![]() |
#481 | ||
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 3
Cytat:
![]() Ja nie wiem od czego te nocki zależą ale u nas też dzisiaj kiepsko było. Niby spał ale się wiercił, popłakiwał... Jak cyca dawałam to się uspokajała- najchętniej to by tak spał cały czas... Cytat:
![]() ___ Justyna podczytujesz? Co tam u Ciebie? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#482 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Jestem prawie na bieżąco. Weszłam na kompa, żeby szybciej odpisać,a tu strona muli. Zyczę wszystkim chorowitkom zdroowia! Sama jestem w tej puli i powolutku bardzo dochodzę do siebie. Teraz mnie jeszcze taki ciśnięcie w klatce piersiowej trzymai kaszel Gabrysia od kilku dni śpi bardzo niespokojnie i budzi się nawet co 15 minut. Moje dwie teorie: zęby - lekko ma opuchnięte, ale poza tym nic nie widać lub to już czas na rozszerzanie diety. Dlatego wczoraj dostała camilię i przerwy między jedzeniem wydłużyły się do 2h:P i zjadła 3 łyżeczki ziemniaka. Jak skońćzyła 6 miesięcy to tego samego dnia zaczęła się podciągać do siadania, w krzesełku z pozycji półleżacej siada i dość stabilnie już siedzi np na naszym łóżku. Więc chyba już czas. Mi brak snu nie pomaga, ale staram się trzymać. Igi idzie jutro do przedszkola to może więcej zrobię w domu. Choinkę wczoraj ubraliśmy - przemeblowalimy duży pokój. Ogólnie doszłam do wniosku że trudnimy się zbieractwem i postanowiłam powolutku odgruzowywać dom, bo ciągle wygląda jakbyśmy mieli bałagan. Wprawdzie duuużo u nas książek w różnych miejscach ale poza tym różnych pierdół. Kiara: współczuję takich nireformowalnych teciów i życzę, aby mąż się ogarnął, bo tak naprawdę to jego postawa jest najwążniejsza Australia: gratuluję podciągania się do siadania! Sliweczka; to już tak szybko się zaczyna. Na zawał bym zeszła! Iga przechlapała sobie. Majkela: w sumie to mi trochę podpowiedziałaś jeszcze z tymi zabawkami i zabieraniem. Bo Igi czasami zabierze i macha Gabi przed oczami. Co wtedy robisz? MIszka; fajnie, że chłopaki razem chodzą na zakupy. U mnie W. robi sam, ale on oczywiście nie bierze auta, więc jakby miał z Igim to wieki by to zeszło. Justynka: jak powrót do pracy? Chudziaszek: a jak u Ciebie? Dzanet: gratuluję ząbka! Asiek: coś Wam też miałam pogratulować, ale mam teraz pustkę, co to miało być ![]() Jestem zbulwersowana odciągnięcie u któregoś naszego chłopca napletka na sucho jeszcze!! co za baba! Jak składałyście o becikowe - tę jednorazowa zapomogę 1000zł to za rok 2014 czy 2015?
