|
|
#421 |
|
na przekór do celu
|
Dot.: Żony 2015 część 9
O rany
Nie wiem czy wiecie, sama się przed chwilą dowiedziałam, ale opozycja właśnie blokuje mównicę w sejmie Weszli podczas przerwy i ustawili kordon, a wszystko z powodu zmian w sprawie mediów w sejmie.Na wirtualnej polsce pojawiła się ankieta: "Posłowie opozycji blokują mównicę. Jak długo wytrzymają?" i warianty odpowiedzi: a) 5 h b) do końca świata i o jeden dzień dłużej
|
|
#422 |
|
Zakorzenienie
|
Od końca 2018 r. ma wejść nowa ustawa o zdrowiu w której nie uwzględniono do tej pory wypracowanych standardów opieki okołoporodowej. Zacytuje tutaj w skrócie co się zmieni jeśli dojdzie do wejścia tej ustawy:
"Co ta zmiana oznacza dla kobiet? Chodzenie, swoboda przyjmowania wygodnych pozycji, możliwość korzystania z wanny lub prysznica, intymna sala do porodu, wybór sposobu parcia, możliwość picia w trakcie porodu, nieprzerwany kontakt matki z dzieckiem po porodzie, wsparcie w laktacji będą zależały od decyzji konkretnego lekarza w konkretnym szpitalu. Likwidacja Standardu pozbawi kobiety możliwości wniesienia skargi, ponieważ nie będą miały do czego się odwołać. Jakość opieki, jaką otrzyma rodząca, będzie zależna od decyzji ordynatora lub lekarza, zwyczajów i rutyn panujących w danej placówce."
|
#423 |
|
Zakorzenienie
|
Prawda jest taka, ze rasizm i incydenty z tym związane sa wszędzie i w stosunku do wielu roznych narodowości. Aczkolwiek widząc, jak nie raz nasi rodacy sie zachowują poniekąd mnie to nie dziwi. Przykre, ale prawdziwe. I wlasnie o to chodzi, większość odbiera cała narodowość tak, a nie inaczej po jednym złym incydencie.
Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
#424 | |
|
Zakorzenienie
|
dobry wieczór
ale padła jestem a w sumie nic nie robiłam Cytat:
|
|
#425 |
|
Jedyna oryginalna Lips :)
|
wróciłam z urodzin. jak na początku trochę się wstydziła, tak potem nie mogłam jej z kolan wygonić. jak ja się za nią stęskniłam.
kupiłam jej monopoly junior. grałyśmy 4 godziny. ubaw przedni. polecam
|
|
|
|
#426 |
|
Zakorzenienie
|
Ehhh cały dzień pisaliście o imprezach firmowych i teraz sie stresuje... Mojego jak nie bylo tak nie ma... A jest taki mróz na dworze
(( myślałam, ze to ja wrócę później a tu guzik... W ogole to należą mi sie brawa z orientacji w terenie umówiliśmy sie ze znajomymi i zakodowalam pole mokotowskie... Idę do Toli gdzie szybko zorientowalam sie, że to nie tu... Bolek!! Tam zawsze chodzimy! Czekam 20 minut wymieniam wszystkie nazwiska, nie ma rezerwacji... Nikt nie odbiera bo gdzie są?? W Lolku! Pól wieczóru wszyscy mieli beke ze mnie że odwiedzilam cała kreskówkę
|
#427 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
|
|
|
#428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) Z racji tego, ze jestem pod pokaznym wplywem %%% chyba mi nie wyszło wybacz
|
|
#429 |
|
Zakorzenienie
|
Tola, Lolek, Bolek to puby w okolicach Pól Mokotowskich czyli takiego duuuzego parku w centrum wawy.
A śmiesznie bo wszystkie pewnie wiedzą że to nazwy te pochodzą z jednej kreskówki Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#430 |
|
Zakorzenienie
|
Dołączam do klubu wściekłych żon na meżów za imprezę wigilijną... Właśnie dzwoniła do mnie żona jednego kolegi z pracy Małża co byli na imprezie wigilijnej.. Śpi u nich... jestem mega wdzieczna tej kobiecie, że dzwonila po kolei wybierając ostatnie połączenia by mnie poinformować, że nic mu nie jest i śpi u nich... Pięknie pobalował... Pięknie... Już ja mu jutro strzelę reprymendę, a tej kobiecie powiedziałam to samo, ma go nie oszczędzać i narobić mu wstydu...
|
#431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasem jak widzę co wyprawiają nasi rodacy to ręce opadają... Mój też był na wigilii dziś. Odebrałam go ale stan upojenia był spory a nawet bardzo :p no ale sam napisał do mnie żebym Już przyjechała więc nie mogę nic powiedzieć. |
|
|
|
|
#432 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
![]() No panią można ozłocić, jakby mój miał nie dać znaku, że śpi u kogoś i miałabym od zmysłów odchodzić... Brawa dla tej pani ![]() Tylko czemu wybierała kolejno ostatnie połączenia, jak Cię mąż ma zapisaną w tel? Chyba, że same kobiety do niego w ostatnim czasie dzwoniły i pani musiała wybierać między Kasią, Basią, Zosią i Krysią![]() P.S. I dowiedziałam się, że Pola Mokotowskie to park, nie wiedziałam We Wrocławiu też mamy Pole, ale Psie, jednak parkiem nie jest
Edytowane przez viva91 Czas edycji: 2016-12-17 o 00:56 |
|
|
|
|
#433 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
O masz!!! No to brawa dla tej Pani ![]() Cytat:
