa niektórzy to by najlepiej 30tką po autostradzie jechali... pod sklepami na parkingach paraliż... w sklepach paraliż... w biedrze to puste półki niektóre były Mam dość... teraz przez godzinę zamierzam leżeć i pachnieć!
a my jutro zakupy, oby nie było pustek i oby były mandarynki, pożeram je teraz garściami

Cytat:
Podziwiam

japoński? hmmm ciekawie brzmi, wrzuć przepis jeśli masz w linku. Ja tam ostatnio zjadłam makowiec i na święta też sobie nie odmówię.
A ostatnio gin na wizycie powiedział sam od siebie, żebym kupiła rapaholin na trawienie - żeby móc jeść w święta
Fantazja_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-16, 15:15   #4634
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
A jakbym zjadła wielką miskę makówek? co byłoby odpowiednikiem np 6 sporych kawałków makowca hihihihih

Makówki to kutia? Myśle ze jednorazowo nic by sie nie stało
Stary 2016-12-16, 15:24   #4635
sreberko4
Zakorzenienie

Dzień dobry

Posprzątałam sobie dziś, żeby jutro mieć więcej luzu Teraz bolą mnie w nagrodę krzyże

Zazdroszczę dziewczynom, które idą "na swoje" u mnie zejdzie jeszcze kilka lat

Weny brak
Stary 2016-12-16, 15:28   #4636
ila26
Raczkowanie

Cytat:
mi teoretycznie też nie szkodzi, tzn nie mam celiakii, nie umrę od glutenu. odstawilam go ze względu na tarczycę jak mi zalecił endokrynolog i dietetyk. zauważyłam ogromną poprawę, anty tpo w oczach zaczęło mi spadać. cera niesamowicie się poprawiła i zaczęłam chudnąć w oczach. ale mi pszenica nigdy nie służyła, zawsze miałam wrażenie że wręcz puchnę po ciastach i bułeczkach. konsekwentna już jestem około roku. trzymam się diety, bo obawiam się, że jedno odstępstwo pociągnełoby za sobą następne

Mariea, w ciąży wyszła na jaw moja niedoczynność tarczycy. W styczniu planuję pierwszą wizytę u endokrynologa i mam pytanie (boooo oczywiście jesteś obeznana w temacie) jakie badania krwi powinnam mieć już ze sobą?

Będę wdzięczna za radę.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
ila26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-16, 15:31   #4637
Shiruvii
Zakorzenienie

GG do Shiruvii Send a message via Skype™ to Shiruvii

Cytat:
Napisane przez ila26 Pokaż wiadomość
Mariea, w ciąży wyszła na jaw moja niedoczynność tarczycy. W styczniu planuję pierwszą wizytę u endokrynologa i mam pytanie (boooo oczywiście jesteś obeznana w temacie) jakie badania krwi powinnam mieć już ze sobą?

Będę wdzięczna za radę.

Ja nie mariea, ale wzielabym wszystkie aktualne (morfologia), a do tego TSH, FT3, FT4, anyTPO i antyTG.

Cinderella is a proof that a new pair of shoes can change your life
Shiruvii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-16, 15:32   #4638
sreberko4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ila26 Pokaż wiadomość

Będę wdzięczna za radę.

Ja co prawda nie Mariea ale jako weteranka niedoczynności powiem co ja badałam - TSH, FT3, FT4, anty TPO i anty TG. I w zależności czy Twój endo zrobi Ci USG na miejscu czy nie - usg tarczycy
Stary 2016-12-16, 15:41   #4639
agniecha828
Rozeznanie

Melduje, ze u dentysty nie bylo zle. Okazalo sie, ze to plomba mi wypadla. Dr chciala leczyc ze znieczuleniem, ale sie nie zgodzilam. 81 euro vrakuje w kieszeni...ale chociaz reszta zebow ok

---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ----------

Cytat:
Napisane przez malawrednioszka Pokaż wiadomość
nie ma co porównywac kazdy organizm jest inny byle zeby wszystko szlo wlasciwym torem

zaprezentuj sie nam potem

ooo jak slicznie Ci to wychodzi taka grzebanina z tym co ?

ale dzieciaczki duze ! a kiedy cc ?

Kochana jak trzeba to trzeba porobia badania i szybciutko wyjdziesz trzymam mocno kciuki za superanckie wyniki ! a Nina to kawal baby juz ! i oby nowy gin byl rownie dobry albo nawet lepszy !

Mi sie wydaje ze nie co porownywac tego bolu do porodowego.. po porodzie dostaniemy najpiekniejszy prezent od zycia a po wizycie u dentysty jedynie zdrętwiałą gębe i ciensza zawartosc portfela

Moze nie mam wprawy, a moze za gesty lukier i zly podajnik, ale serio mi tyle zeszlodo swiat moze skoncze

agniecha828 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-12-16, 15:41   #4640
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shiruvii Pokaż wiadomość
Dziękuję
justkonev jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-16, 15:44   #4641
Fantazja_
Zakorzenienie

aha Escorpio co się odwlecze to nie uciecze wstąpiłam dziś do pączkarni i kupiłam pączuszka z masą budyniowo-bananową - średnio mi podeszła, ale wiem, że następnym razem wezmę z czekoladą albo chałwą chciałam 2, ale mąż spojrzał na mnie z boku i nie wzięłam
Stary 2016-12-16, 15:44   #4642
agniecha828
Rozeznanie

Cytat:
No gotowe zmeczylam sie lekko. Zaraz obiore ziemniaki na frytki do obiadu i koniec. Pozniej z corka do fabryki zabawy- dzisiejsze zadanie z kalendarza adwentowego. A jutro kupimy choinke