#483 |
Konto usunięte
|
Jak byłam w urzędzie jakoś latem pytać co potrzeba do becikowego to kazali przynieść pity za 2014. Nie wiem czy teraz też dalej te, czy już za 2015. Też jeszcze tego nie załatwiłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#484 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Zebrah. A my właśnie korzystamy, że Kuba jeszcze nie raczkuje i nie zjada z podłogi ( ewentualnie ją myje językiem) i w tym roku mamy jeszcze żywą. Honcia, ja wyglądam podobnie. Ale w końcu mój mąż załapał o co chodzi bo zawsze myślał, że to moje widzimisie, że nie kupuje niektórych ubrań. Ale jak zobacxyl mnie w płaszczu ( krój, który jemu się podobał) to sam stwierdził, że chyba muszę nauczyć się szyć bo powinnam wszystko przerabiać. Ufff, przynajmniej jego gadanie mam z głowy! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#485 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() U nas poranek był rodzinny a teraz już mąż poleciał do pracy a my jak zwykle same... Wczoraj do północy robilam zamówienie na Gemini bo kaszki dla Marcelki chcialam, kosmetyki dla męża a dla siebie poszalałam i zamówiłam witaminy ![]() A noc była kiepska bo kupa M męczyła i biedna budzila się co chwilę... Mąż trochę na szczęście zrozumiał i przepraszal, ze mi dziś nie pomoże ![]() Elaine zdrowia ![]() ![]() ![]() Miszka ja jestem teraz strasznie nieproporcjonalna, mimo ze jeszcze zostal mi brzuszek po ciąży to przy moim niskim wzroście (160) biust w rozmiarze M wygląda zawsze źle ![]() Pożalilam się to idę zapodać córce brokuła ![]()
#486 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
My juz na szczęście becikowe mamy załatwione. W końcu! Już pieniążki rosną na koncie oszczednosviowym hani. Ja juz piernik zrobilam, bo dziś mąż ma wolne, a potem łącznie Z wigilią pracuje. Przeleżał w lodowce 2_tyg i 1 dzień 😂 tylko powidel mogłam dac więcej, a miałam tylko dwa sloiki z biedronki. Dalam tez rodzynki. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#487 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#488 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() u nas też noce koszmarne, więcej razy szamka a ja chodzę jak zombi ![]() byłam dzisiaj w kaufie i dopiero przy kasie mi się o pampach przypomniało to już nie szłą, jutro znowu muszę podejść- skleroza nie boli ![]()
#489 |
Rozeznanie
|
U nas nocka tez byle jaka. O 1 mialysmy karmienie a od 1:40 do 4:40 Oliwke wzielo na rozmowy i wyladowala u nas w lozku. Jak juz zasnela po 3 karmieniach w międzyczasie przełożyłam ja do lozeczka i po 40 min znow placz jakby ja ze skory obdzierali, mamusi jej sie chciało na rekach sie uspokoila ale w łóżeczku juz nie chciala spac bo co ja odkladalam to placz wiec spala z nami. O dziwo jestem wyspana ale mezowi mowie ze nie, a co niech sie przejmie trochę chlop
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#490 |
Rozeznanie
|
Haha?
|
![]() ![]() |
![]() |
#491 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 3g
Hej, tak sobie myślałam, że naszym mężczyznom się wydaje, że będziemh idealnymi matkami, żonami i kochankami, a tak się czasami chyba nie da.
Od jakiegoś czasu zauważyłam w kupce Kini czarne nitki, na początku myślałam, że to od banana, ale były codziennie, a banana jadła 2 razy w długich odstępach czasowych. Sprawdziliśmy wszystkie zabawki i nic, a to ciągle jest. Wyczytałam, że to może być krew i objaw alergii. To w sumie może być możliwe, bo Kinia na Hippie, Dorcia na Nutramigenie i tego nie ma. W sumie dobrze wyszło, że zabrakło szczepionek na pneumokoki dla Kini to skonsultuję to z lekarzem. Ostatnio wieczorem ciągla się Kinia budzi (może właśnie ma problemy z tym brzuchem), Dorcia czasem też, więc już drugą noc śpimy w czwórkę razem na materacu 140. My po bokach, każdy ze swoją kołdrą, ale są spokojniejsze z nami, więc się bardziej wysypiamy. Dziś nawet mąż mi dał odespać i spałam jak za starych, dobrych czasów do 9.30. Wczoraj kupiłam mamie prezent na sześćdziesiątkę - pakiet spa. Dostałam rabat na masaż, może się wybiorę. Pojechałam od razu po lody, bo były wegańskie, nie ma to jak lody w środku zimy. ![]() Dziś wizyta teściów i rodzeństwa Łukasza, właśnie pieką się żeberka. Życzę zdrowia wszystkim chorowitkom, nie wiem co jeszcze miałam napisać, bo mi cytaty uciekły. ---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Chyba coś się panu pomyliło, normalnie już chwytam za telefon ![]()
![]() |
#492 |
Konto usunięte
|
Pfu pfu ugryzlam się w język 😂
Edytowane przez 41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde Czas edycji: 2016-12-18 o 13:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#493 |
Zakorzenienie
|
O widzę, że jakaś modka szybko zadziałała, super.