bo ma tylko służbowy i mu zaciąga dane z Outlooka ![]() Psie Pole to miasto w mieście ;D
|
|
#434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Te chłopy.... (nie żeby mój właśnie nie był na christmas party ... ). Ale mój już wie, że ma wrócić cały, zdrowy i o własnych siłach.... zobaczymy co z tego wyjdzie .---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ---------- A mnie Pani nie zaszczyciła obecnością, jak byłam w Wawie.....
|
|
|
#435 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
![]() Swoją drogą co do "Krzyśka", przypomniało mi się, jak TŻ mi opowiadał, że pewnego wieczoru dzwonił do kolegi, Krzyśka właśnie, a zwykle wieczorami rozmawiał ze mną (był wtedy w pracy w innym mieście i się nie widywaliśmy) i kolega, który był wtedy obok niego szepnął: "Pozdrów ją", a TŻ do telefonu: "Krzysiu, masz pozdrowienia" ![]() Także ten... Chyba suchar wyszedł
Edytowane przez viva91 Czas edycji: 2016-12-17 o 01:39 |
|
|
|
|
#436 |
|
Zakorzenienie
|
Tego co zawsze - tester. A czego, to sie okaze, jak cos znajde.
Kciuki na pewno sie przydadza, dzieki. ![]() Moj TZ w tym roku nie mial Christmas Party. Mieli tylko piwo i jakis poczestunek w biurze. Poszedl po piwo i juz dla niego zabraklo jedzenia. Strasznie narzekal. :P
|
#437 |
|
Zakorzenienie
|
Do tej pory się zupełnie nie przejmowałam moim chłopem (w sensie nauczona doświadczeniem, dopóki serio nie mam powodów do zamartwiania się o niego, to mu dupy nie truję na imprezach, to jest z założenia czas dla niego). No, ale jak tak teraz piszecie, że Wasi już w domach (nie zawsze swoich
), to się zastanawiam. Niby nie jest późno, 00:30, a tutaj raczej imprezki spokojnie do 1-2 trwają, plus dojazd pewnie z h (kij wi czy trafi w dobre metro, czy metro szybko przyjedzie, czy nie będzie czasem autobusami wracał, i czy nogi za bardzo się pełętać nie będą :P). No, ale na whatsuppie dziad nie odpisuje i nie odczytuje wiadomości od dobrych kilku h, na twitterku nic od 5 h nie pisał, a find my friends twierdzi, że nie może się połączyć..... yhhhh... no miałam nie truć, ale zadzwoniłam. Żyje, ma się dobrze, nawet z sensem gada . Nawet find my friends obiecał włączyć i tak jak obstawiałam, dopiero koło 2 planuje wracać i wracać metrem i mam nie czekać, bo wróci o własnych siłach .
|
|
#438 |
|
na przekór do celu
|
Na Wiejskiej też ostra impreza widzę...
|
|
#439 |
|
Zakorzenienie
|
Viva, Ty masz godzinę później, co Cię trzyma przy nie spaniu o tej porze?
|
|
#440 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
|
|
|
#441 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Ja tam lecę w kime, maz dotrze, a ja za 8h prace zaczynam :P. Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
|
#442 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
A mamy gości na weekend, więc kucharzę
|
|
|
#443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Sama zaraz puszczam pranie na noc haha . My mamy "nocna taryfę" w godzinach 1-5, 13-16 i 20-22....Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
|
#444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas to samo tylko ze z drewna. Mamy pralnie w piwnicy a my mamy salon nad nią. Jak sąsiadka pierze to moja podłoga się trzęsie :/ a ona pierze zawsze w niedzielę od 20. Edytowane przez Justuus Czas edycji: 2016-12-17 o 08:54 |
|
|
|
|
#446 |
|
Zakorzenienie
|
Po czytaniu tych historii cieszę się, że mój mąż nie ma wigilii firmowych. Jest bal noworoczny ale zapraszają z żonami więc chociaż wiem co się dzieje
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#447 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#448 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Ja juz na zajeciach. A na wigilii wczoraj bylismy 2 h i nie pilismy 😁 |
|
|
|
#449 |
|
Konto usunięte
|
Ja wlasnie wstalam. Mega sie starzejemy, nikt nie miał sily sie bawić... Impreza skonczona o 2... A w zeszłym roku o 4 szkoda bylo isc do domu.
|
|
|
|
#450 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Właśnie się szykujemy do Katowic z małą do lekarza. Tak mi się nie chce nic że szok Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:11.

Weszli podczas przerwy i ustawili kordon, a wszystko z powodu zmian w sprawie mediów w sejmie.

(( myślałam, ze to ja wrócę później a tu guzik...

) Z racji tego, ze jestem pod pokaznym wplywem %%% chyba mi nie wyszło 

Chyba, że same kobiety do niego w ostatnim czasie dzwoniły i pani musiała wybierać między Kasią, Basią, Zosią i Krysią

... ). Ale mój już wie, że ma wrócić cały, zdrowy i o własnych siłach.... zobaczymy co z tego wyjdzie
.