Przesliczne! A jakiego podajnika/ urzadzonka do tego uzywasz? Szukam przyczyny, dlaczego mi tak ciezko idzie

agniecha828 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-16, 15:44   #4643
axn22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fantazja_ Pokaż wiadomość
japoński? hmmm ciekawie brzmi, wrzuć przepis jeśli masz w linku.
Muszę jakoś mądrze połączyć te dwa przepisy:
http://www.mojewypieki.com/post/makowiec-z-jablkami
http://paleolife.pl/makowiec-bezglut...aleo-bez-zboz/

Cytat:
Makówki to kutia? Myśle ze jednorazowo nic by sie nie stało
Prawdziwe śląskie makówki to prawie sam mak
http://www.mojegotowanie.pl/przepis/makowki-slaskie
http://fotokulinarnie.pl/przepisy/makowki

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-12-16, 15:49   #4644
justkonev
Zakorzenienie

Właśnie zjadłam jajecznice z cebulą i szynką a zaraz po tym słoik brzoskwiń, który przepiłam herbatą Czy to są te dziwne zachcianki ciążowe?
Stary 2016-12-16, 15:52   #4645
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
aha Escorpio co się odwlecze to nie uciecze wstąpiłam dziś do pączkarni i kupiłam pączuszka z masą budyniowo-bananową - średnio mi podeszła, ale wiem, że następnym razem wezmę z czekoladą albo chałwą chciałam 2, ale mąż spojrzał na mnie z boku i nie wzięłam
Jestem z Ciebie dumna! Koniecznie bierz z pudrem, trochę obsypiesz i będzie mniej kaloryczny

Dziewczyny wiecie może od której rozdają choinki z RMF? Co roku się na to załapuję, ale nigdy nie wiem od której godziny
Stary 2016-12-16, 15:52   #4646
Fantazja_
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki muszę obczaić

Cytat:
Napisane przez justkonev Pokaż wiadomość
Właśnie zjadłam jajecznice z cebulą i szynką a zaraz po tym słoik brzoskwiń, który przepiłam herbatą Czy to są te dziwne zachcianki ciążowe?
jeszcze śledzik do tego i będzie gites
Stary 2016-12-16, 15:52   #4647
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie wiem, dla mnie to codziennośc, nawet przed ciążą potrafiłam tak mieszać
Stary 2016-12-16, 15:54   #4648
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki muszę obczaić

jeszcze śledzik do tego i będzie gites
hm.... mam śledzika w lodówce... ale boje się że pośledziuku to już będzie

---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość
Ja nie wiem, dla mnie to codziennośc, nawet przed ciążą potrafiłam tak mieszać
Mi się dziś tak pierwszy raz zdarzyło
Stary 2016-12-16, 15:56   #4649
ferimori
Zadomowienie

Cytat:
Ee nie, przecież brzoskwinie idealnie komponują się ze smażonymi jajkami...

Stary 2016-12-16, 16:20   #4650
MartaMagda
Zakorzenienie

Cytat:
Wiadomo jakie badania chcą Ci robić? Tylko mocz dokładnie?
Oby wszystko raz dwa machnęli i Cię wypuścili

Machnij jakąś fotę
Tak, wiadomo. USG, KTG, cewnikowanie badanie moczu, krew i panel cukrzycowa (krew pobierana z palca co 3 - 4 h). Poza panelem wszystko już pobrali i czekam.
Cytat:
Nic nie martw pojdzie szybko, to tylko badanie. Grunt ze jest ok i raz dwa bedziesz w domu
Moj Karolek w szpitalu na usg mial 2500g 😀

Karolek też ma zacna wagę
Cytat:
Dziewczyny podpowiedzcie mi co kupić na zgage? Od kilku dni masakrycznie mnie męczy wieczorami
Gastrotuss. Jak nie lubisz proszkowego, mietowego posmaku to polecam to, co ja biorę. To taki słodki syropek w saszetkach.
Cytat:
Załącznik 67998311/3 pierniczkow gotowa. Te akurat sa na choinke

Jakie pierniki!!! Wyglądają super!
Cytat:
MartaMagda szybko ci minie szpital, zobaczysz. Wiem ze to weekend ale może lepiej ze cie przebadają? Trzymam kciuki!

Dziękuje dziewczyny za słowa pocieszenia. Nie mogłam w nocy spać z tego wszystkiego, czuje sie mega słabo dzisiaj. Nic nie robię.

Przyszła mi chusta elastyczna! jest przepiękna! Zamówiona Snuza Hero leci do mnie z UK, walizki prawie gotowe. Takze po nowym roku może sie pchać synek ale teraz jeszcze musi sie dopiec w piecyku jeszcze.
Wiadomo, że jak trzeba to trzeba, ale ja się miałam przeprowadzać w weekend a nie tu lezakowac... Też na siebie uważaj i postaraj się odesłać noc
Cytat:
Napisane przez minula Pokaż wiadomość
Zapis ktg nie był idealny, więc jutro mam się zgłosić na ip ma powtórkę. Mam nadzieje, że puszczą mnoe do domu, bo drugi raz leżeć nie chcę.

Z pracy znam

Przed ciążą byłam opiekunem praktyk zawodowych i poznałam sporo stomatologów część znam też z etapu studiów.
Trzymam kciuki, żeby się szybko wyjaśniło i żeby było ok
Cytat:
Ja tak czasem jadalam normalnie (no może nie w takich ilościach )

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości