Wartość dziewictwa. - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-12-16, 18:01   #211
Candy_lips
Zakorzenienie

Dot.: Wartość dziewictwa.

Mozna miec sposoby, by moze czasem stwierdzic czy kobieta miala malo cxy wielu facetow, z jakimi sie spotykala, ale moim zdaniem zamiast dokladnego patrzenia na to warto patrzec na poglady, charakter. Wtedy jak dla mnie to jaka to byla przeszlosc ma male znaczenie, przynajmniej dla mnie. Dla kogos moze ma wieksza, wiec jak chce, to moze niech zapyta. Nie wszystkie kobiety klamia jak niektorzy mysla. Wiekszosc osob i tak mysle, ze mialo "standardowa" ilosc partnerow i dla mnie samo to niewiele mowi. Trzeba poznac, bo i tutaj znajda sie osoby, z ktorymi bedzie ciezko sie dogadac jak i fajne. No a nawet osoba ktora spelnia calkowicie czyjes wymagania czasem moze nie odpowiadac. Nie da sie zyc tylko wedlug schematu.
Candy_lips jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-16, 18:14   #212
thirky
on tired little feet

Ajaj, ten wątek powoduje u mnie niekontrolowaną chęć puszczania się, żeby stworzyć sobie jak najlepszą ochronę przed ludźmi z takimi pięknymi poglądami.

I saw it first!’ squeaked Sniff, ‘I must choose a name for it.
Wouldn’t it be fun to call it Sniff? That’s so short and sweet.
thirky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-16, 18:22   #213
201705042038
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez thirky Pokaż wiadomość
Ajaj, ten wątek powoduje u mnie niekontrolowaną chęć puszczania się, żeby stworzyć sobie jak najlepszą ochronę przed ludźmi z takimi pięknymi poglądami.
To byłoby piękne, gdyby było takie łatwe, niczym te mityczne puszczalskie panny, które wystarczy pociągnać w stronę męskiej toalety.
201705042038 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-16, 18:24   #214
b872d78680f891d873273d31baaf276c9d6e57ec_6594a44f1cc14
Konto usunięte

Cytat:
wystarczy raz, po stracie dziewictwa już jesteś chroniona . No chyba że ten któremu oddałabyś swój dziewiczy skarb zapragnie Cię poślubić.
b872d78680f891d873273d31baaf276c9d6e57ec_6594a44f1cc14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-16, 18:26   #215
201705042038
Konto usunięte

[1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;68696461]wystarczy raz, po stracie dziewictwa już jesteś chroniona . No chyba że ten któremu oddałabyś swój dziewiczy skarb zapragnie Cię poślubić.[/QUOTE]

Terefere... oni są mocni w gębie.
Stary 2016-12-16, 18:38   #216
trzyrazypiec
Zakorzenienie

Mnie w ogóle nie dziwi to, co przeczytałam w wypowiedziach samców. Za to jestem autentycznie przerażona tym, że istnieją kobiety, które próbują coś takiego racjonalizować i usprawiedliwiać...
trzyrazypiec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-16, 18:51   #217
adeedra
BAN stały

Już bez przesady, że kogokolwiek boli hipotetyczny brak zainteresowania ze strony odrzuta, który fantazjuje o byciu królem na puszczy i mordowaniu dzieci nowo zdobytych samic.
adeedra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-16, 19:12   #218
Frezja__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez topdong Pokaż wiadomość
To samo chciałem napisać Zdecydowanie ma znaczenie historia serwisowa i wpisy w książeczce z przebiegiem, a więc z kim się taka dziewczyna wcześniej spotykała. Jeśli to był normalny facet, to wręcz zyska w moich oczach. A jeśli kolejny badboy-wannabe z tatuażami, brodą i czapką Obey, bluzą Prosto i słuchający agresywnego rapu lub inny low-life, no to ja już w tym momencie wiem, że ta laska jest po prostu nienormalna i najzwyczajniej w świecie stuknięta a ja się co do niej pomyliłem I potem są te teksty "byłam w toksycznym związku" - no fajnie, ale...sama sobie taki wybrałaś

Obie rzeczy mają znaczenie dla facetów tak samo jak dla Was.
"Ale jak to, mi przecież nie robi ile facet i z kim.".

Ilość (czyli kolokwialnie mówiąc "przebieg")

Jak Ci facet powie, że miał tam jedną, dwie, może trzy akcje typu one night stand to jakoś to zrozumiesz, ale chyba większość dziewczyn krzywo spojrzy na gościa, których takich akcji zaliczył więcej. Tak samo chyba większości nie spodoba się facet co tydzień przyprowadzający do domu po imprezie inną dziewczynę w wiadomym celu. U facetów jest podobnie, za dużo takich akcji po prostu źle świadczy o niej, o jej skłonnościach, słabościach. Plus faceci są ewolucyjnie uwarunkowani do dbania o fakt, aby ich geny przeszły dalej - stąd też samce lwów zabijają młode samicy, którą właśnie pozyskali - zaakceptują dopiero swoje. Jak to się ma do ludzi? Podświadomy strach (nie mówię, że racjonalny), że "latawica" łatwiej zdradzi, a facet wychowa nieswoje dziecko - co z ewolucyjnego punktu widzenia jest dla niego absolutną katastrofą.

Jak mamy 5 kobiet i jednego faceta i wszystkie zajdą w ciążę - wiadomo kto jest ojcem i kto ma pomóc w wychowywaniu potomstwa.