![]() |
#494 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj próbowałam dynie, bo dla nad robiłam zupke, i Kuba pluł dalej niż widzi. Ale najlepsze, że jak dam chrupka kukurydzianego do rączki to radzi sobie i przełyka pięknie. Cytat:
W takim razie ja będę piekła w święta i będzie na wizyty u znajomych. I mam nadzieję, że innym dżem się nada bp nie było powidel i mąż kupił czarna porzeczkę |
||
![]() ![]() |
![]() |
#495 |
Zakorzenienie
|
Cześć Kochane
![]() Maria Ci Nasi faceci tak myślą to fakt :/ ja czasem nie wyrabiam i nie chcę mi się idealnie wyglądać jak za czasów kiedy pracowałam. Do pracy codziennie kiecka/sukienka. Rozpuszczone włosy. Teraz leginsy, top i spięte włosy ![]() Fak faktem do lekarza z Mała czy gdzues do ludzi ubieram sukienke w stylu casual ale to nie to co kiedyś ![]() ![]() Kiedy zaczęłas banana dziewczynom podawać? ![]() Ja wczoraj w dzień łyżeczkę kaszki ryżowej hole dałam do mleczka chyba smakowało bo pięknie Hani zjadła. Nocka słaba albo coś Hanie bolało, albo miałam noc total marudy :/ jak na złość byłyśmy same. Jeszcze kroplowke psu musialam dac wiec Hania w tym czasie leżała obok na kocu na podłodze odłożona zabawkami o 2 w nocy ![]() Australia gratulacje dla koleżAnki ![]() ![]() ![]() Asiek Hania też miała taki czas że w nocy co ok 3godz się budziła na mleko niedawno minęło. Pewnie u Was też to przejściowe ![]() Tz wrócił ze spaceru z Hania a ja w tym czasie nic nie zrobiłam. Naczynia czekają w zmywarce, butelki Hani nie umyte :O na obiad była zamawiana tortilla. Dzień lenia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#496 |
Zadomowienie
|
Ale sie dzis strachu najadlam 😐 wychodzac z klatki z mieszkiem na rekach poslizgnelam sie. Padlam na kolana i mlody mi wypadl. Spadl na plecy i uderzyl głową. Na szczęście czapka i kaptur zamortyzowaly uderzenie. Żaden guz się nie pojawił. Za to ja jak sie juz pozbieralam to omalo nie zemdlalam, zrobilo mi sie ciemno przed oczami, tz slyszalam mocno przytlumionego.
Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
#497 |
Rozeznanie
|
Caryca ale się musialas strachu najeść. Mieszkowi na pewno nic nie jest. A jak u Ciebie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#498 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Pewnie ślisko było ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#499 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ojej mam nadzieje ze wszystko w porzadku My wlasnie wracamy od mojej mamy ![]() ![]() Teraz prezes spi ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#500 |
Rozeznanie
|
Witam, żyjemy
![]() Mam ten sam problem co Asia, mieściła się w jednym pokoju, nagle nie mogę zmieścić się w dwupokojowym mieszkaniu ![]() Jeden pokój to normalny regularny pierdilnik. Ale go uporządkuje z czasem. Gabryś coraz gorzej sypia. Codziennie laduje u nas w łóżku. W łóżeczku pospi dwie max trzy godziny i potem rozbudza się i nie wie sam czego chce. Myślałam że na butelce będzie lepiej :/ Powoli Was nadrabiam.
#501 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ogarniesz się na spokojnie po przeprowadzce i pokój się stopniowo odgruzuje. Soffinka, aż tak ciężkie te nocki? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#502 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#503 |
Rozeznanie
|
Magia przedświąteczna pochłonęła cały wątek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#504 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Noo ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#505 |
Zakorzenienie
|
Madzia tak chcę blw, to na razie tylko takie próby. Jadłam banana, widziałam, że są zainteresowane, chciałam im dać do rączki, ale one zamiast tego chwyciły moją rękę i przyciągnęły do buzi i coś tam pociamkały. Obie tak zrobiły, Dorcia jadła chętniej, a Kinia aż trzepała głową zniesmaczona. Raz spróbowały jabłko, brokuła, trochę ziemniaka, ale to tylko próby, nie daję póki co regularnie. Marchewkę też robiłam typowo dla nich, ale zrobiłam za twardą i Kinia się zakrztusiła. Mam wrażenie, że choć się interesujną to tak naprawdę nie są gotowe, tak mi się wydaje.