A jak mamy 5ciu facetów i jedną kobietę to może właśnie dojść do w/w sytuacji, że jeden ją zapłodni (badboy, przystojniak) a inny (porządny, dobry, kochający facet i mąż) będzie przez 20+ lat wychowywał i opłacał nieswoje "lwiątko"

A gdzie jest magiczna granica to już zależy dla kogo. Jak komuś zależy na czystości przed ślubem to pewnie 0, dla większości i do 5-7 będzie ok, a tym co bardziej rozrywkowym i 20+ nie będzie przeszkadzało.

"Ale Wy faceci jesteście głupi, byłam wolna mogłam robić co chciałam. Nowemu facetowi powiem, że spałam tylko z 3-ema".

Hehe na szczęście ostatnio znalazłem pewien sposób na przybliżone oszacowanie przebiegu, nie jest to metoda doskonała, ale dokładna liczba w stylu 12 czy 17 jest bez znaczenia gdy to jest po prostu za dużo Z góry odpowiadam na pytanie: nie, nie będę o tym opowiadał po czym, grunt że działa

Jakość
To już opisałem, Wy tak samo inaczej się zapatrujecie chyba na faceta, który miał normalną dziewczynę vs na takiego, który mówiąc kolokwialnie zaliczał dyskotekowe, odstawione dziunie z serii tyłek/cycki.
Jej, kolejny samiec, który poddaje się matce naturze
Bycie ojcem, rodzicem to coś więcej niż bycie biologicznym ojcem.

Wchodząc w związek z obecnym partnerem nie pytałam o przeszłość, o ilość partnerek, bo jakoś miałam to w
Hmm, chłopak ze swoją pierwszą partnerką zwlekał z seksem, bo był prawiczkiem i trochę się 'bał'? Ze mną 'szybko' poszedł do łóżka. Kurde teraz nie wiem czy to doże czy źle o nim świadczy
Nie wiem czy nawet bym na takiego trafiła. Jeśli na co dzień ma charakter bycia jak na piątkowej dyskotece co maca po kątach.

Co do metody lub i nie: spotykasz się z dziewczyną i pytasz: z iloma uprawiłaś seks?

[1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;68696461]wystarczy raz, po stracie dziewictwa już jesteś chroniona . No chyba że ten któremu oddałabyś swój dziewiczy skarb zapragnie Cię poślubić.[/QUOTE]

Mam nadzieję, że takie teksty to nie tylko w necie, ale potrafią to mówić otwarcie na żywo. Wtedy sprawa jasna

"Wiedźmikołaj"
Frezja__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-16, 19:17   #219
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Frezja__ Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że takie teksty to nie tylko w necie, ale potrafią to mówić otwarcie na żywo. Wtedy sprawa jasna
Na żywo kogoś takiego nie spotkałam. Tylko w internecie.

A ja wypytałam partnera o liczbę przede mną. W ilu związkach był, jak długo i jakie były przyczyny rozstania.
b872d78680f891d873273d31baaf276c9d6e57ec_6594a44f1cc14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-16, 19:46   #220
Frezja__
Zakorzenienie

[1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;68697816]Na żywo kogoś takiego nie spotkałam. Tylko w internecie.

A ja wypytałam partnera o liczbę przede mną. W ilu związkach był, jak długo i jakie były przyczyny rozstania.[/QUOTE]

Maczo w internecie, pipka w świecie

Ja jakoś nie czuła potrzeby. O przyczynę rozstania jedno związku zapytałam, ale bardziej z "babskiej" ciekawości, tak o

"Wiedźmikołaj"
Stary 2016-12-16, 20:11   #221
Konto usunięte

Cytat:
Maczo w internecie, pipka w świecie
Ja jakoś nie czuła potrzeby. O przyczynę rozstania jedno związku zapytałam, ale bardziej z "babskiej" ciekawości, tak o
wyszło dość spontanicznie. Ale jakbym sie dowiedziała ze rozstał się bo "nie była dziewicą"" nie była porządna" to uciekłabym z krzykiem

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-12-16, 20:26   #222
topdong
BAN stały

Cytat:
Jej, kolejny samiec, który poddaje się matce naturze
Bycie ojcem, rodzicem to coś więcej niż bycie biologicznym ojcem.
Widzisz i tutaj wychodzi różnica płci. Oczywiście są faceci, którzy zaakceptują partnerkę z dzieckiem, ale...będzie o to dużo trudniej niż w drugą stronę - gdy kobieta akceptuje partnera z dzieckiem. Powody już podałem. Wielu kolegów z którymi rozmawiałem podziela tę opinię. Krótko mówiąc: Wam to nie robi, bo dla Was bycie rodzicem = opieka, emocje, miłość, wychowanie.
A dla nas dochodzi do tego jeszcze (oprócz wymienionych) element przekazania swojego kodu genetycznego. Tak jesteśmy stworzeni i żadne kolejne posty nadwornych trolli typu adeedra, thirky i spółki nic tu nie zmienią. Tak jak wiele kobiet czuje coś takiego jak instynkt macierzyński, tak ja przynajmniej bym chciał wiedzieć, że to jest mój syn/moja córka, a nie dziecko nieznanego pochodzenia, które nie posiada w sobie nic z mojej krwi, moich cech...co jest dla mnie jedną z ważnych cech rodzicielstwa a nie tylko "dostarczycielstwa" finansów i wychowywania. Ja bym się nie zdecydował na taką adopcję.

Cytat:
Wchodząc w związek z obecnym partnerem nie pytałam o przeszłość, o ilość partnerek, bo jakoś miałam to w
Najczęściej wynika to z tego, że szukamy podobnych sobie. Nie wyznaję zasady z czekaniem do ślubu, ale też nie popieram przesadnej rozwiązłości, toteż nie powiem by było to dla mnie zupełnie bez znaczenia. Z tego co widzę to ludzie o bogatszych doświadczeniach mają wtedy większą tolerancję i tendencję do mówienia "ja na to nie zwracam uwagi". Ale to jest ok, oby trafił swój na swego

Cytat:
Co do metody lub i nie: spotykasz się z dziewczyną i pytasz: z iloma uprawiłaś seks?
Ja osobiście sam z siebie nie wypytuję się o takie rzeczy na pierwszym spotkaniu. Wtedy dla mnie liczy się pierwsze wrażenie wizualne, a zaraz po tym jej charakter, jak się dogadujemy, czy potrafi ciekawie rozmawiać, jakie ma plany i ambicje, co lubi robić, etc. Po prostu skupiam się na tym aby ją poznać. Im lepiej ją poznaję tym łatwiej jestem w stanie samemu to ocenić. Chyba, że ona sama wszczyna temat to wtedy.

Cytat:
Ajaj, ten wątek powoduje u mnie niekontrolowaną chęć puszczania się, żeby stworzyć sobie jak najlepszą ochronę przed ludźmi z takimi spięknymi poglądami.
Rób bo chcesz, czytając Twoje wypowiedzi, poglądy i zainteresowania i tak dobrze wiem, że kogoś takiego bym omijał na kilometr, tak jak Ty takich jak ja, więc i tak byśmy się nigdy nie porozumieli. Sama korzyść I oto chodzi, musi trafić swój na swego czego wszystkim serdecznie życzę i pozdrawiam

Edytowane przez topdong
Czas edycji: 2016-12-16 o 20:30
topdong jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-16, 20:39   #223
201705042038
Konto usunięte

Topdong, przestań się kompromitować. Twoje posty z reguły dostarczają mi rozrywki, ale są pewne granice i to się robi niesmaczne.

Cytat:
Najczęściej wynika to z tego, że szukamy podobnych sobie.
Rozumiem, ale niewielkie doświadczenie nie ma nic do wypisywania takich bzdur.

Cytat:
Ja osobiście sam z siebie nie wypytuję się o takie rzeczy na pierwszym spotkaniu. Wtedy dla mnie liczy się pierwsze wrażenie wizualne, a zaraz po tym jej charakter, jak się dogadujemy, czy potrafi ciekawie rozmawiać, jakie ma plany i ambicje, co lubi robić, etc. Po prostu skupiam się na tym aby ją poznać. Im lepiej ją poznaję tym łatwiej jestem w stanie samemu to ocenić. Chyba, że ona sama wszczyna temat to wtedy.
Oczywiście, że nie wypytujesz, bo się boisz, że by uciekła. Ważne, żeby trafił swój na swego, ale nie przesadzajmy z podejmowaniem ryzyka, co?
Stary 2016-12-16, 21:06   #224
adeedra
BAN stały

Cytat:
Widzisz i tutaj wychodzi różnica płci. Oczywiście są faceci, którzy zaakceptują partnerkę z dzieckiem, ale...będzie o to dużo trudniej niż w drugą stronę - gdy kobieta akceptuje partnera z dzieckiem. Powody już podałem. Wielu kolegów z którymi rozmawiałem podziela tę opinię. Krótko mówiąc: Wam to nie robi, bo dla Was bycie rodzicem = opieka, emocje, miłość, wychowanie.
A dla nas dochodzi do tego jeszcze (oprócz wymienionych) element przekazania swojego kodu genetycznego. Tak jesteśmy stworzeni i żadne kolejne posty nadwornych trolli typu adeedra, thirky i spółki nic tu nie zmienią.
Ależ chłopcze, ja niczego nie chcę zmieniać w twoich preferencjach. Jakbyś dokładniej to Animal Planet oglądał to bym się nawet z tobą zgodziła, ale większego pojęcia o lwach to ty nie masz.
Wiedza o kobietach czerpana wyłącznie z literatury nie byłaby taka zła gdybyś się nie ograniczał do podręczników uwodzenia.
Szukaj tej pani w swoim typie szukaj, szczęścia życzę w poszukiwaniu bo nikt na ciebie lepszego bicza nie ukręci niż ty sam - acz kwestię dzieci radziłabym przemyśleć, bo kiedy wyznawczyni tej samej filozofii i wielbicielka królów puszczy cię kochać przestanie to ci się miesięczne wydatki na utrzymanie potomstwa zmniejszą do zera.
adeedra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-16, 21:22   #225
20e6ad78eac783f5bf2c2aaa836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb026b9e
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez anna87 Pokaż wiadomość
Jakie odrzuca, o czym Ty mówisz. Oni nie mają nic przeciw temu, żeby na takiej używanej sobie ulżyć.

No, mniej więcej. Przy czym ma to swoje "uzasadnienie", ale o tym dalej.

Tak, każdego człowieka i jego uczucia traktuję poważnie.

Widziałaś gdzieś, żeby któryś wizażanek się ograniczył do przestawienia osobistej preferencji?