Caryca, ale się musiałaś przestraszyć.
![]() |
#506 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Co do nocek to z tego co widzę większość teraz gorzej sypia... Nie kumam dlaczego się mówi, ze z nocnym spaniem najgorsze kilka pierwszych miesięcy. Albo moje dziewuchy to jakieś wyjątki. I Zosia i Hania z tygodnia na tydzień po skończonych 3 MC coraz gorzej sypialy. Cytat:
Musimy to przetrwać... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#507 |
Zadomowienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;68753561]O jej, biedna! Tobie nic się nie stało?
Fajnie ze się odezwalas. Juz niedługo się odnajdziecie w nowym mieszkaniu. Co do nocek to z tego co widzę większość teraz gorzej sypia... Nie kumam dlaczego się mówi, ze z nocnym spaniem najgorsze kilka pierwszych miesięcy. Albo moje dziewuchy to jakieś wyjątki. I Zosia i Hania z tygodnia na tydzień po skończonych 3 MC coraz gorzej sypialy. U nas tez co pobudka to taki krzyk ![]() Musimy to przetrwać...[/QUOTE] Czyli Poprostu czekać? Nie szukać sposobu? Wszyscy "starsi" mówią -POWINIEN przesypiać całe noce juz. Ja nie wiem co oni kiedys tym dzieciom robili skoro tak było... |
![]() ![]() |
![]() |
#508 | |||
Rozeznanie
|
coś musi być w tym co piszecie. jakbym o swoim synu czytała. Mnóstwo pobudek - każda z płaczem okropnym. Ale on na prawdę jest głodny po tych 2 godzinach, bo zjada około 120-150
![]() Dziś ładnie dał się uśpić to może i nocka będzie lepsza ![]() ![]() Opuściliśmy łóżeczko bo się zaczął dźwigać, tak jakoś dziwnie wygląda i niewygodnie mi go odkładać. Ale pewnie kwestia przyzwyczajenia ![]() ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- Cytat:
A tak serio to z całego mojego otoczenia tylko jedno dziecko spało całą noc w tym wieku - moja siostra cioteczna. Jak po 6 tyg przeszła z cyca na mm to od razu całe noce spała. Ta moja ciotka to miała farta ![]() A tak to do dwóch lat conajmniej wszystkie znajome wstają w nocy do dzieci, więc jeszcze troche przed nami ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- Usiadłam do kompa pierwszy raz nie pamiętam od kiedy, jaki ten wizaż przejrzysty i jak łatwo cytować ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#509 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Jak miała 6 MC tez budziła się często. Dzieci w tym wieku zaczynają mieć koszmary senne. Do tego lęk seperacyjny i jeszcze pobudzenie związane z nowymi umiejetnoscismi (dużo wrażeń). No i cholerne zęby. To wszystko może się składać na te częste pobudki. Oczywiście każde dziecko przeżywa to inaczej. Moja Hania z tych bardziej wrażliwych... Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#510 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;68753561]O jej, biedna! Tobie nic się nie stało? Fajnie ze się odezwalas. Juz niedługo się odnajdziecie w nowym mieszkaniu. Co do nocek to z tego co widzę większość teraz gorzej sypia... Nie kumam dlaczego się mówi, ze z nocnym spaniem najgorsze kilka pierwszych miesięcy. Albo moje dziewuchy to jakieś wyjątki. I Zosia i Hania z tygodnia na tydzień po skończonych 3 MC coraz gorzej sypialy. U nas tez co pobudka to taki krzyk 😥 a pobudek już nie licze, nie jestem w stanie. Musimy to przetrwać...[/QUOTE] U Nas np nocki popsuly się po około 5m-cu. Jako noworodek wiadomo pobudki. Potem 1max dwie na mleko i sen od razu. Teraz typowo na mleko pobudki i na marudzenie, krzyk itd liczę, że to minie ![]() Cytat:
![]() Już nie słucham, że dziecko "coś powinno" działa to na mnie jak płachta na byka! Kiedyś przykładowo kasza manna na noc z miodem/cukrem i dziecko spało ![]() Idę kończyć szarlotkę i dziś idę wcześniej spać. Jutro do fizjo, a potem małe zakupy końcówka prezentów została do kupienia. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:37.