Nie, ja tylko uderzyłam w idiotyczką tezę, że każdy kiedyś był porządny, zgodną z tą implikacją.
Nie ma to żadnego sensu, bo, jak sama napisałaś, nie tu jest źródło "problemu". Oni mają świadomość, że po pierwszym razie człowiek automatycznie nie traci uczuć i marzeń, tylko mają to gdzieś. Chodzi o te łapy innego faceta na jej ciele, o jego poczucie niższości wobec byłych partnerów, lęk przed porównaniem. Kobieta jest tutaj tylko środkiem do celu, jakim jest poprawienie sobie poczucia własnej wartości na tle innych "samców". Od prostowania tego jest terapia, nie ma żadnych racjonalnych argumentów, które by ich przekonały.

Doskonale sobie zdaję sprawę z tego, co jaki jest udział Kościoła Katolickiego w szerzeniu takich rzeczy, teoria nadgryzionych jabłek czy obmamlanych cukierków nie jest niczym wartym propagowania. Nie jest nawet konsekwentna i spójna w dobie powszechnego "unieważniania" małżeństw.
Akurat tekstów o nadgryzionych jabłkach czy obmamlowanych cukierkach nigdy nie popierałam -bo są obraźliwe i ukazują drugiego człowieka jako kogoś gorszego czy nie wartego miłość.

Z tym że człowiek który czeka z seksem do 30 roku życia ma trochę inny tok myślenia i podejrzewam że dla nie jednej takiej osoby przeszłość seksualna partnera -byłabym większym czy mniejszym problemem który trudno jest zaakceptować . Ja pewnie też czułabym się z tym licho i może walcząc z tym mogłabym jakoś to przezwyciężyć (gdybym naprawdę kochała ) ale nie mam pojęcia czy bym to udziwniała. Czy odeszła zdając sobie sprawę że jednak nie dam rady. Lepiej odejść niż zatruwać życie sobie i innym .
20e6ad78eac783f5bf2c2aaa836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb026b9e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-16, 21:37   #226
Gregorius_
BAN stały

Cytat:
Jej, kolejna, która nie rozumie tego, że mężczyźni mają inne kryteria.
To, że Ty masz w d* to nie znaczy, że facet będzie miał w d* to ilu do tej pory dałaś d* ...

Nie bez przyczyny kobiety dzielą liczbę facetów przez 3 ... Doskonale wiedzą, że "przebieg" ma znaczenie dla facetów.
Gregorius_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-16, 21:39   #227
201705042038
Konto usunięte

[1=20e6ad78eac783f5bf2c2aa a836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb 026b9e;68701926]
Z tym że człowiek który czeka z seksem do 30 roku życia ma trochę inny tok myślenia i podejrzewam że dla nie jednej takiej osoby przeszłość seksualna partnera -byłabym większym czy mniejszym problemem który trudno jest zaakceptować . Ja pewnie też czułabym się z tym licho i może walcząc z tym mogłabym jakoś to przezwyciężyć (gdybym naprawdę kochała ) ale nie mam pojęcia czy bym to udziwniała. Czy odeszła zdając sobie sprawę że jednak nie dam rady. Lepiej odejść niż zatruwać życie sobie i innym .[/QUOTE]

I u osób nie czekających z seksem, i u ludzi młodszych może się pojawić zazdrość o przeszłość.
Stary 2016-12-16, 21:58   #228
Frezja__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gregorius_ Pokaż wiadomość
To, że Ty masz w d* to nie znaczy, że facet będzie miał w d* to ilu do tej pory dałaś d* ...

Nie bez przyczyny kobiety dzielą liczbę facetów przez 3 ... Doskonale wiedzą, że "przebieg" ma znaczenie dla facetów.
Nie wszyscy mężczyźni. Tekst o 3 sama przytoczyłam więc marny Twój trud xd

Yyy, nie daję dupy więc grzeczniej.

topdong mów mi więcej o instynkcie macierzyńskim. Też go nie ogarniam

"Wiedźmikołaj"
Stary 2016-12-16, 22:33   #229
cotusie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kiciun Pokaż wiadomość
To, że się czegoś nie robiło- nie ma żadnej wartości.
W szerokich granicach - owszem. Chyba, że przeszlibyśmy do skrajnych przypadków i patologii, ale o tym nie było mowy.

Cytat:
Zdecydowanie ma znaczenie historia serwisowa i wpisy w książeczce z przebiegiem, a więc z kim się taka dziewczyna wcześniej spotykała. Jeśli to był normalny facet, to wręcz zyska w moich oczach. A jeśli kolejny badboy-wannabe z tatuażami, brodą i czapką Obey, bluzą Prosto i słuchający agresywnego rapu lub inny low-life, no to ja już w tym momencie wiem, że ta laska jest po prostu nienormalna i najzwyczajniej w świecie stuknięta a ja się co do niej pomyliłem I potem są te teksty "byłam w toksycznym związku" - no fajnie, ale...sama sobie taki wybrałaś
Zgadzam się, dziewczyna, która wchodzi w związki z chłopakami mówiącymi "historia serwisowa" i "przebieg", oceniającymi po wyglądzie, jeśli rzuci tekstem "byłam w toksycznym związku" - pomyślę "fajnie, ale sama sobie taki wybrałaś". I nie noszę takiej czapki ani takiej bluzy, ale mam ziomków, którzy takie noszą i są wiele bardziej wartościowymi ludźmi od niejednego przykładowego, niby ułożonego, studenta w koszuli z dobrym zegarkiem.

Cytat:
A dla nas dochodzi do tego jeszcze (oprócz wymienionych) element przekazania swojego kodu genetycznego. Tak jesteśmy stworzeni i żadne kolejne posty nadwornych trolli typu adeedra, thirky i spółki nic tu nie zmienią. Tak jak wiele kobiet czuje coś takiego jak instynkt macierzyński, tak ja przynajmniej bym chciał wiedzieć, że to jest mój syn/moja córka, a nie dziecko nieznanego pochodzenia, które nie posiada w sobie nic z mojej krwi, moich cech...co jest dla mnie jedną z ważnych cech rodzicielstwa a nie tylko "dostarczycielstwa" finansów i wychowywania. Ja bym się nie zdecydował na taką adopcję.
Uważaj lwie, bo nie każda kobieta i nie każdy mężczyzna może mieć dzieci. I co wtedy, uciekanie w podskokach?
cotusie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-16, 22:35   #230
thirky
on tired little feet

Cytat:
Napisane przez Gregorius_ Pokaż wiadomość

A Ty kolejny który nie rozumie, że nie każdy facet jest taki sam i na szczęście nie każdy jest taki jak ty. Nie dla wszystkich ma to znaczenie, ba, w realnym życiu nie znam wielu dla których ma. A z tymi którzy się tym przejmują zadawać się nie chcę, więc co mnie obchodzi ich opinia?
I pohamuj się z tymi tekstami.

I saw it first!’ squeaked Sniff, ‘I must choose a name for it.
Wouldn’t it be fun to call it Sniff? That’s so short and sweet.
thirky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-16, 22:51   #231
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Gregorius jak zwykle pisze z innego uniwersum
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-16, 23:06   #232
topdong
BAN stały

Cytat:
Napisane przez cotusie Pokaż wiadomość
I nie noszę takiej czapki ani takiej bluzy, ale mam ziomków, którzy takie noszą i są wiele bardziej wartościowymi ludźmi od niejednego przykładowego, niby ułożonego, studenta w koszuli z dobrym zegarkiem.
Ale ja nie pisałem o tym w stosunku do kobiet tak się ubierających (chociaż to też jest dramat), tylko do facetów. No ok, na pewno są tacy co są w tym stylu i są w porządku, ale zbyt często to są goście reprezentujący specyficzny styl związany ze zbyt beztroskim, czasem wulgarnym podejściem. Jest to nazbyt dalekie od moich wartości. I jeśli taka dziewczyna się z czymś takim utożsamia...to mnie to silnie od niej odpycha.

Cytat:
Napisane przez cotusie Pokaż wiadomość
Uważaj lwie, bo nie każda kobieta i nie każdy mężczyzna może mieć dzieci. I co wtedy, uciekanie w podskokach?
To jest inna sytuacja niż gdy kobieta już ma swoje własne dziecko, temat o gruszce, ty o pietruszce. Raczej chyba w większości przypadków taka kobieta wie o takiej przypadłości wcześniej i powinna o tym poinformować - wtedy para wspólnie podejmie decyzję co dalej. Inaczej będzie gdy takie kwiatki wyjdą na początku gdy nie będzie jeszcze więzi, a inaczej gdy jest prawdziwa miłość. Za dużo możliwości by to teraz rozważać.

Cytat:
topdong mów mi więcej o instynkcie macierzyńskim. Też go nie ogarniam
No spoko Ty nie, a masa moich koleżanek za to ogarnia i chyba zresztą większość kobiet (zobacz nawet na forum tematy), ale nic w tym dziwnego, z naturą nie wygrasz

Cytat:
Rozumiem, ale niewielkie doświadczenie nie ma nic do wypisywania takich bzdur.

Oczywiście, że nie wypytujesz, bo się boisz, że by uciekła. Ważne, żeby trafił swój na swego, ale nie przesadzajmy z podejmowaniem ryzyka, co?
Podaj konkretny argument, tak to ja mogę rzucać, że Ty piszesz bzdury.

Nie wypytuję o takie rzeczy, bo uważam to za bezsensowne na pierwszym spotkaniu - pomimo tego, iż jak napisałem wcześniej uważam to za ważne. Ważne, ale...nie na tym etapie znajomości. Ja się niczego nie boję, mi zależy na porządnej dziewczynie, a jak mi ucieknie jakaś przechodzona laska to naprawdę nie będę płakał.
topdong jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-16, 23:16   #233
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Cytat:
No spoko Ty nie, a masa moich koleżanek za to ogarnia i chyba zresztą większość kobiet (zobacz nawet na forum tematy), ale nic w tym dziwnego, z naturą nie wygrasz
Co ma wspólnego obecność tematów na forum z "większością kobiet"? Na forum ani się nie udziela większość wszystkich kobiet świata, ani też nie ma ono jak być jakimkolwiek odzwierciedleniem preferencji większości.
A z tym wygrywaniem z naturą już zupełnie pojechałeś po bandzie. Gatunek ludzki właściwie nic innego nie robi, tylko 'wygrywa z naturą', więc ci tak jakby nie wyszło z tym argumentem.
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-16, 23:38   #234
201705042038
Konto usunięte

Cytat:
Ale ja nie pisałem o tym w stosunku do kobiet tak się ubierających (chociaż to też jest dramat), tylko do facetów. No ok, na pewno są tacy co są w tym stylu i są w porządku, ale zbyt często to są goście reprezentujący specyficzny styl związany ze zbyt beztroskim, czasem wulgarnym podejściem. Jest to nazbyt dalekie od moich wartości.

Cytat:
Podaj konkretny argument, tak to ja mogę rzucać, że Ty piszesz bzdury.
Musiałabym zacytować zdanie po zdaniu, ale pierwsze miejsce chyba jednak ma na tekst o zagryzaniu nie swoich młodych i próby przełożenia tego na relacje dziecko-ojczym. Dawno nie czytałam czegoś tak obrzydliwego.

Cytat:
Nie wypytuję o takie rzeczy, bo uważam to za bezsensowne na pierwszym spotkaniu - pomimo tego, iż jak napisałem wcześniej uważam to za ważne. Ważne, ale...nie na tym etapie znajomości. Ja się niczego nie boję, mi zależy na porządnej dziewczynie, a jak mi ucieknie jakaś przechodzona laska to naprawdę nie będę płakał.
No to dlaczego nie dzielisz się swoim światopoglądem od razu? Widzisz, dla mnie to, że facet wyznaje takie poglądy, jak Ty, jest ważne na każdym etapie znajomości, tzn każdy etap byłby ostatnim. Prędzej czy później to wychodzi, ale moglibyście chociaż tyle łaski okazać przechodzonym (i nie tylko) laskom, żeby się nie czaić z tymi rewelacjami.
Stary 2016-12-17, 09:08   #235
Gregorius_
BAN stały

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;68704036]Gregorius jak zwykle pisze z innego uniwersum [/QUOTE]
Jedyna, która mnie rozumie
Gregorius_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-17, 09:48   #236
Caudofemoralis
Tęczowa Jaszczurka

Cytat:
To, że się z tym nie kryją, to Twoje optymistyczne założenie:
Mam wrażenie, że mnie nie słuchasz. Oddzieliłam posiadanie poglądu od zachowań na poglądzie opartych. Nigdzie nie twierdziłam, że te drugie są ok.

Cytat:
O tym była mowa. Każdego traktuję poważnie jak pisałam, nie dzielę facetów na tych, których kosztem można się bawić i na tych "porządnych".
To, że ty nie jesteś w stanie czuć pożądania odrębnego od kochania nie znaczy, że wszyscy tak mają. Niektórzy są w stanie uprawiać seks bez żadnego obiecywania wspólnej przyszłości. Jest to ok, dopóki oboje są szczerzy wobec siebie (i zanim pokażesz mi kolejny cytat kogoś, kto nie jest—dyskutuję o ogólnym temacie, a nie o konkretnym wizażanku).

Cytat:
Próbujesz koniecznie nam wmówić, że autor nic takiego nie napisał ogólnie o kobietach, przedstawił jedynie swoje preferencje w wyborze życiowej partnerki, a tak nie było.
Na początku Twoje odczucia były podobne, co naszych, jestem ciekawa, czym Cię autor później ujął:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...6&postcount=20
Gdybyś przeczytała mój post na spokojnie, zauważyłabyś, że od początku mówię to samo:

Cytat:
Napisane przez Caudofemoralis Pokaż wiadomość
Dla ciebie to kwestia zwykłego stosunku,dla kogoś innego to wielka, niezapomniana chwila, dla kogoś jeszcze innego to skarb, który otrzymuje od partnerki. I wszystkie podejścia są w porządku, dopóki nie zaczniesz wygłaszać opinii w stylu: "Jeśli ty nie masz takiego podejścia jak ja, to jesteś niemoralna, zła, i ohydna"
Nic nie próbuję ci wmawiać, po prostu mnie nie słuchasz. Spójrz na pierwszy post, na który zareagowałaś:

Cytat:
Twoim zdaniem jest ohydne, dla kogoś jest piękne. Nieładnie nazywać ohydnym pewne przekonanie tylko dlatego, że go nie podzielasz. Jeśli facet odrzuca kobietę, bo nie jest dziewicą, to czym to różni się to od odrzucania kobiety, bo nie jest blondynką? Kwestia preferencji. Oczywiście, w tym wątku rozmawiamy o obrażaniu kobiet, które mają inny pogląd niż autor, ale w samym przekonaniu "dziewictwo to skarb" nie ma niczego złego. Złe jest dopiero obrażanie tych, którzy tego poglądu nie podzielają ("skarb" traktują jak śmiecia, co autorowi się w głowie nie mieści).

Przypominam, że to była próba postawienia się na miejscu autora, a nie moja opinia. Żeby mi się znowu za to nie oberwało. Bo jemu wcale nie chodzi o kawałek błony, tylko o to, o czym podjęcie decyzji o zachowaniu "czystości" świadczy. A świadczy, jego zdaniem, o poważnych intencjach kobiety, o pragnieniu posiadania jednego partnera całe życie. Stąd takie dziwne opinie na temat "odbierania czegoś" kobiecie w czasie pierwszego razu. Możemy autorowi zarzucić naiwność, hipokryzję, nawet brak zrozumienia tego, co naprawdę stanowi o wartości człowieka, ale nadal ma prawo cenić sobie u partnerki dziewictwo. Tak jak MistrzyniDrugiegoPlanu, która poczuła się urażona przez wyrażane tu opinie ("nazywanie tego darem to głupota"->jeśli dla ciebie dziewictwo coś znaczy, to jesteś głupia).
Czy powiedziałam tu cokolwiek o tym, że brak szacunku do kobiet jest ok, że można się nimi bawić, jeśli nie są dziewicami, że każdy ma traktować dziewictwo jak skarb? Przeczytaj to jeszcze raz i sprawdź, czy faktycznie nie zgadzasz się z tym, co powiedziałam.

Cytat:
Nie, pogląd o tym, że ludzie nie są równi bez względu na płeć nie jest ok.
Ciągle na wizażu napotykam na twoje posty, gdzie walczysz o poszanowanie dla wszystkich niezależnie od poglądów. A później piszesz mi, że już samo posiadanie pewnych preferencji jest złe, bo wszystkich trzeba lubić jednakowo. Odbierasz ludziom prawo do własnych preferencji (niezależnie od zachowań), zauważyłaś?

Cytat:
Napisał tak:
kanapka z wędliną => smaczna =/= kanapka bez wędliny => niesmaczna

Cytat:
Wydajesz się być jedyną, która ma jeszcze jakieś wątpliwości.
Tylko fanatycy nigdy nie mają żadnych wątpliwości.

Cytat:
Nie jest moją misją zbawania świata, ani nie jestem terapeutą, jak już gdzieś pisałam. Tu naprawdę nie chodzi o to, czy kobieta aktywna seksualnie może być porządna, czy nie, samo dyskutowanie o tym jest idiotyczne, żeby dojść do źródła tych teorii powinni się zastanowić nad tym, co ich w życiu tak pokrzywiło, a nie nad tym, kogo można nazwać puszczalskim albo czy sugestia, że kobieta powinna w seksie też "brać" pasuje do porządnej dziewczyny.
Więc po co w ogóle pisać w takim wątku? Jeśli nie zależy ci na tym, żeby autor zrozumiał swój błąd, to w takim razie piszesz posty z tego samego powodu, co on: przez wyrażanie pogardy w stosunku do grupy, do której nie należysz, czujesz się lepsza. On obraża osoby niemoralne (w swoim mniemaniu), i ty obrażasz osoby niemoralne (w swoim mniemaniu). Oboje sądzicie, że macie rację, i że druga strona jest ślepa. Jedyny sposób, żeby się przekonać, kto faktycznie ma rację, to wymiana argumentów. Wymiana uszczypliwości to tylko pusta zabawa, masturbacja ego i popisywanie się przed tymi, którzy podzielają nasze zdanie.

Póki co większość tego typu dyskusji wygląda tak:

[wizażanek]: kontrowersyjna teza
[co wizażanki myślą]: ten pogląd nie trzyma się kupy, bo [argument A], [argument B] i [argument C]
[co wizażanki mówią]: trzeba być idiotą, żeby mieć taki pogląd (a argumentów nie podamy, bo idiota i tak nie zrozumie)

O tym od początku mówię. Już jaśniej nie umiem tego przedstawić.
Caudofemoralis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-17, 10:35   #237
cotusie
Raczkowanie

Cytat:
Ale ja nie pisałem o tym w stosunku do kobiet tak się ubierających (chociaż to też jest dramat), tylko do facetów. No ok, na pewno są tacy co są w tym stylu i są w porządku, ale zbyt często to są goście reprezentujący specyficzny styl związany ze zbyt beztroskim, czasem wulgarnym podejściem. Jest to nazbyt dalekie od moich wartości. I jeśli taka dziewczyna się z czymś takim utożsamia...to mnie to silnie od niej odpycha.
Wiem, że pisałeś to o facetach. Na tych "w porządku" i "specyficznych" dzielą się tak samo ludzie słuchający rapu, jak i metalu, disco polo, muzyki klasycznej i innych gatunków muzyki. I nie mam żadnych statystyk, czy częściej specyficzni są ludzie jednego gatunku czy innego. Podobnie z ubiorem. Trafiłem w życiu tak, że przebywam trochę w otoczeniu ludzi, którzy ubierają się podobnie jak piszesz i trochę w otoczeniu ludzi, którzy są "przyszłością narodu", dobrze się ubierają i nigdy sami z siebie nie włączyliby rapu. I w tej mojej "próbce statystycznej" ludzie, którzy z Twojej teorii są podstawą do przemyślenia sensu zadawania się z dziewczyną, którzy raczej wielkich szans na świetną pracę nie mają, przejawiają wiele więcej odpowiedzialności, wierności i innych wartości oraz życiowego ogarnięcia niż ta "przyszłość narodu". Poza tym znam też sytuację, że dziewczyna po rozstaniu przejrzała na oczy i będąc w nowym związku sama się sobie dziwiła, że tkwiła w poprzednim, a żeby było śmieszniej - przejście było od niby normalnego gościa do tego "podejrzanego o bycie specyficznym".

Cytat:
To jest inna sytuacja niż gdy kobieta już ma swoje własne dziecko, temat o gruszce, ty o pietruszce. Raczej chyba w większości przypadków taka kobieta wie o takiej przypadłości wcześniej i powinna o tym poinformować - wtedy para wspólnie podejmie decyzję co dalej. Inaczej będzie gdy takie kwiatki wyjdą na początku gdy nie będzie jeszcze więzi, a inaczej gdy jest prawdziwa miłość. Za dużo możliwości by to teraz rozważać.
Inna sytuacja, nie przeczę. Jednak w takim samym stopniu odnosi się do tego Twojego lwa i do "chęci przekazania swoich genów". Poza tym pierwsze co cytowałem (o wstępnej ocenie dziewczyny) łączy się we wspólny temat z tym drugim, bo jakoś do urodzenia dziecka musiało dojść i w ilu przypadkach jest to planowane dziecko, z miłości, która się z jakiegoś nagłego powodu rozpada lub przez śmierć ojca dziecka, a w ilu przypadkach jest to wpadka wynikająca z braku wyobraźni i nieodpowiedzialności - nie mam takich danych, ale mam swoje przypuszczenia. I to może rzutować na to, czy zachowanie, charakter i myślenie kobiety jest mężczyźnie bliskie, czy tak dalekie, że nie ma szans na dłuższą relację.
cotusie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-12-17, 10:45   #238
201705042038
Konto usunięte

Cytat:
Mam wrażenie, że mnie nie słuchasz.
O proszę, mam podobne wrażenie co do Ciebie.

Cytat:
Oddzieliłam posiadanie poglądu od zachowań na poglądzie opartych. Nigdzie nie twierdziłam, że te drugie są ok.
Jednocześnie uparcie bronisz tych biednych wizażanków, którzy nie mają z szerzeniem takich rzeczy żadnych problemów i wmawiasz nam, że może wcale nie mieli na myśli tego, co napisali, tylko, nie wiem, kot im po klawiaturze przebiegł.

Cytat:
To, że ty nie jesteś w stanie czuć pożądania odrębnego od kochania nie znaczy, że wszyscy tak mają.
Nigdzie tego nie napisałam i nie wiem, co ma piernik do wiatraka.

Cytat:
Niektórzy są w stanie uprawiać seks bez żadnego obiecywania wspólnej przyszłości. Jest to ok, dopóki oboje są szczerzy wobec siebie (i zanim pokażesz mi kolejny cytat kogoś, kto nie jest—dyskutuję o ogólnym temacie, a nie o konkretnym wizażanku).
Wkleiłam, jak trochę poszperasz, to spokojnie znajdziesz więcej. I nie wiem, jaki jest sens tu dyskutować ogólnie o seksie bez zobowiązań, chyba tylko po to, żeby zmienić temat i udawać, że o tym była dyskusja.

Cytat:
Czy powiedziałam tu cokolwiek o tym, że brak szacunku do kobiet jest ok, że można się nimi bawić, jeśli nie są dziewicami, że każdy ma traktować dziewictwo jak skarb? Przeczytaj to jeszcze raz i sprawdź, czy faktycznie nie zgadzasz się z tym, co powiedziałam.
A czy ja Ci to zarzuciłam? Po prostu bronisz osób posiadających takie "poglądy".

Cytat:
Ciągle na wizażu napotykam na twoje posty, gdzie walczysz o poszanowanie dla wszystkich niezależnie od poglądów. A później piszesz mi, że już samo posiadanie pewnych preferencji jest złe, bo wszystkich trzeba lubić jednakowo. Odbierasz ludziom prawo do własnych preferencji (niezależnie od zachowań), zauważyłaś?
Nie zauważyłam, pokaż mi jeden post, w którym napisałam, że posiadanie preferencji jest złe. Przeczytany ze zrozumieniem.

Cytat:
kanapka z wędliną => smaczna =/= kanapka bez wędliny => niesmaczna
Ten post też przeczytaj ze zrozumieniem. Dziewica => porządna nie implikuje, że nie-dziewica => nieporządna, ale jest głupim założeniem sugerującym, że każdy kiedyś był porządny. Nieporządna dziewica to wg niego ta uprawiająca seks oralny i analny, ale w ich istnienie i tak nie wierzy.

Cytat:
Więc po co w ogóle pisać w takim wątku? Jeśli nie zależy ci na tym, żeby autor zrozumiał swój błąd, to w takim razie piszesz posty z tego samego powodu, co on: przez wyrażanie pogardy w stosunku do grupy, do której nie należysz, czujesz się lepsza. On obraża osoby niemoralne (w swoim mniemaniu), i ty obrażasz osoby niemoralne (w swoim mniemaniu). Oboje sądzicie, że macie rację, i że druga strona jest ślepa. Jedyny sposób, żeby się przekonać, kto faktycznie ma rację, to wymiana argumentów. Wymiana uszczypliwości to tylko pusta zabawa, masturbacja ego i popisywanie się przed tymi, którzy podzielają nasze zdanie.
Piszę tu bo:
a) mogę
b) lubię
c) przyjdzie jakaś zaszczuta dziewczyna i przeczyta, niech przynajmniej widzi, że nie wszyscy czują się w obowiązku obrony takich tez

Naprawdę nie mam potrzeby nawracania ludzi o takich poglądach, ale to nie znaczy, że nie mogę się podzielić moimi.

Cytat:
Póki co większość tego typu dyskusji wygląda tak:

[wizażanek]: kontrowersyjna teza
[co wizażanki myślą]: ten pogląd nie trzyma się kupy, bo [argument A], [argument B] i [argument C]
[co wizażanki mówią]: trzeba być idiotą, żeby mieć taki pogląd (a argumentów nie podamy, bo idiota i tak nie zrozumie)

O tym od początku mówię. Już jaśniej nie umiem tego przedstawić.
Nie, piszemy dokładnie to, co mamy na myśli. Że się nie trzyma kupy to jedno, ale trudno z szacunkiem dyskutować z poglądem, że ktoś nie stawiałby znaku równości między dziewictwem kobiety i mężczyzny, że "branie" w seksie nie przystoi porządnej kobiecie i jeszcze paroma innymi. Z pewnymi poglądami mogę merytorycznie dyskutować, inne pozostaje wyśmiać. Szanować można ludzi, ale nie każdy obrzydliwy "pogląd", który raczą z siebie wydalić, a który uderza w kogoś innego.
Stary 2016-12-17, 14:31   #239
Caudofemoralis
Tęczowa Jaszczurka

Ok, rozumiem. Mój błąd, pomyliłam tę całą pyskówkę z dyskusją. Koleś was obraża, więc wy obrażacie jego, już łapię. Nikomu tu nie zależy na żadnych wnioskach czy przekonaniu drugiej strony do swojego punktu widzenia, więc moje spostrzeżenia nie są nikomu do niczego potrzebne. Eot z mojej strony.
Caudofemoralis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości